-
Όσον αφορά την πιθανή κατανάλωση λαδιού το manual αναφέρει ότι αυτή μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε καινούργιους κινητήρες.
"Oil consumption may be higher when the engine is new due to the running-in process."
-
@polioan said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Υπάρχει VAG που καιει μόνο 300ml στα 11.000 km???
Αν και μιλάμε για τόσο μικρή ποσότητα που είναι αμελητέα.Κάτω απο το 1/3 του δείκτη.
Το δικό μου στα 15000 δεν έχει κάψει τίποτα.Το δικό μου Audi A4 B7 20v έχω κάνει 120χλ χιλιόμετρα και δεν έχει κάψει ούτε οσμή!
Ταπιο καινούρια στα 120.000 km παίζει να έχουν κανει δευτερο rebuild στο κινητηρα...Ειδικά τα TFSI.
-
Μόνο δεύτερο rebuild; Το δέκατο τουλάχιστον.
-
@super-t said in Mazda CX-30:
Μόνο δεύτερο rebuild; Το δέκατο τουλάχιστον.
Oσα ξέρω εγω ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΑ εχουν κάνει μέχρι δύο.
Για δέκα δε ξέρω ούτε εγραψα. -
Για να κάνει κάποιος 2 επισκευές σε τόσα χιλιόμετρα ή είναι σιδεροφαγος ή απλά ο μάστορας είναι σκιτζης.
-
Ή το αμάξι εχει κατασκευαστικό πρόβλημα που μπαλώνεται από την αντιπροσωπεία στα πρώτα χιλιόμετρα για να ξαναεμφανιστεί αργότερα.
Παιδιά αδιάβαστους σας βρίσκω με τα VAG... -
Η παραλαβή έγινε σήμερα. Να σχολιάσω δεν έχει σημασία, καθώς δεν θα είμαι ακόμα αντικειμενικός. Το μόνο που θέλω να πω, οτι ο πωλητής επέμενε οτι ο κατασκευαστής ΔΕΝ θέλει να βάλουμε 100αρα βενζίνη. Μέχρι 98αρα.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι φίλε μου!
98αρα λοιπόν ε; Οι υπόλοιποι τι βάζετε στον SkyActive-X?
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι φίλε μου!
98αρα λοιπόν ε; Οι υπόλοιποι τι βάζετε στον SkyActive-X?
ευχαριστώ πολύ. Ο λόγος που ανέφερε ο πωλητής είναι ότι ο κατασκευαστής θεωρεί ότι θα επηρεαστεί ο λόγος συμπίεσης από τον υψηλό αριθμό οκτανίων και δεν το θέλει.
ΥΣ κάποια στιγμή σε επικίνδυνο σημείο το αμάξι πάγωσε / κοκκάλωσε. Μου φαίνεται ότι μάλλον έγινε από συνήθειο να ¨δουλέψω¨το αριστερό πόδι. Ελπίζω να ήταν από δικιά μου βλακεία, και να μην ήταν καμμία αστοχία του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος (μπρος - πίσω ήμουν μόνος).
-
Mπραβο !Καλά χιλιόμετρα!Για τη βενζίνη το ίδιο ακριβώς μου είπαν και εμένα.Βεβαια δε θα έβαζα κάτι άλλο από απλή...
-
Καλοταξιδο !!!
Λεει κατι το manual για την βενζινη? -
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
Καλοταξιδο !!!
Λεει κατι το manual για την βενζινη?ευχαριστώ.
95 or above -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Η παραλαβή έγινε σήμερα. Να σχολιάσω δεν έχει σημασία, καθώς δεν θα είμαι ακόμα αντικειμενικός. Το μόνο που θέλω να πω, οτι ο πωλητής επέμενε οτι ο κατασκευαστής ΔΕΝ θέλει να βάλουμε 100αρα βενζίνη. Μέχρι 98αρα.
Την ίδια πληροφόρηση έχω κι εγώ. Συνήθως χρησιμοποιώ BP active super 98
-
Έρχονται ειδοποιήσεις για μηνύματα (SMS ή mails) ; Αν ναι μπορείς να τα διαβάσεις στην οθόνη;
Στην επικοινωνία έχω μόνο κλήσεις. -
Έρχονται ειδοποιήσεις για μηνύματα (SMS ή mails) ; Αν ναι μπορείς να τα διαβάσεις στην οθόνη;
Στην επικοινωνία έχω μόνο κλήσεις.Τα sms, τα εκφωνεί το σύστημα. Τα mails όχι
-
Πρώτο ταξιδάκι μετά από 1000 χλμ πόλης.
Εθνική οδό άρχοντας. Μέχρι 160 εύκολα και σταθερότατα. Ούτε που το καταλάβαινες.
Σε επαρχιακό δρόμο, μιας λωρίδας, με ανάβαση και κατάβαση, ευχαριστιόσουν το τιμόνι. Αλλά σε κλειστές στροφές που πήγαινα αργά, σχεδόν σταματά ξεκινά, ήθελα λίγο παραπάνω δύναμη.
Είναι η μόνη στιγμή που μου έλειψε το χειροκίνητο. -
Εθνική οδό άρχοντας. Μέχρι 160 εύκολα και σταθερότατα. Ούτε που το καταλάβαινες.
Σε επαρχιακό δρόμο, μιας λωρίδας, με ανάβαση και κατάβαση, ευχαριστιόσουν το τιμόνι. Αλλά σε κλειστές στροφές που πήγαινα αργά, σχεδόν σταματά ξεκινά, ήθελα λίγο παραπάνω δύναμη.
Είναι η μόνη στιγμή που μου έλειψε το χειροκίνητο.καθώς γύρναγα από Εθνική και έβλεπε το όχημα το όριο στα 130 χλμ/ω, το έδειχνε και στον καντράν, ξαφνικά διαβάζει όριο ... 30χλμ/ω που είχε κάποια έξοδος. Και λέω λοιπόν σκέψου να ήταν υποχρεωτική η οδηγία της ΕΕ για "αυτόματη" αναπροσαρμογή της ταχύτητας του οχήματος στα όρια σηματοδότησης. Εθνική οδός από 130 σε 30... και από πίσω γλέντι με τα διερχόμενα
-
Είναι η μόνη στιγμή που μου έλειψε το χειροκίνητο.καθώς γύρναγα από Εθνική και έβλεπε το όχημα το όριο στα 130 χλμ/ω, το έδειχνε και στον καντράν, ξαφνικά διαβάζει όριο ... 30χλμ/ω που είχε κάποια έξοδος. Και λέω λοιπόν σκέψου να ήταν υποχρεωτική η οδηγία της ΕΕ για "αυτόματη" αναπροσαρμογή της ταχύτητας του οχήματος στα όρια σηματοδότησης. Εθνική οδός από 130 σε 30... και από πίσω γλέντι με τα διερχόμενα
Φυσαρμόνικα από πίσω..! Κατά την γνώμη μου όλα αυτά τα συστήματα θα πρέπει να είναι απλά πληροφοριακά. Πχ να σου δείχνει το όριο γτ μπορεί να έχεις ξεχαστεί, να μην παρατήρησες την πινακίδα κλπ. Οπότε να το έχεις εύκαιρο. Αλλά σίγουρα όχι να επεμβαίνουν στην κίνηση του αυτοκινήτου.
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
Μεγαλύτερους δείκτες μπορείς να βάλεις άφοβα.
Από εκεί και πέρα, για χιόνι είναι προτιμότερο να έχεις μια τετράδα χειμερινά και να τα εναλλάσσεις με τα θερινά, ανάλογα με την εποχή.
-
@giggs said in Mazda CX-30:
@realzeus said in Mazda CX-30:
Μεγαλύτερους δείκτες μπορείς να βάλεις άφοβα.
Από εκεί και πέρα, για χιόνι είναι προτιμότερο να έχεις μια τετράδα χειμερινά και να τα εναλλάσσεις με τα θερινά, ανάλογα με την εποχή.
Παίδες καλησπέρα!!! Τελικά αποφάσισα δύο τετράδες ελαστικών...Mazda cx-30 186 awd 215-55-18 95H κατά την γνώμη σας τα δυο καλύτερα καλοκαιρινά ελαστικά (σκέφτομαι Bridgestone turanza t005)..φοράω τα toyo...κ τα δύο καλύτερα χειμερινα ελαστικα..ο χειμώνας με ανεμοσουρια και θερμοκρασία αρκετές ημέρες κάτω από το μηδέν...(αν κ ο χειμώνας πήγε στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια ).Η κίνηση γίνεται 80% σε επαρχιακό δρόμο με λακκούβες κ 20 % σε Εγνατία...κ όπως καταλαβαίνετε οι ταχύτητες είναι μεταξύ 100-130 χ.α.ω..κ λίγες φορές Εγνατία στα 150-160.Σας ευχαριστώ...
Mazda CX-30