-
Το έγραψα τον περασμένο μήνα: Πήγα να πληρώσω το ρεύμα σε ιδιωτικό πάροχο και η αυτοδημιούργητη κορη του μπαμπά της είπε την εν παρακατω παπαριά μεγατόνων στον ηλικιωμένο πελάτη. "Θα σας βάλει λεφτά στο λογαριασμό σας ο Πρωθυπουργός".
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόσο ποιο χαμηλά θα πέσει αυτό το Documento του Βοθροβαξεβάνη;
Οργή στο twitter... Συγκλονιστικές οι εξελίξεις.
Χαμός. Σκοτωμός. Λαϊκή εξέγερση....στο twitter.Συμπέρασμα: "Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί".
Φοβερή αντιπολίτευση.
Πόσο γρήγορα ξεχνάμε...
Είχε κάνει τρελό γκελ, και το τουρκοσφυροδρέπανο δώρο. Και όσα μέσα τώρα το έχουν βουλώσει τότε το αντίστοιχο το είχαν πρω(κ)τοσελιδο.
Και τώρα ο Κυριάκος ο "χαλαλης/ιφίσιεντ" έχει ιστορικό δικαίωμα για αγροτική αποζημίωση. Κάποτε όμως:
https://www.liberal.gr/tag/rania-antonopoyloy
Έτσι είναι αυτά. Τώρα αντιπολίτευση του κώλου, τότε μαχητική αντιπολίτευση και φταίξιμο για τα πάντα, ακόμα και οι λασποβροχες ήταν...αριστερές.
Ο τύπος πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για Αθηνα-Καλαματα. Άστο Boris, εχασες...Η μάλλον μπορείς να το σώσεις. Κάνε ένα Portsmouth-Isle of Wight με το HMS "Prince of Wales".
Εγώ πάντως εύκολα δεν ξεχνώ. Δεν ξέρω τι λέει ο πλανήτης όλος, εγώ όμως προτιμώ να βλέπω την φωτό του Κούλη, από την στάση Μπουρνάζι του αλέξι. Η φωτό με τα σφυροδρέπανα δεν γνωρίζω από που προέρχεται.
Περί αεροπλάνου δεν έχω άποψη. Δεν ξέρω τους κανόνες χρήσης του.
Και μάλλον κανένας δεν τους ξέρει.υ.γ.1. τα περί Αντωνοπούλου και liberal δεν τα καταλαβαίνω.
υ.γ.2 ομολογώ ότι το γραπτό λόγο/διάλεκτο ορισμένων μελών δεν μπορώ να τον καταλάβω. Πολλές και περίεργες άγνωστες λέξεις. Για αυτό και απέχω από διαλόγους πολλές φορές. -
Μα δεν σου μιλάω άμεσα, τα λόγια σου δανείστηκα οπότε δε χρειάζεται να μου απαντήσεις σε κάτι. Ήθελα να θυμίσω το παρελθόν. Τώρα η πολλή πολυφωνία μας αναγκάζει να "πέφτουμε στην ανάγκη του Βαξεβανη" (ναι μωρέ, εκείνου που αθωώθηκε) ο οποίος προκαλεί κατά τα άλλα παβλοφικες αντιδράσεις για να μάθουμε τι θαύμα έκανε πάλι το αγόρι μας. Ωραία χώρα...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εχεις ζησει πολυ καιρο με τραπεζιτες και φαινεται
Και μάντεψε ποιους είχα πελάτες?? Ναι σωστά....Εκκλησία ΑΕ και μονές Α. Όρους (20 μύρια δώσαμε δάνειο σε μία...δεν το ενέκρινα οι Γάλλοι και έπεσε τηλέφωνο από την Τράπεζα του Βατικανό!!!)...
μάντεψε επίσης στα κτήρια που νοικιάζαμε ποια εταιρεία δεν δέχτηκε μείωση ενοικίου στην κρίση...ναι σωστά και πάλι, εκκλησία ΑΕ. Μάντεψε επίσης τα βύσματα στις θέσει των Γεν. Δντων....Άστο δεν το σώζεις Τεό....μιάσματα και υποκριτές και φόρο μηδέν. Πλήρωνε εσύ για τις δις της Εκκλησίας.....
Αυτό το πράγμα βρε Φάνη, που μειώνατε τα ενοίκια στα καταστήματα λόγω αλλαγής συνθηκών , όπως λέει και ο Α.Κ., αλλά ταυτόχρονα όχι μόνο δεν μειώνατε τα δάνεια για τους ίδιους λόγους, αλλά ζητάγατε και επιπλέον καλύψεις, λόγω μείωσης της αξίας των ακινήτων, είναι ένα ακόμα μεγάλο σκάνδαλο κατά του κόσμου της εργασίας, δηλαδή των κυρ-Παντελήδων αυτής της χώρας.
Πιτσαδόρικες αλητείες, σε συνεργασία με το πασοκ, που βέβαια στηρίχτηκαν από τον Αλέξη, αφού δεν πείραζαν τους ξύστες.
Τώρα βέβαια που ανέβηκαν τα ακίνητα, προφανώς οι τράπεζες δεν αίρουν τις νέες προσημειώσεις, γιατί είναι όλα υπέρ τους.
Για αυτό στις εκλογές μικρά κόμματα που θα σκέφτονται τους κυρ-Παντελήδες...
-
Τα μικρά κόμματα έχουν αξία μόνο στην ψήφο με απλή αναλογική.
Φυσικά να ψηφίσετε ότι σας αρέσει και για όποιον λόγο θέλετε, δεν λέω αυτό. Απλά αναφέρω ότι με το προηγούμενο σύστημα το μόνο που έκανε η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι να δημιουργεί περισσότερους ξυστες που διόρισαν ανθρώπους σε διάφορα πόστα
-
Εννοείται ότι το κράξιμο στον Κούλη, για το ταξίδι Αθήνα-Καλαμάτα με αεροπλάνο, όταν η ΕΕ που θέλει να γίνει πράσινη, λέει ταξίδια μέχρι 1000 χλμ να γίνονται με τρένο, το κράξιμο λοιπόν είναι απόλυτα λογικό.
Οπως και τα υπόλοιπα κραξίματα.
Με την εξουσία, αγάπες έχουν όσοι έχουν απολαβές από αυτούς και οι κυρ-Παντελήδες έχουν μόνο πληρωμές.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά να ψηφίσετε ότι σας αρέσει και για όποιον λόγο θέλετε, δεν λέω αυτό. Απλά αναφέρω ότι με το προηγούμενο σύστημα το μόνο που έκανε η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι να δημιουργεί περισσότερους ξυστες που διόρισαν ανθρώπους σε διάφορα πόστα
Και αυτό είναι σωστό, αλλά όχι ακριβές.
Δηλαδή το ποσοστό στην κυβέρνηση πιτσαδόρου ήταν 5-4-1 . Αν ήταν οι δύο τους θα ήταν 5,5-4,5 . Το σύνολο των διορισμών πάντα το ίδιο.
-
Μόνο εμένα δεν με πείραξε που πείρε το αεροπλάνο;
Μετά πήγε νομίζω στο εξωτερικό και έκανε πρόγραμμα και σταμάτησε σε μια ελληνική πόλη και έφυγε. Νομίζω είδα δηλώσεις από την Κύπρο στις ειδήσεις και στα site. Άρα πέρασε από μια ελληνική πόλη και μετα έφυγε στο εξωτερικό.
Δηλαδή ολη η χώρα ασχολείται με αυτό το πράγμα; Δεν μου φαινεται σοβαρό θέμα να ασχολούμαστε.
Ας πούμε σοβαρά θέματα. Άνοιξε η πλτφορμα των επιδομάτων ενέργειας, και είναι πολύ εύκολο να το συμπληρώσεις. Ένα μπράβο στα νέα σύστημα της χώρας που είναι κάθε φορά πιο απλά και γρήγορα για τετοιες εξυπηρετήσεις
Όσοι είστε κατά των επιδομάτων, μη τυχόν και μπείτε να εγγραφείτε.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και αυτό είναι σωστό, αλλά όχι ακριβές.
Δηλαδή το ποσοστό στην κυβέρνηση πιτσαδόρου ήταν 5-4-1 . Αν ήταν οι δύο τους θα ήταν 5,5-4,5 . Το σύνολο των διορισμών πάντα το ίδιο.
Άλλο λέω.
Όταν μπαίνουν κόμματα στην βουλή λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση χρημάτων. Τα κόμματα αυτά έχουν παρατρεχαμενους που ναι μεν δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά διαβιούν από αυτά τα χρήματα. Αν όμως όλα τα κόμματα μπορούν να συμμετάσχουν σε εν δυνάμει κυβερνητικούς σχηματισμούς τότε, όντως αξίζει η ψήφος σε αυτά ή όπου αλλού θέλει ο καθένας και ας χάνονται κάποια χρήματα σε διάφορους παρατρεχαμενους, κομματοσκυλα κτλ
Οι πολιτικές προτάσεις τους έχουν μεγαλύτερο βάρος πάρα μόνο αφορμή για επιδοτησεις, επιχορηγήσεις.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό το πράγμα βρε Φάνη, που μειώνατε τα ενοίκια στα καταστήματα λόγω αλλαγής συνθηκών ,
-
Δεν τα μειώναμε, τα μείωναν....εγώ υπάλληλος ήμουν όχι ιδιοκτήτης!
-
Σωστό αυτό που λές, αλλά παντελώς (όχι Παντελής) άσχετο με το θέμα που θίγω.
-
Επίσης αυτό που λές είναι σωστό κοινωνικά αλλά όχι οικονομοτεχνικά και η τράπεζες δεν ασκούν κοιωνική πολιτική, λεφτά θέλουν να βγάλουν. Στην Ελλάδα με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης, αφού ειναι όλοι λαμόγια και στο κόλπο να τα τρώνε από παντού.
-
-
Συζητούσα με φίλο και μου έλεγε πως περνούν δημ υπάλληλοι σε γραφεία δήμων κτλ.
Ειλικρινά δεν θα πω ψέματα, ζήλεψα. Κανένα άγχος σε τίποτα, πολλές άδειες, δικαιώματα. Εντωμεταξυ τα ωράρια ότι να ναι...
Γυρνάω σπίτι και σκέφτομαι πως για να μπορέσω να ζήσω φυσιολογικα και να επενδύσω στο μέλλον με μεγάλες αγορές και ανάπτυξη στον τομέα της εργασίας μου θα πρέπει η γυναίκα να γίνει δημ υπαλλήλος.Δεν γίνεται να έχεις οικογένεια και να επενδύσεις σε διάφορους τομείς χωρίς κάποιον στο σπίτι με σταθερό μισθό και δη μεγάλο ανεξαρτήτως των οικονομικών συνθηκών της χώρας και των κύκλων της οικονομίας.
Εάν εργάζονται και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς να ανοιχτείς για το τίποτα. Εξαιρούνται όσοι βγάζουν 10.000 ευρώ /μήνα
-
Μόνο εμένα δεν με πείραξε που πείρε το αεροπλάνο;
Μετά πήγε νομίζω στο εξωτερικό και έκανε πρόγραμμα και σταμάτησε σε μια ελληνική πόλη και έφυγε. Νομίζω είδα δηλώσεις από την Κύπρο στις ειδήσεις και στα site. Άρα πέρασε από μια ελληνική πόλη και μετα έφυγε στο εξωτερικό.
Δηλαδή ολη η χώρα ασχολείται με αυτό το πράγμα; Δεν μου φαινεται σοβαρό θέμα να ασχολούμαστε.
Ας πούμε σοβαρά θέματα. Άνοιξε η πλτφορμα των επιδομάτων ενέργειας, και είναι πολύ εύκολο να το συμπληρώσεις. Ένα μπράβο στα νέα σύστημα της χώρας που είναι κάθε φορά πιο απλά και γρήγορα για τετοιες εξυπηρετήσεις
Όσοι είστε κατά των επιδομάτων, μη τυχόν και μπείτε να εγγραφείτε.
Ειμαι κατα των επιδοματων. Επειδη ομως ειμαι πολιτης αυτης της χωρας φορολογουμενος, ψηφοφορος, εργαζομενος ιδιοκτητης με κινητα και ακινητα διατηρω παραλληλα με τις υποχρεωσεις μου και τα δικα μου δικαιωματα.
Παντως επειδη δεν πηρα ποτε καποιο επιδομα ομολογω πως δεν εχω πρεμουρα να το παρω. Στην Ελλαδα επιδομα παιρνουν συνηθως ειτε βολεμενοι ή αναξιοπαθουντες. Σε καθε περιπτωση ευχομαι απο καρδιας στους φιλους#μονο να μην ειναι δικαιουχοι με τον ενα ή τον αλλο τροπο στο 99% των επιδοματων που παρεχονται. -
Σαν εσένα άλλοι πόσοι εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες και φορολογούμενοι και επαγγελματίες και οικογενειάρχες κτλ.
Όλοι αυτοί ανά περιόδους και αναλόγως των συνθηκών που προκύπτουν, λογω των οικονομικών και ιστορικών συγκυριών της χώρας, βρίσκονται σε μια οικονομική αδυναμία. Τα επιδόματα είναι ένα εργαλείο και ένα μαξιλάρι διατήρησης της αξιοπρέπειας τους, αθόρυβα χωρίς να ζητουν βοήθεια από συγγενείς και φίλους, γείτονες κτλ
Αυτό και μόνο είναι αξιόλογο και σωστό.
Εσύ λοιπόν που είσαι κατά των επιδομάτων και δεν έχεις ανάγκες και δυσκολίες, καλό θα ήταν να μην κάνεις εγγραφή ούτε σε αυτό ούτε σε κάποιο άλλο. Να μείνεις αξιόπιστος απέναντι στον εαυτό σου και την άποψη σου.
-
"Επιδόματα" είναι τα οικονομικά βοηθήματα που δίνονται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των κανονικών και συνηθισμένων απολαβών ενός ατόμου, για να το ενισχύσουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Όταν μια ηγεσία έδωσε τις ευλογίες της και την ευκαιρία σε 3-4 ολιγάρχες να κλέψουν φως φανάρι, μετά την γενική κατακραυγή που ζητάει πίσω τα κλεμμένα, στήθηκε μια γραφειοκρατική διαδικασία για να φανεί πως δίνουν κάποια "ενίσχυση-επίδομα".
Το κρατικό "επίδομα" είχε ήδη δοθεί στις τιμές παραγωγής ρεύματος.
Αυτό που γίνεται τώρα, κακώς ονομάζεται επίδομα.
Όλοι όσοι υπήρξαν θύματα αξίζουν να τους επιστραφούν λίγα από τα κλεμμένα.
Αλλά πολύ φοβάμαι πως μας δίνουν (καλά, ας τα πάρουμε πρώτα, ακόμη περιμένουν οι Απογραφείς...) λεφτά που μας έχουν πάρει απ τη φορολογία, αντί να αναγκάσουν τους κλέφτες να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα. -
Σαν εσένα άλλοι πόσοι εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες και φορολογούμενοι και επαγγελματίες και οικογενειάρχες κτλ.
Όλοι αυτοί ανά περιόδους και αναλόγως των συνθηκών που προκύπτουν, λογω των οικονομικών και ιστορικών συγκυριών της χώρας, βρίσκονται σε μια οικονομική αδυναμία. Τα επιδόματα είναι ένα εργαλείο και ένα μαξιλάρι διατήρησης της αξιοπρέπειας τους, αθόρυβα χωρίς να ζητουν βοήθεια από συγγενείς και φίλους, γείτονες κτλ
Αυτό και μόνο είναι αξιόλογο και σωστό.
Εσύ λοιπόν που είσαι κατά των επιδομάτων και δεν έχεις ανάγκες και δυσκολίες, καλό θα ήταν να μην κάνεις εγγραφή ούτε σε αυτό ούτε σε κάποιο άλλο. Να μείνεις αξιόπιστος απέναντι στον εαυτό σου και την άποψη σου.
Το δικαιωμα να ομιλω το διατηρω οπως προ ειπα.Οσο για τα επιδοματα ξερετε πολυ καλα οσοι ασχολειστε που πανε στην πλειοψηφια τους...
-
Μα κανείς δεν σου αφαιρεί τον λόγο και την άποψη σου, απλά εκφράζω την γνώμη μου στο τι θα έπρεπε να πράξεις σύμφωνα με αυτά που λες.
Εσύ θα κάνεις ότι θέλεις και όπως το θέλεις.
Όχι δεν ασχολούμαι με τα επιδόματα. Βασικά πολλά που υπήρχαν ίσως τα έχω χάσει κιόλας, δεν τα παρακολουθώ συνεχώς.
Αλλά αυτό δεν αναιρεί την χρησιμότητα τους ως εργαλεία.
Τώρα το ποιος τα παίρνει και αν τα δικαιούνται, είναι μεγάλη συζήτηση και συμφωνώ πως πρέπει να τους κόψουν τον κωλο στους κλέφτες.
Εντωμεταξυ στο νέο επίδομα ενέργειας λέει πως όποιος δηλώσει ψευδή στοιχεία θα υποχρεούται σε επιστροφή στο διπλάσιο.... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
"Επιδόματα" είναι τα οικονομικά βοηθήματα που δίνονται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των κανονικών και συνηθισμένων απολαβών ενός ατόμου, για να το ενισχύσουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Όταν μια ηγεσία έδωσε τις ευλογίες της και την ευκαιρία σε 3-4 ολιγάρχες να κλέψουν φως φανάρι, μετά την γενική κατακραυγή που ζητάει πίσω τα κλεμμένα, στήθηκε μια γραφειοκρατική διαδικασία για να φανεί πως δίνουν κάποια "ενίσχυση-επίδομα".
Το κρατικό "επίδομα" είχε ήδη δοθεί στις τιμές παραγωγής ρεύματος.
Αυτό που γίνεται τώρα, κακώς ονομάζεται επίδομα.
Όλοι όσοι υπήρξαν θύματα αξίζουν να τους επιστραφούν λίγα από τα κλεμμένα.
Αλλά πολύ φοβάμαι πως μας δίνουν (καλά, ας τα πάρουμε πρώτα, ακόμη περιμένουν οι Απογραφείς...) λεφτά που μας έχουν πάρει απ τη φορολογία, αντί να αναγκάσουν τους κλέφτες να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα.Φυσικα και δεν υπαρχει ουτε υποψια σοβαροτητας στο σχόλιο. Τα στοιχεια δειχνουν πως οι αυξημενες τιμες σε ενεργεια, προιοντα υπηρεσιες ειναι υπερμετρα αυξημενα εξαιτιας πολυ μεγαλυτερων και περαν της επικρατειας παραγοντων.
Αν παντως εισαι σιγουρος για αυτα που λες δωσε ονοματα και στοιχεια.
Διαφορετικα υπαρχει υποψια συκοφαντιας το λιγοτερο στα λεγομενα σου. -
Μα κανείς δεν σου αφαιρεί τον λόγο και την άποψη σου, απλά εκφράζω την γνώμη μου σύμφωνα με αυτά που λες.
Εσύ θα κάνεις ότι θέλεις και όπως το θέλεις.
Όχι δεν ασχολούμαι με τα επιδόματα. Βασικά πολλά που υπήρχαν ίσως τα έχω χάσει κιόλας, δεν τα παρακολουθώ συνεχώς.
Αλλά αυτό δεν αναιρεί την χρησιμότητα τους ως εργαλεία.
Τώρα το ποιος τα παίρνει και αν τα δικαιούνται, είναι μεγάλη συζήτηση και συμφωνώ πως πρέπει να τους κόψουν τον κωλο στους κλέφτες.
Εντωμεταξυ στο νέο επίδομα ενέργειας λέει πως οποίο δηλώσει ψευδή στοιχεία θα υποχρεούται σε επιστροφή στο διπλάσιο....Η γνωμη σου ειναι λοιπον βαθια φασιστικη επειδη σχεδον απαιτεις να απεμπολισω το δικαιωμα μου σε επιδοματα επειδη διαφωνω στη βαση του τροπου που εκδιδονται και σε ποιους και με ποια κριτηρια διδονται.
Οσο για την επιστροφη στο διπλασιο ειναι ορος που παραπεμπει σε ομερτα μεταξυ κατεργαρεων και εμμεση παραδοχη ανικανοτητας να καθορισουν τους πραγματικους δικαιουχους. -
Οι γνωστες Πασοκικες αηδιες δηλαδη που μας εφεραν στα μνημονια
-
Φασιστική; Εγώ φασιστική γνώμη; Άλλο και τούτο πάλι...
Γιατί κανεις χαρακτηρισμούς;Ας το κάνω με παράδειγμα να το δεις. Πες για παράδειγμα ότι δεν υπήρχε ώρα κοινής ησυχίας το μεσημέρι. Εσύ ως κοινωνική, πολιτική άποψη ήθελες από πάντα να θεσπιστεί νόμος που να επιβάλει την προστασία από θορύβους το μεσημέρι διότι ξεκουράζεται ο εργαζόμενος κόσμος που παράγει πλούτο. Αλλά εσένα όμως σου έρχεται και ξεκινάς εργασίες στο σπίτι σου με κομπρεσέρ το μεσημέρι γιατί έτσι σε βολεύει.
Όταν πάει ο γείτονάς σου να σου πει πως ξέρεις αυτό που κάνεις μας εμποδίζει να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε εσύ του λες πως εφόσον δεν υπάρχει νόμος που να σε εμποδίζει, διατηρείς το δικαίωμα να χρησιμοποιείς το κομπρεσέρ το μεσημέρι
Αν σου υπενθυμίζει πως αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενά σου περί νόμων κοινής ησυχίας το μεσημέρι που εισηγείσαι κάθε φορα στις συζητήσεις σας, τότε θα του πεις πως η γνώμη του είναι φασιστική...Μήπως στα μνημόνια μας έφερε αυτή η γενιά που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο; Το "ναι μεν αλλά...."
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2