-
Εγώ βλέπω ότι όταν λέγανε εδώ τα παιδιά "δεν είμαι Νεοδημοκράτης, αλλά..." θα ψηφίσω Μητσοτάκη, το εννοούσαν.
Οι εκτός φόρουμ, ντρεπόταν να το πουν ακόμη και στους δημοσκόπους.
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μου αρέσει όμως η υποψία έστω ότι αρχίσαμε ΠΑΛΙ να δίνουμε λεφτά στο κόσμο με δανεικά
Τι υποψία ρε συ. 100% σίγουρο. Το λένε και οι ίδιοι.
Ξεκίνησε λόγω πανδημίας και τράβηξε κάπως σαν λάστιχο και μετά από αυτήν.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μου αρέσει όμως η υποψία έστω ότι αρχίσαμε ΠΑΛΙ να δίνουμε λεφτά στο κόσμο με δανεικά
Τι υποψία ρε συ. 100% σίγουρο. Το λένε και οι ίδιοι.
Ξεκίνησε λόγω πανδημίας και τράβηξε κάπως σαν λάστιχο και μετά από αυτήν.
Πίκρα κι απογοήτευση!!!
-
Στηρίχτηκε η λεγόμενη εσωτερική ζήτηση της αγοράς. Εποχές ΠΑΣΟΚ. Εν μέρη σωστά λόγω πανδημίας, μετά εκμεταλλεύτηκαν την δημοσιονομική χαλάρωτητα από την Ευρώπη, το τελος της εποπτείας το καλοκαίρι του 2022, την εκλογική χρονιά και έριξαν πολύ χρήμα στην αγορά με την μορφή επιδομάτων, φοροελαφρυνσεων κτλ.
Ασχετο, φυσικά και σε διαβάζουμε και θυμόμαστε την άποψη σου. Απορώ που το ανέφερες τις προαλλες. Παρέα κάνουμε όλοι εδώ μέσα.
Αυτό που έλεγες το έλεγαν παρά πολλοί γύρω μου. -
Λοιπόν η πραγματική αιτία ανόδου της ΝΔ. Όλοι οι ντιζελοκινητοι. Εσείς είστε ε;;;;
-
......
Ασχετο, φυσικά και σε διαβάζουμε και θυμόμαστε την άποψη σου. Απορώ που το ανέφερες τις προαλλες. Παρέα κάνουμε όλοι εδώ μέσα.
Αυτό που έλεγες το έλεγαν παρά πολλοί γύρω μου.....Όχι μωρέ αυτοσαρκάζομαι απλά, όλα καλά, χαβαλές να γίνεται!!!
-
-
-
-
@gianniss07 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εξέφρασε λέει τον φόβο ότι "και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία".
Έχασε με 20 μονάδες και το πρώτο που σκέφτηκε να πει, είναι πόσο οδυνηρό ήταν το αποτέλεσμα όσους ψήφισαν τη ΝΔ ! !Δηλαδή αμφισβητεί τη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού που του έριξε σφαλιάρα ξεγυρισμένη?
Οταν χάνεις με 20 μονάδες και μάλιστα στην αντιπολίτευση σημαίνει ότι είσαι για τα πανηγύρια. Αντί να δείτε τι έφταιξε κατηγορείτε το ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Έχει ο καιρός γυρίσματα και σιγά σιγά θα επιστρέψεις στα παλιά καλά γνώριμα ποσοστά του 3%.Νομίζεις φίλε μου ότι τον ενδιαφέρει και πολύ που έχασε;
Θεωρείς ότι τα κόμματα της αριστεράς θέλουν να κυβερνήσουν;
Ποιος από την αριστερά θέλει να αναλάβει πραγματικά την εξουσία και να στρώσει κώλο να λύσει τα προβλήματα της χώρας;Αυτός ο ΨΥΡΙΖΑΙΟΣ, 4 χρόνια είχε και ούτε το αριστερό μαντρί του, δεν έκατσε να το καθαρίσει λίγο.
Ανεύθυνοι δημοσιουπαλληλίσκοι, να πέφτει το μηνιάτικο, να είναι και πρόεδροι και σε καμιά επιτροπή ή κανά έδρανο βουλευτικό και μια χαρά όλα.
Και άσε τους άλλους να τρέχουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.Προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί χάρηκαν που ήρθαν δεύτεροι. Και από ότι διαβάζω σε αυτό εστιάζουν. Να παραμείνουν δεύτεροι.
υ.γ. άσχετο, ο ΨΥΡΙΖΑΙΟΣ δεν ούρλιαζε για προοδευτικές συνεργασίες; Ξαφνικά όμως τρέχει για τις δεύτερες εκλογές. Πάνε και οι συνεργασίες, πάνε και οι συντροφικότητες, πάνε όλα. Μάλλον βιάζεται ο τύπος να πάει στο κότερο με τις πουράκλες ή σε κανά Σούνιο να λιαστεί... Καλοκαιράκι, μπάνια του λαού και carroten. Η καλύτερη θεσάρα στο κοινοβούλιο. Αντιπολίτευση. Ξεγνοιασιά.
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντί να τον εξαφανίσουν, να τον στείλουν μια εκδρομή στη Μαδαγασκάρη με τα έξοδα πληρωμένα βρε αδερφέ, τον αφήνουν να μιλάει και να γράφει?
Νέα Ιλιάδα θα γράψει ο Κυριάκος. Ομηρικό έπος! -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν το πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπει ούτε στις Δημοτικές εκλογές την απλή αναλογική , τότε μην περιμένετε να δουλέψει ποτέ ούτε στις Εθνικές.
Πέρασε πολύ στα κρυφά και δε συζητήθηκε ιδιαίτερα ότι από τα πρώτα που άλλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η απλή αναλογική στις δημοτικές.
Έλεγαν τότε οι δήμαρχοι ότι δε θα μπορούσαν να κυβερνήσουν στα τοπικά συμβούλια στα οποία δεν θα είχαν την εξουσία. Ακυβερνησία στους Δήμους!!!! και αντί να βρεθεί μία φόρμουλα για να λυθεί αυτό με δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα περνάνε μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια ( στα οποία ο πρώτος θα είχε τους περισσότερους συμβούλους) , είπαμε , ενισχυμένη και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η οποία θα έπρεπε να ήταν η πρώτη και πιο άμεση μορφή δημοκρατίας καθώς τέτοια ήταν και είναι η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση , η "πρώτη" και άμεση μορφή εξουσίας.
Άρα όχι δεν είναι ότι η Ελλάδα δε θέλει την απλή αναλογική , είναι ότι το σύστημα εξουσίας της Ελλάδα από το μικρότερο Δήμαρχο εώς τον ( οποιοδήποτε) πρωθυπουργό, δεν επιθυμεί την απλή αναλογική και δε συμβάλλει στο ελάχιστο ( όλα τα κόμματα , ακόμα και το κόμμα που υποστηρίζω , καταδικάζω σε αυτό , με τις κινήσεις περιχαράκωσης) στην προώθηση της και στην "εκπαίδευση" του λαού σε αυτή. Μάθαμε μια ζωή σε διακυβέρνηση ( σε όλα τα επίπεδα) ελέω Θεού , χωρίς τον παραμικρό έλεγχο ....
Αυτές οι βουλευτικές έγιναν με απλή αναλογική, ποιο το αποτέλεσμα? Συγκροτήθηκε μήπως κανένα ευρύ φιλολαϊκό μέτωπο? Έγιναν τίποτα προεκλογικές πολιτικές ζυμώσεις? Μεγάλα λόγια από την σταλινική γραφειοκρατική αριστερά και τα λοιπά ανανεωτικά παρελκόμενα. Ας καταφέρει η αριστερά να γιορτάσει πρώτα έστω και την εργατική Πρωτομαγιά ενωμένη και μετά συζητάμε για απλές αναλογικές.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντί να τον εξαφανίσουν, να τον στείλουν μια εκδρομή στη Μαδαγασκάρη με τα έξοδα πληρωμένα βρε αδερφέ, τον αφήνουν να μιλάει και να γράφει?
Νέα Ιλιάδα θα γράψει ο Κυριάκος. Ομηρικό έπος!Λέει αλήθειες όμως. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε αυτό.
Μόνοι τους θα μείνουν και όλοι οι άλλοι θα είναι απέναντί τους.
Λέγε-λέγε θα το πετύχουν στο τέλος.
-
Ερώτηση.
Δεν ξέρω αν θα γίνουν νέες δημοσκοπήσεις, αν γίνουν όμως θα δείχνουν 20+ πόντους διαφορά την ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ;Έχει μπλέξει λίγο η κατάσταση.
Το ξεφτίλισε η ΝΔ με το ποσοστό που πήρε και την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σκατά πολιτική αντιπαράθεση θα γίνει τώρα; -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νέα Ιλιάδα θα γράψει ο Κυριάκος. Ομηρικό έπος!Λέει αλήθειες όμως. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε αυτό.
Αγαπητέ μου προσωπικά το έχω ρίξει στο χιούμορ. Η πολιτική κατάσταση είναι κωμική και τραγελαφική.
Οι επόμενες εκλογές, θα είναι μάλλον οι πρώτες της μεταπολίτευσης, που δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά για αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι ποιος θα βγει 2ος, οι Ζαίοι ή το ΠΑΣΟΚ.Είναι απίστευτη η κατάντια της αριστεράς κσι της αντιπολίτευσης γενικότερα. Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στη χώρα. Κι αντί να βάλουν τα κεφάλια μέσα να δουν τι θα κάνουν, λένε όλοι σας και μόνοι μας.
Η αριστερά είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας και για τη Δημοκρατία.
-
Μας φάγατε τα αυτιά με την ελευθερία του τύπου , ανεβήκαμε μια θέση ρε τι άλλο θέλετε ?
Εν τω μεταξύ κανένας από εμάς δεν παίρνει τον βασικό ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι παίρνουμε το κάτι παραπάνω και μάλλον κανένας δεν σχολίασε τις 2 αυξήσεις στον βασικό , που στην τελική δεν είναι και λεφτά του κράτους , απορία τις τριετίες ποιος
τις αναγνώρισε ? -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αγαπητέ μου προσωπικά το έχω ρίξει στο χιούμορ. Η πολιτική κατάσταση είναι κωμική και τραγελαφική.
Οι επόμενες εκλογές, θα είναι μάλλον οι πρώτες της μεταπολίτευσης, που δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά για αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι ποιος θα βγει 2ος, οι Ζαίοι ή το ΠΑΣΟΚ.Είναι απίστευτη η κατάντια της αριστεράς κσι της αντιπολίτευσης γενικότερα. Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στη χώρα. Κι αντί να βάλουν τα κεφάλια μέσα να δουν τι θα κάνουν, λένε όλοι σας και μόνοι μας.
Η αριστερά είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας και για τη Δημοκρατία.
Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για να γίνουν νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τι να πει η ΝΔ, τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι να πουν οι υπόλοιποι;
Θεωρώ ότι απλά θα ροκανηθεί ο χρόνος, χωρίς πολλές φανφάρες και στις δεύτερες εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με το μυαλό στα μπάνια του λαού και στην αποφυγή μίας 3ης εκλογικής αναμέτρησης. Γιατί παίζει και αυτό το σενάριο, ασχέτως αν οι δημοσιοκάφροι προσπαθούν να αναταράξουν τα νερά με διάφορα σενάρια.
Αυτοί που ψήφισαν ΝΔ μάλλον ψήφισαν σταθερότητα, συνέχιση της πολιτικής του Μητσοτάκη και δεν νομίζω να έχουν διάθεση να αλλάξουν άποψη στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Νομίζω δηλαδή. Προφήτης δεν είμαι.
-
@yem said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν τω μεταξύ κανένας από εμάς δεν παίρνει τον βασικό ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι παίρνουμε το κάτι παραπάνω και μάλλον κανένας δεν σχολίασε τις 2 αυξήσεις στον βασικό , που στην τελική δεν είναι και λεφτά του κράτους , απορία τις τριετίες ποιος
τις αναγνώρισε ?Εγώ δεν έχω καταλάβει το εξής. Όταν αυξάνεται ο βασικό μισθός δεν θα έπρεπε να αυξάνονται διαδοχικά όλοι οι μισθοί;
Είναι δυνατόν υπάλληλοι που εργάζονται πολλά χρόνια να παίρνουν τα ίδια με τις νέες προσλήψεις στις εταιρείες;Αυτό που γράφω ισχύει π.χ. σε τράπεζες...
Βλέπω αυξήσεις σε κατώτατους μισθούς, σε μισθούς του δημοσίου και οι μισθοί των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι στάσιμοι. Νομίζω δηλαδή.
Εγώ πάντως έχω να πάρω αύξηση από το 2007 και είχα και μία μεγάλη μείωση το 2011 στον ίδιο εργοδότη. Από τότε στασιμότητα. -
Αυτό το έχουμε όλοι απορία , πχ εγώ παίρνω τον βασικό + επίδομα ελευθεριότητας , η εταιρεία που δουλεύω αν και έχω δώσει τριετίες + τις 2 αυξήσεις του κράτους μου αφαιρεί λίγο λίγο από το επίδομα και μου αυξάνει τον βασικό μισθό !
Έχω υπολογίσει ότι σε άλλες 5-6 αυξήσεις του βασικού ίσως πάρω και εγώ κανένα δεκάευρο αύξηση ενώ οι νέοι που ήρθαν με βασικό μόνο έχουν πάρει κάνα 100ε αύξηση , αυτά τα παιδιά σίγουρα δεν θα ψηφίσουν σύριζα -
Αυτό που πρριγράφεις με τον κατώτατο μισθό και που είναι πραγματικό πρόβλημα που φαίνεται στην αγορά εργασίας. Γιατί όσοι έπαιρναν παραπάνω από το βασικό νιώθουν αδικημένοι. Και δίκαια.
Είναι κριτική που ασκήθηκε στον Κούλη εκ δεξιών. Πάλι η δεξιά θα καθαρίσει, η αριστερά βόσκει τα πρόβατα εδω παραπέρα.
Πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις. Ώστε οι αυξήσεις αναλογικά να αφορούν όλους τους κλάδους και όλους τους εργαζόμενους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2