-
Μάλλον εννοεί για το εξωτερικό, συγκριτικά με την θάλασσα στην Ελλάδα.
Πάντως έχω πάρα πολλούς φίλους που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω ανεργίας και μνημονίων, έχουν φρικαρει με τις θάλασσες τους και τα και καλά τουριστικά τους μέρη. Είναι άθλια μου λένε. Και όχι μόνο ένας και δύο. Σχεδόν όλοι. Οι άνθρωποι σε αυτά τα κράτη κάνουν απλά πράγματα ως τουριστική ατραξιόν που εμείς στην Ελλάδα θα πετούσαμε τα σκουπίδια μας.
Αχ και να είχαμε καλή οικονομία, Αχ!
-
Κολυμπούσα στο Bournemouth, η θάλασσα ήταν τραγική σε σχέση με τις δικές μας.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια.
Διακοπές δεν πας μόνο για μπάνιο, θέλεις και το υπόλοιπο πακέτο. Μπορεί η Χαλκιδική να έχει ανώτερες παραλίες από κλασικούς νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά εκτός από αυτό δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη ομορφιά για τον τουρίστα (σπιτάκια, σοκάκια, χαλαρά, κλπ).
Ε δεν γίνεται να τα λες τέτοια πράγματα. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη και όλη την Ελλάδα. Στο Πόρτο Καρράς κολυμπούσα στην σκιά!!! Αυτό που αλλού θα το δεις; Κρασί και σταφύλια μέσα στην θάλασσα, υπό σκιάν!!!
Και μετά με το Land Rover να κάνω τρελες εκεί στους χωματόδρομους! Τα σοκάκια... ε, δεν μου έλειψαν.
Φαντάζομαι έχουν και αλλού λίμνες η παραθαλάσσια με σκιά. Έλα όμως που μόλις μπεις να ξυπνήσεις είναι τίγκα στο φύκι...
Ίσα ίσα που στα σκιερά αυτά συνήθως κατεβαίνουν κρύα νερά υπόγεια απ το βουνό, και κάνεις ξύπνημα σπέσιαλ, κι επειδή είναι σκιερά και τρέχουν νερά, δεν έχουν φύκια ή αν έχουν μερικές τούφες είναι ελάχιστο μήκος.
Μακάρι να υπήρχαν νερά με ποσειδωνία παντού, πέρα απ την καθαρότητα θα υπήρχε και πανέμορφο οικοσύστημα να παρατηρήσεις, ψάρια να ψαρέψεις κλπ. αλλά τα προηγούμενα χρόνια με τους δυναμίτες, τα μπαζώματα κλπ έχουν κάνει τη ζημιά τους σε όσα παράκτια ήταν κατοικημένα. -
Είχα δει μια ταμπέλα κάποτε στην Δανία. White sandy beaches. Το φύκι ξεκίναγε στα 20 εκ από την επιφάνεια της θάλασσας, μεχρι τον πυθμενα. Μπλιαχ...
-
Να πούμε τα θετικά. Στον αυτιά άκουσα το πρωί πως πλέον τελειώνει και το 2019 για κύρια σύνταξη.
Το θέμα είναι πως μετά τη λήξη όλων αυτών των εκκρεμών συντάξεων θα είναι άμεση η σύνταξη με τη σύνταξη εμπιστοσύνης.
Βγήκες στη σύνταξη, σε ένα μήνα παίρνεις σύνταξη.Το σημαντικότερο που θα αρέσει σε πολλούς φίλους εδώ στο φόρουμ. Η δουλειά βγήκε με 900 λιγότερους υπαλλήλους!!!
Ουαου! Αν είναι αληθές. Εντυπωσιακό. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στον αυτιά άκουσα το πρωί...
Παρακολουθείς Αυτιά; Έλεος...
-
Όταν έχει οικονομικά θέματα, ναι, τι να δω;
Όταν άρχιζει τα πολιτικά, κάνω τις δουλειές μου και φεύγω από την τηλεόραση.
Δεν στήνομαι να τον δω. Ότι πετύχω και αν μου αρέσει βλέπω.
-
Οκ, εισαστε ολοι σχεδον νεωτεροι του γατου καο βλεπω στα λογια σας μια παραιτηση και ενα αοριστο για οτι καποτες καματε.
Ο γερο γατος ομως λεει και φωναζει, ζουμε στην ομορφοτερη μερια του κόσμου και μονο να το φχριστηθουμε μπορουμε.
Το σημερινο πολυ πρωινο λοιπον του γατου ειχε ερετρια για συννενοηση με κατι κηπουργια στο κληρονομημενο εξοχικο που εγινε ζουγκλα ο κηπος και αμεσως αναχωρηση για απόλαυση της καθυστερημενης φετος ανοιξης. Απο ερετρια θεολογο λοιπον πισσωνα και απο εκει στο δρομο της στενης προς νεα αρτακη, δεξια για πολιτικα και καφεδακι σε μπρικι στην αμμο στα πλατανια, μετα ανεβασμα προς προκοπι απο τον υπεροχο και απο τοπιο αλλα και οδήγικα δρομαρο, ενα κερακι στον Αγιο και γεμισμα με Αγιασμα, στροφη διπλα απο τα μαγαζια με τα σουβενιρ και ανεβασμα απο το χωμα στο ορος καντηλι, χωσιμο εκει στην παλια Παναγια που εκανα το γκεικο να βγαλει αρχιδια στις λασπες, τα ποταμακια και τα νεροπαρματα, συνεχεια στη Μετα μορφωση Σωτηρος, τρομερα σημεια και ερημοκλησσια που σε φερνουν κοντα στο θεο. Και στους 9 βαθμους, στα 1000 υψομετρο. Απο εκει κατεβασμα πισω προκοπι και κατω προς αιγαιο στο πηλι, ομορφη παραλια, υπεροχα νερα. Συνεχεια για βλαχια, ψωνια στο φουρνο και κατεβασμα στην παραλια βλαχιας, μεσα σε οργιωδες πρασινο. Καθε κυριακη πρεπει να περπαταω 10 χιλιομετρα, ομορφο ειναι το μονοπατι που βγαζει στη παραλια σαρακηνικου, και τη μικρη και τη μεγαλη. Οποτε αλλα 10km με το γκεικο και κατεβασμα μεχρι τα μονοπατια, περπατημα, η θαλασσα λαδι, το νησακι φαινόταν μια βουτια αποσταση.
Επιστροφη ομως, σχετικα πατημενα, 5.30 μπηκα σπιτι. Κατι τσιμπημα στο ποδι, επισκεψη στη μαμα που εχει τα Θέματα υγειας των γηρατειων και περπατημα μεσα στις λαικες συνοικιες να συμπληρωσουμε τα 14000 βηματα. Παντου υπεροχος αυτος ο τοπος, ακομη και στα μπαλκονια με τις οικογενειες στο τραπεζι και τη μυρωδια κυριακατικης καθαριοτητας και τάιντ. -
Γάτε μου μην πέφτεις στην λούμπα του αυτοθαυμασμού. Κάπου στο 4ruote Ιταλίας ο αντίστοιχος Γάτος τα ίδια γράφει για τις ομορφιές της χώρας του, όπως και στο 4tekerlek ο Τούρκος Γάτος. Ο καθένας νομίζει ότι ζει στην ομορφότερη χώρα... Το οδηγικά καλό στην Ελλάδα πάντως είναι η λιγότερη αστυνόμευση σε σχέση με τα τρομοκρατικά όρια που έχουν στην Ευρώπη. Όπως επίσης ότι ακόμα επιτρέπεται το off roading. Στην Αγγλία π.χ. υπάρχουν μόνο συγκεκριμένα μονοπάτια και πίστες off road. Κατά τα άλλα είναι παράνομο να βγεις εκτός δρόμου, εκτός αν είσαι σε καμιά ερημιά και δεν σε δει κανείς.
-
Αντίστοιχα πέφτεις στη λούμπα του σνομπισμου.
Είπαμε υπάρχουν και άλλες ωραίες συνήθως μεσογειακές χώρες. Η δική μας έχει το προνόμιο των νησιών και ότι σε μια ώρα είσαι από εξαιρετικά βουνά σε εξαιρετικές θάλασσες.Εδώ από ταξιδιωτικες σελίδες...
Κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ψηφοφορίες από τουρίστες και ταξιδιωτες πάντα μέσα στις 10 ομοεφοτερες χωρες του πλανήτη είναι. Υπάρχουν και άλλες 200 κάτι χώρες. Αλλά η Ελλάδα είναι μέσα στις 10. Και οι περισσότερες είναι μεσογειακές.
https://news.gtp.gr/2013/08/06/greece-is-one-of-the-most-beautiful-countries-in-the-world/Όποιον και αν ρωτήσεις στον πλανήτη θα σου πει κάποιες ωραίες χώρες, όντως, και μέσα θα βάλει και την Ελλάδα. Υπάρχει δηλαδή ένα μοτίβο, δεν είναι κάτι που έχει χτυπήσει μόνο τους Έλληνες και έγιναν όλοι φανατικοί.
-
Το πρόβλημά μας είναι ότι νομίζουμε ότι τουρισμός είναι μόνο η θάλασσα και το ταβερνάκι.
Εννοείται ότι είναι πολύ όμορφη η χώρα μας . Αλλά ενώ στο φυσικό περιβάλλον είμαστε τέλοιοι , το οικιστικό μας περιβάλλον , με εξαίρεση κάποια νησιά και ελάχιστες ηπειρωτικές πόλεις , είναι απαράδεκτο. Στην Ιταλία που αναφέρθηκε π.χ. , ακόμα και οι μέτριες πόλεις τους είναι πιο όμορφες από τις περισσότερες δικές μας.
Πλήθος λαθών ( εγκατάλειψη αρχαιολογικών χώρων, λάθος οργάνωση τουριστικών υποδομών, χάλια πόλεις και πολλά άλλα ) , μας έχουν φέρει να έχουμε τόσο μικρή σεζόν. Η Ρώμη ας πούμε ή η Βαρκελώνη έχουν τουρισμό όλο το χρόνο υπερπολλαπλάσιο της Αθήνας. Ακόμα και στην Κύπρο (ίδια οικιστικά χάλια), όταν φεύγουν οι μπεκρούδες Αγγλίδες το φθινόπωρο έρχονται να ξεχειμωνιάσουν οι γιαγιάδες τους και κόβουν βόλτα στην παραλία του Προταρά πάνω κάτω....
Υπάρχουν τόσα άλλα είδη τουρισμού εκτός του δικού μας, τουρισμός με υποδομές και σεβασμό στον τουρίστα (και όχι μουζάκα σάπιο στην Πλάκα ) ,τα οποία εμείς αγνοούμε πλήρως. Και μια χαρά λεφτάκια αφήνουν. Είμαι και εγώ της άποψης ότι υπάρχουν και άλλες πανέμορφες χώρες , αυτό δεν υποβαθμίζει την Ελλάδα, το αντίθετο...
-
Ρε παιδιά όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονται η Μόνικα Μπελούτσι και η (βάλτε οποία Ελληνίδα) σας αρέσει και οι δύο στα νιάτα τους είναι λογικό όπου και αν κοιτάξεις να τρελαθείς από την ομορφιά που αντικρίζεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η μία αναιρεί την άλλη. Και οι δύο είναι πενταμορφες με τον τρόπο τους κυρίως μεσογειακό.
Συμφωνώ πως οικιστικά είναι πιο μπροστά στην Ευρώπη διότι τα διαμάντια των ελληνικών πόλεων (νεοκλασικά) χάθηκαν στην ανοικοδόμηση της αντιπαροχής.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αντίστοιχα πέφτεις στη λούμπα του σνομπισμου.
Είπαμε υπάρχουν και άλλες ωραίες συνήθως μεσογειακές χώρες. Η δική μας έχει το προνόμιο των νησιών και ότι σε μια ώρα είσαι από εξαιρετικά βουνά σε εξαιρετικές θάλασσες.Εδώ από ταξιδιωτικες σελίδες...
Κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ψηφοφορίες από τουρίστες και ταξιδιωτες πάντα μέσα στις 10 ομοεφοτερες χωρες του πλανήτη είναι. Υπάρχουν και άλλες 200 κάτι χώρες. Αλλά η Ελλάδα είναι μέσα στις 10. Και οι περισσότερες είναι μεσογειακές.
https://news.gtp.gr/2013/08/06/greece-is-one-of-the-most-beautiful-countries-in-the-world/Όποιον και αν ρωτήσεις στον πλανήτη θα σου πει κάποιες ωραίες χώρες, όντως, και μέσα θα βάλει και την Ελλάδα. Υπάρχει δηλαδή ένα μοτίβο, δεν είναι κάτι που έχει χτυπήσει μόνο τους Έλληνες και έγιναν όλοι φανατικοί.
Μα δεν λέω ότι είναι άσχημη η χώρα μας. Λέω ότι υπάρχουν αρκετές το ίδιο ωραίες (ίσως και ωραιότερες). Ο πλανήτης έχει παντού ομορφιές και φυσικά είναι και θέμα γούστου. Όπως λέει και ο criuser, ομορφιά είναι και το βουνό των Αυστριακών. Ο καθένας έχει διαφορετικό ορισμό για την ομορφιά. Το ξερό τοπίο των Κυκλάδων το βρίσκω αποκρουστικό. Σε άλλους αρέσει...
-
Εξαιρετικό το αλπικό τοπίο, ιδιαίτερα στην Ελβετία σε κάτι χωριουδάκια που είναι πενταμορφα.
Η διαφορά της χώρας μας είναι πως έχει από όλα αυτά ή δείγμα τους που θυμίζουν εντονα. Έχει εξαιρετικά βουνά, και δάση, έχει και θάλασσες σαν εξοτικα τροπικά νησιά, έχει και ξερό τοπίο, έχει πεδιάδες, έχει και βράχια με θαλλασα.
Αυτό εννοώ ως τουριστική αξία. Όλα μαζεμένα τα έχει.
Αν οικιστικά ήταν σε καλύτερο επίπεδο από ότι σήμερα θα ήταν κορυφαία.Πλέον η τάση είναι να έρχονται ο ταξιδιώτες, να νοικιάζουν ένα όχημα και να ξεκινούν από μικρά πετρινα ηπειρωτικά χωριά σα βουνα, μετά να πηγαίνουν ας πούμε στα μετέωρα, μετά στις παραλίες του Ιονίου με τις εξωτικές θάλασσες και πριν φύγουν πηγαίνουν να δουν τα αρχαία στην Αθήνα.
Έχουν δει τόσα πολλά εξαιρετικά μέρη μαζεμένα. Αυτό εννοώ
Στα περί σεζόν δεν πιστεύω να μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Πέρα από τον τουρισμό σε βουνά κτλ δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον τουρισμό που στηρίζεται στα οικιστικά καλλη πάρα μόνο στα φυσικά.
Σε αυτό ευθύνη έχετε οι μηχανικοί και η πολεοδομία.Εδώ βλέπεις να αλλάζει κεντρικός δρόμος κατεύθυνση επειδή έχει ο άλλος την παράγκα του και θέλει και μεγάλο οικόπεδο με μαντρότοιχους από τσιμέντοτουβλα.
-
Γάτε μου μην πέφτεις στην λούμπα του αυτοθαυμασμού. Κάπου στο 4ruote Ιταλίας ο αντίστοιχος Γάτος τα ίδια γράφει για τις ομορφιές της χώρας του, όπως και στο 4tekerlek ο Τούρκος Γάτος. Ο καθένας νομίζει ότι ζει στην ομορφότερη χώρα... Το οδηγικά καλό στην Ελλάδα πάντως είναι η λιγότερη αστυνόμευση σε σχέση με τα τρομοκρατικά όρια που έχουν στην Ευρώπη. Όπως επίσης ότι ακόμα επιτρέπεται το off roading. Στην Αγγλία π.χ. υπάρχουν μόνο συγκεκριμένα μονοπάτια και πίστες off road. Κατά τα άλλα είναι παράνομο να βγεις εκτός δρόμου, εκτός αν είσαι σε καμιά ερημιά και δεν σε δει κανείς.
τωρα μολις αποχτησα προσβαση σε πισι, τα προηγουμενα ειναι απο μομπάιλ...
λοιπον συντροφε...- δεν απαντας στην ουσια και αποπροσανατολιζεις την συζητηση. δηλαδης ενω αναφερεις και εσυ τι εκανες, στον αοριστο, στην χαλκιδικη δεν βλεπω να νιατα σου να τα χορταινεις με απολαυσεις στη φυση ή στη ληψη αληθινων στιγμων, μυρουδιων της πολης. καποτες ειχα θαυμασει που ξεφυγες με τη μπεμπε για ενα γρηγορο στροφυλικι με καλογρηγορη παρεα, απο τοτες εχω να ακουσω νεα σου. αυτο που καμετε οι νεωτεροι στιγματιζει ο γερογατος. λαπη εισαι ο πιτσιρικοτερος και δεν σε ακουω να βουτας στο πρασινο και στα γαλαζιο, το αυτο και οι αποδελοιποι πλην του σιβιλ. θα περασουν τα χρονια, θα πονεσουν οι μεσες και τα γονατα και θα μεινετε και παλι στον καναπε, οποτε σηκωστε τους κωλους σας τωρα οσο προλαβαινετε
- η χωρα μας ειναι η ομορφοτερη γιατι αλλαζει τοπια και παραστασεις με ενα καταπληκτικα τιμιο τροπο σε ελαχιστη αποσταση. απο τρομερα τοπια στα βουνα, μεχρι στα απιστευτα γαλαζια νερα. και ακομη και στις ασχημοπολεις μας, υπαρχει μια πρωτογονη ομορφια, καπου εκει στα φτωχα προαστεια, με τις παρεες που καλαμπουριζουν στα μπαλκονακια και τις αυλες, μεσα στο μεγαλο οικοδομικο νταιβέρζιον ποσο ομορφα ενωνονται ολα με τη φωνη της πιτσιρικας που βρηκε τον γιωργακη χωμενο πισω απο τον καναπε στο κρυφτο.
αν η χωρα μας ηταν η πολιτεια νουμερο 51 στις ηπα ή η κριμαια του βλαδιμηρου ή η κορνουαλη του βαψομαλια, ολος ο κοζμος θα μιλαγε για αυτο, θα ηταν κυριο θεμα σε 301321 ταινιες, θα ηταν το κεντρο του κοσμου. πολλες αλλες γωνιες του πλανητη εχουν ομορφιες, εχω βρεθει σε μερικες, αλλα κανενα αλλο μερος δεν εχει την μυρουδια μας εδω. που αλλου φτανωντας με τη ρομιλντα στην ηρακλεια σε παιρνει η μυρωδια του ζεσταμενου ξεροχορτου αλατισμενου που φωνασκει ελα να ρουφηξεις λιγο απο παραδεισο.
ααα.... και μη μιλησετε στον γατο για ελειψη χρονου και παπαριες, δεν τα λενε αυτα σε καποιον που δουλευει 16 ωρες την ημερα. ουτε για ελειψη γιουρων, τα περισσοτερα μερη με παπια, χρεπια, κτελ και ιντερρειλ τα εχω γυρισει
και επειδη εσεις πρεπει να ξερετε
https://www.google.com/maps/place/Παναγιά/@38.6883949,23.4881043,546m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14a12ec57140e2ff:0x321ce2684e1f0dc6!2zzqDPgc6_zrrPjM-AzrkgMzQwIDA0!3b1!8m2!3d38.7332366!4d23.4902994!3m4!1s0x14a12f5cae8ce629:0x40b80b28ea38e956!8m2!3d38.6894421!4d23.4902767
https://www.google.com/maps/place/Παραλία+Βλαχιά/@38.7492764,23.6531727,2784m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14a12ec57140e2ff:0x321ce2684e1f0dc6!2zzqDPgc6_zrrPjM-AzrkgMzQwIDA0!3b1!8m2!3d38.7332366!4d23.4902994!3m4!1s0x14a13477dcae73f1:0xd328996b573643f5!8m2!3d38.7511005!4d23.6694485
https://www.google.com/maps/place/Μακρυγιαλος+Βλαχιας+Ευβοια/@38.7518296,23.677272,1786m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14a12ec57140e2ff:0x321ce2684e1f0dc6!2zzqDPgc6_zrrPjM-AzrkgMzQwIDA0!3b1!8m2!3d38.7332366!4d23.4902994!3m4!1s0x14a134651cf0c3e5:0x3d3a79114d991eef!8m2!3d38.7520241!4d23.6820501
https://www.google.com/maps/place/sarakiniko+old+harbour+limani/@38.7589574,23.6903578,2255m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14a12ec57140e2ff:0x321ce2684e1f0dc6!2zzqDPgc6_zrrPjM-AzrkgMzQwIDA0!3b1!8m2!3d38.7332366!4d23.4902994!3m4!1s0x14a134f055d5086b:0x5f20de6490695ef4!8m2!3d38.7631142!4d23.7011679
https://www.google.com/maps/place/Παράλια+Σαρακήνικο/@38.7589574,23.6903578,2255m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14a12ec57140e2ff:0x321ce2684e1f0dc6!2zzqDPgc6_zrrPjM-AzrkgMzQwIDA0!3b1!8m2!3d38.7332366!4d23.4902994!3m4!1s0x14a135f01156a345:0xd8a1b7666e774833!8m2!3d38.7624971!4d23.6991302θα πατε? πότε?
-
Αχ βρε Γάτε μου, αχ βρε Γατούλη μου... Γιατί χτυπάς τώρα κάτω από την μέση; Λες να μην θέλουμε να πάμε για μια γρήγορη βόλτα με το στριφτερό ή σε ένα βουνό με το χωμάτινο; Όσο στριφτερό και όσο χωμάτινο έχει ο καθένας μας. Αλλού είναι το πρόβλημα ρε φίλε... τα λεφτά. Κι εγώ κάποτε ήμουν Χαλκιδική-Γιάννενα-Πήλιο κλπ κάθε ΣΚ, ακόμα και Αθήνα για 3ήμερο, έτσι στην πλάκα. Μάλιστα μια Παρασκευή μεσημέρι, απλά μου την βίδωσε, άφησα τον πατέρα μου επικεφαλής στην επιχείρηση και κατέβηκα Αθήνα απροειδοποίητα για να δω την τότε κοπέλα μου, χωρίς να με περιμένει. Ούτε ρούχα δεν πήγα σπίτι να πάρω, αγόρασα στην Αθήνα σώβρακα. Τώρα μέχρι την διπλανή σουβλακερί πάω όλο κι όλο...
Χωρίς να διαφωνώ σε αυτά που λες, το ίδιο όμορφα μέρη βλέπεις και στην Τουρκία και στην Ιταλία και στην Ν. Γαλλία κλπ, σε μικρές αποστάσεις.
-
Αχ βρε Γάτε μου, αχ βρε Γατούλη μου... Γιατί χτυπάς τώρα κάτω από την μέση; Λες να μην θέλουμε να πάμε για μια γρήγορη βόλτα με το στριφτερό ή σε ένα βουνό με το χωμάτινο; Όσο στριφτερό και όσο χωμάτινο έχει ο καθένας μας. Αλλού είναι το πρόβλημα ρε φίλε... τα λεφτά. Κι εγώ κάποτε ήμουν Χαλκιδική-Γιάννενα-Πήλιο κλπ κάθε ΣΚ, ακόμα και Αθήνα για 3ήμερο, έτσι στην πλάκα. Τώρα μέχρι την διπλανή σουβλακερί πάω...
Χωρίς να διαφωνώ σε αυτά που λες, το ίδιο όμορφα μέρη βλέπεις και στην Τουρκία και στην Ιταλία και στην Ν. Γαλλία κλπ, σε μικρές αποστάσεις.
θες να μου πεις οτι δεν μπορει να φχαριστηθεις μια βολτα στη πολη? με τα ποδια ας πουμε? ή στο κοντινοτερο βουναλακι σου... οχι, δεν υπαρχει αυτο. ελειψη διαθεσης λεγεται...
δια μεχρι τα 42 μου, δηλαδη το 2009 ημουν βαθια αφραγκος, μεχρι το 08 ζουσα σε ημιυπεργειο, sic, τριαρι και με υποχρεωσεις μεχρι το λαιμο. ε και? μια βολτιτσα στην παρνηθα παντα την εκανα, ενα τρεξιμο σε ενα χωραφι και ενα πεσιμο στα χαμομηλια, οχι δεν κοστιζει.
...και για να σας κοστολογησω και την εκδρομη παραπανω, σημερα στην αντλια 77 ευρωπουλα και 6 ευρωπουλα διοδια. βαλε και 15 ευρωπουλα καφεδοτυροπιτες, δεν συνηθιζω σε μεγαλες μονοημερες να τρωω εξω γιατι χαλιεμαι στην επιστροφη. και ναι, τα εχω να τα χαλασω, αλλα ανετα πηγαινα αντι για εκει στα δερβενοχωρια στα 15 χιλιομετρα μολις...
α-ν-ε-τ-α ολοι μπορειτε να φχαριστηθειτε τη βολτιτσα στην ελλαδαρα μας, δεν ειναι τα γιουρα που λειπουν, ειναι η διαθεση. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ααα.... και μη μιλησετε στον γατο για ελειψη χρονου και παπαριες, δεν τα λενε αυτα σε καποιον που δουλευει 16 ωρες την ημερα. ουτε για ελειψη γιουρων, τα περισσοτερα μερη με παπια, χρεπια, κτελ και ιντερρειλ τα εχω γυρισει
Αν και έχεις ένα δίκιο, εκτός από την έλλειψη χρημάτων είναι και η έλλειψη διάθεσης. Επίσης μετράνε πολλά άλλα πράγματα:
-
Ηλικία παιδιών...εγώ π.χ. πρέπει να τον πάρω μαζί και για εμένα είναι ταλαιπωρία. Και το ΣΚ θέλω να ξεκουραστώ όχι να ταλαιπωρηθώ. Εσύ τα αφήνεις σπίτι.
-
Άλλες εποχές που τα έκανες εσύ με παπιά...σιγά μην το κάνω στα 47 μου με παπί τρικάβάλο...αχαχα!
-
Χρόνος υπάρχει όταν δεν υπάρχουν υποχρεώσεις τέκνων...μεγάλωσαν και τα ξέχασες μάλλον!
-
Τα λεφτά είναι πεπερασμένα, οπότε από κάπου κόβουμε για να τα κάνουμε αυτά. Προφανώς είναι καλύτερες δραστηριότητες από πολλές...αλλά ο καθένας κρίνει.
Προσωπικά ΣΚ δεν έχω αντοχές να φύγω, ταλαιπωρία για 24 ώρες. Μόλις πάρω άδεια εννοείται, δεν κάθομαι μέρα στην Αθήνα.
-
-
Όταν διάβασα ποστ γάτου , μου ήρθε μια ακατανίκητη παρόρμηση, να ακούσω Γκάτσο :
Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο. ........ -
Εγώ δεν θα πω κάτι, απλά θα πω μπράβο. Το έχω ξαναγράψει, το θέμα με εσένα είναι το που βρίσκεις τη δύναμη. Είναι ψυχολογικό και έχω ξαναπεί πως αποτελείς παράδειγμα για πολλούς. Τουλάχιστον βγαζεις φωτογραφίες για να τα θυμασιανκια να τα δείχνεις στα εγγόνια σου και δισέγγονα σου. Προσωπικά φεύγω βόλτες τα σαββατοκύριακα. Αλλά πάντα φτάνω ως ένα σημείο και μετά περαπταμε λίγο στη φύση. Πιο πολύ κάθομαι και ακούω τη φύση. Κάθομαι να τη νιώσω. Η λαπαινα βαριέται και μου το χαλάει.
Ένας από τους λόγους που θα ήθελα suv ειναι αυτός. Οπότε το λέω στη λαπαινα της αναφέρω βουνά και παραλίες και έτσι προσπαθώ να την πείσω. Βλέπαμε και το σ κροςς στην τηλεόραση που δοκίμαζε ο trcoff και αυτό της έλεγα. Ορίστε αμαξαρα να αγορασουμε. Μόλις άκουσε τιμή στο τέλος γέλασε δυνατά και εγώ έμεινα με την γκριμάτσα της απογοήτευσης στο πρόσωπο μου.
Παρόλα αυτά όλα είναι δικαιολογίες, το θέμα είναι πως έχεις όρεξη τι βλέπεις που δεν βλέπουν οι άλλοι, τι σε κάνει να ενεργοποιηθείς;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2