-
Αν είδα καλά το 130άρι βγαίνει μόνο σε GS με 17.280 και ΛΤΠΦ 13.500 (δηλ. μόλις 500 ευρώ πριν αλλάξει κλίμακα).
Μόνο το mirrorlink (που μάλλον πρέπει να το βάλεις για να'χεις και AA και Carplay) έχει 400 ευρώ και το κλίμα άλλα 280 και περνάς κλίμακα,οπότε μαζί με υπόλοιπα extra ξεφεύγει πολύ...
ΔΙΚΙΟ έχεις, δικό μου λάθος!
Είχα στο μυαλό μου την κλίμακα €14-17.000 και ότι στα €17.000 φτάνει τελική €22.000. Τα 13.500 τα είχα ήδη διαγράψει με το μεταλλικό και 1-2 έξτρα...αχαχαχα!!
-
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά είναι καλή τιμή το 14000 πλέον με το κλειδί στο χέρι για τήν απλή έκδοση ενός Corsa? Προσωπικά δε νιώθω καθόλου άσχημα που μόλις τσίμπησα το απερχόμενο μοντέλο 11400 κλειδί 1.2 njoy 5Θ μεταλλικό, συναγερμό και πίσω αισθητήρες...
Κάτσε να βγουν τιμές και για τα νέα Clio και 208 και μετά μπορεί να σου φαίνονται καλές
-
Το 208 σίγουρα θα είναι ακριβότερο από το corsa! Το clio κρίνοντας από τον γαλλικό configurator για μια καλοεξοπλισμένη έκδοση με 130 άλογα και αυτόματο κιβώτιο, σίγουρα θα χρειάζεται 22-23 χιλιάδες
-
Βασικά να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για αμάξι κατηγορίας Β . Οτι με τα 100 άλογα έχει 0-100 κάτω από 10 δ και ότι τελικά η έκδοση elegance με το κλίμα κυρίως , βγαίνει κάπου στα 17 . Εκεί νομίζω ότι είναι και το φιέστα .
Είναι άλλωστε οι πρώτες τιμές και αν δίνει και δώρα στην αρχή πακέτα σημαίνει ότι το αμάξι βγαίνει φτηνότερο . Σε 6 μήνες θα παίζουν οι εκπτώσεις του χιλιάρικου και θα έρθει στα ίσια του .
Δεν νομίζω ότι πολλοί θα ψάξουν να φορτώσουν ένα τέτοιου μεγέθους αμάξι με όλα τα έξτρα .
Αντε να βάλει 1000 σε έξτρα που θα έρθει ως έκπτωση μετά .
Σίγουρα σε σύγκριση με ένα C3 i-touch ή shine ή origin είναι πιο ακριβό , αλλά είναι νεώτερο μοντέλο και θα σταθεί απέναντι στο πόλο και στο φιέστα , αφού τους ενδιαφέρει η γερμανική αγορά .
Εκεί θα πρέπει να γίνουν οι συγκρίσεις και βέβαια να περιμένουμε το 208 και το Κλιό .
Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι αυτά τα αμάξια πλέον με 4 μ μήκος και 2,54 μεταξόνιο και 300 λίτρα αποσκευές , είναι όσο ήταν τα ΖΧ , Γκόλφ ΙΙΙ και Μεγκάν της δεκαετίας του 90 που ήταν οικογενειακά αυτοκίνητα .
Σήμερα που οι πόλεις είναι πιο πηγμένες , οι δρόμοι γεμάτοι όρια και κάμερες , ίσως σκεφτούμε ότι αυτά τα αμάξια με πλήρη εξοπλισμό ξαναγίνουν οικογενειακά και βέβαια τα σουβ της κατηγορίας που έχουν ακόμα μεγαλύτερους χώρους .
-
Βασικά να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για αμάξι κατηγορίας Β . Οτι με τα 100 άλογα έχει 0-100 κάτω από 10 δ και ότι τελικά η
10 ακριβώς δίνει η Opel, αλλά κοντά στα 11 θα το μετρήσουν μάλλον.
-
Οι τιμες κατ αρχην ειναι μεσα στον ανταγωνισμο.....Η ελλειψη κλιμα για εμενα δεν ειναι μειω.Μειων θεωρω την ελλειψη ρεζερβας που χρεωνεται επιπλεον.Βασικα η Οπελ σου δινει με 50 ευρω ρεζερβα αναγκης και με 110 κανονικο τροχο,πραγμα που δεν κανει καμμια αλλη εταιρια.Επισης θεωρω υπερβολικο να βαλεις καθε ειδους υποβοηθηση παρκινγκ γιατο μιλαμε για αυτοκινητο 4 μετρων και οχι για νταλικα.....
Κατ εμε ειναι το τελειο αυτοκινητο για το νησι μου στα 1,2 με 75 αλογα και η εκδοση elegance εχει ολα οσα χρειαζομαι χωρις υπερβολες.Το μονο που λειπει οπως ανεφερα ειναι η ρεζερβα.
Βεβαια περιμενω και τις τιμες του Κλιο 1,0 με τα 75 αλογα,αν και ο 1,0 του Κλιο υπολειπεται σε ροπη.....εν αναμονη λοιπον.....
-
Δλδ αν έκανε 50€ παραπάνω και είχε ρεζέρβα θα ήταν όλα καλά
-
@Akilibill ε οχι βεβαια απλα η ρεζερβα θεωρειται σαν εξτρα εξοπλισμος.....με ,110€ πσιρνεις κανονικο τροχο.Δεν εχω ξαναδει τετοια επιλογη σε προαιρετικο εξοπλισμο απο καμμια αλλη εταιρια.....
-
@Akilibill ε οχι βεβαια απλα η ρεζερβα θεωρειται σαν εξτρα εξοπλισμος.....με ,110€ πσιρνεις κανονικο τροχο.Δεν εχω ξαναδει τετοια επιλογη σε προαιρετικο εξοπλισμο απο καμμια αλλη εταιρια.....
Αρκετές εταιρείες έχουν στον έξτρα εξοπλισμό την ρεζέρβα (πρόχειρα BMW & Mini), απλά μπορεί να αλλάζει με την χώρα. π.χ και η Ford έχει έξτρα την ρεζέρβα σε κάποια μοντέλα σε κάποιες αγορές, αλλά στην Ελλάδα την δίνει στάνταρ. Είναι και θέμα εμπορικής πολιτικής της εισαγωγικής (π.χ. όχι για κόστος αλλά για να διαφημίζουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών χωρίς να λένε ψέματα...απλά είναι χωρίς ρεζέρβα).
-
Φανη εννοω να σου δινει την ευκαιρια να επιλεξεις μεταξυ κανονικου τροχου η ρεζερβα αναγκης.Αυτο δεν εχω ξαναδει.
-
Οι τιμές είναι παραπάνω από ανταγωνιστικές!Γενικά έχει πλούσιο εξοπλισμό με πλευρικούς αερόσακους, σύστημα ασφαλείας, LED προβολής και άλλα πολλά. Δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με τιμή 15-16κ και τέτοιο εξοπλισμό. Λίγα πράγματα χρειάζεται από προαιρετικό εξοπλισμό.
Το μόνο αρνητικό για εμένα είναι ότι για clima σε αναγκάζει να βάλεις το sight & light pack, τουλάχιστον αυτό ισχύει στο δικό μας configurator.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η έκδοση με το 8αρι αυτόματο, 130 άλογα με τιμή 17κ.
-
Moυ αρεσει το νεο Corsa αν και δεν ειμαι τοσο fan του μοντελου,αναβαθμισμενο σε εξοπλισμο,κιβωτια,κινητηρες,εσωτερικο καλης αισθησης,ναι θα ηταν μεσα στις επιλογες μου αν κοιτουσα για νεο αμαξι.
-
Vdx ....θεωρω πως εν ετη 2019 το πλευρικοι αεροσακοι ουτε να το συζηταμε δεν θα πρεπε....σαν λεμε εχει ροδες...
Απο clio ερχεσαι;;;
Το clio το εθαβα καθε μερα για αυτο.... ειναι σαν μην σεβονται τους πελατες τους...
Έτσι το βλεπω.
-
Vdx ....θεωρω πως εν ετη 2019 το πλευρικοι αεροσακοι ουτε να το συζηταμε δεν θα πρεπε....σαν λεμε εχει ροδες...
Απο clio ερχεσαι;;;
Το clio το εθαβα καθε μερα για αυτο.... ειναι σαν μην σεβονται τους πελατες τους...
Έτσι το βλεπω.
Δεν διαφωνώ, αλλά το αναφέρω γιατί δεν είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, επίσης εν έτη 2019 κάμερα και αισθητήρες θα έπρεπε να είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.
-
Ε οχι...
Το ενα εχει να κανει με το κεφαλι μας... το αλλο με την ευκολια παρκαρισματος...άν εννοεις σε επιπεδο ασφαλειας για ανθρωπους πίσω απο το αυτοκινητο μας κτλ...ναι οκ συμφωνω...
Ποιο αυτοκινητο δεν εχει πλεον πελυρικους αεροσακους ως standard εξοπλισμό;;;;
-
Ε οχι...
Το ενα εχει να κανει με το κεφαλι μας... το αλλο με την ευκολια παρκαρισματος...άν εννοεις σε επιπεδο ασφαλειας για ανθρωπους πίσω απο το αυτοκινητο μας κτλ...ναι οκ συμφωνω...
Ποιο αυτοκινητο δεν εχει πλεον πελυρικους αεροσακους ως standard εξοπλισμό;;;;
Οι πίσω αισθητήρες είναι μεγάλη βοήθεια τόσο για πεζούς(ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ηλικιωμένους) όσο και για αυτοκίνητα.
Δεν ξέρω συγκεκριμένα ποία αυτοκίνητα Β segment δεν έχουν πλευρικούς αερόσακους, ίσως δεν δεν το αναφέρουν/ διαφημίζουν ή δεν θα το έχω παρατηρήσει εγώ. Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να εκθειάσω το Corsa.
-
Παιδιά, έχει φτάσει το νέο Corsa στις αντιπροσωπείες; Γιατί στην Πάτρα μού λένε ότι θα έρθει Δεκέμβρη και βλέπουμε.
Το έχει δει κανένας από μέσα για να πει γνώμη πώς του φάνηκε;
-
Το ειδα μεσα αλλα ειχα κανει το λαθος πρωτα να μπω στο 208. Δεν με ενθουσιασε, μεσα φαινοταν για αυτοκινητο 5ετιας.
-
Εγώ δεν κατάφερα ποτέ να μπω σε Opel καινούριο και να μην είχα την αίσθηση ότι έκανα τηλεμεταφορά στο παρελθόν. Θα μού έκανε πολύ εντύπωση να αλλάξει αυτό τώρα. Σίγουρα θα πάω μια βόλτα να το δω όταν έρθει στην τοπική έκθεση, απλά για να δω αν άλλαξε κάτι, χαχα.
-
γενικα τα οπέλ πολυ γεροντιστικα στο εσωτερικο τους.Θυμαμαι το 2004 οταν πηρα το corsa το facelift ειχε εναν νεανικο τονο με τα φιμε του τζαμια και την τετραγωνη αποληξη της εξατμισης.Το εσωτερικο εβγαζε μια γερμανικη στιβαροτητα.Στο τωρινο corsa δυστυχως το εσωτερικο του ειναι της προηγουμενης δεκαετιας κ βαλε.
Opel Corsa F (2019)