-
-
@alex-mix said in Ford Puma 2019:
@lap said in Ford Puma 2019:
Στο puma υπάρχει diesel έκδοση;
Όχι φίλε Lap καταργήθηκαν από προχθες
Αλήθεια;
Προχθές;;; Όντως;; -
@alex-mix said in Ford Puma 2019:
Στο puma υπάρχει diesel έκδοση;
Όχι φίλε Lap καταργήθηκαν από προχθες
Αλήθεια;
Προχθές;;; Όντως;;Όντως φίλε, μόλις μπήκε η αύξηση καταργήθηκαν τα diesel από puma focus Fiesta. Νομίζω πως ελάχιστες μείνανε με diesel στην φαρέτρα τους
-
Πραγματικά ότι σκέφτομαι για αγορά, καταργείται. Καταντάει βαρετό πια!
Δεν αγοράζω τίποτα. -
Πραγματικά ότι σκέφτομαι για αγορά, καταργείται. Καταντάει βαρετό πια!
Δεν αγοράζω τίποτα.Χαχα σε μένα το λες, σκέφτομαι να πάω να με διαβάσει κανένας παπάς με την γκαντεμιά που με δέρνει... στο θέμα αυτοκινητου
-
Σου εύχομαι τα καλύτερα Άλεξ. Όλα τα καλά να σε βρουν. Πάντα καλά νέα να έχεις.
-
Σου εύχομαι τα καλύτερα Άλεξ. Όλα τα καλά να σε βρουν. Πάντα καλά νέα να έχεις.
Ευχαριστώ φίλε Lap και σε σένα και σε όλους εύχομαι πάνω απ όλα υγεία και τα υπόλοιπα έρχονται.
-
Λοιπόν για να καταλάβετε κάποια πράγματα.
Σε όλες τις αγορές υπάρχουν εποχές που συμφέρει να αγοράσεις και εποχές που πρέπει να περιμένεις.
Η περίοδος της πανδημίας είναι μία περίεργη περίοδος.
Στην αρχή της , υπήρξαν στην αγορά πολλά αυτοκίνητα για πώληση και αντίστοιχα οι αγοραστές ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Ετσι άρχισαν οι εκπτώσεις από τις εταιρείες.
Αντίστοιχα δεν υπήρξαν πωλήσεις για λήζινγκ...
Ο καλύτερος αγοραστής εδώ είναι ο Πηλιουρίτης....
Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε στα πολιτικά , εδώ σαν αγοραστής έδρασε σαν σκληρός τρέιντερ...Η σιτροέν είχε φέρει 70-80 κομμάτια για λήζινγκ σε μία έκδοση μπίζνες, με κινητήρα μόνο αυτόματο ντίζελ, που σε σχέση με την πλούσια σάιν , είχε 2-3 πράγματα λιγότερο , όπως την ασύρματη φόρτιση κινητού , το απλό σαλόνι , όχι τίποτα σημαντικό και οι μπίζνες ήταν σε σκούρο γκρί και μαύρο χρώμα χωρίς δυνατότητα διχρωμίας.
Η τιμή του αυτοκινήτου ήταν στον κατάλογο στα 22900 , ενώ της σάιν στα 23900 συν το μεταλλικό.
Επαιζαν εκπτώσεις λοιπόν στα 1000-1500-2000, αλλά και τα αυτοκίνητα ήταν λίγα.
Ο Πηλιουρίτης λοιπόν , ενώ ήταν ακόμα στην Αραβία, χωρίς να το δει καν το αυτοκίνητο, το παζάρεψε και το αγόρασε στα 20800.
Η έκδοση αυτόματη βενζίνη, στην σάιν έκδοση είχε 22500 συν το μεταλλικό.
Εγώ έψαχνα να αγοράσω ένα αιρκρος με λίγα χλμ για να έχω εγγύηση . Τότε υπήρχαν στην αγορά περίπου 60 αιρκρος μτχ . Δεν ήταν όλα υποψήφια. Επαιξαν 2-3 .
Τελικά σε αντιπροσωπεία που δεν ήταν σιτροέν βρήκα ένα αυτόματο βενζίνη με 15000 χλμ στην πλούσια έκδοση και μετά το σχετικό παζάρι το πήρα στα 16200.1 χρόνο μετά , η αγορά ήταν διαφορετική. Σήμερα είναι χειρότερη.
Δείτε τι υπάρχει σήμερα σε αυτόματο βενζίνη και πετρέλαιο.
6 αυτοκίνητα μόνο. 4 βενζίνη και 2 πετρέλαιο.
Πριν από 6 μήνες υπήρχαν μεν 3 αμάξια ελληνικά με εγγύηση αυτόματα βενζίνης και άλλα τόσα εισαγωγής.
Αλλά είχαν ελάχιστα καινούργια και οι εκπτώσεις πλέον δεν υπήρχαν. Οπότε ο αγοραστής στα 17800 που το αγόρασε , το πήρε 5000 κάτω από το καινούργιο, δηλαδή 30 % .
Επρεπε όμως και εγώ να αγοράσω αμάξι.
Ηθελα ντίζελ και πήρα ακριβώς το ίδιο με του Πηλιουρίτη. Και μάλιστα πρόλαβα το προτελευταίο από τα αμάξια τα οποία όσα δεν πουλήθηκαν καινούργια , γύρω στα 10 κομμάτια δόθηκαν σε στελέχη της εταιρείας και 1 χρόνο μετά βγήκαν για πώληση.
Ο Πηλιουρίτης το πήρε καινούργιο 20800.
Εγώ το πήρα μτχ με 8550 χλμ στα 19800 με δώρο συναγερμό και σέρβις.Καινούργιο όμως είχε πλέον χωρίς εκπτώσεις 22900, άρα το πήρα 15 % φτηνότερα. Η σάιν είχε 23900.
Τώρα με τις αυξήσεις έχει πάει 28000.
Οπότε αν ο Πήλιου θέλει να πουλήσει το δικό του πόσο θα το πουλήσει ?
-
16 για να το πάρω εγώ…
Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι και οι δυο κάνατε εξαιρετικά πετυχημένες κινήσεις.
-
Τουλάχιστον θα καθαρίσει ο αέρας τώρα χωρίς πετρέλαια.
-
Θυμάμαι τότε που το είχε ανεβάσει για πώληση ο cruiser υπήρχε άλλο ένα μόνο στο car αυτόματο με λίγα λιγότερο χλμ ακριβώς στα ίδια χρήματα σε λευκό χρώμα. Αν θυμάμαι επίσης καλά ήταν και τα δύο shine.
Μια χαρά τιμή μου φάνηκε τότε σε σχέση με καινούργιο αντίστοιχο , ευκαιριαρα σήμερα , πλέον με τις καθυστερήσεις και τις ανατιμήσεις . -
Η ουσία είναι να τα χρησιμοποιούμε τα αμάξια μας. Μόνο έτσι κάνουμε απόσβεση.
Εγώ έχω κάνει 30000 με το ένα σε ένα χρόνο και ήδη 9000 με το άλλο σε 5 μήνες.
Τα 30000 ήταν και ειδικές συνθήκες για εκείνη την χρονιά που δεν θα ξαναϋπάρξουν , αφού χρησιμοποιήθηκε και για πρωινή πρόσβαση στο στρατόπεδο για την θητεία του γιού.
Αλλά πιστεύω ότι 20000 χλμ τον χρόνο, θα τα κάνω πλέον. Βοηθάει και η χαμηλή κατανάλωση του ντίζελ...
-
@super-t said in Ford Puma 2019:
Τουλάχιστον θα καθαρίσει ο αέρας τώρα χωρίς πετρέλαια.
-
Εγώ πάντως διασκεδάζω και με το ότι αυτή τη στιγμή στον νήμα του πιο σέξυ, ψαγμένου, οδηγοκεντρικού κλπ. αυτοκινήτου της αγοράς των σουβοκροσοβερίων, συζητάμε μόνο για το Αιρκρός!
Ελπίζω να διαβάζει και κανένας άνθρωπος της Φορντ, ότι παραδοσιακοί αγοραστές και "θαυμαστές" των αυτοκινήτων της, φτάσαμε σε αυτό το σημείο... και μόλις αυξηθεί λίγο η διαθεσιμότητα, να κόψουν κι άλλο εξοπλισμό και να το ξεκινάνε απ' τα 30 χιλιάρικα, στρογγυλά!
Και για τα περί κερδοφορίας απ' την αγορά και χρήση αυτοκινήτων, θυμήθηκα ένα παλιό ρητό που αναφερόταν στο ζουμί ως κέρδος!
Μόνο τέτοιο μπορεί να είναι το κέρδος από ένα ι.χ. αυτοκίνητο. -
@piliourits said in Ford Puma 2019:
Εγώ πάντως διασκεδάζω και με το ότι αυτή τη στιγμή στον νήμα του πιο σέξυ, ψαγμένου, οδηγοκεντρικού κλπ. αυτοκινήτου της αγοράς των σουβοκροσοβερίων, συζητάμε μόνο για το Αιρκρός!
Ελπίζω να διαβάζει και κανένας άνθρωπος της Φορντ, ότι παραδοσιακοί αγοραστές και "θαυμαστές" των αυτοκινήτων της, φτάσαμε σε αυτό το σημείο... και μόλις αυξηθεί λίγο η διαθεσιμότητα, να κόψουν κι άλλο εξοπλισμό και να το ξεκινάνε απ' τα 30 χιλιάρικα, στρογγυλά!
Και για τα περί κερδοφορίας απ' την αγορά και χρήση αυτοκινήτων, θυμήθηκα ένα παλιό ρητό που αναφερόταν στο ζουμί ως κέρδος!
Μόνο τέτοιο μπορεί να είναι το κέρδος από ένα ι.χ. αυτοκίνητο.Μιλάτε για το aircross γιατί πολύ απλά μιλάτε για κέρδος σε αυτοκίνητο. Δεν μπορώ να συμετάσχω σε συζήτηση για κέρδος σε αυτοκίνητο γιατί ένα αυτοκίνητο για μένα δεν προσφέρει κέρδος.
Αν μιλήσετε για αλλά πράγματα που όντως προσφέρει ένα αυτοκίνητο εδώ είμαστε. Μεχρι τότε συνεχίστε για το κέρδος.
Είναι κάτι θεμελιώδες αυτό δεν είναι κάτι που για μενα παίρνει συζήτηση.
ΥΓ Μαγκια του Cru αλλά μιλάω γενικά δεν μιλάω για ειδική περίπτωση
-
Εγω θεωρω παντως πως τα εκανα 50αρακια. Αν δεν εγινα κατανοητος απο ολους δε χαθηκε κι ο κοσμος. Να βοηθησω ηθελα.
-
Κέρδος βγάζει μόνο το επαγγελματικό αυτοκίνητο και ο μαντράς από τα σαπακια.
-
@teo-mak said in Ford Puma 2019:
Και ο αντιπροσωπος απο τα καινουργια. Ο μαστορας, ο ασφαλιστης, τα διόδια, ο βενζινας και αλλοι τριτοι ακομη. Αυτο ειναι οφθαλμοφανες.
-
@spi_duster said in Ford Puma 2019:
@teo-mak said in Ford Puma 2019:
Και ο αντιπροσωπος απο τα καινουργια. Ο μαστορας, ο ασφαλιστης, τα διόδια, ο βενζινας και αλλοι τριτοι ακομη. Αυτο ειναι οφθαλμοφανες.
Χαχα πόσο δίκιο έχεις. Κέρδος βγάζει τις πρώτες μέρες ο αγοραστής μόνο αν έχει κανέναν να του το ασημωσει από κει και πέρα χασούρα.
-
Είπαμε θέλει να το δείτε λογιστικά για ένα έργο που πρεπει να το γίνει απαραίτητα.
Τεσπα. Είπαμε ο καθένας στον είδος του και ο Λουμιδης στους καφέδες.
Κοιτάξτε τα χωραφια σας καλυτερα
Ford Puma 2019