-
Πω πω τι έχει να γίνει, θα βγουν στους δρόμους να κρεμάσουν τις γραβάτες τους τώρα όλοι οι θιγμένοι και θα βρίζουν νυχθημερόν τον Κυργιάκο, με αυτά που θα τους κάνει. Τι, όχι;
-
"Από εκεί και πέρα, αναμένεται να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στη φορολογία εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων. Ένα ενδεχόμενο είναι να γίνει αναμόρφωση των διατάξεων για τις δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε όσες περιπτώσεις κριθεί ότι δεν εξυπηρετούν παραγωγικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς να καταργηθούν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θα αναγνωρίζονται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα μόνο οι δαπάνες που είναι απαραίτητες για τη δραστηριότητα που ασκεί ο υπόχρεος.
Επιπλέον, με σκοπό να αναγνωριστούν οι προς έκπτωση δαπάνες θα πρέπει να έχουν περάσει μέσα από το MyDATA, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της αναγνώρισης των δαπανών που πληρώνονται με μετρητά μέχρι και ένα ποσό. Πάντως, δεν αποκλείεται να καταργηθεί πλήρως το όριο και να αναγνωρίζονται προς έκπτωση μόνο οι δαπάνες που πληρώνονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής."
@andya3 Να με ακούς, ή καλύτερα να με διαβάζεις.
-
Δεύτερο καμπανάκι που το αναφέρω εδώ και καιρό και εγώ.
Τα πράγματα είναι σοβαρά.
Ο συνδιασμός αυτών των δύο θεμάτων δημιουργούν ένα συγκεκριμένο αφήγημα.
Η κλιματική κρίση θα αλλάξει τα πάντα απ' όσα ξέραμε. Θα μας εξαναγκάσει να αλλάξουμε την κουλτούρα λειτουργίας του κράτους. Οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην δημόσια τσέπη σε έργα υποδομών.
Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με 16 δις/έτος διαφυγοντων φόρων και υπερφορολογησης μισθωτών, συνταξιούχων, καταναλωτών μέσω έμμεσων φόρων.
Απλή λογική να έχει κανείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα των κυβερνήσεων.
Στρώνεται ο δρόμος προς την κατάργηση του ρευστού.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από εκεί και πέρα, αναμένεται να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στη φορολογία εισοδήματος
Ποιες φοροαπαλλαγές οεο ισχύουν σήμερα για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες;;;;;;;
διατάξεων για τις δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε όσες περιπτώσεις κριθεί ότι δεν εξυπηρετούν παραγωγικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς να καταργηθούν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θα αναγνωρίζονται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα μόνο οι δαπάνες που είναι απαραίτητες για τη δραστηριότητα που ασκεί ο υπόχρεος.
Αυτό ακριβώς ισχύει και σήμερα με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ο έλεγχος πετάει έξω οτιδήποτε δεν θεωρείται παραγωγικό και προς τον σκοπό της επιχείρησης.
Τι παπατζηλικια είναι αυτά που λένε οι ημιμαθείς Νεοδημοκρατες συμβουλατορες του Χατζηδάκη και Θεοχάρη
Επιπλέον, με σκοπό να αναγνωριστούν οι προς έκπτωση δαπάνες θα πρέπει να έχουν περάσει μέσα από το MyDATA, ....δεν αποκλείεται να καταργηθεί πλήρως το όριο και να αναγνωρίζονται προς έκπτωση μόνο οι δαπάνες που πληρώνονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής."
@andya3 θα περνάμε στα έξοδα με τιμολόγια εξοφλημενα με κάρτα και άρα περασμένα στο MyData μέχρι και τις σερβιετες, τα προφυλακτικά, ακόμη και τις τροφές για τους σκύλους και τις γάτες, ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα καύσιμα και service μέχρι και για τα ποδήλατα των παιδιών μας.
Δεν θα χτυπά κανένα καμπανάκι έτσι στο σύστημα και αν 1% έρθει ο έλεγχος να δει τι είναι παραγωγικό θα τα έχουμε χάσει σε καμία πλημμύρα , καμία πυρκαγιά, καμία κλοπή κλπ ή στην τελική θα πληρώσουμε για μια χρονιά τα πρόστιμα , θα έχουμε γλιτώσει τα 5πλασια τις προηγούμενες και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά με την ίδια στρατηγική τις επόμενες.Αστειοτητες και κυνήγι μαγισσών...
Όσο δεν αποφασίζουν την μείωση φόρων και ΦΠΑ με παράλληλο υποχρεωτικό όριο συναλλαγών από τα 100 ευρώ και πάνω απλά μας δουλεύουν... -
Ανδρουλάκης ο μόνος σοβαρός πολιτικός που υπάρχει αυτή την στιγμή.
https://twitter.com/pasokoprophet/status/1704897643577528716?t=XcNiZjnt3AJKf8wRJMJn4w&s=19
-
Δεν κατάλαβες. Στο mydata θα γίνεται αναφορά του είδους που αγοράζεις.
Δεν θα μπορείς να εκπίπτεις ότι θέλεις παρά μόνο ότι είναι αποδεκτό σύμφωνα με τον ΚΑΔ σου ως παραγωγική δαπάνη
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 γιατί θέλεις γυναίκα πρωθυπουργό;
Μήπως από ιδεοληψία τύπου «οι-γυναίκες-είναι-ευαίσθητες μπλα μπλα μπλα...»;
Πόσες γυναίκες, στην παγκόσμια πολιτική σκηνή έχουν... εντυπωσιάσει με την σκληρότητά τους και την αναλγησία τους;Για αυτό ακριβώς τον λόγο που λές!! Χρειάστηκε μια Θάτσερ για να στρώσει τους Άγγλους. Ίσως να χρειάζεται κάτι αντίστοιχο σε εμάς μπας και γίνουμε πιο σοβαροί πολίτες. Επίσης θέλω έτσι για αλλαγή, να δώ κάτι διαφορετικό, βαρέθηκα τους άνεργους ΠΘ από τζάκια.
-
Δεν θα μπορείς να εκπίπτεις ότι θέλεις παρά μόνο ότι είναι αποδεκτό σύμφωνα με τον ΚΑΔ σου ως παραγωγική δαπάνη
FYI να σε ενημερώσω πως στα mydata δεν ανεβαίνει η περιγραφή των ειδών ενός παραστατικού. ΑΦΜ, ημερομηνία, αριθμός τιμολογίου, αξίες. Αυτά.
-
Μα συγγνώμη και σήμερα δεν αναγράφεται σαφέστατα ότι για να εκπέσει μία δαπάνη πρέπει να είναι παραγωγική; Επίσης μόνο τιμολόγια εκπίπτουν ως δαπάνες , άρα ποια η διαφορά; Τι σχέση έχει η ηλεκτρονική αγορά με τη δαπάνη που εκπίπτει από τη στιγμή που τιμολόγιο έχεις κόψει , το ποσό δεν "κρύβεται" από καμία πλευρά.
Εμένα προσωπικά ,όπως το καταλαβαίνω , με στέλνει δωράκι σε εταιρία leasing , το νομοσχέδιο , καθώς παρά τα ατελείωτα επαγγγελματικά χιλιόμετρα , παρά τις συνεχείς και διαφορετικές συμβάσεις έργου σε περιοχές μακριά από την έδρα μου , θα μου κόψει το έξοδο της βενζίνης και των διοδίων ( αυτά λογικά δεν θα περνάν στο mydata , υποθέτω) . Που και εδώ ποτέ δεν έκανα αλόγιστη χρήση , πάντα με μέτρο τι βάζαμε ( αλλά τέλος πάντων). Οπότε άλλη λύση για έξοδο μετακίνησης πλέον δε θα μου αναγνωρίζει . Ομορφιές.... Τώρα , τραπέζια , δωράκια, και λοιπά ποτέ δεν πέρασα , οπότε δεν με αγγίζουν , αλλά όσους ξέρω τιμολόγια τα έκοβαν και αυτά. Άρα προς τι , η ευθυμία για τις ηλεκτρονικές αγορές ;
Το βασικό ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές!!!!! Πως μας το είχε πεί τότε ο άλλος; Kalo kouragio!!!!
Καλά το παπατζιλίκι , του Κυριάκου ότι λόγω κλιματικής αλλαγής και τα λοιπά ,ανάξιο σχολιασμού ..... Είχα αναφέρει π.χ. για τα αντιπλημμυρικά και πως αποφάσισε αλλαγή πολιτικής χρηματοδότησης στο θέμα. Ακόμα και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου , αν δεί κανείς που τους κατευθύνει μέχρι στιγμής ( π.χ. επιδοτήσεις ηλεκτροκίνησης κ.λπ. , προγράμματα εξοικονόμησης, αλλάζω κλιματιστικό κ.λπ. ή ταμείο ρύπων) αρκεί.
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
FYI να σε ενημερώσω πως στα mydata δεν ανεβαίνει η περιγραφή των ειδών ενός παραστατικού. ΑΦΜ, ημερομηνία, αριθμός τιμολογίου, αξίες. Αυτά.
Αυτό λέμε πως θα αλλάξει. Ετσι το κατάλαβα εγώ από τις δηλώσεις. Θα γίνεται αναγνώριση του είδους της δαπάνης κάτι που θα λειτουργήσει ως βάση δεδομένων για περαιτέρω αξιολογήσεις.
Για παράδειγμα θα αναφέρεται το είδος όπως "σερβιετες" που λέει o @vagkirk.
Θα καταχωρείται στο mydata ως τέτοια περιγραφή.Το επόμενο στάδιο που προβλέπω είναι αλγόριθμοι με ΑΙ να διαβάζουν εκατομμύρια αφμ και να εντοπίζουν τις λανθασμένες καταχωρήσεις μη παραγωγικών δαπανών και να στέλνουν σήμα για φυσικό έλεγχο. Είτε για συχνά εμφανιζόμενων υπερβολικές δαπάνες.
Το ίδιο και για το τεκμαρτό εισόδημα. Οι αλγόριθμοι θα εντοπίζουν υπαρβολικα χαμηλά εισοδήματα σε προβληματικούς ΚΑΔ και θα στέλνουν σήμα για φυσικό έλεγχο.
Λογικά έτσι θα γίνει.
-
Το ίδιο και για το τεκμαρτό εισόδημα. Οι αλγόριθμοι θα εντοπίζουν υπαρβολικα χαμηλά εισοδήματα σε προβληματικούς ΚΑΔ και θα στέλνουν σήμα για φυσικό έλεγχο.
Λογικά έτσι θα γίνει.
Καλά έτσι λένε και τώρα για το ΦΠΑ , ότι μη βγαίνεις συνεχόμενα πιστωτικός γιατί τους χτυπάει καμπανάκι για έλεγχο. Γνωστός βγαίνει συστηματικά πιστωτικός ( μηδενικός τέλος πάντων), δεν είδα να του ήρθε κανένας έλεγχος τόσα χρόνια ( τι αλχημείες κάνει , αυτός ξέρει....). Που ο τριμηνιαίος του ΦΠΑ είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί στο σύστημα από την παπάτζα του τεκμαρτού ΚΑΔ. Δεν πρέπει να υπάρχει πιο απλή εντολή σε γλώσσα προγραμματισμού ούτε ΑΙ , ούτε τίποτα ( πάνω από Χ-Ψ τρίμηνα μηδενικός; ε κοκκίνισμα και έλεγχος) . Γιατί όταν το 75% των ε.ε. (όλων των ειδών) δείχνει κάτω από 10,000 € ετήσιο , ε τι θα βάλει ως τεκμαρτό εισόδημα τα 20.000€ ; Αυτοκτόνησε πολιτικά μετά.
Οπότε , μύλος , δεν αρκεί , ας το κάνει, αλλά, άλλος πρέπει να είναι ο τρόπος. Κατάργηση μετρητών , συμφωνώ, αν και πάλι θα περνάνε τα μαύρα εκτός αν υπάρξει και παράλληλα η δυνατότητα η δαπάνη να εκπίπτει φορολογικά και για τον πελάτη ( ψιλοαποκλείεται να το κάνουν) και κάποιο είδος περιουσιολογίου ; πόθεν έσχες στα πάντα ; όπως θέλεις πές το , για όλους . Εφικτό ; δε ξέρω, ξένα χωράφια....
Ρώτησα συμβολαιογράφο για το άλλο υποσχόμενο μέτρο φοροδιαφυγής, ότι πλέον, υποχρεωτικά θα περνά η αγορά μέσω τραπέζης, αδιάφορη , θα περνά το αναγραφόμενο και κλασσικά θα μετράνε τις κούτες με τα μαύρα μπροστά μου , η απάντηση.
-
Εγώ ξέρω και από τις δύο περιπτώσεις. Και κάποιοι όντως ήταν όπως το λες πιστωτικοι και δεν έγινε τίποτα και σε άλλους, όντως τους ήρθε έλεγχος και τον ξέσκισαν. Χτύπησε καμπανάκι από τον αλγόριθμο που έχουν.
Τώρα θα γίνει κάτι άλλο, ο αλγόριθμος θα είναι εξελιγμένος και με στοιχεία ΑΙ. Το είχαν ανακοινώσει. Θα συνδιάζει δεδομένα και θα αναλύει φορολογική συμπεριφορά.
Εγώ τα λέω.... όποιος θέλει με ακούει.
-
Εγώ ξέρω και από τις δύο περιπτώσεις. Και ένας όντως ήταν όπως το λες πιστωτικός και δεν έγινε τίποτα και σε έναν άλλο, όντως του ήρθε έλεγχος και τον ξέσκισαν. Χτύπησε καμπανάκι από τον παλιο αλγόριθμο που έχουν.
Τώρα θα γίνει κάτι άλλο, ο αλγόριθμος θα είναι εξελιγμένος και με στοιχεία ΑΙ. Το είχαν ανακοινώσει. Θα συνδιάζει δεδομένα και θα αναλύει φορολογική συμπεριφορά.
Εγώ τα λέω.... όποιος θέλει με ακούει.
Μακάρι να τους έρχεται ο έλεγχος, ειλικρινά.... Κουράστηκα.
-
Καλά αν κουράστηκες, να μην γράφω την άποψη μου και τις εμπειρίες μου.
-
Καλά αν κουράστηκες, να μην γράφω την άποψη μου και τις εμπειρίες μου.
Με παρεξήγησες, δεν κουράστηκα από την κουβέντα, κουράστηκα να είμαι ο λαλάκας της υπόθεσης φοροδιαφυγής .
-
Μα αυτό είναι το πρόβλημα με την φοροδιαφυγή. Δεν είναι μονάχα η ισονομία των πολιτών όσον αφορά την φορολογία.
Είναι ότι υπονομεύει την ανάπτυξη. Το κράτος υπερφορολογει κάθε παραγωγικό τομέα της χώρας ουσιαστικά πιέζοντας την ανάπτυξη της προς τα κάτω ενώ και συναδελφικά είναι άτιμο διότι εξαναγκάζει όλον τον κλάδο να φοροδοαφυγει διότι εάν καποιος θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικός δεν μπορεί να παίζει με διαφορετικούς κανόνες και ρευστότητα
-
Τα τελευταία χρόνια, έχω συνέχεια επιστροφή φόρου.
χαρ χαρ χαρ!fanis75 μπορεί, δεν ξέρω, η Θάτσερ να τους έκανε ανθρώπους τους άγγλους, αλλά οι ξυπνητζήδες, που έβαλαν την ποσόστωση στα κόμματα και ευαγγελίζονται την «είσοδο περισσότερων γυναικών στη βουλή/επιχειρήσεις/κλπ» είμαι σίγουρος, πως δεν θα έχουν ως πρότυπο τον θατσερισμό.
Γιατί είναι αριστερόπληκτοι, γι'αυτό... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πω πω τι έχει να γίνει, θα βγουν στους δρόμους να κρεμάσουν τις γραβάτες τους τώρα όλοι οι θιγμένοι και θα βρίζουν νυχθημερόν τον Κυργιάκο, με αυτά που θα τους κάνει. Τι, όχι;
δεν το διασταυρωσα αλλα υποθετω θα τα ειπε
-
Και λίγα είπε. Κάπου το 95% των ΕΕ φοροδιαφεύγουν. Βασικά δεν ξέρω ούτε έναν ΕΕ που δεν φοροδιαφεύγει έστω και λίγο!!
-
Για να μη λέτε ότι δεν διαβάζω αριστερά site...χο!χο!
Μία ευχάριστη ατμόσφαιρα...και με θητεία για τις γυναίκες...ΑΠΟΨΕΙΣ
22.09.23 12:36
Τάκης Κατσαρός
Τέρμα στο διασυρμό-Να αποσύρει τώρα την υποψηφιότητά του ο κ. ΚασσελάκηςΗ Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και αδρανής, στο όνομα μιας προεκλογικής "ουδετερότητας" τον καθημερινό διασυρμό και τη γελοιοποίηση του κόμματος από τον υποψήφιο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.
Όσα χθες το βράδυ δήλωσε στο Αιγάλεω για το Κυπριακό (που έχουν προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμου του Κυπριακου Τύπου), την τουρκική μειονότητα και τη δήθεν συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, μπορεί να αποκαλύπτουν το απόλυτο πολιτικό κενό που τον χαρακτηρίζει και την καταφανή έλλειψη στοιχειωδους πολιτικής παιδείας, πλήττουν όμως, ταυτόχρονα, την εικόνα και τη σοβαρότητα του κόμματος.Ο κ. Κασσελάκης πέρα από αμετροεπής "ουρανοκατέβατος" υποψήφιος Πρόεδρος, μπορεί αύριο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας του τόπου, να αποδειχθεί επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα. Όχι λογω της μιας ή της άλλης άποψης. Όχι γιατί είναι "ενδοτικός" ή "υπερεθνικιστής". Αλλά, γιατί, λόγω άγνοιας, είναι αδύνατο να χειριστεί πολιτικά οποιοδήποτε θέμα, πολύ περισσότερο.μια εθνική κρίση. Αυτόν τον άνθρωπο "συστήνει" για υποψήφιο πρόεδρο και μελλοντικό πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;
Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο η ΠΓ οφείλει να πάρει θέση με τον παρακάτω τρόπο:
Πρώτον: Να επαναλάβει δημόσια τις διατυπωμένες θέσεις του κόμματος για τα εθνικά ζητήματα.
Δεύτερον: Να ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη, να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος την πολιτική του ανεπάρκεια και να διευκολύνει το κόμμα στο οποίο ανήκει, αποσύροντας την υποψηφιότητά του.
Αρκετά πια με αυτή την κωμωδία, που τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλη τραγωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Προφανώς, αν γίνουν τα παραπάνω και δεν παραιτηθεί ο κ. Κασσελάκης, η ευθύνη για να αποφευχθούν τα χειρότερα περνάει στην ευθύνη όσων θα ψηφίσουν την Κυριακή.
Είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά ο κόσμος της Αριστεράς, αλλά κι αυτοί που προσήλθαν για πρώτη φορά στην κάλπη, πιο ενημερωμένοι και πιο "υποψιασμένοι" θα διακρίνουν το περιτύλιγμα (που έπαψε να είναι τόσο λαμπερό) από την ουσία και δεν θα συμβάλουν με τη ψήφο τους να "αλωθεί" ο ΣΥΡΙΖΑ από αλλότρια συμφέροντα, που μόνο τον πολιτικό εκμηδενισμό της Αριστεράς επιδιώκουν. Για αυτή την "αποστολή" είναι ικανότατος ο κ. Κασσελάκης. Για τίποτα άλλο.
https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/405090_terma-sto-diasyrmo-na-aposyrei-tora-tin-ypopsifiotita-toy-o-k-kasselakis
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2