-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικά δεν φτάνει το μπάτζετ...
Γνωστά αυτά, χρόνια τώρα. Άλλες φορές στην ζούλα και άλλες φορές με τις ευλογίες του κράτους, ανάλογα σε ποια τσέπη πάνε τα φράγκα.
-
Μα Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ έτσι...
-
Απίστευτα ψέματα γράφουνε.
Έχουνε σκίσει τους πάντες με τους μνημονιακους φόρους, δεν κατεβαζουν τίποτα παρά τις πληθωρισμενες τιμές, και λένε ότι τα έσοδα που θα δωσουν είναι από τον τουρισμό, που πάει χειρότερα από περισυ και πολύ μακριά από το 2019 που ήταν ρεκόρ 20ετιας.
Και ναι ο κόσμος θα τρώει επενδυτικές βαθμίδες...
Ευτυχώς τέλος του χρόνου κόβονται τα pass από ΕΕ...Θα κάνουν λέει debt flagging για τους λογαριασμούς ρεύματος, αν χρωστάς σε μια εταιρεία να μη μπορείς να πας σε άλλη. Ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι, τι δουλειά έχει να παρέμβει το κράτος, για να διασφαλίσει τις εισπράξεις τους? Γιατί δεν κάνουν debt flagging π.χ. για τα ενοίκια, από τα οποία το ίδιο το κράτος εισπράττει φορολογία?
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απίστευτα ψέματα γράφουνε.
Έχουνε σκίσει τους πάντες με τους μνημονιακους φόρους, δεν κατεβαζουν τίποτα παρά τις πληθωρισμενες τιμές, και λένε ότι τα έσοδα που θα δωσουν είναι από τον τουρισμό, που πάει χειρότερα από περισυ και πολύ μακριά από το 2019 που ήταν ρεκόρ 20ετιας.
Και ναι ο κόσμος θα τρώει επενδυτικές βαθμίδες...
Ευτυχώς τέλος του χρόνου κόβονται τα pass από ΕΕ...Θα κάνουν λέει debt flagging για τους λογαριασμούς ρεύματος, αν χρωστάς σε μια εταιρεία να μη μπορείς να πας σε άλλη. Ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι, τι δουλειά έχει να παρέμβει το κράτος, για να διασφαλίσει τις εισπράξεις τους? Γιατί δεν κάνουν debt flagging π.χ. για τα ενοίκια, από τα οποία το ίδιο το κράτος εισπράττει φορολογία?
Mετά τις διακοπές αρχίζει το πανηγύρι
https://www.drive.gr/news/ellada/aifnidiastiki-ayxisi-sta-diodia
https://www.kathimerini.gr/economy/562565404/erchetai-varys-cheimonas-gia-ta-noikokyria/
Πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα τη βγάλουμε από δω και πέρα
Στα διόδια ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ -
Η επενδυτική βαθμίδα είναι σημαντική. Πολύ σημαντική.
Εφόσον παίζουμε στο παιχνίδι με τους κανόνες των διεθνών αγορών πρέπει να ανέβουμε βαθμίδες. Αυτό σημαίνει ευκολία δανεισμού με καλύτερους όρους για το δημόσιο που σημαίνει περισσότερα έργα υποδομών, που σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ λόγω αύξησης των δημοσίων επενδύσεων, που σημαίνει μείωση του λόγου του χρέους που σημαίνει καλύτερο έδαφος για άμεσες ξένες επενδύσεις που σημαίνει αύξηση και βελτίωση των κοινωνικών δεικτών.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εφόσον παίζουμε στο παιχνίδι με τους κανόνες των διεθνών αγορών πρέπει να ανέβουμε βαθμίδες. Αυτό σημαίνει ευκολία δανεισμού με καλύτερους όρους για το δημόσιο που σημαίνει περισσότερα έργα υποδομών, που σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ λόγω αύξησης των δημοσίων επενδύσεων, που σημαίνει μείωση του λόγου του χρέους που σημαίνει καλύτερο έδαφος για άμεσες ξένες επενδύσεις που σημαίνει αύξηση και βελτίωση των κοινωνικών δεικτών.
Πιθανόν να έχεις όλο το δίκιο του κόσμου, απλά εγώ βλέπω την συρρίκνωση του εισοδήματος μου τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς να έχει το βαρέλι πάτο, και μόλις ακούω επενδυτική βαθμίδα βγαίνει ο κουφοντίνας από μέσα μου
-
-
Αυτό είναι πρόβατο.
Αφήστε τα καημένα τα ζωντανά στην ησυχία τους.
Δεν χρειάζονται ακραίες, χαζες δηλώσεις και καταστροφολογια. Η επενδυτική βαθμίδα είναι απαραίτητο στοιχείο για την οικονομία μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Είτε είσαι αριστερός είτε δεξιός. Εφόσον χρηματοδοτούμεθα από τις αγορές θέλουμε να έχουμε καλύτερες συμφωνίες. Ειναι προς το εθνικό μας συμφέρον. Θέλουμε να έχουμε μικρό επιτόκιο και τα χρεόγραφα μας να είναι περιζήτητα.
Το τι θα γίνει μετά και πως θα αναπτυχθούν οι πολιτικές οντας σε μια καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα αυτό είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής.Ευχόμαστε όλοι να γίνει η καλύτερη δυνατή πολιτική
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πω πω , είπες Ανδρουλάκης...
Με είχε ψήσει άσχημα με την τσαμπουκαλεμενη στάση του στο θέμα των υποκλοπών, αναφερόταν δυναμικά κάθε φορά σε αυτό το θέμα στις προεκλογικές ομιλίες του , λέω αν πάει καλά θα το πάει τέρμα , θα τους βάλει φυλακή και γι'αυτό τον επέλεξα.
Πραγματικά ελπίζω να κρατά δυνάμεις και να είναι στρατηγική σκέψη αυτή η χαλαρότητα αφού τα πετσωμενα κουκουλωνουν τα πάντα, και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή που θα αλλάξουν τα κόζια να επιτεθεί.
Σταμάτα...με πέθανες...
Touché.
Δεν μπορώ να αρνηθώ πως ένα μικρό facepalm το κάνω και εγώ κάποια πρωινά μπροστά στον καθρέφτη μου όταν σκέφτομαι πως ψήφισα Ανδρουλάκη.
Και καλα κανεις. Ξερεις φιλε μου επειδη μου θυμιζεις χωραφι πλουσιο με βαθυ υποστρωμα μα παραμελημενο απο τον ιδιοκτητη, αν μου επιτρεπεις θα σου δωσω φιλικη συμβουλη. Με αρχες αριστερες καταφευγεις σε λυσεις ημιτασιον, φτηνιαρικες δηλαδη για να καλυψεις τις αναγκες σου. Οταν σε συντομο χρονικο διαστημα αντιλαμβανεσαι το λαθος σου εκρυγνησαι και καταφευγεις στη μονη λυση που θεωρεις οτι θα σου δωσει διεξοδο. Να καταφερεσαι επι δικαιων και αδικων αρκει να σου θυμιζουν την επαρατη δεξια.
Χεστα. Πανε λοιπον ενα ΚΚΕ να ξενοιασεις. Αυτοι εχουν μια σταθερη γραμμη και αποψεις που δεν επιρεαζονται περιστασιακα απο τα γεγονοτα. Αυτο ειναι που σεβονται ολοι οι δημοκρατικοι στο ΚΚΕ. Για αυτο ακομη και ο Γεωργιαδης δεν τους βριζει πατοκορφα. Γιατι εχουν εντελως διαφορετικη κοσμοθεωρια που ακολουθουν ομως με αξιοπρεπεια και σοβαροτητα.
Πολυ πιθανο αν τους προσεγγισεις, να διαπιστωσεις και εσυ πως υπαρχει αλλος τροπος να υπερασπιζεσαι τις αποψεις σου διχως οργη θυμο και αγανακτηση. Γιατι? Μα γιατι δε σε πουλησε ο Μητσοτακης που δεν στηριζεις αλλωστε. Αυτοι που υποστηριζες σε πουλησαν και με αυτους πρεπει να εισαι θυμωμενος. Πιο πολυ με τον εαυτο σου ομως που αφησες να χαριζει την ψηφο σου σε ταγαρια, απατεωνες μα με αριστερο προσημο...Δεκτή η συμβουλή σου , και εγώ έχω κάνει ακριβώς τον ίδιο συλλογισμό και καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα, το μεγάλο βήμα έγινε φέτος με την γυναίκα μου που αν και αναντάμ παπαντάμ δεξιά ψήφισε σε αυτές τις εκλογές ΚΚΕ απέναντι σε όλους , αν και η επιλογή της ήταν καθαρά λόγω οργής με όλα αυτά που πέρασε την περίοδο covid , - ως γυναίκα με δυο μωρά παιδιά και μικροεπιχειρηματίας καταστράφηκε σχεδόν οικονομικά ακολούθησε η τεράστια στήριξη στα μεγάλα μαγαζιά , eshops , που άλλαξε τη νοοτροπία των καταναλωτών , βάλε και την τεράστια ακρίβεια και κόστη που κανένας μικρός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πλέον πολυκαταστήματα και αλυσίδες, μαζί με την επερχόμενη επίθεση που σχεδιάζεται χρόνια στους μικρούς και αυτοί είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους , ήρθε και έδεσε το γλυκό-
Και εγώ στην ίδια μοίρα είμαι περίπου αλλά δεν έκανα ακόμη το βήμα καθώς κάποια δογματικά συμπλέγματα των κομμουνιστών -βλέπε ομοφοβία , περιχαράκωση σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις κλπ - και κυρίως μια περίεργη έμμεση στήριξη στον Μητσοτάκη κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για να πάρουν ψηφαλάκια απο τα αριστερά τους μου δημιουργούν αρκετές επιφυλάξεις.
Στο ΠΑΣΟΚ έχω συναισθηματικούς δεσμούς και ξέρω ικανούς και έξυπνους ανθρώπους που θα μπορούσαν να προφέρουν πολλά οπότε είναι ένα καταφύγιο ακόμη για εμένα.
Αλλά ακόμη και ΝΔ θα μπορούσα να επιλέξω αν βρισκόταν ένας πραγματικά φιλελεύθερος σε πολιτική και οικονομική ιδεολογία μακριά απο τις αγκυλώσεις του κόμματος και της κρατικοδίαιτης νοοτροπίας.
Κάπως έτσι πλασαρίστικε αρχικά ο Μητσοτάκης , αλλά ρε παιδιά είχα την στοιχειώδη νουμοσύνη να ξέρω πως όποιες και να ήταν οι προθέσεις του , δεν έπαυε να είναι Μητσοτάκης με ότι πολύ καλά γνωρίζετε όλοι συνεπάγεται αυτό το brand name , και επιβεβαιώθηκα πλήρως με όλο αυτό το τσίρκο γελοτοποιών και κομματόσκυλων που στελέχωσε την κυβέρνηση και τους δημόσιους οργανισμόυς.
Και πλέον , μετά την νέα κυβέρνηση και το ίδιο τσίρκο με το οποίο επέλεξε , και τις απίστευτες γκάφες σε λιγότερο απο 2 μήνες το βλέπουν και οι σοβαροί δεξιοί.@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ σωστά Lap , αλλά εσύ πιστεύεις πως με αυτά τα οικονομικά χάλια και δείκτες μπορούν να βάλουν την υπογραφή τους έτσι ανερυθρίαστα οι οίκοι αξιολόγησης σε μια τετοια απόφαση;
Μόνο με διεθνέις πολιτικές πιέσεις και μαγείρεμα στοιχείων το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε καποιο νέο μνημόνιο ή όπως θα ονομάσουν μια αντίστοιχη μελλοντική παρέμβαση.
Έχω την αίσθηση πως κάτι τέτοιο ήδη συζητείται , περιοριστικά μέτρα που θα χρυσώσουν το χάπι και θα πείσουν τους υπέυθυνους των οίκων να κάνουν τα σταβά μάτια , κάπου πήρε το μάτι μου φωτό με σορτσάκι παραλίας τον ΠΘ και την Ούρσουλα με τον σύζυγο της να γευματίζουν μαζί με θέα την θάλασσα.
-
Στο ΠΑΣΟΚ έχω συναισθηματικούς δεσμούς και ξέρω ικανούς και έξυπνους ανθρώπους που θα μπορούσαν να προφέρουν πολλά οπότε είναι ένα καταφύγιο ακόμη για εμένα.
Δεκτό για τους δεσμούς, αλλά ικανοί και έξυπνοι άνθρωποι δεν υπάρχουν σε κανένα κόμμα δυστυχώς. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, άστα βράστα.
-
Ξεβολευεις τώρα τη διαχείριση, που θα πρέπει απ την ξαπλώστρα να κάνει πως δεν βλέπει τα παιδαριωδη του πιλότου...
Απ την άλλη, τώρα που το λες, πως προγκαμε κάποια γίδια ίσως και να χω ειδικευθει πλέον
Εσύ γιατί τριβεσαι στη γκλίτσα; -
Έχετε πάθει ζημιά με τον Τσίπρα ε; Ο τύπος δεν έχει κανένα σοβαρό ρόλο, έχει να κυβερνήσει 4+ χρόνια και ασχολείστε με το που πάει διακοπές, τι έφαγε, αν έκλασε κτλ. Παιδιά κλείστε λίγο την τηλεόραση και τα πετσωμένα, σας έχουν κάνει τα μυαλά πουρέ.
-
Στην πολιτικη δεν εχει σημασια καποιος ποσο καιρο κυβερνησε. Εχει ομως αξια να δουμε τι εκανε. Ο Αλεξης πχ. δημιουργησε τετελεσμενα για την Μακεδονια. Τετελεσμενα ομως δημιουργησε και ο Ε. Βενιζελος. Αυτον επισης τον μνημονευουμε 100 χρονια μετα. Για τα αντιθετα αποτελεσματα απο τον πρωτο. Ο ενας μεγαλωσε τη χωρα ενω ο αλλος την πληγωσε ανεπανορθωτα.
-
-
περιχαράκωση σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις κλπ
Παρωχημένη αντίληψη ότι υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, μεγάλο Κεφάλαιο και μικροεπαγγελματίες κλπ; Νομίζω έγραψες ότι το βίωσε η σύζυγός σου αυτό πρόσφατα...
και κυρίως μια περίεργη έμμεση στήριξη στον Μητσοτάκη κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για να πάρουν ψηφαλάκια απο τα αριστερά τους μου δημιουργούν αρκετές επιφυλάξεις.
Ε όχι δα! Καμία στήριξη στον Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Απλά το ΚΚΕ θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ μια από τα ίδια (αστικό κόμμα, με λίγη από αριστερή σάλτσα) και φυσικά δεν του χαρίζεται ούτε αυτουνού.
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στην πολιτικη δεν εχει σημασια καποιος ποσο καιρο κυβερνησε. Εχει ομως αξια να δουμε τι εκανε. Ο Αλεξης πχ. δημιουργησε τετελεσμενα για την Μακεδονια. Τετελεσμενα ομως δημιουργησε και ο Ε. Βενιζελος. Αυτον επισης τον μνημονευουμε 100 χρονια μετα. Για τα αντιθετα αποτελεσματα απο τον πρωτο. Ο ενας μεγαλωσε τη χωρα ενω ο αλλος την πληγωσε ανεπανορθωτα.
Είναι θέμα οπτικής γωνίας. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο Βενιζέλος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την Μικρασιατική Καταστροφή. Από την άλλη, ο Τσίπρας πως ακριβώς πλήγωσε την χώρα με το θέμα του ονόματος;
-
(βέβαια καλό θα ήταν να βάλεις το λινκ της πηγής. Όχι της εικόνας)
Ευτυχώς δεν κάναμε ότι κάνανε οι χώρες στην κορυφή της λίστας που 'ναι ακραία νεοφιλελεύθερες.
Ειδικά η Ιρλανδία, ευτυχώς δεν ακολουθήσαμε τις ακραίες νεοφιλελέ πολιτικές των Ιρλανδών!
Ευτυχώς ακούσαμε την αριστερά. (που δεν φταίει η αριστερά γι αυτό αλλά οι φοβικοί δεξιοί που φοβούνται μην τους πούνε...δεξιούς!!)Pgs θα κάνω μια προσπάθεια να συζητήσω σοβαρά μαζί σου. Ελπίζω να παραμείνεις σοβαρός.
Δεν ισχύουν αυτά που λες, διότι πολύ απλά δεν στηρίζονται σε κάποια επιστημονικά αποδεκτή προσέγγιση.
Η ερμηνεία αυτών που σχολιάζεις βρίσκεται εδώ
https://www.offlinepost.gr/2021/06/21/oikonomikh-anaptyksh-kai-ypodeigma-solow/
Η φάση αυτών των χωρών που βλέπεις είναι η φάση που πέρασε η χώρα μας μετά τον εμφύλιο.
Για εμάς μετά το 80 η Ελλάδα ανήκει στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όχι ότι δεν θα μπορούσε να είχε πολύ υψηλότερα ποσοστά ενισχύοντας την τεχνολογική συμβολή στην οικονομία, αλλά μέσα στο χρονικό περιθώριο όπου γίνεται η αξιολόγηση η ανάγνωση σου είναι τελείως λανθασμένη.
Για παράδειγμα δεν είναι οικονομικά ανώτερη ή ικανοτερη μια χώρα της Βαλτικής από την Γερμανία! Προφανώς κάτι άλλο συνέβη και υπήρχε αυτή η συσσώρευση ανάπτυξης των χωρών αυτών. Διάβασε το λινκ και θα το διαπιστώσεις
-
https://www.macrotrends.net/countries/GRC/greece/gdp-gross-domestic-product
Ελλάδα , τιμές σε σημερινά US dollars
1981 52,35$ δις
2022 219$ δις
Αύξηση: 318.34% (52,35 + (52,35*318.34%)=219)Άρα το 26% που δείχνει για την Ελλάδα,,,.????
Βρε σεις σταματήστε πια.
Είστε ανίδεοι, μην κουνάτε και το δάχτυλο.
Πρώτον μιλάει για το gdp per CAPITA. Έπειτα για να μετρήσεις σε σταθερές τιμές πρέπει να κάνεις το εξής: ((Τελευταία ετος μέτρησης/αρχικό) -1).
Και συ pp, άσε τις γίδες.... Ο φόβος της γίδας έχεις γίνει.
-
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Φυσικά κανεις λάθος όπως σε τόσα άλλα. Αλλά το θέμα είναι το αν θες να μάθεις ή να αναπραγεις χαζομάρες αμόρφωτων γερόντων και να μαγαριζεις το τοπικό
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό δεν σχολιάζετε; Εσύ ψάχνεις άλλον δείκτη αν δεν το κατάλαβες
Άσε το φυσικά ρε καημένε -
Ρε συ..Η συζήτηση δεν αφορά το ΑΕΠ γενικά. Αλλά το ΑΕΠ κατά κεφαλήν, αυτό δεν σχολιάζετε κριτικάροντας τη φωτογραφία με τον πίνακα;
Εσύ βιαστικες και κρίνεις τον πίνακα , καλά κάνεις και κρίνεις σε αυτό δεν έχω αντιρρήση, εξάγοντας όμως δεδομένα από άλλον δείκτη.
Έχεις κάνει λάθος. Αυτό σου λέω. Σου είπα και τον τρόπο που το υπολογίζουν.
Σταμάτα πια. Πάμε παρακάτω να μάθουμε τις αιτίες. Εκεί είναι το ζουμί σου έβαλα ένα λινκ. Το διάβασες;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2