-
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
@cirus said in Ford Puma 2019:
Σωστα τα λες αλλα αλλο μεταχειρισμένο και αλλο καινούργιο. Εχει διαφορα. Συμφωνω για το focus αλλα αν μπορει να πάρει καινουργιο αμάξι που τον καλύπτει μηδενίζεις το ρίσκο που έχει ενα οποιωδήπωτε μεταχειρισμένο
Μαζί σου ειμαι! Απλά, εαν διάβσα σωστά, όλα όσα κοιτάει ειναι μεταχειρισμένα.
εσυ καλά διαβασες εγω δεν καταλαβα χαχαχαχαχ
-
@bouzou said in Ford Puma 2019:
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
Σωστα τα λες αλλα αλλο μεταχειρισμένο και αλλο καινούργιο. Εχει διαφορα. Συμφωνω για το focus αλλα αν μπορει να πάρει καινουργιο αμάξι που τον καλύπτει μηδενίζεις το ρίσκο που έχει ενα οποιωδήπωτε μεταχειρισμένο
Μαζί σου ειμαι! Απλά, εαν διάβσα σωστά, όλα όσα κοιτάει ειναι μεταχειρισμένα.
Σωστά . Κοιτάω ελαφρώς μεταχειρισμένα προσπαθώντας να περιορίσω το ρίσκο . Το focus προφανώς και έχει καλύτερο μοτέρ αλλα εχει δυο μειονεκτήματα . Δεν βρισκεις εύκολα κάτω απο 30-40Κ χλμ αρα ρισκο - δυσκολα θα με καλύψει ο χώρος αποσκευών .
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338401475-ford-focus
Αντίστοιχα περα απο αυτό ...οι άλλες περιπτώσεις που κοιτάω ειναι
Puma st line 125 (6 μηνών) 23.000 ευρώ (περίπου 7Κ χλμ )Qashqai 140 (4 μηνών) 24.000 (περίπου 3,5Κ χλμ-τεστ drive αντ/πιας)
Kαθε περίπτωση έχει θετικά και αρνητικά .
focus -πολλά χιλιόμετρα , ρίσκο απ την μεταχείριση του προηγουμενου - αμάξι 5 ετών -μικρό πορτπαγκαζ . Ομως μοτερ απ τα καλύτερα κατω των δυο λίτρων -ανεξάρτητη ανάρτηση , αυτόματο
Puma - Μικρότερος κινητήρας απ όλους -ταμπούρα . Μικρότεροι χωροι επιβατών , Όμως πιο μανιτζέβελο , σχεδόν καινούριο συν εγγύηση , καλύτερη κατανάλωση όλων .
QQ- φτωχός σχετικα Εξοπλισμός- after sales Nissan , αβολο στην πολη . Ομως χωροι , πάτημα μεγάλου αυτοκινήτου , σχεδόν καινούριο -(περισσότερο αμάξι/ ευρώ που διαθέτω)
Χρήση που θα γίνει 75 % ταξίδια εκδρομές - 25% πόλη
Tο πορτπαγκαζ του φοκους ειναι τουλαχιστον ιδια αν οχι και λιγο μεγαλυτερο απο το πουμα χωρις το μεγαμποξ. Παρε μετρο και μετρα να δεις.
-
Συμφωνώ! Δε ξέρω πώς τα μέτρησαν τα 456 λίτρα στο puma, 356 ίσως.
Είδα πρόσφατα c4 που δηλώνει 420 και ήταν το διπλό από αυτό. -
το οδήγησα το Puma λιγο τελικά . Δυστυχώς όμως όχι σε δρομο ταχείας κυκλοφορίας . Αυτό που με ξένισε αρκετά είναι όταν αφηνα το γκάζι που φρέναρε αρκετά περισσότερο απ όσο εχω συνηθίσει . Προφανώς φορτίζει την μπαταρία καπως έτσι . Κατα τα άλλα έδινε νεύρο αρκετά αλλά ενιωσα ενα έλλειμα ροπής κατω απο 1500 στροφες με δευτέρα . Γενικά μου φάνηκε παιχνιδιάρικο και άρεσε και στη σύζηγο που το οδήγησε .
Επίσης στα λεφτά που κοιτάω μπήκε στην εξίσωση και άλλος ένας παίχτης . T roc -MY 2019 (experience) 1.5 150ps dsg . Τον κινητήρα αυτόν στο formentor τον γούσταρα πολύ . Δεν κρέμαγε ποτέ και σε συνδιασμό με το dsg έκανε την προσπέραση παιχνίδι . φαντάζομαι στο πιο ελαφρύ Τ roc θα πηγαίνει ακόμα καλυτερα . Επίσης ποιοτικά το VW έμοιαζε ενα κλικ καλυτερο παρά την πενταετία του και τα 30κ χλμ. Αρνητικά σιγουρα 1 λιτρο κατανάλωση παραπάνω . Και σίγουρα οχι τοσο οδηγοκεντρικό οσο τα μπλε οβαλ . Επίσης dsg ξηρού τυπου .
το QQ βγήκε τελειως απ την εξίσωση καθώς δεν θέλω τοσο μεγάλο σκάφος τελικα .
Το focus δεν εχω προλάβει να το δω καθώς είναι μακριά μου . Φοβάμαι ομως οτι εγώ θα γουστάρω αλλά στην υπόλοιπη οικογένεια που θα κάθεται πάλι χαμηλα θα της ξενίσει . Το πορτπαγάζ κι εμένα δεν μου φαινεται τραγικό και πια δεν μεταφέρω κουβαδάκια και ομρέλες ...πανε αυτές οι εποχές .
-
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Συμφωνώ! Δε ξέρω πώς τα μέτρησαν τα 456 λίτρα στο puma, 356 ίσως.
Είδα πρόσφατα c4 που δηλώνει 420 και ήταν το διπλό από αυτό.456 είναι με megabox, όχι χωρίς . Είναι 80 λίτρα το megabox πολύ μεγάλο και βολικό .
-
Εχω διαβάσει σε πολλά άρθρα πως είναι 456 χωρίς το box.
Αν είναι όπως τα λες βγαίνουν τα νούμερα. -
Τελικά το δίλημμα έχει γίνει συγκεκριμένο :
Με περίπου 23Κ euro
A. Puma 125 manual st line σχεδόν καινούριο (6 μηνών αγρατζουνιστο)
Β. Τ roc 1.5 150 dsg (experience) (2019 ) 29k χλμ (σε καλη κατάσταση με εγγυηση απο velmar για 5 ετη
Ξερω ότι γράφω σε Puma forum αλλα ξέρω ότι υπάρχουν και πολλοι αντικειμενικοί
-
Εννοείται Τροκ, μια κατηγορία πάνω τουλάχιστον. Το μόνο που θα με φρέναρε είναι ότι πρόκειται για το pre facelift.
-
Με περίπου 23Κ euro
Β. Τ roc 1.5 150 dsg (experience) (2019 ) 29k χλμ (σε καλη κατάσταση με εγγυηση απο velmar για 5 ετη
Αν το puma σας καλύπτει από χώρους και έχει την εργοστασιακή 8ετη εγγύηση και δεν είναι απαραίτητο το αυτόματο κιβώτιο, προτείνω Puma.
Το T-ROC , όσο λίγα χιλιόμετρα και να έχει, είναι 4 χρόνια παλαιότερο και είναι μοντέλο πριν το facelift, οπότε αναβαθμίστηκε ποιοτικά, ειδικά τα πλαστικά στο ταμπλό. Επίσης μπήκε ο βελτιωμένος κινητήρας evo2.
Πάντως η έκδοση experience φαίνεται φορτωμένη αρκετά.
Το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί το νέο T-ROC, που θα ακολουθήσει την σχεδιαστική γραμμή του Tiguan -
@a-d-p said in Ford Puma 2019:
Με περίπου 23Κ euro
Αν το puma σας καλύπτει από χώρους και έχει την εργοστασιακή 8ετη εγγύηση και δεν είναι απαραίτητο το αυτόματο κιβώτιο, προτείνω Puma.
Το T-ROC , όσο λίγα χιλιόμετρα και να έχει, είναι 4 χρόνια παλαιότερο και είναι μοντέλο πριν το facelift, οπότε αναβαθμίστηκε ποιοτικά, ειδικά τα πλαστικά στο ταμπλό. Επίσης μπήκε ο βελτιωμένος κινητήρας evo2.
Το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί το νέο T-ROC, που θα ακολουθήσει την σχεδιαστική γραμμή του TiguanΕυχαριστώ πολύ . Όντας και εσεις κάτοχος T roc μετράει πολύ η γνώμη σας . To dsg είναι σίγουρα καλοδεχούμενο καθώς το είχα στο formentor. Απ την άλλη στο Puma δεν με πειράζει γιατί το νιώθω πιο παιχνιδιάρικο . Εχω έναν όμως προβληματισμό ότι το VW θα έχει καλύτερο πάτημα στον ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες κοντά στα 140 απ ότι το Puma . Aν εχετε οδηγήσει το Puma θα βοηθούσε η σύγκριση .
-
@a-d-p said in Ford Puma 2019:
Με περίπου 23Κ euro
Το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί το νέο T-ROC, που θα ακολουθήσει την σχεδιαστική γραμμή του TiguanΕυχαριστώ πολύ . Όντας και εσεις κάτοχος T roc μετράει πολύ η γνώμη σας . To dsg είναι σίγουρα καλοδεχούμενο καθώς το είχα στο formentor. Απ την άλλη στο Puma δεν με πειράζει γιατί το νιώθω πιο παιχνιδιάρικο . Εχω έναν όμως προβληματισμό ότι το VW θα έχει καλύτερο πάτημα στον ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες κοντά στα 140 απ ότι το Puma . Aν εχετε οδηγήσει το Puma θα βοηθούσε η σύγκριση .
Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει το puma, αλλά σίγουρα κάποιος στο φόρουμ θα έχει οδηγήσει και τα δύο για να σας βοηθήσει. Μια χαρά θα είναι και το Puma υποθέτω και καλύτερο. Για το T-ROC Υπολόγισε ένα κλικ κάτω από formentor γιατί βασίζεται στην mqb a1 ενώ το cupra στην mqb evo. Κινητήρα - κιβώτιο τα γνωρίζεις καλύτερα από το formentor.
-
Στο trock είναι ποιο δυνατός ο κινητήρας. Αν μιλάμε για το pre facelift μοντέλο που είναι χάλια μέσα και όλα σκληρά πλαστικά η απάντηση έρχεται εύκολα και είναι puma .
Αν θες έξτρα δυναμη και είναι το τελευταίο trock μετά το facelift πάρε αυτό . Μόνο κακό ότι θα καιει αρκετά παραπάνω από το 125 puma . 2-3 lt παραπάνω
-
Στο trock είναι ποιο δυνατός ο κινητήρας. Αν μιλάμε για το pre facelift μοντέλο που είναι χάλια μέσα και όλα σκληρά πλαστικά η απάντηση έρχεται εύκολα και είναι puma .
Αν θες έξτρα δυναμη και είναι το τελευταίο trock μετά το facelift πάρε αυτό . Μόνο κακό ότι θα καιει αρκετά παραπάνω από το 125 puma . 2-3 lt παραπάνω
Το Facelift ήρθε άνοιξη 2022. Μιλάμε για μοντέλο 2019, άρα pre facelift ξεκάθαρα. Έκδοση expression, αντίστοιχη της style του τωρινού.
-
Με τίποτα δεν είναι η κατανάλωση τόσο υψηλότερη, ο 1.5 είναι οικονομικός έχω εμπειρία.
Μετά βίας μισό αντε ένα λίτρο παραπάνω. -
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Με τίποτα δεν είναι η κατανάλωση τόσο υψηλότερη, ο 1.5 είναι οικονομικός έχω εμπειρία.
Μετά βίας μισό αντε ένα λίτρο παραπάνω.Κι εγώ δεν νομίζω να καίει 2-3 λίτρα παραπάνω από το puma. Στα τελευταία 850 χλμ είμαι 2+ λίτρα παραπάνω από το baleno που είναι 400 κιλά ελαφρύτερο.
-
Με περίπου 23Κ euro
Μπαίνει κι άλλος παίχτης στην εξίσωση . Bmw 118i F40 (2020) ....άντε βγάλε άκρη
-
Εύξολη απάντηση: με αντικειμενικά (αυτοκινητιστικά κριτήρια), BMW. Με υποκειμενικά κριτήρια, πάρε όποιο σου αρέσει περισσότερο!
-
Με περίπου 23Κ euro
H τιμη ειναι εξαιρετικη για το FL μοντελο με τον 1.5
-
@anergos13 said in Ford Puma 2019:
Με περίπου 23Κ euro
Έχει βαφτεί για κάποιο λόγο φτερό και καπό ...
-
@anergos13 said in Ford Puma 2019:
Με περίπου 23Κ euro
Έχει βαφτεί για κάποιο λόγο φτερό και καπό ...
Το ειδες απο κοντα?
Ford Puma 2019