-
Το γνωρίζω, αναφερόμουν στο Qashqai 1.5d, που είναι η δεύτερη επιλογή.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το γνωρίζω, αναφερόμουν στο Qashqai 1.5d, που είναι η δεύτερη επιλογή.Συμφωνούμε!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως και το hybrid κανείς δεν ξέρει τι μεταπωλητική αξία θα έχει όταν κάποιος πάει να το δώσει πχ στα 7-8 χρόνια και ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει να αντιμετωπίσει πιθανή αλλαγή μπαταρίας
Ίσως η τιμη του να κατρακυλήσει όπως σήμερα τα δίλιτρα και άνωΣπύρο σε 7-8 χρόνια (με τα σημερινά δεδομένα) τα υβριδικά θα είναι το 'νέο diesel' και τα αμιγώς βενζινοκίνητα η μειοψηφία, οπότε τα υβριδικά θα είναι σίγουρα πιο ευκολοπούλητα (αφού θα ειναι τεχνολογικά επίκαιρα). Επίσης, με 3-4 χρόνια υπολειπόμενη εγγύηση στην μπαταρία, δεν θα είναι πρόβλημα η μεταπώληση λόγω μπαταρίας.
Υπολόγισε ότι θα έχεις κέρδος περί τα €150 τον χρόνο από τα τέλη και περίπου €7-8 οικονομία ανά 100χλμ, οπότε €700 στα 10.000χλμ το έτος. Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις το έτος και κάνε τις πράξεις. Στα 7 χρόνια εαν κάνεις 15.000χχλμ το έτος, μιλάς για περίπου €8.500 κέρδος (+ το όποιο κέρδος από το μικρότερο κόστος σέρβις).
Και σε όλα τα παράπάνω δεν έχουμε υπολογίσει την πολύ πιο ξεκούραστη (και με λιγότερο άγχος) οδήγηση μέσα στην πόλη που προσφέρι το υβριδικό με αυτόματο κιβώτιο.
Φάνη συμφωνώ με όσα γράφεις
Το υβριδικο θα ήταν σαφέστατα η επιλογή αλλά δυστυχώς δεν το φτάνω και το budget που ξεκίνησε από τα 19Κ ήδη έχει ανεβεί στα 21+ και δεν πάει άλλο
Ακόμα και κεινο το μεταχειρισμένο υβριδικο που υπήρχε πουλήθηκε
Συνεπώς παραμένουν τα δυο προαναφερόμενα με προτίμηση στο C-HR και κατά δεύτερο λόγο το QQ που με δελεάζει ο οικονομικός του πετρελαιοκινητήρας αν και ανέφερε ο Στεφανος θέμα με το ad blue
Επίσης τηλεφωνικά πήρα τιμη για το sportage πετρέλαιο αλλά ξεφεύγει πάνω από 22Κ όπως επίσης και το Κάροκ το οποίο έχει την ίδια τιμη στο πετρέλαιο και στον 1.5 βενζίνη (ολα ετοιμοπαράδοτα στην ambition έκδοση)
Αν και φοβάμαι το Group ειπα να το δω πιο πολύ για να επιβεβαιώσω τις επιλογές μου
Το καροκ παρεπιπτόντως δεν είναι άσχημο αν εξαιρέσεις το απλό ac στην έκδοση ambition και τρέχει καλή προσφορά στον πολύ καλό 1.5 Τούρμπο με 150hp, περίπου 3Κ έκπτωση σε ετοιμοπαράδοτα - για όποιον ενδιαφέρεταιSent from my iPhone using Tapatalk
-
Το Γκράντλαντ πετρέλαιο στο γκρί χρώμα και με το γκριπ , νομίζω ότι είναι κοντά στο μπάτζετ σου .
-
Αυτοκινηταρα. Το επαιρνα χθες
-
Εκτός από το Grandland, δες μήπως υπάρχει και κανένα στοκαρισμένο Kadjar Sport 1.5d. Θα το προτιμούσα με τα 1000 σε σχέση με το QQ. Είναι να έρθει το facelift με τιμές αρκετά αυξημένες σε σχέση με τις υπάρχουσες.
-
Το C-HR πλησιάζει! Μάλλον από βδομάδα θα πέσει η παραγγελία αν όλα πάνε καλά
Τι μόνο που μένει είναι να να δούμε αν θα είναι τελικά βενζίνη ή με κάποιο τρόπο καταφέρουμε να πάμε στο υβριδικοSent from my iPhone using Tapatalk
-
Λόγω του περιορισμένου μπάτζετ (στα ίδια έπαιζα κι εγώ όταν πήρα το ντουστ) η πραγματικά συμφέρουσα επιλογή του c-hr (κι ας είναι ακριβότερη) είναι η υβριδική του έκδοση. Το qq αλλά και το kadjar με τον 1.5 dci εκτός του ότι βρίσκονται εντός μπάτζετ εξασφαλίζουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικών χλμ αλλά και με κόστη συντήρησης κατηγορίας seicento. Παράλληλα και εξαιρώντας ειδικά στο qq κάποια πιθανά ζητήματα συναρμογής (αδιάφορα όμως όταν κι αν προκύψουν στους περισσότερους οδηγούς...) με χώρους αναφοράς και άριστη ταξιδιάρικη συμπεριφορά δύσκολα θα απογοητεύσουν οποιονδήποτε μέσο οικογενειάρχη. Το C-HR απευθύνεται σε εκείνους που θα βολεύονταν και με ένα μόκα ή τ-ροκ γατίσιο βιτ κλπ. Προσωπικά πιο πολύ για δεύτερο θα το έβλεπα ενώ το έχω προτείνει έτσι και στην σύζυγο. Τέσπα επιτέλους η αδερφή μου ξεφορτώθηκε την Χ1 και τώρα παίζει με ένα Χ3 ΆΞΙΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ του καλύτερου αλλά και πλέον ισορροπημένου suv της BMW που έχεις άλλωστε φίλε συνονόματε.
-
Φίλε συνονόματε!
Το qashqai έπαιξε και ίσως ακόμα παίζει γερά αλλά λόγω κυρίως των θεμάτων συναρμογής, της μικρότερης εγγυησης αλλα και της αμφίβολης χρήσης του πετρελαίου στο μέλλον διότι εγώ κινούμαι καθημερινά Αθήνα.
Σε συνδυασμό με τη χρήση του σε συνθήκες σταματα ξεκίνα με ότι αυτο μπορεί να επιφέρει σε φίλτρα dpf κλπ, με προβληματίζει η αγορά του αν και όντως είναι πιο οικονομικό στη χρήση του και μάλλον στα service .
Τυχαίο είναι που το προωθούν και έχει τιμη 1000 € λιγότερο από το αντίστοιχο βενζίνης ;
Μήπως γενικά θέλουν να ξεστοκαρουν τα πετρέλαια και μας τα φορτώσουν στην Ελλάδα όπως κάποτε τα δίλιτρα;
Γενικά προκρίνεται το CHR ως πιο safe επιλογή ακόμα και με βενζίνη αν και θα είναι λιγότερο οικονομικό στη χρήση
Είναι και όμορφο για τα γούστα μου αλλά μάλλον πιο ενδιαφέρον οδηγικά
Όσο για την Χ3 που αναφέρεις πιστεύω ότι αγοράσατε την επόμενη από την Ε83Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Τι μόνο που μένει είναι να να δούμε αν θα είναι τελικά βενζίνη ή με κάποιο τρόπο καταφέρουμε να πάμε στο υβριδικοSent from my iPhone using Tapatalk
Σπύρο κάπου πήρε το μάτι μου κάποιες προσφορες σε ετοιμοπαράδοτα.
1500 ευρώ μείον για υβριδικά chr
Το έχεις δει ; -
Όχι αλλά θα το τσεκάρω
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για εμένα φίλε οι dci έχουν πλέον αποσβέσει τα όποια κόστη εξέλιξης βελτίωσης κλπ. Έτσι πλέον τα οχήματα ντίζελ μπορούν να προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές και αυτό είναι όλο. Σημασία έχει η κλάση euro και εάν το όχημα καλύπτει τις προϋποθέσεις. Αργά ή γρήγορα τα οχήματα θα είναι είτε υβριδικά ή ηλεκτρικά. Τα ορυκτά καύσιμα και τα παράγωγα τους, θα συνεχίσουν για αρκετά ακόμη χρόνια να χρησιμοποιούνται αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν σε βιομηχανική χρήση για παραγωγή ενέργειας το πολύ. Έως τότε όμως το ντίζελ θα παίζει δυνατά. Στην περίπτωση της renault nissan οι dci έχουν κυριαρχήσει λόγω αξιοπιστίας, χαμηλής κατανάλωσης και κόστους συντήρησης. Τα πρώτα ζητήματα κυλίνδρων, ελατηρίων στους dci των Γάλλων εμφανίζονται από τα 300000 χλμ και μετά. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν κυριαρχήσει ενώ οι άλλοι ακόμη πασκίζουν ή ρίχνουν λευκή πετσέτα. Πάντως από αισθητικής κυρίως άποψης καθώς δεν το έχω οδηγήσει, το C-HR μοιάζει από άλλο πλανήτη ή ακόμη και σαν μια μηχανή του χρόνου που μας ήρθε από το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι ότι πάρεις να μη σε απογοητεύσει. Προσωπικά όμως μου φαίνεται κομματι δύσκολη μια μετάβαση από Χ3 βενζίνη σε τουοτα βενζίνης. Θα ήθελα κάτι παραπάνω για να το δικαιολογήσω στον εαυτό μου. Μη κοιτάς που από Α πήγα σε ντουστ. Αλφίστι είμαι και δεν το ξεπέρασα ακόμη . Κάπως έτσι νομίζω είναι και όποιος καβάλησε bmw.
-
Η μετάβαση από την Χ3 είτε στη νισαν είτε στη ΤΟΥΟΤΑ αυτή τη στιγμή για μένα φαντάζει λύτρωση από τις βλάβες και το βαρέλι δίχως πάτο των συνεχών εξόδων!
Τώρα αν νοστάλγησω τα θετικά της μπέμπας, δεν ξέρω ο χρόνος θα δείξει- ίσως και ναι τουλάχιστον ως ένα βαθμό.
Όμως πλέον μιλάμε για αυτοκίνητο δεκαετίας που για μένα έκανε τον κύκλο του λαμβάνοντας υπόψη ότι αποδείχθηκε ζημιάρικα.
Ας ελπίσω ότι όποια επιλογή τελικα κάνω θα με αποζημίωσει σε αυτά τα κριτήρια που κατά προτεραιότητα έχω θέσει (κυρίως οικονομία. Αξιοπιστία και κατά το δυνατό οδική απόλαυση )Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε συνδυασμό με τη χρήση του σε συνθήκες σταματα ξεκίνα με ότι αυτο μπορεί να επιφέρει σε φίλτρα dpf κλπ, με προβληματίζει η αγορά του ...
Έχω την εντύπωση πως αντίστοιχο dpf βάζουν πλέον και στα βενζινοκινητα.
Θέλει ψάξιμο και η περίπτωση τους.... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε συνδυασμό με τη χρήση του σε συνθήκες σταματα ξεκίνα με ότι αυτο μπορεί να επιφέρει σε φίλτρα dpf κλπ, με προβληματίζει η αγορά του ...
Έχω την εντύπωση πως αντίστοιχο dpf βάζουν πλέον και στα βενζινοκινητα.
Θέλει ψάξιμο και η περίπτωση τους....OPF το λενε αλλα λενε ότι είναι πολύ ποιο απλο.
-
Ελπίζω, γιατί αυτή η 'αναγέννηση' προβληματίζει κόσμο που δεν κυκλοφορεί τακτικά σε εθνικές οδούς.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ελπίζω, γιατί αυτή η 'αναγέννηση' προβληματίζει κόσμο που δεν κυκλοφορεί τακτικά σε εθνικές οδούς.Στα φίλτρα των βενζινοκινητήρων από όσο είχα διαβάσει δεν υπάρχουν οι περιορισμοί της αναγέννησης που υπάρχουν στους ντήζελ
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
OPFGPF. Πιο απλό δεν είναι, απλά ο βενζινοκινητήρας βγάζει πολύ λιγότερη αιθάλη και μικροσωματίδια, οπότε δεν μπουκώνει εύκολα.
Προς spyrosK: Οδήγησέ το πρώτα το υβριδικό, μπορεί να μην σου αρέσει.
-
Τι μόνο που μένει είναι να να δούμε αν θα είναι τελικά βενζίνη ή με κάποιο τρόπο καταφέρουμε να πάμε στο υβριδικοΜε το καλό Σπύρο. Ποια έκδοση CENTER or CULT?
Προσπάθησε για το υβριδικό....δεν θα το μετανοιώσεις!! Αντίθετα, πιστεύω ότι θα μετανοίωσεις εαν δεν πάρεις το υβριδικό (προσωπική άποψη...ξέρω ότι εμένα θα με έτρωγε!), τόσο σε θέμα ευκολίας (ειδικά στην πόλη) όσο και κόστους μετακίνησης και τελών.
-
Για τη c-enter λέω αλλά από αύριο θα δούμε τη τελική επιλογή
Μακάρι να μου βγει το υβριδικο όχι τόσο λόγω κινητήρα αλλά για οικονομία ευκολία και αυτόματο κιβώτιο
Δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το qashqai το οποίο με δελεάζει λόγω οικονομίας του πετρελαίου αλλά ταυτόχρονα με προβληματίζουν κάποια θέματα όπως αναφέρω και πιο πάνω. Θα ρωτήσω και για το νέο βενζινοκινητήρα των 1.3 που διαβάσω είναι εξαιρετικός και σύγχρονος
Σ ευχαριστώ για τις ευχές Φάνη
Κατά πως φαίνεται θ αφήσω τη BMW για κάποια χρόνια με ανάμεικτες εντυπώσεις
Αν ποτέ επανέλθω θα είναι για πραγματικό BMW (πίσωκινητο - αν υπάρχει τότε , χαμηλό και πραγματικό αυτοκίνητο με οδηγικό ενδιαφέρον)Sent from my iPhone using Tapatalk
ΤΕΛΟΣ ΤΟ Χ3...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?