-
Αγαπητέ Δία έχεις φάει τόση πλύση εγκεφάλου από τα συντρόφια, που βλέπεις και μεταφράζεις τον κόσμο γύρω σου μέσα από τα δικά σου αριστερά μάτια.
Άμα εσύ πιστεύεις ότι η αριστερά είναι ισχυρά παρούσα στην Γερμανία και την Αγγλία, ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα της Σκανδιναβίας είναι αριστερά, σου προκαλεί αηδία ο καπιταλισμός της Αγγλίας και ανησυχείς ότι ο καπιταλισμός θα σε κάνει να δουλέυεις 12 ώρες την ημέρα χωρίς δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα έχεις ζήσει και από κοντά τον Αγγλικό καπιταλισμό, όλα αυτά με ξεπερνάνε...
Από τη άλλη να πω ένα μπράβο στην κόκκινη εκπαίδευση, φαίνεται ότι ειδικά αν σε πιάσει μικρό, έχει αποτελεσματικότητα 100%. Χάνεις στην κυριολεξία επαφή με τον κόσμο γύρω σου, σε κάνεις να ζεις σε virtual reality mode... -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσύ αγαπητέ μου ποια διαφωνία έχεις με τον Σοσιαλισμό, έστω την Ευρωπαϊκή έκδοσή του, όχι την original? Δεν θέλεις το Κράτος να φροντίζει τους πολίτες του; Να κάνει αναδιανομή του πλούτου; Να παρέχει σε όλους ένα σπίτι και να επιδοτεί τους φτωχούς; Γιατί εγώ το θέλω αυτό.
Αν και δεν πάει σε εμένα η ερώτηση, να απαντήσω ότι και εγώ το θέλω αυτό!! Αλλά από τους πραγματικά πλούσιους, όχι απο όσους βγάζουν ίσα ίσα όσα χρειάζονται για να ζήσουν. Και από όσους φοροδιαφεύγουν και είναι πλούσιοι αλλά στα χαρτιά είναι μπατήρηδες. Ένα τέτοιο κράτος το θέλω. Αλλά εαν είναι να με φορολογεί με 40% και να τα δίνει σε όσους βγάζουν διπλά από εμένα ή να αφήνει ανέγγιχτο τον Λάτση, τότε δεν το θέλω...καλύτερα στην αρένα της ζούγκλας και όποιος επιβιώσει!
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αγαπητέ Δία έχεις φάει τόση πλύση εγκεφάλου από τα συντρόφια, που βλέπεις και μεταφράζεις τον κόσμο γύρω σου μέσα από τα δικά σου αριστερά μάτια.
Άμα εσύ πιστεύεις ότι η αριστερά είναι ισχυρά παρούσα στην Γερμανία και την Αγγλία, ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα της Σκανδιναβίας είναι αριστερά, σου προκαλεί αηδία ο καπιταλισμός της Αγγλίας και ανησυχείς ότι ο καπιταλισμός θα σε κάνει να δουλέυεις 12 ώρες την ημέρα χωρίς δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα έχεις ζήσει και από κοντά τον Αγγλικό καπιταλισμό, όλα αυτά με ξεπερνάνε...
Από τη άλλη να πω ένα μπράβο στην κόκκινη εκπαίδευση, φαίνεται ότι ειδικά αν σε πιάσει μικρό, έχει αποτελεσματικότητα 100%. Χάνεις στην κυριολεξία επαφή με τον κόσμο γύρω σου, σε κάνεις να ζεις σε virtual reality mode...Τα ίδια και περισσότερα λέω εγώ για σένα, από την ανάποδη, όμως.
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσύ αγαπητέ μου ποια διαφωνία έχεις με τον Σοσιαλισμό, έστω την Ευρωπαϊκή έκδοσή του, όχι την original? Δεν θέλεις το Κράτος να φροντίζει τους πολίτες του; Να κάνει αναδιανομή του πλούτου; Να παρέχει σε όλους ένα σπίτι και να επιδοτεί τους φτωχούς; Γιατί εγώ το θέλω αυτό.
Αν και δεν πάει σε εμένα η ερώτηση, να απαντήσω ότι και εγώ το θέλω αυτό!! Αλλά από τους πραγματικά πλούσιους, όχι απο όσους βγάζουν ίσα ίσα όσα χρειάζονται για να ζήσουν. Και από όσους φοροδιαφεύγουν και είναι πλούσιοι αλλά στα χαρτιά είναι μπατήρηδες. Ένα τέτοιο κράτος το θέλω. Αλλά εαν είναι να με φορολογεί με 40% και να τα δίνει σε όσους βγάζουν διπλά από εμένα ή να αφήνει ανέγγιχτο τον Λάτση, τότε δεν το θέλω...καλύτερα στην αρένα της ζούγκλας και όποιος επιβιώσει!
Μα για αυτό μιλάμε ρε Φάνη, όχι το να μας πηδάνε υπέρ του κάθε Λάτση. Τον κεφαλαιοκράτη πρέπει να πηδήξουμε, όχι το ανάποδο!
-
Όταν ήμουν Γερμανία, είχα επισκεφθεί για επαγγελματικούς λόγους ένα χωριό μεταξύ Μονάχου-Στουτγκάρδης. Υπήρχε ένα τεράστιο εργοστάσιο της Bosch, που δούλευαν 3-4 χιλιάδες άτομα, φαντάζομαι όλο το χωριό.
Στο ας το πούμε "καφενείο" του χωριού, που μαζευόντουσαν μετα τη δουλειά για μπυρίτσες, υπηρχαν παντού πολύ παλιές φωτογραφίες στον τοίχο που έδειχαν έναν τύπο σε διάφορα στιγμιότυπα, πάνω σε άμαξα με άλογα, κλπ. Το όνομα που έγραφε από κάτω ήταν Bosch, φαντάζομαι ήταν ο κ. Bosch αυτοπροσώπως.
Επίσης φαντάζομαι ότι έτσι οι ντόπιοι ήθελαν να τον τιμήσουν για την προσφορά του στον τόπο τους. Βρήκα κι ένα ζευγάρι Έλληνες που δούλευαν στο εργοστάσιο, και σε ερώτησή μου μου απάντησαν ότι είναι μεν κουραστική η δουλειά, αλλά ζουν πολύ καλά και είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Εμείς αντί να θέλουμε να έρθει ο κάθε Λάτσης και ο κάθε κεφαλαιοκράτης να επενδύσει στον τόπο μας για να ζήσουμε καλύτερα, θέλουμε να τον πηδήξουμε για να του πάρουμε τα λεφτά. Ούτε εμείς να πηδήξουμε αυτόν, ούτε αυτός εμάς. Να κάνουμε μπίζνες για να κερδίσουμε και οι δύο...
Μην κλαίμε τη μοίρα μας μετά, ότι είμαστε ψωροκώσταινα έτσι? Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε. Με τις υγειές μας και περαστικά... -
Ένα από τα πολλά ωραία που έχουν περάσει και θυμήθηκα για προσέλκυση επενδύσεων στο περιβόητο αυτό πνεύμα φιλελευθερισμού της αγοράς που συζητάμε ήταν και το παρακάτω:
https://m.naftemporiki.gr/story/1720433/foro-kinitra-gia-epanapatrismo-ergazomenon-kai-epaggelmationΑντιγράφω : " Μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούνται στην Ελλάδα, αλλά έχουν δηλωμένη τη φορολογική κατοικία τους στο εξωτερικό* μπορούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 5Γ του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι οποίες προβλέπουν μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% και απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες και τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για 7 χρόνια.*"
Πόσο @#$%$#@ , μπορεί να νιώθω (...ουμε) που επί 10ετία φορολογούμε (...μαστε) στα ύψη και πέρασε κάτι τέτοιο στα ψιλά και στο ντούκου!
Ποια ακριβώς ισονομία αντιπροσωπεύει;
Άλλος τρόπος δεν υπήρχε για να μην ξεβρακωθούμε τόσο στην περιβόητη προσέλκυση φορολογητέων εισοδημάτων;
Δεν αντιτίθεται στο περιβόητο πνεύμα ισονομίας και ανταγωνισμού της αγοράς η τόσο διαφορετική αντιμετώπιση φορολογουμένων επιχειρήσεων επί ίδιου αντικειμένου;
Τα τεκμήρια δεν υποτίθεται ότι είναι για την αντιμετώπιση μαύρου χρήματος;;;Είχε περάσει και ένα άλλο ωραίο για προσέλκυση μεγάλων επενδυτών , αλλά άστο τώρα.....
-
Στις μπανανίες της Ολλανδίας και της Δανίας δίνουν μειώσεις φόρου (27 % φόρος στην Δανία για 7 χρόνια όσο και να βγάζεις, 30% ruling στην Ολλανδία) για να τραβήξουν ξένους με ικανότητες και στην Ελλάδα γκρινιάζουν για τις μειώσεις φόρου μήπως και γίνει κανένα brain gain (που δεν θα καταφέρουν κάτι, αλλά ας πούμε το προσπαθούνε).
-
Όταν ήμουν Γερμανία, είχα επισκεφθεί για επαγγελματικούς λόγους ένα χωριό μεταξύ Μονάχου-Στουτγκάρδης. Υπήρχε ένα τεράστιο εργοστάσιο της Bosch, που δούλευαν 3-4 χιλιάδες άτομα, φαντάζομαι όλο το χωριό.
Στο ας το πούμε "καφενείο" του χωριού, που μαζευόντουσαν μετα τη δουλειά για μπυρίτσες, υπηρχαν παντού πολύ παλιές φωτογραφίες στον τοίχο που έδειχαν έναν τύπο σε διάφορα στιγμιότυπα, πάνω σε άμαξα με άλογα, κλπ. Το όνομα που έγραφε από κάτω ήταν Bosch, φαντάζομαι ήταν ο κ. Bosch αυτοπροσώπως.
Επίσης φαντάζομαι ότι έτσι οι ντόπιοι ήθελαν να τον τιμήσουν για την προσφορά του στον τόπο τους. Βρήκα κι ένα ζευγάρι Έλληνες που δούλευαν στο εργοστάσιο, και σε ερώτησή μου μου απάντησαν ότι είναι μεν κουραστική η δουλειά, αλλά ζουν πολύ καλά και είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Εμείς αντί να θέλουμε να έρθει ο κάθε Λάτσης και ο κάθε κεφαλαιοκράτης να επενδύσει στον τόπο μας για να ζήσουμε καλύτερα, θέλουμε να τον πηδήξουμε για να του πάρουμε τα λεφτά. Ούτε εμείς να πηδήξουμε αυτόν, ούτε αυτός εμάς. Να κάνουμε μπίζνες για να κερδίσουμε και οι δύο...
Μην κλαίμε τη μοίρα μας μετά, ότι είμαστε ψωροκώσταινα έτσι? Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε. Με τις υγειές μας και περαστικά...Στην Γερμανία που λες λοιπόν, μέσα στα ΔΣ, της VW για παράδειγμα, υπάρχουν και συνδικαλιστές εργαζόμενοι. Αυτοί που λες κάτι κάνουν για τους εργαζομένους. Επίσης η VW ανήκει σε μεγάλο μέρος στην τοπική Κυβέρνηση, οπότε υπάρχει έλεγχος και από το Κράτος, όπως και στην κρατική Renault στην Γαλλία. Γενικά να περιμένεις από τον πάμπλουτο κεφαλαιοκράτη να σε βοηθήσει είναι σαν να περιμένεις τα λιοντάρια να τα βρούνε με τις ζέβρες στην σαβάνα.
-
Είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβες, αλλά εδώ ο Μητσάρας τρόλλαρε τις γελοιότητες που άκουγε εκεί μέσα τόσες ώρες. Εγώ θα έλεγα χειρότερα...
Εννοείται. Ο Κουτσούμπας αυτή τη στιγμή είναι ο ποιο σοβαρός πολιτικός αρχηγός στη βουλή. Μπορεί ιδεολογικά να είμαι στο άλλο άκρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ως πολιτικός στέκεται καλύτερα από όλους τους υπολοίπους.
Άλλωστε όπως έχω γράψει επανειλημμένα ο Μητσοτάκης είναι ένας καλός administrator που παίρνει αποφάσεις ίσα-ίσα για να περνά ο χρόνος χωρίς να ξεσηκώνεται ο λαός.
Αμφισβητώ ότι στην Ελλάδα θα επιτραπεί (από Δύση και επιχειρηματικά συμφέροντα) να μπει στο Μαξίμου πολιτικός που να είναι και σοβαρός και ηγέτης.
Για αυτό θεωρώ ότι οι πολίτες που ζούνε εδώ θα πρέπει να μάθουν να ζούνε με αυτή την προοπτική. Αν και νομίζω ότι και οι πολίτες το γνωρίζουν ήδη αυτό και μάλλον το επιθυμούν.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
1.Το επίδομα ανεργίας ; Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με την ύπαρξη του;
Παίρνω πάσα επειδή διάβασα και σε άλλα Post για το επίδομα ανεργίας, να γράψω ότι όταν κάποιος απολύεται στην Ελλάδα, δεν είναι δεδομένο ότι θα πάρει επίδομα ανεργίας.
Εγώ π.χ. όταν απολύθηκα το 2019 δεν πήρα επίδομα ανεργίας. Η εταιρεία αρχές του 2019 ανακοίνωσε ότι μας απολύει όλους γιατί αποχωρούσε από Ελλάδα.
Γιατί όμως δεν πήρα επίδομα; Γιατί υπάρχει η δυνατότητα από τον εργοδότη να ενεργοποιηθεί η λήξη σύμβασης εργασίας κοινή συναινέσει. Διακοπή σύμβασης εργασίας με σύμφωνη απόφαση και των δύο μερών.Ειδικά αν οι "απολύσεις" σε μία επιχείριση είναι πολλές π.χ. πάνω από 25 τότε είναι μονόδρομος αυτού του τύπου οι απολύσεις.
Ο εργοδότης δίνει ένα καλό μπόνους στους υπαλλήλους (σαν να έπαιρναν επίδομα) και μαζί με τους υπαλλήλους "σπάνε" τις συμβάσεις. Με αυτό το τρόπο η επιχείριση δεν δείχνει απολύσεις (δεν χάνει σε κύρος) και δεν "λογοδοτεί" στο υπουργείο εργασίας.
Τελικά στην δική μου περίπτωση φάνηκε ότι εγώ αποχώρισα από την εταιρεία. Δηλ. παραίτηση.
Αυτά θα τα έλυνε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε. Πλήρης αδιαφορία στα εργασιακά προβλήματα που τα είχε σημαία για να κερδίσει τις εκλογές το 2015.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβες, αλλά εδώ ο Μητσάρας τρόλλαρε τις γελοιότητες που άκουγε εκεί μέσα τόσες ώρες. Εγώ θα έλεγα χειρότερα...
Εννοείται. Ο Κουτσούμπας αυτή τη στιγμή είναι ο ποιο σοβαρός πολιτικός αρχηγός στη βουλή. Μπορεί ιδεολογικά να είμαι στο άλλο άκρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ως πολιτικός στέκεται καλύτερα από όλους τους υπολοίπους.
Άλλωστε όπως έχω γράψει επανειλημμένα ο Μητσοτάκης είναι ένας καλός administrator που παίρνει αποφάσεις ίσα-ίσα για να περνά ο χρόνος χωρίς να ξεσηκώνεται ο λαός.
Αφμισβητώ ότι στην Ελλάδα θα επιτραπεί (από Δύση και επιχειρηματικά συμφέροντα) να μπει στο Μαξίμου πολιτικός που να είναι και σοβαρός και ηγέτης.
Για αυτό θεωρώ ότι οι πολίτες που ζούνε εδώ θα πρέπει να μάθουν να ζούνε με αυτή την προοπτική. Αν και νομίζω ότι και οι πολίτες το γνωρίζουν ήδη αυτό και μάλλον το επιθυμούν.
Η τελευταία πρόταση είναι μεγάλη αλήθεια, φαίνεται άλλωστε και στις εκλογές.
-
Μην κλαίμε τη μοίρα μας μετά, ότι είμαστε ψωροκώσταινα έτσι? Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε. Με τις υγειές μας και περαστικά...Στην Γερμανία που λες λοιπόν, μέσα στα ΔΣ, της VW για παράδειγμα, υπάρχουν και συνδικαλιστές εργαζόμενοι. Αυτοί που λες κάτι κάνουν για τους εργαζομένους. Επίσης η VW ανήκει σε μεγάλο μέρος στην τοπική Κυβέρνηση, οπότε υπάρχει έλεγχος και από το Κράτος, όπως και στην κρατική Renault στην Γαλλία. Γενικά να περιμένεις από τον πάμπλουτο κεφαλαιοκράτη να σε βοηθήσει είναι σαν να περιμένεις τα λιοντάρια να τα βρούνε με τις ζέβρες στην σαβάνα.
Κανείς δε βοηθάει και δε σώζει κανέναν. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και κοιτάει να ωφεληθεί.
Ο κεφαλαιοκράτης βάζει τα λεφτά του και το επιχειρηματικό ρίσκο για να βγάλει λεφτά.
Κι εσύ σα χώρα βάζεις την καλή σου διάθεση και τα απαραίτητα κίνητρα, για να κερδίσεις θέσεις εργασίας, έσοδα από φόρους, ανάπτυξη, τεχνογνωσία, και ότι άλλο μπορείς.
Δυστυχώς η Ελλάδα με τα μυαλά που κουβαλάει δεν έχει να βάλει τίποτα. Οπότε παίρνει το τίποτα και μένει και στο τίποτα. Είναι σαν τα μαθηματικά. Όποια πράξη και να κάνεις με το 0, το αποτέλεσμα 0 θα είναι... -
Κανείς δε βοηθάει και δε σώζει κανέναν. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και κοιτάει να ωφεληθεί.
Ο κεφαλαιοκράτης βάζει τα λεφτά του και το επιχειρηματικό ρίσκο για να βγάλει λεφτά.
Κι εσύ σα χώρα βάζεις την καλή σου διάθεση και τα απαραίτητα κίνητρα, για να κερδίσεις θέσεις εργασίας, έσοδα από φόρους, ανάπτυξη, τεχνογνωσία, και ότι άλλο μπορείς.
Δυστυχώς η Ελλάδα με τα μυαλά που κουβαλάει δεν έχει να βάλει τίποτα. Οπότε παίρνει το τίποτα και μένει και στο τίποτα. Είναι σαν τα μαθηματικά. Όποια πράξη και να κάνεις με το 0, το αποτέλεσμα 0 θα είναι...Οι 999 στους 1000 εργοδότες στην Ελλάδα απλά ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους, προσφέροντας απλά τον βασικό μισθό, και όταν τον πληρώνουν κι αυτόν. Από ότι καταλαβαίνω ο φίλτατος storm έχει ζήσει στο πετσί του αυτές τις γαλέρες! Όλα τα άλλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας. Αν εσύ βιώνεις κάτι διαφορετικό, είσαι η εξαίρεση και πραγματικά χαίρομαι για σένα. Μακάρι να το βρίσκαμε και οι υπόλοιποι όμως.
-
Δυστυχώς η Ελλάδα με τα μυαλά που κουβαλάει δεν έχει να βάλει τίποτα. Οπότε παίρνει το τίποτα και μένει και στο τίποτα. Είναι σαν τα μαθηματικά. Όποια πράξη και να κάνεις με το 0, το αποτέλεσμα 0 θα είναι...Οι 999 στους 1000 εργοδότες στην Ελλάδα απλά ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους, προσφέροντας απλά τον βασικό μισθό, και όταν τον πληρώνουν κι αυτόν. Από ότι καταλαβαίνω ο φίλτατος storm έχει ζήσει στο πετσί του αυτές τις γαλέρες! Όλα τα άλλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας. Αν εσύ βιώνεις κάτι διαφορετικό, είσαι η εξαίρεση και πραγματικά χαίρομαι για σένα. Μακάρι να το βρίσκαμε και οι υπόλοιποι όμως.
Νομίζω ότι περιγράφεις έναν Έλληνα εργοδότη που πιθανότατα είναι και αριστερός. Δεν πρέπει να έχεις και μεγάλη σχέση με το πως λειτουργούν οι σοβαρές εταιρείες. Μπορείς να ρωτήσεις πάντως και να ενημερωθείς. Ποτέ δεν είναι αργά.
Όσο για το φίλο storm, αν κατάλαβα καλά έζησε μία άσχημη εμπειρία, αφού η εταιρεία που δούλευε έκλεισε. Είναι μια δύσκολη στιγμή για κάθε εργαζόμενο και την οικογένειά του.
Το πρόβλημα όμως στην πραγματικότητα είναι άλλο. Ότι δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα. Ακριβώς γιατί η χώρα είναι στο μηδέν με τα μυαλά που κουβαλάμε. Αν υπήρχαν και μεταπηδούσε σε μία άλλη εταιρεία, θα είχε υποστεί ένα προσωρινό "ξεβόλεμα".
Πιθανόν κάποιοι από εσάς αυτά να τα βρίσκετε εξιδανικευμένα. Σας ενημερώνω ότι δεν είναι. Φίλος που εργάστηκε για πολλά χρόνια Αγγλία, μου περιέγραφε γλαφυρά πως σε ένα πρωί του έλεγαν "μάζεψε τα πράγματά σου απ' το γραφείο μέχρι το μεσημέρι" και σε 2-3 μέρες έβρισκε νέα δουλειά.
Στη Γερμανία είναι πιο ήρεμα και πιο προβλέψιμα τα πράγματα, δε χάνεις εύκολα τη δουλειά σου. Ακόμα όμως κι αν συμβεί, είναι θέμα ημερών να βρεις καινούργια. Κάποιοι κιόλας στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα, ταξιδεύουν και στο εξωτερικό, για να "ξεσκάσουν" και να πάνε "φρεσκαδούρες" στη νέα δουλειά... -
Στην δε Αγγλία, που ανέφερες, υπάρχει σχεδόν αρνητικό ισοζύγιο στην απασχόληση και παρόλα ταύτα η αγοραστική δύναμη του εργαζομένου μειώνεται, σε αντίθεση με τις φαντασιώσεις σου περί ελεύθερης αγοράς:
"The UK’s unemployment rate has fallen to its lowest in nearly fifty years but workers are still suffering sharp falls in real income as wage growth lags behind soaring inflation."
https://www.thetimes.co.uk/article/unemployment-drops-to-50-year-low-of-3-7-lkdpv5xgr -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
1.Το επίδομα ανεργίας ; Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με την ύπαρξη του;
Παίρνω πάσα επειδή διάβασα και σε άλλα Post για το επίδομα ανεργίας, να γράψω ότι όταν κάποιος απολύεται στην Ελλάδα, δεν είναι δεδομένο ότι θα πάρει επίδομα ανεργίας.
Εγώ π.χ. όταν απολύθηκα το 2019 δεν πήρα επίδομα ανεργίας. Η εταιρεία αρχές του 2019 ανακοίνωσε ότι μας απολύει όλους γιατί αποχωρούσε από Ελλάδα.
Γιατί όμως δεν πήρα επίδομα; Γιατί υπάρχει η δυνατότητα από τον εργοδότη να ενεργοποιηθεί η λήξη σύμβασης εργασίας κοινή συναινέσει. Διακοπή σύμβασης εργασίας με σύμφωνη απόφαση και των δύο μερών.Ειδικά αν οι "απολύσεις" σε μία επιχείριση είναι πολλές π.χ. πάνω από 25 τότε είναι μονόδρομος αυτού του τύπου οι απολύσεις.
Ο εργοδότης δίνει ένα καλό μπόνους στους υπαλλήλους (σαν να έπαιρναν επίδομα) και μαζί με τους υπαλλήλους "σπάνε" τις συμβάσεις. Με αυτό το τρόπο η επιχείριση δεν δείχνει απολύσεις (δεν χάνει σε κύρος) και δεν "λογοδοτεί" στο υπουργείο εργασίας.
Τελικά στην δική μου περίπτωση φάνηκε ότι εγώ αποχώρισα από την εταιρεία. Δηλ. παραίτηση.
Αυτά θα τα έλυνε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε. Πλήρης αδιαφορία στα εργασιακά προβλήματα που τα είχε σημαία για να κερδίσει τις εκλογές το 2015.
Να ξέρεις πάντως πως είναι κυρίως ο πολιτικός χώρος που υποστηρίζεις (όχι πως οι Ζαίοι έκαναν και τίποτα αντίθετο) που άλλαξε τη νομοθεσία ώστε να δικαιούνται από ψίχουλα έως τίποτα οι εργαζόμενοι που απομακρύνονται από μια εταιρεία.
Και πως η απελευθέρωση των απολύσεων ανεμίζεται σαν σημαία από όλους τους δεξιούς ιδεολόγους...
Σε κάθε περίπτωση, εαν αποδέχεσαι, ίσως σαν πιο επικερδή, να υπογράψεις ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, είναι προσωπική η ευθύνη. Και φαίνεται ακόμη περισσότερο, πως οι "απελευθερωμένες" απολύσεις, είναι κατά του συμφέροντός σου.@andya3 Αυτή η νοοτροπία και ρητορική "σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω" και να προσπερνάμε με ένα "πόσο λυπηρό είναι" να χάνει κάποιος τη δουλειά του, και συνεχίζουμε την ρητορική υπέρ του ευεργέτη βιομήχανου που τον κατατρέχουν και εκμεταλλεύονται οι λαϊκοί ελληνάρες και το Ελληνικό Κράτος, είναι όντως αστεία, αλλά και τραγική ταυτόχρονα.
-
Στην δε Αγγλία, που ανέφερες, υπάρχει σχεδόν αρνητικό ισοζύγιο στην απασχόληση και παρόλα ταύτα η αγοραστική δύναμη του εργαζομένου μειώνεται.
"The UK’s unemployment rate has fallen to its lowest in nearly fifty years but workers are still suffering sharp falls in real income as wage growth lags behind soaring inflation."
https://www.thetimes.co.uk/article/unemployment-drops-to-50-year-low-of-3-7-lkdpv5xgrΣχεδόν πουθενά στον κόσμο δεν είναι επαρκές το εισόδημα των εργαζομένων. Αυτό είναι άλλο θέμα, άσχετο μ' αυτό που συζητάμε.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Φάνηκε σαν παραίτηση αλλά δεν ήταν.
Αναρωτιέμαι. Στην Ελλάδα έχεις δουλέψει ποτέ; Γενικά εργάζεσαι εσύ πουθενά; Κάνεις κάτι; Πως ζεις;
-
Για αυτό δεν θέλω να μπαίνω σε αντιπαραθέσεις.
-
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Δεν αναφέρθηκα πουθενά στην λέξη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
Αναρωτιέμαι. Στην Ελλάδα έχεις δουλέψει ποτέ; Γενικά εργάζεσαι εσύ πουθενά; Κάνεις κάτι; Πως ζεις;
Όταν έχεις υπαλληλική σχέση με μια εταιρεία, δύο δρόμοι υπάρχουν να την διακόψεις εν ζωή.
- Απόλυση
- Παραίτηση
- (έντιτ: Συνταξιοδότηση - που υπογράφεις παραίτηση)
το πως θες εσύ να ονομάζεις αυτό που σου συνέβη, είναι άλλο ζήτημα.
Αφού ρωτάς και ενδιαφέρεσαι να μάθεις, εργάζομαι από 2 βδομάδες μετά που απολύθηκα από φαντάρος στο Πεζικό, τα πρώτα χρόνια σε βιοτεχνία κι απ το 98 μέχρι το 2013 σε Χημική Βιομηχανία, από ίδρυσής της και μετά την εξαγορά της, μέχρι που το 2013 επί πολυχρονεμένων Σαμαροβενιζέλων έκλεισε (όταν δεν δεχόταν ούτε καν τις εγγυητικές επιστολές Ελληνικών τραπεζών οι ξένοι προμηθευτές πρώτης ύλης), μας απέλυσε, αποζημιώθηκα για 15,3 έτη με τους νόμιμους μισθούς, πήρα ταμείο ανεργίας 330€ για 12 μήνες + 300€ στο τέλος, συμμετείχα σε 2μηνο επιδοτούμενο σεμινάριο ανέργων, παράλληλα αναζητούσα εργασία και τέλος του 2014 αναχώρησα για το εξωτερικό όπου εργαζόμουν κι επέστρεψα αρχές του 2021, όταν άρχισε να παίρνει η μπάλα και την εκεί αγορά, μετά από συγχωνεύσεις έκλεισαν το εργοστάσιο όπου είχα προσληφθεί, έκαναν εθελούσια για τους ντόπιους και δεν ανανέωσαν τα Συμβόλαια των western contract employees.
Τι εννοείς "πως ζω τώρα;" με τόσο χρήμα που μοιράζει ο Mizotakis?
Εσύ, πως τα βγάζεις πέρα, δεν μας είπες;
-
Όταν έχεις υπαλληλική σχέση με μια εταιρεία, δύο δρόμοι υπάρχουν να την διακόψεις εν ζωή.
Απόλυση
Παραίτηση
το πως θες εσύ να ονομάζεις αυτό που σου συνέβη, είναι άλλο ζήτημα.Τι εννοείς "πως ζω τώρα;" με τόσο χρήμα που μοιράζει ο Mizotakis?
Εσύ, πως τα βγάζεις πέρα, δεν μας είπες;Είδες που δεν τα ξέρεις και πολύ καλά;
Και επειδή εγώ δεν θέλω να το παίζω δάσκαλος εδώ μέσα:
https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=119Εγώ ήμουν στην περίπτωση (ε) όπου ο εργαζόμενος δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας.
Από εκεί και πέρα εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα 25+ χρόνια με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε θέσεις της ειδικότητάς μου.
Και τέλος από ότι κατάλαβα (αφού δεν απάντησες, αλλά ξανά το πήγες στον αγαπημένο σου Κούλη) από τότε που επέστρεψες Ελλάδα δεν εργάζεσαι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2