-
Άσχημα τα νέα, όταν ο Πούτιν δίνει τα χέρια με τον Ερντογάν δεν είναι καθόλου καλό για την Ελλάδα όπως το 2016.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στον ΙΤ να δεις τι κηφήνες ξέρω...
Στην Ευρώπη είναι ελάχιστα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά είναι αμερικάνικα κόλπα...
Mονο που στον ΙΤ εαν δεν κάνεις καλά την δουλειά σου απολύεσαι, εφόσον η εταιρεία είναι σωστή. Σε ένα ιδιωτικό σχολείο, ο ανεπαρκής δάσκαλος θα πάει σπίτι του, στο δημόσιο απλά θα συνεχίσει να ξύνεται.
Η διαφορά στην Ευρώπη, όπως η Οξφόρδη που είπες, είναι ότι είναι οικονομικά αυτόνομα πανεπιστήμια, δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος!! Έχουν δικά τους έσοδα και δίδακτρα φυσικά. Αυτό δεν είναι ακριβώς δωρέαν ούτε δημόσιο. Εδώ το έχουμε ξεχηλώσει...και όπως είπα, άντε σπάσε την Οξφόρδη να δεις που θα βρεθούν οι μαθητές που το έκαναν!!
-
Αυτό λέω, ότι όχι μόνον δεν απολύονται στον ΙΤ, αλλά πάνε και ψηλά, αφού κι εκεί με βύσμα δουλεύει το πράγμα! Φυσικά και χρηματοδοτείται από το Δημόσιο η Οξφόρδη, όπως και όλα τα Δημόσια Πανεπιστήμια (συν τα δικά τους έσοδα που καλύπτουν ένα μικρό μέρος των εξόδων). Το ξέρω, γιατί στην Αγγλία σπούδασα. Θα μου πεις γίνεται καλύτερη διαχείριση εκεί. Δεν διαφωνώ, αυτό μας έλλειπε να μην έκαναν οι Άγγλοι καλύτερη διαχείριση από εμάς...
Δες τι έγινε προχθές στην Σορβόνη, για να μην νομίζετε ότι μόνον εδώ γίνονται αυτά: https://gr.euronews.com/2022/04/15/gallia-ekkenothike-h-katalipsi-sto-panepistimio-ths-sorbonnis
-
Ευρώπη δεν είναι μόνο η Αγγλία πάντως.
-
Σίγουρα όχι, απλά για την Αγγλία γνωρίζω καλύτερα. Και στην Γαλλία δημόσια είναι τα περισσότερα.
-
Πιο πολύ σε αυτό απάνταγα,
Η διαφορά στην Ευρώπη, όπως η Οξφόρδη που είπες, είναι ότι είναι οικονομικά αυτόνομα πανεπιστήμια, δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος!!
μια χαρά νομίζω χρηματοδοτούνται σε πουθενάδικες χώρες σαν τις σκανδιναβικές, Γερμανία κ.τ.λ.
-
Φυσικά και χρηματοδοτείται από το Δημόσιο η Οξφόρδη, όπως και όλα τα Δημόσια Πανεπιστήμια (συν τα δικά τους έσοδα που καλύπτουν ένα μικρό μέρος των εξόδων).
Και εγώ σπούδασα Αγγλία. Η Οφόρδη είναι αυτόνομη οικονομικά, δεν παίρνει χρήματα από το δημόσιο. Μάλιστα έχει και δίδακτρα (από 9.250 λίρες https://www.ox.ac.uk/admissions/undergraduate/fees-and-funding/course-fees)...για βάλε δίδακτρα στο Πολυτεχνείο στην Ελλάδα να δεις τι θα γίνει!!
The colleges of Oxford University (apart from Kellogg, St Cross and Reuben) are φinancially autonomous. In 2019–20, the aggregate annual incoming resources (including donations for capital projects or endowment) of these 36 colleges amounted to £480m
https://www.ox.ac.uk/about/organisation/finance-and-fundingΚαι πολλά πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία είναι σε αυτό το καθεστώς. Μη κερδοσκοπικά ιδρύματα αλλά όχι ακριβώς δημόσια και όχι δωρεάν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα δυστυχώς. Και οι καθηγητές με βύσμα και έχουν τους βοηθούς να κάνουν το μάθημα.
Όσο για τον ΙΤ, είναι θέμα της εταιρείας μετά και των μετόχων να ανέχονται να πληρώνουν κηφήνες και ξύστες, σημαίνει ότι δεν διοικείται σωστά. Στο κάτω κάτω τα χρήματα των μετόχων τρώνε, μου είναι αδιάφορο. Αλλά οι κηφήνες του δημοσίου τρώνε δικά μου λεφτά και δεν παρέχουν και έργο.
-
Financially autonomous σημαίνει ότι διαχειρίζονται οι ίδιοι τα οικονομικά τους (δεν τα διαχειρίζεται δηλαδή κάποιο Υπουργείο ή Υπηρεσία), δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν κρατική επιχορήγηση. Όλα τα τα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Αγγλία παίρνουν state funding:
Do UK universities get government funding?
Universities are funded by endowments, funding councils paid for by taxation, and tuition fees levied on students.
https://www.google.com/search?q=state+funding+to+uk+universities&sxsrf=APq-WBuc1ZPMrrYtn1KIm7IeOGjXSJ0K2Q%3A1650220134754&ei=ZlxcYvnHLeOOxc8Pi8Cq-As&ved=0ahUKEwj5kruH3Zv3AhVjR_EDHQugCr8Q4dUDCA4&uact=5&oq=state+funding+to+uk+universities&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BwgjELADECc6BwgAEEcQsANKBAhBGABKBAhGGABQvQhYwA9gkhVoAXABeACAAckBiAGjCZIBBTAuNi4xmAEAoAEByAEJwAEB&sclient=gws-wizΘα έπρεπε να σε νοιάζει τι γίνεται στον ΙΤ, από την στιγμή που τον προτιμάς, γιατί το κόστος μετακυλίεται σε εσένα και επίσης η ποιότητα των υπηρεσιών σχετίζεται με αυτό.
-
Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια είναι Δημόσια. Και είναι και πολύ δύσκολο να μπεις. Ειδικά κάτι Ιατρικές σχολές, πολυτεχνείο, είναι χειρότερα κι απ΄ την Ελλάδα. Πρέπει να λιώσει το κορμί σου... Και είναι και δύσκολο να βγεις, τους πηδάνε.
Γενικά πάντως δεν τρελαίνονται να σπουδάσουν οι Γερμανοί. Τελειώνουν το σχολείο, μαθαίνουν και μια τέχνη και βγαίνουν για δουλειά. Βρίσκουν και δουλειά βέβαια, δεν έχουν τέτοια ανασφάλεια.
Αν μάλιστα θεωρήσουν ότι στη δουλειά που είναι ζορίζονται και αγχώνονται φεύγουν. Δε γουστάρουν ζόρια, όλα να κυλάνε ήρεμα κι ωραία! Έτσι όπως είναι μαθημένοι, αν δούλευαν στο Ελλαδιστάν, θα ζούσαν με ψυχοφάρμακα χα, χα, χα -
Καλά, το σύνδρομο του γιατρού και του δικηγόρου στην Ελλάδα καλά κρατεί. Δεν το κατακρίνω όμως, γιατί οι φτωχοί αγρότες-εργάτες ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν μια καλύτερη μοίρα και η μόνη επιλογή ήταν να γίνουν επιστήμονες ή να μπούνε σε τίποτα ένστολες Υπηρεσίες. Οπότε έμεινε το "μάθε παιδί μου γράμματα" που φυσικά δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι σήμερα και PhD να έχεις, άνεργος θα καταντήσεις στην Ελλάδα... Εν αντιθέσει, ο μέσος Άγγλος-Γάλλος-Γερμανός-Αμερικάνος θα βρει μια δουλίτσα να τα κουτσοφέρνει ακόμα και drop out από το Λύκειο να είναι. Φυσικά πάντα στην πείνα θα είναι κι αυτός, ειδικά με το κόστος ζωής εκεί, αλλά τουλάχιστον μια δουλίτσα θα την βρει.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η δυναμη ειναι στο παραμυθι.
Α ρε Μητσοτακη εσυ φταις για ολα...
Πολύ ωραίο να μπαίνουν τέτοιες υπενθυμίσεις, να συνειδητοποιήσει ο κάθε βαμμένος Ζαιος και Νεοδημοκράτης, πως υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα, αυτούς που τους κλέβουν, που πουλάνε τη Μακονία τους κλπ. που κυβερνούν με τον ίδιο τρόπο.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νερό, ρευμα, υγεία, παιδεία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακομα όλοι θέλουν την ασφάλεια του δημοσίου και ας δίνει σκάρτο χιλιάρικο πια σε 40ρηδες.
H παιδεια μάλλον θετικό θα είναι να ιδιωτικοποιηθεί. Νερό ρεύμα και υγεία, υπό προϋποθέσεις δεν είναι αρνητικό. Μπορεί να δουλέψει εξαιρετικά.
Όλοι θέλουν το Δημόσιο γιατί ειναι τεμπέληδες και θέλουμε λεφτά χωρίς να δουλεύουν...αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δημόσιο με αξιοκρατία, αξιολογήσεις και όπου πραγματικά χρειάζεται και η μη αποδοτικοί να απολύονται άμεσα.
Συγγνώμη αλλά κατά μια έννοια και εγώ απο το δημόσιο κουμπαρά πληρώνομαι και εκτιμώ ότι προσφέρω πολύ περισσότερα για τα χρήματα που αμείβομαι. 24ωρες βάρδιες,Ανακλήσεις και ξενύχτια,μεταθέσεις. Όλα αυτά χωρίς κάποια οικονομική αποζημίωση. Τί άλλο να κάνω για να μην έχω την ταμπέλα του τεμπέλη;;;
Λοκω δεν δίνω.......... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η δυναμη ειναι στο παραμυθι.
Α ρε Μητσοτακη εσυ φταις για ολα...
Πολύ ωραίο να μπαίνουν τέτοιες υπενθυμίσεις, να συνειδητοποιήσει ο κάθε βαμμένος Ζαιος και Νεοδημοκράτης, πως υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα, αυτούς που τους κλέβουν, που πουλάνε τη Μακονία τους κλπ. που κυβερνούν με τον ίδιο τρόπο.
1/1/18, μνημόνιο εν ισχύ και βέβαια άλλη μια υποχρέωση λόγω ΕΕ, όπως σε κάθε χώρα μέλος της. Αλλα γνωστή η στρατηγική (και επιτυχημένη ειδικά αν είσαι αντιπολίτευση) από την ομάδα μισής αλήθειας όπως θα έπρεπε να λέγεται. Και βέβαια, Σκουρλέτης, όπως και κάθετι που θα αντιβαίνει την πλειοψηφία για την απαραίτητη δημιουργία εντυπώσεων. Εντυπώσεις βολικες που φυσικά μένουν μετέωρες, όπως καλή ώρα πριν από λίγο καιρό με τον Μαυρουδή τον Μειλίχιο απέναντι στον βρωμοπασοκο Ραγκούση. Την απάντηση δεν την είδαμε ποτέ και δεν θα τη δούμε γιατί, είπαμε, το επί προσωπικού δε χρειάζεται. Άλλωστε το να έχεις άποψη ποτέ δεν είναι κακό αρκεί να έχεις και λιγάκι ήθος αλλά ζητάμε πολλά, πάρα πολλά από την ομάδα...αλήθειας.
Τώρα το πώς γίνεται ενώ το χρηματιστήριο ενέργειας λειτουργεί τόσο καιρό να άρχισε η αλματώδης αύξηση των τιμών ακριβως μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πριν την εισβολή στην Ουκρανία δε μας το λένε. Θα έχουν φαντάζομαι μέρες που είναι όλο το χρόνο να το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας που ανυπομονούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο για να εισπράξουν την επιτυχία του έργου τους. Τι, όχι;
ΥΓ: Αυτό που ζητάει η αντιπολίτευση (και όχι μόνο η αξιωματικη) είναι την αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας αλλά και την προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, πράγματα που γίνονται σε άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν πάνε μαξιμαλιστικα/σκουρλετικα ώστε να τους σέρνει τοσο εύκολα τα εξ αμάξης η "σοβαρή και υπεύθυνη" ΝΔουλα. Αλλά είπαμε, στρακαστρουκα να 'ναι και ο,τι να 'ναι...
-
5+1 προτάσεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο. Που ήταν το χρηματιστήριο ενέργειας μέσα σε αυτές;
-
Τώρα που ξεκαθαρίσαμε πως ΔΕΝ φταίει ο φουκαράς ο Μητσοτάκης...
-
Καλά, το σύνδρομο του γιατρού και του δικηγόρου στην Ελλάδα καλά κρατεί. Δεν το κατακρίνω όμως, γιατί οι φτωχοί αγρότες-εργάτες ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν μια καλύτερη μοίρα και η μόνη επιλογή ήταν να γίνουν επιστήμονες ή να μπούνε σε τίποτα ένστολες Υπηρεσίες. Οπότε έμεινε το "μάθε παιδί μου γράμματα" που φυσικά δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι σήμερα και PhD να έχεις, άνεργος θα καταντήσεις στην Ελλάδα... Εν αντιθέσει, ο μέσος Άγγλος-Γάλλος-Γερμανός-Αμερικάνος θα βρει μια δουλίτσα να τα κουτσοφέρνει ακόμα και drop out από το Λύκειο να είναι. Φυσικά πάντα στην πείνα θα είναι κι αυτός, ειδικά με το κόστος ζωής εκεί, αλλά τουλάχιστον μια δουλίτσα θα την βρει.
+100000000 συμφωνώ δια, εγώ δεν έχω σπουδάσει αλλά ο γιος της γυναίκας μου αυτήν την στιγμή το παλικάρι είναι 25 χρόνων κάνει διδακτορικό έχει πάρει εύσημα από Κίνα, Γερμανία και καλοκαίρι θα μιλήσει σε συνέδριο στην Γαλλία και το μόνο που παίρνει είναι 200 ευρώ και αυτά γιατί ο καθηγητής του έκανε αγώνα να τα πάρει και προσπαθεί ο άνθρωπος για να πάρει και άλλα (να ναι καλά ο άνθρωπος) και ρωτω εγώ τώρα τι θα κάνει αυτό το παλικάρι σε 3 χρόνια νομίζω όταν τελειώσει? Τι να κάνει Ελλάδα?
-
Αναγκαστικά πρέπει να φύγει εξωτερικό για να έχει μια καλή ζωή. Η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές το καλοκαίρι, παστίτσιο-μουσακάς-ούζο-χταποδάκι....
-
"Δωρεάν παιδεία".
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν και δεν υπάρχει παιδεία. Το δωρεάν είναι η δικαιολογία αυτών που έχουν την δυνατότητα να αρπάζουν.
Παιδεία δεν υπάρχει, υπάρχει εκπαίδευση, εκπαιδεύονται τα ελληνόπουλα για να συνεχίσουν και να συντηρήσουν αυτό που υπάρχει τις τελευταίες δεκαετίες. Η παιδεία (θεωρητικά), προσφέρετε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια (όπως λένε και οι κρατούντες), εκπαίδευση. Χρυσοπληρώνεις για να μάθουν τά παιδιά μια ξένη γλώσσα και χρυσοπληρώνεις για να εκπαιδευτούν στο να εξεταστούν, για να περάσουν στα πανεπιστήμια. Δεν μαθαίνουν για την γνώση, ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΙ. Τώρα για τά ιδιωτικά πανεπιστήμια, μεγάλη συζήτηση για το ποιους βολεύει και ποιους όχι. Πάντως η δικαιολογία για να μην χρεώνονται οι γονείς ΔΕΝ υπάρχει. Χιλιάδες φοιτητές αποκτούν εξειδίκευση στην εκπαίδευση (έτσι το θεωρώ εγώ), φοιτώντας σε άλλες πόλεις με δυσβάσταχτο κόστος, ενώ χιλιάδες έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό με ανάλογο και μεγαλύτερο κόστος. -
Ομορφες, γλυΚουλικες καλημέρες! Τώρα βέβαια σε αυτες τις κυριες μπορεί να μην είχε γίνει καταμέτρηση κάνα εξάμηνο αλλά για μια φορά ας ενδωσουμε στις τακτικές ομάδας αληθειας. Άλλωστε ένα παραπάνω point είναι ότι αυτά έπαιξαν πριν λίγα λεπτά στο κανάλι του πραγματικού πρωθυπουργού. Ρε μπας και έχει πάθει ομπρέλα;
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια είναι Δημόσια. Και είναι και πολύ δύσκολο να μπεις. Ειδικά κάτι Ιατρικές σχολές, πολυτεχνείο, είναι χειρότερα κι απ΄ την Ελλάδα. Πρέπει να λιώσει το κορμί σου... Και είναι και δύσκολο να βγεις, τους πηδάνε.
Όντως! Μαθήτρια της γυναίκας μου πέρασε Ιατρική Μονάχου αλλά ήταν άριστη μαθήτρια, 1η στην χρονιά της στο DSA (και Ελληνίδα!). Εξαιρετικά δύσκολη η εισαγωγή και εξίσου δύσκολη και πολύ απαιτητική η φοίτηση!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2