-
Εγώ είμαι από αυτούς που δεν πιστεύω πως θα πάει Σεπτέμβρη σε εκλογές.
Από χθες όμως , βλέποντας τη νέα στρατηγική αντιμετώπισης των πυρκαγιών που είναι ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ εικόνων από τα μέτωπα της φωτιάς έχω αρχίσει να αμφιβάλλω. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα.
Σε αυτό διαφωνώ. π.χ. Φιλελεύθερο συντηρητικό δεξιό κόμμα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Βουλή.
Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι δικές μου απόψεις δεν καλύπτονται από κανένα κόμμα της Βουλής, ούτε καν σε ένα ποσοστό κοντά στο 50%.
Για να γίνω ποιο σαφής https://www.helpmevote.gr/
Στα ερωτήματα αυτά η ΝΔ μόλις και κατάφερε να καλύψει ένα 37%, ενώ το ΚΙΝΑΛ 33% και μετά το χάος... -
Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα.
Μπά....ούτε στο 10%!!
-
Οσονουπω με καρέκλα:
Οσονουπω χωρίς καρεκλα:
Πάμε ένα καλό τσ' αντρικής σχολής:
Δισκλαιειμερ: Καμία σκέψη/υπόνοια για το αν τα έχει αρπάξει. Την οβιδιακη μεταμόρφωση aka kolotumba του σχολιάζω και πάνω απ' ολα την ήττα των γνωστων "δημοσιογραφικών" πιστολιων.
#omada_alhtheias_patwneis?
-
Ό,τι και να κάνει ο Άδωνης παραμένει ο καλύτερος...!!!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι ακριβως. διαθετει την καλυτερη ειναι η ορθη εκφρασις
-
μουγκα στη στρουγκα παντως χθες στα μμε που καιγεται το καλυτερο ελληνικο ξενοδοχειο και η φωκιδα.
δωσε σουρβάιβορ και αούντι στο λαό. αρκει. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι ακριβως. διαθετει την καλυτερη ειναι η ορθη εκφρασις
Διαθέτει την καλύτερη γιατί είναι ο καλυτερότερος!! Είπαμε, αγαπάμε Άδωνη!!
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλήθεια τώρα το πρόβλημα σου είναι,η άποψη των τρίτων για την επιλογή σου;;; Προσωπικά δεν με απασχολεί αυτό καθόλου. Βασικά αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται,είναι τα κομματόσκυλα του δημοχουντικου τόξου!
Στην τελική για να κάνεις χαβαλέ να λες κάθε φορά και ένα διαφορετικό κόμμα.
Επίσης,δεν πρέπει να δίνεις βάση,αν το μικρό κόμμα που θα επιλέξεις ανήκει δεξιά αριστερά ή ανάμεσα,αλλά αν αυτά που υπόσχεται,είναι για το καλό αυτής της χώρας.
Όπου λοιπόν διαβάζεις για αλληλεγγύη στους ισλαμοεπενδυτες,για στήριξη της ένδοξης ναυτιλίας και επενδύσεις στο Ελληνικό,κόβεις λάσπη. Κοινώς μία απο τα ίδια......Εννοείται ότι η άποψη των τρίτων δεν με επηρεάζει καθόλου. Άλλωστε στις απόψεις μου είμαι σταθερός και αυτό φαίνεται και στο φόρουμ που γράφω.
Το θέμα είναι ότι εγώ ψάχνω να βρω και λόγο για να πάω να ψηφίσω. Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο που οι προτάσεις του συμπίπτουν με τις δικές μου απόψεις τότε θα πάω να ψηφίσω.
Όχι όμως όπως το 2019 που ενώ είχα βρει κάτι να ψηφίσω μόλις δημοσιοποιήθηκε η λίστα υποψηφίων (5 άτομα) φρίκαρα με τα βιογραφικά τους. Εγώ κοιτάω λίγο και τα βιογραφικά των υποψηφίων.
Το ίδιο θα κάνω και στις εκλογές που έρχονται.
Σίγουρα όμως δεν είμαι κολλημένος με τα κόμματα της Βουλής. Και σίγουρα η περίοδος 2015-2019 με έχει κάνει μαινόμενο ταύρο. Πραγματικά πολύς θυμός. Όσο δεν πάει άλλο. Ο λόγος προφανής. Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Τόσο απλά, τόσο εύκολα για δαύτους.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έτσι νιώθω και εγώ,θυμό,πολύ θυμό και οργή!
Γι'αυτό δεν μπορώ να χωνέψω ότι υπάρχουν σήμερα ακόμη κομματόσκυλα που θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους,που εδώ και δεκαετίες διέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και κράτους πρόνοιας της πλέμπας. Εξού και τα προσωνύμια ΤσιπροχουντιΚουλη,ΛΑΘΡΟΑΛΕΞΗΣ,αρχαιοκάπηλος κτλ -
Φίλε εκτός από τα παραδοσιακά κομματόσκυλα υπάρχουν και οι πελάτες. Αν οι πελάτες δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τον πωλητή, πάνε στο δίπλα μαγαζί. Για αυτό το λόγο κάθε εξουσία επιμένει να κρατάει ικανοποιημένη την πελατεία. Για να μην πάνε στο διπλανό ή παραδιπλανό μαγαζί. Έτσι όμως τα προεκλογικά προγράμματα καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων και φυσικά οι ιδεολογίες που θεωρητικά εκφράζουν.
Νομίζω ότι αυτό το βίωσε έντονα η χώρα το 2015-2019.
-
Φίλε εκτός από τα παραδοσιακά κομματόσκυλα υπάρχουν και οι πελάτες. Αν οι πελάτες δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τον πωλητή, πάνε στο δίπλα μαγαζί. Για αυτό το λόγο κάθε εξουσία επιμένει να κρατάει ικανοποιημένη την πελατεία. Για να μην πάνε στο διπλανό ή παραδιπλανό μαγαζί. Έτσι όμως τα προεκλογικά προγράμματα καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων και φυσικά οι ιδεολογίες που θεωρητικά εκφράζουν.
Οι πελάτες είναι συνήθως πρόσκαιροι και ευελπιστούν σε κάποια βόλεψη. Τα κομματόσκυλα είναι το πρόβλημα που ενώ βλέπουν ότι πλήττονται απο την επιλογή τους,εξακολουθούν να μένουν προσκυνημένοι. Απίστευτα πράγματα πλέον για ένα πληθυσμό που το μεγαλύτερο ποσοστό του έχει τελειώσει τουλάχιστον το Λύκειο!
-
Οι πελάτες είναι συνήθως πρόσκαιροι και ευελπιστούν σε κάποια βόλεψη. Τα κομματόσκυλα είναι το πρόβλημα που ενώ βλέπουν ότι πλήττονται απο την επιλογή τους,εξακολουθούν να μένουν προσκυνημένοι. Απίστευτα πράγματα πλέον για ένα πληθυσμό που το μεγαλύτερο ποσοστό του έχει τελειώσει τουλάχιστον το Λύκειο!
μαιζωνετ με δανειο, σουρβάιβορ και γερμανικό πριμιο και φυγαμε να ψηφισουμε οποιον μας τα δινει.
-
Αγαπητέ storm, τα μικρά κόμματα υπάρχουν στη Βουλή με τις ευλογίες των μεγάλων. Όταν τα μεγάλα τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, π.χ. σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή δεν τους είναι πια χρήσιμα, εξαφανίζονται. Οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους από την άλλη ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και τα συμφέροντά τους.
Θυμήσου Καρατζαφέρη, Καμένο, Λεβέντη ακόμα και τη Χρυσή Αυγή. Παρόμοια θα είναι και η μοίρα Βελόπουλου, Βαρουφάκη κλπ. Όταν θα παύσουν να είναι χρήσιμοι ή δεν θα εκπληρώνουν το σκοπό που προορίζουν γι' αυτούς οι μεγάλοι, ξαφνικά και ως δια μαγείας θα σβήσουν...
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.Σίγουρα ισχύει αυτό που γράφεις.
Υπάρχουν κόμματα/αποκκόματα των κεντρικών κομμάτων της πολιτικής σκηνής.
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα "ξεκάρφωτα" μικρά κόμματα.
Στις τελευταίες εκλογές πήραν μέρος 24 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων. 24 ψηφοδέλτια.Φυσικά το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει κάτι αξιόλογο στα κόμματα που είναι εκτός βουλής; Αν ρωτάς εμένα θα έλεγα, όχι. Μπορεί κάποια να αντιπροσωπεύουν κάποιες ιδεολογίες αλλά πάσχουν σε πολλά άλλα σημεία. Π.χ. απουσία σοβαρών στελεχών, δεν έχουν πανελλαδική κάλυψη, δεν έχουν δομές, ορισμένα δεν έχουν καν κάποιες διαδικασίες λειτουργίας και διάφορα άλλα.
Αξίζει κάποιος να ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα; Καλή ερώτηση.
Αν θέλει να τιμωρήσει τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και πιθανά το 1ο κόμμα μάλλον αξίζει.
Αν αναζητά μία νέα φωνή στα κοινοβουλευτικά έδρανα ίσως και να αξίζει. Ανάλογα τη φωνή.
Αν όμως αναζητά κυβερνησιμότητα, ψήφος στα μικρά κόμματα σίγουρα είναι λάθος κίνηση και πεταμένη ψήφος έτσι όπως έχει δομηθεί η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσοι ψηφίζουν με κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα, καλύπτονται επίσης από τα υπάρχοντα κόμματα.
Θα αποδεχόμουν με χαρά ένα νέο μικρό μικρό κόμμα που θα εξέφραζε κάτι άλλο, όχι τόσο πολιτικάντικο ή βασισμένο σε αερο-ιδεολογίες. Π.χ. ένα κόμμα μορφωμένων τεχνοκρατών, με αξιόλογη παρουσία των μελών του στον επαγγελματικό βίο και ξεκάθαρες αντιλήψεις για τη διαχείριση της χώρας, βάση των βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών.
Δυστυχώς όμως τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική...Δεν έχεις ένα δύο παραδείγματα να μας δώσεις;
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μαιζωνετ με δανειο, σουρβάιβορ και γερμανικό πριμιο και φυγαμε να ψηφισουμε οποιον μας τα δινει.
Γατούλη,θα τους δικαιολογούσα αν είχαν διπατο με χορτάρι απέξω και πριμιο όχημα. Όμως το άλυτο μυστήριο είναι ότι δεν τους δίνει αλλά τους παίρνει και εκείνοι φανατικά πιστοί. Διότι,δεν τους βγάζουν οι φραγκατοι αλλά η πλέμπα,ωσάν Αντυ,Πήλιο και λοιπούς προσκυνητές.......
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αγαπητέ storm, τα μικρά κόμματα υπάρχουν στη Βουλή με τις ευλογίες των μεγάλων. Όταν τα μεγάλα τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, π.χ. σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, ή δεν τους είναι πια χρήσιμα, εξαφανίζονται. Οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους από την άλλη ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους και τα συμφέροντά τους.
Θυμήσου Καρατζαφέρη, Καμένο, Λεβέντη ακόμα και τη Χρυσή Αυγή. Παρόμοια θα είναι και η μοίρα Βελόπουλου, Βαρουφάκη κλπ. Όταν θα παύσουν να είναι χρήσιμοι ή δεν θα εκπληρώνουν το σκοπό που προορίζουν γι' αυτούς οι μεγάλοι, ξαφνικά και ως δια μαγείας θα σβήσουν...
Τα μικρά κόμματα είναι από τα πιο βρώμικα κομμάτια του συστήματος. Δεκανίκια ή υποψήφια δεκανίκια των μεγάλων, με προδιαγεγραμμένη διάρκεια ζωής.Σίγουρα ισχύει αυτό που γράφεις.
Υπάρχουν κόμματα/αποκκόματα των κεντρικών κομμάτων της πολιτικής σκηνής.
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα "ξεκάρφωτα" μικρά κόμματα.
Στις τελευταίες εκλογές πήραν μέρος 24 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων. 24 ψηφοδέλτια.Φυσικά το ερώτημα παραμένει. Υπάρχει κάτι αξιόλογο στα κόμματα που είναι εκτός βουλής; Αν ρωτάς εμένα θα έλεγα, όχι. Μπορεί κάποια να αντιπροσωπεύουν κάποιες ιδεολογίες αλλά πάσχουν σε πολλά άλλα σημεία. Π.χ. απουσία σοβαρών στελεχών, δεν έχουν πανελλαδική κάλυψη, δεν έχουν δομές, ορισμένα δεν έχουν καν κάποιες διαδικασίες λειτουργίας και διάφορα άλλα.
Αξίζει κάποιος να ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα; Καλή ερώτηση.
Αν θέλει να τιμωρήσει τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα και πιθανά το 1ο κόμμα μάλλον αξίζει.
Αν αναζητά μία νέα φωνή στα κοινοβουλευτικά έδρανα ίσως και να αξίζει. Ανάλογα τη φωνή.
Αν όμως αναζητά κυβερνησιμότητα, ψήφος στα μικρά κόμματα σίγουρα είναι λάθος κίνηση και πεταμένη ψήφος έτσι όπως έχει δομηθεί η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.Η ψήφος με ιδεολογικά κριτήρια καλύπτεται πλήρως από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσοι ψηφίζουν με κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα, καλύπτονται επίσης από τα υπάρχοντα κόμματα.
Θα αποδεχόμουν με χαρά ένα νέο μικρό μικρό κόμμα που θα εξέφραζε κάτι άλλο, όχι τόσο πολιτικάντικο ή βασισμένο σε αερο-ιδεολογίες. Π.χ. ένα κόμμα μορφωμένων τεχνοκρατών, με αξιόλογη παρουσία των μελών του στον επαγγελματικό βίο και ξεκάθαρες αντιλήψεις για τη διαχείριση της χώρας, βάση των βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών.
Δυστυχώς όμως τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική...Δεν έχεις ένα δύο παραδείγματα να μας δώσεις;
Το πιο κοντινό σύστημα στην πράξη είναι το Γερμανικό. Οι αποφάσεις παίρνονται κυρίως ορθολογιστικά και τεχνοκρατικά. Η πιθανή δυσαρέσκεια των πολιτών περνάει σε 2η μοίρα, αν έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ή τις δυνατότητες της χώρας.
Αυτό όμως οφείλεται στη Γερμανική νοοτροπία και τρόπο σκέψης, όχι σε κάποιο είδος πολιτικού συστήματος. Το "Deutschland uber alles" δεν είναι ίδιο με το "America First" του Τραμπ. Είναι ένα παρεξηγημένο σύνθημα λόγω των Ναζί και του Χίλτερ. Πρακτικά οι Γερμανοί θεωρούν ότι η πατρίδα και τα συμφέροντά της είναι πάνω από τα άτομα. Χωρίς να αποκλείεται και ένα τμήμα της κοινωνίας που το βλέπει σαν "γενικότερη υπεροχή έναντι άλλων εθνών"
Στην Ελλάδα βέβαια, υπάρχει άλλη νοοτροπία και δεν παίζουν τέτοια πράγματα.
Οι πολίτες είναι ο καθένας για την πάρτυ του και τα συμφέροντά του. Το ίδιο ισχύει και για τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς.
Εφόσον η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των Ελλήνων είναι αδύνατον να αλλάξει, για αρκετές γενιές ακόμα, χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση πιο απολιτίκ, πιο τεχνοκρατική, που να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η κατεύθυνση θα είναι ξεκάθαρα η υιοθέτηση των πολιτικών και των συστημάτων που εφαρμόζονται στις προηγμένες χώρες της ΕΕ, προσαρμοσμένες στην Ελληνική πραγματικότητα. Συστήματα εφαρμοσμένα και δουλεμένα για δεκαετίες, που έχουν αποδείξει στην πράξη την αποτελεσματικότητά τους. Στην παιδεία, στην υγεία, στο φορολογικό σύστημα, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στα ενεργειακά, παντού.
Μόνο η άμυνα θα μείνει εκτός, λόγω των ιδιαιτεροτήτων με την Τουρκία. -
Για να γίνω ποιο σαφής https://www.helpmevote.gr/
Στα ερωτήματα αυτά η ΝΔ μόλις και κατάφερε να καλύψει ένα 37%, ενώ το ΚΙΝΑΛ 33% και μετά το χάος...Εγώ δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μου βγάζει τελευταία την ΝΔ και όχι την ΧΑ. Μάλλον για τα οικονομικά θέματα.
-
Εμένα Τζήμερο μου έβγαλε πρώτο....αλλά αυτό το ήξερα!!
Και με χαρά θα ψηφίσω όποιο κόμμα διαζωρίσει επιτέλους το κράτος από την εκκλησία...και ας λέγεται όπως θέλει!!
-
Εμένα Τζήμερο μου έβγαλε πρώτο....αλλά αυτό το ήξερα!!
Και με χαρά θα ψηφίσω όποιο κόμμα διαζωρίσει επιτέλους το κράτος από την εκκλησία...και ας λέγεται όπως θέλει!!
-
Τα ξέρω Πηλιού!! Για αυτό δεν θέλω συντηρητικά κόμματα, γιατί είναι ένα με την εκκλησία και τον μεσάιωνα που εκπροσωπεί. Ιδανικά θέλω κατάργηση της εκκλησίας, αλλά ρελαιστικά τουλάχιστον διαχωρισμό από το κράτος (και φορολόγηση φυσικά) ή αλλιώς να περιέλθει όλη η περιουσία της στο κράτος και να δωθούν ως παροχές στον κόσμο.
-
Τα ξέρω Πηλιού!! Για αυτό δεν θέλω συντηρητικά κόμματα, γιατί είναι ένα με την εκκλησία και τον μεσάιωνα που εκπροσωπεί. Ιδανικά θέλω κατάργηση της εκκλησίας, αλλά ρελαιστικά τουλάχιστον διαχωρισμό από το κράτος (και φορολόγηση φυσικά) ή αλλιώς να περιέλθει όλη η περιουσία της στο κράτος και να δωθούν ως παροχές στον κόσμο.
γιατι εχεις προβλημα με την Εκκλησια? μεσαίωνας ειναι ακριβως αυτο που περιγραφεις οτι δεν την θες.
αλλα θεμα ειναι ο διαχωρισμος των εξουσιων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2