-
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα πως δηλαδή δεν υπάρχει μια λελογισμένη πρακτική λύση για να υλοποιούνται γρηγορότερα τα έργα. Και αυτό δείχνει δόλο. Το κράτος και η ΕΕ έχει θεσμούς που πρέπει να εφαρμόζονται. Το ότι δεν έγιναν έργα είναι άλλης τάξεως θέμα. Ειναι δηλαδή, θέμα προτεραιοτήτων των τοπικών ή μη αρχών και του προβληματικού νομικού πλαισίου για την υποβολή ενστάσεων καθώς και του χρόνου που απαιτείται για την αξιολόγηση τους. Δεν είναι θέμα και αιτία της απαραίτητης (αν δεν κάνω λάθος και εκ του Συντάγματος) διαφάνειας.
Άρα, αυτό που πρέπει να απαιτείς ως λογικά σκεπτόμενος πολίτης είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο που να εξυπηρετεί την γρηγορότερη αποπεράτωση των έργων. Και να μη θεωρείς λύση την αδιαφορία για το κόστος αυτών και τις πελατειακές συντεχνίες που εξυπηρετεί. Μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Είναι χρήματα των φορολογουμένων και οι κυβερνήσεις απλώς το διαχειρίζονται. Δεν γίνεται να αδιαφορείς για το τι κάνει ο διαχειριστής της περιουσίας σου. Δεν τα χρηματοδοτούν από την τσέπη τους.
Απλή λογική θέλει, ούτε μπούρδες είναι, ούτε τίποτα. Λογική ενός απλού μέσου ανθρώπου.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μπορώ να τη γράφω αυτή τη λέξη το 2023, με ανατριχιάζει. Οπότε εγώ θα σε λέω αριστερό και μετά δεν έχω καμία αντίρηση να το αλλάζεις σε ότι λέξη θες...
Σε ανατριχιάζει γιατί έχεις δεξιές εμμονές και αντίστοιχη ρητορική συνήθως. Όχι γιατί έχουμε "2023" και σου κάνει ντεμοντέ η λέξη. Δε θα αποφασίσει κανένας για το τι ιδεολογία θα ακολουθήσουμε, εκτός και αν εφαρμοστούν τα δημοκρατικότατα και "τσεκουράτα" λόγια του Υπουργού περι "χειραγώγησης θεσμών ωστε να μην ξαναβγεί η αριστερά". Δημοκράτες κατά τα άλλα!
Ο Ελληνικός λαός έχει αρχίσει να ωριμάζει. Ψηφίζει με το μυαλό, καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, μπορεί να αξιολογήσει. Η περιπέτεια της χρεωκοπίας, άφησε ένα θετικό αποτύπωμα στον κόσμο.
Αυτό μου δημιουργεί αισοδοξία, γιατί μόνο ο σκεπτόμενος λαός μπορεί να παρασύρει και τους πολιτικούς να κινηθούν στο σωστό δρόμο. Δεν έχει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες η χώρα, ούτε το σφιχτό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής επιτρέπει ηρωισμούς.Αντί για αυτό θα πω εγώ οτι ο ελληνικός λαός δεν έχει φτάσει ποτέ σε τέτοιο επίπεδο κατάντιας και φθοράς που τους δυνάστες και τα λαμόγια να τους επιβραβεύει αντί να τους στείλει στο 2-3%. Δεν πειράζει όμως, προσωπικά δε λυπάμαι κανέναν πλέον εφόσον κάνει τέτοιες επιλογές. Ας κάτσουν με τα "θετικά αποτυπώματα" και τη "σοβαρότητα" να ψάχνουν ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία και κάνα βύσμα για να χωθούν σε καμιά εργασιακή γαλέρα για 9-10 κατοστάρικα το μήνα. Α και το χειμώνα διπλό πουλοβεράκι για το κρύο! Όμορφα και δεξιά!
-
Διαφωνω! Ηδη τους κατεβασε στο 20% και συνεχιζει.
-
Οι Συριζαίοι πήραν αυτό που τους άξιζε, η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 15-20 χρόνων πήρε 40% όμως. Αυτό λέμε, και πραγματικά αυτό αξίζει σε αυτό το βόθρο που τον θεωρούμε χώρα. Να μας πηγαίνει καροτσάκι ένας άχρηστος γόνος που αν δεν είχε το σωστό επίθετο θα φλιπάριζε μπιφτέκια σε κάνα McDonalds αντί να πουλάει φούμαρα περι αριστείας. Μαζί φυσικά και η κουστωδία από κάτι άεργους κόπρους τύπου Κωθτή, κάτι τηλεπλασιέ τύπου Μπουμπούκου, κάτι "τσεκουράτους", κάτι Καραμανλήδες κτλ. Αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει.
-
Σημάδια των καιρών... Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον καποιου δημητρα που επαγγέλλεται αλληλεγγυος.
Κάποιοι από τον σύριζα του 3 τακατο πρόλαβαν και ανάρτησαν ανακοίνωση στο site, η οποία όμως κατέβηκε στην μισή ώρα.
Στα μιδια δεν υπήρξε η ανάλογη υστερικάη αντιδραση, η ακριτα παρεμεινε σιωπηλη και παραδόξως δεν είδα τίποτα και εδώ μέσα. Περίεργο...
Σημάδια ενηλικίωσης του κόμματος και προσπάθεια να σταματήσει να είναι τόσο απέχθες για τον κεντρωο ψηφοφορο;https://www.news247.gr/sunday-edition/giati-toy-paidi-toy-laoy-psifizei-nd.10065300.html
"Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους που για Χ,ψ λόγους έφυγαν από την χώρα τους. Έχω όμως με τους προηγούμενους που κατάντησαν τον τόπο μου κόλαση"
Μιλάει ψαράς γιατί ψήφισε νδ. Και ομολογεί ότι παρόλο που δεν είναι φηφοφορος της και χρηματικά ζορίστηκε, στην ουσία ψήφισε νδ για να μην έρθει ο σύριζα και του φτιάξει πάλι καμία μόρια.
Διότι καλά τα ωραία και τα μεγάλα, αλλα δεν ειναι μονο αυτα. Καλώς ή κακώς στο μεταναστευτικο η αριστερά υποστηρίζει πολιτικές που δεν φαίνεται να εγκρίνουν οι πολίτες των άμεσα ενδιαφερομενων περιοχών.
Για να προλάβω, δεν είναι δεχτσων το άρθρο, εκφέρει πχ γνωμη ο χατζηστεφανου, καθηγητές κλπ.
-
Έβλεπα στον Αυτιά έναν καθηγητή φορολογίας. Αναφέρει πως οι εισηγμένες εάν έχουν υψηλό φόρο μερίσματος δεν κάνουν εύκολα διανομή και τα κέρδη τα κάνουν.....κάτι άλλο. Χωρίς να μας λέει τι είναι αυτό το "άλλο."
Το άλλο που δεν λένε αλλά το λένε οι σχετικές οικονομικές μελέτες, ονομάζεται επένδυση. Για αυτό και όλα τα κράτη στην Ευρώπη έχουν υψηλό φόρο στα μερίσματα ιδιαίτερα στις εισηγμένες διότι είναι προς το εθνικό τους συμφέρον ο ιδιωτικός κλάδος να επενδύει μέρος των κερδών για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του και όχι να υποκύπτει στις πιέσεις για διανομή σε κάθε είδους άσχετους επενδυτές από όλον τον κόσμο. Δηλαδή ο υψηλός φόρος μερισμάτων σε ένα ύψος κερδών κάποιων συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, αποτελεί εν τέλη ένα φορολογικό κίνητρο για επενδύσεις.
Που να το καταλάβει αυτό ο παππούς στα καφενεία που βλέπει Αυτιά;
Προφανώς δεν μιλούμε για μικρές ΙΚΕ, ΟΕ και εμείς και εμείς επιχειρήσεις σαν κάποιων μελών εδώ στο forum.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
O Γερακας πχ ειναι στην ιδια τραγικη κατασταση διχως αποχετευτικο συστημα 30 χρονια. Ευτυχως που δεν υλοποιειται τπτ ωστε να μη παρουν μιζες ο Μητσος ο Κωτσος και ο Λαμπης. Μεινετε στους αχορταγους και της σοσιαληστρικες μπουρδες με διαφανες προσιμο.
WOW !
-
Wow δε λες τπτ!
Απο αυτους τους ντεμεκ θελει να γλυτωσει ο κοσμος.
-
@vagkirk εσύ σε ποιό κόμμα είσαι γραμμένος κατά την αριστερή λογική του forum?
-
Περήφανος ΠΑΣΠιτης ήμουν σε καλές εποχές, και τώρα που ξεγυμνώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έπαιζαν μονοτερμα τα καρατζαφερακια γιατί έκλειναν κάποιοι εκεί το μάτι σε Κουφοντινες , δικαιωματιστες, μεταναστευτικό κλπ και η μπάλα μεταφέρθηκε στο γήπεδο της οικονομίας και της φορολογίας , αποκαλύφθηκε η πλήρης ένδεια των νεοκοπων αρίστων του Μητσοτάκη, όπου ο τελευταίος ΠΑΣΠιτης δένει κόμπο τον κάθε μπαγλαμά της ΝΔ που βγαίνει τις τελευταίες μέρες δημόσια και ασχολείται με αυτά τα θέματα.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, το απόλυτο πουλεν , ο άριστος που κάνει γκελ και στον τελευταίο δεξιό , το κορυφαίο στέλεχος με... περγαμηνές από την αγορά ονόματί Σκερτσος που έχει βγει αυτές τις μέρες μπροστά επικοινωνιακά (πρώην Πασοκος που αποβλήθηκε!!!!! ) έχει γίνει η απόλυτη ρόμπα σε κάθε πάνελ απέναντι σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις ανοησίες που προσπαθεί να υποστηρίξει για την φορολογία και την οικονομία.
Με όλα αυτά που έχω δει και διαβάσει τις τελευταίες μέρες από τα στελέχη της ΝΔ για φορολόγηση και οικονομία, ο δικός μας @lap θα μπορούσε σε 30 δευτερόλεπτα να κάνει Σκερτο, Σκυλακάκη , Σταϊκούρα να βάλουν τα κλάματα!
-
-
Ρε παιδιά, πως ξεμπλοκάρω τον Άντυ, ίνα αναφωνήσωμεν αντάμα...
Γιατί έχω βάλει στο χέρι ένα TDi αυτές τις μέρες, αμαξάρα μιλάμε, κι εκτός από Νεοδημοκράται, θα καταλήξουμε μαζικά και βαγκίτες στο τέλος...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε παιδιά, πως ξεμπλοκάρω τον Άντυ, ίνα αναφωνήσωμεν αντάμα...
Γιατί έχω βάλει στο χέρι ένα TDi αυτές τις μέρες, αμαξάρα μιλάμε, κι εκτός από Νεοδημοκράται, θα καταλήξουμε μαζικά και βαγκίτες στο τέλος...
Μιλάμε για πιθήκους, με αρχηγό τον Μπουμπύκο Kong...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Περήφανος ΠΑΣΠιτης ήμουν σε καλές εποχές, και τώρα που ξεγυμνώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έπαιζαν μονοτερμα τα καρατζαφερακια γιατί έκλειναν κάποιοι εκεί το μάτι σε Κουφοντινες , δικαιωματιστες, μεταναστευτικό κλπ και η μπάλα μεταφέρθηκε στο γήπεδο της οικονομίας και της φορολογίας , αποκαλύφθηκε η πλήρης ένδεια των νεοκοπων αρίστων του Μητσοτάκη, όπου ο τελευταίος ΠΑΣΠιτης δένει κόμπο τον κάθε μπαγλαμά της ΝΔ που βγαίνει τις τελευταίες μέρες δημόσια και ασχολείται με αυτά τα θέματα.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, το απόλυτο πουλεν , ο άριστος που κάνει γκελ και στον τελευταίο δεξιό , το κορυφαίο στέλεχος με... περγαμηνές από την αγορά ονόματί Σκερτσος που έχει βγει αυτές τις μέρες μπροστά επικοινωνιακά (πρώην Πασοκος που αποβλήθηκε!!!!! ) έχει γίνει η απόλυτη ρόμπα σε κάθε πάνελ απέναντι σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις ανοησίες που προσπαθεί να υποστηρίξει για την φορολογία και την οικονομία.
Με όλα αυτά που έχω δει και διαβάσει τις τελευταίες μέρες από τα στελέχη της ΝΔ για φορολόγηση και οικονομία, ο δικός μας @lap θα μπορούσε σε 30 δευτερόλεπτα να κάνει Σκερτο, Σκυλακάκη , Σταϊκούρα να βάλουν τα κλάματα!
Καλά, δεν το 'κοψες ακόμα αυτό σας ποτίζανε στην ΠΑΣΠ? Μεγάλωσες τώρα, πρέπει να το σταματήσεις.
-
Xαχαχα
Και εμένα δεν μου αρέσουν όλα στους Ζαιους. Έβρισκα κάποια στελέχη ακραία, αν δεν κάνω λάθος έχουν απομακρυνθεί από τους Ζαιους αυτοί.
Από την αλλη σε κανένα κόμμα δεν συμφωνείς με όσα λένε τα στελέχη τους.
Βρίσκεις πολλά στελέχη που δεν συμφωνείς μαζί τους.
Για αυτό δεν ήμουν σε κανένα κόμμα ούτε ως φοιτητής ούτε μετά για το μέλλον δεν ξέρω, αλλά γενικά δεν είναι και τόσο του στυλ μου τα κόμματα. Δεν μπορώ να βγαίνω απολογούμενος για πράγματα που δεν πιστεύω και τα λέει κάποιος άλλος. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες των λεγομένων του.
Αυτά που γράφω θεωρώ πως θα τα έλεγε ο καθένας με μια μέση λογική δεν είναι κάτι το φοβερό, βασικές γνώσεις είναι.
Αν και δεν συμφωνώ πάντοτε με τον Σταϊκούρα, σέβομαι τις γνώσεις καθώς και τον δομημένο τρόπο σκέψης του όσες φορές έχω δει να μιλάει. Και αυτό διότι όταν μιλάει ξεκινάει τις τεχνικές αναλύσεις και αυτό είναι το πεδίο που μου αρέσει να αναλύω, και φυσικά βρίσκω λάθη ή με κάνει να ψάξω τη θεωρία και βιβλιογραφία πίσω από αυτό..... Χαχαχα
@andya3 Το ότι κρίνεις εσύ την κατανόηση περί πραγματικότητας, οικονομίας και πολιτικής είναι ένα κακό θέαμα επαρχιακού τσίρκου.
-
Α Πασπίτης και περήφανος μάλιστα...
Από ποια σχολή ?
Του Ακη, του Γιάννου, του Μπόμπολα, του Κρόκου, του Τόμπρα, του Κουρή, του Θείου Βρέφους ?
Βασικά όμως το πρόβλημα είναι ότι να είσαι πασπίτης και να μην είσαι τουλάχιστον Μπαχάμες το τριήμερο, έχεις θέμα...
Γιατί όσους ήξερα, πρώτα διοριζόντουσαν και μετά ορκίζονταν....
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Xαχαχα
Και εμένα δεν μου αρέσουν όλα στους Ζαιους. Έβρισκα κάποια στελέχη ακραία, αν δεν κάνω λάθος έχουν απομακρυνθεί από τους Ζαιους αυτοί.
Από την αλλη σε κανένα κόμμα δεν συμφωνείς με όσα λένε τα στελέχη τους.
Βρίσκεις πολλά στελέχη που δεν συμφωνείς μαζί τους.
Για αυτό δεν ήμουν σε κανένα κόμμα ούτε ως φοιτητής ούτε μετά για το μέλλον δεν ξέρω, αλλά γενικά δεν είναι και τόσο του στυλ μου τα κόμματα. Δεν μπορώ να βγαίνω απολογούμενος για πράγματα που δεν πιστεύω και τα λέει κάποιος άλλος. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες των λεγομένων του.
Αυτά που γράφω θεωρώ πως θα τα έλεγε ο καθένας με μια μέση λογική δεν είναι κάτι το φοβερό, βασικές γνώσεις είναι.
Αν και δεν συμφωνώ πάντοτε με τον Σταϊκούρα, σέβομαι τις γνώσεις καθώς και τον δομημένο τρόπο σκέψης του όσες φορές έχω δει να μιλάει. Και αυτό διότι όταν μιλάει ξεκινάει τις τεχνικές αναλύσεις και αυτό είναι το πεδίο που μου αρέσει να αναλύω, και φυσικά βρίσκω λάθη ή με κάνει να ψάξω τη θεωρία και βιβλιογραφία πίσω από αυτό..... Χαχαχα
@andya3 Το ότι κρίνεις εσύ την κατανόηση περί πραγματικότητας, οικονομίας και πολιτικής είναι ένα κακό θέαμα επαρχιακού τσίρκου.
Εσύ είχες πέσει μικρός μέσα στο κόμμα, για αυτό δεν χρειαζόταν να είσαι μέλος της πασπάρας...
Αν και οι σύντροφοι των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, έλεγαν ότι τα αρχικά σήμαιναν Που....ά Απάνω Στην Που....ά
-
Στην χύτρα του αντιλαϊκισμου έπεσα. Εντοπίζω τον λαϊκιστη από χιλιόμετρα.
Εσας τους εργολάβους δεν σας έχει αφαιρεθεί η ηθική της κριτικής λόγω αηδιαστικού και σιχαμερού προτέρου βίου;
-
Α είσαι πρωτοφανής μετάλλαξη
πασόκος που δεν είσαι λαϊκιστής
Εργολάβοι είναι αυτοί των μπομπολαίων και των κρόκων που όντως έχουν αυτά τα παράσημα από δεκαετίες πασοκισμού...
Εγώ δεν είμαι εργολάβος, δεν υπήρξα ποτέ...
-
Α ξέχασα..... Εσύ είσαι καλλιτέχνης που φτιάχνει αγάλματα που συμβαίνει να μοιάζουν με διαμερίσματα.
Πίσσα και τούβλα όχι πούπουλα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2