-
@harisma23 said in Ford Puma 2019:
@dublin said in Ford Puma 2019:
Ίσως όμως είναι το μόνο από τα B που σας χωράει άνετα, εκεί δεν παίζεται.
Κάποιο Kamiq γελάει όταν γίνεται κουβέντα για χώρους στην B-SUV κατηγορία, χωρίς αναφορά σε αυτό...
Δεν το ξεχνάω, απλά χάνει λίγο σε χώρο αποσκευών σε σύγκριση με το C3 Aircross (και δεν εννοώ μόνο σε λίτρα, αλλά και σε κάποιες λεπτομέρειες), και την κατηγορία χώρους/αποσκευές την έχω σε ένα κουτάκι! Οι όρθιες, σχετικά, θέσεις μπροστά του C3 επίσης παίζουν το ρόλο τους. Το έχω ξαναπεί, τα Aircross θα έβγαζαν καταπληκτικά 4Χ4.. πολύ μεγάλο κρίμα που δεν το τόλμησε κανείς, έστω σαν πειραματικό μοντέλο..
Στην ίδια κατηγορία των μεγάλων B suv, θα έβαζα T Roc/2008/Captur (αυτά τα 3 είναι τα πιο ολοκληρωμένα, αλλά η Renault κάνει ότι να 'ναι και δεν θα το αναλύσω τώρα, γι' αυτό όμως το Puma προσπερναει και μπαίνει στην 3αδα), αλλά και το - πολύ ενδιαφέρον, αλλά καμμένο από έλλειψη κινητήρων, Nissan Juke (πολύ καλή επιλογή και αυτό αλλά χαμένο στην μετάφραση..)
-
@criuser said in Ford Puma 2019:
To Σάββατο βράδυ βγήκα κέντρο Πειραιά, εκεί στους πεζόδρομους του Δημαρχείου.
Τα 4,15 του Αιρκρος πάρκαραν σε ένα μικρό κενό και βγήκαμε από μέσα 4 άνθρωποι, οι δύο θηριώδεις 1,85 και 1,94 με 120 και 130 κιλά αντίστοιχα και οι σύζυγοι του γνωστού ελληνικού μεγέθους περί το 1,60.
Δεν υπάρχει τοπ 3 στα Β σουβ.
Μόνο τοπ 1. Χωράει τα πάντα είναι γρήγορο, είναι ακόμα σχετικά φτηνό και μπάνικο με καλό εξοπλισμό.
Μιας και είμαστε στο section του Puma και μιλαμε για BSUV
Οι πίσω χώροι στο PUMA είναι απο τους μικρότερους στην κατηγορία BSUV και 2 γυναίκες χωράνε οχι απλά ΑΝΕΤΑ, σαν βασίλισσες. Δεν χρειαζεται να είναι στα πιο ευρύχωρα Kamiq και aircross
Οποτε οι 2 πίσω ακυρο το παράδειγμα σου
Για τους 2 μπροστά τώρα, εγω 95 κιλα και 1,80 κάθομαι ανετοτατα. εχει κάτσει και 1,87 ανετα 98 κιλά , παραπάνω δεν έχουμε να δοκιμάσουμε σόρρυ. Δεν είσαι στο μέσο όρο οπότε αντε εσύ που είσαι ειδική κατηγορία να θες kamiq ή aircross. Το 95% των αγοραστών δεν θα έχει κανένα θέμα άνεσης πάντως!!!!
Και μιας και είπες για TOP 1 , το Puma έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που είναι πολυ πιο χρήσιμος για μένα και πάρα πολλούς από το να κάθεται σταυροπόδι κάποιος στα πίσω καθίσματα ή να κάτσουν 2 γίγαντες μπροστά, οπότε σε χώρους είναι καλυτερο το PUMA ξεκάθαρα αν υπάρχει μόνο TOP 1
ΥΓ μιλάω για το απλό Puma , στο δικό μου με τα Bucket της recaro είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αν είσαι γεματούλης.
-
Το Puma είναι το καλύτερο B Suv ξεκάθαρα, ό,τι και να λέμε. Ακόμα και με το άθλιο αυτόματο που έχει θα το είχα αγοράσει εαν δεν είχε €30.000. Τώρα αναγκαστικά το έχουμε αποκλείσει.
-
Το Puma ήταν υπέροχη αγορά τότε που ερχόταν ακόμα η Titanium έκδοση.
-
Εμείς (η δική μου παρέα, που ήμαστε πάρα πολλοί, εκατομμύρια θα έλεγα) λέμε ότι το Puma είναι μία μπούρδα και μισή. Δηλαδή μιάμιση μπούρδα.
υ.γ. γράφω και εγώ στο στυλ που γράφουν οι περισσότεροι... Αμ πως...
-
@storm said in Ford Puma 2019:
Εμείς (η δική μου παρέα, που ήμαστε πάρα πολλοί, εκατομμύρια θα έλεγα) λέμε ότι το Puma είναι μία μπούρδα και μισή. Δηλαδή μιάμιση μπούρδα.
υ.γ. γράφω και εγώ στο στυλ που γράφουν οι περισσότεροι... Αμ πως...
Χαχα!
-
Το πούμα το έχει ο κουμπάρος μου αλλά το είχα δει όταν πρωτοήρθε. Ήταν τραγική εμπειρία για μένα το μπες αλλά και το βγες.
Ανάλογη με αυτή του Μοκκα και του νέου 308. -
Καλά και συ δεν χωράς πουθενά... (για πίσω εγώ πάντως χώρεσα, αλλά δεν ένιωθα άνετα)
-
@antonakis said in Ford Puma 2019:
Καλά και συ δεν χωράς πουθενά... (για πίσω εγώ πάντως χώρεσα, αλλά δεν ένιωθα άνετα)
Αν δε χωράς μέσα σε μια άθλια πατρίδα
Αν δε σου φτάνει μια ελπίδα τυφλή
Αν δε χώρας μέσα σε μια ονειροπαγίδα
Αν δε χώρας σε μια αγκαλιά φυλακή
Τότε τι κρίμα τι κρίμα τι κρίμα
Παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς
Τότε τι κρίμα τι κρίμα τι κρίμα
Δε χώρας πουθενά δε χώρας πουθενάΠαρά μόνο σε PSA (πε σε Α, κάνει ρήμα με το πουθενά!)
-
Να μην είχε την rombat η οποία δίνει εγγύηση ότι θα χαλάσει και θα ήταν μια χαρά.
Για τους πίσω χώρους είναι στο όριο πιστεύω. Κάνεις τα στραβά μάτια για τα υπόλοιπα που προσφέρει. Και με αυτό το πορτ μπαγκάζ εφιάλτες θα βλέπουμε με το πόσο μεγάλο είναι.
Πάντως παρακολουθώ το groupακι στο fb (είναι για πολλές μπάτσες μερικοί εκεί) συχνά πυκνά έχει θέματα με την μπαταρία και τα περιφερειακά ηλεκτρονικά του. -
@hountalas said in Ford Puma 2019:
Να μην είχε την rombat η οποία δίνει εγγύηση ότι θα χαλάσει και θα ήταν μια χαρά.
Για τους πίσω χώρους είναι στο όριο πιστεύω. Κάνεις τα στραβά μάτια για τα υπόλοιπα που προσφέρει. Και με αυτό το πορτ μπαγκάζ εφιάλτες θα βλέπουμε με το πόσο μεγάλο είναι.
Πάντως παρακολουθώ το groupακι στο fb (είναι για πολλές μπάτσες μερικοί εκεί) συχνά πυκνά έχει θέματα με την μπαταρία και τα περιφερειακά ηλεκτρονικά του.Για το Puma λες; Τυπικό Ford είναι, για όσους ξέρουν και παρακολουθούν χρόνια την εταιρεία.. εμένα γι' αυτό με ξενέρωσε, γενικότερη αισθητική (και ποιοτικό έλεγχο) δεκαετίας μέσα.. εντάξει, αν ήθελα υπερυψωμένο Fiesta με ένα κουτί εκεί που παίρνει την ρεζέρβα έπαιρνα το Active και έβγαζα την ρεζέρβα!
-
Στο γκρουπ χαλάνε και οι varta πάντως.
-
Ναι και αυτό παρατηρήτε συχνά πυκνά. Δεν φταίει τελικά μόνο η rombat αλλά μερικοί στον χρόνο αλλάξανε και την varta. Αλλά δεν φοβούνται ότι συμβεί του στέλνει το admin φιλαράκι στην αντιπροσωπεία της καρδιάς του!
-
Ναι και αυτό παρατηρήτε συχνά πυκνά. Δεν φταίει τελικά μόνο η rombat αλλά μερικοί στον χρόνο αλλάξανε και την varta. Αλλά δεν φοβούνται ότι συμβεί του στέλνει το admin φιλαράκι στην αντιπροσωπεία της καρδιάς του!
Πολλοί τον αναφέρουν αυτόν τον admin.. κάνα τέρας είναι;!
-
@dublin said in Ford Puma 2019:
Πολλοί τον αναφέρουν αυτόν τον admin.. κάνα τέρας είναι;!
Οι εκφράσεις που έχουμε και τον χαρακτηρίζουν είναι Χλαπάτσας, μην πεις κακά λογάκια για το πούμα. Γενικά ήταν πολύ μανιώδης στις αρχές μην πει κανείς ότι το πούμα είναι έτσι, είναι αλλιώς. Διαφημίσεις, προμόσιον, συνεργασίες δεν επιτρέπει εκτός αν τα κάνει αυτός!
Άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.
Τώρα βγάλανε μια νέα προσφορά για κάμερα οπισθοπορείας και μια μπροστά άμα θες κάνα 400αρι αν θυμάμαι καλά. Αλλά λέει ότι δεν βγάζει τίποτα αυτός, σουρρρρ! -
Πάντως κάνει καλή δουλειά... δε βλέπω πια παράπονα για κακή συναρμογή και ελλατωματικά λάστιχα.
-
Πάντως κάνει καλή δουλειά... δε βλέπω πια παράπονα για κακή συναρμογή και ελλατωματικά λάστιχα.
Χαχα! Μάλλον θα βελτιώθηκε το QC λόγω των πρώτων παραπόνων!
-
Ναι αλήθεια δεν εμφανίζονται θέματα συναρμογής η εκείνα με τα λάστιχα.
Τώρα παίζει μπάλα συχνά ειδοποίηση για μπαταρία, το κάθε πότε πλύνανε, το πόσο καλή είναι μόνο η car center, να μαλώσουν με όποιον πει κακά λογάκια και τέτοια.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συγκεκριμένο αμάξι - γκρουπ έχει γίνει τόσο οπαδικό; Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που δεν υπήρχαν γιαρις κρος στην αγορά και το 2008 ήταν πρώτο σε πωλήσεις, ποστ τύπου είμαι ανάμεσα στο χ,ψ,ω να γίνεται πανικός μην πούνε τίποτα κακό για τον αίλουρο! -
ολα τα group στο facebook είναι φανατικά δυστηχώς γιατι είμαι σε πολλά. Δεν είναι κατανοητό σε μενα γιατί πρεπει επειδη ντε και καλά το πήραμε να μη λέμε τα στραβα του και έχω μαλώσει χοντρα με τον διαχειριστή εκει για αυτό αλλά δεν λέω περισσότερα.
Hountalas δεν διαφωνω γενικά μαζί σου αλλά σε αυτο με τις κάμερες έχεις αδικό 100% επειδή έχω πολύ καλη πληροφόρηση. Δίνουν τα στοιχεία για contact με τον πωλητή απευθειας στο εξωτερικό, η μια κάμερα έχει 146 ευρώ (με τα μεταφορικά) οι 2 τα διπλάσια ακριβώς αρα όχι 400. και μετά την κάνεις εγκατασταση σε όποιον θες που αναλογα πάει η αμοιβή και εκει υπάρχει προσφορά στην εγκατασταση. Δεν βγάζει από τις κάμερες γιατι πολύ απλά δεν το κανόνισε αυτός που νομίζεις αλλά άλλος!!!! Η τιμή είναι πολύ καλή αν θες την γνωμη μου
το 95% των μπαταριων που εχουν πρόβλημα είναι rombat. και το 5% varta
και στο δικο μου είχα ηλεκρονικο πρόβλημα που ευτυχως αφού ταλαιπωρήθηκα λύθηκε τελείως.
Τα λάστιχα περιφερειακα του αυτοκινητου που κατασκευάζονται από τοπικο προμηθευτη στην ρουμανία είναι επειικός απαράδεχτα ή αλλιώς ΓΤΠ. Ξεκάθαρα
Ποιοτητα κατασκευής η FORD δεν έχει. Απλά δεν έχει. Είναι στο μεσο όρο και κάτω.
Ποιοτητα υλικών μέτρια προς καλή, δεν είναι χαλιά όπως την παρουσιάζουν απλά συναρμογή δεν έχει καλή
Θεωρώ ότι εγώ δεν είμαι φανατικός.
Τωρα τα θετικά του αυτοκινήτου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Οδηγικά είναι το καλύτερο (τιμόνι, αναρτηση, συμπεριφορά, χειροκείνιτο σασμαν). Εμφανισιακα είναι στα καλύτερα, χωρος αποσκευών τον μεγαλύτερο ενώ είναι στα πιο compact σε μέγεθος.
Είναι ακριβό όμως αρκετα περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Αυτα τα ολίγα από μένα. Καθής έχει την δική του άποψη και σεβαστή. Ο κρου είναι φυσιολογικό να το θεωρεί κουβά αφού ο ανθρωπος δεν μπορεί να μπει μέσα. Ο storm είναι λογικό που το θεωρεί μπουρδα για τους δικούς του λόγους. Ο οποιωσδήποτε αλλος για τους δικούς του αλλους λόγους κάτι άλλο.
Με αυτόν που συμφωνω περισσότερο είναι ο Φανης αν και διαφωνούμε στο κιβώτιο. Είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει αλλα αν βγαλεις το κόστος για μενα προσωπικά είναι το καλύτερο για τις δικές μου ανάγκες
-
Καταπληκτικό γράψιμο!
Έτσι είναι όπως τα λες, και νεώτερος γουστάραμε πολύ αυτά τα θετικά, πλέον με οικογένεια και παιδιά με ενδιέφερε περισσότερο η άνεση και το πολιτισμένο περιβάλλον...γι' αυτό το βάζω στο τοπ3 μαζί με 2008 και T Roc, έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα και είναι τα πιο ολοκληρωμένα, αλλά έχουν διακριτές διάφορες που εκτιμούν διαφορετικά οι εκάστοτε πελάτες.
Συν ότι γενικά έχουν ανέβει πολύ σε ποιότητα και τεχνολογία τα Β αυτοκίνητα σε σχέση με το 2010, ας πούμε... απλά κάποια που έχουν ακόμη λύσεις 2013-15 (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) κάπως πλέον δεν μπορώ με ελαφρά την καρδία να τα βάλω ψηλά στις λίστες μου..τα βοηθά βέβαια ότι είναι χαμηλά στους τιμοκατάλογος..
Εκτιμώ αφάνταστα το Puma, αλλά επίσης μπορώ να καταλάβω και απόλυτα κάποιον που θα προτιμήσει το Mokka (για παράδειγμα) σαν lifestyle μοντέλο, ή ένα C4 diesel για ταξιδακια, ή ένα Avenger, αν το θέλει περισσότερο για πόλη και έχει άνετη φόρτιση..
Ford Puma 2019