-
Διαβάζω Χατζηδάκη/καταστροφέα της ΔΕΗ/εργασιακών δικαιωμάτων εξαιρετικό και καταλαβαίνω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να ζούμε στην ίδια χώρα με τον άντυ. Αδωνι δουλευταρά κτλ. Άβυσσος η ψυχή του Νεοδημοκράτη, ή μάλλον μπροστά στο φανατισμό για το κόμμα, τιποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος είπε ότι θέλουμε να γίνουμε Κίνα; Κοινωνική πολιτική θέλει ο λαός! Τι ξέρει ο Μπουμπούκος από κοινωνική πολιτική;
Η κοινωνικη πολιτικη θελει χρημα. Το χρημα θα ερθει απο επενδυσεις και αναπτυξη ωστε να υπαρχουν φορολογικα εσοδα. Αλλιως θα επελθει δια της μεθοδου της επιπλεον φορολογιας των γνωστων κοροιδων.
@@ θα έρθουν από τις επενδύσεις! Ήρθε κάτι από την Κόσκο στον Πειραιά ή την Φάιζερ στην Θεσσαλονίκη;
Εσύ θέλεις μοντέλο Σουηδίας ή Κίνας στην τελική; -
Ποιος είπε ότι θέλουμε να γίνουμε Κίνα; Κοινωνική πολιτική θέλει ο λαός! Τι ξέρει ο Μπουμπούκος από κοινωνική πολιτική;
Η κοινωνικη πολιτικη θελει χρημα. Το χρημα θα ερθει απο επενδυσεις και αναπτυξη ωστε να υπαρχουν φορολογικα εσοδα. Αλλιως θα επελθει δια της μεθοδου της επιπλεον φορολογιας των γνωστων κοροιδων.
@@ θα έρθουν από τις επενδύσεις! Ήρθε κάτι από την Κόσκο στον Πειραιά ή την Φάιζερ στην Θεσσαλονίκη;
Εσύ θέλεις μοντέλο Σουηδίας ή Κίνας στην τελική;Εγω μπορει να θελω Σουηδια αλλα η Σουηδια εγινε Σουηδια διοτι ολος οι πολιτες πληρωναν τους φορους που τους αναλογουσαν. Οι συμπολιτες μου δεν το θελουν αυτο οποτε αν ειναι να ειμαι στα λιγα κοροιδα στα οπιια θα στηριζεται το μοντελλο, Κινα και παλι Κινα.
-
Η αλήθεια είναι πάντως ότι κούρασες να κλαίγεσαι συνέχεια για τους φόρους που πληρώνεις φίλε fiverg. Θαρρείς και οι άλλοι δεν πληρώνουμε... Ρώτα τον Γάτο τι φόρους δίνει. Δεν είσαι ο μόνος.
Χθες έβλεπα την μισθοδοσία του αδερφού μου. Παίρνει 2000 καθαρά τον μήνα, τα μεικτά του είναι 3000 (επί 14 μήνες), συν όσα δίνει ο εργοδότης του.
Εγώ είχα φτάσει να δουλεύω μόνο για τα έξοδα και τους φόρους (συν το οικτρο χαράτσι - τέλος επιτηδεύματος) και στο τέλος απλά δεν με συνέφερε και για αυτό το έκλεισα το μαγαζί.
-
Η αλήθεια είναι πάντως ότι κούρασες να κλαίγεσαι συνέχεια για τους φόρους που πληρώνεις φίλε fiverg. Θαρρείς και οι άλλοι δεν πληρώνουμε... Ρώτα τον Γάτο τι φόρους δίνει. Δεν είσαι ο μόνος.
Χθες έβλεπα την μισθοδοσία του αδερφού μου. Παίρνει 2000 καθαρά τον μήνα, τα μεικτά του είναι 3000 (επί 14 μήνες), συν όσα δίνει ο εργοδότης του.
Και ο γατος και ο αδερφος σου ανηκουν στα γνωστα κοροιδα. Μαζι με εμενα.
Και οχι, δεν πληρωνουν ολοι. Υπαρχουν στατιστικες για το τι εισοδηματα δηλωνονται, τι φοροι πληρωνονται, αυτα μιλανε μονα τους. Οπως εχω ξαναπει το 90% του φορου εισοδηματος φυσικων προσωπων τον πληρωνουν το 10% των αφμ, ειπες τιποτα; Τι Σουηδικο μοντελλο, ουζουμπουρου λεμε...
Οπως εχω ξαναπει αυξανονται οι συντελεστες στον φορο εισοδηματος και οι πολλοι ξυνουν τα @@ τους γιατι χ@στηκαν, ετσι κι αλλιως δεν δηλωνουν τιποτα. Σε αντιδιαστολη πχ, οταν μπηκε ο ενφια εσκουξαν ολοι. -
Είπαν ότι η τηλεδιοίκηση θα είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούλιο από Λάρισα μέχρι Πλατύ και μέχρι τον Οκτώβριο από Λάρισα και κάτω, κυρίως στο τμήμα Οινόη - Τιθορέα...
Ακόμα είπαν ότι μιλάνε με την Χιτάτσι, μήπως από το επίπεδο 1 βάλουν το επίπεδο 2 που τώρα ξεκίνησε να μπαίνει και στην Ευρώπη.Δηλαδή 23 χρόνια δεν φτιαχνόταν και σε 6 μήνες θα είναι έτοιμο...
Και μετά μιλάτε για πολιτική και πολιτικούς...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είπαν ότι η τηλεδιοίκηση θα είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούλιο από Λάρισα μέχρι Πλατύ και μέχρι τον Οκτώβριο από Λάρισα και κάτω, κυρίως στο τμήμα Οινόη - Τιθορέα...
Ακόμα είπαν ότι μιλάνε με την Χιτάτσι, μήπως από το επίπεδο 1 βάλουν το επίπεδο 2 που τώρα ξεκίνησε να μπαίνει και στην Ευρώπη.Δηλαδή 23 χρόνια δεν φτιαχνόταν και σε 6 μήνες θα είναι έτοιμο...
Και μετά μιλάτε για πολιτική και πολιτικούς...
Είπαν, είπες. Τα 'χουν ξαναπεί, λέω...
-
Κοινωνική πολιτική θέλει ο λαός! Τι ξέρει ο Μπουμπούκος από κοινωνική πολιτική;
Χορτάσαμε απο την κοινωνική πολιτική του Ανδρέα με τα λεφτά των αλλων. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
-
Οπως εχω ξαναπει το 90% του φορου εισοδηματος φυσικων προσωπων τον πληρωνουν το 10% των αφμ, ειπες τιποτα
Στους υπαλλήλους, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους κτλ αυτό το ποσοστό έχει ανάγνωση πως ο κόσμος αμοίβεται με χαμηλους μισθούς/συντάξεις
Άρα ειναι επιχείρημα για το αντίθετο από αυτό που θέλεις να πεις.
Στους ε.ε θα είχες δίκιο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπως εχω ξαναπει το 90% του φορου εισοδηματος φυσικων προσωπων τον πληρωνουν το 10% των αφμ, ειπες τιποτα
Στους υπαλλήλους, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους κτλ αυτό το ποσοστό έχει ανάγνωση πως ο κόσμος αμοίβεται με χαμηλους μισθούς.
Άρα ει άι επιχείρημα για το αντίθετο από αυτό που θέλεις να πεις.
Στους ε.ε θα είχες δίκιο.
Σιγα τα αιματα lap. Απλα πολλοι συμφωνουν ενα μερος του μισθου τους να το παιρνουν μαυρο...
-
Καλά παίζει και αυτό... Σωστά!
-
Για τις επενδύσεις, συμπεριλαμβάνετε μέσα τις αγορές διαμερισμάτων και μετατροπή τους σε rnb ή την αγορά πολυτελών ακινήτων για εκμετάλλευση;
-
Και ο γατος και ο αδερφος σου ανηκουν στα γνωστα κοροιδα. Μαζι με εμενα.
Και οχι, δεν πληρωνουν ολοι. Υπαρχουν στατιστικες για το τι εισοδηματα δηλωνονται, τι φοροι πληρωνονται, αυτα μιλανε μονα τους. Οπως εχω ξαναπει το 90% του φορου εισοδηματος φυσικων προσωπων τον πληρωνουν το 10% των αφμ, ειπες τιποτα; Τι Σουηδικο μοντελλο, ουζουμπουρου λεμε...
Οπως εχω ξαναπει αυξανονται οι συντελεστες στον φορο εισοδηματος και οι πολλοι ξυνουν τα @@ τους γιατι χ@στηκαν, ετσι κι αλλιως δεν δηλωνουν τιποτα. Σε αντιδιαστολη πχ, οταν μπηκε ο ενφια εσκουξαν ολοι.Υπάρχει φοροδιαφυγή; Ναι, μεγάλη. Εγώ φυσικά δεν μπορούσα να φοροδιαφύγω και να ήθελα ακόμη (που δεν ήθελα), καθότι Β2Β, οπότε τιμολόγιο σε όλα και άρα όλα νόμιμα και φορολογημένα. Οπότε βάλε με κι εμένα μέσα σε αυτούς. Δεν ένιωθα κορόιδο για αυτό όμως. Κορόιδο ένιωθα για το ότι πλήρωνα Φόρο Εισοδήματος από το 1ο Ευρώ (αφορολόγητο 0), με συντελεστή 26% (μετά έγινε 22%), συν το χαράτσι-Τέλος Επιτηδεύματος, απλά για να κρατάς επιχείρηση ακόμα και αν έχεις χασούρα και όχι κέρδος!!! Ξέρεις πόσα χρόνια πλήρωσα φόρο και δεν μου έμεινε τίποτα, ενώ δούλευα όλη τη χρονιά σαν τον μακάκα στις μηχανές και φορτώνοντας φορτηγά; Και μου αρέσει που διαμαρτύρεσαι κι εσύ που έχεις και αφορολόγητο και δεν ξέρεις τι σημαίνει Τέλος Επιτηδεύματος. Με είδες ποτέ να διαμαρτύρομαι; Όχι, γιατί δεν είμαι κλαψιάρης, αν και πολύ πιο αδικημένος από εσένα! Κούρασες...
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κοινωνική πολιτική θέλει ο λαός! Τι ξέρει ο Μπουμπούκος από κοινωνική πολιτική;
Χορτάσαμε απο την κοινωνική πολιτική του Ανδρέα με τα λεφτά των αλλων. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
Εμείς θα παίρναμε ευχαρίστως πάντως κοινωνική πολιτική. Όχι τόσο κακής διαχείρισης όσο επί Αντρέα, αλλά κοινωνική πολιτική πάντως.
-
Αυτή η διαχρονική συζήτηση με τους φόρους στην Ελλάδα, έχει καταντήσει τόσο αστεία, που μόνο η αριστερά που ζει στο δικό της κόσμο την κρατάει στην επικαιρότητα, για να μπορεί να παραμυθιάζει τον κόσμο.
Ο Έλληνας δεν έχει καμία διάθεση να πληρώνει φόρους στο κράτος. Η φορολογία είναι δυσανάλογη προς τα εισοδήματά του και δυσκολεύει τη ζωή και την επιβίωσή του. Οι ανταποδωτικές υπηρεσίες του κράτους είναι επίσης αστείες. Βάστα μην αρωστήσεις και πας σε Δημόσιο νοσοκομείο ή να μην έχεις λεφτά να στείλεις φροντιστήριο το παιδί σου. Και έχει και την αίσθηση (δικαίως και με το παραπάνω) ότι τα λεφτά του κατασπαταλούνται, τρώγονται σε μίζες, ξύστες ΔΥ και ημετέρους γενικά.Από τη μία είναι φαύλος κύκλος που δεν μπορεί να σπάσει, από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να σπάσει. Και οι δύο πλευρές, κράτος και πολίτες, έχουν βρει τις ισορροπίες τους και κάνουν το κουμάντο τους. Ξέρει πια μετά από τόσα χρόνια τι μπορεί να περιμένει ο ένας από τον άλλο.
Γι' αυτό κιόλας κανείς δεν τολμάει να μειώσει τους έμμεσους φόρους, μόνο από κει επιβιώνει και βγάζει έσοδα το κράτος.
Αυτό που πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί, είναι η φοροκλοπή, δηλαδή να εισπράτει κάποιος τους φόρους για λογαριασμό του κράτους και αντί να τους αποδίδει να τους παντελονιάζει.
Κατά τ' άλλα, όσο θα μπορέσει να πάρει οποιαδήποτε κυβέρνηση τα λεφτά του κάθε Λάτση και του κάθε Βαρδινογιάννη, άλλο τόσο θα μπορέσει να πάρει και του κόσμου. Οπότε μην αυτοπαραμυθιάζεστε και μην αφήνετε να σας παραμυθιάζουν.
Το μόνο μοντέλο κράτους και κοινωνικής πολιτικής που μπορεί να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα, είναι το ελάχιστο δυνατό Δημόσιο, με τις απολύτως βασικές παροχές. Που κι αυτές θα απευθύνονται σε πραγματικά και αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Ώστε να έχει ο Έλληνας την αίσθηση ότι κάπου πιάνουν τόπο τα λεφτά του και πάνε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. -
Όχι, γιατί δεν είμαι κλαψιάρης, αν και πολύ πιο αδικημένος από εσένα!
Ποιος είναι πιο αδικημένος, αυτός που "πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ" ή αυτός που όσο και αν δουλέψει και για οποιαδήποτε αύξηση πάρει η μισή και βάλε θα πάει σε κρατήσεις; Δλδ αν πλήρωνα φόρο στα πρώτα 10Κ και τέλος επιτηδεύματος εκεί είναι που θα είχα στενάξει ε; Σοβαρά τώρα; Καταλαβαίνεις τι λες; Καταλαβαίνεις τα ποσά; Μάλλον όχι...
Τέλος πάντων ότι και να λέω εγώ και όσο "κλαψιάρης" και αν είμαι κοινωνική πολιτική με αυτό τον τρόπο και με τόσο μικρή φορολογική βάση μοντέλα Σουηδίας δεν γίνονται. Πήγαινε στον αδερφό σου να του πεις να του πάρουν κανά 500ρικο τον μήνα ακόμη για να στηρίξει το "Σουηδικό μοντέλο" να δούμε τι θα σου πει.
-
Όπως πάντα άρες-μάρες είσαι Άντυα. Πριν μερικούς μήνες ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πήγε τη μάνα μου στο ΑΧΕΠΑ. Εξαιρετική αντιμετώπιση από όλους (διασώστες, νοσηλευτές, γιατρούς). Χαλάλι σε όσα δίνουμε σε αυτούς, τους ανθρώπους, μακάρι να δίναμε και άλλα τόσα! Ευτυχώς αλλεργικό σοκ που αντιμετωπίστηκε. Αλλά θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο είπαν...
Πριν 10 χρόνια με έτρεξαν με αιματοκρίτη 22 (οι γιατροί είπαν ότι είμαι σε επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση) στο ίδιο νοσοκομείο. Μου έβαλαν 4 φιάλες αίμα και μου είπαν ότι πρέπει να εγχειριστώ. Το έψαξα όμως και το Δημόσιο έκανε την παλιά μέθοδο. Αποτελεσματική, αλλά πολύ επίπονη. Ως απόστρατος, το έψαξα και στο 424 ΓΣΝΕ και εκεί τα ίδια. Το έκανα σε ιδιωτικό τελικά, επειδή ο χειρουργός, που έκανε μια πρωτοποριακή μέθοδο (ιαπωνική) εγχείριζε εκεί. Τελικά επειδή η κατάσταση ήταν δύσκολη, ουσιαστικά εφήρμοσε την κλασική μέθοδο στην μισή εγχείριση και την ιαπωνική στην άλλη μισή. Χοροπηδούσα από τον πόνο για 1 μήνα, αλλά τι να κάνεις...
Όχι, γιατί δεν είμαι κλαψιάρης, αν και πολύ πιο αδικημένος από εσένα!
Ποιος είναι πιο αδικημένος, αυτός που "πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ" ή αυτός που όσο και αν δουλέψει και για οποιαδήποτε αύξηση πάρει η μισή και βάλε θα πάει σε κρατήσεις; Δλδ αν πλήρωνα φόρο στα πρώτα 10Κ και τέλος επιτηδεύματος εκεί είναι που θα είχα στενάξει ε; Σοβαρά τώρα; Καταλαβαίνεις τι λες; Καταλαβαίνεις τα ποσά; Μάλλον όχι...
Τέλος πάντων ότι και να λέω εγώ και όσο "κλαψιάρης" και αν είμαι κοινωνική πολιτική με αυτό τον τρόπο και με τόσο μικρή φορολογική βάση μοντέλα Σουηδίας δεν γίνονται. Πήγαινε στον αδερφό σου να του πεις να του πάρουν κανά 500ρικο τον μήνα ακόμη για να στηρίξει το "Σουηδικό μοντέλο" να δούμε τι θα σου πει.
Εγώ μια χαρά καταλαβαίνω, έχοντας υποχρεωθεί να κλείσω την επιχείρηση μου, επειδή δεν έβγαινα απλά. Εσύ που βγαίνεις ακόμα, έστω και με την φορολογία αυτή, μια χαρά την παλεύεις. Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες!
-
αντυ εχεις νυχτωσει
υπαρχουνε και αυτοι που πλερω φορους. γιατι ετσι πρεπει και ειναι το σωστο, ξερω σε εκπλησει. αλλα εαν το εκαναν οι δικοι σου, οι αριστοι, οι κυρ παντεληδες δεν θα ειχαν μαιζωνετ και αστεροπροπελο και το δαχτυλο σηκωμενο να δειχνουν οτι φταιει ο αλλος.
το νοσοκομειο, το σχολειο, οι δημοσιες υπηρεσιες δεν ειναι μονο για να διαμαρτυροσαστε για την πιγιοτητητα τους, καθοτι εισαστε τζαμπατζηδες και τα περι 'δεν μας προσφερουν' ειναι δικαιολογιες του ασχολ για να τσεπωνετε το χρημα που δεν σας ανηκει. αλλωστε την καθε παθογενεια εσεις οι ιδιοι την τροφοδοτησατε. οχι?δια
η αληθεια ειναι μια ατυχως
το εργοδοτικο κοστος ειναι υπερβολικο και ειδικα για στελεχη υψηλης εξειδικευσης και παραγωγικοτητας
τα χρηματα που φτανουν στον εργαζομενο ειναι ελαχιστα και δεν υπαρχει ουτε ενας σοβαρος λογος αυτος ο εργαζομενος να μην την κανει για αλλες πολιτειες καλυτερες.
ο εργοδοτης να πληρωσει περισσοτερα απλα δεν παιζει, μικρη η αγορα και απο ενα σημειο και πανω η αναλογια ειναι 3/4 δημοσιο και 1/4 εργαζομενος.
το σωστο και λογικο ειναι να πληρωνουν ολοι εφορια-ασφαλιστικα συμφωνα με τα εσοδα τους και σε φυσιολογικες αναλογιες. οπως λες και σε εσενα πανω ασελγησε η πολιτεια ξεζουμιζοντας με την υποθεση 'κλεβεις' γιατι ετσι τους συνεφερεγια να τα συνδεσουμε και με τις κουταμαρες των κυρ παντεληδων παραπανω, η αληθεια ειναι οτι οι εε και οι μικροεπιχειρησεις φοροδιαφευγουν ασυστολα. το ιδιο και οι μεγαλες αλλα εκει ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα. και ενω η λυση ειναι ευκολη, γρηγορη και απλη, φορολογηση νοικοκυριων με εσοδα-εξοδα και βαρυτατος φορος στη διαφορα, συμπεριληψη στην φορολογητεα υλη των ακινητων που δεν δικαιολογουνται απο τα εισοδηματα, αποκλεισμος της δυνατοτητας φορολογησης σε τριτες χωρες με εικονικα τιμολογια των πολυεθνικων. αμεσα θα φερεις ρευστοτητα απο την εμπροσθοβαρη εισπραξη του φπα και αμεση μειωση των φορων γενικα ωστε να μην ειναι δυσβαστακτοι αλλα και στηριξη των αναξιοπαθουντων, και εε, μια και το κρατικο εισοδημα θα ταβανιασει.
ενα προβλημα εχει η φαση....
κοβεται το μαυρο χρημα και οι κυρ-παντεληδες και οι κυρ-αντυδες δεν θα εχουν μαιζωνετ καλυτερη απο του γειτονα. -
Το εργοδοτικό κόστος είναι υψηλό Γάτε μου (ανέφερα το παράδειγμα του αδερφού μου, μεικτά 3000, καθαρά 2000, συν όσα πληρώνει ο εργοδότης, νομίζω αλλα 600 και όλα αυτά επί 14 μήνες), αλλά δεν είναι εκτός πλαισίου ΕΕ. Είναι μικρότερο από το εργοδοτικό κόστος στην Σουηδία-Γαλλία-Αγγλία και μεγαλύτερο από ότι στην Κύπρο ή την Μάλτα. Το θέμα είναι αν θέλουμε Κράτος πρόνοιας. Εσύ ξέρω ότι θέλεις, επειδή είσαι Αριστερός. Κι εγώ το θέλω!
ΥΓ: Σιγά μην φορολογήσουν τους μεγάλους. Τι Λενινιστικά είναι αυτά που λες; Χαχα!
-
Εσείς οι αριστεροί περνάτε τη ζωή σας κυνηγώντας φαντάσματα. Συνεχίστε, μόνο μην παίρνετε τους άλλους στο λαιμό σας. Και το κακό είναι ότι οι αριστεροί και η αριστερά παίρνετε τη χώρα στο λαιμό σας δεκαετίες τώρα.
Όποιος δεν πατάει τα πόδια του στη γη και δεν καταλαβαίνει τις πραγματικές δυνατότητες, είναι χαμένος και καταδικασμένος σε αιώνια μιζέρια.
Ισχύει ότι είπα. Κατά τα λοιπά, σοβαρή κοινωνική πολιτική μπορούν να κάνουν πλούσια κράτη. Χρειάζεται πλούτος για να μπορέσεις να φέρεις την κατάσταση σε σημείο που και τον αναξιοπαθούντα θα μπορέσεις να στηρίξεις και οι άλλοι δεν θα νοιώθουν ότι αδικούνται.
Όσο ξύγκι κι αν βγάλεις απ' τη μύγα, ξύγκι θα είναι... Βαφτίστε το κρέας οι αριστεροί, μπορεί κάποιοι στην απελπισία τους να τσιμπήσουν, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η κατάρρευση ξεκίνησε με την 1η 4ετία Ζαίων, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η χαριστική βολή.
-
Ευτυχώς που ήρθε η δεξιά και πάνε όλα τέλεια ρε σε άντυ και δεν πήραν τη χώρα στο λαιμό τους! Εκτόξευση σε όλα τα επίπεδα η Ελ-λάδα, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τα λεφτά μας!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2