-
Όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα της Βορείου Ιταλίας, εδώ ένα καλο ντοκιμαντέρ.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παρόλα αυτά όλα είναι δικαιολογίες, το θέμα είναι πως έχεις όρεξη τι βλέπεις που δεν βλέπουν οι άλλοι, τι σε κάνει να ενεργοποιηθείς;
πρεπει να βλεπετε λιγο παραμπροστα, αμα πατησει φρενο ο μαγκας στο παραμπροστα αμαξι.
δηλαδης, ειναι δυσκολο να αφησεις το κρεβατι και το αραλικι, ειναι ψιλοχαλασμα το πρωινο ντυσιμο
ομως μετα απο το ψιλοχαλασμα, ερχεται η ωρα που βαζεις το καφε στη ποτηροθηκη, οκ αν εχεις γαλλικο μπορει και να τον κρατας στο χερι, τραβας τη ρουφηξια, περνανε οι λωριδες στο δρομο και αρχιζει το ταξιδι.
που ειναι κανονικο και οχι τζοκερ κερδισμενο στο μαξιλαρι, γαματα σουβια τετρακουνητα, ζμπορτ διθεσια, φοβερο γυναικομανι στη βιλα, μεχρι να παει 11 να πρεπει να σηκωθεις να πας σουπερ μαρκετ για κωλοχαρτα και φτου παλιοζωη.Ωραίο ποστ.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πρόβλημά μου είναι ότι ψάχνω πάντα σχετικά αργά εισιτήρια , οπότε τρώω την ¨καμπάνα" . Αυτό το καταλαβαίνω. Κατά τα άλλα ή η σύζυγος παίρνει υπερβολικά πολλές βαλίτσες (που δεν) ή εγώ είμαι ¨κότα" και στην επιλογή ενοικίασης κλικάρω πάντα την έξτρα φουλ ασφάλεια (εδώ καλοδεχούμενη η όποια συμβουλή, μήπως είμαι πολύ κότα;) , οπότε ότι υπολογισμούς και να κάνω βγαίνει ακριβότερα το εν λόγω σχήμα. Ή κάνω κάτι λάθος....
Κατ' αρχάς φαντάζομαι ότι νοικιάζεις μέσω "brokers", όπως autoeurope, rentalcars, kayak κτλ. Όσον αφορά την ασφάλιση, συνήθως αφήνω ένα deductible περί τα 800 Ευρώ. Εξάλλου και στο δικό μου τόσο έχω. Αλλά σημαντικό είναι και που πάω. Το Σεπτέμβρη ας πούμε, που θα πάω καλώς εχόντων των πραγμάτων Napoli και Costa Amalfitana για 5 μέρες, θα βάλω πλήρη ασφάλιση.
Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, εγώ κλείνω νωρίς και φθηνά. Ακόμη και μια φορά στις τρεις να ακυρώσεις (δεν μου έχει τύχει) τα λεφτά που θα χάσεις, είναι λιγότερα από αυτά που θα έχεις γλιτώσει τις άλλες δύο φορές. Γενικά πάντα επιλέγω προορισμούς και περιόδους με φτηνά εισιτήρια. Είναι το βασικό μου κριτήριο για το που και πότε θα πάω.
-
This post is deleted! -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Ελλάδα γεμίζει,δεν αδειάζει. Σκέψου ότι για κάθε 10 ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό,έρχονται 100 ισλαμιστές επενδυτές. Το αλ6 και το coole μεριμνούν σχετικά!
Ναι, αλλά σκέψου ότι στην Ελλάδα οι άντρες (δηλαδή όσοι έχουν γιους) σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμοι για το dancing with the stars...
-
Δεν θα σχολιάσω τα ήθη,έθιμα και γενικότερα την κουλτούρα τους. Άλλωστε και εμείς σε κάποιες κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις με το κατάλληλο edit κάπως έτσι φαινόμαστε!
Το μεγάλο μου θέμα είναι ότι η ζωή των αλλόθρησκων δεν υπολογίζεται και μάλιστα σκοτώνοντας έναν άπιστο θα πας στον παράδεισο και θα γ@μ@ς 72 παρθένες!!! Δεν γίνεται να έχεις σπουδάσει γιατρός και να παράλληλα να πιστεύεις αυτές τις ασυναρτησίες. Αλήθεια,η γυναίκα μουσουλμάνα στον παράδεισο θα έχει 72 γυμνασμένους;;; Όχι ούτε η ζωή αυτής μετράει....... -
Εγώ από την άλλη αναγκάζομαι εδώ μέσα να το ρίχνω στην πλάκα, γιατί με αυτά τα θέματα άκρη δεν βγαίνει. Ειδικά όταν ο μισελληνισμός ανθεί και στο φόρουμ.
-
Μέχρι πρότινος ο ανθελληνισμός ήταν προνόμιο των άθεων αριστερών. Πλέον διαπίστωσα ότι και οι δεξιοί εκτός απο άθεοι είναι και ανθέλληνες. Παίξε άμυνα και Βάστα λοιπόν!
-
Τελικά ο Κούλης το μιλά καλά το Αγγλικό.
Τον βλέπω στην TV, γλιστρίδα έχει φάει. Ασταμάτητος.Και όπως θα έλεγαν οι αντιπολιτευόμενοι "είναι και γκόμενος"...
-
Τα ελληνικά του τα γράφουν και τα διαβάζει. Τα αγγλικά τα λέει μόνος του.
Καταλαβαίνεις τι εννοώ....... -
Πάντα από κάτι θα κινδυνεύει το Έθνος, μα απ τους κομμουνιστάς, μα απ τους μουσουλμάνους, μα απ τους εξωγήινους, δεν έχει και πολύ σημασία, δεν κινδυνεύει μόνο απ τους μισαλλόδοξους και τους οπισθοδρομικούς οι οποίοι πάντα βρίσκονται υπό διωγμό οι φουκαριάρηδες...
-
Το έθνος κινδύνευε και θα κινδυνεύει πάντα από τους Μουσουλμάνους. Εκτός αν οι Τούρκοι γίνουν Χριστιανοί, οπότε θα κινδυνεύουμε από ομόθρησκους.
Οι μετανάστες προς το παρόν δεν αποτελούν κίνδυνο, εκτός αν πολλαπλασιαστούν δυσανάλογα με το ντόπιο πληθυσμό, κάτι που δεν αποκλείεται στο μέλλον όπως πάει η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση.
Επίσης το έθνος κινδυνεύει απ΄αυτούς που προκαλούν την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση, ως συνέπεια της οικονομικής ανέχειας και της υστέρησης της ποιότητας ζωής σε σχέση με τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο.
Ωραίο είναι να κατηγορούμε για όλα αυτά γενικά κι αόριστα τα συμφέροντα, τους ολιγάρχες, τους βολεμένους, τους άριστους και όποιον άλλο μας κατέβει στο μυαλό. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλα αυτά τα έχουν προκαλέσει οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Α, το όνομά τους αρχίζει από σολ.. και τελειώνει σε ...κες -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ααα.... και μη μιλησετε στον γατο για ελειψη χρονου και παπαριες, δεν τα λενε αυτα σε καποιον που δουλευει 16 ωρες την ημερα. ουτε για ελειψη γιουρων, τα περισσοτερα μερη με παπια, χρεπια, κτελ και ιντερρειλ τα εχω γυρισει
Αν και έχεις ένα δίκιο, εκτός από την έλλειψη χρημάτων είναι και η έλλειψη διάθεσης. Επίσης μετράνε πολλά άλλα πράγματα:
-
Ηλικία παιδιών...εγώ π.χ. πρέπει να τον πάρω μαζί και για εμένα είναι ταλαιπωρία. Και το ΣΚ θέλω να ξεκουραστώ όχι να ταλαιπωρηθώ. Εσύ τα αφήνεις σπίτι.
-
Άλλες εποχές που τα έκανες εσύ με παπιά...σιγά μην το κάνω στα 47 μου με παπί τρικάβάλο...αχαχα!
-
Χρόνος υπάρχει όταν δεν υπάρχουν υποχρεώσεις τέκνων...μεγάλωσαν και τα ξέχασες μάλλον!
-
Τα λεφτά είναι πεπερασμένα, οπότε από κάπου κόβουμε για να τα κάνουμε αυτά. Προφανώς είναι καλύτερες δραστηριότητες από πολλές...αλλά ο καθένας κρίνει.
Προσωπικά ΣΚ δεν έχω αντοχές να φύγω, ταλαιπωρία για 24 ώρες. Μόλις πάρω άδεια εννοείται, δεν κάθομαι μέρα στην Αθήνα.
παπι 50 κυβικων τρικαβαλο εκανα προσφατα σε νησι, ειχα τυχη και την εβγαλα καθαρος, αλλα ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι καλο εχει το παπι, αντιθετα ειδα πολλους κινδυνους. Εδω ειδα κινδυνους και στο ποδηλατο. Επισης μου ειπαν οτι απο γουρουνες σκοτωνεται πολυ κοσμος στο συγκεκριμενο νησι.
-
-
This post is deleted! -
Χαμόγελο του Παιδιού: "Η κυβέρνηση μας βάζει λουκέτο"
-
Το ελληνικόν έθνος δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες. Το σουηδικό πάλι, μάλλον ναι, όπως απεφάνθη η πρωθυπουργός του
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ελληνικόν έθνος δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες. Το σουηδικό πάλι, μάλλον ναι, όπως απεφάνθη η πρωθυπουργός του
"Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας Σουηδο-δανός, αντι-ισλαμιστής πολιτικός έκαψε το Κοράνι σε μια συγκέντρωση. Μετά από αυτό ακολούθησαν πολλαπλά επεισόδια για πάρα πολλές μέρες, αφού ο ίδιος γυρίζει από περιοχή σε περιοχή όπου μένουν μετανάστες και κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, προκαλώντας επεισόδια και αντιδράσεις."
Ενδιαφέρον.
Ένας μουρλός Σουηδός Μπογδάνος γυρίζει από χωριό σε χωριό με μετανάστες για να κάψει δημόσια το Κοράνι, κι αφού ξεσηκώνονται οι μουσουλμάνοι της περιοχής, που μέχρι τότε ζουν μια κανονική ζωή, απέτυχε η ενσωμάτωση...
Χμμμ... για να το δοκιμάσουμε στην Ελλάδα, κάψιμο ενός τόμου Ευαγγελίου κάθε Κυριακή σε πλατεία διαφορετικής πόλης, να δούμε τι θα συμβεί άραγε; Θα τον κερνάνε Παστίτσιο αυτόν που θα βάζει τη φωτιά;
Γιατί δεν δοκιμάζει το ίδιο με μια Τόραχ έξω απ τις Συναγωγές στη Σουηδία, να δείξει πόσο απροσάρμοστοι στα Ευρωπαϊκά Ιδεώδη είναι και οι Εβραίοι ή να καίει Ευαγγέλια στις γειτονιές όπου μαζεύτηκαν πολλοί μαυροκέφαλοι Έλληνες;Όχι πως είναι μια τρελή προβοκάτσια, κοινό έγκλημα που διώκεται παντού στον πλανήτη, η υποκινηση μίσους και προσβολή θρησκευτικών συμβόλων... το δε δημόσιο κάψιμο βιβλίων, γνωστή πρακτική των προγόνων των συγκεκριμένων πολιτικών ανδρών...
ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ;
Καλά στο Πρόταγκον λαλημένοι ήταν από γεννησιμιού τους, αλλά κι εσείς ρε παιδιά που το αναπαράγετε αυτό και δεν το βάζετε και στο νήμα με τις Γελοιογραφίες...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
"Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας Σουηδο-δανός, αντι-ισλαμιστής πολιτικός έκαψε το Κοράνι σε μια συγκέντρωση. Μετά από αυτό ακολούθησαν πολλαπλά επεισόδια για πάρα πολλές μέρες, αφού ο ίδιος γυρίζει από περιοχή σε περιοχή όπου μένουν μετανάστες και κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, προκαλώντας επεισόδια και αντιδράσεις."
Ενδιαφέρον.
Ένας μουρλός Σουηδός Μπογδάνος γυρίζει από χωριό σε χωριό με μετανάστες για να κάψει δημόσια το Κοράνι, κι αφού ξεσηκώνονται οι μουσουλμάνοι της περιοχής, που μέχρι τότε ζουν μια κανονική ζωή, απέτυχε η ενσωμάτωση...
Χμμμ... για να το δοκιμάσουμε στην Ελλάδα, κάψιμο ενός τόμου Ευαγγελίου κάθε Κυριακή σε πλατεία διαφορετικής πόλης, να δούμε τι θα συμβεί άραγε; Θα τον κερνάνε Παστίτσιο αυτόν που θα βάζει τη φωτιά;
Γιατί δεν δοκιμάζει το ίδιο με μια Τόραχ έξω απ τις Συναγωγές στη Σουηδία, να δείξει πόσο απροσάρμοστοι στα Ευρωπαϊκά Ιδεώδη είναι και οι Εβραίοι ή να καίει Ευαγγέλια στις γειτονιές όπου μαζεύτηκαν πολλοί μαυροκέφαλοι Έλληνες;Όχι πως είναι μια τρελή προβοκάτσια, κοινό έγκλημα που διώκεται παντού στον πλανήτη, η υποκινηση μίσους και προσβολή θρησκευτικών συμβόλων... το δε δημόσιο κάψιμο βιβλίων, γνωστή πρακτική των προγόνων των συγκεκριμένων πολιτικών ανδρών...
ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ;
Καλά στο Πρόταγκον λαλημένοι ήταν από γεννησιμιού τους, αλλά κι εσείς ρε παιδιά που το αναπαράγετε αυτό και δεν το βάζετε και στο νήμα με τις Γελοιογραφίες...
Εσύ διάβασες το είπε η κυρά Μαγκνταλένα; Η ενέργεια του ακροδεξιού ήταν απλα η αφορμή για τα επεισοδια, όχι η αιτία της αποτυχίας όπως νομίζεις ότι λέει το protagon. Μιλάει για το ότι διαμορφώθηκαν δύο παράλληλες κοινωνιες (μεταναστών και γηγενών) και ότι η ενσωμάτωση απέτυχε. Σε μια χώρα που δέχτηκε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στην ΕΕ. Και λογω περιορισμένων πόρων, αν δεν έχει η Σουηδία χρήμα με το "robin hood tax" λεφτά να το κάνει, ποιος έχει;
Που να ξέρουν βέβαια οι Σουηδοί από κοινωνικές πολιτικές... Συντηρητικλες μια ζωή λεμε... Θέλουν να μπουν και στο ΝΑΤΟ... Η ελληνική αριστερά θα τα χε κάνει καλύτερα.Εδώ η δήλωση και από αλλού για να μην υπάρχουν αμφιβολίες
https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2022/apr/28/swedens-failed-integration-creates-parallel-societies-says-pm-after-riots"Οι πόροι για τις κοινωνικές υπηρεσίες και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ήταν πολύ λίγοι".
-
Απέναντι απ το όμορφο νεοκλασικό ενός βέρου Αθηναίου, που παραγγέλνει "σουβλάκι με γύρο" , νοίκιασαν τα ισόγεια διαμερίσματα της άσχημης πολυκατοικίας κάτι Βολιώτες, Λαρισαίοι και Καρδιτσιώτες, που έψαχναν δουλειά.
Τα έπαιρνε άσχημα ο γκάγκαρος που του αλλοίωσαν τον πολιτισμό της γειτονιάς, να ακούει όλη μέρα Χαρά Βέρα στη διαπασών απ τα μπαλκόνια και να μυρίζει η γειτονιά αρνίσια κεφαλάκια που βράζουν στη χύτρα... ένα απόγευμα, ενώ διάβαζε ήσυχα επιστολές του Ιησού στο σαλόνι κι απ τη τηλεόραση άκουγε δηλώσεις Βορίδη, αρχίζει πάλι από απέναντι να παίζει το ηχείο "Δε θέλω να δουλεύεις, και στα καπνά να πας...".
Αυτό ήταν, του γύρισε το μάτι του γκάγκαρου, βγαίνει έξω στη μέση του δρόμου κι αρχίζει να φωνάζει χωρίς να παραλείπει κανένα φωνήεν: "Σκ@τα στα σπίτια σας, στις οικογένειές σας και σε ό,τι έχετε ιερό, κωλόβλ@χοι!"...
...βγήκαν και τον κάνανε τ'αλατιού, τ' μάσαν τα τσαούλια, τ' λιάνσαν τα πλευρά...
Συμπέρασμα: ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ! Να γυρίσουν στα χωριά τους, δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην Αθηναϊκή κοινωνία...Το λέει κι ο Μπογδάνος.
-
Δεν ξέρω τι λέει ο Βορίδης και ο Αθηναίος. Και ο Storm έλεγε ότι του έσπασαν το αμάξι στην σαλονίκη επειδή ήταν ποταπός χαμουτζής (κι εγώ προσωπικά πριν 20 χρόνια είχα φάει εκεί τρεις κλήσεις συνεχόμενες σε μισή μέρα, η τρίτη με αφαίρεση πινακίδων, καθόλα δίκαιες οι κλήσεις αλλά αμάξια με σαλονικιώτικές πινακίδες δίπλα δεν είχαν ).
Εδώ μιλάμε για μια κοινωνία ανεκτική, αρκετά open minded, με πολλούς πόρους κλπ που προσπάθησε να ενσωματώσει μεγάλο αριθμό μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων. Το συμπέρασμα είναι ότι απέτυχαν. Δεν έγινε ενσωμάτωση, δημιουργήθηκαν δύο παράλληλες κοινωνίες οι οποίες άρχισαν να έχουν και διαφορές μεταξύ τους, κάτι που οδηγεί και σε προστριβές/επεισόδια. Ένας από τους λόγους που το αποδίδει ήταν ότι δεν έριξαν περισσότερα χρήματα (όχι ότι έριξαν λίγα) στις κοινωνικές υπηρεσίες και την αστυνομία.
Συνεπώς η ενσωμάτωση χρειάζεται χρήματα για κοινωνική πολιτική (επιδόματα, σπίτια, απασχόληση σε δουλειές, λειτουργούς στην οικογενεια και τα σχολεία κλπ) και χρειάζεται και ισχυρή αστυνομία για να αποτρέψει την παραβατικότητα από την όποια πλευρά. Αυτά συμπεραναν και θα έλεγα ότι μάλλον έχουν πλέον πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από την όποια θεωρητική δική μας ανάλυση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2