-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ αυτό που θα ήθελα, σε πρώτη φάση θα ήταν να επιστρέψει η ουσιώδης υποχρεωτικότητα της ψήφου. Θα μου πείς , εμπιστεύεσαι την πλειοψηφία; Άλλο αυτό, αλλά η κατάσταση με τη συμμετοχή στις εκλογές γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
+1
Μεγάλη αλήθεια. Η αποχή μόνο τα διαχρονικά κοινοβουλευτικά κόμματα εξυπηρετεί.Αλλά και το εκλογικό σύστημα δεν βοηθά στην μείωση της αποχής. Στην εποχή του (υποτίθεται) ψηφιακού μετασχηματισμού και ακόμη θα πρέπει ο ψηφοφόρος να τρέχει στο εκλογικό του τμήμα να ψηφίσει. Στο παραδοσιακό παραβάν.
Ούτε καν στην περιοχή που μένει, αλλά εκεί που είναι δημότης. Φυσικά όλα αυτά γίνονται επίτηδες για να δυσανασχετεί ο απλός ψηφοφόρος και τελικά να κάθεται σπίτι του και να χαζεύει τα exit polls.
Η ηλεκτρονική ψήφος όμως είναι εύκολα διαβλητή, συν του ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καταρρεύσει το σύστημα, ως συνήθως,
-
Εννοείται ότι το σύστημα θα καταρρεύσει. Το περίεργο θα ήταν να γίνει το αντίθετο. Και σίγουρα το σύστημα αυτό είναι διαβλητό.
Αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να επιτρέψουν στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν σε κάποιο εκλογικό τμήμα της περιοχής που μένουν.
Κάπως έτσι αυξάνεται η αποχή. Ποιος π.χ. θα σηκωθεί από Πόρτο Ράφτη που μένει μόνιμα να πάει Πετρούπολη να ψηφίσει; Το παράδειγμα είναι υπαρκτό.
Άλλωστε και εγώ για αυτό το λόγο δεν πάω να ψηφίσω. -
Εγω παντα ψηφιζω. Δικαιωμα και υποχρεωση ειναι.
-
Καλά αυτό με τα εκλογικά δικαιώματα είναι αστείο...απορώ γιατί δεν τα μεταφέρει ο κόσμος. Τρεις περιοχές έχω αλλάξει και τα έχω μεταφέρει και τις 3 φορές, 1' υπόθεση είναι.
-
-
Γαμώτεν!
Bαξεβανεν χατ ουνς μιτ ντερ γιδεν αουφ ντεν πλατεν πιασιερτ!
-
Είστε σίγουροι πως την επόμενη 4ετια Κούλη θα μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα τις απόψεις μας σε ένα φόρουμ σαν αυτό;
Εγώ δεν είμαι πάντως. -
Μαρίνα Πατούλη... Σοβαρό στέλεχος για παρακολούθηση. Ειδικά όταν πηγαίνει Μύκονο, γίνεται χοντρό παιχνίδι.
Το Σεφερλή ξέχασαν να βάλουν στην λίστα Σένγκεν.
-
Εννοείται ότι το σύστημα θα καταρρεύσει. Το περίεργο θα ήταν να γίνει το αντίθετο. Και σίγουρα το σύστημα αυτό είναι διαβλητό.
Αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να επιτρέψουν στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν σε κάποιο εκλογικό τμήμα της περιοχής που μένουν.
Κάπως έτσι αυξάνεται η αποχή. Ποιος π.χ. θα σηκωθεί από Πόρτο Ράφτη που μένει μόνιμα να πάει Πετρούπολη να ψηφίσει; Το παράδειγμα είναι υπαρκτό.
Άλλωστε και εγώ για αυτό το λόγο δεν πάω να ψηφίσω.Στο έχω ξαναγράψει:είσαι η χαρά του συστήματος!
Δεν θα κάτσω να στο αναλύσω πάλι. -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είστε σίγουροι πως την επόμενη 4ετια Κούλη θα μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα τις απόψεις μας σε ένα φόρουμ σαν αυτό;
Εγώ δεν είμαι πάντως.Είπες μεγάλη κουβέντα!
Με βλέπω άνεργο,εξόριστο και μετά μπουζου! -
Έχω κι εγώ μια λίστα με ονόματα που παρακολουθούσε ο Κούλης. Τη βρήκα εκεί που βρήκε το Documento τη δικιά του.
Από το forum αναφέρει εμένα, το storm, τον cruiser και 1-2 ακόμα. Με τους αριστερών πεποιθήσεων συνφορουμίτες φαίνεται δεν ασχολήθηκε. Και γιατί άλλωστε? Ήξερε εκ των προτέρων τι πιστεύουν και τι παραμύθια θα λένε...
-
Τώρα που γράφω φοράω ακουστικά και ακούω κάποια μέλη που μιλάνε μεταξύ τους. Λένε για τον cruiser που δεν υποκύπτει στην κυριαρχία των Vitara...
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άλλωστε και εγώ για αυτό το λόγο δεν πάω να ψηφίσω.Στο έχω ξαναγράψει:είσαι η χαρά του συστήματος!
Δεν θα κάτσω να στο αναλύσω πάλι.Κάνω πράξη την προτροπή του αμπελοφιλόσοφου ψεκασμένου που έσωσε την Ελλάδα... Δίνω τόπο στα νιάτα! Αμ πως!
-
Ασε γιατί ένα αμάξι του έριξε την μηχανή του στο πόδι και έχει μεγάλο θέμα...
-
Πάντως μεταξύ μας αυτός που έβγαλε ποιους πρέπει να παρακολουθούν, ή είναι μεγάλος μλκς ή έχει πολύ χιούμορ...
-
Να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας θέλουν!
Ρίχνουν νερό στον μύλο του Ερντογάν! -
Μας τα ζαλίσανε με τις παρακολουθήσεις.
Ξέρεις κάποιος, τι στο διάολο, γύρευε ο Τζιτζιφιογκοκώστας στην Τουρκία;
-
Το τελευταιο ετος κουλοδιακυβερνησης ξεκινησε εντυπωσιακα αν μη τι αλλο. Σαν ετοιμος απο καιρο ο ΚυρΓΕΙΑκος με τις υποκλοπες εγραψε το τελος του. Διασκεδαστικη η προσπαθεια των οπαδων του να υποβαθμισουν το γεγονος ενω κατα τα αλλα κοπτονταν μη τυχον και χαθει το ευρωπαϊκο στατους της χωρας και σε καθε ευκαιρια ουρλιαζαν επι προηγουμενων για Σοβιετιες και γενικα διπλωναν το χαρτη ωστε να πεφτει
το αγαπημενο τους Ελλαδιστανη Ελλαδα πανω σε Βενεζουελα, Βορεια Κορεα και γουατεβα βολευε.
Τωρα που το πραγμα ξεφυγε και πλεον θα πρεπει να ψαχτουν μεταξυ τους απολαμβανουμε. Χθες (οι παντρεμενοι ξερετε την ιεροτητα του καθε σηριαλ που βλεπουν οι γυναικες σας) ο "ντε φακτο" εκοψε τη ροη του προγραμματος του για να πεταξει τις βολες του δια των υπαλληλων του. Ποδοσφαιρικα θα μου πειτε και ποιος ασχολειται περαν απο οπαδους που θα πρεπει να κανουν τα εσωτερικα τους κουμαντα στο ΜΠΛΕξιμο που δημιουργηθηκε, πλην ομως ανακατεψε το πολυεργαλειο aka ανηψιο και γι' αυτο η αναφορα.Σε αλλα νεα, ολοι οι πραγματικοι δεικτες της προσωπικης μας καθημερινοτητας κατα διαολου αλλα τα δικα τους επιδοματα και τα καλαθια της νοικοκυρας δεν "βρωμανε" κομμουνισμο. Ποση ρομποξεφτιλα πια...Οι δε ΕΕ (κυριως) εργαζονται για το ρευμα και βλεπουν στην πραξη τι φιδι ετρεφαν στον κορφο τους οταν λυσσομανουσαν για τη ΔΕΗ.
Βαλτε καπου εκει και την αποδυναμωση της αμυνας των νησιων. Οταν ο (ανεκδιηγητος επι του συγκεκριμενου) Μπαλαουρας ειχε πει το περιβοητο "θα το ρισκαρουμε", δικαιως στα καγκελα. Τωρα; Κουβεντα. Δεν ρισκαρουμε φαινεται...
Οι εκλογες πλησιαζουν. Οσο αργουν, τοσο το καλυτερο για το ξεσπασμα.
-
Θα τελειώσει η χρονιά και ο Μαρινάκης θα έχει αλλάξει τρεις προπονητές και ένα πρωθυπουργό
-
Επί της ουσίας εκείνο που υπάρχει, όσο και αν δεν θέλουν να το αντιληφθούν οι συριζαίοι, είναι ότι ο κόσμος που ΔΕΝ θέλει τον Κούλη, γιατί τα έχει ψιλοσκατώσει, ΔΕΝ βλέπει τίποτα σοβαρό σε κυρά Τασίες και Πολλάκηδες, ούτε στο Αυτοί είσαστε.
Απλά δεν βλέπει κάτι σημαντικό στον δεξιό χώρο και αυτό σώζει προς το παρόν τον Κούλη.
Αν όμως η αποδόμηση του γίνει προφανής, τότε θα σκάσουν τα νέα λουλούδια, γιατί αυτή η παράταξη τρέφεται με τους αρχηγούς της.
Επειδή όμως η γενικότερη κατάσταση είναι περίεργη ανά τον κόσμο, ο πολιτικός χρόνος είναι πολύς ακόμα.
Θα βλέπουμε τα γεγονότα εβδομάδα προς εβδομάδα.
Ας δούμε πρώτα αν αύριο θα έχουμε κάποια Δημοκρατική αποκατάσταση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2