-
Πάντως @fanis75 έχεις δίκιο. Ακόμα με τουβλα; Είναι μέθοδος δύο αιώνων πίσω. Μη πω ακόμα και με σκυρόδεμα; Αλλά τεσπά. Αυτό έμαθαν οι τεχνίτες εδώ αυτό κάνουν.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην το παίζετε γνώστες.
Αρχικά έχουν ακριβυνει τα πάντα. Μπετόν με σίδερο και εργασία περίπου 40 % πάνω Τούβλα από 12 λεπτά στα 20 και γενικά τα πάντα.Τώρα πόσο λέει ο καθένας δεν με απασχολεί. Άλλωστε αν του δώσει φτηνά θα τον αφήσει στην μέση η θα του πει την αλήθεια και θα ζητήσει την διαφορά.
Το αν χτίστηκαν σπίτια στην κρίση το ξέρουμε όλοι.
Επίσης αν υπάρχει αισχροκέρδεια που λέει παραμυθάκι του κάποιος μπορεί μόνος του να χτίσει δεν του απαγορεύεται αλλά είναι εύκολο να πετάει λασπούλα και μετά να σφυρίζει αδιάφορα.
Αυτά προς το παρόν γιατί έχουμε και δουλειά.
Τρικυμία….Περαστικά εύχομαι….Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα έντιμοι μηχανικοί και κατασκευαστές και όχι πονηρηδιδες …για σφυρίγματα,λασπες κλπ οικοδομικά στην αγορα χωράνε ευτυχώς η δυστυχώς οι πάντες και αυτοί που πουλάνε νορμαλ και οι μαυραγορίτες,ας έχουν δουλειά όλοι!!!
Ευχαριστώ και σου αντεύχομαι, γιατί μπήκες στο θέμα καυλ......νος με απρεπείς χαρακτηρισμούς, οπότε έπρεπε να επανέλθεις στην πραγματικότητα.
Δηλαδή αυτός που πουλάει παλιό σπίτι πρέπει να ρωτήσει εσένα πόσο σου γουστάρει να το αγοράσεις ?
Για ξαναδιάβασε τι έγραψες.
Το ίδιο γίνεται και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που τα πουλάνε ακριβότερα από ότι τα αγοράσανε πριν 2-3 χρόνια. Θα τους εγκαλέσεις και για αυτό ?
Μήπως πρέπει να μάθεις τι σημαίνει τιμή αντικατάστασης ?
Αυτός που πουλάει σήμερα ένα αμάξι 3ετίας δεν θα πληρώσει παραπάνω για να αγοράσει καινούργιο ?
Τι εσύ είσαι ο έξυπνος που ΑΠΑΙΤΕΙΣ οι άλλοι να σου χαρίσουν ?
Τα περί έντιμων να τα πεις στον καθρέπτη σου.
Δεν σου κάνω αναφορά, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ μου, αλλά είναι η τελευταία φορά που την γλυτώνεις. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τούβλα από 12 λεπτά στα 20 και γενικά τα πάντα.
Καλά αυτό που εν έτη 2022 χτίζουμε ακόμα με τούβλα με ξεπερνάει....μεσαίαωνας και εκεί ρε γαμώτο. Τόσα υλικά υπάρχουν, εμείς εκεί με τούβλα!!
Φίλος πάντως που αγόρασε οικόπεδο (Ανατολική Αττική), ούτε μπετά, ούτε τούβλα. Προκάτ, 4 μήνες παράδοση, κλειδί στο χέρι, και τιμή μούρλια...
Υπερυψωμένο ισόγειο, 110τμ, φουλ εξτρά...Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν έμπαινα σε τέτοια διαδικασία.
-
Καλά αυτό που εν έτη 2022 χτίζουμε ακόμα με τούβλα με ξεπερνάει....μεσαίαωνας και εκεί ρε γαμώτο. Τόσα υλικά υπάρχουν, εμείς εκεί με τούβλα!!
Έχεις δικιο τα καλά προκάτ όμως αγγίζουν η ξεπερνούν τα συμβατικά τουλάχιστον στις 2 μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου σε πρόσφατη έρευνα που έκανα.
Η αίσθηση βέβαια ειδικά της ηχομόνωσης στα στημένα που έχουν ήταν φοβερή.
Στα υπόλοιπα οι προδιαγραφές που λένε οι πωλητές δείχνουν όντως πολύ ανώτερες των συμβατικών! -
Έχεις δικιο τα καλά προκάτ όμως αγγίζουν η ξεπερνούν τα συμβατικά τουλάχιστον στις 2 μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου σε πρόσφατη έρευνα που έκανα.
Δεν μιλάω μόνο για προκάτ, υπάρχουν και Ytong και πάρα πολλές άλλες μέθοδοι κτισίματος.
-
Μην το παίζετε γνώστες.
Αρχικά έχουν ακριβυνει τα πάντα. Μπετόν με σίδερο και εργασία περίπου 40 % πάνω Τούβλα από 12 λεπτά στα 20 και γενικά τα πάντα.Τώρα πόσο λέει ο καθένας δεν με απασχολεί. Άλλωστε αν του δώσει φτηνά θα τον αφήσει στην μέση η θα του πει την αλήθεια και θα ζητήσει την διαφορά.
Το αν χτίστηκαν σπίτια στην κρίση το ξέρουμε όλοι.
Επίσης αν υπάρχει αισχροκέρδεια που λέει παραμυθάκι του κάποιος μπορεί μόνος του να χτίσει δεν του απαγορεύεται αλλά είναι εύκολο να πετάει λασπούλα και μετά να σφυρίζει αδιάφορα.
Αυτά προς το παρόν γιατί έχουμε και δουλειά.
Τρικυμία….Περαστικά εύχομαι….Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα έντιμοι μηχανικοί και κατασκευαστές και όχι πονηρηδιδες …για σφυρίγματα,λασπες κλπ οικοδομικά στην αγορα χωράνε ευτυχώς η δυστυχώς οι πάντες και αυτοί που πουλάνε νορμαλ και οι μαυραγορίτες,ας έχουν δουλειά όλοι!!!
Ευχαριστώ και σου αντεύχομαι, γιατί μπήκες στο θέμα καυλ......νος με απρεπείς χαρακτηρισμούς, οπότε έπρεπε να επανέλθεις στην πραγματικότητα.
Δηλαδή αυτός που πουλάει παλιό σπίτι πρέπει να ρωτήσει εσένα πόσο σου γουστάρει να το αγοράσεις ?
Για ξαναδιάβασε τι έγραψες.
Το ίδιο γίνεται και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που τα πουλάνε ακριβότερα από ότι τα αγοράσανε πριν 2-3 χρόνια. Θα τους εγκαλέσεις και για αυτό ?
Μήπως πρέπει να μάθεις τι σημαίνει τιμή αντικατάστασης ?
Αυτός που πουλάει σήμερα ένα αμάξι 3ετίας δεν θα πληρώσει παραπάνω για να αγοράσει καινούργιο ?
Τι εσύ είσαι ο έξυπνος που ΑΠΑΙΤΕΙΣ οι άλλοι να σου χαρίσουν ?
Τα περί έντιμων να τα πεις στον καθρέπτη σου.
Δεν σου κάνω αναφορά, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ μου, αλλά είναι η τελευταία φορά που την γλυτώνεις.Πιες άλλο ένα και για μένα ,όταν ξενερώσεις και καταλάβεις τι λέω κάνε μου αναφορά.Τα περι καυ…νων κλπ δείχνουν ένα επίπεδο ομολογώ ημιυπόγειο με αποθήκη και playroom το λιγότερο.
Όταν αποφασίσω να σε βάλω μπάτσο σε αυτά που θα γράφω τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τη γλιτώσω οντως προς το παρόν και για να είμαστε ίδιο επίπεδο τα φασόλια Πρεσπών ίσως σου φανούν πολύ χρησιμα -
Τα ίδια και χειρότερα στον Κορυδαλλο και σε πιο μικρό βαθμό Νικαια κέντρο όχι Νεάπολη που είναι εξίσου ακριβά!Αν βρει κάποιος 100αρι με 3 υπνοδωμάτια από το 2000 και μετά σε νορμαλ κατάσταση και λογική τιμή κάνω όχι τον Κινέζο που λένε οι μεσίτες αλλά το δισέγγονο του Tζενκις Χαν
θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω για τις τιμες στο περιστερι.
νεοδμητο, στη φιλικων στη μεγαλη, ο κουμπαρος μου, 3ος οροφος, 101τμ, προσοψεως, 220000. μπηκε αρχες δεκεμβρη.
πετρουπολη, ψηλα κοντα και πανω απο τη πλατεια, του 2008, 2ος, 98τμ 3 υπνοδωματια και με τρομερη κατασταση, υπογειο παρκιν+αποθηκη, 185000. μολις χθες εκλεισε το ντηλ.
μηπως να ριξεις λιγο περπατημα στις γειτονιες?
ετσι βρηκα καποτε το δικο μου ενω ειχα απελπιστει απο τα μεσιτικα
χωρις να φταινε οι μεσιτες ιδιαιτερα, οταν πανε οι ιδιωτες να πουλησουν εχουν την αισθηση οτι που λανε παλατια και δεν δισταζουν να πουν τιμη. και ο μεσιτης δεν εχει λογο να τους κοψει, τουλαχιστον οχι ισχυρο οπως ενας αγοραστης.
οκ, οι κατασκευαστες εχουν αισθηση μεν της τιμης πωλησης αλλα ειναι σε τι φαση θα τους πετυχεις, αν χρειαζονται χρημα για αποπερατωση τοτε ειναι λογικες οι τιμες τους, οταν τα εχουν αρπαξει και εχουν τα τελευταια δωρο ανευ κοστους αφου ξεπληρωθηκε το κοστος απο τα αλλα, τοτε ζητανε χρυσαφια.
(εντιτ) οκ, τους αγαπαμε τους εργολαβους.... δεν τους λεμε και μαυραγοριτες.
αλλα κυριως, μολις με πηρε αυτος που αφηνει τον 2ο που λεγαμε (δεν ειναι δικο μου, αλλα ειμαι φιλος της ιδιοκτητριας), παει παλι πετρουπολη, χρυσοστομου σμυρνης, νεοδμητο, 98τμ, 3ος, το αγορασε 240000 - ειναι συναδελφος το παληκαρ) -
Οι μεσίτες στην Ελλάδα είναι άσχετοι, αλλά παίρνουν λίγα λεφτά. Αυτό το 2+2 έξω είναι πολύ παραπάνω.
Επίσης γιατί ψάχνεις καινούργιο σπίτι ?
Το μετά το 2000, όταν από το 2008-2018 δεν χτιζόταν τίποτα, σημαίνει ότι ότι χτίστηκε από το 2000-2008 είναι καινούργιο σπίτι, είτε το θέλουμε, είτε όχι.Με 2000 ευρώ το τμ, κόστος κατασκευής ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ και χωρίς το κατασκευαστικό κέρδος τι περιμένεις να βρεις ?
Στις φτηνές περιοχές ότι χτίζεται τώρα θα τελειώσει και μετά με αυτό το κόστος τίποτα δεν θα χτίζεται, αφού η περιοχή δεν μπορεί να σηκώσει τα 3 και τα 3500.
Μόνο περιοχές που μπορούν να πληρώσουν ξένοι και πλούσιοι Ελληνες τα 4-5000 και παραπάνω θα χτίζονται πλέον, αφού και τα οικόπεδα είναι λίγα και οι οικοπεδούχοι θέλουν κοντά στην μισή πολυκατοικία
***ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΓΩ,
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ.***
Ειπα παραπανω οτι ψαχνω απο το 2000,το θεμα ειναι οτι με την αισχροκερδεια των κατασκευαστων στα καινουρια σπιτια,εχουν ξεσαλωσει και αυτοι που πωλουν τα παλαιοτερα. Επισης φυσικα και δεν ισχυει οτι για μια δεκαετια δεν χτιζοταν τιποτα απλα ειναι πολυ λιγοτερα λογω των γνωστων προβληματων.Οι τιμες που αναφερεις ειναι αρκετα μακρια απο την πραγματικοτητα εχω δυο προσφορες για κατασκευη προσφατες απλα αν προσθεσεις και το κοστος του οικοπεδου ειναι ανεφικτο τουλαχιστον για ιδιωτη.Ο τροπος κατασκευης ειδικα οσον αφορα τις ενεργειακες αποδοσεις,κατι πολυ σημαντικο πλεον δεν εχει καμμια σχεση με τα σπιτια του 2000,αυτο ελειπε βεβαια μιλαμε για σχεδον 25 χρονια πριν. Αυτη τη στιγμη η κατασταση στην αγορα ειναι περιπου η εξης μιλω παντα για τις νορμαλ περιοχες οχι Κεφαλαρι η Γλυφαδα .Υπαρχουν ημιτελη ακινητα τα οποια αθροιστικα η αποπερατωση αγγιζει τα καινουρια.Υπαρχουν πολλα ακινητα 1980-1995 που θελουν σημαντικο κεφαλαιο για να ανακαινιστουν με τα μειονεκτηματα να παραμενουν και υπαρχουν και πολλα νεοδμητα η εντελως καινουρια με τα κοστη στο Θεο.Το συμπερασμα ειναι οτι δυστυχως αυτη η περιοδος ειναι μονο να πουλας και οχι να αγοραζεις οπως βλεπουμε και στα αυτοκινητα.
Ψιτ φασόλια Πρεσπών, δες τι έγραψες.
Ασε που δεν ήξερες τι να γράψεις και φαίνονται ότι τα έχω γράψει εγώ όλα, αλλά στο έφτιαξα...
Μίλησες για αισχροκέρδεια ενώ είσαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο και άντε αυτό να το δεχτούμε, δεν είσαι ο πρώτος φωτεινός παντογνώστης.
Αλλά λές ότι έχουν ξεσαλώσει αυτοί που πωλούν παλαιότερα, λες και αυτοί δεν θα πρέπει να αντικαταστήσουν αυτά που πωλούν.Το να μου κάνεις κριτική στο κόστος, το αφήνω ασχολίαστο καθότι ταιριάζει μόνο στα ανέκδοτα, αλλά παρακάτω μόνος σου λες ότι με το κόστος της γης δεν μπορείς να χτίσεις, αλλά ταυτόχρονα για σένα αυτά που πουλάνε οι άλλοι που περιλαμβάνει το κόστος της γης είναι αισχροκέρδεια.
Τώρα αν οι επαγγελματίες δεν ξέρουν το κόστος και εσύ είσαι τόσο αετός που βρήκες κάποιους, θύματα προφανώς, να στο φτιάξουν φτηνά, μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όπως και τα φασόλια Πρεσπών.
-
Φυσικά αισχροκερδείς,φυσικά πονηριδηδες και φυσικά απατεώνες,φυσικά όχι όλοι αρκετοί όμως.
Παραδείγματα που μπορεί να δει εύκολα ο καθένας και να κρινει μόνος του θα γράψω σε λίγο,όχι γενικόλογες βλακείες! -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα ίδια και χειρότερα στον Κορυδαλλο και σε πιο μικρό βαθμό Νικαια κέντρο όχι Νεάπολη που είναι εξίσου ακριβά!Αν βρει κάποιος 100αρι με 3 υπνοδωμάτια από το 2000 και μετά σε νορμαλ κατάσταση και λογική τιμή κάνω όχι τον Κινέζο που λένε οι μεσίτες αλλά το δισέγγονο του Tζενκις Χαν
θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω για τις τιμες στο περιστερι.
νεοδμητο, στη φιλικων στη μεγαλη, ο κουμπαρος μου, 3ος οροφος, 101τμ, προσοψεως, 220000. μπηκε αρχες δεκεμβρη.
πετρουπολη, ψηλα κοντα και πανω απο τη πλατεια, του 2008, 2ος, 98τμ 3 υπνοδωματια και με τρομερη κατασταση, υπογειο παρκιν+αποθηκη, 185000. μολις χθες εκλεισε το ντηλ.
μηπως να ριξεις λιγο περπατημα στις γειτονιες?
ετσι βρηκα καποτε το δικο μου ενω ειχα απελπιστει απο τα μεσιτικα
χωρις να φταινε οι μεσιτες ιδιαιτερα, οταν πανε οι ιδιωτες να πουλησουν εχουν την αισθηση οτι που λανε παλατια και δεν δισταζουν να πουν τιμη. και ο μεσιτης δεν εχει λογο να τους κοψει, τουλαχιστον οχι ισχυρο οπως ενας αγοραστης.
οκ, οι κατασκευαστες εχουν αισθηση μεν της τιμης πωλησης αλλα ειναι σε τι φαση θα τους πετυχεις, αν χρειαζονται χρημα για αποπερατωση τοτε ειναι λογικες οι τιμες τους, οταν τα εχουν αρπαξει και εχουν τα τελευταια δωρο ανευ κοστους αφου ξεπληρωθηκε το κοστος απο τα αλλα, τοτε ζητανε χρυσαφια.
(εντιτ) οκ, τους αγαπαμε τους εργολαβους.... δεν τους λεμε και μαυραγοριτες.
αλλα κυριως, μολις με πηρε αυτος που αφηνει τον 2ο που λεγαμε (δεν ειναι δικο μου, αλλα ειμαι φιλος της ιδιοκτητριας), παει παλι πετρουπολη, χρυσοστομου σμυρνης, νεοδμητο, 98τμ, 3ος, το αγορασε 240000 - ειναι συναδελφος το παληκαρ)Φυσικα να διαφωνησεις τις εμπειριες μας γραφουμε ολοι και βοηθαει αυτο που ειπες εγω οτι εχω βρει ειναι σχεδον αποκλειστικα απο μεσιτικα.Γνωριζω πολυ καλα την Πετρουπολη η θεια μου μενει εκει απο οταν ηταν παραδεισος[1977] στην Ηφαιστου τερμα Κηπουπολη.Περιστερι κεντρο σε ησυχη περιοχη κιολας [Σμυρνης]ιδιοκτητο τωρα.
Γνωριζεις την περιοχη απο οτι καταλαβα οποτε θα ειμαι συγκεκριμενος.Χτιζεται τωρα πριν την Αυγουλεα στα σχολεια απεναντι,5οροφη πολυκατοικια.Κοστος τετραγωνικου 3.700 ευρω ο 2ος.Ελαχιστα πιο κατω η πιο πανω πωλουνται τα καινουρια αναλογως θεσης.Του 2018 τιμη 2500-2800.
Διαμερισμα 72 4ου με θεα κατασκευη του 2011 αγοραστηκε το 20 πολυ πιο κατω χωρις να εχει αναγκη αμεση ο πωλητης.
Πετρουπολη στην Καναρη 2ου 125 τετραγωνικα χωρις ασανσερ και παρκινγκ γραφειοκρατικα θεματα ομως το ενα μεσιτικο το εχει 147 το αλλο 190!!!!
Πλατεια Μεμου Κορυδαλλος το χαλια κομματι του,τιμη 3100 ο πρωτος 3950 ο 4ος.Ενδεικτικα ο Αγιος Στεφανος εχει αρκετα στα 2200 -2500 -
Αγγελια σε δυο μεσιτικα πωλητης ιδιωτης Πετρουπολη στην Καναρη.Διαφορα απο μεσιτικο σε μεσιτικο 45.000.Αλλη ημερομηνια κατασκευης στην αγγελια,αλλη απο κοντα,προσθηκη σε οικοδομη του 1979 και κατασκευη με παρεκκλισεις (μικροτερα παχη πλακας μεταξυ αλλων)μη ξεκαθαρισμενοι κοινοχηστοι κλπ.Φυσικα απαιτηση για αμεση προκαταβολη για να κλεισουμε τιμη και αλλα πολλα.
Απατεωνακος???Οχι λασπη.
Θα βρω χρονο να γραψω και αλλα σε λιγο με πραγματικες αγγελιες οχι οτι ναναι. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φίλος πάντως που αγόρασε οικόπεδο (Ανατολική Αττική), ούτε μπετά, ούτε τούβλα. Προκάτ, 4 μήνες παράδοση, κλειδί στο χέρι, και τιμή μούρλια...
Υπερυψωμένο ισόγειο, 110τμ, φουλ εξτρά...Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν έμπαινα σε τέτοια διαδικασία.
Αν θέλεις στείλε κάποια στοιχεία για τον κατασκευαστή να τον ξέρουμε.
-
Αγγελια σε δυο μεσιτικα πωλητης ιδιωτης Πετρουπολη στην Καναρη.Διαφορα απο μεσιτικο σε μεσιτικο 45.000.Αλλη ημερομηνια κατασκευης στην αγγελια,αλλη απο κοντα,προσθηκη σε οικοδομη του 1979 και κατασκευη με παρεκκλισεις (μικροτερα παχη πλακας μεταξυ αλλων)μη ξεκαθαρισμενοι κοινοχηστοι κλπ.Φυσικα απαιτηση για αμεση προκαταβολη για να κλεισουμε τιμη και αλλα πολλα.
Απατεωνακος???Οχι λασπη.
Θα βρω χρονο να γραψω και αλλα σε λιγο με πραγματικες αγγελιες οχι οτι ναναι.Σχεδόν πάντα όταν υπάρχουν αποκλίσεις στις τιμές ανά μεσιτικό συμβαίνουν 2 τινά…το πρώτο είναι ο ιδιοκτήτης να έχει κάνει ανάθεση με διαφορετική τιμή ή ο ένας μεσίτης να έχει προτείνει υψηλότερη τιμή για να κερδίσει τον πωλητή. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ο μεσίτης με την χαμηλότερη τιμή να έχει το ακίνητο για αρκετό καιρό και να έχει πείσει τον ιδιοκτήτη να πέσει στις απαιτήσεις του, όπως και να έχει όμως είναι σφάλμα του ακριβού μεσίτη που και δεν επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη αλλά και δεν παρακολουθεί την αγορά. Εμένα πάλι μου έχει τύχει το εξής…ιδιοκτήτης έχει αναθέσει το ακίνητο του σε 12 (!!) μεσίτες και όλοι έχουν διαφορετική τιμή…από 115 έως 125 χιλιάδες. Μετά ο ίδιος ανεβάζει αγγελία το ακίνητο του στις 105 και το πουλάει μόνος.
-
Πολύ σωστά αλλά 45.000 είναι πολλά.
Έχω και αλλά τέτοια αυτό ήταν το πιο χτυπητό μαζί με ένα άλλο που θα γράψω σε λίγο.Βέβαια με το που ανεβεί αγγελία από ιδιώτη αμέσως παίρνουν τα μεσιτικά να αναλάβουν αυτοί όποτε οι αγγελίες ιδιωτών σπανίζουν.
Να αναφέρω όμως ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 70+++
που μου έκανε άριστη εντύπωση η ειλικρίνεια αλλά κυρίως η οργάνωση τους,η καλύτερη εμπειρία που είχα μεχρι τωρα -
Πολύ σωστά αλλά 45.000 είναι πολλά.
Εεε καλά τώρα, ότι θέλει ο καθένας ζητάει. Όταν ψάχναμε σπίτι, είχαμε δει ένα που το είχαν 5-6 μεσιτικά από €165.000 έως και 235.000 (!!!!). Οταν το έψαξα, κατάλαβα ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε 200.000 και τα μεσιτικά έκανα ό,τι ήθελαν. Πήγα σε συνάντηση με μεσιτικό και ιδιοκτήτη και όταν ο ιδιοκτήτης άκουσε 165.000 έπαθε εγκεφαλικό και τους άδειασε μπροστά μου λέγοντας "σας είπα κάτω από 185.000 δεν συζητάω"!!! και αυτοί απάντησαν "Εεεε είπαμε μήπως με την συζήτηση τα βρείτε, 5 πάνω 5 κάτω"....αχαχαχα....τελείως μπακάληδες και μιλάμε για πολύ μεγάλο ονομα μεσιτικού!!
-
Αγγελία ημιτελούς εσωτερικά ακινήτου σε 2 μεσιτικά με διαφορά μόνο 25.000 ευρώ!!!Ολα καλα μια συν ήθελα είναι ολα λες και προχωράς με το ακριβό να έχεις το χειρότερο σενάριο να αντιμετωπίσεις.
Κανείς ραντεβού με τον μεσίτη,σου δείχνει με λεπτομέρειες το ακινητο με επιμονη στις λεπτομέρειες γιατί έχουμε καεί!Βλεπεις ότι το ημιτελές που ήθελε το πολύ 10.000 ευρώ αποπεράτωσης,κάτι το οποίο αναγράφεται ακόμα και σήμερα στην μια αγγελία ευτυχώς,θέλει το λιγότερο 30.000 χαλαρά!
Απάντηση του μεσίτη,πρώτο όνομα και αυτός παρακαλω στην περιοχή,ότι ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει ένα μέρος απο αυτά που χρειάζονται και να μην ανησυχούμε.Εμπιστεύεσαι βέβαια,λες δεν μπορεί μην πετάμε και λάσπη στους ανθρώπους και κλείνεις ραντεβού και με τον ιδιοκτήτη ώστε να προχωρήσεις.
Αποτέλεσμα το ακινητο ήθελε κατά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη σίγουρα 25.000 ευρώ απο τα οποία φυσικά και δεν αναλάμβανε τίποτα,πωλείται ως έχει ήταν η ακριβής απάντηση.Λέμε οκ ας το δούμε λίγο μήπως το τελειώσουμε μόνοι ρίχνοντας και λίγο το κόστος.
Το κορυφαίο απο ολα όταν ο Μεσιτης έστειλε τα στοιχεία του ακινήτου ώστε να πάρουμε τον φάκελο το ακινητο μίκρυνε 9 τετραγωνικά(λόγω κρύου ίσως)και ήθελε και κάτι μικρό τακτοποιήσεις που φυσικά βγήκαν μετα στο προσκήνιο!!!!
Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο ότι ο καθένας ζητάει όσα θέλει είναι δικαίωμα του.
Πολλοί όμως η προσπαθούν να παραπλανήσουν έστω πρόσκαιρα,η γράφουν ανακρίβειες με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος ,χρήμα και εμπιστοσύνη στους επόμενους!
Ουστ λοιπόν στα λαμογια και μπράβο στους ξεκάθαρους,στους έντιμους και στους ειλικρινείς ας ειναι μειοψηφία. -
Επειδή όλα αυτά τα βλέπω και τα βιώνω κάθε μέρα κάνω κάτι απλό και ας κοστίζει το κατιτίς….απαιτώ από τον ιδιοκτήτη όλα τα έγγραφα του ακινήτου και τα δίνω στον δικηγόρο μας για έλεγχο. Αν βρούμε το παραμικρό, δεν προωθούμε το ακίνητο πριν τακτοποιηθούν τα πάντα. Έτσι και εμείς κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να χρειάζεται να τρέχουμε άσκοπα με τον κάθε μπαστουνόβλαχο ιδιοκτήτη και δεν κοροϊδεύουμε και τον κόσμο….τι να πρωτοπώ….ήθελε ο άλλος να πουλήσει τη βίλα του και στα χαρτιά ήταν 55τμ αλλά στην πραγματικότητα 260, φυσικά αταχτοποίητα….ο άλλος ήθελε 200κ για τη μεζονέτα του αλλά χρωστούσε την τελευταία φορά που πλήρωσε (το 2011) 190κ….ο άλλος ήθελε να πουλήσει τη μονοκατοικία του η οποία είχε ήδη βγει σε πλειστηριασμό…και πολλά ακόμα παραδείγματα.
-
Οταν αγοραζεις σπιτι, οικοπεδο και οτιδηποτε περικλειει η λεξη ακινητο, βαζεις δικηγορους να το ελεγξουν. Τι θα πει ο ενας μεσιτης ή ο αλλος, ο πωλητης ή ο εργολαβος, μικρη σημασια εχει. Στη φαση της αγορας το θεμα εχει να κανει εκτος απο οικονομικοτεχνικα κριτηρια, και με την προσφορα-ζητηση.
Κανεις δεν υποχρεωνει κανεναν να αγορασει ή να πουλησει. Τελος μιλαμε για μιας μορφης επενδυση. Για τους περισσοτερους απο μας ειναι η μεγαλυτερη. Το ζητημα ειναι πως οπως καθε επενδυση εγκυμονει κινδυνους.
Σιγουρα δεν υπαρχει ομως λογος να βριζουμε ανηλεως οποιον θεωρουμε πως λεει πραγματα που δε μας καλυπτουν. Προσπερναμε και παμε παρακατω.
Επειδη εχω σπιτι για το οποιο αφιερωσα πολυ χρονο, χρημα και προτεραιοτητες, θεωρω πως ειναι η μεγαλυτερη μαλακια του Ελληνα. (Η αμεσως επομενη ειναι το αυτοκινητο και το κυρος της επιλογης).Η κριση και τα μνημονια δειχνουν το μεγεθος της εκμεταλλευσης του μαλακα. Διαμερισμα στο κεντρο επωληθη μες στην κριση για μερικα χιλιαρικα ωστε να πληρωθει το ΕΕΤΗΔΕ. Λιγα χρονια μετα η αξια του εκτοξευθηκε παλι στα χερια τριτου.
Για το ιδιο διαμερισμα μιλαω που απο το ναδιρ της τιμης βρεθηκε στο πικ. Απλα αλλαξε η ταση. Οπως ελεγε ενας ψαρας τα ψαρια γυρισαν παλι στον κολπο.
Ο μαυραγοριτης δεν ηταν αλλος απο το κρατος που μεταξυ αλλων συνταγματικα οφείλει να προστατευει τους πολιτες και τις περιουσιες των.
Εργολαβοι, μεσιτες, πτωχευμενοι αγοραστες και απελπισμενοι τιναξαν τα μυαλα τους στον αερα εξαιτιας εκεινων που μπερδεψαν τα τεκμηρια των πολιτων με το δικαιωμα να ζουν και να αναπνεουν ελευθεροι. Υπαρχουν ανθρωποι που εφαγαν την παπατζα του γιουριμπορ και εχουν πληρωσει το δανειο τους 2 φορες. Ομως δεν εχουν ακομη ξεχρεωσει. Αντι λοιπον να σας ωθουν αρχεγονα ενστικτα σε λογικες κοινωνικου αυτοματισμου, δειτε τι μπορειτε να παθετε ακομη και αν ο εργολαβος ειναι σπαθι, ο πωλητης θελει να σας το δωσει σε τιμη χαρισμα και οι συνθηκες εως και το πρωτο εξαμηνο του 23 θα ευννουν πως θα χετε τη δουλεια σας και γιατι οχι μια αυξηση του μισθου σας. -
-
Έλεος!!! Έχουμε φάει και ταΐζουμε τα μωρά!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2