-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
χμμμμ
λαθος ματιά εχετε
38 ετων λεει πολιτικος μηχανικος.
δεν ασκει το επαγγελμα του αλλα ειναι γενικα 'διασωστης'. και απολογητης παρτι την εποχη του κορονοΙου.
ξεκινωντας λεει απο συλλογικοτητες στα εξαρχεια
εδω στα δυτικα δεν ξερουμε τετοιους τυπους, αστοι των β.π. δικο σας φυντανι ντεμεκ αριστερας, καποια στιγμη θα τον δουμε στα κοινα με τον cheaprus ή καποιον αλλο
οπως και απο την αλλη(?) τη μερια κατι γραβατωμενους καταχραστες δημοσιου χρηματοςΝομίζω όμως ότι αν ρωτήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν σωθεί από τον Αποστολόπουλο και τους ομοίους του, δεν θα τους νοιάζει καθόλου αν είναι πιο γνωστός στα δυτικά η στα β.π., αν είναι ΚΚΕ μ-λ ή μ-λ ΚΚΕ κτλ.
....
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν άρχισε αυτή η ιστορία με τους πρόσφυγες, το πρώτο αν θυμάμαι καλά πολύνεκρο ναυάγιο ήταν αυτό στο Φαρμακονήσι. Θυμάμαι πόσο με είχε συγκλονίσει. Όπως υποθέτω και πολλούς από εμάς. Σήμερα έχουμε καθημερινά πολλά "Φαρμακονήσια". Η ολίσθηση της σκέψης μας όμως είναι τέτοια που καθόμαστε και συζητάμε για το αν ο κάθε διασώστης (που κάνει αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε) λειτουργεί υστερόβουλα. Ας σώζονται άνθρωποι, και ας σώζονται και από "τον ίδιο το διάολο". -
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
χμμμμ
λαθος ματιά εχετε
δεν ασκει το επαγγελμα του αλλα ειναι γενικα 'διασωστης'. και απολογητης παρτι την εποχη του κορονοΙου.
εδω στα δυτικα δεν ξερουμε τετοιους τυπους, αστοι των β.π. δικο σας φυντανι ντεμεκ αριστερας, καποια στιγμη θα τον δουμε στα κοινα με τον cheaprus ή καποιον αλλο
οπως και απο την αλλη(?) τη μερια κατι γραβατωμενους καταχραστες δημοσιου χρηματοςΝομίζω όμως ότι αν ρωτήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν σωθεί από τον Αποστολόπουλο και τους ομοίους του, δεν θα τους νοιάζει καθόλου αν είναι πιο γνωστός στα δυτικά η στα β.π., αν είναι ΚΚΕ μ-λ ή μ-λ ΚΚΕ κτλ.
....
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν άρχισε αυτή η ιστορία με τους πρόσφυγες, το πρώτο αν θυμάμαι καλά πολύνεκρο ναυάγιο ήταν αυτό στο Φαρμακονήσι. Θυμάμαι πόσο με είχε συγκλονίσει. Όπως υποθέτω και πολλούς από εμάς. Σήμερα έχουμε καθημερινά πολλά "Φαρμακονήσια". Η ολίσθηση της σκέψης μας όμως είναι τέτοια που καθόμαστε και συζητάμε για το αν ο κάθε διασώστης (που κάνει αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε) λειτουργεί υστερόβουλα. Ας σώζονται άνθρωποι, και ας σώζονται και από "τον ίδιο το διάολο".δεν ειναι δουλεια καμμιας μκο να σωζει. ουτε διασωστης εισαι κατα δηλωση.
ειναι δουλεια και υποχρεωση του κρατους και των δομων του
και τους Ελληνες και τους μεταναστες στα χωρικα υδατα της χωρας ή οπου εχει αρμοδιοτητα να το πραξει
αν καποιος πραγματι νοιαζεται για τους προσφυγγες παλευει να ενισχυσει αυτον ακριβως τον μηχανισμο που ειναι παγιος. η παλη αυτη στην αστικη δημοκρατια γινεται με την ενεργη εμπλοκη και ενιοτε πολιτικη αντιθεση με την εκτελεστικη εξουσια -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντάξει , πολλά μπορεί να πει κάποιος , πως μόνο αυτός έχει την προβολή και την δημοσιότητα που τον προστατεύει και νιώθει την ασφάλεια να βγει μπροστά σε σχέση με άλλους διασώστες.
Το ότι υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις διεθνών οργανισμών είναι όλα ψέματα , δεν έχουν κάνει την παραμικρή έρευνα ; Το παραμικρό στοιχείο; Τίποτα;
Το ότι χρησιμοποιεί ο Ερντογάν την ίδια ρητορική δεν μου λέει κάτι , εκμεταλλεύεται πολιτικά το ζήτημα.
Τόσα δημόσια πρόσωπα Τούρκοι ,εντός και εκτός Τουρκίας ,- πρόσφατα θυμάμαι κάποιον γνωστό Τούρκο μπασκετμπολίστα- κριτικάρουν το καθεστώς Ερντογάν και τα αναπαράγουμε και εμείς πολιτικά , τι είναι όλοι αυτοί Τούρκοι προδότες;
Γενικά μην καταφεύγουμε σε τέτοιες άκραιους χαρακτηρισμούς , ο Τούρκος έχει άγριες διαθέσεις , προβλέπω να γίνει κάτι χοντρό εναντίον μας και οι Τούρκοι να μην προλάβουν να ρίξουν σφαίρα , δεν θα προλάβει γιατί θα σφαχτουμε μεταξύ μας σε μια εβδομάδα ,ο ένας θα σκοτώνει και θα κρεμάει τον άλλο στα δέντρα ως προδότες.Συγνώμη που θα είμαι απόλυτος με τον συγκεκριμένο, αλλά επιμένω στον χαρακτηρισμό μου και για έναν ακόμα λόγο….την χρονική στιγμή που επελέγη να κάνει τις καταγγελίες….τώρα που η ρητορική της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ζούμε στην χώρα που πνίγεσαι στην στεριά και καίγεσαι στην θάλασσα, όποτε όλα είναι πιθανά.
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Οι δηλώσεις έγιναν πριν από έναν μήνα, όταν ο Ερντογάν δεν είχε αγριεψει τόσο.
Αν λοιπόν θέλεις τροφή για σκέψη, σκέψου γιατί η ομάδα "αλήθειας", η επίσημη κυβερνητική μονταζιερα δηλαδή, επέλεξε να το προβάλει τώρα. -
Η όλη κριτική απ ότι έχω καταλάβει είναι αν εμποδίζουμε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν αίτηση ασύλου.
Πρώτον, κάθε κράτος δικαιούται να περιφρουρεί τα σύνορα του.
Και δεύτερον, οι βάρκες έρχονται από ασφαλή χώρα (Τουρκία), οπότε οι έχοντες ανάγκη ασύλου θα έπρεπε να το κάνουν εκεί. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να δίνεται αυτή η δυνατότητα στα προξενεία μας, αυτό ίσως ομαλοποιουσε τα πράγματα, άντε όμως να στήσεις τέτοια υπηρεσία σε εμπόλεμη χώρα. Πιθανόν θα μπορούσε να γίνει στην Τουρκία.
Οι μη δικαιουμενοι άσυλο (δλδ παρατυποι μετανάστες) δεν υπόκεινται σε καμία τέτοια προστασια, το κάθε κράτος έχει δικαίωμα αν θα αποφασίσει να αφήσει μια βάρκα να περάσει η όχι. Ένα βίντεο με μια βάρκα που επιστρέφει δεν λέει τίποτα αν δεν έχεις αποδείξεις για το ποιοι ήταν μέσα, τι δικαιώματα είχαν και αν αποδεδειγμένα αυτά παραβιάστηκαν.
Προφανώς αν έχουμε ναυάγιο εκεί είναι εντελώς άλλη υπόθεση .. -
Αν θυμάσαι, ζήτησα και συγνώμη για την πηγή. Και κάνεις εσύ λάθος γιατί μπορεί τώρα να είναι πιο άγριος ο Ερντογάν αλλά τις παπαριές του τις είχε αρχίσει πριν το ταξίδι του πθ στην Αμερική σαν προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε κίνηση από μέρους τους είναι προσεκτικά προσχεδιασμένη σε σημείο που να ξέρουν τι παπαριά θα πούνε αύριο, ακόμα και τι ώρα.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν νομίζω πως είναι διορθωμένο βάσει εποχικής επίδρασης των υψηλών τιμών πληθωρισμού , ίσως να είναι άτοπη η σύγκριση.
Η είδηση πάντως είναι πως ανοίγει το ... παράθυρο για νέα επιδόματα !
Μπράβο , ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια! -
χμμμμ
λαθος ματιά εχετε
....
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν άρχισε αυτή η ιστορία με τους πρόσφυγες, το πρώτο αν θυμάμαι καλά πολύνεκρο ναυάγιο ήταν αυτό στο Φαρμακονήσι. Θυμάμαι πόσο με είχε συγκλονίσει. Όπως υποθέτω και πολλούς από εμάς. Σήμερα έχουμε καθημερινά πολλά "Φαρμακονήσια". Η ολίσθηση της σκέψης μας όμως είναι τέτοια που καθόμαστε και συζητάμε για το αν ο κάθε διασώστης (που κάνει αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε) λειτουργεί υστερόβουλα. Ας σώζονται άνθρωποι, και ας σώζονται και από "τον ίδιο το διάολο"....ειναι δουλεια και υποχρεωση του κρατους και των δομων του...
αν καποιος πραγματι νοιαζεται για τους προσφυγγες παλευει να ενισχυσει αυτον ακριβως τον μηχανισμο που ειναι παγιος...
. + και τονίζω (θα μου επιτρέψεις) τη λέξη "ΠΑΓΙΟΣ".
Τι πρέπει να γίνει όμως για αυτόν που πνίγεται τώρα, τώρα τη στιγμή που μιλάμε; Αφού ο μηχανισμός οχι μόνο δεν είναι παγιος αλλά είναι και ξεχαρβαλωμενος! -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν νομίζω πως είναι διορθωμένο βάσει εποχικής επίδρασης των υψηλών τιμών πληθωρισμού , ίσως να είναι άτοπη η σύγκριση.
Η είδηση πάντως είναι πως ανοίγει το ... παράθυρο για νέα επιδόματα !
Μπράβο , ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια!Γιατί, ο κανακάρης του ο Αλέξης τι έκανε?
-
χμμμμ
λαθος ματιά εχετε
....
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν άρχισε αυτή η ιστορία με τους πρόσφυγες, το πρώτο αν θυμάμαι καλά πολύνεκρο ναυάγιο ήταν αυτό στο Φαρμακονήσι. Θυμάμαι πόσο με είχε συγκλονίσει. Όπως υποθέτω και πολλούς από εμάς. Σήμερα έχουμε καθημερινά πολλά "Φαρμακονήσια". Η ολίσθηση της σκέψης μας όμως είναι τέτοια που καθόμαστε και συζητάμε για το αν ο κάθε διασώστης (που κάνει αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε) λειτουργεί υστερόβουλα. Ας σώζονται άνθρωποι, και ας σώζονται και από "τον ίδιο το διάολο"....ειναι δουλεια και υποχρεωση του κρατους και των δομων του...
αν καποιος πραγματι νοιαζεται για τους προσφυγγες παλευει να ενισχυσει αυτον ακριβως τον μηχανισμο που ειναι παγιος...
Τι πρέπει να γίνει όμως για αυτόν που πνίγεται τώρα, τώρα τη στιγμή που μιλάμε; Αφού ο μηχανισμός οχι μόνο δεν είναι παγιος αλλά είναι και ξεχαρβαλωμενος!αγωνες.
που εχουν ξεχαστει.
ετσι αλλαζουν.
οσο για το τωρα τι κανουμε ειναι κατι που χρησιμοποιησαν κατα καιρους και καποιοι αξιωματικοι -
Το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου γύρισε εκεί που ήταν το 11. Θετικό γιατί ένα σωρό δείκτες εξαρτώνται από αυτό.
Κατά τα άλλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγαμε για τα επιδοματα, η ΝΔ πρέπει να έχει μοιράσει τα δεκαπλάσια. Καμια μείωση φόρου Κυριάκο; Καμία φοροαπαλλαγή; -
Το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου γύρισε εκεί που ήταν το 11. Θετικό γιατί ένα σωρό δείκτες εξαρτώνται από αυτό.
Κατά τα άλλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγαμε για τα επιδοματα, η ΝΔ πρέπει να έχει μοιράσει τα δεκαπλάσια. Καμια μείωση φόρου Κυριάκο; Καμία φοροαπαλλαγή;το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο
-
χμμμμ
λαθος ματιά εχετε
....
Τι πρέπει να γίνει όμως για αυτόν που πνίγεται τώρα, τώρα τη στιγμή που μιλάμε; Αφού ο μηχανισμός οχι μόνο δεν είναι παγιος αλλά είναι και ξεχαρβαλωμενος!αγωνες.
που εχουν ξεχαστει.
ετσι αλλαζουν.Δυστυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια, απομακρυνόμαστε από αυτό που περιγράφεις.
οσο για το τωρα τι κανουμε ειναι κατι που χρησιμοποιησαν κατα καιρους και καποιοι αξιωματικοι
Θέλω να πιστεύω πως δεν κατάλαβα σε ποιους αξιωματικούς αναφέρεσαι.
Ας σκεφτούμε μόνο ότι όση ώρα εμείς θεωρητικολογουμε, στη Μεσόγειο μια ζωή μπορεί να έχει χαθεί. Ή μια άλλη να έχει σωθεί.
......Κάτι κερδίσαμε σήμερα.
-
Γνωρίζει κανείς αν τον άνθρωπο αυτό τον έχει καλέσει κάποιος εισαγγελέας για να κάνει επίσημη αναφορά αυτών που καταγγέλει;
Γενικά το κράτος έχει μεριμνήσει για την έρευνα των κατηγοριών ή μόνο οι τηλεμαιδανοι έχουν αναλάβει να ασχοληθούν με αυτόν;
Εγώ σαν πολίτης αυτού του τόπου θέλω να μάθω ποιος λέει την αλήθεια. -
Συγνώμη που θα είμαι απόλυτος με τον συγκεκριμένο, αλλά επιμένω στον χαρακτηρισμό μου και για έναν ακόμα λόγο….την χρονική στιγμή που επελέγη να κάνει τις καταγγελίες….τώρα που η ρητορική της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
ΤΩΡΑ επέλεξε η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ να ασχοληθεί με το θέμα και να δολοφονήσει το χαρακτήρα κάποιου που εκθέτει την πραγματικότητα.
Και βλέπω μια σύμπραξη και αγωνιστική σύμπνοια (με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) των δεξιοστροφων του φόρουμ, που θα τη ζήλευαν κι οι πιο οργανωμένοι Κνιτες...
Δεν έγινε χθες η ομιλία στο Ευρωκοινοβουλιο."Μένουμε Ευρώπη" κατά τα άλλα...
Η Ευρώπη σας μάρανε...
Θα μου πεις και στις Ευρωπες ο Ασάνζ είναι καταζητούμενος, όχι αυτοί των οποίων τα εγκλήματα αποκάλυψε. -
@teo-mak said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γνωρίζει κανείς αν τον άνθρωπο αυτό τον έχει καλέσει κάποιος εισαγγελέας για να κάνει επίσημη αναφορά αυτών που καταγγέλει;
Γενικά το κράτος έχει μεριμνήσει για την έρευνα των κατηγοριών ή μόνο οι τηλεμαιδανοι έχουν αναλάβει να ασχοληθούν με αυτόν;
Εγώ σαν πολίτης αυτού του τόπου θέλω να μάθω ποιος λέει την αλήθεια.Αυτά που καταγγέλλει ο διασώστης, δεν τα καταγγέλλει μόνο αυτός, τα καταγγέλλει ο ΟΗΕ, ο Guardian, η DW, το BBC, έχει σταμάτησει η χρηματοδότηση της Frontex κι ο επικεφαλής υπεύθυνος (που είχε βραβευθεί απ την ελληνική κυβέρνηση) παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλου των παράνομων push-backs.
Εσύ κι εμείς θα μάθουμε την αλήθεια από που αλλού, μα απ την "Ομάδα Αλήθειας" φυσικά...
-
Απάντησα στο ίδιο ερώτημα και πιο πάνω αλλά η επιλεκτική ανάγνωση που μονίμως κάνεις γιατί αυτό σε εξυπηρετεί μάλλον δεν σε βοήθησε. Τράβα να πάρεις την μπάλα από την εξέδρα μόνος σου τώρα.
-
Απάντησα στο ίδιο ερώτημα και πιο πάνω αλλά η επιλεκτική ανάγνωση που μονίμως κάνεις γιατί αυτό σε εξυπηρετεί μάλλον δεν σε βοήθησε. Τράβα να πάρεις την μπάλα από την εξέδρα μόνος σου τώρα.
-
Τράβα να πάρεις την μπάλα από την εξέδρα μόνος σου τώρα.
Εγώ πάντως νομίζω ότι πρέπει να την πάρει από τα δίχτυα...
-
Δεν βάζω βίντεο για αυτά που θα σχολιάσω παρακάτω αλλά όλοι γνωρίζουμε πως υπαρχουν:
Το ΣΚ λοιπόν ο εθνικός τριμαλαξ πήγε που αλλού και στον πιο που αλλού άρχισε με ένα ύφος κουραδομαγκα/μεθύστακα σε καφενέ του Μεταξουργειου (τύφλα να λέει εθνικιστικά αλλά "τόσο όσο" γιατί απ'εξω οι "σκούροι" είναι πιο πολλοί από εμάς) να λέει κάτι παλαβά τύπου "όπου σας βρει ο Κουλης" (όχι εμείς, αυτός μόνος του ρε παιδί μου) κτλ, ξεπερνώντας τις χειρότερες μαϊμούδες της απέναντι πλευράς σε ηλιθιότητα και κάνοντας το αληστου μνημης "θα το ρισκάρουμε" του Μπαλαουρα να ακούγεται πταίσμα.
Απλά να θυμίσω ότι ο ίδιος..."άνθρωπος" είχε πάει πριν κάποια χρόνια στον Αρναούτογλου και ανερυθριαστα (καλά τώρα τι λεω) είπε πως συνειδητά γνώριζε τι έρχεται με τα μνημόνια (τα δικά τους, τα χρειαζουμενα) και παρόλα αυτά το έπαιζε "όλα θα πάνε καλά".
Δεν πιστεύω να μας κοροϊδεύει πάλι...εσειςςςς;;;;
-
Τράβα να πάρεις την μπάλα από την εξέδρα μόνος σου τώρα.
Εγώ πάντως νομίζω ότι πρέπει να την πάρει από τα δίχτυα...
Έχετε μπερδέψει τα δίχτυα και βάζετε συνέχεια αυτογκόλ ρε παιδιά. Δεν πειράζει, το παιχνίδι έχει σημασία όχι το αποτέλεσμα, δεκαετίες τώρα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2