-
Υπολόγισε μεσαία στελέχη με 50.000 για 27 έτη η αν θες και πιο πάνω. Παλιά δεν υπήρχαν παρόμοιες παροχές, ένα κινητό έδιναν εποχες telestet και αυτό ήταν μαρτύριο διότι σε είχαν πάντα stand by
Όσο ανεβαίνεις τόσο αυξάνονται οι φόροι.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ εγώ θέλω να υποστήριξω αυτό που θες να πεις, αλλα... αυτοί που έχουν πληρώσει 400 χιλιαρικα φόρο, έχουν εισπράξει πολλαπλάσια ποσά καθαρά, τόσα που θα έφταναν για διαμέρισμα.
Αν μοίρασαν τα έξοδα διαφορετικά και τα δίναν νοίκια, για να μην πάνε σε "κατώτερη" περιοχή να αγοράσουν, άλλο θέμαΈνα διαμέρισμα ναι. Δεν λέω όχι. Αλλά αντίστοιχα καθαρά εισοδηματα είχαν πολλοί ε.ε οι οποίοι δεν έδωσαν τα υπόλοιπα κοντά μισό μυριο σε φόρους;;;;
Και να τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα εξοχικά....η εργατικότητα κτλ
Πως νομίζετε συντηρείται η χωρα που ζούμε;;; Από ε.ε;;;;Το καλύτερο;;; Πληρώνουν ως συνταξιούχοι υψηλότερο φόρο από ε.ε με τρελό τζιρο
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ εγώ θέλω να υποστήριξω αυτό που θες να πεις, αλλα... αυτοί που έχουν πληρώσει 400 χιλιαρικα φόρο, έχουν εισπράξει πολλαπλάσια ποσά καθαρά, τόσα που θα έφταναν για διαμέρισμα.
Αν μοίρασαν τα έξοδα διαφορετικά και τα δίναν νοίκια, για να μην πάνε σε "κατώτερη" περιοχή να αγοράσουν, άλλο θέμαΈνα διαμέρισμα ναι. Δεν λέω όχι. Αλλά αντίστοιχα καθαρά εισοδηματα είχαν πολλοί ε.ε οι οποίοι δεν έδωσαν τα υπόλοιπα κοντά μισό μυριο σε φόρους;;;;
Πως νομίζετε συντηρείται η χωρα που ζούμε;;; Από ε.ε;;;;οι ΕΕ ηταν στο 20% φοροι εισοδηματος, ενας μισθωτος με αναλογες αποδοχες θα ηταν στο 45% αλλα οι ΕΕ δεν εχουν σιγουρο οτι τον επομενο μηνα θα εχουν δουλεια. αν ειχαν παντα δουλεια ειναι καλο ντηαλ.
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πως νομίζετε συντηρείται η χωρα που ζούμε;;; Από ε.ε;;;;οι ΕΕ ηταν στο 20% φοροι εισοδηματος, ενας μισθωτος με αναλογες αποδοχες θα ηταν στο 45% αλλα οι ΕΕ δεν εχουν σιγουρο οτι τον επομενο μηνα θα εχουν δουλεια. αν ειχαν παντα δουλεια ειναι καλο ντηαλ.
Ποτέ ένας ΕΕ με κατα κανόνα ατομική επιχείρηση είχε 20 % φόρο ;
-
Ως ένα σημείο σωστό και αυτό και το δέχομαι. Για αυτό λέω πως πρέπει να έχουν άλλους συντελεστές φορολόγησης. Χαμηλότερους. Εγώ μιλω για τους φοροφυγάδες ΚΑΤ εξακολούθηση και επάγγελμα.
Είναι πιο δύσκολο να είσαι ε.ε από ότι υπάλληλος.
-
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δύσκολο ή πιο εύκολο, και τα δυο έχουν συν και πλην
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λοιπόν απλοποιημένο παράδειγμα. Ζευγάρι μεσαιων στελεχών. Συνολικά στα 27 από τα 37 έτη καριέρας, είπαμε τα πρώτα δέκα είναι λάντζα, ξέρεις ποσο φόρο πληρώνουν με σημερινούς συντελεστές;;;;
313.500 ευρω. Το έπιασες Ηλία;;;
Να τα τ δυο εξτρα διαμερίσματα η μαγαζί, για να λένε περί εργατικότητας και ρίσκου.
Δεν θέλεις να μάθεις τι πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα 27 αυτά έτη.., ούτε το 1/100Σου ειπα δεν ειναι κουβεντα για εδω μεσα. Εσυ ξερεις των στελεχων εγω ξερω των ε.ε.
Κρατα στην ακρη του μυαλου σου αυτο, το 2018 η γυναικα μου διαγνωσθηκε με καρκινο του μαστου, χειρουργεια-θεραπειες κλπ 14 μηνες για να μπορεσει να ξαναεργαστει, συνεχισαμε να πληρωνουμε κανονικα τεβε + ολα τα εξοδα της εργασιας της σε δημοσιο και ιδιωτες, η μονη διευκολινση ηταν απο το δημο που μας αφαιρεσε τα δημοτικα τελη απο την ευδαπ.Ηλία μου, και για αυτό εγώ ψηφίζω οτιδήποτε μπορεί να σε διευκολύνει. Δεν θέλω να μείνετε απροστάτευτοι.
Δεν θίγω όμως αυτό. Εγω θίγω την σύνδεση της εργατικότητας με την άνεση του να αφήσει κάποιος σπίτια στα παιδιά του.
Περαστικά στην γυναίκα σου και άλλο κακό να μη σας βρει. Μόνο χαρούμενες ειδήσεις να έχετε.
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δύσκολο ή πιο εύκολο, και τα δυο έχουν συν και πλην
Σωστό και αυτό, είναι αναλογως τον κλάδο, την εποχή και τον χαρακτήρα.
-
Αντε βράδιασε πάλι φωνάζει η λαπαινα αν θα πάω για ύπνο. Είμαι στο μπαλκόνι.
Λοιπόν αναλογιστείτε τι αφετηρία για την ζωή τους προσέφεραν όσοι εδωσαν το 1/100 από μισό μυριο σε φόρους και ΦΠΑ και τι αφετηρία προσφέρουν στα παιδιά τους όσοι τα πλήρωσαν όλα μέχρι τελικής δεκάρας.
Και ΔΕΝ έχει να κάνει με την εργατικότητα.
Και ξέρετε ποσα τέτοια τα παραδείγματα γύρω μας;;;;; Δεκάδες χιλιάδες!
-
Lap μου αγαπημένε,
αν οι ΕΕ του φόρουμ μπουν στα στοιχεία πληρωμών στο taxis και βάλουν το φίλτρο της ημερομηνίας από το 2012 , -δεν θυμάμαι αν πάει πιο πίσω- θα εμφανιστούν τα πάντα όλα που έχουν αποδόσει σε Φόρους, ΦΠΑ , ΦΜΥ κλπ
Τα κάνουν ένα copy και τα βάζουν σε excellακι και έχουν το αποτέλεσμα.
Το ίδιο ακριβώς και στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ ως εργοδότες και για τις προσωπικές τους εισφορές.
Εγώ προσωπικά τρομάζω να το κάνω.
Φοροδιαφυγή, ξεφοροδιαφυγη θα βγουν κάτι ποσά ... οικόπεδα, κότερα , ελικόπτερα!
-
πριν το 2010 ποσο ειχαν συντελεστη; επισης δεν εχει σημασια ο ονομαστικος συντελεστης γιατι ο ΕΕ μπορει να δικαιολογησει και καποια εξοδα (αναλογα με την δουλεια που κανει μπορει να ειναι λιγα η αρκετα). Εγω εχω ακουσει για 20% εστω 25% σε μια χειροτερη περιπτωση που εχουν δηλωθει καλα εισοδηματα πανω απο 60κ.
-
πριν το 2010 ποσο ειχαν συντελεστη; επισης δεν εχει σημασια ο ονομαστικος συντελεστης γιατι ο ΕΕ μπορει να δικαιολογησει και καποια εξοδα (αναλογα με την δουλεια που κανει μπορει να ειναι λιγα η αρκετα). Εγω εχω ακουσει για 20% εστω 25% σε μια χειροτερη περιπτωση που εχουν δηλωθει καλα εισοδηματα πανω απο 60κ.
Το θέμα αγαπητέ wantone είναι ότι όταν η συζήτηση εξειδικεύεται καταλήγεις στο τι γινόταν πριν 15-20 έτη ή τι έχεις ακούσει ή τι σου έχουν μεταφέρει οι φίλοι σου. Αυτά που γράφεις για άλλη μια φορά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.
Τα έξοδα του ΕΕ οφείλουν να είναι παραγωγικά για την τέλεση του καθήκοντος και μόνο, ειδάλλως σε έλεγχο θα πεταχτούν έξω, θα συντάξεις τροποποιητικές ΦΠΑ, θα σου βεβαιωθεί ο ΦΠΑ, ο φόρος και το πρόστιμο.
Εισόδημα πάνω από 40.000 € φορολογείται με 44 % !!!!!!!
Αν σε αυτά προσθέσεις και την προκαταβολή φόρου ο ΕΕ πληρώνει και προπληρώνει ΤΕΡΑΤΑ
-
οτι πεις
-
Λοιπόν απλοποιημένο παράδειγμα. Ζευγάρι μεσαιων στελεχών. Συνολικά στα 27 από τα 37 έτη καριέρας, είπαμε τα πρώτα δέκα είναι λάντζα, ξέρεις ποσο φόρο πληρώνουν με σημερινούς συντελεστές;;;;
Να τα τ δυο εξτρα διαμερίσματα η μαγαζί, για να λένε περί εργατικότητας και ρίσκου.
Δεν θέλεις να μάθεις τι πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα 27 αυτά έτη.., ούτε το 1/100Σου ειπα δεν ειναι κουβεντα για εδω μεσα. Εσυ ξερεις των στελεχων εγω ξερω των ε.ε.
Κρατα στην ακρη του μυαλου σου αυτο, το 2018 η γυναικα μου διαγνωσθηκε με καρκινο του μαστου, χειρουργεια-θεραπειες κλπ 14 μηνες για να μπορεσει να ξαναεργαστει, συνεχισαμε να πληρωνουμε κανονικα τεβε + ολα τα εξοδα της εργασιας της σε δημοσιο και ιδιωτες, η μονη διευκολινση ηταν απο το δημο που μας αφαιρεσε τα δημοτικα τελη απο την ευδαπ.Ελπίζω να είστε καλά πιά.
Τα ίδια και στο ανάδελφο ταμείο ΤΣΜΕΔΕ. Έχεις δεν έχεις δουλειά. Μπορείς δεν μπορείς. Οι βρυκόλακες θέλουν το αίμα σου κάθε μήνα. -
Λαπ μας μπερδεύεις λίγο.
Δεν ξέρω τι είδους στελέχη ήταν, αλλά αν ήταν σε τράπεζες - ΔΕΚΟ κλπ όχι ένα αλλά 2-3 σπίτια θα έβγαζαν χαλαρά. Και νόμιμα.
Οι λαδωμένοι έχουν βγάλει οικισμό ολόκληρο.
Σε εταιρείες δεν ξέρω πολλά να σου πω, αλλά κάτι φίλοι λίγο μεγαλύτεροι από μένα, έκαναν καλό κομπόδεμα ως στελέχη και σπίτια πήραν.
Τώρα αν εννοείς ότι πήραν δικό τους σπίτι, αλλά δεν πήραν και άλλα 2 για τα άλλα τους παιδιά, αυτό όντως δεν ήταν εύκολο.
Από την άλλη πατέρας φίλου που είχε μαγαζί, πήγε πρώτη φορά διακοπές στα 62 του. Γιατί μπόρεσαν και έκατσαν τα παιδιά του στο μαγαζί. Αυτό έχει κόστος.
Δηλαδή παλιά ο υπάλληλος έπαιρνε 14 μισθούς και δούλευε 11 μήνες.
Αν κάναμε την ίδια αναλογία και στους ΕΕ θα ήταν αλλιώς τα πράγματα στις εντυπώσεις που δημιουργούνται.
Και μάλιστα αν βάζαμε τον μαγαζάτορα που δούλευε ωράριο καταστημάτων, δηλαδή 3 X 10 + 3 X 7 ώρες, σύνολο 51 έναντι 37-40 των υπαλλήλων, θα έπρεπε και αυτά να αναλογιστούν σε εργασιακή βάση υπαλλήλου.
Τέλος σταμάτα την γκρίνια για τους τεχνίτες.
Είναι προσφορά και ζήτηση. Αλλιώς κάνε το όπως οι ξένοι που φτιάχνουν μόνοι τους τις μικροβλάβες.
Οσο θέλει σου ζητάει και μαγκιά του. Οπως παλιότερα που τον είχαν τσακίσει ζήταγε λίγα και του πούλαγαν μαγκιές οι τότε εργοδότες.
-
Ταξιδευτη έχεις μάθει να ακους κλεφτες και παρανομους είτε να θεωρείς ότι όλοι είναι στελεχαρες των 100Κ/ ετος. Κάθε οργανισμός με χιλιάδες εργαζόμενους έχουν 3-4 τέτοιους. Οι οποίοι πολλές φορές είναι ο ορισμός του αλήτη που πατούν επι πτωμάτων. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Σου έχουν φουσκώσει με μαλακιες τα μυαλά για τα λεφτά που δήθεν έχουν και δήθεν βγάζουν και κάνουν επίδειξη ο ένας στον άλλον στα καφέ ως ενήλικες σε κρίσεις ηλικίας, είτε στα παρουσιάζουν έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ποσο μάλλον όσοι αγοράζουν σπίτια από εσένα ως πελάτες δήθεν για το παιντί χωρίς να ξέρεις στην πραγματικότητα από που προερχονται τα λεφτά αυτά, και δεν είσαι και υποχρεωμένος κιόλας εσυ πουλάς ένα προϊόν και καλά κανεις. Είδες δεν αναφέρω τρόπους πληρωμής αυτών.
Το τι σου λένε μη το θεωρείς δεδομένο και στην βάση αυτών κρίνεις τους άλλους.
Θα στο πω με λίγα λόγια και λαϊκά. Μπουρδες σου λένε, κρατα τα μισά από ότι σου λένε για τους μισθούς τους και τις αγορές τους και ποσο στελεχαρες είναι κτλ.
Τους ξέραμε και εμείς εδώ και δεκαετίες.
Μονάχα οι κληρονόμοι μπορούσαν και μπορούν να αγοράσουν ότι λες καθώς και οι κλεφτες.
Υ.γ μην ξύνεστε.,.. μόνο αυτό σας λέω.
-
@williamg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κρατα στην ακρη του μυαλου σου αυτο, το 2018 η γυναικα μου διαγνωσθηκε με καρκινο του μαστου, χειρουργεια-θεραπειες κλπ 14 μηνες για να μπορεσει να ξαναεργαστει, συνεχισαμε να πληρωνουμε κανονικα τεβε + ολα τα εξοδα της εργασιας της σε δημοσιο και ιδιωτες, η μονη διευκολινση ηταν απο το δημο που μας αφαιρεσε τα δημοτικα τελη απο την ευδαπ.Ελπίζω να είστε καλά πιά.
Τα ίδια και στο ανάδελφο ταμείο ΤΣΜΕΔΕ. Έχεις δεν έχεις δουλειά. Μπορείς δεν μπορείς. Οι βρυκόλακες θέλουν το αίμα σου κάθε μήνα.Ούτε αυτό ισχύει πλέον
-
Έχω δουλέψει σε κατάστημα, καμία σχέση η εργασία αυτή με θέση ευθύνης που δεν σταματάς να παίρνεις αποφάσεις με μεγάλο η ακόμα και μεσαίο ρίσκο αλλά με πληθώρα υποχρεώσεων καθημερινά.
Οι ώρες δεν είναι κριτήριο επαγγελματισμού και αξιοσύνης αλλά η παραγωγικότητα.
Απλώς κανεις το μαγαζάκι σπίτι σου, και αυτό είναι δύσκολο και μη πρακτικό για τη ζωή σου αλλά όχι δεν είναι δύσκολη εργασία όπως το περιγράφεις, το άγχος και η κατάρτιση που απαιτείται σε θεσεις ευθύνης μεγάλων η ακόμα και μικρών οργανισμών είναι δεκάδες φορές υψηλότερο και για αυτό αμοίβεται υψηλότερα.Όσο για τους τεχνίτες, το έχω πει. Σκατα προσφορά και ζήτηση είναι. Πλαφόν είναι και καρτέλ μεταξύ τους. Και μαλιστα αν κάποιος σπάσει το καρτέλ αυτό έχει πόλεμο από τους συναδέλφους τους.
Αλλη φάρα και αυτοί.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Lap μου αγαπημένε,
αν οι ΕΕ του φόρουμ μπουν στα στοιχεία πληρωμών στο taxis και βάλουν το φίλτρο της ημερομηνίας από το 2012 , -δεν θυμάμαι αν πάει πιο πίσω- θα εμφανιστούν τα πάντα όλα που έχουν αποδόσει σε Φόρους, ΦΠΑ , ΦΜΥ κλπ
Τα κάνουν ένα copy και τα βάζουν σε excellακι και έχουν το αποτέλεσμα.
Το ίδιο ακριβώς και στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ ως εργοδότες και για τις προσωπικές τους εισφορές.
Εγώ προσωπικά τρομάζω να το κάνω.
Φοροδιαφυγή, ξεφοροδιαφυγη θα βγουν κάτι ποσά ... οικόπεδα, κότερα , ελικόπτερα!
Αυτό λέω, για αυτό ανέφερα νούμερα για να κανουμε τη συγκριση.
Και τα νούμερα ειναι ΜΟΝΑΧΑ ατομικός φορος εισοδήματος χωρίς τις εισφορές και χωρίς τον ΦΠΑ που πληρώνουν με τα εναπομείναντα μετά απο τις αφαιρέσεις.
Τα οποία ασφαλιστικά ταμεία συμπληρώνονται από τα δημόσια ταμεία τα οποία γεμίζουν και πάλι από φόρους που τους πληρώνουν συνεχώς οι ίδιοι.Εάν τα βάλεις κάτω, θα βγουν διαμερίσματα, μαγαζιά και εργατικότητα με το τσουβάλι. Μετά με υπεροψία και άνεση συζητάς σε άλλο επίπεδο.
Υπόψιν το 30% των ε.ε ψήφισαν ΝΔ και το 11% ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε το τεκμαρτό,γιατι;;; Διότι με το τεκμαρτό γλιτώνουν τον έλεγχο για αναλογούντα φόρο που θα ήταν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ με βάση τα πραγματικά εισοδηματα τους.
Αποδέχεται η πλειοψηφία τον τεκμαρτό φόρο ως κόστος ευκαιρίας διοτι γνωρίζουν καλά πως πολλοί από αυτούς έπρεπε να πληρώσουν πολλά περισσότερα. Σκέψου τι γινόταν επι δεκαετίες.Δεν το λέω για όλους τους ε.ε φυσικά, αλλά για συγκεκριμένα επαγγέλματα
Είδες vagkirk μου;;; Θυμάσαι που τα έγραφα;;;
-
Αυτός ο ανούσιος κοινωνικός αυτοματισμός ΕΕ - μισθωτών , που τους μόνους που συμφέρει είναι την εκάστοτε κυβέρνηση και τα φορομπιχτικά τους νομοσχέδια , μπορεί να λυθεί με ένα μόνο τρόπο.
Αν ο οποιοσδήποτε μισθωτός νομίζει ότι είναι πιο συμφέρον το ελεύθερο επάγγελμα , ε , ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, μπορεί πολύ μα πολύ εύκολα να το αποτολμήσει και να επιλέξει αυτό το δρόμο . Για τους δε πτυχιούχους το πρόγραμμα ΟΑΕΔ ( επιδότηση νέων επιστημόνων) , είναι στον αέρα σχεδόν κάθε χρόνο ανεξαρτήτου κυβερνήσεως ( για να μην ακούσω για έλλειψη κεφαλαίων) . Έτσι θα πραγματοποιήσει το "όνειρό" του να φοροδιαφεύγει ή να περνά ασύστολα δαπάνες ( αν νομίζει ότι περνάει από έλεγχο οποιαδήποτε δαπάνη θεωρείται ότι δεν είναι για τη λειτουργία της δραστηριότητας ) .
Επίσης θα επωφεληθεί από :
- Υψηλούς συντελεστές φορολόγησης , οι οποίοι αλλάζουν όπως τους συμφέρει.
- Απουσία αφορολογήτου (αλλάζει κατά καιρούς ).
- Τεκμαρτό εισόδημα.
- Μη αναγνώριση ως εξόδων των ασφαλιστικών εισφορών ( αλλάζει κατά καιρούς).
- "Χαμηλούς" συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών.
-"Εξασφαλισμένη" σύνταξη... - Φέσωμα με κρατική υπογραφή αλλά πάντα αποδίδοντας μπροστάτζα Φπα και κρατήσεις.
- Προκαταβολή φόρου ΚΑΙ παρακράτηση φόρου ( τα ποσοστά αλλάζουν όπως τους καπνίσει).
- "Εύκολη" και "ανέξοδη" , άσκηση της δραστηριότητας που μπορεί να περιλαμβάνει από ψηφιακές υπογραφές, τιμολογιέρες , Ιρις και ότι άλλο τους καπνίσει.
και άλλα πολλά τα οποία μπορεί και να μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή....
Ναι γνωρίζω ότι πολλά από τα παραπάνω "βάσανα" είναι κοινά για πολλούς. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε οι συνεπείς, όποιος βλέπει και φαντασιώνεται εχθρούς κακό του κεφαλιού του. Τέλος , ας απαιτήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ελέγχους από τους φορολογικούς μηχανισμούς και όχι κυνήγι μαγισσών, οι πρώτοι που τους ζητάνε είναι οι Ε.Ε. που ματώνουν από τα φυντάνια επιπέδου Κατρούγκαλου , Χατζηδάκη και Σια....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2