-
Πραγματικα δε μου πηρε πανω απο 10" να γκουγκλαρω για το θεμα των κονδυλιων σε δημους για καθαρισμους / ενεργειες για αντιπυρικη προστασια. Διαβασα και αποψεις που με βρισκουν συμφωνο πως ναι κονδυλια δοθηκαν αλλα ελαχιστα με τα οσα θα επρεπε. Εκει καπου κι εγω δεν ασχολουμαι περισσοτερο με την τοποθετηση σου.
-
Εκλογές δεν έχουμε ακόμη. Όταν θα έχουμε ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα βάλει κάτω οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια κλπ και θα δει αν ο τωρινός παραδίδει κάτι χειρότερο η καλύτερο από τον προηγούμενο.
Οικονομία προς το παρόν είναι καλύτερη, πάμε για τρίτη αύξηση του κατώτατου, μείωση φόρων, αύξηση ΑΕΠ, μείωση ανεργίας (όχι δεν είναι ίδιο το 22 προς 16 με το 16 προς 11, ούτε βέβαια το 11 προς 5, όσο κατεβαινεις, τόσο πιο δύσκολα μειώνεται). Από την άλλη υπάρχει η ακρίβεια, οπότε καθείς μετράει το δικό του ισοζύγιο.
Παιδεία, σαφής η προσπάθεια νοικοκυρεματος στα ΑΕΙ μετά το χάος της ανωτατοποιησης των πάντων που άφησε ο γιαβρογλου, βάση 10 επιτελους, προσλήψεις καθηγητών (που ο φίλης έβγαλε ανακοίνωση ότι είναι "δικές του" για να γελάσουμε).
Υγεία όχι, δεν παραδίδει κάτι καλύτερο από τον προηγούμενο, αλλά δεν νομίζω να έχει χειροτερέψει η κατάσταση. Το αποτύπωμα της πανδημίας είναι τελικά μάλλον αρνητικό. Ήταν ευκαιρία για βελτίωση και δεν έγινε.
Ασφάλεια έχουν περιοριστεί οι βόλτες των παράτυπων μεταναστών, οι εδ έχουν μπει σε μια ρότα επανεξοπλισμου.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά επιμέρους ζητήματα, λειτουργία του κράτους, "χούντα" Μητσοτάκη, διαφθορά κλπ τα οποία όμως πιστεύω ότι δύσκολα επηρεάζουν όποιον βρίσκει σωστά η λάθος τα προηγούμενα αλλά επαυξάνουν την θετική η αρνητική οπτική που έχει ηδη σχηματίσει ο κάθε ενας. Όντως πχ ο πιερακακης έκανε ψηφιακή την υπεύθυνη δήλωση (οι συγκρίσεις με τον προκάτοχό παπά είναι αστείες) αλλά κανείς δεν μου λέει γιατί χρειάζεται εκεί που κάνεις μια αίτηση να δηλώνεις ότι έχεις εκπλήρωμενη θητεία και να μην το παίρνουν έτοιμο από την στρατονομία. Στις φωτιές περισυ καταστράφηκε η μισή Εύβοια και το πιο όμορφο δάσος της Αθήνας, από την άλλη το 112 όσο κι αν το χλευαζουμε είναι σίγουρο ότι έσωσε φέτος κόσμο στην πεντελη... Πολύ σημαντικό επίσης να δούμε αν από την περσινή καταστροφή βγήκαν συμπεράσματα και έγιναν αλλαγές προς το καλύτερο αλλά η αποτίμηση θα γίνει το φθινόπωρο.Εννοείται ότι ο καθένας τα βλέπει αλλιώς και εννοείται ότι υπάρχει άλλος ένας χρόνος σχεδόν για να αλλάξουν τα παραπάνω προς το καλύτερο η το χειρότερο και να μεταβάλουν τις γνώμες των ψηφοφόρων.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πραγματικα δε μου πηρε πανω απο 10" να γκουγκλαρω για το θεμα των κονδυλιων σε δημους για καθαρισμους / ενεργειες για αντιπυρικη προστασια. Διαβασα και αποψεις που με βρισκουν συμφωνο πως ναι κονδυλια δοθηκαν αλλα ελαχιστα με τα οσα θα επρεπε. Εκει καπου κι εγω δεν ασχολουμαι περισσοτερο με την τοποθετηση σου.
Για αντιπυρικη προστασία δεν ξέρω, πάντως για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια στην περιοχή μου η νομαρχία κάνει αντιπλημμυρικά έργα (όταν έβρεχε ο δρόμος μας γίνονταν ποτάμι). Και ναι, δεν είναι τυχαίο, πρέπει να υπάρχουν τα κονδύλια, πρέπει και κάποιοι όμως (τεχνοκράτες, η αλλεργία των αριστερών) να γράψουν μια ρημαδοπροταση πληρη για να τα πάρουν. Επί ωραίας και μοιραίας Ρένας, τσου, επί κιτσατου πατουλιε γιες. Αυτά...
-
Εγώ παρατήρησα κάτι άλλο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να δείχνει πολύ μικρό και ανούσιο αλλά για εμένα δείχνει μια σοβαροποίηση. Όποτε βγαίνει κάποιο κλιμάκιο της Χ υπηρεσίας όλοι φοράνε γιλέκα ή μπουφάν της υπηρεσίας τους. Μου έκανε εντύπωση, το ομολογώ….και ας τα πληρώνουμε εμείς φυσικά αλλά έστω αυτό δείχνει μια οργάνωση.
-
Η οικονομία δεν είναι καλύτερη. Δυστυχώς. Φάνηκε όντως να πηγαίνει καλύτερα την αρχή αλλά δεν ήταν έτσι, υπήρχε ένα πνεύμα πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και ήρθε ο καιρός για βροχή επενδύσεων, αυτή είναι η αλήθεια. Υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στην αγορα. Αλλά τελικά, τίποτα, όλα σταμάτησαν είτε κινούνται αργά και στο περίπου. Συμφωνώ πως τεράστιο μέρος έπαιξε η πανδημία και ο πόλεμος μετα. Υπάρχει δηλαδή μια σοβαρή δικαιολογια, που μάλλον οι συμπαθούντες θα την επικαλούνται συνεχως και ως ένα σημείο όντως θα έχει βάση αλήθειας. Παρ όλα αυτά ως προς την οικονομία, μεγάλα ποσοστά φτωχοποιησης όπως θα ήταν αναμενόμενο σε περιόδους υπερπληθωρισμου, και η άνοδος των μισθών είναι μικρότερη από τον πληθωρισμό, ούτε καν τον ακολουθεί, οπότε έχουμε μείωση της αγοραστικής δύναμης στην πράξη.
Το 70% ή και παραπάνω, δε θυμάμαι τώρα, των Ελλήνων δεν θα πάνε διακοπές διότι δεν έχουν τα χρήματα, αυτό τα λέει όλα. Μόνο κάτι φοιτηταριά πάνε διακοπές χωρίς υποχρεώσεις και έξοδα που ακόμα ζούνε στο παιδικό δωμάτιο τους, είτε πάνε να εργαστούν σε νησια και να κάνουν και κάποιες βουτιές στα ρεπό τους. Οι περισσότεροι οικογενειάρχες υπάλληλοι κτλ ίσως πάνε σε κάποιο οικογενειακό εξοχικό ή στο σπίτι στο χωριό τις ημέρες της άδειας τους.
-
Ναι βρε λαό, τοπαμε αυτό, ο καθείς θα δει την τσέπη του. Κι εγώ στα πατρογονικά θα πάω για να κάνω τρεις βδομάδες διακοπές, θέλουν όμως ένα πεντακοσαρικο καραβιατικα. Για ψάξε να βρεις θέση σε καράβι αυτό τον καιρο και αν βρεις τρύπα μου την μύτη. Λες και όλα τα προηγούμενα χρόνια η πλειοψηφία έκανε διακοπές σε πενταστερο και όχι στο χωριό.
Τέλος πάντων, άλλο η βελτίωση των δεικτών (που για μένα είναι προφανής), άλλο η τσέπη, όταν έρθει η ώρα ο καθείς θα μετρήσει και αν οι πολλοί είναι λειψοι, προφανώς η τωρινή κυβέρνηση θα χάσει την εξουσία αναμφίβολα.ΥΓ: για μένα πάντως το πιο σημαντικό θα είναι να ανακοινώσει όπως λέγεται στην ΔΕΘ αύξηση κατώτατου και επιδότηση κατοικίας για νέα ζευγάρια. Ιδωμεν.
-
Στην γειτονια μου ολοι μαθατε πως πριν 15 μερες επιασε μια μεγαλη φωτια.Αυτο που δεν ειναι ευρεως γνωστο ειναι πως με κονδυλια που εξασφαλισε ο δημος απο την επιτελικη διακυβερνηση, το 21 και το 22 πραγματοποιηθηκαν μεγαλου μεγεθους εργασιες (συγχαρητηρια στον ζαιο δημαρχο) που αφορουσαν σε δημιουργια αντιπυρικων ζωνων και καθαρισμους οικοπεδων. ΝΑΙ μετα την συμφορα στο Ματι υπηρξε συνεργασια σε αυτο τον τομεα. Τα ξερω λοιπον απο πρωτο χερι.
Στα της Δημοσιας υγειας τωρα. 2 δικοι μου ανθρωποι ( ο ενας ζαιος) μου ανεφεραν πως ειμαστε πολυ καλυτερα απο οτι πριν 3, 4 χρονια. Μποουθ εργαζονται σε μεγαλα νοσοκομεια της Αττικης. Πρωτης γραμμης.
Ζαιος φιλος μου χρονια μεσα στον τομεα των σκουπιδιων μου ομολογησε πως ναι, κουτσα στραβα το κρατος αρχισε να λειτουργει και δυστυχως πρεπει να ομολογησουμε πως εγινε με συνεργασιες ιδιωτων και δημοσιου.
Οι θεσεις που καταλαμβανουν δεν μου αφηνουν περιθωριο αμφιβολιων. Ναι, κατι κινειται και μαλιστα προς συγκεκριμενη κατευθυνση. Της σοβαροτητας. Μονο ο Νασος Ηλιοπουλος δε το βλεπει... -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι βρε λαό, τοπαμε αυτό, ο καθείς θα δει την τσέπη του. Κι εγώ στα πατρογονικά θα πάω για να κάνω τρεις βδομάδες διακοπές, θέλουν όμως ένα πεντακοσαρικο καραβιατικα. Για ψάξε να βρεις θέση σε καράβι αυτό τον καιρο και αν βρεις τρύπα μου την μύτη. Λες και όλα τα προηγούμενα χρόνια η πλειοψηφία έκανε διακοπές σε πενταστερο και όχι στο χωριό.
Τέλος πάντων, άλλο η βελτίωση των δεικτών (που για μένα είναι προφανής), άλλο η τσέπη, όταν έρθει η ώρα ο καθείς θα μετρήσει και αν οι πολλοί είναι λειψοι, προφανώς η τωρινή κυβέρνηση θα χάσει την εξουσία αναμφίβολα.ΥΓ: για μένα πάντως το πιο σημαντικό θα είναι να ανακοινώσει όπως λέγεται στην ΔΕΘ αύξηση κατώτατου και επιδότηση κατοικίας για νέα ζευγάρια. Ιδωμεν.
Οι περισσότεροι στα καράβια τουρίστες θα ναι και φοιτηταριά.
Ώπα, αυτό με την επιδότηση κατοικίας για νέα ζευγάρια δεν το ξέρω. Αν ισχύει τότε θυμάμαι τους μεταξύ μας ιντερνετικούς καυγάδες που είχαμε επί ζαιων, πάντα όμως με το ηθος και την ποιότητα που σε διακρίνει, το ομολογώ.
Θυμάμαι πως σου έλεγα πως καλά κάνουν οι ζαιοι και δίνουν επιδόματα στα νέα παιδιά να φύγουν από το πατρικό και από το δωμάτιο τους, να ανοιξουν τα φτερά τους, να κάνουν ζευγάρια, να μεγαλώσουν παιδιά. Γιατί ακόμα και στην δύσκολη στιγμή αυτά θα τρέξουν να βάλουν το στήθος τους μπροστά να υπερασπιστούν την πατρίδα, όχι οι ηλικίες εδω των μεγαλύτερων. Δηλαδή για μια χώρα και το μέλλον της αυτές οι ηλικίες παίζουν σημαντικότερο ρόλο από τις άλλες. Αρα η προτεραιότητα των πολιτικών ανασυγκρότησης της κοινωνίας μετά την οικονομική κρίση της χώρας είναι αυτές οι ηλικίες και όχι εσείς με τις διευθυντικές θέσεις σας και τις φοροελαφρυνσεις σε κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο; Το θυμάσαι ; -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι περισσότεροι στα καράβια τουρίστες θα ναι και φοιτηταριά.
Ώπα, αυτό με την επιδότηση κατοικίας για νέα ζευγάρια δεν το ξέρω. Αν ισχύει τότε θυμάμαι τους μεταξύ μας ιντερνετικούς καυγάδες που είχαμε επί ζαιων, πάντα όμως με το ηθος και την ποιότητα που σε διακρίνει, το ομολογώ.
Θυμάμαι πως σου έλεγα πως καλά κάνουν οι ζαιοι και δίνουν επιδόματα στα νέα παιδιά να φύγουν από το πατρικό και από το δωμάτιο τους, να ανοιξουν τα φτερά τους, να κάνουν ζευγάρια, να μεγαλώσουν παιδιά. Γιατί ακόμα και στην δύσκολη στιγμή αυτά θα τρέξουν να βάλουν το στήθος τους μπροστά να υπερασπιστούν την πατρίδα, όχι οι ηλικίες εδω των μεγαλύτερων. Δηλαδή για μια χώρα και το μέλλον της αυτές οι ηλικίες παίζουν σημαντικότερο ρόλο από τις άλλες. Αρα η προτεραιότητα των πολιτικών ανασυγκρότησης της κοινωνίας μετά την οικονομική κρίση της χώρας είναι αυτές οι ηλικίες και όχι εσείς με τις διευθυντικές θέσεις σας και τις φοροελαφρυνσεις σε κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο; Το θυμάσαι ;Το θυμάμαι. Αλλά δεν νομίζω ότι είχα αντίρρηση για αυτό. Είχα μεγάλη αντίρρηση όμως στο να επιδοτείται το ενοίκιο κάποιου που έχει 250k ακίνητη περιουσία. Και ακόμη έχω και ευτυχώς η τρέχουσα κυβέρνηση έχει κάνει τα όρια αυτά πιο λογικά.
Κατά τα άλλα για τα καράβια δεν είναι τουρίστες και φοιτηταρια, αυτοί δεν έχουν αμάξι, αν πας να βγάλεις εισιτήριο ακτοπλοϊκό για αμάξι μάλλον θα σου πουν να το σέρνουν με κάβους από πίσω και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις και τέτοια "θέση".
-
Αν θυμάμαι καλά αυτό ήταν το δεύτερο θέμα που με έκανε να μπω στο τοπικό της πολιτικής το πρώτο ήταν η φωτογραφία του Άλεξ με τα κότερα και έλεγα πως είναι λαϊκισμός να ασχολούμαστε με τις διακοπές των πολιτικών παρα μονο με τις πολιτικές που θεσπίζουν, το ίδιο πιστεύω και τώρα για την σημερινή κυβέρνηση, δεν με απασχολούν καθόλου αυτές οι κριτικές για τις διακοπές τους, και η δεύτερη αυτή, διότι κάποιος (ο ταξιδευτής μάλλον) είχε τρολαρει τα παιδιά που παίρνουν επιδότηση ενοικίου και θέρμανσης και έκπτωση στο κοινωνικό τιμολόγιο στον λογαριασμό της ΔΕΗ και τα πληρώνουν με φόρο οι εργολάβοι της εργασίας και του μόχθου,οι καημένοι, και μάλλον η συζήτηση συνεχίστηκε μεταξύ μας.
Ναι θυμάμαι πως έγραφες πως με τις βόλτες με το ποδήλατο σου έβλεπες βίλλες παντού και έλεγες πως κάποιοι παίρνουν επιδόματα ενώ ζουν έτσι. Έχεις δίκιο σε αυτό. Κανείς δεν συμφωνεί με την στρέβλωση αυτή.
Δεν ξέρω ενώ διαφωνούμε σε πολλά, χαίρομαι να ανταλλάσσουμε απόψεις και μάλιστα έχω ενστερνίστει κάποιες δικές σου που δεν τις είχα πριν. Εκεί με την αεροπορική εταιρία και το γόητρο ενός έθνους μέσα από αυτήν και την τρύπα εκατομμύριων, θυμάσαι αυτήν την τοποθετηση σου; όντως ακούμπησε στις χορδές της λογικής μου. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.
-
Πως και βγήκε offtopic το θέμα; Κάποιοι λείπουν μάλλον... από το θέμα τους.
Ας το επαναφέρω εκεί που πρέπει...
-
Τι σας έλεγα το πρωί;
Το αφήγημα που φτιάχνουν στα κουλέϊκα , από μπροστά ο Κούλης λέει συγνώμη στον Ανδρουλάκη και πως .. δεν γνώριζε τίποτα , από πίσω αφήνουν βρωμερές υπόνοιες. -
Ε ρε και να ήταν ανάποδα τα πράγματα...τώρα 🤫🤫🤫🤫. Αύριο το μεγάλο γέλιο που ο ξεφτιλας αντί να τα μαζέψει και να φύγει, θα βγει στην αντεπίθεση κιολας.
Να τον χαίρονται τον φιλελεύθερο Ευρωπαίο ηγέτη (aka κρυφαΚουλη) όσοι πρέπει να τον χαίρονται.
-
Η πλάκα με τους Νεοδημοκράτες δεν είναι ότι τα κάνουν, αλλά ότι 9 φορές στις 10 τους πιάνουν και με τη γίδα στη πλάτη να έχει ξεκαρδιστει απ τα γέλια, αυτοί όμως φλεγματικοι και σοβαροί δεν χάνουν την αυτοκυριαρχία τους και δεν ιδρώνει το αυτί τους. Το Κόμμα του Mr Bean...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πως και βγήκε offtopic το θέμα; Κάποιοι λείπουν μάλλον... από το θέμα τους.
Ας το επαναφέρω εκεί που πρέπει...
-
Βέβαια,
Είμαι κι εγώ. σίγουρος ότι αν ήταν τα πράγματα ανάποδα οι συριζαιοι θα είχαν μπει στα υπόγεια από ντροπή και οδύνη για την δημοκρατία. Τους είδα άλλωστε, αν κάτι τους χαρακτήριζε αυτό ήταν η τσίπα προπαντός. -
Τελικά ο Νικολατσης αφού δεν κάνει τη δουλειά θα βγει από κακοποιητης μέχρι γαβδελφη (όχι σκυλ0π0υστας, κατά το "επισυνδεση", όχι παρακολουθηση)...
Δεν ξέρω τι κάνουν οι Ζαιοι αλλά σίγουρα η άλλη πλευρά δεν έχει κανεεεενα πρόβλημα με όσα συμβαίνουν. Και το δείχνει. Ουδεμία ντροπή και οδύνη για τη
ΝεαΔημοκρατία. Δικαίωμα του καθενός βέβαια να "πούλα την ψυχή του στο διάβολο" για μια (μικρό)αύξηση και κάποια app. -
Μ'αρέσει που η μια κομματική ομάδα ενδιαφέρεται για το καλό του αντιπάλου οταν είναι σε κρίση. Οι αριστεροπασόκοι για τους δεξιονδούληδες κι αντιστρόφως. "Αλλάξτε το κόμμα,διώξτε τον ταδε αρχηγό για να γίνεται δυνατοί να προχωρήσουμε μαζί".Όπως κάποιοι βάζελοι οπαδοί λένε στους γάβρους "αλλάξτε τους παίκτες,τον προπονητή,για το καλό σας το λέμε.."
Λες κι αν γίνει αυτό θα υποστηρίξουν τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟ ή αντιστοίχως οι κομματικοί fans θα ψηφίσουν ή θα συμπαθήσουν τότε το άλλο κόμμα..
Θυμάμαι,επί κυριαρχίας του τρ@γόγερου,μεγαλοηγέτη (που όλα του συγχωρούνται και ο νέος διχασμός και τα πράσινα πιστοποιητικά,αφού δεν ειναι μπλε,κίτρινα κ.ά.),έφταιγε στους πασοκους ο εκάστοτε αρχηγός ΝΔ. Ο Ράλλης με το "ρ",ο Αβέρωφ γιατί τσέλιγκας,ο Μητσοτάκης γιατί συνεργάτης γερμανών,ο Έβερτ γιατί καταγωγή εβραϊκή κ.τ.λ. Το ανάποδο και για τους δεξιούς.Και το γνωστό παραμύθι,αν άλλαζε αυτός θα ηταν καλύτερο το άλλο κόμμα.Κι όταν άλλαζε,πολλές φορές ο προηγούμενος από άχρηστος γινόταν πιο συμπαθής κι ο πιθανός επόμενος πιο άξιος.Ο υπάρχων και στα 2 κόμματα ο πιο άχρηστος για τους αντιπάλους.. -
Πόσες φορές εδώ μέσα έχεις δει ιατρε μου την προτροπή να διωχθεί ο "ξωφλημενος" καταληψιας και να αλλαχθεί και πόσες το ανάποδο; Τι λέω εγώ τουλάχιστον; Καλό πάτημα του καζανακιου να φύγει επιτέλους αυτή η επιμονη και να φτιαχτεί άλλο κόμμα. Οι ιδεολογίες πάντα θα υπάρχουν.
Τι θα δούμε σε λίγο καιρό; Άλλη μια αλλαγή αρχηγού. Και κάπως έτσι θα συνεχίζουμε (όσο η κοινωνία ζοριζεται) αναγκαστικά να τσακωνόμαστε (ενώ δίχως αυτά θα ειμασταν μια μεγάλη παρέα) επειδή ναι μεν το Lada Niva το βλέπουμε ότι είναι παλιό, αλλά το G-Wagen πάντα γοητευει...
-
This post is deleted!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2