-
Καλησπέρα ,
Το welcome package μου το έστειλαν από την Mazda Europe περίπου 50 ημέρες μετά την αγορά του αυτοκινήτου .
Με είχε ενημερώσει σχετικά ο πωλητής κατά την παράδοση - παραλαβή του αυτοκινήτου στις αρχές Δεκέμβρη . Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Γιαννίρη στην δυτική Θεσσαλονίκη .
Έχω την εντύπωση ότι το στέλνουν σε όλους τους νέους ιδιοκτήτες Mazda . -
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα ,
Το welcome package μου το έστειλαν από την Mazda Europe περίπου 50 ημέρες μετά την αγορά του αυτοκινήτου .
Με είχε ενημερώσει σχετικά ο πωλητής κατά την παράδοση - παραλαβή του αυτοκινήτου στις αρχές Δεκέμβρη . Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Γιαννίρη στην δυτική Θεσσαλονίκη .
Έχω την εντύπωση ότι το στέλνουν σε όλους τους νέους ιδιοκτήτες Mazda .Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Ωραία θα περιμένω κι εγώ το δωράκι μου.
Κι εγώ από εκεί το αγόρασα.
Για σέρβις που θα πηγαίνεις; -
Σε πιο παλιά post είχα εκφράσει την απογοήτευση μου από την αντιμετώπιση του επίσημου εξουσιοδοτημένου συνεργείου στα ανατολικά .Έχω επιλέξει (χωρίς καμία διάθεση προβολής) τον Μανώλογλου.
-
Συνάδελφος με ΜΥ 2020 180ps έμεινε απο μπαταρία προχθές. Μάλλον δεν τον είχαν καλέσει να κάνει το update...Δεν έπαιρνε μπροστά με καλώδια και μεταφέρθηκε με οδική τελικά.
-
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο ρώτησα που κάνεις σέρβις.
Σχετικά με την μπαταρία , το θέμα νομίζω έχει διορθωθεί στα μοντέλα του 2021;
Η ειδοποίηση όμως για χαμηλή στάθμη μπαταρίας έρχεται πολύ γρήγορα και στα δικά μας.
-
@ivank said in Mazda CX-30:
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Αυτό που δυστυχώς εντόπισα είναι ένας συντονισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που πιθανώς προέρχεται από το νίκελ που διατρέχει το ταμπλό κάτω από τα χειριστήρια του AC και πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Με παίδεψε!!! γιατί δεν ήταν ο θόρυβος (λόγο συντονισμού) συνεχόμενος αλλά και γιατί ήταν από αντανάκλαση.
Εν τέλη προέρχεται από τα πλαστικά στο πίσω μέρος του καθρέφτη.
Στην συγκεκριμένη στιγμή του συντονισμού μόλις το πιάσω σταματάει.Όταν είσαι σ ένα πλήρως απομονωμένο από πλευράς θορύβων περιβάλλον αυτό σ ενοχλεί ιδιαίτερα.
Στα της κατανάλωσης αισίως στα 5.000Κμ στην εγνατία (Θεσσαλονίκη - Ξάνθη) με σταθερή ταχύτητα 140Κm με όχι κάτω από 120Κm (βλέπε στροφές Καβάλας) είχα 7,2l/100Km
-
Χθες έκανα μια μικρή περιποίσηση:
Σκούπισμα την καμπίνα
Πλύσιμο τα πατάκια
Καθαρισμός εσωτερικών πλαστικών με AYTOGLYM all-purpose sanitiser with anti-bacterial and anti-viral action
Ενυδάτωση εσωτερικών πλαστικών με MeguiarsNatural Shine Vinyl & Rubber Protectant που δεν αφήνει γυαλάδα
Καθαρισμός κρυστάλλων εσωτερικά και οθόνης με AUTOGLYM Fast Glass
Πλύσιμο τροχών (ζάντες & λάστιχα) με AUTOGLYM Clean Wheels
Πλύσιμο αμαξώματος με γάντι μικροϊνών και AUTOGLYM Bodywork Shampoo Conditioner
Εφαρμογή κεριού AUTOGLYM Rapid Aqua Wax με AUTOGLYM InstaDry
Ενυδάτωση εξωτερικών πλαστικών με AUTOGLYM Bumper & Trim Gel
Γυάλισμα εξωτερικού γυάλινων επιφανειών με AUTOGLYM Car Glass Polish
Ενυδάτωση στα λάστιχα με MEGUIARS Meguiars Endurance TIre GelΚαι τρείς ωρίτσες
-
Αυτό που δυστυχώς εντόπισα είναι ένας συντονισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που πιθανώς προέρχεται από το νίκελ που διατρέχει το ταμπλό κάτω από τα χειριστήρια του AC και πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Με παίδεψε!!! γιατί δεν ήταν ο θόρυβος (λόγο συντονισμού) συνεχόμενος αλλά και γιατί ήταν από αντανάκλαση.
Στην συγκεκριμένη στιγμή του συντονισμού μόλις το πιάσω σταματάει.Όταν είσαι σ ένα πλήρως απομονωμένο από πλευράς θορύβων περιβάλλον αυτό σ ενοχλεί ιδιαίτερα.
Στα της κατανάλωσης αισίως στα 5.000Κμ στην εγνατία (Θεσσαλονίκη - Ξάνθη) με σταθερή ταχύτητα 140Κm με όχι κάτω από 120Κm (βλέπε στροφές Καβάλας) είχα 7,2l/100Km
Ακριβώς στο ίδιο σημείο είχα κι εγώ συντονισμό που με δυσκόλεψε να τον βρω.
Ο συντονισμός εμφανιζόταν σε ιδιαίτερα ανώμαλη άσφαλτο.
Κατάφερες να το διορθώσεις;
Αν ήσουν Ξάνθη την προηγούμενη βδομάδα, νομίζω πως σε είδα. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Ακριβώς στο ίδιο σημείο είχα κι εγώ συντονισμό που με δυσκόλεψε να τον βρω.
Ο συντονισμός εμφανιζόταν σε ιδιαίτερα ανώμαλη άσφαλτο.
Κατάφερες να το διορθώσεις;
Αν ήσουν Ξάνθη την προηγούμενη βδομάδα, νομίζω πως σε είδα.Όχι για την ώρα δεν έκανα τίποτα διότι όπως πολύ καλά είπες το κάνει μόνο όταν κινείται σε τραχύ άσφαλτο. Θα προγραμματίσω όμως μια επίσκεψη στην αντιπροσωπία.
Ναί ήμουν μερικές ημέρες στην Ξάνθη. Αν και κατοικώ πολλά χρόνια Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι φίλοι (η καταγωγή βλέπεις) είναι στην Ξάνθη. -
Έχω εντοπίσει κι εγώ κάποιους συντονισμούς σχεδόν από τον 1ο μήνα. Τους ακούω (σε τραχύ οδόστρωμα) κάτω από την οθόνη, κοντά στο κουμπί εκκίνησης και δεξιά στο ταμπλό κοντά στον δεξί καθρέφτη. Όταν βάλω κάποιον άλλο να οδηγήσει, θα προσπαθήσω να τους εντοπίσω με μεγαλύτερη ακρίβεια.
1 χρόνο + χρήσης με περίπου 12.000km -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Στα χιόνια η τετρακινηση δουλεύει άψογα.Δε χρειάστηκα πουθενά κάλτσες...
Σε συνδυασμό δε με Goodyear vector all season έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος !
Τα ίδια λάστιχα έχουμε και το ίδιο χρώμα...
-
Στα model year 2022 περιλαμβάνεται ασύρματο apple carplay και -αν δεν κάνω λάθος- δυνατότητα αποστολής προορισμού στο navigation από το κινητό μέσω MyMazda app. Άραγε με αναβάθμιση να μπορεί να γίνει και στα MY 2019-2021....
-
Είναι σίγουρο αυτό για το apple car play; Όταν είχα ρωτήσει πήρα αρνητική απάντηση αλλά δεν αποκλείεται να μη γνώριζε ο πωλητής.
-
@ig said in Mazda CX-30:
Είναι σίγουρο αυτό για το apple car play; Όταν είχα ρωτήσει πήρα αρνητική απάντηση αλλά δεν αποκλείεται να μη γνώριζε ο πωλητής.
-
@ig said in Mazda CX-30:
Ευχαριστώ πολύ. Διαβάζοντας όμως το άρθρο δεν βλέπω κάτι για ασύρματο Apple car play, εκτός αν κάτι μου διέφυγε. Τις υπόλοιπες ευκολίες Mazda connect τις αντιλαμβάνομαι και είναι και χρήσιμες για πολλούς.
-
@ig said in Mazda CX-30:
@ig said in Mazda CX-30:
Ευχαριστώ πολύ. Διαβάζοντας όμως το άρθρο δεν βλέπω κάτι για ασύρματο Apple car play, εκτός αν κάτι μου διέφυγε. Τις υπόλοιπες ευκολίες Mazda connect τις αντιλαμβάνομαι και είναι και χρήσιμες για πολλούς.
Ουσιαστικά η συνδεσιμότητα αφορά μάλλον την διασύνδεση με το app του κινητού, όπου θα μπορείς να κλειδώνεις/ ξεκλειδώνεις, στέλνεις χάρτες κτλ. Δεν φαίνεται κάπου για ασύρματη διασύνδεση.
-
@ig said in Mazda CX-30:
Ανανεώθηκε και ο τιμοκατάλογος. Πλέον με όλους τους κατασκευαστές να τουφεκιζουν τα όλα τα νέα μοντέλα περί τα +5-6000 από αυτά που αντικαθιστούν η ακριβή Μάζντα έχει γίνει μια από της μη πριμιουμ σε τιμές καθώς πλέον ένα Σιτροέν ή ένα Όπελ έχει την ίδια ή και ακριβότερη τιμή χωρίς φυσικά να έχει την ποιότητα και αξιοπιστία της Μάζντα! Το μόνο βαρίδι που πρέπει να ξεπεράσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι ο υψηλών κυβικών κινητήρας.
Η Μάζντα πλεον δεν είναι πάνω από τον μέσο όρο των υπολοίπων κατασκευαστών. Εδώ η Σουζούκι αυτόματο scross έχει φτάσει τα 28Κ! Όχι φυσικά ότι δεν αξίζει απλά και αυτά πλέον έχουν ανεβει 2-3Κ. -
Από πότε έγινε πρίμιουμ η Μάζντα ?
Αν πάμε πριν την κρίση που κοιτάγαμε τα αμάξια, η C5 ήταν στην ίδια τιμή , ή και ακριβότερη από το μάζντα 6 που το κοίταγα τότε και ίδιες τιμές είχε το μοντέο , το ινσίνια-βέκτρα, ενώ ίδιες τιμές είχε το τρίμπιουτ με το μάβερικ.
Το ότι ανέβηκαν οι τιμές των άλλων , δεν σημαίνει ότι τα μάζντα ήταν σε σωστή τιμολόγηση πριν, επειδή είχαν μέσα 2 καλύτερα πλαστικά , αλλά είχαν αστείους χώρους για το μέγεθος τους.
-
Τα Mazda είναι η BMW της Ιαπωνίας
Η citroen είναι η citroen της Ευρώπης.Αν θέλεις την άποψη μου η citroen θα μπορούσε να είναι απίστευτη αλλά τώρα ξεκίνησε να ξυπνάει. Επιτέλους.
Η c5 που είχες ήταν θεϊκό (DS) αυτοκίνητο. Λογικά και εγώ αυτό θα αγοραζα αν ήμουν στην θέση σου. -
Καλά και η Τάτα μπορεί να είναι η BMW της Ινδίας, αλλά δεν λέει κάτι.
Εγώ μιλάω μόνο πόσο κόστιζαν τότε.
Mazda CX-30