-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το έλλειμμα ήταν του 2009 και βγαίνει το 2010 στην ολοκλήρωση του ισολογισμού.
Κατα τα άλλα είπε ο εργολάβος που έβγαλε φράγκα επί ΠΑΣΟΚ.
Ωραίο επιχείρημα.
Σου είπα με μέτρο το χαπακι -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το έλλειμμα ήταν του 2009 και βγαίνει το 2010 στην ολοκλήρωση του ισολογισμού.
Κατα τα άλλα είπε ο εργολάβος που έβγαλε φράγκα επί ΠΑΣΟΚ.
Ωραίο επιχείρημα.
Σου είπα με μέτρο το χαπακιΕίναι η αλήθεια. Όταν επικαιρόποιηθηκαν τα νούμερα κατά την διάρκεια και της διεθνούς κρίσης τα χρεόγραφα μας ήταν σκουπίδια. Τότε είχαμε πια 2010. Αντε βρες εσύ δανεισμό μετά με όλα τα διεθνή κεφάλαια να αποτραβιούνται από την Ευρώπη
-
οκ, ο εργολαβος ξερουμε. #mavra
εσυ ρε γυρε? τι δουλεια κανεις που εχεις τοσο χρονο να εχεις παρει εργολαβια το 97% του κοντεντ του φορουμ?
-
Τα έχουμε πει, υπάρχουν ώρες και μέρες που έχω δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και υπάρχουν μέρες που δεν έχω. Τι να κάνω;
Άσε που για εμένα έχω πει ένα alt+tab είναι η υπόθεση ανάμεσα σε emails και εργασία
-
Lap, κατά βάθος όλοι ξέρουμε πως ποτέ δεν θα είμασταν έτοιμοι για ένταξη (το 1990 θα μας έφταιγε κάτι,το 2000 κάτι άλλο κ.ο.κ.) κι ούτε θα είμαστε ποτέ, είτε με την αναβλητικότητα, είτε με τη βεβιασμένη,εύκολη λύση που θέλουμε να δίνουμε σε προβλήματα που μας παρουσιάζονται κάθε φορά.
Και μια και το θυμήθηκα, η Πορτογαλία που εισήλθε 6-7 χρόνια μετά από εμάς με σαφώς μικρότερα οικονομικά μεγέθη συγκριτικά με εμάς τη δεκαετία του 80', κατάφερε εκ των υστέρων να μας ξεπεράσει,Μήπως εκεί εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα -και με πιο υπομονή- τα αντίστοιχα πακέτα Ντελόρ προκειμένου να τους αποδώσουν μακροπρόθεσμα;
-
Λοιπόν τώρα διάβασα και αυτά που ανέβασε ο γιατρός και θυμήθηκα εκείνης της εποχής τα αίσχη του Παπανδρέου.
Και αφού λες για την ενεργειακή κρίση του 79 άρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 74 - 79 μία χαρά τα πήγε γιατί είχε και την ενεργειακή κρίση του 73.
Μετά μας λες ότι η χώρα του 80 ήταν έτοιμη για χρεοκοπία αλλά το ΠΑΣΟΚ μόλις πήρε την εξουσία μοίρασε λεφτά.
Από πού ήταν αυτά τα λεφτά;
Από την κοινότητα.
Γιατί μας τα έδωσαν;
Για να συγκλίνει η χώρα με τους άλλους Ευρωπαίους.
Και εμείς κάναμε μπαρ και αγροτικά.
Και ψήφους βέβαια στο αγαπημένο σου κόμμα.Ο Αντρέας το 85 προσπάθησε να μαζέψει λίγο τα πράγματα μέχρι το 87 και τότε είπε το γνωστό Τσοβόλα δώστα όλα.
Όσο και να προσπαθούν οι μέντορες σου να μας παραμυθιάσουν τα έχουμε ζήσει.
Συλλυπητήρια και για τον Θόδωρο πού μαζί τα φάγατε με την ευρεία έννοια.
-
Θρασύς εργολάβος. Ντροπή να λέει ένας εργολάβος ότι τα έφαγαν όλοι μαζί οι άλλοι και όχι ο κλάδος του.
Η πορεία του δευτερογενούς τομέα ηταν σταδιακή και το 70-80.
Από σχεδόν +10% μεταβολή το 60-70 έπεσε, στο +5% το 70-80 με την πρώτη ενεργειακή κρίση μεν αλλά τον προστατευτισμό που ήταν πολύ δυνατός και υψηλός στις εισαγωγές ανταγωνσιτικτικων προϊόντων (το ίδιο και στον πρωτογενή τομέα) στο +1% περίπου το 80-90 με τη δεύτερη ενεργειακη κρίση και τερματισμό του προστατευτισμού στις εισαγωγές και κοινή αγροτική πολιτική στον πρωτογενή τομέα
Δηλαδή από την πρώτη ενεργειακή κρίση και παρά τα προστατευτικά μέτρα του 70 ξεκίνησε η σταδιακή απόσυρση κεφαλαίων από τον δευτερογενή τομεα.
Μη ξεχνάς κάτι πολτικες του ΚΚ που τον κατηγορούσε ο τύπος της εποχής ως σοσιαλιστή!!!! -
Δεν με διαβάζεις. Δες τι γράφω για τις ομοιότητες των εποχών.
Και ερωτώ έκανε καλά τώρα ο Κυριάκος και κακα τότε ο Αντρέας;
Μα εσύ υποστηρίζεις το ακριβώς ανάποδο!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν με διαβάζεις. Δες τι γράφω για τις ομοιότητες των εποχών.
Και ερωτώ έκανε καλά τώρα ο Κυριάκος και κακα τότε ο Αντρέας;
Μα εσύ υποστηρίζεις το ακριβώς ανάποδο!
Εγω κρίνω δύο μεγέθη.
Ότι ο δανεισμός είναι άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για τεράστια ποσά. Όσα δανείστηκε ο Αντρέας εκείνη την περίοδο τα 9-10 έτη χοντρικά τα δανείζεται σήμερα η Ελλάδα σε 1,5-2 έτη σε εναρμονισμένες τιμές.
Τότε το χρέος ήταν 40-80% του ΑΕΠ σήμερα είναι περισσότερο, οπότε πρέπει να γίνει άλλο μίγμα πολιτικής, τουλάχιστον εν μέρη. Διότι εάν για Χ,ψ λόγο υπάρξει διεθνής κρίση θα μείνουμε με 400 δις χρέος. Μαζί και το ιδιωτικό πλησιάζουμε το διπλάσιο!!! Απίστευτα νούμερα.
Και δεύτερον κρίνω την φράση πως γίνονται επενδύσεις όταν αυτές ή ας το πούμε επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις για τον λαό αλλά για πλούσιους μετανάστες για την Χρυσή Βίζα. Πλουτίζουν κάποιοι εργολάβοι που πουλάνε σε πλούσιους μετανάστες και η πολιτική αυτη έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης των Ελλήνων και της αγοράς ακινήτων. Διότι ναι μεν αυξάνεται το κόστος κατοικίας στις πλούσιες περιοχές αλλά ταυτοχρόνως ανεβάζει και τις προσδοκίες των υπολοίπων περιοχών.
Μια λύση είναι η μόχλευση της αγοράς με εργατικές κατοικίες. Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ σε παρόμοιο κόστος διαβίωσης. Δεν το βλέπω.
-
Προχθές διάβαζα νομίζω το σχέδιο της κυβέρνησης Scholz για την κατοικία στη Γερμανία. Επίτηδες το φέρνω σαν παράδειγμα. Πέρα από την οικονομική της ισχύ, η Γερμανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη. Κοντά στο 50%. Και τα ενοίκια είναι πραγματικά πανάκριβα, έχουν φτάσει το 40% του εισοδήματος.
Προβλέπει επιδότηση 2-4 μονάδες στο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου για ποσό έως 240k €. Τι εργατικές κατοικίες στην ΕΣΣΔ ζεις? Σε καπιταλιστική χώρα ζεις. Έχς ξεφυγ' που λένε και στο χωριό μου Γύρε... .
-
Έχεις δει τις νεότερες εργατικές κατοικίες;
Με 40.000 ευρώ το 2017 εχεις δει τι αγόραζες;
Βάζω στοίχημα πως ζεις σε χειρότερο σπιτι
Δες συγκρότημα πολυκατοικιών με 300-400 ευρώ το τμ
Εάν χτίσουν κάτι τέτοιες χιλιάδες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα να δεις που θα πάνε τα ενοίκια των υπολοίπων. Αλλά είπαμε, οι εργολάβοι και τα συμφέροντα πουλάνε σε πλούσιους μετανάστες αλλά δεν θέλουν τους πρόσφυγες, δεν συμφέρει να πέσει το κοστος στέγης διοτι αυτό θεωρούμε ως επένδυση στην Ελλάδα και έτσι φουσκώνουμε τα νούμερα μας.
Σκέψου πόσες οικογένειες θα είχαν δικό τους σπίτι σε τέτοιες εργατικές κατοικίες, πόσα παιδιά θα έκαναν και τι διαθέσιμο εισόδημα θα είχαν για να ρίξουν στην αγορά .... Να ένα παράδειγμα πως μεγαλώνει και δυναμώνει οικονομικά η Ελλάδα και όχι η τσέπη των εργολάβων που το προϊόν τους κατακρατεί τεράστιο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.
-
-
Θα το σκεφτόμουν σαν ιδέα, αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια για τους δικαιούχους και να μην έχουν πλήρη ιδιοκτησία. Να το έχουν π.χ. για 40-50 χρόνια.
Έτσι κάνανε και στην Καισαριανή παλιά με τους πρόσφυγες. Και τώρα έχουν πιαστεί οικονομικά οι επόμενες γενιές και τις νοικιάζουν σε αλλοδαπούς.
-
Δεν ξέρω, πως θα έπρεπε να είναι. Εγώ δεν είμαι ενάντια στην ιδιοκτησία. Άλλωστε αυτές οι νεότερες είναι απίστευτα ωριαίες. Καμία σχέση με αυτές του 30 και του 50.
Σκέψου να είχες ένα τέτοιο στα 110 τμ με 45Κ . Όλα τα εργασιακά σου έτη θα είχες δόση γύρω στα 80-100 ευρώ και αν. Διαθέσιμο εισόδημα για ότι θέλεις για εσένα και την οικογένειά σου και στα γεράματα στην σύνταξη θα σου έμεναν χρήματα για να αγοράσεις μια ωραία παραθαλάσσια ή βουνίσια κατοικία. Οι μόνοι που θα κλαίνε θα είναι οι εργολάβοι.
Τώρα παλεύουν όλοι οι νέοι ιδιοκτήτες με δόσεις 700-900 ευρώ για σπίτια που σε 15-20 έτη είναι μετριότατα. Και τα ξεχρεωνουν στα 70+ έτη τους. Χάνοντας τόσες χαρές, ταξίδια, αυτοκίνητα διότι όλα τα χρήματα τα έδιναν για ένα ιερό αγαθό όπως αυτό της στέγης.
Στο τέλος σοσιαλιστής θα μας βγεις. Πρόσεξε!
-
Έχω ξαναγράψει ότι η προστασία των αδύνατων ομάδων του πληθυσμού δεν είναι σοσιαλιστική ιδέα ή πρακτική. Αυτά τα λέτε οι σοσιαλιστικο-αριστεροί στην Ελλάδα, εκμεταλευόμενοι την άγνοια του κόσμου, στην προσπάθειά σας να "πουλήσετε" κάτι.
Σε όλες τις οικονομικά ανεπτυγμένες δυτικές καπιταλιστικές χώρες, η συμβολή του κράτους σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες είναι τεράστια. Υπάρχουν γενιές ανέργων, παππούς, πατέρας, παιδιά, που ζουν με τα κρατικά επιδόματα.
Ακόμα και σε μοναρχίες που έχουν την οικονομική άνεση, όπως π.χ. στη Λιβύη του Καντάφι έδινε το κράτος στα νέα ζευγάρια σπίτι και πολλές χιλιάδες € στο ξεκίνημά τους.
Η αριστερή παπάτζα της αποκλειστικότητας των κοινωνικών παροχών, αρχίζει να καταρρέει θέλω να πιστεύω και στα μάτια των συμπατριωτών μας. Και καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την πραγματικότητα. Ότι εξαρτώνται αποκλειστικά από τον πλούτο του κράτους και όχι από την καλή διάθεση των παπατζο-αριστερών μορφωμάτων.
-
Alt tab
-
Ε ρε σφαλιάρα που πρέπει να πέσει...
Λέω για Ράνιες και Πόπες, αλλά εδώ η μούργα της πολιτικής σκηνής έχει ξεφύγει εντελώς. Περιπλανώμενοι πολιτικοί παρατρεχάμενοι μαϊντανοί, σοβαρές επιλογές της ΝΔ "Σταθερά Τολμηρά Μπροστά". Ο Κούλης χθες έπρεπε να τον είχε πετάξει εκτός ψηφοδελτίου και του κόμματος (αν είναι στο κόμμα).Ο τύπος νομίζει ότι είναι ο αστυνόμος Θεοχάρης. Σκουλήκια, θα πεθάνετε!
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εσυ ρε γυρε? τι δουλεια κανεις που εχεις τοσο χρονο να εχεις παρει εργολαβια το 97% του κοντεντ του φορουμ?
Είναι AI bot επιπέδου skynet.. Θρέφεται από το να του απαντάς και κυρίως να διαφωνείς μαζί του
Εσύ ζηλεύεις γιατί να παράξεις λογισμικό τέτοιο , όχι, δε μπορείς
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε ρε σφαλιάρα που πρέπει να πέσει...
Λέω για Ράνιες και Πόπες, αλλά εδώ η μούργα της πολιτικής σκηνής έχει ξεφύγει εντελώς. Περιπλανώμενοι πολιτικοί παρατρεχάμενοι μαϊντανοί, σοβαρές επιλογές της ΝΔ "Σταθερά Τολμηρά Μπροστά". Ο Κούλης χθες έπρεπε να τον είχε πετάξει εκτός ψηφοδελτίου και του κόμματος (αν είναι στο κόμμα).Ο τύπος νομίζει ότι είναι ο αστυνόμος Θεοχάρης. Σκουλήκια, θα πεθάνετε!
Για δες κι αυτο
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2