-
Εγώ Αθήνας τιμές ξέρω.
Και εδώ κάτω από 2000 κατασκευή χωρίς το οικόπεδο δεν παίζει.
-
Στα 1500 μαθαίνω.....
-
Μην σου πω και 500…γρόσια….
-
Φαντάζεσαι ένας ιατρός που εργάζεται στο δημόσιο και πληρώνει φόρους να έχει ταμπέλα που να λέει κάτω από 200 ευρώ φακελάκι μη με σηκώνεται....
Αυτοί είστε... οι ίδιοι άνθρωποι σε διαφορα επαγγέλματα. Αεριτζήδες
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
1500 είναι πλέον...μην ειρωνεύεσαι.
-
Να ρωτήσω κάτι, οι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ φορολογουνται κανονικά στην Ελλάδα; Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει, ποιοι οι Τζιροι, ποια τα κέρδη που δηλώνουν και τα ποσά που τελικά ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΥΝ (κι όχι απλά οφείλουν) οι διάφορες Ανώνυμες Εταιρίες κάθε είδους;
Υπάρχει τρόπος απλός κι εύκολος να ασπρίσουν μονομιάς όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, τον έχει επαναξαναματαγράψει ο Γατοζ (γύρνα πίσω), ΕΣΟΔΑ μείον ΕΞΟΔΑ και φόρο στα κέρδη για κάθε ψυχή που έχει οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, πιο απλό δεν γίνεται.
Εμ μου θέλετε νεοφιλευθερισμο, εμ δίκαιη φορολόγηση...
σα να λέμε να ποινικοποιηθεί η μοιχεία, αλλά να συνευρισκόμαστε μόνο με παντρεμένες.Μου κάνει εντύπωση πάντως, που ο φίλος φαηβερ ανακάλυψε σε αυτή την ηλικία πως τα "κοινωνικά" επιδόματα και τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς τα παίρνουν φοροαποφυγάδες, κι ότι στη Κούλεια Ελλάδα 2.0 όπου όπως μας έλεγε πριν κανα δυο χρόνια είδε γεμάτη τη τσέπη του και ανέβηκε το βιοτικό του επιπέδο που του το χε ρίξει ο Τσιπρας, πλέον ζορίζεται με τις φορολογικές κλίμακες... Αν δεν το χεις καταλάβει, που σίγουρα το ξέρεις, είσαι απ τους λίγους τελευταίους που επιμένουν να εργάζονται σε αυτό το επίπεδο με μισθό εδώ. Αν θες να τα δεις όλα Αλφαδιά, καλός ο μισθός και το εταιρικό λίζινγκ, αλλά φκιακσε μια ΙΚΕ και ψάξε καμιά απευθείας ανάθεση να σε δει ο Θεός, μη σας φταίει σε όλα ο Μητσοτάκης...
-
Δυστυχώς, τα έσοδα έξοδα δημιουργούν την τάση για εικονικές συναλλαγές. Πλέον όλοι μπορουν να έχουν μια εικονική εταιρία με διαφορα εικονικά εμπορεύματα τα οποία τα νοικιάζουν ως επιχείρηση που έχουν και αποθήκες και άντε ψάξε βρες τες εκτός χώρας. Σκέψου το αυτό επι εκατοντάδες χιλιάδες. Μια τρύπα στο νερό θα κανουμε.
Θα δημιουργηθεί μια ατυπη οικονομία όπου ο καθένας θα πουλάει στον άλλον εικονικές συναλλαγές αντί να δίνει μαύρα.
Το κόστος ελέγχου αυτού είναι τεράστιο αν και με την ΑΙ ίσως βελτιωθεί. Ένα χάος.Κατάργηση ρευστού.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι ο λόγος για τον οποίο λέω και ματαλέω ότι η οποιαδήποτε δημόσια δομη στην Ελλάδα (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δρόμοι, whatever) είναι πεθαμένη και ότι θα ήταν καλύτερα αφού ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν θέλει να τις πληρώνει να καταργηθούν εντελώς ως κρατικές δαπάνες αφού αργά ή γρήγορα το μισθωτό γαιδούρι θα σκάσει...
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Παρ' όλες τις παθογένειες του Ελληνικού Κράτους, έχουμε καλύτερες παροχές από πολλές άλλες χώρες, ακόμα και υπερδυνάμεις. Αν αρρωστήσεις στις ΗΠΑ και δεν έχεις ασφάλιση, καλός Παράδεισος!!! Το ότι έχεις μία μόνιμη γκρίνια για τους φόρους που πληρώνεις, θαρρείς και οι υπόλοιποι δεν πληρώνουμε, έχει καταντήσει κουραστικό.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
1500 είναι πλέον...μην ειρωνεύεσαι.
Που θα βρεις καινούργιο με 1500? Δεν είναι θέμα ειρωνίας, απλά πλήρης απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.
-
1500 κόστος κατασκευής χωρίς οικόπεδο.
Διάβαζε καλύτερα τα ποστς.
-
1500 κόστος κατασκευής χωρίς οικόπεδο.
Διάβαζε καλύτερα τα ποστς.
Με μέσο όρο αύξησης των οικοδομικών υλικών πάνω από 7% μόνο τον Ιούλιο? Ότι πεις….
-
Ρε συ πριν λίγες μέρες μιλούσα με μηχανικό. Αμάν πια αυτό το τουπέ σας, κουράζετε.
-
Ενώ εσύ σαν πάνσοφος μπλαμπλάκιας δεν κουράζεις καθόλου…
-
Κυττα σε κάποια πράγματα προφανώς γνωρίζω περισσότερα και είμαι πιο σοφός. Εάν έλεγες εσυ ότι είσαι πιο σοφός σε κάτι που δεν γνωρίζεις θα ήταν χαζομάρα. Οποτε μεταξύ ημων των δυο υπάρχουν θέματα που γνωρίζω περισσότερα. Γενικα όμως δεν γνωρίζω τα πάντα.
Εγώ μιλώ μονάχα για ότι γνωρίζω και έχω συζητήσει. Δεν συμμετέχω σε καμία κουβέντα που δεν γνωρίζω το αντικείμενο σε κάποιο βαθμό.
Οκ;;;; Άντε πάμε παρακάτω.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου κάνει εντύπωση πάντως, που ο φίλος φαηβερ ανακάλυψε σε αυτή την ηλικία πως τα "κοινωνικά" επιδόματα και τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς τα παίρνουν φοροαποφυγάδες, κι ότι στη Κούλεια Ελλάδα 2.0 όπου όπως μας έλεγε πριν κανα δυο χρόνια είδε γεμάτη τη τσέπη του και ανέβηκε το βιοτικό του επιπέδο που του το χε ρίξει ο Τσιπρας, πλέον ζορίζεται με τις φορολογικές κλίμακες... Αν δεν το χεις καταλάβει, που σίγουρα το ξέρεις, είσαι απ τους λίγους τελευταίους που επιμένουν να εργάζονται σε αυτό το επίπεδο με μισθό εδώ. Αν θες να τα δεις όλα Αλφαδιά, καλός ο μισθός και το εταιρικό λίζινγκ, αλλά φκιακσε μια ΙΚΕ και ψάξε καμιά απευθείας ανάθεση να σε δει ο Θεός, μη σας φταίει σε όλα ο Μητσοτάκης...
ο πριν δυο χρόνια ήταν πριν δυο χρόνια. Αλλιώς το πήγαινε ο Κούλης τότε, ήταν και ο ο covid στην μέση, ναι μεν αλλά... Δες και ποιον είχε αντίπαλο και πως κατάντησε αυτός σήμερα και θα καταλάβεις,
υπήρχε όντως διαφορά σε σχέση με την διακυβέρνηση των ζαίων. Από τότε όμως η κατάσταση οδηγείται προς βάλτωμα χωρίς να αλλάζει τίποτα...Και αν μια υποτιθέμενη δεξιά κυβέρνηση επιμένει να μην κατεβάζει συντελεστές, ποιος θα το κάνει?
Για τα υπολοιπα που λες σε αυτά τα ποσα η ΙΚΕ είναι μια η άλλη.
Τώρα το ότι επιμένω να δουλεύω στην χώρα είναι ένα ερώτημα πράγματι. Χαζομάρα ίσως, υπάρχουν και προσωπικά θέματα
αλλά π.χ. πριν λίγο καιρό η μονάδα μου πήρε έργο 95 εκ για 6 χρόνια στην Σουηδία. Ναι, κάπου θα εξαφανιστούν τα πολλά από αυτά τα λεφτά σε μακρινές νήσους εταιρικής φοραποφυγής αλλά τουλάχιστον μισθοί πες 30-40 νέων μηχανικών συν το ότι θα έχουν ένα κίνητρο να μην φύγουν έξω. Οπότε κοροιδέυω τον εαυτό μου ότι με την εμπειρία μου προσφέρω κάτι χρήσιμο για την χώρα...
Μέχρι βέβαια να καταλάβουν αυτοί οι νέοι το κλέψιμο που τρώνε και το ότι συντηρούν με τους φόρους τους και τον διπλανό τους... -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι ο λόγος για τον οποίο λέω και ματαλέω ότι η οποιαδήποτε δημόσια δομη στην Ελλάδα (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δρόμοι, whatever) είναι πεθαμένη και ότι θα ήταν καλύτερα αφού ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν θέλει να τις πληρώνει να καταργηθούν εντελώς ως κρατικές δαπάνες αφού αργά ή γρήγορα το μισθωτό γαιδούρι θα σκάσει...
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Παρ' όλες τις παθογένειες του Ελληνικού Κράτους, έχουμε καλύτερες παροχές από πολλές άλλες χώρες, ακόμα και υπερδυνάμεις. Αν αρρωστήσεις στις ΗΠΑ και δεν έχεις ασφάλιση, καλός Παράδεισος!!! Το ότι έχεις μία μόνιμη γκρίνια για τους φόρους που πληρώνεις, θαρρείς και οι υπόλοιποι δεν πληρώνουμε, έχει καταντήσει κουραστικό.
Διαφωνησε όσο θέλεις, είναι η φυσιολογική ροή λόγω ανεπάρκειας χρήματος. Αφού δεν μπορούν να αυξηθούν κι αλλο οι φορολογικοί συντελεστές στους μισθωτούς, είναι αναπόφευκτο.
Μόνο εμένα βλέπεις να γκρινιάζω? Γκρινιάζει κατά τα λεγόμενα του ένας πιο νέος μισθωτος και άλλος ένας μεσαίος σαν κι εμένα. Άρα μάλλον υπάρχει πρόβλημα, δεν το βγάζω από την κοιλιά μου. Οι υπόλοιποι που πληρώνετε είστε προφανώς πιο large και ανεκτικοι, τι να κάνουμε...
-
Άσχετο αλλά ο Γκλέτσος μου έκλεψε την ιδέα για τους εφοπλιστές και την συνεργασία με το κράτος. Αυτός το έθεσε στην βάση μιας εξειδικευμένης κρατικής τράπεζας με οικονομολόγους της ΣΑΣ, εγώ κάπως διαφορετικά κατά την κατάθεση εθνικών πρότζεκτ.....αλλά μου πήρε την ιδέα.
Αντί να τους κυνηγάμε και να παίζουμε κρυφτό ανα τον κόσμο μπας και φορολογήσουμε τίποτα να τους χρησιμοποιήσουμε!
Να δημιουργηθεί μια εθνική στρατηγική με κοινά οφέλη. Αυτοί τις γραμμές και τα καράβια σε σταθερά κλειδωμένα με τον πληθωρισμό πολύ χαμηλα ναύλα αλλά αποκλειστικότητα για δεκαετιες στις γραμμες μεταφορών Α υλων και τελικών προϊόντων προς τις αγορές της Ευρώπης και το κράτος τα κονδύλια για joint venture με ξένες μεγάλες βιομηχανίες! Κοινό ταμείο, κοινό φάκελο πρότασης κοστολογημένο και οι υπουργοί να γυρίζουν τον κόσμο να κλείνουν Βζιουουουν συμφωνίες! Αφού είμαστε στη μέση μεταξύ Ασίας και Ευρώπης το κλειδί είναι οι μεταφορές!!!!
Ποσο μάλλον όταν έχουμε ίσως τον μεγαλύτερο στόλο σε φορτίο του πλανήτη ή από τους πρώτους!!!
Αυτό ήταν η δίκη μου ιδέα Απόστολε Γκλέτσο . Καπου την είχα γράψει περιληπτικά σε ένα θέμα με εργοστάσια αυτοκινήτων ....
Αποστολεεεε φέρε την ιδέα πίσω.
-
Σε δέκα έτη θα πετάει η χωρα.
Αιώνιος ονειροπόλος-αιθεροβάμων είσαι Λαπ μου...
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπου παρεμβαίνει το κράτος στην οικονομία τα κάνει σκατά. Εχει αποδειχθεί δεκάδες φορές. Γιατί είναι ανίκανο, έχει ανίκανο προσωπικό και διοικείται από ανίκανους πολιτικούς.
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οτιδήποτε Κρατικό είναι πολύ ανώτερο σε οργάνωση και διαχείριση από τους κατσικοκλέφτες ιδιώτες!!! Μόνον και μόνον που το Κράτος τηρεί την εργατική Νομοθεσία, φτάνει! Άσε με τώρα μην αρχίσω για το σινάφι σου...
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φέρνει το δελτίο παραγγελίας και πληρώνεις...
Ως πρώην επιχειρηματίας, αυτά τα προσέχω πολύ. Πριν μερικούς μήνες ζητάω τον λογαριασμό σε ψητοπωλείο που φάγαμε με την φιλενάδα μου και έρχεται ο σερβιτόρος με ένα tablet (άλλη καινούρια μαλακία αυτή), και μου λέει πόσα λεφτά θέλει. Γέλασα και του είπα να φέρει χαρτάκι, γιατί αλλιώς λεφτά δεν θα δει, Έρχεται μετά από λίγο με Δελτίο Παραγγελίας (βγαλμένο από ταμειακή μηχανή για να δείχνει σαν απόδειξη) και περιμένει να πληρωθεί. Σηκώνομαι επί τόπου, πάω στο ταμείο και του δείχνω την ταμπελίτσα που λέει ότι ο πελάτης δεν υποχρεούται να πληρώσει αν δεν λάβει την νόμιμη φορολογική απόδειξη. Τον ευχαρίστησα για το κερασμένο τραπέζι και πάω προς την έξοδο. Πως εμφανίστηκε η απόδειξη μέσα σε 3''... ΘΑΥΜΑ!!! Κι ενώ στην αρχή είχα διάθεση να πληρώσω με μετρητά και να αφήσω και ένα καλό pourboire, μετά από αυτό έβγαλα πιστωτική και εννοείται δεν άφησα ούτε μισό Ευρώ παραπάνω!!! Δηλαδή είναι και ηλίθιοι. Μπορεί ο πελάτης να είναι αστυνομικός/εφοριακός/δικαστικός κλπ, και να τους τρέχει μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι!!! Πως το παίζουν τόσο άνετοι;
Τέλος λοιπόν το ρευστό
Φαντάζομαι εννοείς μετρητό, καθώς το ρευστό είναι κάτι άλλο (μπορείς να έχεις ρευστότητα και μέσω χρεωστικής κάρτας). Το λες συνέχεια αυτό, αλλά διαφωνώ κάθετα, γιατί καταργεί την ιδιωτικότητα των συναλλαγών. Δεν θέλω το Κράτος και οι τράπεζες να γνωρίζουν που ξοδεύω τα λεφτά μου και τι αγοράζω! Η χρήση μετρητού στην Γερμανία είναι υψηλότερη από ότι στην Ελλάδα, για αυτόν τον λόγο. Μεταξύ επιχειρήσεων υπάρχει εδώ και χρόνια όριο 500 Ευρώ για πληρωμή μέσω μετρητών. Μια μαλακία και μισή. Πολλές φορές έπρεπε να πάω στην τράπεζα μου για να καταθέσω μετρητά στον λογαριασμό μου και μετά να κάνω μεταφορά στους προμηθευτές μου. Καψόνι χωρίς λόγο, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για συναλλαγές Β2Β και άρα όλες με νόμιμα τιμολόγια!!!
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μόνο εμένα βλέπεις να γκρινιάζω? Γκρινιάζει κατά τα λεγόμενα του ένας πιο νέος μισθωτος και άλλος ένας μεσαίος σαν κι εμένα. Άρα μάλλον υπάρχει πρόβλημα, δεν το βγάζω από την κοιλιά μου. Οι υπόλοιποι που πληρώνετε είστε προφανώς πιο large και ανεκτικοι, τι να κάνουμε...
Έχει διαφορά να γκρινιάζεις για την αδικία της φορολόγησης (τι να πούνε και οι επιτηδευματίες που έχουν Τέλος Επιτηδεύματος ακόμα και όταν έχουν ζημία!!!) και άλλο να γκρινιάζεις για το γεγονός ότι υπάρχουν φόροι και πληρώνεις κι εσύ το μερίδιο που προβλέπεται. Αν δεν θες φόρους ---> Σοσιαλισμός Σοβιετικού τύπου. Αλλά δεν σε βλέπω να σου αρέσει ούτε αυτό... Τι θέλεις τελικά;
@lap: Και πως θα τους αναγκάσεις τους εφοπλιστές να συμφωνήσουν; Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Λένιν ήταν να κρατικοποιήσει όλα τα καράβια που έφεραν σημαία Ρωσίας. Μόνον έτσι γίνεται.
-
Ρε συ πριν λίγες μέρες μιλούσα με μηχανικό. Αμάν πια αυτό το τουπέ σας, κουράζετε.
Α, εντάξει τότε…μίλησες με έναν μηχανικό και τα έμαθες….ευτυχώς δεν μίλησες με κανέναν πιλότο να σε δούμε και σε κόκπιτ δηλαδή…
Τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσεις για την κλαδική, αεριτζής είσαι εσύ με τις πασοκικές παπάντζες σου…. -
Α, εντάξει τότε…μίλησες με έναν μηχανικό και τα έμαθες….ευτυχώς δεν μίλησες με κανέναν πιλότο να σε δούμε και σε κόκπιτ δηλαδή…
Τους χαρακτηρισμούς να τους κρατήσεις για την κλαδική, αεριτζής είσαι εσύ με τις πασοκικές παπάντζες σου….Ποιον να ρωτήσω για τιμή;;; Αυτόν που τα φτιάχνει και μου ζητά λεφτά θα ρωτήσω!
Και παλι πανάκριβα είναι για εμένα αλλά κουβέντα να γίνεται!
Εάν δεν κατάλαβες εσύ χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς!!!
Αυτούς που χρεώνουν τα άντερα τους για να σηκωθούν από το τραπέζι τους, λέω αεριτζήδες όχι εσένα! Στο ποστ του ταξιδευτη για τους μαστόρους απαντούσα!
Γενικα δεν διαβάζεις την κουβέντα και παρεξηγείσαι !
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2