-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πέφτει πολύ γέλιο με τους πολέμιους της φοροδιαφυγής. Καθώς είναι οι πρώτοι και καλύτεροι πρωταγωνιστές στο εξής σκηνικό. Βεβαιωμένα:
Πελάτης σε μαγαζί: Μα θα μου κάνετε μια έκπτωση στο προιόν? Ακριβό είναι.
Μαγαζάτορας: Ξέρετε, είναι και η προμήθεια της τράπεζας. Αν με πληρώσετε με μετρητά αντί κάρτας θα σας κάνω καλύτερη τιμή.
Πελάτης: Ε, άμα είναι, αφού θα σας πληρώσω με μετρητά, να μην κόψετε απόδειξη και να μου κάνετε παραπάνω έκπτωση.Κοροιδέψτε τον εαυτό σας όσο θέλετε. Αλλά αυτοί είστε...
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ! Συνέχισε....
-
Πέφτει πολύ γέλιο με τους πολέμιους της φοροδιαφυγής. Καθώς είναι οι πρώτοι και καλύτεροι πρωταγωνιστές στο εξής σκηνικό. Βεβαιωμένα:
Μαγαζάτορας: Ξέρετε, είναι και η προμήθεια της τράπεζας. Αν με πληρώσετε με μετρητά αντί κάρτας θα σας κάνω καλύτερη τιμή.
Πελάτης: Ε, άμα είναι, αφού θα σας πληρώσω με μετρητά, να μην κόψετε απόδειξη και να μου κάνετε παραπάνω έκπτωση.Κοροιδέψτε τον εαυτό σας όσο θέλετε. Αλλά αυτοί είστε...
μα ετσι πονηρα, παρανομα και αντικοινωνικα σκεφτονται μονο οσοι εχουν επαφη με το σπορ των εκνομων διαδρομων. όχι άντυ, δεν το κανει ο κόσμος αυτό.
-
Ο βουλευτής ΝΔ Κατσαφάδος,πού το 2003 ψέκασε με υγρό πυροσβεστήρα τον Πρύτανη της Σχολής του κ.Μπένο,για να του υφαρπάξει έγγραφα που τον αφορούσαν,
τοποθετήθηκε Υφ. ΠΡΟ.ΠΟ. για να μας προστατέψει από παραβατικούς, κακοποιούς και καθημερινά φαινόμενα βίας -
Το αφορολόγητο των βουλευτών υπάρχει;
Και αν συνεχίζει να υπάρχει, είναι μαύρο ή λευκό χρήμα;Όλες οι συναλλαγές ψηφιακές, ωραίο ακούγεται, αλλά το μαύρο χρήμα, μπορεί να είναι δολάριο, χρυσός, Ελβετικό Φράγκο, Λίρα Αγγλίας, ακόμα και το bitcoin ή το stablecoin.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το αφορολόγητο των βουλευτών υπάρχει;
Και αν συνεχίζει να υπάρχει, είναι μαύρο ή λευκό χρήμα;Όλες οι συναλλαγές ψηφιακές, ωραίο ακούγεται, αλλά το μαύρο χρήμα, μπορεί να είναι δολάριο, χρυσός, Ελβετικό Φράγκο, Λίρα Αγγλίας, ακόμα και το bitcoin ή το stablecoin.
εσοδα-εξοδα και φορολογηση στο υπολοιπο θα εξαφανισει ή τουλαχιστον θα μειωσει δραματικα το μαυρο χρημα, δηλαδη θα φερει εσοδα στα κρατικα ταμεια αντι για τις τσεπες συγκεκριμενων φιλων του αντυ. εαν τα κρατικα ταμεια σπαταλιουνται ειναι μια αλλη συζητηση που αφορα τους παντες και σιγουρα δεν μπαινει στο ιδιο τραπεζι με τη φοροκλοπη που κερδιζουν μονο ορισμενοι και μαλιστα παρανομουν.
απο τη στιγμη που θα υπαρχει φορολογηση λοιπον στη διαφορα θα κανει ασυμφορη τη φοροκλοπη, θα αυξησει τα εσοδα και δεν θα εχει καν σημασια η συναλλαγη εαν θα ειναι ψηφιακη ή οχι. -
-
Προφανώς έτσι είναι, αλλά έπιασες ένα παράδειγμα που ελάχιστοι θα παραδεχτούν ότι έχουν υποπέσει σε αυτό το "παράπτωμα".
Υπάρχουν χιλιάδες άλλα παραδείγματα που άμεσα ή έμμεσα δεν γίνεται πληρωμή ΦΠΑ με την σύμφωνη γνώμη του πελάτη. Είτε αφορά υπηρεσία είτε αγορά προϊόντος.
Και φυσικά και εγώ πολλές φορές δεν έχω πληρώσει ΦΠΑ.
Π.χ. τι ΦΠΑ να πληρώσω στον υδραυλικό μου, που είναι Δημόσιος Υπάλληλος σε Υπουργείο;
ή τι ΦΠΑ να πληρώσω στο γυμναστήριο όταν με διάφορα τερτίπια έχουν καταφέρει να κόβουν σε όλους απόδειξη 50euro με ή χωρίς κάρτα;
ή τι ΦΠΑ να κόψει ο ράπτης που του πήγα κάτι μπλούζες για κόντημα;
ή ο μετανάστης τσαγκάρης που του πήγα κάτι παπούτσια για φτιάξιμο;
ή το κουρείο των Πακιστανών στο Μαρούσι που κόβει μαλλί με 5euro;
ή το κουρείο στο Χαλάνδρι που κόβει μαλί με 7euro και η ταμειακή για μόστρα;
ή το ψιλικατζίδικο εδώ ποιο πάνω που δεν ξέρει τι είναι η απόδειξη.
ή ο ψυκτικός που έφερα για τα κλιματιστικά και δεν είχε καν μπλοκάκι για αποδείξεις;
ή ο ηλεκτρολόγος που μου έφτιαξε τον πίνακα και που είναι μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα;
ή...ή...ή..
Για να μην πω για τεχνικούς και γιατρούς από κάτι site texnitesonline και doctoranytime.
Εδώ πόσοι και πόσοι αλουμινάδες μου "χάριζαν" τον ΦΠΑ σε κουφώματα αξίας άνω των 7 χιλιάδων ευρώ...Περνώ προχθές από Μαραθώνα, ήταν ο άλλος στο δρόμο με κάτι πορτοκάλια, καρπούζια, όλα τα κόβω, όλα τα μαχαιρώνω και όλα μαύρα. Πήρα τα πορτοκάλια, μία τεράστια σακούλα και γεια σας...
Προφανώς ο καθένας προσπαθεί και επιδιώκει να βγει όσο γίνεται ποιο κερδισμένος...
-
Κανένας ΕΕ δε φοροδιαφεύγει. Οι πελάτες τους φοροδιαφεύγουν για να μειώσουν το κόστος. Το λέω γιατί δεν μπορώ να διαβάζω άλλες χαζομάρες. Και δε σκοπεύω να το συζητήσω άλλο.
Σοβαρέψου ρε συ, μεγάλος άνθρωπος είσαι, κρίμα είναι να γράφεις τέτοιες κουταμάρες.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μα ετσι πονηρα, παρανομα και αντικοινωνικα σκεφτονται μονο οσοι εχουν επαφη με το σπορ των εκνομων διαδρομων. όχι άντυ, δεν το κανει ο κόσμος αυτό.
Ο κόσμος κάνει χειρότερα. Μέχρι και πίστωση ζητάει. Ή να του κρατήσεις την επιταγή μέχρι να βρει λεφτά να πληρώσει.
Αλλά εγώ πρέπει να επανέλθω στον καθωσπρεπισμό. Καθώς από τη μία είμαστε σε Δημόσιο forum. Από την άλλη η βάση της κοινωνίας είναι το φαίνεσθαι και όχι το γίγνεσθαι.
Οπότε αναφωνώ: θάνατος στη φοροδιαφυγή -
Ο κόσμος κάνει χειρότερα. Μέχρι και πίστωση ζητάει. Ή να του κρατήσεις την επιταγή μέχρι να βρει λεφτά να πληρώσει.
Αλλά εγώ πρέπει να επανέλθω στον καθωσπρεπισμό. Καθώς από τη μία είμαστε σε Δημόσιο forum. Από την άλλη η βάση της κοινωνίας είναι το φαίνεσθαι και όχι το γίγνεσθαι.
Οπότε αναφωνώ: θάνατος στη φοροδιαφυγήμπιτσακη γρηγορα, να σου στειλω?
https://www.politeianet.gr/books/mpitsakis-i-eutuchis-daidalos-zacharopoulos-i-to-einai-kai-to-gignesthai-198527 -
Οπότε αναφωνώ: θάνατος στη φοροδιαφυγήμπιτσακη γρηγορα, να σου στειλω?
https://www.politeianet.gr/books/mpitsakis-i-eutuchis-daidalos-zacharopoulos-i-to-einai-kai-to-gignesthai-198527Να το στείλεις στο @lap. Τα βιβλία είναι για να ξεφεύγεις και να ξεχνιέσαι από τον πραγματικό κόσμο. Αυτόν που περιέγραψα...
-
Όλα αυτά τα ποσά που λες θα χρεωνόντουσαν στον πελάτη κατά την παροχή της υπηρεσίας ή την πώληση του προιόντος. Ο πελάτης θέλει να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά.
Σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου το κράτος και έχετε χάσει τη μπάλα.Το βλέπεις ανάποδα για αυτό υποπέφτεις σε αυτή την λάθος λογική. Ο πελάτης θα πληρώσει όσα του ζητήσει ο παροχές της υπηρεσίας ή του προϊόντος - εαν το θέλει. Αυτός που το παρέχει είναι υποχρεωμένος να πει την τελική τιμή, όπως κάνεις π.χ. όταν πας να αγοράσεις ένα αμάξι. Δεν σου λέει η Άουδι, €10.000 αλλά εαν θες απόδειξη €25.000 - απλά πράγματα. Το πόσο και πως θα κοστολογήσει ο έμπορος/παροχέας είναι αδιάφορο στον πελάτη - εαν μπορεί το πληρώνει, εαν δεν μπορεί πάει αλλού. Είναι πρόβλημα του εμπόρου σε τι τιμή θα πουλήσει και εαν θα κάνει σωστή κοστολόγηση, δεν είναι πρόβλημα του πελάτη, όμως ο έμπορος το έχει βολικό να το κάνει πρόβλημα του πελάτη. Εμένα όταν μου το λένε τους πααντάω, ΟΚ αλλά δεν θα μου κόψεις μόνο το ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο που γλυτώνεις και τις εισφορές - και τότε με κοιτάνε σαν ηλίθιοι.
Όμως στην Ελλάδα μας παίρνει και το κάνουμε αυτό, για τόλμα να πας στην Αγγλία και να τους το πείς αυτό, θα σε κοιτάνε σαν ηλήθιο.
-
Και μια και το έφερε η κουβέντα περί αποδείξεων, κάποτε έψαχνα ελαιοχρωματιστή για το σπίτι και πήρα προσφορές από διάφορους.
Ένας από αυτούς, όταν του ζήτησα τιμή με απόδειξη, μου είπε πως δεν τον συμφέρει να κόψει απόδειξη και πως του είναι προτιμότερο να μην πάρει την δουλειά!
Δεν ξέρω τα πως και τα γιατί, αλλά έτσι μου είπε... -
-
Τα επικουρικά πνέουν τα λοίσθια.
Η μοναδική αξιόπιστη λύση είναι τα επαγγελματικά. -
@n-k-9 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μοναδική αξιόπιστη λύση είναι τα επαγγελματικά.μονο που εχω ηδη πλερω 32 χρονια( με αιμα και ταμειακη αφαιμαξη και οχι δυ που δεν ξερει τι και πως) και μεχρι προσφατα μου επαιρναν και αναδρομικα.
ειναι αυτο που λεμε 'τα λεφτα μου ρε' -
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Π.χ. τι ΦΠΑ να πληρώσω στον υδραυλικό μου, που είναι Δημόσιος Υπάλληλος σε Υπουργείο;
ή ο ηλεκτρολόγος που μου έφτιαξε τον πίνακα και που είναι μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα;Έλεος κι εσύ, τόσοι χιλιάδες υδραυλικοί που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε Υπουργείο, τόσοι χιλιάδες ηλεκτρολόγοι που δεν είναι υπάλληλοι στην Εθνική Τράπεζα....κι εσύ επέλεξες αυτούς;
Και γιατί αν κάποιος είναι υπάλληλος σε υπουργείο ή τράπεζα δεν κόβει απόδειξη;Δεν ξέρω γιατί δεν κόβουν αποδείξεις. Δεν ξέρω καν αν έχουν μπλοκ αποδείξεων.
Δεν ξέρω καν αν ασκούν νόμιμα τα επαγγέλματα αυτά.Τον ηλεκτρολόγο, το ξέρω πολλά χρόνια, ξέρω ότι είναι κανονικός ηλεκτρολόγος, έχει τελειώσει ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας. Αλλά ο τύπος "παίρνει δουλίτσες" έξω για συμπλήρωμα. Έχει μπει και σε μία κλίκα ηλεκτρολόγων πολυτεχνείου και δίνει και χαρτούρα...
Ο υδραυλικός, δεν ξέρω αν είναι κανονικός υδραυλικός. Μου έχει πει ότι έχει τελειώσει κάποιο δημόσιο ΙΕΚ ψυκτικών και με ΑΣΕΠ μπήκε στο δημόσιο σαν υδραυλικός συντηρητής. Αυτόν μου τον σύστησε ένας άλλος που δήλωνε μαραγκός και ανακαινιστής οικιών.
Ο άλλος έχει συνεργείο μοτό και το δουλεύει ο γιος του που έχει τελειώσει την Ανωτάτη Ξαπλωτική...
Που να ξέρω όμως τι είναι ο καθένας; Στην Ελλάδα, ότι "δηλώσεις είσαι".
-
Η μοναδική αξιόπιστη λύση είναι τα επαγγελματικά.μονο που εχω ηδη πλερω 32 χρονια( με αιμα και ταμειακη αφαιμαξη και οχι δυ που δεν ξερει τι και πως) και μεχρι προσφατα μου επαιρναν και αναδρομικα.
ειναι αυτο που λεμε 'τα λεφτα μου ρε'Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό που γράφει το ρεπορτάζ, με την εγγραφή των εργαζομένων στο καινούργιο ταμείο.
Άρα το παλιό επικουρικό κάθε χρόνο θα έχει λιγότερες ενεργες εισφορές και περισσότερα χρηματικά ποσά προς καταβολή λόγω συνταξιοδοτησεων.
Κλαφτα... -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλα αυτά τα ποσά που λες θα χρεωνόντουσαν στον πελάτη κατά την παροχή της υπηρεσίας ή την πώληση του προιόντος. Ο πελάτης θέλει να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά.
Σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου το κράτος και έχετε χάσει τη μπάλα.Το βλέπεις ανάποδα για αυτό υποπέφτεις σε αυτή την λάθος λογική. Ο πελάτης θα πληρώσει όσα του ζητήσει ο παροχές της υπηρεσίας ή του προϊόντος - εαν το θέλει. Αυτός που το παρέχει είναι υποχρεωμένος να πει την τελική τιμή, όπως κάνεις π.χ. όταν πας να αγοράσεις ένα αμάξι. Δεν σου λέει η Άουδι, €10.000 αλλά εαν θες απόδειξη €25.000 - απλά πράγματα. Το πόσο και πως θα κοστολογήσει ο έμπορος/παροχέας είναι αδιάφορο στον πελάτη - εαν μπορεί το πληρώνει, εαν δεν μπορεί πάει αλλού. Είναι πρόβλημα του εμπόρου σε τι τιμή θα πουλήσει και εαν θα κάνει σωστή κοστολόγηση, δεν είναι πρόβλημα του πελάτη, όμως ο έμπορος το έχει βολικό να το κάνει πρόβλημα του πελάτη. Εμένα όταν μου το λένε τους πααντάω, ΟΚ αλλά δεν θα μου κόψεις μόνο το ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο που γλυτώνεις και τις εισφορές - και τότε με κοιτάνε σαν ηλίθιοι.
Όμως στην Ελλάδα μας παίρνει και το κάνουμε αυτό, για τόλμα να πας στην Αγγλία και να τους το πείς αυτό, θα σε κοιτάνε σαν ηλήθιο.
Εξαρτάται απ' το είδος της συναλλαγής. Αν γίνεται γραπτώς πχ μια προσφορά και μετά αναλόγως του ποσού μπορεί να κάνεις και σύμβαση στην εφορία.
Εκεί θα γίνουν όλα νομότυπα. Αλλά αυτές είναι περπτώσεις που αφορούν εταιρικές συναλλαγές.
Μιλάμε για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Γι' αυτή την περίπτωση δεν κατηγορούνται οι ΕΕ? -
Και μια και το έφερε η κουβέντα περί αποδείξεων, κάποτε έψαχνα ελαιοχρωματιστή για το σπίτι και πήρα προσφορές από διάφορους.
Ένας από αυτούς, όταν του ζήτησα τιμή με απόδειξη, μου είπε πως δεν τον συμφέρει να κόψει απόδειξη και πως του είναι προτιμότερο να μην πάρει την δουλειά!
Δεν ξέρω τα πως και τα γιατί, αλλά έτσι μου είπε...Έχω ακούσει (δεν ξέρω αν ισχύει) αλλά με τους ελαιχρωματιστές παίζει και πληρωμή μεροκάματα και ενσήμων ΙΚΑ. Κάτι τέτοια άκουγα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2