-
Η ΕΥΠ της οποίας ηγούνταν ο Μητσοτάκης, παρακολουθουσε όλους τους υπουργούς κι αξιωματικούς, χωρίς ο ίδιος να ξέρει τίποτα.
Ο Θεοδωρικάκος δεν ήξερε τίποτα για τη διαφθορά στην Αστυνομία, γιατί δεν του λέγανε οι υφιστάμενοι του στο υπουργείο.
Τι γάτες πεταλωμένες έχει αυτή η Κυβερνησάρα... -
Που να το πάμε, Υπερπρώτοι; δεν γίνεται!
-
Άσε μας πάλι ρε Πήλιου!!!
Η «καταπληκτική ποιότητα ζωής» πληρώνεται κύριε , τι σχέση έχουμε εμείς με όλους τους υπόλοιπους τραχανοπλαγιάδες που είναι απο κάτω μας στο γράφημα που ανέβασες;
Το περιβόλι του ουρανού είμαστε , χώρα του ήλιου , ανοιχτά παράθυρα και ανοιχτές καρδιές!
Τώρα αν καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι , πνιγόμαστε με μια μπόρα , αποκλειόμαστε με λίγο χιονάκι στον καλύτερο αυτοκινητόδρομο της Ευρώπης , πληρώνουμε το ακριβότερο καύσιμο και ρεύμα στον κόσμο , έχουμε πιάσει πάτο στους διεθνείς δείκτες διαφθοράς , ελευθερίας του τύπου , η εγκληματικότητα καλπάζει , έχουμε κάνει νέα ρεκόρ σε χρήση ναρκωτικών και Xanax , δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στις καλύτερες παραλίες και βουνά της χώρας μας σαν ιθαγενείς της Ταυλάνδης λόγω φτώχειας και ακρίβειας ,αυτά είναι λεπτομέρειες που κάποιοι μίζεροι και κακεντρεχείς τύποι τις μεγενθύνουν για να πλήξουν την πατρίδα μας και δουλεύουν μυστικά ίσως για τον Ερντογάν.
-
Η εικόνα μιας προβληματικής και μέχρις ενός σημείου αποτυχημένης χώρας που περιγράφεις. Δεν μπορεί ν' αποδοθεί στον Κούλη. Ούτε στον Αλ6, για να 'μαι δίκαιος.
Χρειάστηκε όμως μεγάλη προσπάθεια από όλους τους συμπατριώτες μας για να φτάσουμε εδώ.
Πάντα βέβαια υπό την υψηλή καθοδήγηση της σοσιαλιστικής κρατικοκεντρικής ιδεολογικής υπεροχής.
Κι επειδή είμαστε και ευχαριστημένοι συνεχίζουμε και τον ίδιο δρόμο. Εγώ θα 'λεγα κιόλας να πάει ακόμα πιο αριστερά η χώρα. Μπορεί να έχει μείνει και τίποτα ακόμα να γκρεμίσουμε, μη χάσουμε την ευκαιρία. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντα βέβαια υπό την υψηλή καθοδήγηση της σοσιαλιστικής κρατικοκεντρικής ιδεολογικής υπεροχής.
Εεε ναι!! Η καταστροφή που έφερε το ΠΑΣΟΚ (κυρίως σε νοοτροπία, τρόπο σκέψης κλπ.) ούτε σε 100 χρόνια δεν μπορεί να διορθωθεί.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εεε ναι!! Η καταστροφή που έφερε το ΠΑΣΟΚ (κυρίως σε νοοτροπία, τρόπο σκέψης κλπ.) ούτε σε 100 χρόνια δεν μπορεί να διορθωθεί.
Δηλαδή 20 χρόνια Κυργιάκος, κι άλλα 20 ο Κώστας, άντε κι άλλα τόσα ο γκόμενος της Σάκκαρη, μετά;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή 20 χρόνια Κυργιάκος, κι άλλα 20 ο Κώστας, άντε κι άλλα τόσα ο γκόμενος της Σάκκαρη, μετά;
Ο,τι αποφασίσει ο σοφός λαός. Εγώ θέλω ΚΚΕ με Βασιλιά.
-
https://www.ethnos.gr/Economy/article/244737/segekternaadholdingspernahtyxhthslarko
Στα χέρια του πεθερού του υπουργού επικράτειας η Λαρκο, πως τα φέρνει η ζωή μερικές φορές...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο,τι αποφασίσει ο σοφός λαός. Εγώ θέλω ΚΚΕ με Βασιλιά.
Και μια χαρα κουμπώνει το άσμα
"Εμείς τον θέλουμε παιδιά τον βασιλιά
Να τον πάμε στο παλάτι
Να πουλάει Ριζοσπάστη
Και ότι άλλο τον προστάξει η εργατιά"Επιφυλάσσομαι να βρω βιντεάκι
-
Δυστυχώς όχι μόνο δεν μπορεί να διορθωθεί αλλά επιβραβεύεται και συνεχώς από τους πολίτες-ψηφοφόρους. Όλες οι κυβερνήσεις μετά τον ΑΠ ακολούθησαν πολιτική ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και σήμερα ο Κούλης.
Και αν έγινε και κάνα βήμα μπροστά με καμιά ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της αγοράς και των πολιτών από τον κρατικό ηγεμονισμό. Οφείλεται στις πιέσεις της ΕΕ. Οι πολιτικοί αντιστάθηκαν μέχρι τέλους καο ο κόσμος συνεχίζει να τα βλέπει όλα αυτά με καψυποψία και αρνητική διάθεση. -
Πάντως να σας πω την αμαρτία μου, δεδομένου ότι ο ρόλος του/της προέδρου της δημοκρατίας είναι τελικά διακοσμητικός, σήμερα, επι της ουσίας, καμία απολύτως διαφορά δεν θα υπήρχε μεταξύ προεδρευόμενης ή βασιλευόμενης δημοκρατίας εφόσον θα υπήρχαν οι ίδιες συνταγματικές πρόνοιες και για τους δύο. Δηλ.όπως ακριβώς έχουμε έναν διακοσμητικό πρόεδρο το ίδιο εύκολα θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διακοσμητικό βασιληά - όλα είναι τελικά ζήτημα αισθητικής και προσωπικής προτίμησης. Και για να το πάω ένα βήμα παρακάτω σε επίπεδο εικόνας και χειρισμού συμβόλων προτιμώ 100 φορές τον Διάδοχο Παύλο ως εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους από ότι την δηθενιά της καρτουνίστικης δικαιωματίστριας μετά του μπόιφρεντ.
-
Ακολουθούμε το Γερμανικό σύστημα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Κι αυτοί έναν τυπικό πρόεδρο για τα πάρτυ έχουν.
Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό το κάνουν, δεν έχω ασχοληθεί. Κάτι θα παίζει από πίσω, άλλο τι πονηριές κάνουμε εδώ στο Ελλάντα.Το ίδιο ισχύει πχ και με το Ελληνικό ποινικό δίκαιο. Απ' ότι μου λένε φίλοι νομικοί οι βάσεις του είναι αντιγραφή του Γερμανικού. Κι αυτό τώρα πως το λοξοδρομήσαμε εμείς δεν ξέρω.
Αν ακολουθούσαμε τα Αγγλικά συστήματα, πιθανόν να είχαμε βασιλιά.
-
Αυτός ο economist έχει κάτι πάθει με την πάρτη μας
https://www.iefimerida.gr/english/greece-shows-fifth-highest-score-improvement-economist-report-2022Αν διαβάσει κάποιος το original αρθρο είμαστε πλέον κάτι λίγα δεύτερα δεκαδικά από το να γίνουμε "πλήρης" δημοκρατία (τις ΗΠΑ τις υποβάθμισαν και πλέον δεν είναι).
Αναρωτιέμαι βέβαια πως είναι δυνατόν να είσαι "πλήρης" δημοκρατία όταν έχεις μια εκάστοτε πρωθυπουργική ομάδα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο.
Ακριβώς η απαξίωση του θεσμού του προέδρου της δημοκρατίας (που ναι μεν ξεκίνησε ο Ανδρέας αλλά κανείς δεν επανέφερε το προηγούμενο status) είναι αυτή που ξεφτύλισε το πολίτευμα και έχει κάνει διάφορους να αναρωτιούνται "οκ, και να είχαμε βασιλιά που θα είχε κληρονομική διαδοχή τι πρόβλημα θα υπήρχε;"
-
Φαντάσου τώρα τί έχει να γίνει, θα βγούμε στους δρόμους με Rolex στα χέρια με γούνες στους ώμους...
Greece managed the fallout from the covid-19 pandemic well, helping to restore public trust in political parties and government, EIU said, while the tourism industry rebounded strongly in 2022. In addition, the government "handled the economic fallout from the war in Ukraine in 2022 capably," while Greece "organised an effective vaccination campaign and moved faster than most other countries to roll back pandemic-related restrictions," the report added.
Δηλαδή άμα το λέει ο Economist, ποιος είμαι γω ή ποιος είσαι εσύ, που θα απαγορέψεις στον άλλο να μην πάει να μαζέψει τις ελιές του στο ρεπό απ τις υπερωρίες...
(συγχαρητήρια για τα ολοκληρωμένα άρθρα αναρτήσεις που μας ανοίγουν τα μάτια).-
-
Επίσης, παρά του αντιθέτου γραφόμενα συχνά-πυκνά εδώ
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επίσης, παρά του αντιθέτου γραφόμενα συχνά-πυκνά εδώ
Δηλαδή τώρα το ξέρουμε/ξέρουνε όλοι, πόσο διεφθαρμένοι είμαστε!
Αυτό κι αν είναι γιαταπανηγύρια... -
Τι να μας πει τώρα ο economist και το euronews και όλα αυτά τα δειφθαρμένα ΜΜΕ που ήταν πρώτα στη χρηματοδότηση από τη λίστα Πέτσα.
Ότι πει η Εφσυν και οι Ζαίοι. Άντε και Πήλιος. Αυτούς ν' ακούτε.
Α και τον Αλ6. Τώρα λέει Μητσοτάκης ή Δημοκρατία. Πιο παλιά έλεγε πριν τις εκλογές Μέρκελ ή Δημοκρατία. Αλλάζει τα ονόματα και φτιάχνει νέο προεκλογικό όραμα για τους Έλληνες. Αριστερά μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις... -
Αλήθεια ποιος έκανε τον ΠτΔ διακοσμητικό?
Εκεί δεκαετία 80 κάπου... -
Επίσης όταν βλέπουμε ένα τέτοιο πίνακα
https://tradingeconomics.com/country-list/inflation-rate?continent=europe
ή αυτόν
https://www.statista.com/statistics/225698/monthly-inflation-rate-in-eu-countries/και ακούμε το σύριζα να λέει ότι θα καταπολεμήσει την ακρίβεια, πόσο παραπάνω θα την καταπολεμήσει; Θα περάσουμε άραγε την Γαλλία σε ποσοστό πληθωρισμού που έχει ρεύμα από πυρηνικούς αντιδραστήρες; Θα γινουμε υπερπρώτοι; Και πως ακριβώς θα το κάνει αυτό;
Θα πάει στους "κακούς κερδοσκόπους" και θα τους κάνει "μπουουουου";
-
Τα πιο γαμ@τα στατιστικά, δεν τα πανηγυρίζετε όπως τους αρμόζει!
2ες πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη οι Ελληνικές τράπεζες, λίγο είναι;
Και πέρυσι πρώτες νομίζω;
Εκτός απ' το ότι έχουν πλημμυρίσει ρευστό την αγορά τροφοδοτόντας το ΒΖΙΙΙΟΟΥΝ, βάζουν και στην τσέπη τους, δίνουν και μερίσματα!
Έλα να βλέπω Νεοδημοκρατικά τσιφτετέλια, να ανάψουνε τα τέλια!...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2