-
Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα.
Βλέπουμε τι ισχύει για πολλά θέματα που συζητάμε και εδώ.Στην πράξη όπως έχω ξαναπεί και επιβεβαιώνεται από την έρευνα, είναι ότι περιμένουμε έναν νέο Χαρίλαο Τρικούπη, που θα έχει γνώση και άποψη και θέληση να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα.
Δηλαδή άμεση εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όλο το δημόσιο, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών υπηρεσιών και θα οδηγήσει μόνο σε επιτελική διοίκηση, με ευθύνη και λογοδοσία κάθε ΔΥ που θα πληρώνεται και καλύτερα, αλλά θα δουλεύει και υπεύθυνα.
Η Ελλάδα αδειάζει έξω από τις 5-10 μεγάλες πόλεις και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.
Η μείωση του δημοσίου, μπορεί να δώσει 5-10 δις τον χρόνο. Είναι τεράστιο ποσό, που θα μπορούσε να δοθεί στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα , με νέα μορφή και μέγεθος, όπως στην Δυτική Ευρώπη, ή στο Ισραήλ.
Εχουμε μεγάλες προοπτικές σαν τόπος, αλλά αφήνουμε να κάνουν κουμάντο τομάρια που έχουν σίγουρο μισθό, από τα κόμματα ή το δημόσιο.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν (υποθέσουμε ότι) αυτά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ τι γίνεται; Όλα καλά; Έτοιμοι για ακόμα μεγαλύτερη νίκη;
...μπορεί να άργησε λιγάκι αλλά το κατάλαβε
Το πρόβλημα φίλε Johan είναι ότι όσο δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση οι ψηφοφόροι δεν έχουν διεξόδους.
Εκτός αν θεωρείται διέξοδος ο Τζήμερος ή ο Ανδρουλάκης ή ο Βελόπουλος ή ο Βαρουφάκης.
Το ΚΚΕ το εξαιρώ γιατί δεν θέλει πάνω από 5%.Ο Τσίπρας από το 2019 είχε άπλετο χρόνο για να σουλουπώσει το κόμμα. Αντ' αυτού προτίμησε να βαλτώσει μία κατάσταση και σήμερα στην ουσία το κόμμα είναι ακριβώς ίδιο ή και χειρότερο από την εποχή του 2019.
Εγώ αριστερός δεν είμαι. Γνωστό αυτό. Αλλά όταν διαβάζω ότι χθες που μιλούσε ο Δρίτσας ένας σύνεδρος Πασόκος τον έβρισε χυδαία μέσα στο συνέδριο, αυτό δείχνει ότι το κόμμα στην ουσία έχει διαλυθεί. Μόνο μπουνιές δεν έπαιξαν.
Τσακωμοί, γιουχαΐσματα, βρισιές, ομαδούλες, παρεάκια, ένας χαμός.
Υπό άλλες συνθήκες, 3 χρόνια μετά τις εκλογές θα έπρεπε το συγκεκριμένο συνέδριο να βγάλει προς τα έξω ενότητα, ομοψυχία και κυρίως λόγους για να γίνει ελκυστικό προς τους πολίτες.
Νομίζω ότι έγινε ακριβώς το αντίθετο.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εχουμε μεγάλες προοπτικές σαν τόπος, αλλά αφήνουμε να κάνουν κουμάντο τομάρια που έχουν σίγουρο μισθό, από τα κόμματα ή το δημόσιο.
Πολύ σωστά!
#idiotikopoihseis_mono
-
Νερό, ρευμα, υγεία, παιδεία.
Βάλτε τα με οποία σειρά θέλετε, δεν έχει σημασία. Όταν κάποιο από αυτά τα 4 χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του (και οι ιδιώτες απλως να συμπληρωνουν) όλα τελειώνουν. Όσο και αν κάνετε ότι δεν το βλέπετε, το ζείτε πια με το παραπάνω εκτός αν πάμε σε Αδωνέικα μαθηματικά οπότε τα -100€/χρόνο από τον ΕΝΦΙΑ είν' γκαλυντερα από τα 200+€/μήνα από την ακρίβεια η οποία τροφοδοτείται κυριως από το ακριβό ρεύμα. Αυτά.
Criu, κάτι για τον ιδιωτικό τομέα τον υπέροχο, ειδικά στην επαρχία έχουμε να πούμε; Δεν είναι τυχαίο ότι ακομα όλοι θέλουν την ασφάλεια του δημοσίου και ας δίνει σκάρτο χιλιάρικο πια σε 40ρηδες.
-
Θα είχαν αξία οι ιδιωτικοποιήσεις αν υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα, αξιοκρατία, καλοί μισθοί και κυρίως έλεγχος από το κράτος.
Αν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις να προσθέσουν και άλλες πολλές ιδιωτικές γαλέρες, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Μπούχτισα με τις γαλέρες τόσα και τόσα χρόνια. Και για να πω την αμαρτία μου, στα 50+ χρόνια μου, δεν γουστάρω να είμαι σκλάβος κανενός. Να gaμιέμαι στην δουλειά για να καλοπερνά ο κάθε...άντε να μην πω καμιά βαριά κουβέντα μέρα που είναι.
-
Βάλτε τα με οποία σειρά θέλετε, δεν έχει σημασία. Όταν κάποιο από αυτά τα 4 χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του (και οι ιδιώτες απλως να συμπληρωνουν) όλα τελειώνουν. Όσο και αν κάνετε ότι δεν το βλέπετε, το ζείτε πια με το παραπάνω εκτός αν πάμε σε Αδωνέικα μαθηματικά οπότε τα -100€/χρόνο από τον ΕΝΦΙΑ είν' γκαλυντερα από τα 200+€/μήνα από την ακρίβεια η οποία τροφοδοτείται κυριως από το ακριβό ρεύμα. Αυτά.
- τηλεφωνία/ίντερνετ κλπ...
Ιδιωτικοποιήθηκαν. Και λοιπόν; Υπηρεσίες του κ@λου εντελώς. Επενδύσεις μηδέν. Χάλι μαύρο.
Θέλεις και άλλο; Δημόσιες συχνότητες τηλεόραση. Πουλήθηκαν ή μάλλον χαρίσθηκαν. Και λοιπόν; Χάλι μαύρο.
Και η λίστα ατελείωτη.
-
Αρχικά να πούμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι 100 φορές καλύτερες από το δημόσιο.
Μιλάω για τηλέφωνο, μιλάω για αεροπορικές συγκοινωνίες.
Στα τρένα έχουμε μπέρδεμα κράτους με κράτος.
Δηλαδή οι η κρατική εταιρεία της Ιταλίας βάζει τρένα πάνω σε δίκτυο που συντηρεί η κρατική εταιρεία της Ελλάδας.
Δηλαδή εμείς κάνουμε ότι κυκλοφορούμε και εσείς κάνετε ότι το συντηρείτε.Στο ρεύμα υπάρχει ένα μπάχαλο, αλλά δεν το έχω ψάξει. Εχω μείνει στην ΔΕΗ δεν έχω μεγάλες καταναλώσεις και για 100-150 τον χρόνο στην καλύτερη δεν ψάχνομαι.
Για την παιδεία, θεωρώ ότι μεγαλύτερη αβάντα στην ιδιωτική εκπαίδευση, έδωσε το μπάχαλο της δημόσιας από το 80 και μετά.
Εγώ παιδί της δημόσιας εκπαίδευσης, βλέποντας το μπάχαλο της εκεί στα τέλη του 90, έστειλα το παιδί μου σε ιδιωτικό. Σχετικά καλό και σοβαρό. Δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτά που πήρε, αλλά δυστυχώς και το δημόσιο δεν ήταν λύση.Στην υγεία η ιδιωτική έχει πάει σε ένα κύκλωμα ιδιωτικών ασφαλειών και η κρατική σε ένα κύκλωμα φακελλακίων και γνωριμιών...
Και στις δύο περιπτώσεις , μακριά και αγαπημένοι...Βέβαια ακούω ότι και στο εξωτερικό δεν είναι ιδανικά τα πράγματα και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο...
Δηλαδή δεν προσπαθούν πάντα να σε σώσουν .
Αν υπερβείς το μπάτζετ, απλά ήσουν άτυχος...Οπότε μακριά και αγαπημένοι...
Στον δικό μας ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν σίγουρα γαλέρες. Υπάρχουν και καλές ευκαιρίες.
Οταν όμως κάποιος για να πάρει 1200 καθαρά, κοστίζει 2000 στον εργοδότη του, έχουμε κάποιο θέμα.
Επίσης το θέμα των φόρων. Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει.Αρα επιβιώνουν τα λαμόγια εργοδότες και οι έχοντες πολιτικές και κομματικές άκρες.
Που γυρίζουμε λοιπόν μετά από όλα αυτά ?
Μα στο μεγάλο κράτος, που είναι σύμβολο της διαφθοράς.
Ενα ηλεκτρονικό κράτος, θα ήταν φτηνό και θα είχε ελάχιστο προσωπικό.
Και βέβαια αξιολόγηση.
Και ευθύνη σε υπαλλήλους και προϊσταμένους .
Και λογοδοσία. -
Το Δημόσιο και το κράτος δεν πρέπει να τα δαιμονοποιούμε. Είναι απαραίτητα εφόσον λειτουργούν σωστά. Όλα οι σοβαρές χώρες έχουν και σοβαρό κράτος και Δημόσιο.
Απαιτείται όμως μεγάλη μείωση του Δημοσίου στην Ελλάδα, αλλαγή νοοτροπίας των ΔΥ και αξιολόγηση και κατανομή ευθυνών. Γενικά βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Όνειρα θερινής νυκτός δηλαδή, γιατί όλα αυτά πρέπει πρώτα να ισχύσουν για τα κόμματα και τους πολιτικούς, κάτι που αποκλείεται γιατί δεν τους συμφέρει και μπορεί να μπλέξουν κιόλας με τη Δικαιοσύνη.
Ο Ιδιωτικός τομέας προφανώς δεν είναι πανάκεια και δεν μπορεί κι αυτός να λειτουργήσει σωστά μέσα σ' ένα τέτοιο κράτος. Βρίσκει και κάνει. Αν λειτουργούσε σε σωστό κράτος, απλώς δεν θα έβρισκε και δεν θα έκανε.
Θυμάστε όταν ήταν να φουντάρει η Volvo που βγήκε η υπουργός της Σουηδίας και είπε δεν θα τους σώσουμε, το Σουηδικό κράτος δεν μπορεί να γίνει αυτοκινητο-βιομήχανος. Κι εμείς εδώ παλεύουμε ακόμα με τη ΛΑΡΚΟ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Είναι χαζοί οι Σουηδοί, πάντα οι πιο έξυπνοι κι οι πιο όμορφοι εμείς οι Έλληνες είμαστε, ξέρουμε καλύτερα...
-
Δεν είναι τυχαίο ότι ακομα όλοι θέλουν την ασφάλεια του δημοσίου και ας δίνει σκάρτο χιλιάρικο πια σε 40ρηδες.
H παιδεια μάλλον θετικό θα είναι να ιδιωτικοποιηθεί. Νερό ρεύμα και υγεία, υπό προϋποθέσεις δεν είναι αρνητικό. Μπορεί να δουλέψει εξαιρετικά.
Όλοι θέλουν το Δημόσιο γιατί ειναι τεμπέληδες και θέλουμε λεφτά χωρίς να δουλεύουν...αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δημόσιο με αξιοκρατία, αξιολογήσεις και όπου πραγματικά χρειάζεται και η μη αποδοτικοί να απολύονται άμεσα.
-
Αρχικά να πούμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι 100 φορές καλύτερες από το δημόσιο.
Μιλάω για τηλέφωνο, μιλάω για αεροπορικές συγκοινωνίες.Βασικά εσύ το λες. Εγώ θεωρώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα είναι ένας τρόπος να δοθούν έμμεσα ή άμεσα τομείς του δημοσίου σε ημέτερους και μετά οι ημέτεροι περιμένουν από το δημόσιο να τους συντηρεί.
Ακόμη και οι αεροπορικές συγκοινωνίες δηλ. η Ολυμπιακή που αναφέρεις σε ποιον δόθηκαν; Μήπως στον ΒΕΛΜΑΡ Βασιλάκη στον κουμπάρο των Μητσοτάκιδων; Και ποιος είναι ο Βασιλάκης; Αυτός που έχει και την Aegean. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνά. Μονοπώλιο.
Και μετά τι κάνει ο Βασιλάκης; Κάθε τρεις και λίγο ζητάει κρατικές επιχορηγήσεις
https://www.metaforespress.gr/aeroporika/κόντρα-κ-καραμανλή-π-πέρκα-για-την-κρ/
https://www.mononews.gr/business/i-ori-epichorigisis-tis-aegean-me-e120-ekatΓια να μην ξεκινήσω να γράφω για Fraport και Βενιζέλο... Αττική Οδό και όλη την επιχειρηματική μούργα που "επενδύει" στην Ελλάδα.
https://www.capital.gr/oikonomia/3552265/enisxusi-308-ekat-euro-se-daa-eleutherios-benizelos-kai-fraport-apo-to-upoikΈτσι γίνομαι και εγώ επιχειρηματίας και "κάνω επενδύσεις".
Άσε γιατί έχω και άλλα να γράψω π.χ. περί "επενδύσεων" CISCO, MICROSOFT, LAMDA HELIX, PFIZER, κλπ...κλπ...
Στην Ελλάδα είναι γνωστή η τακτική. Απαξιώνεται εντελώς ένας τομέας, μία υπηρεσία, ένας οργανισμός, διαλύεται από τις ίδιες τις πολιτικές εξουσίες (όχι το κράτος) και μετά το χαρίζουν σε κάποιο φίλο για να βγάζει και αυτός ένα καλό ξεροκόμματο.
Τα ίδια και στην ενέργεια, τα ίδια και στα λιμάνια, τα ίδια και στην παιδεία, στην υγεία, στις τράπεζες παντού.
Οι ξύστες του δημοσίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε αυτά τα σχέδια. Χωρίς ξύστες δεν μπορεί να καταστραφεί κάτι. Μάντεψε όμως; Οι ξύστες δεν μπήκαν μόνοι τους στο δημόσιο. Κάποιος τους έβαλε. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θεσούλες.
Εγώ πάντως δεν έχω βάλει κανέναν ξύστη στο δημόσιο.
-
Οταν όμως κάποιος για να πάρει 1200 καθαρά, κοστίζει 2000 στον εργοδότη του, έχουμε κάποιο θέμα.
κανεις πλακα?
πως το εβγαλες το νουμερο?
2000 ειναι τα μικτα
βαλει και 27.8% απο πανω για ασφαλιστικες εισφορες εργοδοτη -
-
Αυτά που έγραφα παραπάνω. Αχταρμάς... Για αυτό και πλακώθηκαν ακόμη και την στιγμή που έκλειναν τις πόρτες του συνεδρίου.
Οι 53 αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.Εδώ ταιριάζει το πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας:
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν είναι τυχαίο ότι ακομα όλοι θέλουν την ασφάλεια του δημοσίου και ας δίνει σκάρτο χιλιάρικο πια σε 40ρηδες.
H παιδεια μάλλον θετικό θα είναι να ιδιωτικοποιηθεί. Νερό ρεύμα και υγεία, υπό προϋποθέσεις δεν είναι αρνητικό. Μπορεί να δουλέψει εξαιρετικά.
Όλοι θέλουν το Δημόσιο γιατί ειναι τεμπέληδες και θέλουμε λεφτά χωρίς να δουλεύουν...αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δημόσιο με αξιοκρατία, αξιολογήσεις και όπου πραγματικά χρειάζεται και η μη αποδοτικοί να απολύονται άμεσα.
Ε ναι, τι πιο λογικό από το να πληρώνει ο γονιός 3-4 χιλιάρικα το χρόνο σε ιδιωτικά σχολεία... Όπου ιδιωτικοποίησαν το νερό, το επανακρατικοποιούν άρον-άρον! Το ίδιο γίνεται με τους σιδηροδρόμους στην Αγγλία σε πολλές περιοχές. Γενικά ο μύθος των καλών ιδιωτών πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μιλάω για τηλέφωνο, μιλάω για αεροπορικές συγκοινωνίες.Βασικά εσύ το λες. Εγώ θεωρώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα είναι ένας τρόπος να δοθούν έμμεσα ή άμεσα τομείς του δημοσίου σε ημέτερους και μετά οι ημέτεροι περιμένουν από το δημόσιο να τους συντηρεί.
Ακόμη και οι αεροπορικές συγκοινωνίες δηλ. η Ολυμπιακή που αναφέρεις σε ποιον δόθηκαν; Μήπως στον ΒΕΛΜΑΡ Βασιλάκη στον κουμπάρο των Μητσοτάκιδων; Και ποιος είναι ο Βασιλάκης; Αυτός που έχει και την Aegean. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνά. Μονοπώλιο.
Και μετά τι κάνει ο Βασιλάκης; Κάθε τρεις και λίγο ζητάει κρατικές επιχορηγήσεις
https://www.metaforespress.gr/aeroporika/κόντρα-κ-καραμανλή-π-πέρκα-για-την-κρ/
https://www.mononews.gr/business/i-ori-epichorigisis-tis-aegean-me-e120-ekatΓια να μην ξεκινήσω να γράφω για Fraport και Βενιζέλο... Αττική Οδό και όλη την επιχειρηματική μούργα που "επενδύει" στην Ελλάδα.
https://www.capital.gr/oikonomia/3552265/enisxusi-308-ekat-euro-se-daa-eleutherios-benizelos-kai-fraport-apo-to-upoikΈτσι γίνομαι και εγώ επιχειρηματίας και "κάνω επενδύσεις".
Άσε γιατί έχω και άλλα να γράψω π.χ. περί "επενδύσεων" CISCO, MICROSOFT, LAMDA HELIX, PFIZER, κλπ...κλπ...
Στην Ελλάδα είναι γνωστή η τακτική. Απαξιώνεται εντελώς ένας τομέας, μία υπηρεσία, ένας οργανισμός, διαλύεται από τις ίδιες τις πολιτικές εξουσίες (όχι το κράτος) και μετά το χαρίζουν σε κάποιο φίλο για να βγάζει και αυτός ένα καλό ξεροκόμματο.
Τα ίδια και στην ενέργεια, τα ίδια και στα λιμάνια, τα ίδια και στην παιδεία, στην υγεία, στις τράπεζες παντού.
Οι ξύστες του δημοσίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε αυτά τα σχέδια. Χωρίς ξύστες δεν μπορεί να καταστραφεί κάτι. Μάντεψε όμως; Οι ξύστες δεν μπήκαν μόνοι τους στο δημόσιο. Κάποιος τους έβαλε. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θεσούλες.
Εγώ πάντως δεν έχω βάλει κανέναν ξύστη στο δημόσιο.
Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου φίλε storm!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε ναι, τι πιο λογικό από το να πληρώνει ο γονιός 3-4 χιλιάρικα το χρόνο σε ιδιωτικά σχολεία...
Ενώ τώρα είναι δωρέαν?? Δεν πληρώνει τα σχολεία μέσω φόρων? Δεν πληρώνει φροντιστήρια, ιδιαίτερα και εξωσχολικές δραστηριότητες? Δεν πλήρώνει όταν το παιδί περάσει σε μια σχολή (που δεν θέλει) στου διαόλου το κέρατο??
Ρώτα ένα γονιό πόσα λεφτά έχει ξοδέψει για την "δωρέαν" παιδεία των τέκνων του και μετά το ξανασυζητάμε!
Ο Στορμ τα λέει εξαιρετικά και την μεγάλη καταστροφή την ξεκίνησε ο γνωστός ΑΓΠ που διόριζε κλητήρες διοικητές και είχε σχέδιο την απαξίωση και διάλυση του δημοσίου και ταυτόχρονα με τους διορισμούς μάζευε και ψηφαλάκια.
-
Είναι πολύ φτηνότερη η δημόσια παιδεία, δεν τίθεται θέμα. Τους ίδιους φόρους πάλι θα πληρώνεις και αυτή είναι η δουλειά του Κράτους, να παρέχει σε όλους βασικά αγαθά, όχι μόνον σε αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν. Αναδιανομή του πλούτου λέγεται και γίνεται μέσω της φορολογίας σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν θα ξεχάσουμε και τα βασικά τώρα...
-
Είναι πολύ φτηνότερη η δημόσια παιδεία, δεν τίθεται θέμα. Τους ίδιους φόρους πάλι θα πληρώνεις και αυτή είναι η δουλειά του Κράτους, να παρέχει σε όλους βασικά αγαθά, όχι μόνον σε αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν. Ανακατανομή του πλούτου λέγεται και γίνεται μέσω της φορολογίας σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν θα ξεχάσουμε και τα βασικά τώρα...
Δεν διαφωνώ, αλλά δεν είπα αυτό.
-
Συμφωνώ ότι είναι αυτή η δουλειά, αλλά να την κάνει σωστά, αλλίως είναι μια παπαριά καμαρωτή και μόνο δωρεάν δεν είναι όπως ξέρουμε όσοι έχουμε παιδιά. Το δωρεάν παναπιστήμιο του κολλητού μου κόστισε περισσότερα χρήματα απο όσα κόστισε το δικό μου ιδιωτικό.
-
Δεν θα το πλήρωνα σε φόρους εαν δεν υπήρχε.
-
Είμαι υπέρ της δωρεάν παιδείας εφόσον λειτουργεί και είναι δωρεάν, δες π.χ. πως έιναι τα σημόσια σχολεία στο Λουξεμβούργο ή την Γαλλία...καμία σχέση με τα δικά μας, ούτε με τα ιδιωτικά, κλάσσεις ανώτερα!
-
Τέλος, λέω ότι το να υπάρχει και ιδιωτική παιδεία δεν είναι δαίμονας όπως το έχουμε κάνει στην Ελλάδα (λόγω ξυστών). Σε ΟΛΕΣ τις σοβαρές χώρες τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν παράλληλα με τα δημόσια...στην Ελλάδα τα έχουμε ξορκίσει με το λιβάνι λες και είναι διάολος.
-
-
1/3) Το τι γίνεται στην πράξη έχει να κάνει με τις δυνατότητες της χώρας και την πολιτική θέληση. Δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με την Γαλλία, η οποία είναι χώρα των G7.
2) Και αν δεν υπήρχε τίποτα κρατικό δεν θα πληρώναμε καθόλου φόρους και τότε απλά θα ζούσαμε σε μια ζούγκλα.
3) Δεν υπάρχει ιδιωτική παιδεία; Μόνο ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν. Στην Ευρώπη πάντως τα περισσότερα πανεπιστήμια είναι Δημόσια, από την Οξφόρδη μέχρι το Λομονόσοφ. -
1/3) Το τι γίνεται στην πράξη έχει να κάνει με τις δυνατότητες της χώρας και την πολιτική θέληση. Δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε με την Γαλλία, η οποία είναι χώρα των G7.
Διαφωνώ 100%!! Έχει σχέση να κάνει με το πως διατίθονται τα χρήματα. Στην Ελλάδα ξέρουμε τι γίνεται. Δάσκαλοι/καθηγητές κηφήνες που δεν απολύονται ποτέ, σχολεία που δεν έχουν προσωπικό γιατί διορίζονται με βάση το βύσμα και έχουμε ακόμα σχολεία που είναι 2-3 τάξεις σε μία κλπ. Θέμα οργάνωσης είναι και φυσικά κριτηρίων και αξιολόγησης που να εφαρμόζονται. Και σωστής σχεδίασης (το ίδιο κοστίζει) και όχι κτήρια σαν φυλακές. Και τέλος να σεβόμαστε και εμείς και να μην τα καταστρέφουμε. Είσαι μαθητής και κατέστρεψες το σχολείο? Άμεση ποινή αποκατάστασης από τα χρήματα της οικογένειας σου και εαν το ξανακάνει μόνιμη αποβολή. Για πήγαινε σπάσε την Οξφοόρδη να δεις τι θα γίνει....όχι σαν εδώ το Πολυτεχνείο.
Και τέλος υπάρχουν πάρα πολλά ιδιωτικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό (με κερδοσκοπικού χαρακτήρα φυσικά), όπως όλα τα γνωστά σε εμάς.
-
Οι περισσότεροι καθηγητές προσπαθούν και πηγαίνουν και παραπάνω από τις υποχρεώσεις τους. Γνωρίζω παράδειγμα όπου σε ΕΠΑΛ κάνουν εθελοντικά απογευματινά μαθήματα σε αδύναμους μαθητές, χωρίς να πληρώνονται για αυτό! Το σύστημα έχει τα προβλήματα του, προφανώς, κανείς δεν διαφωνεί. Πρέπει να σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στους ΔΥ όμως, επειδή υπάρχουν μερικοί κακοί. Κακοί υπάρχουν παντού! Στον ΙΤ να δεις τι κηφήνες ξέρω...
Στην Ευρώπη είναι ελάχιστα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά είναι αμερικάνικα κόλπα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2