-
Καλη Ανασταση. Δουβλη μου καηκε και μια πισω λαμπα σημερα στο ντουστ. Παλιωνω φιλε!
-
SPI_duster, πολύ χρήσιμες οι τελευταίες σου αναρτήσεις.
Μόνο, αν μπορείς, βάζε παραγράφους.
Βοηθούν τόσο στην κατανόηση του κειμένου όσο και στην οπτική του.
Φιλικά πάντα.
-
Κι εκεί ρε μάγκες που έστριβα, 'πατημένη δεξιά 3ης, ευθεία 200-4η, φρένα-κρατήσου δεξιά, σε αριστερή 2ας-φυλαγμένη και όχι μπούκα', τι λέτε έπαθα; Είδα ότι δεν είχα B&O ηχεία και σκοτώθηκα. Γιατί άλλωστε τα ηχεία κάνουν το αυτοκίνητο. Τα μοτέρ και οι αναρτήσεις το κάνουν σάμπως;
τί να γράψει ο κόσμος, για τους ημιάκαμπτους και τα ταμπούρα;
γράφουμε για τα μούφα ηχεία, τις οθόνες κλπ.
αλλιώς θα γράφαμε για το κλουβί, τους πυροσβεστήρες και τα πυράντοχα καλτσάκια που θέλει κάποιος που μπαίνει φυλαγμένη για να μη σκοτωθεί... ή απλά παίρνουμε SUVάκια για να ρίχνουμε ένα πουλοβεράκι στους ώμους και να πηγαίνουμε την πεθερά στο χωριό, αν επιτρέπεται από τους Π.Ο. να υπάρχουν και τέτοια αυτοκίνητα...
-
SPI_duster, πολύ χρήσιμες οι τελευταίες σου αναρτήσεις.
Μόνο, αν μπορείς, βάζε παραγράφους.
Βοηθούν τόσο στην κατανόηση του κειμένου όσο και στην οπτική του.
Φιλικά πάντα.
Εχεις δικιο. Θα προσπαθησω να βελτιωσω τη γραφη μου. Μερικες φορες διαβαζω παλιοτερα κειμενα μου και παρεξηγω ο ιδιος αυτα που εχω γραψει!
-
Η συζήτηση μου έφερε στο μυαλό την εποχή που ήθελαν να με χρεώσουν 350.000 δρχ για ένα ...ΡΑΔΙΟ_ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ!!!! όταν παρήγγειλα το 2001 το πρώτο μου MONDEO .
Εντάξει τσακωθήκαμε με τον πωλητή και του λέω δεν θέλω να έχει τίποτα επάνω το αμάξι ούτε ηχεία τίποτα θα βάλω εγώ ότι θέλω μετά, άρχιζε να μου λέει θα χάσω την εγγύηση αν βάλω μόνος μου το CD που ήθελα , επέμενα εγώ και στο τέλος το πήρα όπως το ήθελα , ήρθε χωρίς ηχεία και με ένα κενό στην κονσόλα αλλά όλη την καλωδίωση έτοιμη . Φυσικά δεν έχασα καμία εγγύηση και το ALPINE και τα ηχεία που έβαλα ήταν κλάσεις ανώτερα από τα εργοστασιακά. Το ALPINE το έβαλα σε άλλα δυο αυτοκίνητα , είναι αυτό εδώ
https://www.car.gr/parts/view/12081321-alpine-cda-7865r-nea-timh
δουλεύει ακόμη τέρας αντοχής!
-
Σιγα μην είχε πρόβλημα. Η alpine φημίζεται γιατί είχε πάντα εξαιρετικές προτάσεις για κάθε βαλάντιο...
-
Για να ολοκληρώσω την αυτοψία σχετικά με το ηχητικό του stline x ...
επειδη φιλος προχωρησε σε ανοιγμα πορτων και πορτ μπαγκαζ για τοποθετηση εξτρα μονωσης (για εξαλειψη εξωτερικων ηχων στην καμπινα ) ειδε προς εκπληξη του οτι ΟΛΑ τα ηχεια (ακομα και το sub) ειναι Fomoco το μοναδικο B&O ειναι ο ενισχυτής....
το αυτοκινητο ειναι 8 μηνων με σιτες B&O σε μεσαιο ηχειο ταμπλο και tweeters Ο ηχος δε βελτιωθηκε δραματικα μετα την μονωση στις πορτες....οι οποιος πλεον κλεινουν σαν ...merc!!!
-
Όποιος γνωρίζει πόσο ακριβά τιμολογεί τα δικά της προϊόντα η B&O, καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει 8-10 μεγάφωνα B&O με κάνα πεντακοσάρικο. Όπως έγραψα και πιο πάνω, το σύστημα B&O που χρησιμοποιεί η Ford, θεωρείστε το στην καλύτερη περίπτωση ως tuned by B&O και όχι ως made by B&O.
-
Η αλήθεια είναι ότι στο polo beats που δοκίμασα οντως είχε ένταση ο ήχος και μπάσο αλλά τα απαιδευτα αυτιά μου δεν βρήκαν φοβερή διαφορα σε ποιότητα σε νορμαλ εντάσεις από τα απλα. Άκουγα βέβαια ραδιόφωνο.
-
Η αλήθεια είναι ότι όταν λες τα ηχεία είναι b&o αν δεν κάνεις άλλες διευκρινίσεις πρέπει να είναι b&o! Τοσο απλά! Το πόσο κοστίζει το πακέτο και συνεπώς πρέπει να καταλάβει ο αγοραστής ότι δεν μπορεί να είναι , αποτελεί νοητικό ακροβατισμο δικηγοριστικου τύπου...
Υπάρχουν εκφράσεις για να ξεκαθαρίσεις αν ο εν λόγω κατασκευαστής επιμελείται , επιβλέπει κάνει τις τελικές ρυθμίσεις και τόσα άλλα!
Όταν λες ότι είναι της εταιρείας πρέπει να είναι και το hardware αλλιώς κοροϊδεύεις κόσμο....
Επίσης η κουβέντα το τι μας νοιάζει από που είναι το ηχοσύστημα εμεις τιμόνι αναρτήσεις και φρένα αγοράζουμε είναι παλι επιχείρημα πετάω την μπαλα στην εξέδρα!
Αν είναι έτσι όταν αγοράζετε να λέτε στους αντιπροσώπους κόψτε μου Χ πόσο γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει το ηχοσύστημα, τα πλαστικά και άλλα αλλά μόνο το τιμόνι το κιβώτιο και τα φρένα!
Και τα λέω εγώ αυτά που σε όλα τα τεστ ντραιβ οδηγώ με το ηχοσύστημα στο 0 για ευνόητους λόγους. Αλλά όταν αγοράζεις ένα αμάξι με ένα σύνολο προδιαγραφών πρέπει ο κατασκευαστής να τις τηρεί.
-
Είναι καθαρά νομικό το θέμα και έχει να κάνει με την χρήση των κατοχυρωμένων ονομάτων. Αγοράζεις τηλεόραση JVC, για παράδειγμα, και δεν έχει σχέση με την κανονική JVC (που έβγαζε τις καταπληκτικές CRT και εφηύρε το VHS). Έχει παραχωρήσει η JVC το όνομά της και απλά επιβλέπει ότι δεν είναι σκουπίδια τα προϊόντα που κυκλοφορούν με το όνομά της. Η ίδια η JVC βγάζει συγκεκριμένα πολύ ακριβά προϊόντα πλέον (βιντεοκάμερες, επαγγελματικά monitors κλπ). Κάτι αντίστοιχο μάλλον συμβαίνει κι εδώ.
-
Η αλήθεια είναι ότι αν λες 'Β&Ο hi fi' και έχεις μόνο έναν ενισχυτή, αγγίζει τα όρια της απάτης.
Θα έπρεπε να λέει κάτι σαν 'powered by' ή έχω κάτι bluetooth LG και λέει 'with Meridian' και είναι μόνο το DSP και κάτι EQ modes, αλλά ξέρεις ότι αγοράζεις LG. Σε κάτι ακουστικά Samsung θυμάμαι γράφει 'tuned by AKG'.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, δεν το έχω ψάξει και δεν γνωρίζω.
Κάτι έχει γίνει με τις εκδόσεις καθώς λίγο που είδα σε φόρουμ Αγγλία, μετά από κάποια έκδοση παρατήρησαν μειωμένη απόδοση του ηχοσυστήματος, και ότι η έκδοση για Fiesta αποδίδει αρκετά καλύτερα.
Επίσης in the italian brochure (μπορεί να είναι και λάθος) : B&O SYNC 3 con radio TouchNav 8' e 7 speakers + DAB + 2 prese USB + Mirroring Apple Car Play/ Android Auto
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/synergasia-ford-kai-bang-amp-olufsen-gia-teleio-icho/
Σαν ρυθμίσεις equalizer μου φαίνεται.
Εδώ του 2008, λέει για twitter και woofer
https://www.focal.com/en/automotive-partners/focal-designs-the-hi-fi-option-on-the-peugeot-2008-suv
-
Καλησπερα ιδου τι μου απαντησαν σε ερωτηση εαν το puma εχει b&o ηχοσυστημα
Louis (Bang & Olufsen)
May 3, 2021, 11:54 GMT+2
Dear Customer,
I'd like to thank you for contacting Bang & Olufsen support today.
I am sorry for any inconvenience caused.
While Ford did purchase a patent from us for a certain part of the speaker, the way they implemented and engineered it is entirely their own, therefore you will need to contact the manufacturer for any assistance regarding the speakers.
Let us know, should there be any further questions or remarks on your end.
Kind regards,
Louis | Bang & Olufsen Support
Email: ecom-support@bang-olufsen.com | Hotline: +44 20 37 69 02 54BANG & OLUFSEN
Bang & Olufsen a/s | Gl. Lundtoftevej 1B | DK-2800 Kgs. Lyngby | Denmark
www.bang-olufsen.com -
Εντάξει! Κανονικό άδειασμα στην Φορντ!
Αγόρασαν λέει μια πατέντα από εμάς για ένα μέρος του ηχείου. Το πώς χρησιμοποίησαν και τι έκαναν με αυτό είναι δική τους ευθύνη!
Και η αγαπητή Φορντ παίρνοντας μια πατέντα για ένα μέρος του ηχείου θεώρησε λογικό να γράψει στις σιτες των ηχείων το μόνο εμφανές δλδ σημείο στο αμάξι το λογότυπο της εταιρείας!
Στην απάντηση δεν γράφουν καν για ενίσχυτη b&o οπότε λογικά ούτε αυτός είναι!
-
Παιδιά νομίζω υπερθεματίσαμε με τα ηχεία για το αμάξι.
Κρατάμε όλοι ότι ουδεμία σχεση εχουν με Bang& Olufsen και ότι η Ford ουσιαστικά με μια πατέντα που έχει πληρώσει πάει να ξεγελάσει αγοραστές με αυτο λες και είναι ηχεια κατασκευασμένα απο την B&O. Συμφωνούμε όλοι νομιζω με αυτο.
Ευχαριστώ όλους πάντως για τις πληροφορίες. Ήταν πολύ χρήσιμες μιας και εγω το έχω παραγγειλει το αμαξι και τώρα θα ξέρω τι τρέχει με το ηχοσύστημα. Θα γράψω εντυπώσεις οταν το εχω.
-
Απλά για να έχουμε όλα τα δεδομένα, στο Car Audio η Β&Ο του παρελθόντος ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την Β&Ο του σήμερα. Δηλαδή θέλω να πώ ότι η Β&Ο για το αυτοκίνητο είναι μια μπούρδα ουσιαστικά που καμία σχέση δεν έχει (για όσους είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν με high end ήχο) με την γνωστή Β&Ο (η οποία για τα λεφτά της δεν ήταν κορυφή σε ήχο ούτως η άλλως).
Η Β&Ο car audio έχει εξαγοραστεί εδώ και χρόνια από την Harman η οποία με την σειρά της εξαγοράστηκε από την Samsung. Τωρα τι έχει γίνει με την Β&Ο και την Φόρντ, κανείς δεν ξέρει και δεν ξέρω και εαν θα το μάθουμε ποτέ. Προσωπικά δεν με απασχολεί (αφού ήξερα ούτως η άλλως τι σημαίνει Β&Ο σηματάκι = Samsung), μου είναι αδιάφορα τι ηχεία φοράει, αρκεί ο ήχος να μου κάνει. Όταν όμως κάποτε τα Β&Ο για το αυτοκίνητο κόστιζαν περί τις €5.000, εεεε δεν πίστευα ότι το ηχοσύστημα των €500 θα είναι εφάμιλλο.
-
Απίστευτοι εκεί στην ford.
Αν δείτε μώβ ελατήρια στην ανάρτηση μπορεί να αγόρασε καμιά πατέντα από την kw , αλλά μην ελπίζετε σε θαύματα.
:)))
-
Απίστευτοι εκεί στην ford.
Αν δείτε μώβ ελατήρια στην ανάρτηση μπορεί να αγόρασε καμιά πατέντα από την kw , αλλά μην ελπίζετε σε θαύματα.
:)))
Ναι, τον κωδικό του χρώματος!
-
Προκειμένου να διατηρησουν τη δυνατοτητα να παραγουν προιόντα υψηλης πιστοτητας πολλες hi end εταιρείες, δεχτηκαν και δεχονται τις συνεργασιες με εταιρείες κολοσσούς. Καθαρά λόγοι επιβίωσης... Τέσπα.
Προσωπικά προτιμώ τη συνεργασία της focal με την πεζω. Γιατι πολυ απλα περα του γεγονοτος πως γουφερ και κεντρικη μοναδα ειναι κουρδισμενα απο την focal, και η συνθεση ειναι focal μεσα απο τις γραμμες παραγωγης της. Ακομη το ιδιο συμβαινει και στην συνεργασία της bmw με την harman kardon. Τα εξωτικα ονοματα ειναι στην κατηγορια μια ολιγη απο γιουβετσι. Αυτο διχως να το χαρακτηριζω απατη θεωρώ πως για τους αδαεις ενεχει κινδυνους. Για προστασια αυτων που δεν ξερουν καλο ειναι τα ψιλα γραμματα τετοιων συμφωνιων να γινονται λιγο πιο bold. Ο Διας ο Φανης και ο Χαρισμα το εχουν θεσει στη σωστη του διασταση.
Για το marantz cd 67 se περιμενω να δω αν θα βρεθει το λειζερ της phillips. Πονεμενη ιστορια...
-
Εγω που είμαι άσχετος βλέπω πως η psa είναι ένα ολόκληρο σκαλι μη πω ολόκληρη σκαλα σε καλύτερο επίπεδο με τα focal ηχεία που δίνει ως εξτρα. Αλλωστε οταν επιλέξεις focal σε κάποια peugeot μπαίνει και έξτρα μόνωση στις πόρτες και γίνεται ιδιαιτέρως πιο ήσυχο ως αυτοκινητο πέρα από τον εξαιρετικό ήχο, απο το ήδη υπάρχον.
Παντως στα απλά peugeot πριν 10 ετη τα ηχεία ήταν μάρκα 'made in Italy'. Μονο αυο έλεγα τίποτα άλλο!!!
Ford Puma 2019