-
Κάποτε η εργασία στα μεγάλα αστικά κέντρα ήταν λόγος για να μείνει κάποιος κοντά στην εργασία του. Άλλωστε και εγώ λόγω εργασίας δεν έχω φύγει επαρχία, αλλά εγώ έπιασα δουλειά στο αντικείμενό μου και πλησιάζω τα 30 χρόνια δουλειάς.
Σήμερα νομίζω ότι οι μισθοί στους νέους είναι ιδιαίτερα χαμηλοί (όπου και αν πιάσουν δουλειά) και οι εργασίες που βρίσκουν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν υπάρχουν ούτε προοπτικές εξέλιξης, ούτε μισθολογική αύξηση.Μάλλον η χώρα έχει περάσει στην εποχή που οι νέοι θα πρέπει να παίρνουν αποφάσεις και να ρισκάρουν σε άλλο τρόπο ζωής.
Στην Γερμανία όσοι βγάζουν καλά λεφτά προτιμούν να τα χαλάνε σε διάφορα περίεργα πράγματα και σίγουρα δεν έχουν στην κουλτούρα τους την ιδιοκτησία ακινήτων. Δεν βγάζουν όμως όλοι καλά λεφτά. Με την Γερμανία υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Υπάρχουν πολλές δουλειές και εταιρείες που ζητάνε κόσμο.
-
"Στη Γερμανία" δυο ανειδίκευτες δουλειές του ποδαριού να κάνουν δυο νέοι, που δεν χρειάζεται να τις κυνηγάνε με το ντουφέκι και να πηγαίνουν με συστατικά σημειώματα βουλευτή για "4ωρο αποδοχών" στο Σκλαβενίτη και το Τζάμπο, βάζουν 4-5 χιλιάρικα μηνιαίως στο σπιτικό τους.
Το είδατε ότι ψηφίστηκε 12€ ελάχιστο ωρομίσθιο πρόσφατα.
Δυο ειδικευμένοι μέσης εκπαίδευσης που θα κάνουν οικογένεια, βάζουν από 8 κι απάνω, ενώ ένα ταγιέρ και μια γραβάτα μαζί, σε λίγα χρόνια πάνε για 6ψήφιο ετήσιο εισόδημα και δεν λέμε για το 15% που παίρνουν τέτοια λεφτά στην Αθήνα ή το 5% που παίρνει τέτοια λεφτά στο Βόλο, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού εκεί. Κι όχι για τους "επιχειρηματίες" κάθε είδους, για υπαλλήλους χωρίς αρχικό κεφάλαιο.
Τα λεφτά που θεωρούνται "μια χαρά" στην Ελλάδα, τα 1000-1500€, εκεί τα βγάζουν μόνο οι ημι-παράνομοι μετανάστες που απασχολούνται περιστασιακά, χωρίς τα επιπρόσθετα επιδόματα που λαμβάνουν.
Με τέτοιες αποδοχές και διπλάσιες τιμές στα νοίκια σε σύγκριση με Αθήνα, ή τριπλάσια σε σύγκριση με το Βόλο, δεν νοιάζεται κανείς μην μείνει άστεγος στη Γερμανία. Σπίτι θα νοιαστεί να αγοράσει ως επένδυση κάποια στιγμή που θα έχει καθιερωθεί επαγγελματικά, και για να κάνει το γούστο του, κι όχι "για να μην είναι τα παιδιά του άστεγα" όπως ανησυχεί ο Έλληνας. Έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα να ρθει να φάει τζατζίκι με κολοκυθάκια κάθε καλοκαίρι ή και να πάρει ένα σπιτάκι συνταξιοδότησης στο Πήλιο από Έλληνα που θέλει καινούριο τουτου και πέθανε ο παππούς, παρά το να μπει σε στεγαστικό για 30 χρόνια ο Γερμανός. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ή και να πάρει ένα σπιτάκι συνταξιοδότησης στο Πήλιο από Έλληνα που θέλει καινούριο τουτου και πέθανε ο παππούς, παρά το να μπει σε στεγαστικό για 30 χρόνια ο Γερμανός.
Για αυτό και έχουν αγοράσει τα άπαντα σε Ελληνικά νησιά, Μάνη, Μαγιόρκα, Μάλτα κλπ.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ή και να πάρει ένα σπιτάκι συνταξιοδότησης στο Πήλιο από Έλληνα που θέλει καινούριο τουτου και πέθανε ο παππούς, παρά το να μπει σε στεγαστικό για 30 χρόνια ο Γερμανός.
Για αυτό και έχουν αγοράσει τα άπαντα σε Ελληνικά νησιά, Μάνη, Μαγιόρκα, Μάλτα κλπ.
Αυτά τα αγοράζει όποιος μπορεί, όχι ο μικρομεσαίος Γερμανός που απλά επιβιώνει τσίμα και πόστα.
-
Ρε σεις, ακούστε πάλι τι ψέμα σκαρφίστηκαν οι Ζαίοι μετά τη Μικρή Μαρία, προκειμένου να μας εμποδίσουν να έχουμε:
Ότι ο γιος του Ντογιακου που έβγαλε ασπροπρόσωπα τα Φαντ, είναι δικηγόρος που στέλνει κατασχετήρια!
Τι άλλο θα ακούσουμε απ τους αναρχοάπλυτους... -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά τα αγοράζει όποιος μπορεί, όχι ο μικρομεσαίος Γερμανίος που απλά επιβιώνει τσίμα και πόστα.
Κοίτα, στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε γραφεία σε 45-50 χώρες, τα 11-12 είναι Ευρώπη και έχουμε και Γερμανία. Ο αντίστοιχος με εμένα έχει τουλάχιστον 50% μεγαλύτερο μισθό και ίδιο ή και μικρότερο κόστος διαβίωσης. Επίσης, μπορεί να έχει την θέση μου περί τα 10 χρόνια νωρίτερα. Οπότε μπορεί το σπίτι στην Γερμανία να είναι ακριβό, αλλά άνετα αγοράζει ένα στην Ελλάδα. Ειδικά πριν 20-30 χρόνια, που το Μάρκο ήταν δύναμη, οι Έλληνες σε Κρήτη, Μάνη κλπ. ξεπούλαγαν.
Γενικά ο μέσος Γερμανός ζει καλύτερα από τον μέσο Έλληνα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά τα αγοράζει όποιος μπορεί, όχι ο μικρομεσαίος Γερμανίος που απλά επιβιώνει τσίμα και πόστα.
Κοίτα, στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε γραφεία σε 45-50 χώρες, τα 11-12 είναι Ευρώπη και έχουμε και Γερμανία. Ο αντίστοιχος με εμένα έχει τουλάχιστον 50% μεγαλύτερο μισθό και ίδιο ή και μικρότερο κόστος διαβίωσης. Επίσης, μπορεί να έχει την θέση μου περί τα 10 χρόνια νωρίτερα. Οπότε μπορεί το σπίτι στην Γερμανία να είναι ακριβό, αλλά άνετα αγοράζει ένα στην Ελλάδα. Ειδικά πριν 20-30 χρόνια, που το Μάρκο ήταν δύναμη, οι Έλληνες σε Κρήτη, Μάνη κλπ. ξεπούλαγαν.
Γενικά ο μέσος Γερμανός ζει καλύτερα από τον μέσο Έλληνα.
Προφανώς ο μέσος Γερμανός ζει καλύτερα από τον μέσο Έλληνα. Δεν ζει τόσο πλούσια όμως για να έχει σπίτι στο Πήλιο ή στην Ίμπιζα.
Επίσης, αν ο δικός σου μισθός είναι 2 χιλιάρικα (δεν ξερω και δεν θέλω να μάθω), μην νομίζεις ότι είσαι ο μέσος Έλληνας. Ο μέσος Έλληνας παίρνει 800 Ευρώ... -
Στο Πήλιο πάντως δεν υπάρχουν μόνο ανακαινισμενα αρχοντικά του μισού εκατομμυρίου. Άπειρα σπιτάκια πωλούνται όσο ένα Φεβ.
Τέλος πάντων
Σε άλλα νέα:
-
Ο μέσος Έλληνας παίρνει 800 Ευρώ...
Προφανώς. Γνωριζω τους μισθους στην Ελλάδα.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντώνη μη δικαιολογείσαι στον κύριο, ότι θέλουμε θα κάνουμε και σε όποιον αρέσει, λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν!...
Φίλε Στορμ, δεν είναι παρεάκι ο πηλιουρίτ'ς, είναι μεν διαφορετικές προσωπικότητες αλλά συστεγάζονται σε ένα σώμα, που το κάναμε μερικές επεκτάσεις για να μας χωράει.
Γιάφκα δηλαδή, κατά μία έννοια...Δεν θα έπρεπε να δώσουμε μια ευκαιρία στο ΚΚΕ να κάνει όλα αυτά που περιέγραψες;
Κι αν βλέπαμε τον Κουτσούμπα να μην κρατάει το λόγο του, ας κάναμε Αντεπανάσταση! Μόνο έτσι θα ξέρουμε σίγουρα.Αλλιώς πάντως δεν λύνονται μερικά προβλήματα όπως π.χ. της στέγης.
Το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, και οι τιμές ανεβαίνουν. Κομμουνισμός και τέλος τα προβλήματα. Ή έστω κοινοκτημοσύνη, μια και είμαστε Ελληνορθόδοξο έθνος και ταιριάζει καλύτερα με τις παραδόσεις μας.Σε αυτή την κοινοκτημοσύνη ελπίζανε τότε στα φοιτητικά χρόνια της αριστερής και πασοκικής ανόδου, όσοι δεν είχαν γκόμενα...
Για αυτό μάζευε τόσους ψήφους η αριστερά στις σχολές...
Ε αφού βγάζατε γκόμενα με ένα καλσόν και μια κολγκέητ εσείς οι αστοί, τι γκόμενα να μείνει για τα φτωχά λαϊκά παιδιά;
Πάντως να ξέρεις, ο γάτος περιμένει να σχολιάσεις και το ότι ενώ το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, οι τιμές ενοικίων ανεβαίνουν.
(Διαπιστωμένο κι από μένα όταν συμμετείχα στην απογραφή. Και χτυπήσαμε πόρτα πόρτα τα διαμερίσματα επί εβδομάδες, ρωτήσαμε γείτονες, σφηνωσαμε κάρτες σε πόρτες... κενά τόσο πολλά, που άρχισαν να τσινανε οι απογραφεις επειδή θα πληρωνοταν με το κεφάλι, κι όχι ανά σπίτι. Ακόμη και σε κτίρια 5-10ετιας, τουλάχιστον το ένα τέταρτο των διαμερισμάτων ακατοικητα. Καλά, τα χωριά και κωμοπόλεις φαντάσματα εδω και δεκαετίες, τα αφήνουμε εκτός κουβέντας)Με την γκόμενα αλλιώς το έγραψα, αλλά δεν πειράζει....
Για τα κλειστά σπίτια, δεν έχω άποψη. Στα προάστια δεν συμβαίνει αυτό.
Δεν ξέρω εδώ να υπάρχουν κλειστά σπίτια. Ισως μόνο ειδικές περιπτώσεις, τσακωμένων συνιδιοκτητών.
Στο κέντρο της Αθήνας τα πράγματα ίσως είναι αλλιώς. Για τις επαρχίες, όπου έχουν φοιτητές δεν έχουν κλειστά, όπου έχει φύγει ο κόσμος δεν έχουν ζήτηση.
Αυτό το 30-40 δεν μπορώ να το δεχτώ.
Στην απογραφή, σε εμένα και στο 70 % του περίγυρου μου δεν ήρθε κανείς σπίτι μας να μας ζητήσει να απογραφούμε, ούτε χαρτί μας άφησαν.
Μαγαζιά, είναι καθαρά θέμα εμπορικότητας και του ότι έπαυσε να υπάρχει δουλειά για το οτιδήποτε σκεφτόταν κάποιος.
-
Για την Ευρώπη θα σας πει ο Αντυα, αλλά όλοι έχουμε συγγενείς και φίλους έξω και μπορούμε να μάθουμε τα πάντα.
Για την Γερμανία, το κόστος του Σ/Μ δεν διαφέρει πολύ, αλλά εκεί όταν ψωνίζουν, ψωνίζουν ακριβώς ό,τι χρειάζονται, όχι όπως εδώ που λέγαμε φέρε να 'χουμε μην σκάσει κανείς για παρέα.
Το κόστος του σπιτιού, είναι πολύ μεγαλύτερο αν θέλεις να ζεις μέσα στην πόλη και μάλιστα σε καλό σημείο, που δεν έχει προβλήματα παραβατικότητας έντονα.
Αλλιώς σε χωριά 40-50-80 χλμ μακριά και πας στην δουλειά σου με το τρένο.
Και εδώ αν μένεις Μέγαρα, ή Αυλώνα, μια χαρά φτηνές τιμές θα βρεις.
-
Όχι μόνο ΒΖΙΙΙΙΟΥΝ αλλά και καταπληκτική ποιότητα ζωής.
https://www.kathimerini.gr/economy/562273348/kato-apo-ti-vasi-to-viotiko-epipedo-stin-ellada/amp/
-
Κατάντια!
Εγώ θεωρώ πως ολα ξεκινούν από τη στέγη διότι, οκ η διατροφή πάνω κάτω θα έχει ίδιο ποσοστό στο διαθέσιμο εισόδημα σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Η στέγαση όμως είναι βασικό αγαθό και σημαντικός παράγοντας πτώχευσης.
"Τα τελευταία 20 χρόνια (1998-2019), ο βασικός μισθός έμεινε σταθερός, τη στιγμή που οι αξίες των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κοντά στο 60%. Στη σημερινή συγκυρία, ο μέσος νέος του ευρωπαϊκού Νότου έρχεται αντιμέτωπος με υψηλές τιμές ακινήτων και την εκτόξευση του κόστους διαβίωσης λόγω του πληθωρισμού. Παράλληλα οι αυξήσεις των επιτοκίων αποθαρρύνουν τους νέους να αγοράσουν ακίνητο μέσω τραπεζικού δανεισμού."
https://news.b2green.gr/28934/eurostat-οι-νέοι-στην-ελλάδα-δεν-φεύγουν-από-τ
Με λίγα λόγια ανεβαίνουν και τα ενοίκια. Δεν μπορεί να ζήσει ένας νέος. Όλοι ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 40. Δηλαδή φεύγουν σχεδόν μεσήλικες από το παιδικό τους δωμάτιο και όταν παντρεύονται. Πολλοί μένουν και πάνω από τα 40 στο πατρικό τους.
-
-
Αντώνη μη δικαιολογείσαι στον κύριο, ότι θέλουμε θα κάνουμε και σε όποιον αρέσει, λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν!...
Φίλε Στορμ, δεν είναι παρεάκι ο πηλιουρίτ'ς, είναι μεν διαφορετικές προσωπικότητες αλλά συστεγάζονται σε ένα σώμα, που το κάναμε μερικές επεκτάσεις για να μας χωράει.
Γιάφκα δηλαδή, κατά μία έννοια...Δεν θα έπρεπε να δώσουμε μια ευκαιρία στο ΚΚΕ να κάνει όλα αυτά που περιέγραψες;
Κι αν βλέπαμε τον Κουτσούμπα να μην κρατάει το λόγο του, ας κάναμε Αντεπανάσταση! Μόνο έτσι θα ξέρουμε σίγουρα.Αλλιώς πάντως δεν λύνονται μερικά προβλήματα όπως π.χ. της στέγης.
Το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, και οι τιμές ανεβαίνουν. Κομμουνισμός και τέλος τα προβλήματα. Ή έστω κοινοκτημοσύνη, μια και είμαστε Ελληνορθόδοξο έθνος και ταιριάζει καλύτερα με τις παραδόσεις μας.Σε αυτή την κοινοκτημοσύνη ελπίζανε τότε στα φοιτητικά χρόνια της αριστερής και πασοκικής ανόδου, όσοι δεν είχαν γκόμενα...
Για αυτό μάζευε τόσους ψήφους η αριστερά στις σχολές...
Ε αφού βγάζατε γκόμενα με ένα καλσόν και μια κολγκέητ εσείς οι αστοί, τι γκόμενα να μείνει για τα φτωχά λαϊκά παιδιά;
Πάντως να ξέρεις, ο γάτος περιμένει να σχολιάσεις και το ότι ενώ το 30-40% των σπιτιών/διαμερισμάτων είναι κενά, κι άλλα τόσα μαγαζιά, οι τιμές ενοικίων ανεβαίνουν.
(Διαπιστωμένο κι από μένα όταν συμμετείχα στην απογραφή. Και χτυπήσαμε πόρτα πόρτα τα διαμερίσματα επί εβδομάδες, ρωτήσαμε γείτονες, σφηνωσαμε κάρτες σε πόρτες... κενά τόσο πολλά, που άρχισαν να τσινανε οι απογραφεις επειδή θα πληρωνοταν με το κεφάλι, κι όχι ανά σπίτι. Ακόμη και σε κτίρια 5-10ετιας, τουλάχιστον το ένα τέταρτο των διαμερισμάτων ακατοικητα. Καλά, τα χωριά και κωμοπόλεις φαντάσματα εδω και δεκαετίες, τα αφήνουμε εκτός κουβέντας)Με την γκόμενα αλλιώς το έγραψα, αλλά δεν πειράζει....
Για τα κλειστά σπίτια, δεν έχω άποψη. Στα προάστια δεν συμβαίνει αυτό.
Δεν ξέρω εδώ να υπάρχουν κλειστά σπίτια. Ισως μόνο ειδικές περιπτώσεις, τσακωμένων συνιδιοκτητών.
Στο κέντρο της Αθήνας τα πράγματα ίσως είναι αλλιώς. Για τις επαρχίες, όπου έχουν φοιτητές δεν έχουν κλειστά, όπου έχει φύγει ο κόσμος δεν έχουν ζήτηση.
Αυτό το 30-40 δεν μπορώ να το δεχτώ.
Στην απογραφή, σε εμένα και στο 70 % του περίγυρου μου δεν ήρθε κανείς σπίτι μας να μας ζητήσει να απογραφούμε, ούτε χαρτί μας άφησαν.
Μαγαζιά, είναι καθαρά θέμα εμπορικότητας και του ότι έπαυσε να υπάρχει δουλειά για το οτιδήποτε σκεφτόταν κάποιος.
Κρούζερ δεν ξέρω αν μπορείς να το δεχτείς, αλλά εγώ γράφω για την προσωπική μου πείρα. Απο τις 120+ οικιες του τομέα μου, τουλάχιστον 27 διαμερίσματα και 2-3 μονοκατοικίες ήταν εμφανώς ακατοικητα, καμιά 40αρια σύνολο δεν έδωσαν απάντηση, αλλά τα 27 τα θεωρώ διαπιστωμένα.
Υπήρχαν κι άλλα που δεν απαντούσαν ή μπορεί να έλειπαν συνέχεια, αλλά δεν φαινόταν ακατοικητα, ούτε έκανε τέτοια μαρτυρία κάποιος γείτονας. Άντε να μου ξέφυγαν 5-6, κι αντί για το 25% να είναι το 20%. Είναι αδιαμφισβητο γεγονός και σε επίσημες έρευνες που πρόσφατα είχαμε αναρτήσει οι κλειστές οικίεςΕσείς δεν απογραφηκατε; αν κάνατε ήδη αυτοαπογραφη, δεν θα σας ενοχλούσε κανείς. Αλλά χλωμό το βλέπω να απεμπολησε τα χρήματα ανά κεφάλι κάποιος που του ανατέθηκε η γειτονιά σας.
-
Βάλτους επιπλέον φόρο εκεί πέρα και στα κλειστά διαμερίσματα να δεις πως θα υπάρξει κίνητρο να ανακαινιστούν και να νοικιάζονται. Αλλά ποιος θα πάρει το πολιτικό κόστος να πει πως θα βάλω φόρο σε όποιον κρατά κλειστό διαμέρισμα ή έστω δεν το βάζει σε πρόγραμμα για ανακαίνιση με σκοπό την ενοικίαση.
Από την άλλη και οι ιδιοκτήτες έχουν πέσει σε κακοπληρωτες ενοικιαστές που κάνουν ζημιές στα σπίτια και προτιμούν να τα έχουν κλειστά.
-
Και να θυμόμαστε ότι αυτό τώρα δεν είναι Κραχ και καταστροφή, αλλά Ανάκαμψη κι Ανάπτυξη και τις πηδαμε δύο δύο τις επενδυτικές βαθμίδες και ψαλει το ωσανα ο εκόνομιστ στον πρωθυπουργό που του κάνουν στάντινγκ οβέσιο στο Καπιτωλιο.
(Παλιά, στα μπουζούκια, το λέγανε Λεζάντα...)Έτσι θα είναι οι καλές χρονιές από δω και πέρα.
-
Ολο τα ιδια και τα ιδια. Φυσικα και θελουμε ολοι καλυτερα εισοδηματα. Η διαφορα ειναι πως καποιοι πιστευουν πως μπορουν να αποκτηθουν ως δια μαγειας. Καποιοι αλλοι αντιλαμβανονται πως κατι τετοιο προυποθετει ισχυρη οικονομια με κυριο χαρακτηριστικο την εξωστρεφεια. Ομως τιποτε δεν βελτιωνεται προς τα εκει. Μεγαλο μερος του πληθυσμου σκεφτει πρατει και ψηφιζει με γνομωνα πως θα την χωθει απλα καπου για 3 και 60. Ετσι πρωτοι οι ιδιοι οι ενδιαφερομενοι απαξιουν τις δυναμεις τους. Βουτυρο στο ψωμι για τους εργοδοτες και φυσικα το σοσιαληστρικο κρατος με την βαρια φορολογηση των εσοδων του εργαζομενου. Αν οι πρωτοι το κανουν γιατι τους βολευει, το κρατος δρα ετσι για να μαζεψει τα χρηματα που απαιτουνται για την μισθοδοσια των ξυστων. Για αναπτυξη υποδομων ουτε λογος.
Ομως οι ιδιοι που βολευονται με ολες αυτες τις πρακτικες,ειναι οι ιδιοι που δεν επιτρεπουν στη χωρα να παει μπροστα. Μη τυχον και χαθει καποιο κεκτημενο. Τι να πουν και οι υψηλομισθοι μετα, που βλεπουν το μισο μισθο τους να φευγει σε τρυπες ταχα μου για υποστηριξη των αδυνατων. Τι να πουν και οι ΕΕ που οσα και να βγαλουν πρεπει να πληρωνουν πολλαπλασια για το κοινο καλο...
Μεχρι νεωτερας λοιπον καθιστε ολοι στα αβγα σας. Οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε. Για επιδοματα κανεις? -
Βγήκαν νεα επιδόματα;;; Που;;;; πότε ;;;;
Θέλω και εγώ!!!
Είναι φαύλος κύκλος Σπύρο! Περιμένει ο άλλος να κάνει οικογένεια καμία 15αρια έτη και σου λέει θα μπω στο δημόσιο να τελειώνουμε. Διότι με την αστάθεια εισοδημάτων ιδιαίτερα σε κάποιες κακοπληρωμένες εργασίες που αργούν κάτι μηνες να τους πληρώσουν, τι να κάνει;
Βέβαια όπως είπα πολλοί από αυτούς, οι μισοί περίπου, είναι της ελεύθερης ιδιωτικής οικονομίας, αλλά άλλη ιστορία και αυτό.
-
Εντάξει δίκιο έχετε, αλλά στο Δημόσιο μπαίνουν πλέον κυρίως Μετακλητοί.
Απ ότι ξέρω, ένστολοι δάσκαλοι και νοσοκομοι κλπ που δεν περισσεύουν, δεν μπαίνουν.
Γι αυτό βγάζουμε κυβερνήσεις που θα μειώσουν το Δημόσιο και θα καταργήσουν την κουλτούρα επιδομάτων. Για να συνεχίσουμε σε αυτή τη πορεία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2