-
Το ίδιο δεν λέμε;
Αισχρή προπαγάνδα -
Στην προπαγάνδα συμφωνούμε βλέπω.
Εκεί που θα διαφωνήσουμε είναι στο ποιός την κάνει. Αυτός που το πρωτο-δημοσιεύει, ή αυτός που το αναπαράγει και το μοιράζει και στους άλλους?
Μάλλον και οι δύο... -
Μάλλον.
Που σημαίνει "έτσι είναι" αν το λέει Νεοδημοκράτης.Σε άλλα νέα :
Αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων bachelor από το Κολλέγιο Deree προ του 2012
Πηγή: www.especial.gr -
Χαρμόσυνα νέα για την πρώην παίκτρια του Survivor 2022 και τον σύντροφό της και επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη, οι οποίοι ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Όπως έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή «Πρωινό μας» το αγαπημένο ζευγάρι παντρεύεται το καλοκαίρι που μας έρχεται στη Μύκονο μετά από τρία χρόνια σχέσης.
Οι γαμήλιες προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ενώ ο τόπος για το μυστήριο αποφασίστηκε στο νησί των ανέμων, όπου ο Κώστας Πηλαδάκης διατηρεί εξοχική κατοικία.
Η μέλλουσα νύφη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου έχει αρχίσει να ράβει το νυφικό της, το οποίο θα έχει την υπογραφή γνωστής σχεδιάστριας.
-
Για τα στεγαστικά λίγη ιστορία.
Από το 1984 που είμαι στον χώρο, θυμάμαι ότι τότε ο κόσμος λόγω του πληθωρισμού, απλά αγόραζε στην αρχή κάθε οικοδομής, δίνοντας το 30 % και το υπόλοιπο το εξοφλούσε σε 2-3 χρόνια, γιατί η τιμή έμενε σταθερή, ενώ τα έσοδα αυξάνονταν.
Τότε τράπεζες δεν υπήρχαν στον χώρο, τα επιτόκια ψηλά στο 22-25 %
Το 1987, στα πλαίσια του Τσοβόλα δώστα όλα, Η Κτηματική Τράπεζα και η Ασπίς Κτηματική Τράπεζα, έδιναν δάνεια μέχρι το 60 % της εμπορικής αξίας, με επιτόκιο χαμηλό σχετικά 15 %, για διάρκεια 15 χρόνων.
Αυτό διατηρήθηκε για 3 χρόνια και μετά η Οικουμενική τα έκοψε και έτσι πάλι οι τράπεζες εκτός οικοδομής.
Μετά το 1993-94 που η πτώση του πληθωρισμού ήταν εμφανής, άρχισαν να δίνονται δάνεια σε επιτόκιο 15-17 % που έβαινε μειούμενο, πάντα με τους παραπάνω όρους.
Το 1997 μπήκαν και οι λοιπές τράπεζες, τα επιτόκια κατέβαιναν προς το 10 %, αλλά οι όροι παρέμεναν ίδιοι.
Μέχρι το 2002, που κυβέρνηση και ΤτΕ, είπαν ότι οι Ελληνες δεν χρωστάνε κατάργησαν κάθε όριο και κάθε ασφάλεια στον δανεισμό και αυτά συνεχίστηκαν μέχρι το 2008 και την παγκόσμια τραπεζική κρίση.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι ΟΙ ΜΟΝΟΙ ένοχοι, είναι αυτοί που κατάργησαν τους όρους δανεισμού. Και είναι και οι μόνοι κερδισμένοι σε προσωπικό επίπεδο, σαν μισθοί, εθελούσιες, μετοχές και συντάξεις.
Σίγουρα και ο πολίτης έπρεπε να είναι μαζεμένος, αλλά υπήρξε συνειδητός εκμαυλισμός του από τους παραπάνω ενόχους.
-
2-3 χρονια να εξοφλησεις σπιτι και τωρα δεν φτανουν 20 με καλο μισθο!!!!!Πραγματικα απιστευτο.
Μια διαφορετικη ιστορια οχι δανειων αλλα ελληνικης νοοτροπιας,ημουν μικρος ,την θυμαμαι ομως.Ο Λογοθετης πριν γινει μεγαλοδημαρχος Πειραιωςκλπ,ηθελε να φτιαξει καινουριες κατοικιες,στα προσφυγικα της Νικαιας.Για οποιον ξερει μιλαμε για μεγαλες εκτασεις .ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα.Θα γκρεμιζονταν και θα δινονταν καινουρια διαμερισματα στους κατοχους δεν θυμαμαι με τι αντιτιμο ημουν μικρος αλλα σιγουρα φθηνοτερα απο το να αγορασεις μονος σου.
Δεχτηκε τεραστιο πολεμο η ιδεα αυτη,απο ιδιοκτητες που ηθελαν να παρουν το μεγιστο που μπορουσαν,απο ηλικιωμενους που ειχαν δεθει συναισθηματικα με το σπιτακι τους(ο θεος να το κανει),απο ρομαντικους που ελεγαν να μεινουν ως εχει και να αναπαλαιωθουν και φυσικα μερικη απροθυμια χρηματοδοτησης.
Το αποτελεσμα ειναι να ολοκληρωθει μολις 1!!!οικοδομικο τετραγωνο,αυτο που στεγαζει το ΚΕΠ,και τα περισσοτερα σπιτια να ρημαζουν,περιμενοντας απλα το ποτε θα πεσουν.Αν καποιος ανεβει απο 3 οροφο και πανω σε πολυκατοικια εκει,θα δει το μεγεθος της εγκαταλειψης με πεσμενες στεγες κλπ.Στεναχωρη εικονα,που λογω πολλων εμπλεκομενων πλεον σε τιτλους κατοχης φανταζομαι δεν θα αλλαξει ποτε. -
Δικαιωση για Παπα και Καλογριτσα. Ωριστε βρε που τα εφαγαν τα παιδια...Αλλη μια συκοφαντικη επιθεση σε βαρος των ζαιων κατεπεσε.
Η μαρτυρας ελεγε ψεματα και ητο φαντασιοπληκτη. Μολις βγει και η αποφαση για το πλημελλημα στο Ματι ολοι αυτοι θα μπορουν με ψηλα το κεφαλι να διεκδικησουν την ψηφο του λαου ωστε να συνεχισουν να τον υπηρετουν με την ιδια ζεση και ακεραιοτητα. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή δεν ψηφίζεις ΚΚΕ επειδή δεν θα εφαρμόσει, κατά τη γνώμη σου, γνήσιο κομμουνισμό; Δεν είναι αρκετά κομμουνιστικό ε; Οπότε, Κυργιάκο...
Ξέρεις τι μου αρέσει;
Που βρέθηκαν μέλη που συμφώνησαν με αυτή την μπούρδα που έγραψες.Αλλά, εντάξει είναι γνωστός ο προβοκατόρικος ρόλος σου, στο φόρουμ.
Αν είσαι ένας. Εγώ επιμένω. Είστε παρεάκι κάτω από ένα nickname.Μην ανησυχείς/ανησυχείτε όμως.
Όπως είπε και ο φίλος σου/σας ο admin aea4tf, που τόσο κόπτεται για εσένα/εσάς:Με λύπη ανακοινώνω την αποβολή για μία εβδομάδα του χρήστη @piliourits Είναι πολύ κρίμα που ένας έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος
Πηγή: https://forum.4troxoi.gr/post/11000102818Αγαπητέ storm, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλα τα μέλη. Άλλωστε το Περιοδικό διατηρεί αυτό το Forum για τους φίλους και αναγνώστες του. Όπως είδατε κι εσείς όμως, αν παραβιάζονται οι Όροι και οι Κανονισμοί, δεν διστάζουμε να επιβάλουμε ποινές και γενικά δεν τασσόμαστε υπέρ κάποιων μελών και κατά άλλων. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι γίνεται! Για αυτό λυπούμαστε όταν πρέπει να επιβάλλουμε ποινές. Το ίδιο ισχύει για όλα τα μέλη προφανώς, εκτός των κακοπροαίρετων. Επίσης δεν θα πρέπει να συγχέεται η εκτίμησή μας προς όλα τα μέλη, με συμπάθειες. Δεν έχουμε ούτε συμπάθειες, ούτε αντιπάθειες. Τέλος, αν είχαμε ενδείξεις ότι πίσω από κάποιο ψευδώνυμο κρύβονται πολλαπλοί χρήστες, θα είχαμε πάρει μέτρα, καθώς αυτό απαγορεύεται. Ούτε από τις διευθύνσεις ΙΡ, ούτε από πουθενά αλλού δεν προκύπτει κάτι τέτοιο για τον συγκεκριμένο χρήστη. {Admin}
-
Εγώ πάντως που έκανα like σε αυτό που έγραψε,χωρίς καμμία μομφή φυσικά σε σένα,δεν γνωριζόμαστε άλλωστε ούτε έχουμε μιλήσει,δεν τον έχω δει ούτε ζωγραφιστό.
Μου φάνηκε αστειο και αυτό που έγραψε αλλά και το γεγονός ότι ρωτάς και απαντάς μόνος σου για το τι θα κάνει το ΚΚΕ ,ενώ είναι πασιφανές ότι δεν έχεις καμμία επαφή με την πολιτική του δραση η το πρόγραμμα του.
Από εκεί και πέρα ο μόνος που έγραψε για πουτανες κρυφές ,φανερές,χαρούμενες και λυπημένες ,είσαι εσυ και αν δεν κάνω λάθος δεν σου απάντησε κανείς,ακόμα και εγώ έσβησα την απάντηση μου ,απλα γιατί δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε σε κόντρες.Επισης κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτό που συμφώνησε μαζί σου.Αυτά και φιλικα -
Να μου επιτρέψεις και εμενα να σου πω ότι τα έχεις δει τελείως λαθος. Εγώ έβαλα λαϊκ γιατί υπάρχει κόσμος που το ζει σαν να είμαστε στον ψυχρό πολεμο ενώ είμαστε στο '23 και τα πράγματα είναι απλά ταξικά. Όσοι δεν ζοριζονται θα το δώσουν στον Crime Minister. Από κοντά και οι σπάζοντες πλάκα μαζί με τους Μακαρθιστες του 21ου αιωνα. Οι άλλοι στην άλλη πλευρά. Εκεί το λαϊκ, στο (λάθος στο μυαλό των συντηρητικών) "Μη Κούλης=ΚΚΕ" και όχι γιατί σου την λέει εσένα κάποιος.
Σε ο,τι αφορά τη διαχείριση έχει κάνει λάθη. Έχει αφήσει πράγματα και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Φίλοι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι με όλους (μακάρι να γινόταν) και αντιπαραθέσεις θα υπάρχουν ακριβώς επειδή είμαστε σαν χώρα εδώ που είμαστε. Είχε κανείς λόγο να αρπάζεται προ κρίσης; Άλλαξαν τα πράγματα εδώ και καιρό όμως. Καθείς εφ ω ετάχθη λοιπον.
Πάρε παράδειγμα το Γύρο που θα μας καθίσει όλους τους αΜΕΚακινητους σε ηλεκτρικη καρέκλα στο τέλος.
Τοξικός όμως δεν είναι και αυτό πρέπει να μας νοιαζει στη συζήτηση.Αν θεωρείτε πως κάναμε λάθος επιτρέποντας έναν πιο συγκρουσιακό διάλογο, τότε ναι, κάναμε λάθος. Όμως πλέον είμαστε αυστηρότεροι. {Admin}
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάρε παράδειγμα το Γύρο που θα μας καθίσει όλους τους αΜΕΚακινητους σε ηλεκτρικη καρέκλα στο τέλος.
Τοξικός όμως δεν είναι και αυτό πρέπει να μας νοιαζει στη συζήτηση.Χεχε, όχι θα σας βασανίζω περισσότερο. Θα σας βάλω να οδηγείται Σιτροέν αμι σε ανηφορικους δρόμους.
Ούτε εγώ ούτε κανείς μας δεν είναιτο μέτρο σύγκρισης. Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και έχει θετικές και αρνητικές πλευρές. Εγώ θέλω να βρίσκω τις θετικές πλευρές των άλλων εκτός αν είναι σπαστικοι και βρίσκουν την δική μου αρνητική πλευρά.Μια χαρά τοξικός γίνομαι, και γλυκούλης αναλόγως τον σεβασμό που μου δείχνει ο συνομιλητής.
-
Ορίστε...την amiσαμε!
-
Χαχαχαχα την amiσατε όλοι.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχαχα την amiσατε όλοι.
Άσε την πολιτική και έλα στο νήμα του swift να σε ρωτήσω κάτι!
-
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή δεν ψηφίζεις ΚΚΕ επειδή δεν θα εφαρμόσει, κατά τη γνώμη σου, γνήσιο κομμουνισμό; Δεν είναι αρκετά κομμουνιστικό ε; Οπότε, Κυργιάκο...
Ξέρεις τι μου αρέσει;
Που βρέθηκαν μέλη που συμφώνησαν με αυτή την μπούρδα που έγραψες.Αλλά, εντάξει είναι γνωστός ο προβοκατόρικος ρόλος σου, στο φόρουμ.
Αν είσαι ένας. Εγώ επιμένω. Είστε παρεάκι κάτω από ένα nickname.Μην ανησυχείς/ανησυχείτε όμως.
Όπως είπε και ο φίλος σου/σας ο admin aea4tf, που τόσο κόπτεται για εσένα/εσάς:Με λύπη ανακοινώνω την αποβολή για μία εβδομάδα του χρήστη @piliourits Είναι πολύ κρίμα που ένας έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος
Πηγή: https://forum.4troxoi.gr/post/11000102818για δωσε αναλυσις, οχι με τηλεγραφηματα αμφινοουμενα, ποιος ειναι ο αντμιν τεσσερο φι και τινος ειναι φιλος?
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
για δωσε αναλυσις, οχι με τηλεγραφηματα αμφινοουμενα, ποιος ειναι ο αντμιν τεσσερο φι και τινος ειναι φιλος?
Τι ψάχνεις και εσύ τώρα.. κάνεις και τον ανήξερο
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξέρεις τι μου αρέσει;
Πηγή: https://forum.4troxoi.gr/post/11000102818για δωσε αναλυσις, οχι με τηλεγραφηματα αμφινοουμενα, ποιος ειναι ο αντμιν τεσσερο φι και τινος ειναι φιλος?
Βάλε βίντεο με πρόεδρο Εδεσσαικου,να βγει κανένα συμπέρασμα!
-
Από φόρουμ πολιτικής το κάνατε Ρουκ Ζουκ .
Δυστυχώς χωρίς την Ζέτα και τα νινακια που φέρνει.
-
Οι Έλληνες μια χαρά τσακωνόντουσαν και σκοτωνόντουσαν από ιδρύσεως του νεολλ. κράτους, δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων 10-12 ετών.Πάντα ήταν διχασμένοι, μία με τον Καποδίστρια,με Όθωνα,με Τρικούπη,με τον Βενιζέλο,μεταπολεμικά-μεταεμφυλιακά τη δεκαετία του 50',το 60-70' και τη δεκαετία του 80' με τα πράσινα και μπλε καφενεία,αριστεροί δεξιοί κ.τ.λ. Πάντα βρίσκανε -και θα βρίσκουνε- ευκαιρία οι κάθε λογής αποτυχημένοι,τυχοδιώκτες,δημαγωγοί κι απατεωνίσκοι πολιτικοί (συχνά και με την αρωγή και ξένων),να διχάζουν έναν υποανάπτυκτο και μηδενικής παιδείας λαό.
Το ότι με το χρήμα -και μόνο με αυτό- βουλώνουν στόματα και υπνωτίζουν το πόπολο να κάθεται ήσυχα,είναι γνωστό.Και ενισχύει την γνώμη μου,πως ουδείς ενδιαφέρεται για την ιστορία και το μέλλον της χώρας του παρά μόνο στις 5-6 δεκαετίες ενηλικίωσης που θα ζήσει αυτός,να καλοπεράσει και στα απ'αυτά του,αν οι πολιτικοί-κυβερνώντες κάνουν και παραδώσουν ένα κράτος μπ@υρδέλο σε επόμενες γενιές... Υπάρχει χρήμα -ακόμη και δανεικό,ψεύτικο- στην τσέπη; ο.κ., όλα τ'άλλα είναι λεπτομέρειες...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2