-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τις Ε.Δ. παρακαλώ να μην τις πιάνουμε στην "πένα μας" έτσι ευκολα. Είναι ίσως το μόνο κομμάτι του Κράτος που δεν επηρεάζεται από την πολιτική (τουλάχιστον μεταπολιτευτικά). Ήμουν μέσα και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ και ακούω και φίλους με ΣΥΡΙΖΑ. Αν εξαιρέσουμε τα λίγα βύσματα, τίποτα δεν άλλαξε διαχρονικά. Στην κρίση σταμάτησαν οι ασκήσεις για λόγους οικονομίας, αλλά ξεκίνησαν πάλι επί Πάνου. Οι αποκτήσεις εξοπλισμών είναι πονεμένη ιστορία διαχρονικά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι για ιδεολογικούς σκοπούς δεν υπήρξε αποδιοργάνωση του Στρατεύματος, τουλάχιστον τα τελευταία 20 έτη!!!
Δεν μιλάω για αποδιοργάνωση, μιλάω για το ότι όλος ο στόλος των Μιράζ π.χ. κάθονταν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών (τα οποία πλέον πετάνε, οπότε όχι, δεν έχουν τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό οι ΕΔ με πέρισυ). Και άλλα πολλά. Μην τα λέμε εδώ, αν και έχουν γραφεί πλέον κατά κόρο.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πες τα λοιπόν γιατί ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη ρε Δια και μας εκοψανε οι αναρχοαπλυτοι. Τώρα παρουσιάζαμε σαν πολεμική νικη την αυτονόητη αστυνομικού τύπου επί της ουσίας απώθηση "λάθρο", ξεφτιλιζοντας την πολεμικη μας ιστορία. Αλλά...θα την ξαναγράψουμε στο Σαχέλ(;;;)
Υποθετική ερώτηση: Με τους αναρχοάπλυτοι, θα είχε υπάρξει απώθηση των "λάθρο"; Εγώ βλέποντας τους πανηγυρισμούς με την ολλανδέζα και αυτά που είπε, μάλλον άλλο κατάλαβα.
-
Όποιος και αν κυβερνά ΔΕΝ αφήνει εισβολή τέτοιου τύπου. Όπως διαπίστωσες και οι βορειοπουθεναδες μια χαρά εμπόδιζαν όταν κάναμε το αντίστοιχο στην Ειδομένη. Η ειδοποιός διάφορα: εμείς δεν "βοηθουσαμε" τους "εισβολείς" όπως έκαναν οι απέναντι.
-
Όποιος και αν κυβερνά ΔΕΝ αφήνει εισβολή τέτοιου τύπου. Όπως διαπίστωσες και οι βορειοπουθεναδες μια χαρά εμπόδιζαν όταν κάναμε το αντίστοιχο στην Ειδομένη. Η ειδοποιός διάφορα: εμείς δεν "βοηθουσαμε" τους "εισβολείς" όπως έκαναν οι απέναντι.
Τώρα σοβαρά θα είχαμε την προηγούμενη κυβέρνηση και θα είχαμε αστυνομικους να ρίχνουν δακρυγόνα και ηχητικά κύμματα στους "εισβολείς"; Και δεν θα είχαν ξεσηκωθεί οι 50 συνιστώσες, οι ρόζες, οι αλλανδέζες και όλο το "προοδευτικό" σύμπαν να ουρλιάζει; Έχω άλλη άποψη αλλά οκ, σεβαστή και η αντίθετη.
-
Θα στο πω απλά: Αν δεν γινόταν θα την κοπαναγε ο Πανούλης. Και έτσι θα γινόταν. Πιθανόν και η ΔΕΗ αντιστοιχα να την είχε γλιτώσει λόγω κυρ Φώτη επί Αντωνελλας.
-
Θα στο πω απλά: Αν δεν γινόταν θα την κοπαναγε ο Πανούλης. Και έτσι θα γινόταν.
E, την κοπάνησε ο πανούλης με την συμφωνία αλλά ο αλέξης είχε προλάβει και είχε αγοράσει σχεδόν όλους τους βουλευτές του. So what; Το ίδιο θα γινονταν πάλι.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τις Ε.Δ. παρακαλώ να μην τις πιάνουμε στην "πένα μας" έτσι ευκολα. Είναι ίσως το μόνο κομμάτι του Κράτος που δεν επηρεάζεται από την πολιτική (τουλάχιστον μεταπολιτευτικά). Ήμουν μέσα και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ και ακούω και φίλους με ΣΥΡΙΖΑ. Αν εξαιρέσουμε τα λίγα βύσματα, τίποτα δεν άλλαξε διαχρονικά. Στην κρίση σταμάτησαν οι ασκήσεις για λόγους οικονομίας, αλλά ξεκίνησαν πάλι επί Πάνου. Οι αποκτήσεις εξοπλισμών είναι πονεμένη ιστορία διαχρονικά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι για ιδεολογικούς σκοπούς δεν υπήρξε αποδιοργάνωση του Στρατεύματος, τουλάχιστον τα τελευταία 20 έτη!!!
Δεν μιλάω για αποδιοργάνωση, μιλάω για το ότι όλος ο στόλος των Μιράζ π.χ. κάθονταν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών (τα οποία πλέον πετάνε, οπότε όχι, δεν έχουν τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό οι ΕΔ με πέρισυ). Και άλλα πολλά. Μην τα λέμε εδώ, αν και έχουν γραφεί πλέον κατά κόρο.
Ξέρεις πολύ καλά ότι το θέμα με τα Μιράζ ήταν και είναι στην γραμμή παραγωγής. Βασικά 1000 κακά έχουν οι Αμερικάνοι, αλλά τουλάχιστον έχεις υποστήριξη όταν αγοράζεις από αυτούς. Οι Γάλλοι είναι φάση Ρενώ/Πεζώ στα ανταλλακτικά...
-
Θα στο πω απλά: Αν δεν γινόταν θα την κοπαναγε ο Πανούλης. Και έτσι θα γινόταν.
E, την κοπάνησε ο πανούλης με την συμφωνία αλλά ο αλέξης είχε προλάβει και είχε αγοράσει σχεδόν όλους τους βουλευτές του. So what; Το ίδιο θα γινονταν πάλι.
ΥΓ: Το χουμε πει ότι μπαρμπα φώτης ήταν στην κυβέρνηση της αντωνέλλας λόγο γεροντοέρωτα με την βόζεμπεργκ;
-
Ξέρεις πολύ καλά ότι το θέμα με τα Μιράζ ήταν και είναι στην γραμμή παραγωγής. Βασικά 1000 κακά έχουν οι Αμερικάνοι, αλλά τουλάχιστον έχεις υποστήριξη όταν αγοράζεις από αυτούς. Οι Γάλλοι είναι φάση Ρενώ/Πεζώ στα ανταλλακτικά...
Τώρα πρέπει να τα λέμε και εδώ; 40 εκ ευρώ αεροπλάνα και δεν πέταγαν γιατί δεν είχαν ανταλλακτικά για τα φρένα τους και τα λάστιχά τους. Τα όπλα τους σχεδόν έχουν όλα λήξει χωρίς επαναπιστοποιήσεις. Και γενικώς, ότι δεν ΄ήταν lokcheed martin προκοπή δεν έβλεπε. Να γράψω και άλλα;
Θα μου πεις, μνημόνια.. Οκ, θα πω κι εγώ όμως υπερπλεόνασμα. Εδώ μας έχουν γανώσει τα αυτια ότι με τα λεφτά της λίστας πέτσα και με τα λεφτά που δίνουμε για την συντήρηση των δρόμων θα μπορούσαμε να έχουμε μερικές χιλιάδες μεθ ακόμη και να επιδοτείται όλων το ρεύμα στα 0,07 για πάντα. -
ΥΓ: Το χουμε πει ότι μπαρμπα φώτης ήταν στην κυβέρνηση της αντωνέλλας λόγο γεροντοέρωτα με την βόζεμπεργκ;
Μπα, κάτι θα ξέρα πιστεύω...θέλοντας και μη ξέρω άτομο της ασφάλειας του τότε.
-
Πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να κυβερνά σχεδόν 3 χρόνια και σε κάθε κριτική η απάντηση είναι , το τι έκαναν οι προηγούμενοι.
Καλή η ιστορία με το φράχτη , βολεύει και το μικρό ακροατήριο του συριζα που μπορεί να έχει κάποιες "διεθνιστικές" απόψεις ακόμα , αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ως κυβέρνηση δεν πείραξε το φράχτη του Αντώνη και ως αντιπολίτευση εμφανίστηκε θετική ( άντε υπό όρους ....)στην επέκταση του φράχτη.
Επίσης ως κυβέρνηση έφερε το κατάπτυστο για εμένα προσωπικά , την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου από νατοϊκά πλοία. Οπότε όλα τα άλλα είναι να τα πλασάρει ο Αλέξης σε καμιά συνιστώσα ,τις οποίες τις έχει και γραμμένες εκεί που δεν πιάνει.
Υγεία εποχής Αντώνη , αξιοθαύμαστη πορεία με τον τότε υπουργό να διατείνεται ότι δε θέλω να μου πάρει τη δόξα το δντ αν χρειαστεί να απολύσω νοσοκομειακούς. Τα περιβόητα περί κλεισίματος νοσοκομειακών μονάδων (συγχώνευσης αν θέλετε) , τα οποία τα είπε πάλι ο τότε υπ.υγείας ( το καλοκαίρι) σε κοινή συνέντευξη με το ΠΘ ( εκσυγχρονισμό και κάπως έτσι το είπε) , είχαν γίνει μερικώς πράξη. Τα υπόλοιπα κάτι κόστος νοσηλίων και τα λοιπά , δε τα καλοθυμάμαι κιόλας. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μονο ευχαριστη εξελιξη η εκλογη Ανδρουλακη. Κεντροριζοσπαστες του 3% με την καταστροφικη τους ανικανοτητα και δημαγωγια ας επιστρεψουν σιγα σιγα στις τρυπες τους.
Ο Μητσοτακης θα πρεπει να ιδρωσει την φανελα στις επομενες εκλογες.Δεν ξέρω αν είναι ευχάριστη εξέλιξη ο Ανδρουλάκης, σίγουρα όμως στην Κουμουνδούρου θα είναι προβληματισμένοι.
Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τις επόμενες δημοσκοπήσεις.
Πιθανολογώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει αρκετά προς το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ δεν νομίζω να καταλάβει και πολλά γιατί ο Ανδρουλάκης παίζει κεντροαριστερά και έχει στυλ "Τσίπρα" αλλά στο ποιο σοβαρό και χωρίς ακραίο και διχαστικό λόγο.Στην ουσία στις επόμενες εκλογές θα είναι δύο δυνατοί υποψήφιοι της κεντροαριστεράς.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να κυβερνά σχεδόν 3 χρόνια και σε κάθε κριτική η απάντηση είναι , το τι έκαναν οι προηγούμενοι.
Δεν το πιστεύω! Όλες οι κυβερνήσεις μεταπολιτευτικά την ίδια δικαιολογία έχουν χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας της πολιτικής στη χώρα μας...
-
Παιδιά, αυτός ήταν ο 1ος γύρος. Αποτέλεσμα θα βγει στον 2ο. Δεν το έχω δύσκολο να βγει ο Γιωργάκης στο τέλος...
Αυτό θα είναι ακόμη ποιο ευχάριστο γεγονός!!!!!!
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν το πιστεύω! Όλες οι κυβερνήσεις μεταπολιτευτικά την ίδια δικαιολογία έχουν χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας της πολιτικής στη χώρα μας...
Πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά σε τέτοιο βαθμό; Δε ξέρω ίσως τα μεγαλοποιώ εγώ....
-
Με το συμπάθειο δλδ, αλλά το γράφεις σοβαρά αυτό; Μπας και ενθυμείσαι ποιο ήταν και το μότο των προηγούμενων όταν στριμώχνονταν; Και γενικώς "εδώ μέσα", λίγες φορές είναι που αναφερομαστε στα πεπραγμένα των πρώην. Ούτε καν στα τωρινά τους πεπραγμένα ως αντιπολίτευση δεν αναφερόμαστε και τόσο. Κι εγώ είμαι γενικά της άποψης ότι είναι καλύτερα να κρίνουμε τον κυβερνώντα, με επιχειρήματα όμως.
-
Εγώ πάλι το βρίσκω ως έναν βαθμό σωστό την κριτική στα πεπραγμένα των προηγούμενων.
Πέρα από τα μικροπολικτικες παρεμβάσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, σε βαθιές και σημαντικές αλλαγές ο πολιτικός χρόνος που απαιτείται είναι πολλών κυβερνήσεων. Και όχι μόνο μιας. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδιά, αυτός ήταν ο 1ος γύρος. Αποτέλεσμα θα βγει στον 2ο. Δεν το έχω δύσκολο να βγει ο Γιωργάκης στο τέλος...
Αυτό θα είναι ακόμη ποιο ευχάριστο γεγονός!!!!!!
Εννοείται ότι προσωπικά μου αρέσει ο Ανδρουλάκης, όχι ότι τον ξέρω, όχι ότι γνωρίζω αν είναι καλός ή κακός ή μέτριος ή αν έχει ιδέες, αλλά είναι σχετικά "άφθαρτος" και θα έχει έναν άλλο αέρα σε σχέση με τον ξωφλημένο Γιωργάκη.
Αλλά επειδή υπάρχει και γύρος βου, υπάρχει μεγάλη περίπτωση οι πασόκοι να ψηφίσουνν την παπανδρεική σιγουράτζα, είναι σίγουρα το παλιό πασόκ έναντι του νέου. Κατά μιά άποψη (καθαρά "επιθεωρησιακή") θα ήθελα κι εγώ να βγει γιωργάκης και να επανασυστήσει με τον αλέξιο τον προοδευτικό χώρο, δεν θα μας μείνει άντερο... -
Υπάρχει και γύρος βου;;;; Όλοι με αντιγράφουν τελικά!
-
Εγώ την εκλογή στο ΘΑΣΟΚ την συνδυάζω με την έκφραση "το τερπνόν μετά του ωφελίμου".
Είμαι Αντισύριζα, είμαι και Αντιαριστερός, δεν ψηφίζω ΝΔ, οπότε "το τερπνόν μετά του ωφελίμου"... χε!χε!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2