-
Πάντως το περίεργο είναι ότι εδώ στην Αθήνα από τα μέσα Μαρτίου και μετά, έχουμε απίστευτη κίνηση, όλη την ημέρα.
Λες και έχουν βαλθεί να δείξουν ότι δεν τους νοιάζει.
Και μιλάω για όλες τις περιοχές, αφού λόγω δουλειάς πηγαίνω σε διάφορα σημεία και διαφορετικές ώρες.
-
Άρα... ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
-
Είναι που στο άλλο θέμα η λύση στέγασης εκτός Αθηνών και το καθημερινό πέρα/δώθε στην εργασία θεωρείται μία καλή πρόταση για επιβίωση.
Τις τελευταίες μέρες τρώω σκ@τά στην κυριολεξία με την κίνηση που έχουν οι δρόμοι στην Αθήνα. Ούτε με το δίκυκλο παλεύεται.
-
Εγώ πάλι βλεπω εντός Περιστερίου λιγότερη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους ενώ και η άνοδος του Κηφισού ξεμπλοκαρει κάπως νωρίτερα...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι που στο άλλο θέμα η λύση στέγασης εκτός Αθηνών και το καθημερινό πέρα/δώθε στην εργασία θεωρείται μία καλή πρόταση για επιβίωση.
Τις τελευταίες μέρες τρώω σκ@τά στην κυριολεξία με την κίνηση που έχουν οι δρόμοι στην Αθήνα. Ούτε με το δίκυκλο παλεύεται.
Θα γίνουμε όλοι Cloud Engineers και θα εγκατασταθούμε στα Ζαγοροχώρια, με ίντερνετ απ τον Ίλον και φωτοβολταϊκά (εκτός αν περνάει η ρεματιά κοντά στο σπίτι, να έχουμε την προσωπική μας τουρμπινογεννήτρια).
Θα ρθουν κι οι Μηχανικοί μας, να ανακαινίσουν τα χαγιάτια όπου θα εργαζόμαστε και το σταυλο για το μουλάρι με το οποίο θα μετακινούμαστε τις αργίες στο πλησιέστερο λιβάδι για μπάτχολ σάινινγκ και διαλογισμό.
Θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας για πεταλωτές.
Πρόμπλεμ σόλβντ. -
Εγώ πάντως βλέπω αρκετά μειωμένη κίνηση. Ξεκίνησα να πηγαίνω γραφείο πάλι (ορισμένες ημέρες) και ενώ προ covid ηθελα 25', πλέον στα 15' είμαι στο πάρκινγκ. Στην επιστροφή ήθελα 30-40' και τώρα δεν κάνω πάνω από 20'. Διαδρομή Αγ. Παρασκευή - Μαρούσι.
-
Εξαρτάται από την ώρα.
Χαλάνδρι - Κηφισιά, άμα πας από κεντρικούς δρόμους, θέλεις κοντά μισή ώρα για 7-8 χλμ
Δεν μιλάμε για Αθήνα κέντρο. Εκεί τα 40 λεπτά για ίδια απόσταση είναι δεδομένα...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εξαρτάται από την ώρα.
Ίδιες ώρες συγκρίνω...δεν έχει αλλάξει το ωράριό μου. 8:30 το πρωί και 17:30 το απόγευμα.
-
Εξαρτάται από την ώρα.
Χαλάνδρι - Κηφισιά, άμα πας από κεντρικούς δρόμους, θέλεις κοντά μισή ώρα για 7-8 χλμ
Δεν μιλάμε για Αθήνα κέντρο. Εκεί τα 40 λεπτά για ίδια απόσταση είναι δεδομένα...
Και αν μπεις και στο κέντρο Χαλανδρίου και κολλήσεις στην Αγίου Γεωργίου ... τότε πάει το παιχνίδι. Χάθηκε. Είτε με αυτοκίνητο, είτε με δίκυκλο.
-
Τι μειωμένη κίνηση; Χτες και σήμερα 1.5 ώρα να κάνω την άνοδο του Κηφισού απο κάτω σεφ μέχρι Αττική οδό. Και καλά χτες είχε στάση εργασίας σε Μετρό κλπ. Σήμερα; Προφανώς πολλές εταιρίες έχουν πάρει πίσω την τηλεεργασια, μεγάλη πετυχεσια τώρα που ακριβυναν τα καύσιμα.
-
Και αν μπεις και στο κέντρο Χαλανδρίου και κολλήσεις στην Αγίου Γεωργίου ... τότε πάει το παιχνίδι. Χάθηκε. Είτε με αυτοκίνητο, είτε με δίκυκλο.
Καλά εκεί πάντα πηγμένα είναι!! Το αποφεύγο όσο μπορώ το κέντρο Χαλανδρίου με το αυτοκίνητο. Παρκάρω μακριά και περπατάω....προτιμώ 15' περπάτημα παρά 15' κολλημένος στην κίνηση!
-
Δυστυχως η τηλεργασια ειναι ακομη πρακτικα αγνωστη στη χωρα. Χιλιαδες κοσμου ταλαιπωρειται και επιβαρυνει την κυκλοφορια καθημερινα.
Η πλειοψηφια των εταιριων το εκαναν με το ζορι στην περιοδο της πανδημιας, τωρα ζητανε να επιστρεψουν στο γραφειο, χωρις κανενα κερδος για την εταιρια. -
Εξαρτάται από την ώρα.
Το κέντρο και τα φανάρια τα παρακάμπτω χαλαρά.
Εχω γεννηθεί εκεί..Οντως όμως εκεί στην πλατεία Δούρου, πήζει κάποιες φορές...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι μειωμένη κίνηση; Χτες και σήμερα 1.5 ώρα να κάνω την άνοδο του Κηφισού απο κάτω σεφ μέχρι Αττική οδό. Και καλά χτες είχε στάση εργασίας σε Μετρό κλπ. Σήμερα; Προφανώς πολλές εταιρίες έχουν πάρει πίσω την τηλεεργασια, μεγάλη πετυχεσια τώρα που ακριβυναν τα καύσιμα.
Χθες ήταν η ΛΕΑ κλειστή από τα μπλόκα της τροχαίας, που μοίραζε κατσαβίδια με το κιλό.
-
Έλλειψη τεράστια μου είπε κάποιος σε λαμπάδες για τις εκκλησίες.
Δύο - δύο τις αγοράζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είδαν τον ΕΝΦΙΑ τους να μειώνεται δραματικά, και τις ανάβουν στο όνομα του Κούλη.
Λίγο κάτω από εκατομμύριο αξία ο ένας από 4700 έπεσε στα 2800 , περίπου στις 750χιλιαδες ο άλλος από 3600 έπεσε στα 1300 , κλπ.
Δυστυχώς σε κάτι χωριουδάκια της Αρκαδίας ο ΕΝΦΙΑ ανέβηκε αλλά και ο πλούτος και η περιουσία τους από την άνοδο των αντικειμενικών αξιών!Μάλιστα διάβασα και εγώ αυτή την παρακάτω ανακοίνωση που είχα μόνο ένα 50αρι μείωση και θα πάω και εγώ σε λίγο να ανάψω ένα κεράκι στην χάρη του...
Όλα έγιναν τελικά με σχέδιο , ήξεραν την ακρίβεια που έρχεται και με γνώμονα αυτό, σχεδίασαν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
https://www.taxheaven.gr/news/59310/yp-oik-8-stoys-10-polites-plhrwnoyn-akoma-xamhlotero-enfia-kai-exoyn-perissoteroys-diaoesimoys-poroys-gia-na-antimetwpisoyn-tis-epiptwseis-ths-energeiakhs-krishs
8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και έχουν περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης -
Επιτέλους έχουμε και τις αποδείξεις της φιλολαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
Εμείς οικογενειακώς από 1.740 Ευρώ πέρσι, πήγαμε στα 1.650.
Ο κουμπάρος μου (με πολλές σελίδες Ε9) από 55 χιλιάρικα πρόπερσι, στα 45 πέρσι και στα 13,5 φέτος. Ανάσανε! Τον αγαπάω και χαίρομαι γι' αυτόν, αλλά μάλλον στραβά αρμενίζουμε... -
Μια χαρά καταργήθηκε αυτό το αίσχος του ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ, που χαλαρά αν πέρναγες τις 250000 περιουσία , σου διπλασίαζε εύκολα τον φόρο.
Ηταν και νομικά παράνομος, γιατί ο ΕΝΦΙΑ, είναι υποτίθεται αντισταθμιστικός φόρος και επιβάλλεται ΜΟΝΟ στην ακίνητη και όχι σε άλλη περιουσία και είχαμε έναν ΦΟΡΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΟΡΟ που τομάρια λαϊκιστές είχαν επιβάλλει πάνω σε όποιον Πατριώτη , είχε επενδύσει τον κόπο του σε ακίνητα στην Ελλάδα και δεν τα είχε κάνει μετρητά στην Ελβετία, ή και στις τράπεζες μας, πίνακες, σπάνια αυτοκίνητα και κάθε άλλη επένδυση, για την οποία δεν πλήρωναν καθόλου φόρο.
Χάρη ο κουμπάρος σου με 13,5 φέτος θα είχε μία περιουσία γύρω στα 2 εκ. Δηλαδή με τα 55 χιλιάρικα δεν τον έκλεβαν 40000 τα καθάρματα ?
Πλήρωνε κάθε χρόνο το 2 % της περιουσίας φόρο, πέραν από τους φόρους εισοδήματος και κάθε άλλο.
Και ο ΕΝΦΙΑ ήταν μέρος της προσπάθειας που έκαναν υπόδουλοι πολιτικοί για να λεηλατήσουν κάποιοι την περιουσία των Ελλήνων.
Ο στόχος πάντα παραμένει, ή να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, ή να μπεί σε όλες τις περιουσίες και όχι μόνο στα ακίνητα, ώστε να είναι δίκαιος.
Κάθε άλλο είναι λαΙκισμός.
-
-
-
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2