-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα leasing έχουν μικτή οπότε φαντάζομαι μπορείς να κάνεις χρήση της.
Δεν είναι υποχρεωτική η μικτή.
Αν θέλεις στοιχίζει παραπάνω.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Πάντα μικτή έχουν (στις σοβαρές εταιρείες)
-
Τρία αμάξια εταιρικά φίλων δεν έχουν μικτή.
Σε διαφορετικές εταιρείες.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Λοιπόν μετά από λίγες μέρες απραξίας και διαφόρων θεμάτων προχωρω σε παραγγελία ενός εκ των δυο κάτωθι με σχεδόν ίδια τιμή
Δεν έχω καταλήξει και παρακαλώ για τη βοήθεια σαςΤΟΥΟΤΑ CHR 1.2 c-enter βενζίνη στα 21600€
Θετικά:
Εμφάνιση (υποκειμενικό)
Εγγύηση 6 χρόνια
Καλός κινητήρας
Εξοπλισμός (λίγο περισσότερα από το qq που αναφέρω πιο κάτω)
Αρνητικά
Κλειστοφοβικα πίσω καθίσματα
Κατανάλωση μάλλον λίγο παραπάνω από τα συνήθη ιδίως μες τη πόληΝΙΣΣΑΝ QQ 1.5 d accenta
Θετικά:
Εμφάνιση και γενικότερα χώροι (πιο φυσιολογικοί σε σχέση με το κλειστοφοβικό πίσω μέρος τουChr)
Αξιόπιστος και οικονομικός πετρελαιοκινητήραςΑρνητικά:
ΤΡΙΓΜΟΙ... δεν ξέρω αν μου τύχει αν θα τη παλέψω σε σχέση με το Χ3 που αν μη τι άλλο μετά από 10’χρονια δεν κάνει κιχ
Μικρή εγγύηση και όντας παθών στο bmw δεν θέλω να ξαναζήσω τα ίδια (η επέκταση κοστίζει 700€)
Τι θα γίνει μελλοντικά με τα diesel?
Πολύ φορεμένοΑναμένω γνώμες
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αν δεν είναι πρόβλημα τα 400+ για τέλη κυκλοφορίας, θα σου έλεγα στα ίδια χρήματα να δεις tucson και ειδικά sportage με τα 177 άλογα. Στο θέμα της εγγύησης τουλάχιστον είναι άπιαστα.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Λοιπόν μετά από λίγες μέρες απραξίας και διαφόρων θεμάτων προχωρω σε παραγγελία ενός εκ των δυο κάτωθι με σχεδόν ίδια τιμή
Δεν έχω καταλήξει και παρακαλώ για τη βοήθεια σαςΤΟΥΟΤΑ CHR 1.2 c-enter βενζίνη στα 21600€
Θετικά:
Εμφάνιση (υποκειμενικό)
Εγγύηση 6 χρόνια
Καλός κινητήρας
Εξοπλισμός (λίγο περισσότερα από το qq που αναφέρω πιο κάτω)
Αρνητικά
Κλειστοφοβικα πίσω καθίσματα
Κατανάλωση μάλλον λίγο παραπάνω από τα συνήθη ιδίως μες τη πόληΝΙΣΣΑΝ QQ 1.5 d accenta
Θετικά:
Εμφάνιση και γενικότερα χώροι (πιο φυσιολογικοί σε σχέση με το κλειστοφοβικό πίσω μέρος τουChr)
Αξιόπιστος και οικονομικός πετρελαιοκινητήραςΑρνητικά:
ΤΡΙΓΜΟΙ... δεν ξέρω αν μου τύχει αν θα τη παλέψω σε σχέση με το Χ3 που αν μη τι άλλο μετά από 10’χρονια δεν κάνει κιχ
Μικρή εγγύηση και όντας παθών στο bmw δεν θέλω να ξαναζήσω τα ίδια (η επέκταση κοστίζει 700€)
Τι θα γίνει μελλοντικά με τα diesel?
Πολύ φορεμένοΑναμένω γνώμες
Αν δεν είναι πρόβλημα τα 400+ για τέλη κυκλοφορίας, θα σου έλεγα στα ίδια χρήματα να δεις tucson και ειδικά sportage με τα 177 άλογα. Στο θέμα της εγγύησης τουλάχιστον είναι άπιαστα.
Τα τέλη είναι κάτι που θέλω να αποφύγω διότι επι 10 χρόνια πληρώνω κοντά 700 € με το δίλιτρο
Τώρα για τα δυο κορεάτικα έχω μια προτίμηση στο σπορτατζ γιατί το τουσον μου αρέσει μόνο εξωτερικά.
Ήδη την Κια την έχω επισκεφθεί από την αρχή της διαδικασίας παζαρεύοντας το στονικ το οποίο παρεπιπτόντως είναι εξαιρετικο αυτοκίνητο αλλά τελικά μικρό για τις ανάγκες μου
Θα εξετάσω και τη περίπτωση του σπορτατζ αν η τιμη είναι κοντά και σε συνδυασμό με την ανταλλαγήSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
καλα και εγω στο θεμα μας το κασκαι θα έπαιρνα αν μιλάμε για βενζινη τογιοτα. Ειναι και αυτα τα παραθυρα του ...μπατμαν για τους πισω....Βρε παιδιά διαβάσα όλο το νημα του qashqai και έχω φοβηθεί με τα θέματα συναρμογής
Ο κινητήρας diesel είναι εξαιρετικός και οικονομικός αλλά το τελευταίο που θα ήθελα είναι να τρέχω σε συνεργεία πάλι
ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ
και δεν είναι πεπεισμένος ότι το qq θα μου τη δώσει
Τουλάχιστον η ΤΟΥΟΤΑ έχει 6 έτη εγγύησηSent from my iPhone using Tapatalk
-
Επίσης έχε υποψη ότι η νέα έκδοση του 1,5 dci έχει κάποια θέματα με το AdBlue και ταλαιπωρείται κόσμος με errors από την πρώτη στιγμή.
Μαλλον διορθώνεται αλλά ξεκινάς με γκρίνια. -
Μακρια από μας Στέφανε !
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΤΟΥΟΤΑ CHR 1.2 c-enter βενζίνη στα 21600€
Αυτό.
Σαφέστατος
-
ΤΟΥΟΤΑ CHR 1.2 c-enter βενζίνη στα 21600€
Αυτό.
Σαφέστατος
Δεν επεκτάθηκα, αλλά αν θέλεις να το κάνω.
- Βενζίνη (να μην πεθάνουμε και από ανία).
- Καλύτερη οδική συμπεριφορά (περίεργο για Toyota, αλλά ο Akio Toyoda μάλλον αλλάζει την εταιρεία του).
- Εξαετής εγγύηση.
- Εξαιρετικό δίκτυο εξυπηρέτησης.
-
Ευχαριστώ Αλέξανδρε !
-
Το μόνα 2 μειονεκτήματα του C-HR σε σχέση με το QQ είναι οι χώροι (και οι αίσθηση πίσω) και οη κατανάλωση (όμως εαν κινεισαι κυρίως πόλη το πετρέλαιο είναι ένα πρόβλημα). Το C-HR έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης και λογικά και καλύτερη συναρμογή.
Προσωπικά θα προτιμούσα το C-HR αλλά επιμένω να κάνεις την υπέρβαση για το υβριδικό, έστω και μεταχειρισμένο. Σε 2-3 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση την διαφορά τιμή και θα έχεις ένα πολύ πιο ξεκούραστο αυτοκίνητο για καθημερινή μετακινηση στην πολη (και πιο ευκολοπούλητο στο μέλλον).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το μόνα 2 μειονεκτήματα του C-HR σε σχέση με το QQ είναι οι χώροι (και οι αίσθηση πίσω) και οη κατανάλωση (όμως εαν κινεισαι κυρίως πόλη το πετρέλαιο είναι ένα πρόβλημα). Το C-HR έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης και λογικά και καλύτερη συναρμογή.Προσωπικά θα προτιμούσα το C-HR αλλά επιμένω να κάνεις την υπέρβαση για το υβριδικό, έστω και μεταχειρισμένο. Σε 2-3 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση την διαφορά τιμή και θα έχεις ένα πολύ πιο ξεκούραστο αυτοκίνητο για καθημερινή μετακινηση στην πολη (και πιο ευκολοπούλητο στο μέλλον).
Το εύκολο πουλητο από που προκύπτει;;;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Το εύκολο πουλητο από που προκύπτει;;;Ίσως να μην το έγραψα σωστά...πιο ευκολοπούλητο από το C-HR 1.2.
-
Πάντως και το hybrid κανείς δεν ξέρει τι μεταπωλητική αξία θα έχει όταν κάποιος πάει να το δώσει πχ στα 7-8 χρόνια και ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει να αντιμετωπίσει πιθανή αλλαγή μπαταρίας
Ίσως η τιμη του να κατρακυλήσει όπως σήμερα τα δίλιτρα και άνωSent from my iPhone using Tapatalk
-
Δίνουν 11 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία. Νομίζω πως, αν το δώσεις στα 7-8 χρόνια, ο αγοραστής μάλλον δεν θα διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη εγγύησης για 3 με 4 χρόνια. Η οικονομία που προσφέρει στην κατανάλωση είναι τέτοια που πραγματικά αξίζει να το σκεφτείς. Υπολόγισε πόσα χιλιόμετρα κάνεις ανά έτος και δες σε πόσα χρόνια θα κάνεις απόσβεση. Μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις αν σε συμφέρει. Στο corolla έχω κατανάλωση λίγο χαμηλότερη από 4 λίτρα με χρήση κυρίως εκτός πόλης. Εντός πόλης είμαι στα περίπου 3 1/2 λίτρα. Αυτά με λίγη προσοχή, αλλά με τον κινητήρα στο στρώσιμο και επίτηδες δεν κρατώ σταθερή ταχύτητα. Νομίζω πως ρεαλιστικά μπορείς να περιμένεις 4 με 4 1/2 λίτρα στο c-hr.
-
Μην ξεχνάτε στα υβριδικά και ένα ατού των ιδιοκτητων στην μεταπώληση.
Κανένα leasing δεν έχει εγγύηση όπως τα ιδιωτικά με αποτέλεσμα να κάνει πίσω αρκετός κόσμος στην αγορά τους ως μτχ.
Φίλος έψαχνε για υβριδικό γιαρις πριν λίγο καιρό και δεν έβρισκε πρώτο χέρι. Όλα από leasing χωρίς εγγύηση μπαταριας. -
Πάντως και το hybrid κανείς δεν ξέρει τι μεταπωλητική αξία θα έχει όταν κάποιος πάει να το δώσει πχ στα 7-8 χρόνια και ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει να αντιμετωπίσει πιθανή αλλαγή μπαταρίας
Ίσως η τιμη του να κατρακυλήσει όπως σήμερα τα δίλιτρα και άνωΣπύρο σε 7-8 χρόνια (με τα σημερινά δεδομένα) τα υβριδικά θα είναι το 'νέο diesel' και τα αμιγώς βενζινοκίνητα η μειοψηφία, οπότε τα υβριδικά θα είναι σίγουρα πιο ευκολοπούλητα (αφού θα ειναι τεχνολογικά επίκαιρα). Επίσης, με 3-4 χρόνια υπολειπόμενη εγγύηση στην μπαταρία, δεν θα είναι πρόβλημα η μεταπώληση λόγω μπαταρίας.
Υπολόγισε ότι θα έχεις κέρδος περί τα €150 τον χρόνο από τα τέλη και περίπου €7-8 οικονομία ανά 100χλμ, οπότε €700 στα 10.000χλμ το έτος. Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις το έτος και κάνε τις πράξεις. Στα 7 χρόνια εαν κάνεις 15.000χχλμ το έτος, μιλάς για περίπου €8.500 κέρδος (+ το όποιο κέρδος από το μικρότερο κόστος σέρβις).
Και σε όλα τα παράπάνω δεν έχουμε υπολογίσει την πολύ πιο ξεκούραστη (και με λιγότερο άγχος) οδήγηση μέσα στην πόλη που προσφέρι το υβριδικό με αυτόματο κιβώτιο.
-
Να σημειώσουμε πως με το C-HR hybrid πλεονεκτεί σε θέμα οικονομίας όσο κινείσαι στην πόλη. Αν κινείσαι κυρίως εκτός πόλης, τότε το πετρέλαιο πιθανότατα συμφέρει περισσότερο.
Σε δοκιμή της Corolla Hybrid που είχε το τελευταίο Drive, έλεγε πως όταν το οδηγείς εκτός πόλης η κατανάλωση ανεβαίνει αρκετά.
ΥΓ. Αν δεν αντέχεις τους τριγμούς, τότε καλύτερα να αποφύγεις το QQ. Ισχύει επίσης αυτό που ανέφερε ο Στέφανος, ότι ο 1.5 diesel έχει βγάλει σε ορισμένους θέματα με το Adblue.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ίσως η τιμη του να κατρακυλήσει όπως σήμερα τα δίλιτρα και άνωΣπύρο σε 7-8 χρόνια (με τα σημερινά δεδομένα) τα υβριδικά θα είναι το 'νέο diesel' και τα αμιγώς βενζινοκίνητα η μειοψηφία, οπότε τα υβριδικά θα είναι σίγουρα πιο ευκολοπούλητα (αφού θα ειναι τεχνολογικά επίκαιρα). Επίσης, με 3-4 χρόνια υπολειπόμενη εγγύηση στην μπαταρία, δεν θα είναι πρόβλημα η μεταπώληση λόγω μπαταρίας.
Υπολόγισε ότι θα έχεις κέρδος περί τα €150 τον χρόνο από τα τέλη και περίπου €7-8 οικονομία ανά 100χλμ, οπότε €700 στα 10.000χλμ το έτος. Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις το έτος και κάνε τις πράξεις. Στα 7 χρόνια εαν κάνεις 15.000χχλμ το έτος, μιλάς για περίπου €8.500 κέρδος (+ το όποιο κέρδος από το μικρότερο κόστος σέρβις).
Και σε όλα τα παράπάνω δεν έχουμε υπολογίσει την πολύ πιο ξεκούραστη (και με λιγότερο άγχος) οδήγηση μέσα στην πόλη που προσφέρι το υβριδικό με αυτόματο κιβώτιο.
Εξηγείς λίγο πως υπολόγισες το 7-8 ευρώ οικονομία ανά 100χλμ? Δλδ το υβριδικό έχει 5+ λίτρα λιγότερη κατανάλωση από το αντίστοιχης ιπποδύναμης σύγχρονο μοτέρ βενζίνης? Αν υποθέσουμε δλδ ότι ένα σύγχρονο βενζινοκίνητο έχει μια πραγματική μέση κοντά στο 7, το υβριδικό πόσο έχει? 2?
Επισης το χαμηλότερο κόστος service από που προκύπτει?Είπαμε καλά χρυσά τα υβριδικά, μην πιστεύουμε και σε φαντάσματα όμως. Εντός πόλης έχουν σημαντικά καλύτερη κατανάλωση (2-3 λίτρα λιγότερα θα έλεγα εγώ). Εκτός πόλης όμως οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτοκίνητο πόλης και εγώ υβριδικό θα έπαιρνα. Αλλά μην λέμε ότι θέλουμε. Επίσης λίγοι είναι αυτοί που κάνουν 10.000-15.000 εντός πόλης. Ο περισσότερος κόσμος τα χλμ τα μαζεύει λόγω εθνικής.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Να σημειώσουμε πως με το C-HR hybrid πλεονεκτεί σε θέμα οικονομίας όσο κινείσαι στην πόλη. Αν κινείσαι κυρίως εκτός πόλης, τότε το πετρέλαιο πιθανότατα συμφέρει περισσότερο.Σαφέστατα!! Μιλάμε για κίνηση κυρίως πόλης.
Το C-HR ντίζελ δεν υπάρχει.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ Χ3...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?