-
Ντροπή της κοινωνίας είπε ο δάσκαλος στον 10χρονο που πήγε σχολείο με φούστα, διαφωνώ μαζί του, προηγήθηκε ο Ρουβάς.
-
Μια χαρά παιδεία του Άδωνη για φερελπις νεαρούς. Ξερει η ΝΔ, γουστάρω διαπλοκές!
-
Δε βλέπω και καμία πρόοδο της κοινωνίας τις δεκαετίες 80' -90', αλλά μια συνεχόμενη πορεία προς τον υπερκατανάλωση και τον διεφθαρμένο καπιταλισμό. Όσο για το ότι πλησιάσαμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής,μόνο επίτευγμα δεν είναι. Ένας συνεχώς παρακμάζων κι υπό κατάρρευση καπιταλιστικός δυτικός πολιτισμός,δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει..
-
Εγώ δεν έζησα και πριν αλλά σύμφωνα με τις συζητήσεις με μεγαλύτερους μου υπήρξε πρόοδος.
Πρόοδος στη ελευθερία της έκφρασης
Πρόοδος στην ελευθερία αυτοπροσδιορισμού
(Αυτά είναι ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ)
Πρόοδος στην μόρφωση και εξειδίκευση. Η Ελλάδα είχε λίγους που μιλούσαν καλά την "ελληνικην" έχοντας μόνο αυτό ως πήχη της μόρφωσης και στα υπόλοιπα ήταν ένα απέραντο αμόρφωτο χωριό με χαμηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό.
Σήμερα ακόμα και ένας απόφοιτος λυκείου γνωρίζει μια ξένη γλώσσα. Τουλάχιστον αυτό. Παλιά ούτε αυτό υπήρχε.
Πρόοδος στην υγεία. Παλιά άνθρωποι χαμηλού εισοδήματος δεν μπορούσαν να κάνουν σοβαρές εγχειρήσεις. Δεν υπηρχε ούτε η τεχνολογία ούτε όμως και τα χρήματα να αντέξουν τέτοια έξοδα.Πρόοδος στην οικονομία, άνθρωποι έφτιαξαν σπίτια, αγόρασαν αυτοκίνητα, σπούδασαν τα παιδιά τους.
Παλιότερα αυτό δεν υπήρχε παρά μονο για ελάχιστους.Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που ήταν αρνητικά .
Ατομικισμός, αδιαφορία για τα δημόσια κτήρια και γενικότερα για το δημόσιο.
Ωχ αδελφισμος, νεοπλουτισμος κτλ.Στα πάντα υπάρχουν δύο πλευρές. Αναλόγως πως θα διαβάσει κανείς την κάθε κατάσταση.
-
Μια χαρα ειναι τελικα ο καπιταλισμος. Παιζει να ειναι το μονο πολιτικοοικονομικο συστημα που αναγνωριζει το δικαιωμα του ατομου στην αυτοδιαθεση.
Βεβαια επειδη ειναι συστημα με πολλες ανοχες επιτρεπει την δημοκρατικη λειτουργια συλλογων και συλλογικοτητων με φασιστικη θεωρηση . Πρεπει να πεσουν κατ επαναληψη σε κακουργηματα και μονο αν απαιτησει η κοινωνια να ξηλωθουν απο την ριζα.
Βρεθηκαν στυλιαρια και κρανη σιδεριες κλπ σε σωματεια ομαδων. Και γιατι υπαρχουν ακομη αυτα?
Γιατι δεν ειμαστε ολοκληρωτικοι? Οχι. Γιατι ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε. -
Ο καπιταλισμός δηλαδή η ιδιωτική διαχείριση των πεπερασμένων πόρων της οικονομίας για την παραγωγή πλούτου είναι ένα κομμάτι. Η διαχείριση του ίδιου του καπιταλισμού είναι ένα άλλο.
-
Δωσε λινκ γρηγορα να το διαβασω
-
Σε τι;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Ελλάδα είχε λίγους που μιλούσαν καλά την "ελληνικην" έχοντας μόνο αυτό ως πήχη της μόρφωσης και στα υπόλοιπα ήταν ένα απέραντο αμόρφωτο χωριό με χαμηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό.
Σιγά τα ελληνικά που μαθαίνουν τώρα.. "Ετοίματα κατάλυψεις", από παιδιά γυμνασίου. Θυμάσαι κάποιες προηγ. αναρτήσεις που είχε δημοσιευθεί αυτό το "μαργαριτάρι";
Σήμερα ακόμα και ένας απόφοιτος λυκείου γνωρίζει μια ξένη γλώσσα. Τουλάχιστον αυτό. Παλιά ούτε αυτό υπήρχε.
Nαι,αλλά όπως προείπα, δεν γνωρίζει την επίσημη γλώσσα του κράτους (προς το παρόν..), τα ελληνικά..
-
Αν ήταν πρόοδος η εκμάθιση ξένων γλωσσών τότε σε όλες τις χώρες οι κάτοικοι θα μάθαιναν και άλλες γλώσσες να μιλάνε. Το οποίο προφανώς δεν ισχύει σχεδόν πουθενά.
Στην Ελλάδα η εκμάθηση Αγγλικών είναι σχεδόν υποχρεωτική για λόγους επιβίωσης αλλά και επειδή θεωρείται "παράδοση" αφού έχει στηθεί μία τεράστια παραοικονομία από την εποχή του '80. Και αυτό το θέμα σχετίζεται με τις συντεχνίες.
Ελάχιστοι μαθαίνουν άλλες γλώσσες (εκτός Αγγλικών) και όσοι το κάνουν είναι επειδή τους αρέσει και απειροελάχιστοι επειδή έχουν κληρονομικό χάρισμα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Αν η χώρα ήταν Αγγλία κανείς δεν θα μάθαινε άλλη γλώσσα.
Αν η Κίνα είχε "επικρατήσει" παγκοσμίως τότε θα μάθαιναν σε όλες τις χώρες Κινέζικα. -
Χειρότερα ελληνικά μαθαίνουν σήμερα, τα παιδιά ομως που είναι θεωρητική κατευθυνση μαθαίνουν πολύ καλά ελληνικά. Έχουν φοβερή μόρφωση σε αυτό το επίπεδο. Οι υπόλοιποι απλά πράγματα. Αλλά και πάλι μαθαίνουν πράγματα που το 60-70 ήταν εξωγήινα.
Για παράδειγμα ένας ψηλο αριστουχος θετικής κατεύθυνσης του Λυκείου ξέρει μαθηματικά και φυσικη που μάθαινες στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο της τότε εποχής.
Γενικά σε κάθε αξιολόγηση εγώ μετράω με το τι γνωρίζει ένας αριστούχος. Διότι αν κρίνουμε σύμφωνα με το τι ξέρει ένας μέτριος ή ένας κακός μαθητής τότε δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα.
-
Και όμως storm η γνώση έστω αγγλικών σε καλό επίπεδο μπορεί να σε βάλει σε θέσεις όπως γραμματεία ή διαχείριση αποθήκης που μιλάς με εξωτερικό και μεταφορικές εταιρίες. Αν ξέρεις άπταιστα ελληνικά δυστυχώς είσαι άχρηστος για τέτοιες θέσεις.
Για αυτό ακόμα και ένα απόφοιτος λυκείου είναι χρήσιμος γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα σε καλό επίπεδο και μπορεί να ζήσει την οικογένειά του έστω με μοναδικό τυπικό προσόν την γνώση της ξένης γλώσσας.
-
Συμφωνώ, είναι όμως στα πλαίσια του "μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε".
Ελάχιστοι μαθαίνουν Αγγλικά επειδή τα αγαπάνε. Είναι παγκόσμια γλώσσα συννενόησης, είτε σε φυσικό επίπεδο, είτε σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.
Αν η παγκόσμια γλώσσα ήταν τα Ελληνικά, τότε ποιος θα μάθαινε Αγγλικά στην Ελλάδα;
-
Ναι οκ, όπως και να έχει το αποτέλεσμα μετράει.
Κατά τα άλλα ειμαι από αυτούς που τους αρέσουν πολλές γλώσσες και ιδιαιτερα τα αγγλικά...πολύ ωραία γλώσσα. Μ αρέσει να την ακούω όπως και τα γερμανικά και τα γαλλικά. Αλλά δεν μπορώ να μάθω εύκολα. Έχω δυσκολία. Ξέρω πλέον αρκετά καλά αγγλικά άνω του μέσου όρου αλλά μου πήρε διπλάσιο χρόνο από έναν φυσιολογικό άνθρωπο.
Δεν μπορούσα να θυμηθώ το λεξιλόγιο, ατελείωτες ώρες διαβάσματος και πάλι τιποτα. Σε συζητήσεις όμως έχω ευφράδεια.Τα διπλώματα που πείρα τα πείρα λόγω του speaking και της συμπάθειας που έβγαζα. Μου το έλεγαν και οι ίδιοι πως "είσαι συμπαθεστατος άνθρωπος αλλα το λεξιλόγιο δεν είναι για proficiency κτλ. Πήρες όμως το pass μου."
Πλέον ακούω ξένα κανάλια ειδήσεων και νομίζω ακούω ελληνικά. Καθυστερω να καταλάβω σε ποια γλώσσα είναι, δεν μπαίνω πλέον στην διαδικασία της μετάφρασης στο μυαλό μου. Αλλά μου πείρε πολλά χρόνια για κάτι που παιδιά 15 ετών το κατέχουν.
Δηλαδή ακόμα και εγώ πλέον είμαι εκτός εποχής σε συγκριση με έναν 15 χρονο -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δε βλέπω και καμία πρόοδο της κοινωνίας τις δεκαετίες 80' -90', αλλά μια συνεχόμενη πορεία προς τον υπερκατανάλωση και τον διεφθαρμένο καπιταλισμό. Όσο για το ότι πλησιάσαμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής,μόνο επίτευγμα δεν είναι. Ένας συνεχώς παρακμάζων κι υπό κατάρρευση καπιταλιστικός δυτικός πολιτισμός,δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει..
Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν έχεις και 100% δίκιο. Την δεκαετία του '80, και κυρίως λόγω του Αντρέα, γίνανε νέες τομές στο Κράτος σε κοινωνικό επίπεδο. Καθιέρωση πολιτικού γάμου και πολιτικής ονοματοδοσίας (εγώ όταν γεννήθηκα αναγκαστικά έπρεπε να βαφτιστώ για να πάρω όνομα), κατάργηση του αδικήματος της μοιχείας (έλεος δηλαδή), πολιτικός όρκος, κατάργηση φακέλων πολιτικών φρονημάτων, αποχουντοποίηση κλπ κλπ κλπ. Η Ελλάδα την δεκαετία του '70 ήταν Ιράν, πριν καν το Ιραν να γίνει το χάλι που είναι σήμερα...
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν ήταν πρόοδος η εκμάθιση ξένων γλωσσών τότε σε όλες τις χώρες οι κάτοικοι θα μάθαιναν και άλλες γλώσσες να μιλάνε. Το οποίο προφανώς δεν ισχύει σχεδόν πουθενά.
Σε όλη την Ευρώπη μαθαίνουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα στο σχολείο. Σε δε χώρες όπως η Σουηδία και η Ολλανδία, μιλάνε Αγγλικά σε επίπεδο μητρικής σχεδόν.
Για αυτό ακόμα και ένα απόφοιτος λυκείου είναι χρήσιμος γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα σε καλό επίπεδο και μπορεί να ζήσει την οικογένειά του έστω με μοναδικό τυπικό προσόν την γνώση της ξένης γλώσσας.
Καλά εσύ το πήγες τώρα στο άλλο άκρο. Ακόμα και με διδακτορικό είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά σήμερα.
πείρα τα πείρα
-
Χαχα μα το έγραφα "πηρα" και το είδα και εγώ και δεν έβαζε τόνο, και πατώντας κενό για να συνεχίσω να γραψω μου το διόρθωσε σε "πείρα".
Η αλήθεια είναι ότι το κάνω συχνά λάθος, το έχω παρατηρήσει.
Είμαι ανορθόγραφος και έχω ανορθόγραφο τ9. Φοβερός συνδιασμός.
Όσο για την εργασία, σύμφωνω. Σήμερα παίρνουν τα παιδιά τον βασικό έχοντας μεταπτυχιακό! Δηλαδή 650 ευρώ! Με 10 ώρες εργασία και μεταπτυχιακό από κρατικό πανεπιστήμιο. Και μάλιστα σε πρακτική επιστήμη.
Δεν υπάρχει δηλαδή αναγνωριση του μεταπτυχιακού δια νόμου. Ότι σου δώσει ο εργοδότης. -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε όλη την Ευρώπη μαθαίνουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα στο σχολείο. Σε δε χώρες όπως η Σουηδία και η Ολλανδία, μιλάνε Αγγλικά σε επίπεδο μητρικής σχεδόν.
Δεν αναφέρθηκα στην εκπαίδευση.
-
Δεν κατάλαβα τότε τι εννοούσες Storm.
-
καλημέρα!
Γίνεται να μη κ@υλώνεις με αυτή τη Γυναίκα, και τους Νεοδημοκράτες γενικότερα;!
-
Τι είπε η Ευκλειτορίς...
Εν τω μεταξύ αν το έκανε αυτό κάποιος στη μέση Ελληνίδα νοικοκυρά θα άκουγε πουστριλικια β'τοπικου για κάνα τρίμηνο...
Κατά τα άλλα μεσαία τάξη, αριστεία, όχι μιζέρια κτλ, κτλΜήπως κατάπιε τις ασφάλειες του πίνακα και θα τις χεσει του αντιχρονου; Τουλάχιστον τάραξε την στα προϊόντα 365/μαρατα κτλ να χέζει κορωνοπηνια...
Στο μεταξύ αρχίσανε τα Λαβ λέτερς:
https://www.iliaoikonomia.gr/i-sygkinitiki-epistoli-pou-esteile-ston-mitsotaki-95chronos-apo-tin-andravida-logodei/
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2