-
Dublin και Fanis ευχαριστω για τα σχολια σου
δεν εχω δει ακομα opel και μαλλον τα μπερδεψα με αυτοματα και πετρελαια τεσπα
=>γιατο** κιβωτιο του corsa** μου ειπαν κι αλλοι οτι ειναι πολυ καλο,το κραταω και θα σου πω εντυπωσεις αν εχουν αυτοματο για δοκιμη
=>για χωρους *το προβλημα με το **208 ***ηταν οτι το τιμονι παρολο που το σηκωσα τηλεσκοπικα και πανω τα γονατα μου εξακολουθουσαν να μην χωρανε,μαλλον ετσι ειναι σχεδιαστηκα η κονσολα....παντως γενικα σε μικρα που εχω μπει οπως:
208,micra,toyota CH-R,Corolla ..ναι ακομα και σε coralla,yaris,i10,fiat 500x κλπ σε ολα το τιμονι σηκωνοταν πανω κατω πολυ λιγο η δεν ειχαν ρυθμιση καθισματοσ
και πραγματικα δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει να μου εχεις τηλεσκοπικη και πανω -κατω ρυθμιση εφοσον το σηκωνεις τοσο λιγο,δηλαδη αν ειναι να μου εχεις ρυθμισεις που σχετιζονται με το υψος ,καντες σωστα και ουσιαστηκα
=>για suzuki swift και χωρους οσο και αν σου φενεται περιεργο το κεφαλι μου απεχει μια γροθια σχεδον σε υψος απο ουρανο,καλη ορατοτητα σε πινακα οργανων με τερμα κατω καθισμα και τα ποδια με ρυθμισμενο τιμονι χωρανε μια χαρα και με ανεση κινησης γι αυτο και **το swift ειναι στην λιστα μου απο χωρους δηλαδη ειναι το μοναδικο μικρο που βολευτηκα.Γενικα οταν το οδηγησα **μου αρεσε¨,βεβαια ο ιαπωνας δεν φημιζεται για για ποιοτητα κυλισης σε σχεση με ευρωπαικο,φαντασου εχω εμπειρια πο subaru forester το οποιο οταν ανεβαινεις ανηφορα με εγκαρσιες ανωμαλιες στο οδοστρομα σε πιανει αυχενικο και τριζουν ολα.
=>για νεο yaris hybrid η τιμη ξεφευγει καθως νομιζω οτι ξεκιναει με 20 και θα ειναι πιο κοντο και σπορ οποτε δεν το κοβω,επισης θεωρω οτι ειναι πολυ μεγαλο το ποσο για την καμπινα του yaris
=>για citroen c3 ομολογω οτι βλεπω αρκετα εξω και αν παω θα το συγκρινω αυστηρα με corsa δλδ τα + και -
Επισης σε αυτοματο το citroen c3 τι ιππους εχει? στον διαμορφωτη στη σελιδα της citroen hellas βλεπω 81!!!
Συμπερασμα θα δω απο κοντα C3 kai corsa νομιζω οτι θα με κερδισει το κορσα για πολλους λογους κυριως ποιοτητα κυλισης,σχεδιασμος,κιβωτιο
**Αν για καποιο λογο οπως χωρους, απορριψω το κορσακι **
η επομενη τιμια επιλογη για μικρο πολης λογικα θα ειναι το swift.
Τα κριτηρια μου παραμενουν η ανεση-χωροι οδηγου
**η αξιοπιστια του αυτοματου κιβωτιου **
και οσο το δυνατον καλυτερη καταναλωση
ειτε ιαπωνας ειτε ευρωπαιος
αυτα....
-
Καλησπέρα στο forum
Πριν φύγω για διακοπές από την ζεστή πρωτεύουσα και με τον covid 19 να παραμονεύει, πέρασα από την opel να δω το corsa που μου άρεσε εξωτερικά.
Μπαίνω μέσα χτυπώντας το δεξί γόνατό στο κατεβασμένο τιμόνι,βρίζω λίγο,παίρνω ανάσα και ξεκινώ να ρυθμίζω τιμόνι πανω και κάθισμα πίσω και τερμα κατω.
Μετά από προσπάθεια,
Δυστυχώς χωρεσα οριακά.εεε βάζω αντισηπτικό και βγαίνω με ακροβατικά,ρίχνοντας και μια ζεμπεκια.
Οι ομοιότητες με το 208 πολλές.
Κυριο προβλημα το γόνατο που ακουμπούσε στο τιμόνι απο κάτω (κυρίως εν κινήσει) και με ενοχλουσε και η μεση μου.Ορατοτητα για εμένα κακή σε καπο και γωνιες μπροστά.Αλλο ένα άβολο super mini στη black list
Τι να πει κανείς για τα supermini της αλληνης
Η αναζήτηση για supermini η μεσαίου
Αυτόματο γι την πόλη συνεχίζεται από Σεπτέμβριο
-
Εμ, κούλα και πάλι κουλα
-
Εμ, κούλα και πάλι κουλα
Α που να κουλαθεις!!!
-
Βρε δάγκωσε την γλώσσα σου, Παναθεμα σε
-
Εμ, κούλα και πάλι κουλα
Η κουλά θα βγει σε αυτοματο και mild hybrid το Σεπτέμβριο με face-lift.με 80 ίππους και ηλεκτρικη μπαταρια που θα δίνει 10 ίππους περίπου(κοίτα το έχω πει ότι είναι από τα λίγα μικρά που χωρεσα.
Αναμένω όμως και νεο Hyundai hybrid με 100/130 ίππους
-
Αααααααααχ
-
Αααααααααχ
Κοίτα αγαπητέ λαπ
Εμένα η αγάπη μου είναι η mazda αλλά μου είπαν ότι για το 2020 δεν έχουν νέα αν θα βγει αυτόματο και hybrid.
Το σουζουκακι είναι αξιόλογη πρόταση αλλά γιατί του μειώνουν τους ίππους???(το ignis είναι λιγο αργό με 81 άλογα....
βγαίνουν Hyundai i20,Kia rio θα δω και αυτά
Υπομονή......
-
εδω ειμαστε πολυ χουβαρνταδαι... ολο σουβια ακριβα λεμε και για τα μικροφθηνα τιποτε
τρομαξα να βρω το θεμα.
λοιπον στο κορσα του γατογιου εφανει η φραντσιοζικη βιτσιοζα φυσις. η παραφυσις.
εσκασε ο κομπρεσορας του ερ κοντισιον. τονε μπαλωσανε και θα φερουν νεο στην εγγυησις.
θυμιζω, 2/2020, 1.5 μαζουτ πορδοκαλι, αρκετα εξοπλισμενο. μεχρι τωρα καπου 35000 ταλαιπωρημενα χιλιομετρα. και 2 βιολογικους.
αρχιζψ να ξανασκεφτομαι εκεινα τα διοχιλιαρικαοχτω για αντικατασταση των αουριων.
-
Πες τα. Όλοι με εξοχικά σε εξωτικούς προορισμούς θα μας βγουν.
Δεν εχει όμως ρε γατε κάτι αλλο
Τα μόνα diesel αυτά και τα renault.... Αντε πες και τα tipo.
-
Memonomeno peristatiko σαν αυτά που αντιμετωπίζει κάθε βδομάδα ο Υπουργός, που επηρεάζουν την αναξιοπιστοφοβία κι όχι την αξιοπιστία της μάρκας-ομίλου. Ζημιά τέτοια που βγαίνει νωρίς εντός εγγύησης, νομίζω πως δείχνει απλά την 1 στις 1000 περίπτωση αστοχίας υλικού απ το εργοστάσιο, οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τους κανόνες του ποιοτικού ελέγχου.
Πολύ όμορφο όμως το άτιμο το Κορσάκι... όπως και τα 2008, είδα ένα φουλ έκδοση σε κοραλοπορτοκαλομουσταρδί χρώμα προχθές κι ήταν υπέροχο...
-
Έχει τύχει να οδηγώ εδώ και κάποιες μέρεςτο 1.5 Diesel.
- Χώροι μάλλον μέτριοι, πίσω μου αν είμαι οδηγός (1.90) πρέπει να κάθομαι πολύ όρθιος για να χωράω. Στο πορτ μπαγκάζ χωράει μια μεγάλη βαλίτσα και ένας σάκος. Για να πάει μια 4μελ΄ξς οικογέναια μια κοντινή βόλτα είναι μάλλον οκ.
- Θόρυβος κινητήρα πολύ καλός για ντίζελ, ενοχλεί πολύ λίγο και δείχνει ομαλός χωρίς κραδασμούς. Το αμάξωμα φαίνεται δεμένο και ήσυχο χωρίς τριγμούς, έχει ωστόσο αρκετό θόρυβο από τα λάστιχα και τους θόλους όταν η άσφαλτος είναι τραχιά.
- Καλή απόσβεση της ανάρτησης χωρίς δραματικούς θορύβους σε λακούβες, ημιάκμαπτος όμως και σε στροφές με εγκάρσιες θα αναπηδήσει.
- Τιμόνι μου φαίνεται ελαφρλυ και χωρίς γρήγορη επαναφορά, αν στρίψεις και δεν έχεις τον νου σου να το επαναφέρεις μόνος σου, μπορεί να καταλήξεις πάνω σε κανένα σταθμευμένο.
- Κιβώτιο μέτριο. Με ξενίζει στο πιάσιμο το σχήμα του επιλογέα (σχετικά τετράγωνο) και έχει μια λαστιχένια αίσθηση. Ωστόσο οι ταχύτητες κουμπώνουν σωστά.
- Επιδόσεις θα έλεγα δεν ενθουσιάζουν. Έχει σχεδόν την ίδια αναλογία ίππων (102 ίπποι) με το βιτάρα 1.6 DDis μου αλλά το βιτάρα στο sport πρόγραμμα φαίνεται πολύ πιο γρήγορο (έχει και 7kgm ροπής παραπάνω όμως). Θεωρητικά πάντως 0-10 έχουν το ίδιο (10.2 δευτερόλεπτα).
- Αποκάλυψη η κατανάλωση, είναι στο 4-4.5 σε αστική χρήση, πολύτιμη οικονομική βοήθεια τις μέρες που ζούμε.
-
Συμφωνώ στα περισσότερα.
Έχω το Corsa Elegance 1.5 από Οκτ 2020, με 49.500 χλμ ήδη.Όντως μέτριοι χώροι πίσω (είμαι 1.87), αθόρυβο, οικονομικό (όχι πάνω από 4-4.5 με πολύ εθνικό και επαρχιακό), με καλές ρεπριζ (μέχρι τα 100-110 και 3η/4η) και όντως το κιβώτιο είναι κάπως μέτριο. Μερικές φορές δεν είσαι σίγουρος αν έχεις 3η ή 5η.
Επίσης δεν με έχει ενθουσιάσει ο κλιματισμός (αυτόματο clima). -
Εχω το προηγουμενο μοντελο Ε 1.0/90 και για καποιες μερες οδηγησα το F
βενζινη 1.2/100Συμφωνω μεχρι κεραιας με αυτα που εγραψαν οι φιλοι πιο πανω.
Κανωντας μια like for like συγκριση, υπαρχει σαφως καλυτερη ποιοτητα κατασκευης στο καινουργιο F και καλυτερη αναρτηση σε σχεση με το Ε.Ο Puretech εχει καλυτερο αρπαγμα απο χαμηλα σε σχεση με με τον 3κυλινδρο 1000αρι της Opel και για αυτο δινει την αισθηση του δυνατοτερου αλλα και ελαφρως πιο μεγαλη καταναλωση. Με το Ε πετυχαινω 6-6.5 εντος, ενω με το F επαιζα στο 6.5 και ανω
Το 6αρι κιβωτιο του Ε εχει καλυτερη αισθηση, στο F μου φαινεται πιο λαστιχενιο, ειδικα στην μεταβαση απο 1η σε 2α
O κλιματισμος ειναι το ιδιο αναιμικος και στο E και στο F, αυτο δεν πρεπει να το ακουμπησαν για βελτιωση
Τιμονι πολυ ελαφρυ και στα 2. Για αλλους αυτο ειναι προτερημαΤο F μου εδωσε την εντυπωση πατηματος μεγαλυτερου αυτοκινητου
Γενικα πιστευω το Corsaκι (ειδικα απο την γενια D και μετα) ειναι μια safe επιλογη, χωρις σκαμπανεβασματα, χωρις μεγαλα μειονεκτηματα αλλα και προτερηματα. Μια χρυση μετριοτητα που ομως ταιριαζει τελεια σε πολυ κοσμο για τις εντος πολης μετακινησεις του -
Ταξίδι 700 χλμ με το Corsa F 1.5D (102 hp). Μέση ταχύτητα 107 km/h (κοντέρ στα 140-150 με 2500 στροφές), κατανάλωση από το trip computer στα 5.7 l/100.
Βουητό του κινητήρα ελάχιστο μέχρι τα 120 (2000 στροφές) και αισθητό στις 2500 και τα 140-150. Γενικά αρκετά ευχάριστο στο ταξίδι και με αρκετή δύναμη (για δυο άτομα με αποσκευές). -
@fiverg said in Opel Corsa F (2019):
Ταξίδι 700 χλμ με το Corsa F 1.5D (102 hp). Μέση ταχύτητα 107 km/h (κοντέρ στα 140-150 με 2500 στροφές), κατανάλωση από το trip computer στα 5.7 l/100.
Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός στις κοντεράτες ταχύτητες; Δηλαδή μήπως πιάνεις κάποιες στιγμές τα 140-150 και τον περισσότερο χρόνο είσαι πολύ πιο χαμηλά; Γιατί εγώ όταν ταξιδεύω στην εθνική με 120 κοντεράτα (με cruise control) έχω μέση ωριαία 113 Km/h. Με μηχανάκι για τα διόδια, εννοείται.
-
@harisma23 said in Opel Corsa F (2019):
Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός στις κοντεράτες ταχύτητες; Δηλαδή μήπως πιάνεις κάποιες στιγμές τα 140-150 και τον περισσότερο χρόνο είσαι πολύ πιο χαμηλά; Γιατί εγώ όταν ταξιδεύω στην εθνική με 120 κοντεράτα (με cruise control) έχω μέση ωριαία 113 Km/h. Με μηχανάκι για τα διόδια, εννοείται.
Και όμως βάλε τα διόδια (πρέπει να ήταν περίπου 14 πήγαινε έλα), βάλε και όντως κάπου 200 χλμ από αυτά με χαμηλότερες ταχύτητες (Λαμία-Δομοκός-Ξυνιάδα, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, είσοδος-έξοδος στην Αττική), τα υπόλοιπα ήταν όλα 140-150. Πολύ οικονομικός ο 1.5 του PSA σε αυτό το σασί!
-
Και όμως βάλε τα διόδια (πρέπει να ήταν περίπου 14 πήγαινε έλα), βάλε και όντως κάπου 200 χλμ από αυτά με χαμηλότερες ταχύτητες (Λαμία-Δομοκός-Ξυνιάδα, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, είσοδος-έξοδος στην Αττική), τα υπόλοιπα ήταν όλα 140-150. Πολύ οικονομικός ο 1.5 του PSA σε αυτό το σασί!
ΟΚ, τώρα εξηγούνται κάποια πράγματα. Δεν μας τα είπες και όλα ακριβώς...
Εγώ στη συνηθέστερη διαδρομή μου, από Αθήνα για Ξυλόκαστρο μηδενίζω αφού μπω Αττική Οδό και πιάσω τα 120 κοντεράτα (116 πραγματικά, μετρημένα με GPS), πάντα με cruise control. Στα 125 Km της διαδρομής συναντάω 3 διόδια, τα οποία περνάω με e-pass. Στο τέλος έχω μέση ωριαία 113 Km/h στο trip computer, που είναι και η πραγματική.
Άμα (όπως συνήθως) αποφασίσω να πάω με 140 παντού , πλην των τούνελ της Κακιάς Σκάλας που πέφτω στα 120, τότε βγάζω μέση ωριαία ταχύτητα περί τα 127 Km/h, καθώς και η καθυστέρηση των διοδίων και τα πιο αργά αυτοκίνητα επιβαρύνουν περισσότερο τη μέση ωριαία ταχύτητα.
Όλα τα παραπάνω σε συνθήκες με λίγη κίνηση και με τρομερή συνέπεια στην επαναληψιμότητα των μετρήσεων.
-
Και από κατανάλωση πως είσαι στα 120 και στα 140;
-
@gtsartsal said in Opel Corsa F (2019):
ΟΚ, τώρα εξηγούνται κάποια πράγματα. Δεν μας τα είπες και όλα ακριβώς...
Εγώ στη συνηθέστερη διαδρομή μου, από Αθήνα για Ξυλόκαστρο μηδενίζω αφού μπω Αττική Οδό και πιάσω τα 120 κοντεράτα (116 πραγματικά, μετρημένα με GPS), πάντα με cruise control. Στα 125 Km της διαδρομής συναντάω 3 διόδια, τα οποία περνάω με e-pass. Στο τέλος έχω μέση ωριαία 113 Km/h στο trip computer, που είναι και η πραγματική.
Άμα (όπως συνήθως) αποφασίσω να πάω με 140 παντού , πλην των τούνελ της Κακιάς Σκάλας που πέφτω στα 120, τότε βγάζω μέση ωριαία ταχύτητα περί τα 127 Km/h, καθώς και η καθυστέρηση των διοδίων και τα πιο αργά αυτοκίνητα επιβαρύνουν περισσότερο τη μέση ωριαία ταχύτητα.
Όλα τα παραπάνω σε συνθήκες με λίγη κίνηση και με τρομερή συνέπεια στην επαναληψιμότητα των μετρήσεων.
Και από κατανάλωση;
Αυτοκίνητο Focus mk3.5 1.5TDCi 120 Hp. Έχω αλλάξει διάσταση ελαστικών από 215/50/17 σε 225/45/17 (ελαφρώς κοντύτερες σχέσεις, φαρδύτερη επιφάνεια τριβής και μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση), με ενημέρωση του trip computer.
Στην πρώτη περίπτωση κατανάλωση 5,3 lt/100Km και στη δεύτερη 6,2, δηλαδή περίπου 0,2-0,3 lt/100Κm παραπάνω από τη μέση κατανάλωση με τα αρχικά ελαστικά.
Opel Corsa F (2019)