-
Την παπαρια την κρέμασαν οι κομισαριοι νοσταλγοί και όχι ο λαός. Εδώ το αρχαιοκάπηλο στα 200 χρόνια απο την Ελληνική επανάσταση,έβαλε κάτι λευκές και μπλε γραμμές αντί της ελληνικής σημαίας. Ξέρω πάρα πολλούς που τους έκανε αλγεινή εντύπωση αλλά οι φωτογραφίες έμειναν με την παπαρια του σιχαμενου!
-
Αν τους πεις στα μούτρα τους ότι είναι παπαριά, μάλλον θα στην ανάψουν με το 1ο ΑΚ που θα βρουν μπροστά τους. Πρώτον, δεν υπάρχουν πλέον Κομισάριοι. Νοσταλγοί λογικό είναι να είναι, αν τότε περνούσαν καλύτερα. Δεύτερον, για αυτούς είναι το σύμβολο του Αγώνα τους κατά των Ναζί! Τρίτον, μόνος σου ανέφερες την έρευνα που δείχνει ότι νοσταλγεί ο ίδιος ο Λαός την ΕΣΣΔ. Τέταρτον, ο ίδιος Λαός το 1991 ψήφισε υπέρ της διατήρησης της ΕΣΣΔ.
Το ΚΚΡ είναι 2ο στην Ρωσία. Το τιμωρεί όμως ο Λαός γιατί έριξε την ΕΣΣΔ, για αυτό ψηφίζουν Πούτιν (ο οποίος έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι η πτώση της ΕΣΣΔ ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία του 20ου αιώνα).
Για να μην πάμε μακριά, ο αγαπητός συμφορουμίτης iant γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ΕΣΣΔ. Μαζί πάμε κάθε χρόνο στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και φυσικά νοσταλγεί την ΕΣΣΔ! Εκεί να δείτε τι γίνεται. Ορδές παλιννοστούντων, με δάκρυα στα μάτια όταν βλέπουν τα σφυροδρέπανα!
-
Ευτυχώς τέτοια μυαλά έχουν μείνει πλέον ελάχιστα στη .
Άντε περαστικά σας και καλά να περνάτε με τους κνιτες! -
Ακόμα και Δεξιοί σχολιαστές παραδέχονται ότι η πτώση της ΕΣΣΔ έφερε αρνητικές εξελίξεις στους λαούς των Καπιταλιστικών χωρών, γιατί δεν υπάρχει πια το αντίπαλο δέος που ανάγκαζε το Κεφάλαιο να κάνει παραχωρήσεις έναντι των εργαζομένων. Οπότε περαστικά σε όλους μας, όχι μόνον στους νοσταλγούς...
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν τους πεις στα μούτρα τους ότι είναι παπαριά, μάλλον θα στην ανάψουν με το 1ο ΑΚ που θα βρουν μπροστά τους. Πρώτον, δεν υπάρχουν πλέον Κομισάριοι. Νοσταλγοί λογικό είναι να είναι, αν τότε περνούσαν καλύτερα. Δεύτερον, για αυτούς είναι το σύμβολο του Αγώνα τους κατά των Ναζί! Τρίτον, μόνος σου ανέφερες την έρευνα που δείχνει ότι νοσταλγεί ο ίδιος ο Λαός την ΕΣΣΔ. Τέταρτον, ο ίδιος Λαός το 1991 ψήφισε υπέρ της διατήρησης της ΕΣΣΔ.
Το ΚΚΡ είναι 2ο στην Ρωσία. Το τιμωρεί όμως ο Λαός γιατί έριξε την ΕΣΣΔ, για αυτό ψηφίζουν Πούτιν (ο οποίος έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι η πτώση της ΕΣΣΔ ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία του 20ου αιώνα).
Για να μην πάμε μακριά, ο αγαπητός συμφορουμίτης iant γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ΕΣΣΔ. Μαζί πάμε κάθε χρόνο στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και φυσικά νοσταλγεί την ΕΣΣΔ! Εκεί να δείτε τι γίνεται. Ορδές παλιννοστούντων, με δάκρυα στα μάτια όταν βλέπουν τα σφυροδρέπανα!
Όσους παλιννοστούντες έχω γνωρίσει μόνο νοσταλγία δεν νιώθουν. Βέβαια στο φεστιβάλ αναμενόμενο να βρεις συμπαθούντες νοσταλγούς.
Την τελευταία φράση πάντως άνετα την βάζεις στο τοπικ της γελοιογραφίας. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσους παλιννοστούντες έχω γνωρίσει μόνο νοσταλγία δεν νιώθουν. Βέβαια στο φεστιβάλ αναμενόμενο να βρεις συμπαθούντες νοσταλγούς.
Την τελευταία φράση πάντως άνετα την βάζεις στο τοπικ της γελοιογραφίας.Για να τους βρίσκεις σημαίνει ότι υπάρχουν. Εγώ δεν είπα οτι δεν υπάρχουν και αντιφρονούντες. Είπα ότι υπάρχουν πολλοί συμπαθούντες!!! Τον επόμενο μήνα είναι το Φεστιβάλ, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου κ. Συνάδελφε. https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/303203/stis-151617-septemvri-sti-thessaloniki-sto-proin-stratopedo-karatasioy
Είσαι προσκεκλημένος από μένα, κερνάω το εισιτήριο και τις μπύρες σου, αφού ξέρω ότι είμαστε συντοπίτες. Δεν τρολλάρω, ισχύει η πρόσκληση κανονικά! Θα δεις ανθρώπους που γεννήθηκαν εκεί, που σπούδασαν εκεί, που έχουν πολλά να μας πούνε, σε όσους δεν τα ζήσαμε. Εγώ με τον iant πάμε συνήθως το Σάββατο. Εκείνος μιλάει και ρωσικά σαν μητρική γλώσσα, οπότε πιάνει κουβέντα και με διαφόρους και μαθαίνουμε κάτι παραπάνω. Και να μην είσαι συμπαθών, θα αλλάξεις ίσως άποψη για πολλές από τις προκαταλήψεις που ίσως έχεις. Πήγαινα για χρόνια εκεί με έναν φίλο, γιο Στγου και Δεξιό, αλλά ανοιχτόμυαλο παιδί. Την 1η χρονιά γύρισε και μου είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου: "Ρε συ τελικά νορμάλ άνθρωποι είστε εσείς οι κομμουνιστές. Νόμιζα θα δω τίποτα ταγάρια και κονσερβοκούτια...".
-
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την τελευταία φράση πάντως άνετα την βάζεις στο τοπικ της γελοιογραφίας.Για να τους βρίσκεις σημαίνει ότι υπάρχουν. Εγώ δεν είπα οτι δεν υπάρχουν και αντιφρονούντες. Είπα ότι υπάρχουν πολλοί συμπαθούντες!!! Τον επόμενο μήνα είναι το Φεστιβάλ, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου κ. Συνάδελφε. https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/303203/stis-151617-septemvri-sti-thessaloniki-sto-proin-stratopedo-karatasioy
Είσαι προσκεκλημένος από μένα, κερνάω το εισιτήριο και τις μπύρες σου, αφού ξέρω ότι είμαστε συντοπίτες. Δεν τρολλάρω, ισχύει η πρόσκληση κανονικά! Θα δεις ανθρώπους που γεννήθηκαν εκεί, που σπούδασαν εκεί, που έχουν πολλά να μας πούνε, σε όσους δεν τα ζήσαμε. Εγώ με τον iant πάμε συνήθως το Σάββατο. Εκείνος μιλάει και ρωσικά σαν μητρική γλώσσα, οπότε πιάνει κουβέντα και με διαφόρους και μαθαίνουμε κάτι παραπάνω. Και να μην είσαι συμπαθών, θα αλλάξεις ίσως άποψη για πολλές από τις προκαταλήψεις που ίσως έχεις. Πήγαινα για χρόνια εκεί με έναν φίλο, γιο Στγου και Δεξιό, αλλά ανοιχτόμυαλο παιδί. Την 1η χρονιά γύρισε και μου είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου: "Ρε συ τελικά νορμάλ άνθρωποι είστε εσείς οι κομμουνιστές. Νόμιζα θα δω τίποτα ταγάρια και κονσερβοκούτια...".
Κατ'αρχήν, θεωρώ απόλυτα φυσιολογικούς ανθρώπους τους κομμουνιστές. Δεν έχω καμία προκατάληψη, απλά θεωρώ την συγκεκριμένη ιδεολογία ανεφάρμοστη, νεκρή και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Κάτι σαν το δωδεκάθεο ας πούμε. Όταν υπάρξει κάποια προσωπικότητα μεγέθους Γλέζου ή Κύρκου- που μικρός άκουγα με προσοχή γιατί ήταν πραγματικοί αριστεροί- ίσως καθίσω να ακούσω ξανά. Τώρα που κυριαρχούν οι συμφεροντολόγοι γιαλαντζί αριστερίζοντες, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ευχαριστώ για την πρόσκληση πάντως αλλά δεν έχω πάει ποτέ σε κανενός είδους πολιτική εκδήλωση κανενός κόμματος και δεν πρόκειται να ξεκινήσω τώρα.
-
Μην το βλέπεις σαν πολιτική εκδήλωση. Πιο πολύ κοινωνική εκδήλωση είναι. Δεν είσαι αναγκασμένος να ακούσεις λόγους κλπ, μπορούμε απλά να δούμε τις διάφορες εκθέσεις (σαν υπαίθριο μουσείο είναι, με σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα - θα βάλω φωτογραφίες) και φυσικά τις μουσικές εκδηλώσεις. Αλλά σέβομαι την άρνησή σου. Η πρόσκληση πάντως ισχύει. Όπως ισχύει και πρόσκληση για γνωριμία εκτός τέτοιων χώρων.
-
Εγώ πάντως δεν μίλησα για Ρώσους, αλλά για τις άλλες χώρες.
Προφανώς τα μέλη και οι συμπαθούντες της ΚΝΕ, θα είναι συμπαθούντες και εκείνου του καθεστώτος.
Επίσης η απότομη πτώση του υπαρκτού, είχε παρενέργειες στην Δύση με την απώλεια του αντίπαλου δέους.
Τέλος είδαμε τις πρώτες αποκαθηλώσεις από αμερικάνικα μμε του ουκρανού ιωαννίδη...
Δεν πάνε καλά τα πράγματα, έρχονται και οι εκλογές του Νοεμβρίου...
Τώρα για την αμερική και τον μακαρθισμό και το εφμπιαι, εδώ την έπεσε στον Τράμπ, θα κόλωνε αλλού...
Αλλά μετά τον Νοέμβριο, θα δούμε πόσα απίδια θα πιάσουνε...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ανόητα σχόλια συριζαίων, όταν υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να τον κράξεις...
Οπως ότι τελικά στον Εβρο βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος οι λαθραίοι.
Τελικά εκεί στον Εβρο το προδοτικεςμκοτούρς κάνει πάρτυ.
Τώρα που κάηκε η Δαδιά, μήπως το κάνουν εκεί το επόμενο φεστιβάλ.
Ετσι και αλλιώς ο φοβηκούλης τα αφήνει σουρωτήρι...
-
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως δεν μίλησα για Ρώσους, αλλά για τις άλλες χώρες.
Προφανώς τα μέλη και οι συμπαθούντες της ΚΝΕ, θα είναι συμπαθούντες και εκείνου του καθεστώτος.
Επίσης η απότομη πτώση του υπαρκτού, είχε παρενέργειες στην Δύση με την απώλεια του αντίπαλου δέους.
Τέλος είδαμε τις πρώτες αποκαθηλώσεις από αμερικάνικα μμε του ουκρανού ιωαννίδη...
Δεν πάνε καλά τα πράγματα, έρχονται και οι εκλογές του Νοεμβρίου...
Τώρα για την αμερική και τον μακαρθισμό και το εφμπιαι, εδώ την έπεσε στον Τράμπ, θα κόλωνε αλλού...
Αλλά μετά τον Νοέμβριο, θα δούμε πόσα απίδια θα πιάσουνε...
Σιγά-σιγά έρχεσαι κοντά σε αυτά που λέω...
Λογικό δεν είναι όμως να επικεντρωνόμαστε στην Ρωσία, αφού αυτή ήταν η μεγαλύτερη χώρα του Ανατολικού Μπλοκ; -
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και επειδή υπάρχει και επικαιρότητα, αλλά η αριστερά σφυρίζει αδιάφορα, έχουμε μία γυναικοκτονία εκ προθέσεως και όπως λένε με πρόβα για τον φόνο, έχουμε και την προσπάθεια βιασμού της 14χρονης αδελφής της 23χρονης συντρόφου.
Το ότι οι δύο δράστες είναι πακιστανοί, που ήλθαν εδώ για άσυλο και άλλα κουραφέξαλα, ίσως να μετείχαν και της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας και σχολείο, αλλά είχαν δηλώσει 2-3 ονόματα και άλλες τόσες ημερομηνίες γέννησης.
Το άτυχο κορίτσι, ήταν από προβληματική οικογένεια και εδώ το πανάκριβο ξυστοκράτος μας , δεν έκανε άλλη μια φορά τον κοινωνικό του ρόλο, αφού οι ξύστες των κοινωνικών υπηρεσιών, ήταν άλλη μια φορά απασχολημένοι με το ξύσιμο.Τρίτη περίπτωση, η καταγγελία του Κωστέτσου, ότι του την έπεσαν και τον λήστεψαν, ομάδα, συμμορία βασικά, Πακιστανών στο έρημο κέντρο της πόλης και η αστυνομία απούσα. Εδώ η αριστερίλα και η κοινότητα τους, δεν είπαν κουβέντα, γιατί οι δράστες δεν ήταν κυρπαντελήδες όπως με τον μαχαιροβγάλτη της Ομόνοιας και η αριστερίλα τι παραμυθάκι θα πούλαγε.
Εχει βρει βέβαια καινούργιο να στηρίζει τους προδότες των μκο για την νησίδα στον Εβρο, όπου διαβάζουμε και διάφορα ξένα μέσα να μας εγκαλούν, ενώ δεν ενδιαφέρονται να εγκαλέσουν τους δικούς τους να τους πάρουν. Και ο Κούλης κοιμάται μήπως τον κάνουν ντα τα αφεντικά...
Με όλα αυτά , σύριζα, μέρα 25 και κκε, απευθύνονται στο γνωστό αριστερίστικο 10-15 % των εκλογέων, οι οποίοι έτσι και αλλιώς τους ψηφίζουν, αλλά μάλλον οι πρώην πασόκοι που τους ψήφιζαν, θα πάψουν να είναι πρώην, γιατί τέτοιες γελοιότητες δεν τους τραβάνε.
Αλλά και ο φοβισμένος Κούλης, παίζει να στέλνει τους πρώην πασόκους που ψήφισαν νδ στο πασοκ.
Γενικά το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και βλέπω ότι νδ, σύριζα και μέρα 25 θα είναι από τους χαμένους των εκλογών.
Καλησπερα
παντελημαστορα.
Το πολυ νερο μουλιαζει το μυαλο
Εχς επιπεδο αλλο απο ετουτο, ενα ενενηντα ποσο ειπαμε?Ξέρω σε πόνεσαν αυτά που έγραψα, γιατί οι καταβολές σου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την υπέροχη λογική σου...
Συμπάθα τον, νομίζει ότι είναι γκομμουνιστής αλλά δεν
Εδώ νομίζει ότι είναι μικρομεσαίος, γεγονός το οποίο καταρρίπτεται με μια ματιά στη φορολογική του δήλωση και δεν θα νομίζει ότι είναι κομμουνιστής, που σε τελική ανάλυση δεν είναι παρά μια ιδέα;
-
Εδώ νομίζουν ότι είναι Καπιταλιστές, άνθρωποι που βάζουν βενζίνη με κουπόνια από το κράτος κι αιτούνται επιδόματα για ρεύμα στο σπίτι...
-
...και Ευρωπαίοι πολίτες φιλελεύθεροι σε χώρα που είναι στον πάτο της ελευθεροτυπίας και οι παρακολουθήσεις πάνε σύννεφο.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ νομίζουν ότι είναι Καπιταλιστές, άνθρωποι που βάζουν βενζίνη με κουπόνια από το κράτος κι αιτούνται επιδόματα για ρεύμα στο σπίτι...
Θα τα βλέπει αυτά ο Κρουπς και θα πεθαίνει στα γέλια...
Δεν γουστάρω καθόλου τον Παπακωνσταντίνου, τον έχω γνωρίσει προσωπικά και είναι μαλάκας - λογοφέραμε κιόλας όταν πήγε να μου πουλήσει πνεύμα - αλλά το άσμα έχει νόημα (αν και τα ονόματα είναι φανταστικά).
-
Αυτό είναι άλλο ζήτημα με την τέχνη, το δημιούργημα κι ο δημιουργός έχουν ανεξάρτητη πορεία.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ποιόν και τον χαρακτήρα του μάγειρα όταν απολαμβάνει το πιάτο.
Στη μουσική μάλιστα, συγχέουμε τον δημιουργό με τον τραγουδιστή που είναι απλά ένα όργανο του δημιουργού. -
Φυσικά άλλος ο δημιουργός και άλλος ο ερμηνευτής (εκτός αν είναι το ίδιο πρόσωπο, σε μερικά τραγούδια έτσι είναι). Απλά εγώ είπα τον καημό μου για τον συγκεκριμένο που μου έκανε αλγεινή εντύπωση, ενώ το παίζει και επαναστάτης...
-
Φυσικά άλλος ο δημιουργός και άλλος ο ερμηνευτής (εκτός αν είναι το ίδιο πρόσωπο, σε μερικά τραγούδια έτσι είναι). Απλά εγώ είπα τον καημό μου για τον συγκεκριμένο που μου έκανε αλγεινή εντύπωση, ενώ το παίζει και επαναστάτης...
Πολλοί το παίζουν επαναστάτες και ιδεολόγοι γιατί ξέρουν ότι πουλάει...αυτό που τους νοιάζει είναι το χρήμα. Πολλά τα παραδείγματα Ελλήνων καλλιτεχνών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2