-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προφάσεις εν αμαρτίαις, ανεξαρτήτου του μανδύα που έχουν, δεξιού, αριστερού κλπ.
Είναι προφανές ότι τμήμα του πληθυσμού, πιθανότατα μεγάλο και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ταυτίζεται με τις απόψεις του γάτου και του Πήλιου. Μάλλον η πλειοψηφία των αριστερών.Το κράτος είναι διαπλεκόμενο, η δικαιοσύνη είναι εξαρτημένη, η παιδεία ελεγχόμενη για να μην μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά του λαού, ο στρατός σπάταλος και πεδίο δόξας λαμπρό για μιζες κλπ.
Ποιο συμπέρασμα συνάγεται αυτόματα? Δεν πιστεύω σε τίποτα, τα πάντα είναι αναξιόπιστα, κάνω αντίσταση για να τα αλλάξω και να τα βελτιώσω (που πιστεύει ο γάτος....) και άλλα παρανοϊκά και αντιθεσμικά.
Οποιοσδήποτε υγειά σκεπτόμενος πολίτης πρέπει να κατακρίνει τέτοιο τρόπο σκέψης, που πρακτικά οδηγεί στο μηδενισμό των πάντων και στο δεν αξίζει τίποτα, δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν, όλα είναι φτιαχτά, οπότε κοιτάω την πάρτυ μου και να πάνε να γ..... όλα.
Απλώς εδώ συμπληρώνω την προσωπική μου άποψη, ότι αυτός ο μηδενισμός και αντιδημοκρατική στάση παρατηρείται, εκτός των ψεκασμένων, κυρίως στους αριστερούς. Και αυτό δεν είναι καλό τυχαίο, βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας τους, γι' αυτό βρίσκει και πρόσφορο έδαφος.
Και είναι ένας από τους λόγους που τους χαρακτηρίζω βαθύτατα αντιθεσμικούς και αντιδημοκρατικούς, χωρίς να δίνω καμία κομματική διάσταση στο θέμα όπως κάποιοι εδώ υπονοούν.Σκεπτόμενοι δεξιοί πολίτες ενώ κατακρίνουν την αριστερά και εξυμνούν την παραδοσιακή αξιοπιστία "γερμανικών" σακαρακών με κύρος...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ποινικές υποθέσεις, χωρίς καν ίχνος πολιτικής διάστασης...
Για τον ορίτζιναλ αριστερό, όλα έχουν πολιτική διάσταση.
-
Είχα ξαναγράψει την γαμ@τη διαδικασία που έστησε ο Πιερακάκης για τις άδειες οδήγησης, προς εξυπηρέτηση του κοινού και πάταξη της διαφθοράς...
Ομορφα κι ωραία ολοκληρώσαμε τη διαδικασία υποβολής, μιλάμε για Ευρωπαϊκού επιπέδου αλφαδιά!...
Πατώντας στο Ιστορικό Ενεργειών βλέπουμε:
Στον Καλλικράτη διαβάζουμε απ' τον Μάη 2020:
https://www.kallikratis.org/ilektronika-i-ekdosi-kai-paralavi-tis-prosorinis-adeias-odigisis/«Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ψηφιακά μέσω του gov.gr θα παραλαμβάνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4663/2020 (Α’ 30)...
Σύμφωνα με το Άρθρο 42/3β μετά την υποβολή δικαιολογητικών, παίρνεις ψηφιακά προσωρινή άδεια οδήγησης ισχύος μέχρι 4 μήνες.
Σύμφωνα με το Άρθρο 47 μετά από 2 μήνες απ' τον Μάη 2020 απαιτείται να έχει υλοποιηθεί το Πληροφοριακό Σύστημα που θα τυπώνει ψηφιακά τις Προσωρινές Άδειες...
Μετά από σχετική αναζήτηση ΜΟΝΟ στην Περιφέρεια Κρήτης βρίσκουμε:
Πατώντας εδώ ανοίγει η σελίδα του Υπουργείου Μεταφορών
Όπου ακολουθώντας τις συντομεύσεις καταλήγουμε:
ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Πως κυκλοφορώ μέχρι να φιλοτιμηθούν οι κύριοι της Περιφέρειας να τυπώσουν τη νέα κάρτα;
Κανείς δεν ξέρει*Γ
Τ
Π(* έχω την εντύπωση πως αν πάω και σκάσω τίποτα ψιλά στα γραφεία διεκπαιρεώσεων, το αντικείμενο του πόθου για την αίτηση που έκανα online, ξαφνικά θα φτάσει στα χέρια μου)
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
δηλαδη λες οτι ΔΕΝ λειτουργει η παιδεια?
ή αν ειναι μια χαρα τοτε πως 'βρισκουμε' χωρο και τα κανουμε αυτα? ειμαστε ανωμαλοι?
και φυσικα υπαρχουν και αυτα στη παιδεια που 'λειτουργει'
Ε ρε και να μπορούσα να γυρίσω τα χρόνια πίσω...
Με έφαγε η εμπανάσταση, τα ταγάρια και οι κομουνιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις στο σπίτι της μουστακαλούς...
-
Βλέπω (αδελφικό κατά τ'άλλα) φίλο μου, να κάνει share στο facebook ένα post για το πόσο ακριβές είναι οι διακοπές, και πως παλιά πηγαίναμε όπου θέλαμε, για ελίτ της Ευρώπης, ταξικές διαφορές, κλπ. Ο οποίος φίλος μου πασάρεται (και το πιστεύει τρομάρα του), σαν πιο αριστερός και αναρχικός και από την ίδια την αναρχία και τους ερυθρούς Χμερ.
Σκέφτηκα το σχετικό ακριβό σπορ αυτοκίνητο που έχει στο γκαράζ του, τη δουλειά που έχει σε μεγάλο ημιδημόσιο οργανισμό με 50κ+ το χρόνο ως υπάλληλος (μόνιμος αλλά με κουραστική δουλειά, δεν διαφωνώ), ανύπαντρος, 50 χρονών, με καλή ακίνητη περιουσία, έχοντας τελειώσει ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο (και μπαίνοντας όμως με το σπαθί του στο Πανεπιστήμιο).
Σκέφτηκα εμένα με σπίτι στη Δραπετσώνα που θα το χρωστάει η 10χρονη κόρη μας και αφού πεθάνουμε, η οποία κόρη μας σε 2 χρόνια που θα πάει γυμνάσιο τρέμουμε που θα πρέπει να πάει στο συνοικιακό γυμνάσιο της Δραπετσώνας, να έχουμε μείνει τα τελευταία 8 χρόνια μόνο με το δίπορτο Swift '07 της γυναίκας και το δικό μου V-Strom '09, κάθε τέλος του μήνα να με λούζει κρύος ιδρώτας για το αν θα βρω λεφτά να πληρώσω υποχρεώσεις και προσωπικό.
Τέλος, σκέφτηκα πόσες φορές "τσακώθηκα" με τον φίλο μου για τις μαλακίες που μου τσαμπουνούσε περί αταξικής κοινωνίας, να ψηφίζουν οι θείες από το χωριό με δημοψήφισμα για τις αμυντικές δαπάνες και άλλα τέτοια, ενώ ήταν σε τόσο πλεονεκτική θέση και στα τέτοια του ό,τι και να συνέβαινε, και αναρωτιέμαι αν είμαι εγώ τελικά ο μεγαλύτερος μαλάκας απ'όλους, που τον χλευάζω και τον θεωρώ ηλίθιο και τεράστιο υποκριτή.
Συγνώμη για τη γλώσσα μου, αλλά δεν άντεξα... Μου ήρθε αυτή η εικόνα στο μυαλό, μόλις είδα την επαναστάτρια Έλενα αγουροξυπνημένη με τα σκυλιά και τις ακριβές τσάντες στη βιτρίνα, στο υπνοδωμάτιο. Στο ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ρε φίλε!
-
Οι βολεμένοι είναι οι μεγαλύτεροι «εμπαναστάτες» και «αγωνιστές» πάντα…τύφλα να έχει ο Τσε Γκεβάρα….
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βλέπω (αδελφικό κατά τ'άλλα) φίλο μου, να κάνει share στο facebook ένα post για το πόσο ακριβές είναι οι διακοπές, και πως παλιά πηγαίναμε όπου θέλαμε, για ελίτ της Ευρώπης, ταξικές διαφορές, κλπ. Ο οποίος φίλος μου πασάρεται (και το πιστεύει τρομάρα του), σαν πιο αριστερός και αναρχικός και από την ίδια την αναρχία και τους ερυθρούς Χμερ.
Σκέφτηκα το Evo που έχει στο γκαράζ του, τη δουλειά που έχει σε μεγάλο ημιδημόσιο οργανισμό με 50κ+ το χρόνο ως υπάλληλος (μόνιμος αλλά με κουραστική δουλειά, δεν διαφωνώ), ανύπαντρος, 50 χρονών, με καλή ακίνητη περιουσία, έχοντας τελιώσει ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο (και μπαίνοντας όμως με το σπαθί του στο Πανεπιστήμιο).
Σκέφτηκα εμένα με σπίτι στη Δραπετσώνα που θα το χρωστάει η 10χρονη κόρη μας και αφού πεθάνουμε, η οποία κόρη μας σε 2 χρόνια που θα πάει γυμνάσιο τρέμουμε που θα πρέπει να πάει στο συνοικιακό γυμνάσιο της Δραπετσώνας, να έχουμε μείνει τα τελευταία 8 χρόνια μόνο με το δίπορτο Swift '07 της γυναίκας και το δικό μου V-Strom '09, κάθε τέλος του μήνα να με λούζει κρύος ιδρώτας για το αν θα βρω λεφτά να πληρώσω υποχρεώσεις και προσωπικό.
Τέλος, σκέφτηκα πόσες φορές "τσακώθηκα" με τον φίλο μου για τις μαλακίες που μου τσαμπουνούσε περί αταξικής κοινωνίας, να ψηφίζουν οι θείες από το χωριό με δημοψήφισμα για τις αμυντικές δαπάνες και άλλα τέτοια, ενώ ήταν σε τόσο πλεονεκτική θέση και στα τέτοια του ό,τι και να συνέβαινε, και αναρωτιέμαι αν είμαι εγώ τελικά ο μεγαλύτερος μαλάκας απ'όλους, που τον χλευάζω και τον θεωρώ ηλίθιο.
Συγνώμη για τη γλώσσα μου, αλλά δεν άντεξα... Μου ήρθε αυτή η εικόνα στο μυαλό, μόλις είδα την επαναστάτρια Έλενα αγουροξυπνημένη με τα σκυλιά και τις ακριβές τσάντες στη βιτρίνα, στο υπνοδωμάτιο . Στο ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ρε φίλε!
Πάντως, αν ρωτούσες γύρω σου τί θεωρούν πιο λογικό;
ένας ευκατάστατος μορφωμένος μεσήλικας να θέλει αταξική κοινωνία και αμεσοδημοκρατία
ή
κάποιος που ζορίζεται να τα φέρει βόλτα και να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του στη Δραπετσώνα, να είναι Δεξιός
(επειδή έχει ένα μαγαζί ας υποθέσουμε),ίσως σε εκπλήξει το αποτέλεσμα...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
κάποιος που ζορίζεται να τα φέρει βόλτα και να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του στη Δραπετσώνα να είναι Δεξιός
Πάλι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα πήλιου, δεν
μαςμου κάνει εντύπωση. -
κάποιος που ζορίζεται να τα φέρει βόλτα και να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του στη Δραπετσώνα να είναι Δεξιός
Πάλι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα πήλιου, δεν
μαςμου κάνει εντύπωση.Μα δεν αναφέρομαι σε σένα.
Σε κάποιον σαν αυτόν που περιεγραψες και το φίλο του.(όντως το αυτοαναφορικό πρώτο πληθυντικό θα ήταν πιο περίεργο κι απ το δεύτερο ενικό που χρησιμοποιούν άλλοι)
-
Μα δεν αναφέρομαι σε σένα.
Σε κάποιον σαν αυτόν που περιεγραψες και το φίλο του.Τι είσαι; 5 χρονών;
-
Μα δεν αναφέρομαι σε σένα.
Σε κάποιον σαν αυτόν που περιεγραψες και το φίλο του.Τι είσαι; 5 χρονών;
Όταν παρακολουθώ θέατρο σκιών, ναι.
-
Μόνο που αν δεν ήταν σε ημιδημόσιο με 50+ τον χρόνο, που σκίζεται, εδώ γελάμε, αλλά έψαχνε να βρει πως θα μαζέψει λεφτά κάθε πρωί που θα ξεκίναγε με 200-300 ευρώ έξοδα, θα βλέπαμε το αριστεριλίκι του κώλου...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μόνο που αν δεν ήταν σε ημιδημόσιο με 50+ τον χρόνο, που σκίζεται, εδώ γελάμε, αλλά έψαχνε να βρει πως θα μαζέψει λεφτά κάθε πρωί που θα ξεκίναγε με 200-300 ευρώ έξοδα, θα βλέπαμε το αριστεριλίκι του κώλου...
Για να είσαι αριστερός πρέπει ή να είσαι βολεμένος και με λυμμένο το θέμα διαβίωσης (βλ. π.χ. Κανέλλη) ή να μην έχεις τίποτα να χάσεις. Απλό είναι κρούζερ. Είναι σαν την θρησκεία...μόνο με γεμάτο στομάχι δίνεις τον 2ο χιτώνα άλλο εαν οι δικοί μας δεν δίνου ούτε τον 102ο χιτώνα και ράσο και τρώνε με χρυσά κουτάλια.
-
Ρε, είσαι τρελός ρε:
https://www.zougla.gr/money/agores/article/kratikopi-eteries-energias-to-parisi---proti-i-edf
Αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα...
-
Κατεχει το 84% ήδη και θα σπρωξει κι αλλο χρημα γιατι παραπαιει. Αυτη ειναι η ουσια του αρθρου.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε, είσαι τρελός ρε:
https://www.zougla.gr/money/agores/article/kratikopi-eteries-energias-to-parisi---proti-i-edf
Το διάβασες ολόκληρο, ή μόνο τον τίτλο;
-
Όχι σε μένα αυτά παρακαλώ...
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να απορροφήσει το κράτος όλα αυτά τα εταιρειακια εδώ;
Αντιστοιχα σε ο,τι αφορά τη ΝΔΕΗ δεν πιστεύω να έχετε αγωνία για την Macquarie μη χάσει κάνα ευρώ.
-
Όχι σε μένα αυτά παρακαλώ...
Με το συμπάθειο, ξεχάστηκα προς στιγμήν.
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να απορροφήσει το κράτος όλα αυτά τα εταιρειακια εδώ;
Το ότι το κράτος είναι ταπί μήπως και είναι παντελώς ανίκανο να γεννήσει νέα λεφτά;
Επίσης, το 84% -> 100% δεν το λες και κρατικοποίηση ιδιωτικής επιχείρησης.
-
Ωραία, γιατί δεν την ιδιωτικοποιούν και άλλο οι Γάλλοι λοιπόν αλλά επιμένουν σε κάτι που σωρευει χρέη;
Εγώ υποψιάζομαι ότι θα βγάλουν και λεφτά πουλώντας το (πυρηνικής προέλευσης) ρεύμα στα γύρω κράτη.
Άλλωστε οποίος διάβασε το άρθρο βλέπει την πρόθεση της Γαλλίας να είναι ανεξάρτητη σε αυτόν τον τομεα και όχι να αναμασα Βρυξελλιωτικες 🤬.Κάτσε και αν συνεχιστεί το έργο το χειμώνα και (το απευχομαι αλλά...) έχουμε διακοπές ρεύματος θα τα δεις τα εταιρειακια τι ωραία που θα γίνουν καπνός ή θα τα ξαναμαναπληρωσουμε...
ΥΓ: Το να μου λες αν διάβασα μόνο τον τίτλο δε δείχνει σοβαρότητα οπότε θα σε εγκαλεσω. Αυτες οι μπηχτες για την "ωριμότητα" οποιου δε μας αρέσει καλό είναι να σταματήσουν, 40+αρησαμε και ο καθένας κάτι αξίζει τέλος πάντων.
-
Ρε, είσαι τρελός ρε:
43δις χρωστάει η εταιρεία ενέργειας που κρατικοποιούν οι Γάλλοι. Για να τη σώσουν. Έτσι λέει το άρθρο που έβαλες. Και έχει ήδη 84% το δημόσιο, πάει να το κάνει 100% και την κρατικοποιεί!! Μας δουλεύετε, κι εσείς κι ο Ζούγκλας...
Κάτι τέτοιο φαντάζεσαι και για τη ΔΕΗ υποθέτω. Να κρατικοποιηθεί, να δίνει φθηνό ρεύμα, αλλά τα δις χρέη που θα μαζέψει να τα πληρώνει κάποιος άλλος. Γιατί σε σας τα λεφτά δεν περσσεύουν, ενώ υπάρχουν άλλοι που τους περισσεύουν, όχι?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2