-
3740 ευρώ
Πω!!!! Τζάμπα λεφτά!!!
Παράνοια αυτός ο φόρος
-
Τον πλήρωσα για 10 χρόνια μαζί με τα τέλη του δίλιτρου.
Μεγάλος πόνος. 10 χιλιάρικα συνολικά.
Γιατί το Μάζντα θα καίει 7,5 και το Τιγκουάν 9 ?
Ο ατμοσφαιρικός χαμηλά καίει αρκετά , ο τούρμπο λιγότερο λόγω μικρότερου κυβισμού, στα ψηλά αλλάζουν τα πράγματα. Αρα είναι θέμα τρόπου οδήγησης.
-
@criuser said in Mazda CX-30:
Τον πλήρωσα για 10 χρόνια μαζί με τα τέλη του δίλιτρου.
Μεγάλος πόνος. 10 χιλιάρικα συνολικά.
Γιατί το Μάζντα θα καίει 7,5 και το Τιγκουάν 9 ?
Ο ατμοσφαιρικός χαμηλά καίει αρκετά , ο τούρμπο λιγότερο λόγω μικρότερου κυβισμού, στα ψηλά αλλάζουν τα πράγματα. Αρα είναι θέμα τρόπου οδήγησης.
Σε δοκιμές που έχω δει και από προσωπική εμπειρία.
Το δικό μου είναι 6.9 το cx30 αλλά μένω Ξάνθη.
Του κουμπάρου μου tiguan 8.2
Επίσης και ο ίδιος δημοσιογράφος απο θεσσαλονικη πρόσφατα έκανε το cx30 δοκιμή και έγραψε 7.6.
λίγο καιρό πριν σε tiguan είπε 9ο skyactiv είναι ο πρώτος βενζινοκινητήρας που δουλεύει όπως ένας πετρελαιοκινητήρας
Καλά ο μεγάλος πόνος ήταν τα 600 σε τέλη.
-
Ερχομαι από ατμοσφαιρικούς κινητήρες μεγάλου κυβισμού.
Είχα για 30000 ένα σύγχρονο τούρμπο 1.2. Αν πήγαινες με τα όρια έκαιγες λίγο.
Αν πέρναγες τα 140 ανέβαινε.
Οι ατμοσφαιρικοί καίνε αναλογικά πολύ στα χαμηλά, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη, ενώ έξω λίγο παραπάνω από τα τούρμπο στις νόμιμες ταχύτητες και λιγότερο όταν αυτές ξεπεραστούν.Εχοντας 45 χρόνια στο τιμόνι και πάνω από 2 εκ χλμ , σε πάνω από 40 διαφορετικά αμάξια, μια και νοίκιαζα συχνά στο εξωτερικό, για μερικές χιλιάδες χλμ, οι απόψεις των δοκιμαστών, μου είναι παγερά αδιάφορες.
Αλλωστε όπως έγραψε και ο φίλος εδώ με το σάιτ και όπως ξέρουμε όλοι μας, αυτά στρογγυλεύονται, ανάλογα με το πακέτο του μάρκετινγκ..
Πάντα έτσι ήταν.
Προφανώς εσύ έχεις το δικό σου και ξέρεις καλύτερα, αλλά όλα έχουν διάφορες παραμέτρους, που κάνουν τα αποτελέσματα υποκειμενικά.
Οπότε όσο αντικειμενικά μπορούμε να πούμε , δεν θεωρώ ότι ένας ατμοσφαιρικός σήμερα που τα τούρμπο έχουν περάσει στην 3η και 4η γενιά τους, είναι καλύτερος από το τούρμπο, στο οποίο έχουν όλοι στραφεί, εκτός από περίεργες εξαιρέσεις.
Τα τέλη ήταν 690 και ο φόρος 440, σύνολο 1130, ενώ το αντίστοιχο 1800, μόλις 350.
Και όταν το είχα αγοράσει το δίλιτρο είχε 430 τέλη και 320 το 1800. -
Δεν υπάρχει νόρμα. Κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετική κατανάλωση. Πάντως είναι περίεργο να έχει κάποιος 200-300 άλογα και να σκάει τόσο για την κατανάλωση...
-
Έχοντας οδηγήσει ατμοσφαιρικά 2lt τη δεκαετία 2000, που ήταν της μοδός, θα με εξέπλητε αν το CX-30 έκαιγε κάτω από 10 με 1η-2α μέσα στην Αθήνα. Να μην πω ότι είναι και συντηρητικό το νούμερο που δίνω. Επειδή έχει κάνει τα παλαβά της η Mazda με αυτό το μοτέρ, επιφυλλάσομαι. Μπορεί και να εκπλήσει ο Γιαπωνέζος.
Και το Tigi το 1.5 dsg κάπου στο 10άρικο κυμαίνεται στην πόλη, ίσως λίγο παραπάνω. Τέλος πάντων, δεν έγραψα για να συγκρίνουμε καταναλώσεις, η κουβέντα το έφερε.
Το συμπέρασμα είναι ότι με τα 3.800€ στη δεκαετία, αλλάζεις 2 dsg και βγάζεις και το κόστος κάποιων service στη 10ετία. Αν σπάσει μόνο μια φορά το dsg, βγάζεις και αρκετά service στη 10ετία! Not bad...
-
Είναι πιο ευπώλητο το 1.5 από το 2.000. Και είναι και εν γένει πιο ασφαλές. Λίγο να στραβοκοιμηθεί ένας αρμόδιος, και νάσου το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας και πάλι στα ύψη. Έχει ξανασυμβεί. Κατά τα άλλα, δε νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση με το βαγκέικο.
-
@andya3 said in Mazda CX-30:
Χωρίς παρεξήγηση από τους αγαπητούς κατόχους CX-30, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ...
Πόσο πάει ο φόρος του 2-λιτρου στη δεκαετία?
Αναρωτιέμαι πόσα dsg μπορείς ν' αλλάξεις άμα σπάσουν σε τόσα χρόνια...Όσο πήγαινε και στο δίλιτρο Α5 που είχα πριν και το έδωσα...
Όπως και το Α4 allroad που είχαμε στην οικογένεια. -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Χωρίς παρεξήγηση από τους αγαπητούς κατόχους CX-30, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ...
Πόσο πάει ο φόρος του 2-λιτρου στη δεκαετία?
Αναρωτιέμαι πόσα dsg μπορείς ν' αλλάξεις άμα σπάσουν σε τόσα χρόνια...Όσο πήγαινε και στο δίλιτρο Α5 που είχα πριν και το έδωσα...
Όπως και το Α4 allroad που είχαμε στην οικογένεια.Δεν κάνουμε έλεγχο στα οικονομικά σου αγαπητέ μου, μια οικονομοτεχνική συζήτηση κάνουμε...
-
Και εγώ αυτό κάνω .Σκέψου και διλιτρα με tfsi, με 690 τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας και dsg ,το ένα, και γερμανική αξιοπιστία....
Συνδυασμός που σκοτώνει.Οικονομοτεχνικα πάντα. -
Πάντως τα τελευταία 20 χρόνια φαντάζομαι θα έχει προχωρήσει η τεχνολογία στους δίλιτρους κινητήρες.
-
Στους γιαπωνέζικους σίγουρα ...
-
Έχοντας οδηγήσει ατμοσφαιρικά 2lt τη δεκαετία 2000, που ήταν της μοδός, θα με εξέπλητε αν το CX-30 έκαιγε κάτω από 10 με 1η-2α μέσα στην Αθήνα. Να μην πω ότι είναι και συντηρητικό το νούμερο που δίνω. Επειδή έχει κάνει τα παλαβά της η Mazda με αυτό το μοτέρ, επιφυλλάσομαι. Μπορεί και να εκπλήσει ο Γιαπωνέζος.
Και το Tigi το 1.5 dsg κάπου στο 10άρικο κυμαίνεται στην πόλη, ίσως λίγο παραπάνω. Τέλος πάντων, δεν έγραψα για να συγκρίνουμε καταναλώσεις, η κουβέντα το έφερε.
Το συμπέρασμα είναι ότι με τα 3.800€ στη δεκαετία, αλλάζεις 2 dsg και βγάζεις και το κόστος κάποιων service στη 10ετία. Αν σπάσει μόνο μια φορά το dsg, βγάζεις και αρκετά service στη 10ετία! Not bad...
Ναι αλλά δεν έχουν ίδια τιμή και δεν ξέρεις που θα σου τύχει....
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Ναι αλλά δεν έχουν ίδια τιμή και δεν ξέρεις που θα σου τύχει....
Δε συγκρίνω τα αυτοκίνητα. Άλλος ήταν ο σκοπός της ερώτησής μου, ήθελα να δω κοστολογικά κάποια θέματα. Είναι όμορφο το CX-30, να το χαίρεστε.
Δεν θα αποτελούσε ποτέ επιλογή για μένα, για αρκετούς λόγους, αλλά γι' αυτό υπάρχουν πολλές μάρκες αυτοκινήτων να διαλέγει ο καθένας αυτό που του αρέσει... -
Αν του κολλήσουμε ένα σήμα της audi, ε;;;;;
Τώρα αλλάζει;;; -
Αν το πλήρωνα σε τιμή μεταχειρισμένου 20ετίας, θα το σκεφτόμουνα. Το '03 νομίζω είχε βγάλει η audi τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό τον fsi...
Γύρε, μη με τσιγκλάς και θα με βρίζουν οι Μαζνταίοι... -
Και τζαμπατζης και audοφιλος., Χαχαχα.
Ναι τον θυμάμαι τον κινητήρα αυτόν. Ήταν η πρώτη φορά που σοκαρίστηκε το κοινό από τις επικαθήσεις άνθρακα στις βαλβίδες εισαγωγής. Χαμός σε όλα τα forums του πλανήτη
-
@lap said in Mazda CX-30:
Αν του κολλήσουμε ένα σήμα της audi, ε;;;;;
Τώρα αλλάζει;;;Ακόμη και έτσι χρεπι θα προκύψει το σχιστοματικο σκυλί.......
-
Ναι τον θυμάμαι τον κινητήρα αυτόν. Ήταν η πρώτη φορά που σοκαρίστηκε το κοινό από τις επικαθήσεις άνθρακα στις βαλβίδες εισαγωγής. Χαμός σε όλα τα forums του πλανήτη
Για να λέμε και του στραβου το δίκιο,τις επικαθήσεις τις είχαν δει νωρίτερα στο μοτέρ άμεσου της μιτσουμπισι, απλά στα μοτέρ του Βαγγέλη ήταν και ο συνδιασμός λαδιού που έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη.
-
Εντάξει, πέρασαν μόνο 20 χρόνια, αλλά το βελτίωσε το μοτέρ η Mazda να μην πιάνει καρβουνίλα στις βαλβίδες. Οπότε όποιος το 'χε ποθημένο από τότε, να πάρει CX-30...
Οk σταματάω, ντροπή μου...
Mazda CX-30