-
Γιατί μου έχει μιλήσει ποτέ; Δεν ξέρει καν ποιος είμαι.
Ούτε καν ξέρει ότι ανήκω στο προσωπικό του.Ο gatoz πασχίζει για το μεροκάματο. Καμιά σχέση με τον "Ψωμιάδη" που έχω στη γαλέρα.
-
fiverg συμφωνώ,είναι βασικός ο τουρισμός στην οικονομία κι άλλων χωρών,αλλά όχι η βασική δραστηριότητα.Σε ποια χώρα ειναι το 25-30% του ΑΕΠ της;
https://www.kathimerini.gr/economy/local/1026637/o-toyrismos-edose-to-1-4-toy-aep/
"Συνολικά (άμεσα και έμμεσα) ο τουρισμός το 2018 συνέβαλε από 25,7% (47,4 δισ. ευρώ) έως 30,9% (57,1 δισ. ευρώ) στη δημιουργία του ΑΕΠ."
Αυτό είναι πλήρης εξάρτηση σε κάτι πολύ εποχικό κι εύθραστο.. Κι όλοι (κυβερνώντες και κυβερνώμενοι) επαναπαύονται κι ασχολούνται μονό με τουρισμό,παραμελώντας τους υπόλοιπους πιθανούς τομείς της οικονομίας...
Συνήθως ο τουρισμός είναι το 10-15% του ΑΕΠ στις υπόλοιπες χώρες της Μεσογειακής Ευρώπης (αν εντελώς υποθετικά συγκρινόμαστε μ'αυτές),Βαλκανίων και Τουρκία (12%). -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά ρε παιδιά, απορώ με τον πολιτικό φανατισμό κάποιων. Αφού έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες ότι πάνω-κάτω όσοι κυβερνάνε τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν, τις ίδιες λύσεις δίνουν, τα ίδια πράγματα κάνουν. Το πλαίσιο που κινούνται οι πολιτικοί είναι δεδομένο, ΕΕ, ΝΑΤΟ, χρέος, περιορισμένοι πόροι κλπ.
Δεν πάει ακριβώς έτσι. Και δεν πάει έτσι γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι που εξασκείται μία εξουσία.
π.χ. αν μία κυβέρνηση θέλει να βάλει στο ταμείο 100euro, υπάρχουν διάφοροι τρόποι.
Εμένα δεν μου αρέσει η άποψη: "όσοι εργάζονται και βγάζουν κάποια χρήματα είναι πλούσιοι άρα θα τους τα πάρω για να δώσω επιδόματα και να μοιράσω φράγκα με πλάγιους τρόπους σε διαφόρους αργόσχολους και ξύστες ".
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κουλτούρα κυβέρνησε. Και υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν να ξαναγίνει κυβέρνηση για να επωφεληθούν από αυτές τις πρακτικές.
Αν είναι να δουλεύω σαν τον μακάκα για να μου παίρνει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει δήθεν "κοινωνική πολιτική" ευχαριστώ εγώ δεν θα πάρω.
Επί Μητσοτάκη πολλά άλλαξαν, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση.
-
30 τμ με καλή διαρρύθμιση έχουν κρεβατοκάμαρα, χωλακι (άμα θες βάζεις και γραφειακι), μπάνιο και κουζίνα. Και αυτά τα βρίσκεις με ένα 300ρι στο κέντρο και στα πέριξ. Ανάλογο δυάρι με 400 φθάνει για νέο ζευγάρι. Ναι, θα είναι σε παλιά πολυκατοικια, δεν θα έχει τριγύρω κήπους, πλατείες, πυλωτη. Πιθανόν οι ένοικοι δεν θα αντέχουν για πετρέλαιο οπότε θα θες σόμπα η a/c. Αλλά δεν θα είναι τρωγλη, μην λέμε υπερβολές.
Από εκεί και πέρα αν θέλεις πιο καλή περιοχή, πιο πολλά δωμάτια κλπ θα πληρώσεις παραπάνω. Αλλά αυτό που νέο ζευγάρι αν δεν δώσει 500 ευρώ δεν βρίσκει σπίτι να μείνει, δεν υπάρχει. Αλλά προφανώς αν έχεις μεγαλώσει πχ σε 140τμ στον Χολαργό, σου φαίνονται "κάπως" τα 30τμ στο Νέο Κόσμο. -
ΕπειδήΣ έχουμε Γκαπιταλιζμό και μάλιστα κυβερνά η Δεξιά, όχι Σοβιετ να ζούμε στην 20οροφη πολυκατοικία...
ΧΑΒ ΓΙΟΥ ΜΠΙΝ ΤΟΥ 1968?
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
WIKIPEDIA Πορτογαλία 25 F16
Σπίτι εσείς όλοι καλά?Ναι τι;
Τι έχει να φοβηθεί η Πορτογαλία; Την Ισπανία, το Μαρόκο ή επίθεση από φάλαινες από τον ωκεανό; -
Βρε fiverg μου είναι σαν να μιλάς σε έναν παππου για τα αμπέλια του που λέει και η παροιμία.
Χρόνια ζουσα έτσι.Αυτά που λες ισχυουν για σπίτια χωρίς κουφώματα, ή χωρίς φ. Αέριο. Αν βάλεις πορτα ασφάλειας, κουφώματα και φ αεριο αυτές ειναι οι τιμές. Τα πιο φθηνά ειξαι πιο φθηνά διότι ξοδευεις σε θέρμανση. Καλα δεν μιλώ για οποιο διαμέρισμα ειναι δίπλα σε μετρό.
Έχεις ζήσει σε 30 τμ σπίτι με κουζίνα μπάνιο κρεβάτι γραφείο ντουλάπα; ; ξέρεις πως ειναι; και μάλιστα πολλα δεν κοιτουν καν μπροστά και δεν έχουν ουτε ήλιο.
Και αντε όταν είσαι φοιτητής ή μικρός ανεξαρτητος νέος τα ανέχεσαι, όλη μέρα έξω είσαι...Όταν είσαι 25-30 και δουλευεις 8-10 ώρες....δεν μπορείς να μην παθεις κατάθλιψη.Στα 45-50τμ (μέσα μπανιο και κουζίνα) θα έλεγα ειναι ενα νορμαλ σπίτι για ένα άτομο με γραφείο ντουλάπα καναπέ.. Δες τις τιμες τους.
Βάλε τώρα φαγητό, θέρμανση ρευμα το μήνα και βγάλε συνολο. Πάνω από τον βασικό.... Άρα δουκευεις και δεν μπορεις να ζήσεις... Κάτι παει λάθος. -
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρε fiverg μου είναι σαν να μιλάς σε έναν παππου για τα αμπέλια του που λέει και η παροιμία.
Χρόνια ζουσα έτσι.Αυτά που λες ισχυουν για σπίτια χωρίς κουφώματα, ή χωρίς φ. Αέριο. Αν βάλεις πορτα ασφάλειας, κουφώματα και φάει αεριι αυτές ειναι οι τιμές. Τα πιο φθηνά ειξαι πιο φθηνά διότι ξοδευεις σε θέρμανση. Καλα δεν μιλώ για οποιο διαμέρισμα ειναι δίπλα σε μετρό.
Έχεις ζήσει σε 30 τμ σπίτι; ξέρεις πως ειναι; και μάλιστα πολλα δεν κοιτουν καν μπροστά και δεν έχουν ουτε ήλιο.
Και αντε όταν είσαι φοιτητής ή μικρός ανεξαρτητος νέος τα ανέχεσαι, όλη μέρα έξω είσαι...Όταν είσαι 25-30 και δουλευεις 8-10 ώρες....δεν μπορείς να μην παθεις κατάθλιψη.Lap στο θέμα αυτό, της στέγασης δύσκολα μπορεί να βγουν συμπεράσματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο συγκεκριμένο τομέα και είναι αδύνατο να δοθούν λύσεις από τις εκάστοτε εξουσίες.
Έχει ξεκινήσει στραβά το θέμα της στέγασης εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Και αυτός είναι και ο λόγος που κανένα κόμμα δεν καταπιάνεται με τα προβλήματα της στέγασης.
-
Το θέμα ειναι πολυπαραγοντικο συμφωνώ αλλά για παραδειγμα δεν θα έπρεπε να δίνουν άδεια για 25-30 τμ σπίτια. Υπάρχουν και 25!!!! Με όλα μέσα. Όταν τα βλεπετε άδεια λέτε αντε μπορεί. Και ζητουν μισό μισθό μόνον για ενοίκιο. Μολις μπει κρεβάτι και τραπέζι δεν μπορείς να περασεις να πας να πιεις νερό στην κουζίνα. Περνάς διαγωνια από έπιπλα.
Ημίμετρα υπάρχουν. Το επίδομα ενοικίου ήταν ενα από αυτά. -
@lap Εμένα σε γκαρσονιέρα 10 χρόνια. Φοιτητής και μεταπτυχιακος/εργαζόμενος. Και έλεγα και ευχαριστώ που μπορούσα να μενω μονος.
Έχεις στρεβλή άποψη για τα σπίτια. Ένα διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικια μπορεί να είναι ανακαινισμένο και αξιοπρεπέστατο. Και να το βρεις με κατω από 400 για δυάρι. Αλλά δεν θα είναι "στούντιο" με σούπερ υλικά και θέα .. Το φα πάλι τι κόλλημα είναι; Σε πόσες πολυκατοικίες στην Αθήνα περνάει φα και μπορούν να έχουν εγκατάσταση;
Γενικώς εγώ βλέπω ότι δύο παιδιά ακόμη και με τους βασικούς, επιλογές για σπίτια έχουν. Τώρα αν θες να είσαι απλας σε τοποθεσία/επιφάνεια/ηλικία κτηρίου/υλικα, οκ, θα πληρώσεις παραπάνω ενοικιο, αυτός που το αγόρασε/έφτιαξε έχει πληρώσει ανάλογα. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παντως διαπιστωνω οτι μαλλον γενικα δεν ζειτε σε αυτη τη χωρα. ή ζειτε σε κουκουλι και δεν βγαζετε το κεφαλι οξω μεχρι να γινετε καμπιες. η αγορα εχει στεναξει, τα μικρομαγαζα υποφερουν και δεν κλεινουν γιατι δεν μπορουν να κλεισουν απο τις οφειλες. ολοι της λαικης οικογενειας ζοριζονται. με μισθοι για διατροφη σαρβάιβορ χωρις τα επαθλα. και βλεπω κατι χαβαδες, ειναι λεει αναμπτυξη που εχουμε, περναμε καλα, εχουμε φτηνα σπιτια, και γαμω τις ζωες, γιατι να μην κανεις 19 παιδια, παμε καλα και δυνατα και τον παιρνει ο cheaprus, ο κουλις οχι δεν ειναι καλος αλλα τον γουσταρουμε γιατι ειναι γκομενος.
Να αγιάσει του στόμας ! Χαμός όντως στην αγορά, δεν αντέχουν την αναδουλειά και το χειρότερο από όλα ότι δε βρίσκουν προσωπικό με τίποτα. Ούτε ειδικευμένους ούτε ανειδίκευτους. Έχουνε πάρει σβάρνα τις καφετέριες να βρούνε κάποιον να δουλέψει αλλά και αυτές άδειες είναι πχια, ερήμου τόπος. Άντε να πέσει και αυτή η κυβέρνηση να δεί ο κοσμάκης άσπρη μέρα
Σαρβάιβορ όντως η κατάσταση όπως οι μαχητές που θέλουν να γίνουν διάσημοι αλλά όλο νηστικοί μένουν. Χαίρομαι που είσαι ενήμερος
(spoiler alert μπάινει δυνατό από βδομάς αν και όχι του γούστου σου)
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πολύ σωστά!! Και θα σου πει και ο Κρούζερ ότι φτάινε οι ξύστες για το πως περνάμε και δεν θα έχει και πολύ άδικο. Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι βαθύ και στη ΝΔ και δεν κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία ψηφίστηκε.
Από την άλλη δεξιό κόμμα είναι, οπότε χέστηκε για τους πολλούς και πτωχούς, είναι το κόμμα των πλουσίων εξ' ορισμού. Η Ελλάδα με βαση το οικονομικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών θα έπρεπε να βγάζει το ΚΚΕ με 70%!! Αλλά οι wanabes πλούσιοι ψηφίζουν δεξιά (σαν τον συγχωρεμένο θείου μου εργάτη στην ΕΑΒ που ήταν ΝΔ...αχαχα!!) μήπως και πλουτίσουν ή για να μην τους πουν πτωχούς ή εργάτες.
Πάει χάλασε ο κόσμος Φάνημ και νομίζουν τίποτα φτωχάτζες πώς αν ψηφίσουν Κούλη θα ανέβουν λέβελ.. Τόσο κομπλεξικοί
! Αν δεν έχεις εξαψήφια φορολογική δήλωση θα έπρεπε να απαγορεύεται δια νόμου κάτι τέτοιο. #mono Basilikoi_aristeroi
-
Fiverg τα ίδια ακριβώς και εγώ με εσένα, μπα σε καλό σου..... Είχα επιπλεον και αυτοκίνητο ως τυχερος.
Από τότε που ήμασταν εμείς ανέβηκαν αυτο σου λέω. Λόγω βραχείας μίσθωσης έχουν φτάσει στον Θεό.
Πλέον έχω φιλαρακια που το βλέπω, έχω παει σπιτια τους και κοντευω να τρελαθω απονποσο μικρά. -
Νομίζω ότι το είχα αναφέρει στις προηγούμενες σελίδες. Στην Γερμανία ζούσα σε γκαρσονιέρα 25 τετραγωνικών και στην Αμερική σε 30 τετραγωνικά. Προφανώς αυτά τα σπίτια δεν είναι για μόνιμη στέγαση. Προσωρινές στεγάσεις για επαγγελματικούς λόγους. Αν έμενα μόνιμα σε κάποια από τις δύο χώρες θα έβρισκα άλλα σπίτια, μεγαλύτερα.
Στην Ελλάδα νομίζω ότι το μίνιμουμ για σπίτι δύο άτομα είναι τα 60 με 65 τετραγωνικά. Για δύο άτομα. Αν προκύψουν παιδιά τότε αλλάζει το πράγμα.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι στις απαιτήσεις ή στις ανάγκες, το πρόβλημα είναι ότι εξαρχής υπάρχει στρέβλωση στο θέμα της στέγασης. Η οποία στρέβλωση έχει πάει στα άκρα με την έλευση των μεταναστών.
Σε πολλές περιοχές της Αθήνας πέφτει ξύλο και εκβιασμοί για την διεκδίκηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων /σπιτιών κλπ...
-
Έτσι, για να δουλέψεις ένα τρίμηνο και να μαζέψεις μια μπάζα
Οκ μια χαρά ειναι....Να ζεις κανονικά και να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα. Να φέρεις κόσμο σπίτι σου να πιειτε ένα ποτο μια μπυριτσα να μιλήσετε ως άνθρωποι.... Δεν γίνεται.... Δεν είναι ζωή αυτη σε τέτοια σπιτια...
Και ν σου ζητουν 400++ ευρώ. -
Και το ΒΖΙΙΙΙΝ συνεχίζεται...
ΔΕΗ: Λογαριασμός 3.505 ευρώ σε μίνι μάρκετ στην Θεσσαλονίκη
είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά περίπου 2.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Για την ακρίβεια ο λογαριασμός της ίδιας περιόδου, ήτοι στις 20 Ιανουαρίου του 2021, ανήλθε σε 1.650 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως των 1.855 ευρώ σε έναν χρόνο.
Σε αυτόν τον λογαριασμό το ποσό της συνολικής έκπτωσης -σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο τιμολόγιο- φτάνει τα 366,14 ευρώ, η οποία αν δεν υπήρχε θα έφτανε τον λογαριασμό στα 3.871,14 ευρώ. Δηλαδή θα μιλούσαμε ετήσια αύξηση ύψους 2.200 ευρώ
«Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί, τότε μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε δραματική μείωση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά τα καταστήματα και εν συνεχεία, στο τέλος του χρόνου θα δούμε πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές να κλείνουν. Ξέρετε, δεν είναι μόνο οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα λόγω Covid, δεν είχε και μεγάλους τζίρους. Οπότε μοιραία οι ιδιοκτήτες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψουν αυτά τα ποσά και να τα βγάλουν πέρα» κατέληξε στο GRTimes o κ. Ιακώβου.
-
@super-t said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
WIKIPEDIA Πορτογαλία 25 F16
Σπίτι εσείς όλοι καλά?Ναι τι;
Τι έχει να φοβηθεί η Πορτογαλία; Την Ισπανία, το Μαρόκο ή επίθεση από φάλαινες από τον ωκεανό;Έλα μου ντε
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έτσι, για να δουλέψεις ένα τρίμηνο και να μαζέψεις μια μπάζα
Οκ μια χαρά ειναι....Να ζεις κανονικά και να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα. Να φέρεις κόσμο σπίτι σου να πιειτε ένα ποτο μια μπυριτσα να μιλήσετε ως άνθρωποι.... Δεν γίνεται.... Δεν είναι ζωή αυτη σε τέτοια σπιτια...
Και ν σου ζητουν 400++ ευρώ.Δεν είναι ζωή σε δυάρι στο Νέο Κόσμο η τα Πατήσια η τον Κολωνό που θα πιάσεις με 350-400 ευρώ; Οκ, δεν είναι... Προφανώς στούντιο στο Κολωνάκι είναι καλύτερο, δεν το συζητάω. Αλλά μήπως να προσγειωνομασταν και λίγο;
-
Καλά αντε για αγόρι... Θα άφηνες κάτω πατησια την κόρη να νοικιάσει;
Λοιπόν μίλησα με γνωστό μου που του έχω θάρρος. 625 είπε ο βασικός...
Το προβλημα ειναι πως σου μένουν 225 ευρώ για οοοοοολα τα αλλα. Δηλαδη φαγητό, θέρμανση, κοινόχρηστα, νερό, ρευμα, ιντερνετ, κινητό...
Εννοείται ταβέρνα και ρουχα...... Όνειρο θερινής νυκτός.
Αυτοκίνητο;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά ρε παιδιά, απορώ με τον πολιτικό φανατισμό κάποιων. Αφού έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες ότι πάνω-κάτω όσοι κυβερνάνε τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν, τις ίδιες λύσεις δίνουν, τα ίδια πράγματα κάνουν. Το πλαίσιο που κινούνται οι πολιτικοί είναι δεδομένο, ΕΕ, ΝΑΤΟ, χρέος, περιορισμένοι πόροι κλπ.
Δεν πάει ακριβώς έτσι. Και δεν πάει έτσι γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι που εξασκείται μία εξουσία.
π.χ. αν μία κυβέρνηση θέλει να βάλει στο ταμείο 100euro, υπάρχουν διάφοροι τρόποι.
Εμένα δεν μου αρέσει η άποψη: "όσοι εργάζονται και βγάζουν κάποια χρήματα είναι πλούσιοι άρα θα τους τα πάρω για να δώσω επιδόματα και να μοιράσω φράγκα με πλάγιους τρόπους σε διαφόρους αργόσχολους και ξύστες ".
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κουλτούρα κυβέρνησε. Και υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν να ξαναγίνει κυβέρνηση για να επωφεληθούν από αυτές τις πρακτικές.
Αν είναι να δουλεύω σαν τον μακάκα για να μου παίρνει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει δήθεν "κοινωνική πολιτική" ευχαριστώ εγώ δεν θα πάρω.
Επί Μητσοτάκη πολλά άλλαξαν, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση.
Σύμφωνοι και καθένας έχει τα δικά του αντίστοιχα επιχειρήματα. Ένας άνεργος π.χ. μπορεί να πει θα ψηφίσω Τσίπρα, γιατί έπαιρνα μεγαλύτερα επιδόματα (δεν ξέρω αν ισχύει, για παράδειγμα το λέω).
Άρα ο καθένας ψηφίζει κατά κύριο λόγο με βάση το προσωπικό του συμφέρον και αυτό είναι και σεβαστό και λογικό. Και τα κόμματα αυτό θέλουν, μαγαζιά είναι και απευθύνονται σε κάποιους πελάτες με την πολιτική τους, εκπροσωπούν τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών ομάδων.Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το φανατισμό και τις επιθέσεις εναντίον των αντίπαλων κομμάτων ή των ψηφοφόρων τους. Θέλεις κύριε να ψηφίσεις ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ? Δικαίωμά σου είναι κι αν το βλέπεις και καθαρά συμφεροντολογικά είναι και πιο λογικό και πιο ξεκάθαρο. Δε σημαίνει όμως ότι εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο και μπορείς να τον βρίζεις, να τον κατηγορείς, να τον λοιδορείς ή ότι άλλο φαντάζεσαι. Σαν τους χούλιγκαν των ομάδων...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2