-
Καλοτάξιδο.
Τα πρώτα 1.000Km χαλαρά.
Την επόμενη εβδομάδα παραλαμβάνω και γω!!!https://owners-manual.mazda.com/gen/en/cx-30/cx-30_8hq1ee19i/contents/07020100.html
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
@nioa said in Mazda CX-30:
Σας ευχαριστώ όλους! Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί απο το αυτοκίνητο...Κατέβηκα και μία λιμανάκια χθες. Τρένο....Σίγουρα θα μπορούσε να έχει πολύ πιο δυνατό κινητήρα...
Μάλλον θα αφαιρέσω το σύστημα διπλού πάτου στο πορτ μπαγκαζ, γιατί μειώνει αρκετά το υψος.καλορίζικο κι από μένα, Ατέλειωτα, απολαυστικά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Ο διπλός πάτος διπλώνει με τρόπο που δεν πιάνει χώρο. Υπάρχει μέσα σχετικό σχεδιάγραμμα για τους τρόπους χρήσης του πατώματος.
Εννοείς να το έχω στο πλαι διπλωμένο στα τρία?
Ναι, κι αποθηκευμενο όρθι στο πλαϊ.
Youtube Video -
Παρέλαβα σήμερα!Τέλειο!Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές σχεδόν σε όλους τους τομείς,ακόμα και το τράβηγμα του κινητήρα είναι πολύ ζωντανό.Νομιζω μεγάλη διαφορά από το αυτόματο που έκανα test drive.Το χειροκίνητο κιβώτιο όλα τα λεφτά.
Καλοτάξιδο και καλή απόλαυση! Μετά τα 7-8000 χλμ το μοτέρ ανοίγει. Απλά χιλιομετροφάγος. Θα συμφωνήσω ότι το αυτόματο ναι μεν είναι πιο ξεκούραστο στην πόλη αλλά συνολικά αδικεί το αυτοκίνητο που το χειροκίνητο του είναι απολαυστικό!
-
Εχω κάνει 400km από τη Τεταρτη.Χθες πήγα και Λιβαδειά για ιατρείο.Πάρα πολύ ευχαριστημένος.Τα φώτα είναι απίστευτα .Είναι μαγικός ο τρόπος που δουλευουν.Το στήσιμο του αυτοκινητου στο δρόμο είναι φανταστικό και το adaptive cruise τελειο.Το Head up display επίσης.
Αυτο που λείπει είναι κάποιος επιπλέον φωτισμός στη καμπίνα για να φωτίζει κατα τη διάρκεια της οδήγησης.Επίση τα δύο trip computerθα μπορούσαν να έχουν κάπιοιες παραπάνω πληροφορίες ας πούμε μέση ταχύτητα ,χρόνος διαδρομής κτλ.... -
Πω πω μας έφτιαξες φίλε μου! Καλοτάξιδο να είναι!
-
Ας μου συγχωρεθεί και μια κάπως αδιάκριτη ερώτηση στα παιδιά που παρήγγειλαν πρόσφατα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω και αν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ να ρωτήσω. Οι τιμές που δίνει ο αντιπρόσωπος είναι αδιαπραγμάτευτες ή επιδέχονται βελτίωσης; Ή αν δίνεται κάποιο δώρο αντί έκπτωσης;
-
@ig said in Mazda CX-30:
Ας μου συγχωρεθεί και μια κάπως αδιάκριτη ερώτηση στα παιδιά που παρήγγειλαν πρόσφατα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω και αν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ να ρωτήσω. Οι τιμές που δίνει ο αντιπρόσωπος είναι αδιαπραγμάτευτες ή επιδέχονται βελτίωσης; Ή αν δίνεται κάποιο δώρο αντί έκπτωσης;
Εμένα δεν έκαναν καμία έκπτωση όταν συζητούσα για αγορά...Η αλήθεια βεβαια είναι ότι δε ξαναρώτησα γιατί αποφάσισα να πάω σε leasing σχεδόν αμέσως.
-
Το application της Mazda είναι τόσο άχρηστο ή εγώ χάνω κάτι? Καμία διασύνδεση με το αυτοκίνητο δε βλέπω.
-
Μπαίνουμε και δακτύλιο ...Μια χαρα!
-
Το application της Mazda είναι τόσο άχρηστο ή εγώ χάνω κάτι? Καμία διασύνδεση με το αυτοκίνητο δε βλέπω.
Πράγματι
Διασύνδεση μόνο στα MX-30, CX 5 MY2021 μάλλον στα CX 30 MY2022 -
Εχθές παρέλαβα . e-skyactiv X GT plus AT .Όλα τέλεια . Το αυτοκίνητο είναι πολύ ποιοτικό και πανέμορφο . Φυσικά δεν το άνοιξα αλλά το στήσιμο του και το τιμόνι είναι zoom zoom . Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα και η ηλεκτρική πίσω πόρτα όλα τα λεφτά .. Έγραψα 200 χιλιόμετρα και χαμογελούσα όλο τα βράδυ .Τα φώτα απίστευτα .Κάνουν την νύχτα μέρα . Σήμερα θα συνεχίσω ....
-
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Εχθές παρέλαβα . e-skyactiv X GT plus AT .Όλα τέλεια . Το αυτοκίνητο είναι πολύ ποιοτικό και πανέμορφο . Φυσικά δεν το άνοιξα αλλά το στήσιμο του και το τιμόνι είναι zoom zoom . Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα και η ηλεκτρική πίσω πόρτα όλα τα λεφτά .. Έγραψα 200 χιλιόμετρα και χαμογελούσα όλο τα βράδυ .Τα φώτα απίστευτα .Κάνουν την νύχτα μέρα . Σήμερα θα συνεχίσω ....
Από τις ωραιότερες στιγμές του ...υλικού πολιτισμού μας. Αυτοκίνητο που σε κάνει να χαμογελάς! Καλοτάξιδο και ασφαλές και στο μέλλον με υγεία σε σας.
-
Ευχαριστώ πολύ .
-
Καλόταξιδο!
Εγώ έφτασα ήδη τα 900km. -
Σήμερα υπό βροχή έκανα ένα ταξίδι αστραπή Θεσσαλονίκη - Καστοριά. Το αυτοκίνητο δείχνει πολύ δεμένο και με πολύ καλό στήσιμο. Διαπίστωσα όντως απουσία θορύβων στην καμπίνα ενώ το τιμονάκι του είναι θεϊκό . Η κατανάλωση ελέγχεται αλλά μου φαίνεται κάπως τσιμπημένη .By the way αν περάσω τα 1000 km θα ξέρω καλύτερα . Οι πρώτες εντυπώσεις ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ .
-
Πάντως παιδιά, άλλο πράγμα ο "οικονομικός κινητήρας" κι άλλο το ταξίδι με τσιμπημένο γκάζι, οι νόμοι της φυσικής παραμένουν, άμα το πατάς θα κάψει. Οικονομικό θα φανεί σε χαλαρή οδήγηση.
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
Πάντως παιδιά, άλλο πράγμα ο "οικονομικός κινητήρας" κι άλλο το ταξίδι με τσιμπημένο γκάζι, οι νόμοι της φυσικής παραμένουν, άμα το πατάς θα κάψει. Οικονομικό θα φανεί σε χαλαρή οδήγηση.
Μπορεις να παρεις 20 διαφορετικα αυτοκινητα και να τα οδηγησεις σε ιδιες συνθηκες, το ενα πισω απο το αλλο. Σε καθε ειδους οδηγηση , σε χαλαρη και σε γρηγορη. Το οικονομικο απο το ενεργοβορο μπορει να εχουν και πανω απο 50% διαφορα σε καταναλωση.
-
Αυτό που κρίνουμε είναι η προσέγγιση της Μάζντα στην "οικονομία" και τα ευρωπαϊκά όρια ρύπων, με ατμοσφαιρικό κινητήρα.
-
Προς τους κατόχους....!!!
Μια(δύο) βοήθεια κύριοι.
Πως μπαίνει σε κατάσταση ACC το μπουτόν ON/OFF (τροφοδοσία μόνο κάποια περιφερειακά χωρίς να είναι ο κινητήρας σε λειτουργία)
και
πως μπορώ να απενεργοποιήσω την λειτουργία κατά την οποία σε στάση πιάνουν τα φρένα (ασχέτου κλήσης οδοστρώματος) και απελευθερώνονται με του πας να αφήσεις συμπλέκτη πατώντας γκάζι?
Το autohold είναι απενεργοποιημένο.
Το τελευταίο με χαλάει πολύ γιατί κατά την εκκίνηση πρέπει να ανεβάσεις περισσότερες στροφές ψιλοπατινάροντας τον συμπλέκτη.
Έχω "φάει" όλο το manual και δεν βρήκα άκρη.Άσχετο.... Τι μαγικό σασμάν είναι αυτό ρε παιδιά?
Εδώ και 2 μέρες που το πήρα έχω τρελαθεί να ανακατεύω την βενζίνη!!! -
@ivank said in Mazda CX-30:
Προς τους κατόχους....!!!
Μια(δύο) βοήθεια κύριοι.
Πως μπαίνει σε κατάσταση ACC το μπουτόν ON/OFF (τροφοδοσία μόνο κάποια περιφερειακά χωρίς να είναι ο κινητήρας σε λειτουργία)
και
πως μπορώ να απενεργοποιήσω την λειτουργία κατά την οποία σε στάση πιάνουν τα φρένα (ασχέτου κλήσης οδοστρώματος) και απελευθερώνονται με του πας να αφήσεις συμπλέκτη πατώντας γκάζι?
Το autohold είναι απενεργοποιημένο.
Το τελευταίο με χαλάει πολύ γιατί κατά την εκκίνηση πρέπει να ανεβάσεις περισσότερες στροφές ψιλοπατινάροντας τον συμπλέκτη.
Έχω "φάει" όλο το manual και δεν βρήκα άκρη.Άσχετο.... Τι μαγικό σασμάν είναι αυτό ρε παιδιά?
Εδώ και 2 μέρες που το πήρα έχω τρελαθεί να ανακατεύω την βενζίνη!!!Για το πρώτο: Χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη, πατάς δύο φορες το start button,με το κλειδί εντός του αυτοκινήτου βέβαια.
Για το δεύτερο: Αν καταλαβα καλά μιλάς για το hill assist. Εμένα το hill assist ενεργοποιείτε μόνο όταν ο δρόμος έχει κλίση. Σε οριζόντιο δρόμο δε δουλεύει.
Mazda CX-30