-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη
Δύο πράγματα που δεν με απασχολούν πλέον : αριστερό πόδι και συμπλέκτης . Στα 50 μου και έχοντας οδηγήσει μπόλικα μικρά και μεσαία γρήγορα χειροκίνητα αυτοκίνητα μου φαίνεται ότι βιώνω την απόλυτη ευτυχία . Ναι ξέρω ότι χάνω εν μέρη την αμεσότητα και την συμμετοχή αλλά απλώς δεν περιγράφεται η συγκεκριμένη αίσθηση .
Όσο για το hill assist ή κάτι παρόμοιο , λόγω αυτομάτου κιβωτίου δεν γνωρίζω κάτι .
Ερώτηση κρίσεως : έχει κανείς κοιτάξει το ντουλαπάκι του συνοδηγού αν έχει κάλυμμα ώστε να καλύπτει το μέρος του αυτοκινήτου πίσω από αυτό ? Εγώ έφαγα μια πρωινή κατραπακιά.....Έχω ελεύθερη πρόσβαση στα ενδότερα !!! -
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη
Δύο πράγματα που δεν με απασχολούν πλέον : αριστερό πόδι και συμπλέκτης . Στα 50 μου και έχοντας οδηγήσει μπόλικα μικρά και μεσαία γρήγορα χειροκίνητα αυτοκίνητα μου φαίνεται ότι βιώνω την απόλυτη ευτυχία . Ναι ξέρω ότι χάνω εν μέρη την αμεσότητα και την συμμετοχή αλλά απλώς δεν περιγράφεται η συγκεκριμένη αίσθηση .
Όσο για το hill assist ή κάτι παρόμοιο , λόγω αυτομάτου κιβωτίου δεν γνωρίζω κάτι .
Ερώτηση κρίσεως : έχει κανείς κοιτάξει το ντουλαπάκι του συνοδηγού αν έχει κάλυμμα ώστε να καλύπτει το μέρος του αυτοκινήτου πίσω από αυτό ? Εγώ έφαγα μια πρωινή κατραπακιά.....Έχω ελεύθερη πρόσβαση στα ενδότερα !!!Δε καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις αλλά ο φίλος που ρώτησε εχει το χειροκίνητο και για να πάρει μπροστά ο κινητήρας πρέπει να πατά συμπλέκτη, όπως εσυ στο αυτόματο πρέπει να πατάς φρένο.
Οπότε για να μπει στο ACC δε πατάμε συμπλέκτη ή φρένο αντίστοιχα.
Επίσης και το αυτόματο έχει hill assist. -
Θέλω να πώ , απαντώντας στον φίλο ivank ,ότι στο αυτόματο κιβώτιο δεν ασχολείσαι με συμπλέκτη και τυχόν ψιλοπατιναρίσματα καθώς η εκκίνηση είναι πιο ομαλή . Και αυτό για μένα παίζει το ρόλο του .
Επίσης το hill assist από κατασκευής του βοηθάει στην εκκίνηση υπό κλήση εντός κάποιου χρονικού ορίου . Αν αυτό περάσει και δεν φύγεις σε παίρνει η κατηφόρα και ακούς την κόρνα του πισινού οδηγού. Στο αυτόματο αυτό είναι λίγο διαφορετικό . Το tilt sensor στο αυτόματο κιβώτιο λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας , σου επιτρέπει στην ίδια ανηφόρα να αφήσεις το φρένο και να μην σε πάρει η κατηφόρα αν δεν φύγεις .Anyway καλοτάξιδα τα αυτοκίνητα μας και συγχαρητήρια για την επιλογή μας .
-
Auto Hold λεγεται και δν παιζει ρολο το κιβωτιο, διοτι το εχω στο Kuga που ειναι χειροκινητο.
-
Το auto hold στο mazda είναι άλλο σύστημα.Εχει κουμπί ενεργοποίησης και σε κραταει ακίνητο χωρίς να πατάς φρένο ανεξαρτήτως κλίσης του δρόμου.
-
Δεν το έχει μόνο το Mazda, στο ίδιο σύστημα αναφέρομαι και εγώ. Αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να υπάρχει ανεξαρτήτως κιβωτίου.
ΥΓ. Όντως εντυπωσιακό, μαζί με το acc και τα adaptive lights νομίζεις ότι παίζεις playstation.
-
@kostis20 καλοτάξιδος!
Σε σχέση με το XV που είχες κάνει βόλτα και σου άρεσε πάρα πολύ, εξαιρώντας τον ψόφιο κινητήρα, πώς σου φαίνεται το cx; -
@regresso said in Mazda CX-30:
Δεν το έχει μόνο το Mazda, στο ίδιο σύστημα αναφέρομαι και εγώ. Αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να υπάρχει ανεξαρτήτως κιβωτίου.
ΥΓ. Όντως εντυπωσιακό, μαζί με το acc και τα adaptive lights νομίζεις ότι παίζεις playstation.
Εμεις δε μιλάμε γι αυτο το σύστημα όμως.Μιλαμε για το hill assist που σε κραταει για μερικά δευτερόλεπτα σε δρόμο με κλιση.Αυτο δεν εχει κουμπί δουλευει αυτόματα.Και τα δυο υπαρχουν και στο αυτόματο και στο χειροκίνητο.
-
@rocsta said in Mazda CX-30:
@kostis20 καλοτάξιδος!
Σε σχέση με το XV που είχες κάνει βόλτα και σου άρεσε πάρα πολύ, εξαιρώντας τον ψόφιο κινητήρα, πώς σου φαίνεται το cx;Ευχαριστω φίλε rocsta.Τι κάνεις?
Αν εξαιρέσεις την άνεση της ανάρτησης και μάλλον τις εκτός δρόμου δυνατότητες όπου υπερτερει το XV σε όλα τα υπολοιπα είναι πάρα πολύ μπροστα το cx30...Τέραστια διαφορά.Και φυσικά χωρίς CVT ....καταλαβαίνεις... -
Όλα καλά φίλε
Ωραία, να το χαρείτε! Το cvt στα subaru είναι από μόνο του λόγος απόρριψης πάντως :Ρ
Εμένα προσωπικά μ' αρέσει πολύ περισσότερο το κλασσικό SUVoειδές σχήμα του CX5 και δεν πολυμπαθώ τα coupe SUV αλλά κατά τα άλλα το πακέτο φαίνεται πολύ ωραίο. Σε βόλτα στην Αθήνα είδα να κυκλοφορούν αρκετά, ενώ εδώ πολύ ψόφια.
Το αυτόματό τους πώς και δεν σου άρεσε; Μετατροπέα ροπής δεν έχουν;
Και από κατανάλωση πώς είσαι; Τα βγάζει τα λεφτά του ο SkyX; -
@rocsta said in Mazda CX-30:
Όλα καλά φίλε
Ωραία, να το χαρείτε! Το cvt στα subaru είναι από μόνο του λόγος απόρριψης πάντως :Ρ
Εμένα προσωπικά μ' αρέσει πολύ περισσότερο το κλασσικό SUVoειδές σχήμα του CX5 και δεν πολυμπαθώ τα coupe SUV αλλά κατά τα άλλα το πακέτο φαίνεται πολύ ωραίο. Σε βόλτα στην Αθήνα είδα να κυκλοφορούν αρκετά, ενώ εδώ πολύ ψόφια.
Το αυτόματό τους πώς και δεν σου άρεσε; Μετατροπέα ροπής δεν έχουν;
Και από κατανάλωση πώς είσαι; Τα βγάζει τα λεφτά του ο SkyX;Ναι είναι ένα παλιότερο εξαρι της Aisin .Γενικά σπάνια μου αρέσουν τα αυτοματα σε συνδυασμο με ατμοσφαιρικο κινητηρα κάτω των 2,5 λτ...Ένιωθα σα να υποβαθμίζει τις οποιες δυνατοτητες του SkyactivX ενώ στα απότομα πατήματα του γκαζιου σα να πατιναριζε λίγο παραπάνω πριν κατεβάσει με αποτέλεσμα να βουήζει το μοτέρ.Τέλος πάντων δε το σκέφτηκα και πολύ γιατι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα χειροκίνητα ειδικά αν μιλάμε για ένα απο τα κορυφαία.
Η κατανάλωση μέχρι τώρα βρισκεται στο 7,5 με αρκετη πόλη και το 25% περίπου των χιλιομέτρων σε ΕΟ.Αυτό που μου έχει κανει εντύπωση είναι το πόσο ωραία δουλευει το start stop λόγω του mild Hybrid συστήματος.Το νιώθω απόλυτα φυσικό και πλέον δε το απανεργοποιω ποτέ... -
Καλησπέρα.
Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν υπάρχουν σαν αξεσουάρ οι ράγες;
Υπάρχει πρόβλημα αν αγοραστούν από το εμπόριο;
έχετε κάποιο μαγαζί υπόψη. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα.
έχετε κάποιο μαγαζί υπόψη.Υπάρχει υποδοχή όπου απλά θα κουμπώσουν οι ράγες;
Και θα είναι χρηστικές, π.χ. για να βάλεις σχάρα, ή απλά διακοσμητικές;
Αυτά μόνο οι ιδιοκτήτες τα ξέρετε... -
@piliourits said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα.
Αυτά μόνο οι ιδιοκτήτες τα ξέρετε... -
Πάντως οι μπάρες οροφής μπαίνουν και χωρίς να έχεις βάλει τις ράγες.
Χρησιμεύουν κάπου συγκεκριμένα οι ράγες? Μπαίνουν οι μπάρες πιο εύκολα π.χ.? -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
@piliourits said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα.
Αυτά μόνο οι ιδιοκτήτες τα ξέρετε...φίλε μου το λινκ μάλλον αναφέρεται σε σχάρα, όχι σε ράγα.
Η ερώτηση μου είναι
για μπορέσει κάποιος να βάλει ράγες , θα πρέπει να υπάρχει κάποια υποδομή και αν ναι , υπάρχει για τα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα; -
Πάντως οι μπάρες οροφής μπαίνουν και χωρίς να έχεις βάλει τις ράγες.
Χρησιμεύουν κάπου συγκεκριμένα οι ράγες? Μπαίνουν οι μπάρες πιο εύκολα π.χ.?Από την εμπειρία μου με σχάρες και μπαγαζιερες , νομίζω ότι θα είναι πιο αθορυβες οι σχάρες που θα μπουν σε ράγες.
και εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται και όμορφες οι ράγες -
Από πιέσεις ελαστικών που βρίσκεστε?Εγω το παρέλαβα με 2.7 παντού.Που είναι οι συνιστώμενες για φορτωμένο αμάξι.Τις χαμήλωσα στο 2.4 και κάπως έχει βελτιωθεί η άνεση.
Θα το ήθελα πιο άνετο πάντως .Ειδικά μπροστα μερικες φορες κοπαναει. Παρεμπιπτόντως έλεγξα τις πίεσεις με δικό μου ηλεκτρονικό μετρητή και συμφωνούσε απόλυτα με τις ενδείξεις του αυτοκινήτου. -
2.2 θεωρώ ότι είναι το ιδανικό. Πόσο λέει η προδιαγραφή άδειο?
-
Mazda CX-30