-
Αστείες οι τιμές ειλικρινά. Κυκλοφορούν πολύ καλύτερες επιλογές και με λιγότερα λεφτά.
-
Πανέμορφη μεν (μου αρέσει πάρα πολύ) αλλα..... ξεκινάει ΠΟΛΥ ψηλα. Δεν το βλέπω να δούμε πολλές
-
@naut1263 said in Alfa Romeo Tonale:
Αστείες οι τιμές ειλικρινά. Κυκλοφορούν πολύ καλύτερες επιλογές και με λιγότερα λεφτά.
Όπως; Για SUV μιλάμε, που είναι όλα υπερτιμημένα. Εννοείται βρίσκεις καλύτερα saloon σε παρόμοια χρήματα.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
@naut1263 said in Alfa Romeo Tonale:
Όπως; Για SUV μιλάμε, που είναι όλα υπερτιμημένα. Εννοείται βρίσκεις καλύτερα saloon σε παρόμοια χρήματα.
Crossover είναι. Σ'αυτά τα λεφτά χτυπάς X2,Q2/Q3 και ακόμα καλύτερα παίρνεις ενα Formentor η ένα Kona και σου μένουν και λεφτά στην άκρη.
-
Και γιατί είναι καλύτερα αυτά; Να μιλάγαμε για Kona N να συμφωνήσω.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Και γιατί είναι καλύτερα αυτά; Να μιλάγαμε για Kona N να συμφωνήσω.
Ειλικρινά αν γνωρίζεις την αγορά του crossover (τυχαίνει να έχω λιώσει πάνω απ τους τιμοκαταλόγους γιατί ψάχνω κάτι τέτοιο) δεν χρειάζεται καν βοήθεια για να πειστείς ότι είναι τρελές οι τιμές. Την είδε Land Rover η Alfa. Το Κona N εχει 45κ όσο και η mid spec alfa by the way. Εγώ ξέρω ποιο θα διάλεγα απ'τα δύο.
-
Βέβαια το Kona είναι B, όχι C. Όλα τα αυτοκίνητα πανάκριβα είναι σήμερα και η Alfa έχει συγκεκριμένη στόχευση, μην περιμένετε τιμές Fiat.
-
Αλήθεια σας αρέσει? Πολύ μέτρια σχεδιαση για εμένα, δεν έχει κάτι ξεχωριστό. Αδύναμα μοτέρ, υψηλές εκπομπές και πανάκριβη. Δεν βλέπω λόγω ύπαρξης αλλά κάτι θε ξέρουν στην Στελάντις....για να δούμε θα δικαιωθούν?
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Αλήθεια σας αρέσει? Πολύ μέτρια σχεδιαση για εμένα, δεν έχει κάτι ξεχωριστό. Αδύναμα μοτέρ, υψηλές εκπομπές και πανάκριβη. Δεν βλέπω λόγω ύπαρξης αλλά κάτι θε ξέρουν στην Στελάντις....για να δούμε θα δικαιωθούν?
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Τι παραπάνω έχει ένα 3008, Χ1 ή ένα Q3? Πουλάνε σαν τρελά όμως. Εκεί στοχεύουν. Νούμερα πωλήσεων θέλουν και τίποτα άλλο και μεταξύ μας καλά κάνουν εκεί που βρίσκεται τώρα η μάρκα. Αν θα το πετύχουν ή όχι είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο...
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
Τι παραπάνω έχει ένα 3008, Χ1 ή ένα Q3? Πουλάνε σαν τρελά όμως. Εκεί στοχεύουν. Νούμερα πωλήσεων θέλουν και τίποτα άλλο και μεταξύ μας καλά κάνουν εκεί που βρίσκεται τώρα η μάρκα. Αν θα το πετύχουν ή όχι είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο...
Μα δεν διαφωνώ ότι στοχεύουν στα νούμερα πωλήσεων. Αλλά μέχρι στιγμής δεν τα καταφέρνουν ούτε σε αυτό, γιατί πουλάνε κάτι που ο κόσμος δεν το θέλει, τόσο απλά. Οπότε οι πωλήσεις έιναι άπατες.
Όσο για την ερώτηση, ένα Q3 δεν έχει τίποτα παολύτως, απορώ γιατί πουλάει επίσης...αλλά άβυσος! Χ1 έχει το όνομα και 9 στους 10 υποψήφιους αγοραστές στα ίδια λεφτά θα πάρουν την BMW, πάλι απλό είναι. Τέλος το 3008 είναι πανέμορφο (πολύ πιο όμορφο από την Τονάλε) και έχει πείσει ότι και καλά ειναι πρίμιο (ΔΕΝ είναι) με λιγότερα λεφτά...πονταραν στο ντηζάην και τους βγήκε. Ο κόσμος σήμερα αγοράζει οθόνες και σχεδίαση....και μέλος εδώ είχε γράψει ότι αδιαφορεί εαν έχει ημιάκαμπτο ή όχι, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν ο 3d πίνακας!!
-
Ναι απλά δεν βλέπω το γιατί όλοι αυτοί οι παράγοντες να μη συντρέχουν και για την Τονάλε. Πχ πολύς κόσμος τη βρίσκει όμορφη. Επίσης πολλοί έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια από Πενβέ και Αούντι (--> βλ. πωλήσεις Peugeot). Είναι δεδομένο ότι δε θα πουλήσει ποτέ όσο ένα Χ1 ή ένα Countryman αλλά σίγουρα θα πουλήσει πολύ περισσότερο από τα 2 ανύπαρκτα μοντέλα της μάρκας. Αυτά ανταγωνίζεται στην ουσία (σε θέμα όγκου πωλήσεων τουλάχιστον).
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
Ναι απλά δεν βλέπω το γιατί όλοι αυτοί οι παράγοντες να μη συντρέχουν και για την Τονάλε. Πχ πολύς κόσμος τη βρίσκει όμορφη. Επίσης πολλοί έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια από Πενβέ και Αούντι (--> βλ. πωλήσεις Peugeot). Είναι δεδομένο ότι δε θα πουλήσει ποτέ όσο ένα Χ1 ή ένα Countryman αλλά σίγουρα θα πουλήσει πολύ περισσότερο από τα 2 ανύπαρκτα μοντέλα της μάρκας. Αυτά ανταγωνίζεται στην ουσία (σε θέμα όγκου πωλήσεων τουλάχιστον).
Δεν ξέρω να σου απαντήσω, η ψυχολογία των αγοραστών είναι περίεργη. Πολλοί λένε για τις Αλφα, τις θαυμάζουν κλπ. αλλά την ώρα της κρίσης (το ταμείο δηλαδή, put my money where my mouth is!) ελάχιστοι τις επιλέγουν. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που προσφέρουν δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία των αγοραστών και οι ελάχιστοι ρομαντικοί α) είναι λίγοι και β) δεν έχουν λεφτά!
-
Μα πλέον προσφέρουν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που υποτίθεται ψάχνει η πλειοψηφία των αγοραστών. Οθόνες, τεχνολογία, χαμηλή κατανάλωση, design, χώρους κτλ. Αυτά ψωνίζουν στα προαναφερθέντα ανταγωνιστικά μοντέλα. Ούτε τους πολλαπλούς πίσω, ούτε στήσιμο, ούτε τιμόνι, ούτε τίποτα.
Εν τω μεταξύ από τις μέχρι στιγμής δοκιμές (που προσωπικά δε μου λένε τίποτα βέβαια) η Τόναλε φαίνεται να δίνει και κάτι παραπάνω σ' αυτά τα τελευταία ως Αλφα που είναι. Οπότε γιατί όχι? Για την τιμή? Ποιος νοιάζεται για την τιμή όταν είναι όλα πλέον τόσο ακριβά? Το C4 που είναι μία κατηγορία κάτω κι έχει πάει 34Κ γιατί ξεπουλάει? Είναι κλάσεις χειρότερο αυτοκίνητο από την Tonale.
Οπότε επιστρέφουμε στο απόλυτα ορθο --> "Δεν ξέρω να σου απαντήσω, η ψυχολογία των αγοραστών είναι περίεργη."
Αν για κάποιο λόγο τους κάτσει καλά εκεί έξω θα πουλήσει. Εάν η μάρκα το χειριστεί και λίγο έξυπνα σε θέματα fleet κτλ επίσης θα πουλήσει.
-
Εμένα όμορφη μου φαίνεται. Για άλφα βέβαια περίμενα και κάτι καλύτερο.
Νομίζω οτι μια χαρά θα πάει. Από 3008 πιο καλό μου φαίνεται... ίσως έπρεπε να την πλασάρουν λίγο φθηνότερη για αρχίσει πάλι να κυκλοφορεί και να την βλέπουν περισσότερο στο δρόμο οι υποψήφιοι αγοραστές. -
Και στα δικά μου μάτια όμορφη είναι.
Οι κινητήρες είναι αυτό που ζητά η αγορά, θυμίζω ότι έρχεται και phev , το οποίο στην Ευρώπη είναι τεράστιος όγκος εταιρικών πωλήσεων και αυτό έλειψε πολύ από τα άλλα δύο μοντέλα. Επίσης έχω μια υποψία ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες σε σχέση με το εξωτερικό (ή μας φαίνονται...), με Ιταλία, τουλάχιστον.
Δε φέρνει κάτι το πολύ διαφορετικό στην αγορά και πιθανότατα για αυτό μας φαίνεται μία από τα ίδια. Το 3008 , ας πούμε ήταν μεγάλο βήμα για τους Γάλλους και με τόσο καλό σχεδιασμό εσωτερικά και εξωτερικά που ακόμα και σήμερα , στέκεται με αξιώσεις στην αγορά.
Οι περισσότεροι δοκιμαστές αναφέρουν την πιο σπορτίφ αίσθηση από όλα τα υπόλοιπα της αγοράς. Μένει να το διαπιστώσουμε. -
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Οι περισσότεροι δοκιμαστές αναφέρουν την πιο σπορτίφ αίσθηση από όλα τα υπόλοιπα της αγοράς. Μένει να το διαπιστώσουμε.
Σαφώς!! Μόνο που το 99% των αγοραστών δεν ενδιαφέρεται για αυτό!! Οι Αλφίστι που ενδιαφέρονται είναι ελάχιστοι ή δεν έχουν λεφτά.
-
Κι επειδή ακριβώς το χουν πάρει το μήνυμα, αυτά δεν τα χρησιμοποιούν καν ως selling points. Πιο πολύ αναφέρθηκαν στη μλκ το NFT παρά στις αναρτήσεις πχ.
-
το παω με 1000.
πλην κινητηρων.
ακομη και το φεβ μου φαινεται λιγο.
αλφα παιρνεις, δεν μπορει η φακλανα απο ισπανια να σε παιρνει στην ανηφορα μετα τα διοδια.
χρειαζεται τον 300αρη της πι ες έι ή και κατι ακομη καλυτεροτερο -
Μαζί σου Φάνη, δίκιο έχεις , αλλά εντέλει τι περιμένουμε από την ίδια την alfa romeo στη συγκεκριμένη κατηγορία;
Αν έχει πράγματι την πιο σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά , σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα μπλιμπλίκια της αγοράς , δεν έχω κάτι να της προσάψω, εξαιρώ την τιμή. Αλλά εδώ που φτάσαμε ένα 2008 χτυπάει ταβάνι τις αρχικές τιμές της tonale (λέμε τώρα).
Τι άλλο να κάνει και αυτή η εταιρία; Ένα απλό μεσσαίο SUV είναι. Αν κούμπωνε-άλλαζε την πλατφόρμα των stelvio (αν ήταν εφικτό), μάλλον θα έμπαινε μέσα από την πρώτη μέρα, άσε που ελάχιστοι θα το εκτιμούσαν. Οι αντίπαλοί του (Χ1 π.χ) μια χαρά κοινές λύσεις χρησιμοποιούν και διαπρέπουν στις πωλήσεις.
Ο γάτος έχει ένα δίκιο , μάλλον η υλοποίηση των Γάλλων στα phev είναι η καλύτερη της αγοράς , προφανώς δεν προλάβαιναν ή δεν είχαν λεφτά να αναμορφώσουν το σχεδιασμό ώστε να κουμπώσει.
Alfa Romeo Tonale