-
Ανεφερα 'φορτωμενο', και 7λιτρα τα 100 πρεπει να εκαιγε μονο σε κατηφόρα! Τετοιο αυτοκινητο, ουτε mild hybrid 2020 δεν καιει τοσο σε πραγματικές συνθήκες. Ημουν κ ποιο νεος, μπορει να το παταγα περισσοτερο, αλλα αμεσως μετα με τα πετρέλαια θυμαμαι εβλεπα 5 κ 5.5 λιτρα, οποτε δεν πρεπει να φταιει το ποδι μου.
Μπηκα στο σαιτ και ειχε μονο Titanium και την X, δεν ειδα καποια αλλη έκδοση, οσο για το υψος ειχα διαβάσει σιγουρα οτι ειχε διαφορετικό, προφανως ειναι λαθος αυτό, αλλα η γνώμη μου οτι το Titanium μου φαίνεται ποιο classy ισχύει.
-
Τωρα εβλεπα traction, απουσιαζουν οι πισω χοιρολαβες οροφης! Μα καλα εκει εκαναν έκπτωση; Υποτίθεται εχει περιπετειώδη χαρακτήρα SUV...Το εσωτερικο εκτος απο την ψηφιακη οθονη στο κοντερ ειναι μια γενεια πισω, ιδιο με fiesta και focus, εργονομικο βεβαια ολα στην σωστη θεση. Για αμαξι 2020 (βλεπε πεζο 2008) περιμενα κατι παραπανω πιο φρεσκο οπως η εξωτερικη του σχεδιαση. Ποσες ειναι οι διαφορες μεταξυ ενως fiesta active, και ενως puma της μόδας;; Μην ακουσω για box στον χωρο αποσκευων...
Επισης καλοταξιδο στους κατοχους!
-
Καλημέρα σε όλους, είμαι νέος στο forum , και θέλω να σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου από το αυτοκίνητο αυτό. Το προηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν ford focus 1600 3πορτο, του 1999! με 480.000! χλμ. Υπέροχο αυτοκίνητο, χωρίς βλάβες, τέλειο κράτημα. Πρίν απο 2 μήνες όμως , λόγω τρακαρίσματος ( και που δεν έφταιγα ο καημένος!!) το focus αχρηστεύτηκε και χωρίς πολύ σκέψη και ελάχιστο ψάξιμο βρέθηκα με ένα ford puma 125 υβριδικό.
....
Καταρχήν καλοτάξιδο! πρέπει να είσαι από τους τυχερούς-άτυχους της υπόθεσης γιατί από την μία πρόλαβες και παρέλαβες και από την άλλη δεν μπορείς να το χαρείς λόγω των μέτρων. Keep us updated!
PS: 480κ χωρίς προβλήματα το focus Ι;;; πρέπει να το πρόσεχες πολύ!
-
Τωρα εβλεπα traction, απουσιαζουν οι πισω χοιρολαβες οροφης! Μα καλα εκει εκαναν έκπτωση; Υποτίθεται εχει περιπετειώδη χαρακτήρα SUV...Το εσωτερικο εκτος απο την ψηφιακη οθονη στο κοντερ ειναι μια γενεια πισω, ιδιο με fiesta και focus, εργονομικο βεβαια ολα στην σωστη θεση. Για αμαξι 2020 (βλεπε πεζο 2008) περιμενα κατι παραπανω πιο φρεσκο οπως η εξωτερικη του σχεδιαση. Ποσες ειναι οι διαφορες μεταξυ ενως fiesta active, και ενως puma της μόδας;; Μην ακουσω για box στον χωρο αποσκευων...
Και εμένα μου τις σπάνε τέτοιου τύπου εκπτώσεις! Το να 'ρίχνουν' τους πίσω επιβάτες είναι κλασσικό κόλπο των κατασκευαστών.
Έχω την εντύπωση πάντως, πως και στα VW έχουν αρχίσει να μην βάζουν χειρολαβές στην οροφή, σε όλες τις θέσεις. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω.
Σχετικά με την σύγκριση Fiesta - Puma, έχω την εντύπωση πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι οι καλύτεροι χώροι. Τα περισσότερα B-SUV είναι συνήθως αρκετά μεγαλύτερα από τα supermini στα οποία βασίζονται.
-
έγω όταν ρώτησα στην αντιπροσωπεία μου απάντησαν οτι απουσιάζουν γιατι σε εκείνο το σημείο ειναι οι αερόσακοι των πίσω επιβατών
-
Ανεφερα 'φορτωμενο', και 7λιτρα τα 100 πρεπει να εκαιγε μονο σε κατηφόρα! Τετοιο αυτοκινητο, ουτε mild hybrid 2020 δεν καιει τοσο σε πραγματικές συνθήκες
Κι όμως τόσο καίει, με προσοχή προφανώς και όχι με πλήρες φορτίο, αλλά κινούμενος ελαφρά ταχύτερα από την υπόλοιπη κυκλοφορία.
-
barimagas wrote:
έγω όταν ρώτησα στην αντιπροσωπεία μου απάντησαν οτι απουσιάζουν γιατι σε εκείνο το σημείο ειναι οι αερόσακοι των πίσω επιβατών
και στο focus mk3,5 απουσιαζουν οι χειρολαβες
-
Μπηκα στο σαιτ και ειχε μονο Titanium και την X, δεν ειδα καποια αλλη έκδοση, οσο για το υψος ειχα διαβάσει σιγουρα οτι ειχε διαφορετικό, προφανως ειναι λαθος αυτό, αλλα η γνώμη μου οτι το Titanium μου φαίνεται ποιο classy ισχύει.
Στον 'Διαμορφωτή' έχει και την ST Line πλέον. Ναι το Titanium είναι πιο 'πολυτελές' (έχαι και μασάζ στα καθίσματα, το ST Line δεν έχει) και το ST Line πιο 'σπορ', οπότε ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του και τα ζητούμενά του. Όσο για το ύψος, είναι κλασσικό λάθος των 'δημοσιογράφων' γιατί πάντα τα ST Line ήταν χαμηλότερα και το Puma είναι το 1ο ford που η έκδοση ST Line δεν έχει χαμηλωμένη ανάρτηση.
Ποσες ειναι οι διαφορες μεταξυ ενως fiesta active, και ενως puma της μόδας;;
Λίγες, αλλά σημαντικές για κάποιους. Κυρίως σε χώρους, απόσταση από το έδαφος, εξοπλισμό, ανάρτηση και κινητήρες. Όταν μπουν οι νέοι κινητήρες και στο Φιέστα, τότε θα δούμε ποια είναι η πραγματική διαφορά τιμής.
-
Δοκιμή Newsauto του 155ps, st line x
https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-ford-puma-1-0-ecoboost-hybrid-155-ps-st-line-x/
-
26000 για χιλιάρη με σημαντικους περιορισμους χώρων στην καμπίνα επιβατων ειδικα για τους πισω... εντάξει μια πολυ εξειδικευμενη επιλογη με πολυ στοχευμενο κοινο αγορας. Κοινό που έχει την οικονομικη δυνατοτητα αλλα αδιαφορεί για χώρους ή επιπλέον κυβικά που μπορεί να πάρει με αυτά τα λεφτά. Οκ αγοράζεις συγχρονο υβριδικο καλοστημένο οδηγοκεντρικο αμαξι αλλα με τεράστιο κόστος.
-
26000 για χιλιάρη με σημαντικους περιορισμους χώρων στην καμπίνα επιβατων ειδικα για τους πισω... εντάξει μια πολυ εξειδικευμενη επιλογη με πολυ στοχευμενο κοινο αγορας. Κοινό που έχει την οικονομικη δυνατοτητα αλλα αδιαφορεί για χώρους ή επιπλέον κυβικά που μπορεί να πάρει με αυτά τα λεφτά. Οκ αγοράζεις συγχρονο υβριδικο καλοστημένο οδηγοκεντρικο αμαξι αλλα με τεράστιο κόστος.
Στα 24.200 δεν είναι πιο μαζεμένα τα πράγματα για το 125?
Σωστά το λες , στοχευμένο κοινό αγοράς.
Τα 155 άλογα πόση συγκίνηση να σου προσφέρουν παραπάνω? Νομίζω η βάση είναι τα 125 και όποιος θέλει να ρίξει περίσσοτερο cash παίρνει το 155.
-
Mπορεί να πάρει και τα 155 St-line με 23400 περίπου (αν και για μένα προσωπικά μου αρέσει καλύτερα η titanium 155 με 22600)
-
Και εγώ απορώ με αυτούς που προτιμούν st line (x) από tittanium.
-
Δεν ηθελα να το πω τοσο καιρο, αλλα θα το πω, το ST line X αγγίζει τα ορια της καγκουριας!
Επισης, το αυτοκίνητο δεν ειναι υβριδικό, mild hybrid ειναι. Τεράστια διαφορά, καποιοι τα λενε και ψευτο-υβριδικα.
Ευπρόσδεκτη τεχνολογία, αν δεν κοβει χωρο αποσκευών και ρεζέρβα, αλλά υβριδικό δεν είναι. Αν ήταν θα ξεκίναγε απο 23χιλιαρικα μάλλον, και λογικά δεν θα ήταν και χιλιαρι.
-
θα ήθελα από αυτούς που γράφουν για την τιμή του st-line x (που αποτελεί την ανώτερη έκδοση με φουλ εξοπλισμό) να μου πουν κάποιο άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας με ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό (όχι περίπου) που είναι φτηνότερο.
-
Δεν ηθελα να το πω τοσο καιρο, αλλα θα το πω, το ST line X αγγίζει τα ορια της καγκουριας!
Επισης, το αυτοκίνητο δεν ειναι υβριδικό, mild hybrid ειναι. Τεράστια διαφορά, καποιοι τα λενε και ψευτο-υβριδικα.
Ευπρόσδεκτη τεχνολογία, αν δεν κοβει χωρο αποσκευών και ρεζέρβα, αλλά υβριδικό δεν είναι. Αν ήταν θα ξεκίναγε απο 23χιλιαρικα μάλλον, και λογικά δεν θα ήταν και χιλιαρι.
Συμφωνώ μαζί σου για τα ψευτο- υβριδικά και δε μπορώ να καταλάβω και τη χρησιμότητά τους όταν για παράδειγμα στο νεο golf η διαφορα στην κατανάλωση του υβριδικού από το νορμάλ είναι μόλις 0,2 λίτρα στα 100. Γιατί να φορτωθώ για μόλις 0,2 λίτρα ένα σύστημα που μπορεί να βγάλει ζημιές και να το πληρώσω και ακριβά;
-
Ισως γιατι μετα κωρονοϊου μια μερα, η εκαστωτε κυβερνηση αποφασισει οτι φταιει οτιδηποτε δεν ειναι hybrid, και τα φορολογησει βαναυσα...
Ο μονος καλος λογος πιστευω.
-
Εγώ πάντως είμαι θερμός για τα ήπια υβριδικά, όχι για την οποία μικρή οικονομία καυσίμου αλλά γιατί θεωρώ ότι το μπουσταρισμα που δίνουν στους μικρούς Τούρμπο κινητήρες στις χαμηλές στροφές τους λύνει τα εγγενή μειονεκτήματα λειτουργίας.
-
Ρε παιδιά το έχουμε ξαναγράψει το 0,2 λίτρα είναι σε μέσο όρο(ταξίδια, επαρχιακούς δρόμους και αστική μετακινηση). Μέσα στην πόλη ειναι 1 με 1,5 λίτρο λιγότερο με τα mild hybrid
-
Ισως γιατι μετα κωρονοϊου μια μερα, η εκαστωτε κυβερνηση αποφασισει οτι φταιει οτιδηποτε δεν ειναι hybrid, και τα φορολογησει βαναυσα...
Ο μονος καλος λογος πιστευω.
..και νομίζεις οτι οι κουτο-Φράγκοι θα ξεγελαστουν γιατί θα έχει πίσω αυτοκόλλητο που θα γράφει hybrid;! Ενας παρόμοιος συγχρονος πετρελαιοκινητηρας καίει λιγότερο, εκπέμπει λιγότερο CO2 (μικρότερα τέλη), και αν παρθούν αποφάσεις θα έχουν κάποιο 'επιστημονικό' όριο, δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα το ποιό πιθανό ή κάτι αντίστοιχο, όχι επειδή θα γράφει μια λέξη παραπάνω
Ακόμη και τα νέα στανταρτ με CO2 μετράνε τις κατηγορίες, το θέμα είναι που θα κάτσουν τα νούμερα, και πόσο θα κοστίζουν.
Αν θες να εισαι μπροστά από τα γεγονότα παίρνεις κάτι με λιγότερα απο 50 CO2 και είσαι έτοιμος για ολα, αλλιώς οτιδήποτε είναι 99 και κάτω, είναι μια χαρά για αυτή την εποχή, ή κάτω από 120 για μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Απο εκεί και πάνω θα ανεβαίνουν απότομα οι βαθμίδες.
Αυτοι τι στιγμή στο Βέλγιο εταιρικά οφέλη έχουν τα αυτοκίνητα με λιγότερο CO2 από 60, ένα πολύ χαμηλό νούμερο, και είχα βάλει εδώ λινκ για το ότι θα εξετάζουν ΚΑΙ το μέγεθος της μπαταρίας, οπότε αποκλείουν όλες τις mild λύσεις. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε το ξαναποσταρω αργότερα.
Ford Puma 2019