-
@red_monster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ναι αλλά στα λεφτά της παίζουν Τέσλα. Μη το ξεχνάμε... Χιχιχι. Παιδιά το αμάξι δεν παίζεται. Τρεις μήνες έχω τον Άσσο και δε χορταινω να τον οδηγώ. Πλύσιμο κερωμα γυάλισμα είναι η αγαπημένη μου ασχολία. Όταν δεν οδηγώ.
Πολύ καλή η σειρά ένα, αλλά οση σχεση έχει η σειρά 1 με τη σειρά 4 άλλο τόσο έχει και με το τεσλα
Να λοιπόν ο πρώτος τεζλα φαν μπόι. Νο προμπλεμ. Σκέφτηκα να προλάβω μια φορά να το θέσω ως θέμα για να σας βγάλω από τον κόπο. Ούτε εγώ δε συγκρίνω τον άσσο με τεζλα.
-
Συγνώμη αν βγαίνω off topic καθώς στην επικαιρότητα είναι hot η παρουσίαση του νέου Aσσου ..Ηθελα όμως να ρωτήσω όμως σαν υποψήφιος αγοραστής μιας κούκλας F40 sportline 318ι140ps με λίγα χιλιόμετρα τι να προσέξω ? Το αυτ κιβώτιο βγάζει προβλήματα ? Κατανάλωση τσιμπάει πολύ ακόμα και σε ταξίδι που το θέλω κατα κύριο λόγο ? Και ότι αλλό νομίζετε ότι πρέπει να προσέξω ....(εχω ξεφύγει στην αγορά απο csuv σε bsuv και τώρα σε hatch !! .. Αλλά ως πρωην κάτοχος Ε90 320ι έχω μία συμπάθια ιδίως όταν βλέπω ότι για μεταχειρισμένο Peυgeot 308 και Sk Kamig θες τα ίδια λεφτά ! )
-
@bouzou said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Συγνώμη αν βγαίνω off topic καθώς στην επικαιρότητα είναι hot η παρουσίαση του νέου Aσσου ..Ηθελα όμως να ρωτήσω όμως σαν υποψήφιος αγοραστής μιας κούκλας F40 sportline 318ι140ps με λίγα χιλιόμετρα τι να προσέξω ? Το αυτ κιβώτιο βγάζει προβλήματα ? Κατανάλωση τσιμπάει πολύ ακόμα και σε ταξίδι που το θέλω κατα κύριο λόγο ? Και ότι αλλό νομίζετε ότι πρέπει να προσέξω ....(εχω ξεφύγει στην αγορά απο csuv σε bsuv και τώρα σε hatch !! .. Αλλά ως πρωην κάτοχος Ε90 320ι έχω μία συμπάθια ιδίως όταν βλέπω ότι για μεταχειρισμένο Peυgeot 308 και Sk Kamig θες τα ίδια λεφτά ! )
σε ταξιδι εχει χαμηλη καταναλωση. Το κιβωτιο δεν βγαζει προβληματα δεν εχει ακουστει τιποτα. Τωρα μετα απο 10 χρονια ολα τα διπλουσυμπλεκτη μπορει να χρειαστουν επισκευες. ελεγχο στο μεταχειρισμενο να κανεις.
-
Καλημέρα. Αναφορά από επταήμερης διακοπές με τον άσσο. Για φέτος πήγα Τήνο, Σύρο ,ήταν προγραμματισμένη, και Ναύπλιο,που πήγα για πρώτη φορά! Συνολικά από Θεσσαλονίκη καλύψαμε 1450 χιλιόμετρα, με τέσσερα άτομα και Φούλ αποσκευές! Θεσσαλονίκη - ραφηνα, Συρος-πειραιας, Πειραιας-Ναύπλιο, και Ναύπλιο- Θεσσαλονίκη μέσω ΡΙΟ Αντιρρίου! Φυσικά το ενδιαφέρον είχε η διαδρομή Ναύπλιο Θεσσαλονίκη μέσω Ριου,που την έκανα για πρώτη φορά! Όλη η επιστροφή στο πρόγραμμα sport,τέσσερα άτομα και φουλ κλιματισμός! Εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 36 βαθμούς με μια μικρή εξαίρεση στο Μέτσοβο Ιωάννινα που έφτασε και τους 29!
πολύ καλά νούμερα κατανάλωσης που κυμάνθηκε στα επίπεδα του 5,8 με 6 λίτρα. Χωρίς ιδιαίτερη προσοχή. Καλό καλοκαίρι και σε αλλά ταξίδια -
Εξαιρετική κατανάλωση!
Τι να τα κάνεις τα αχρειαστα πολύπλοκα full hybrid μετά.PHEV με μπαταριουλα για 20-40 ηλεκτρικά χιλιόμετρα τζάμπα εντός πόλης , ή τα απλά mild hybrid βλέπε etsi , το καινούργιο της PSA , νομίζω και ο νέος Άσσος είναι mild hybrid κλπ.
Βέβαια σε όλα αυτά μπαίνει και το θέμα κόστους κτήσης , που στα PHEV είναι υψηλό (σε μτχ λογικές τιμές βλέπω σε κάτι Golf GTE και A3 etron ) , το ίδιο ισχύει και για τα hybrid της Toyota που έχουν ξεφύγει και αυτά σε τιμολόγηση.
Οπότε συνολικά συμφέρει πολύ περισσότερο ένα etsi ή ο νέος Άσσος αν είναι λογικά τιμολογημενα σε σχέση με ένα Corolla, ή ειδικές περιπτώσεις όπως το νέο μικρό MG που είναι φθηνό σε σχέση με ένα Yaris.
Φυσικά το τέλειο θα ήταν ένα Supermini ηλεκτρικό πόλης μέχρι 20000€ και ένα καλό συντηρημένο Diesel ή LPG μεγάλο 10ετιας για ταξίδια.
-
@vagkirk said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Εξαιρετική κατανάλωση!
Τι να τα κάνεις τα αχρειαστα πολύπλοκα full hybrid μετά.PHEV με μπαταριουλα για 20-40 ηλεκτρικά χιλιόμετρα τζάμπα εντός πόλης , ή τα απλά mild hybrid βλέπε etsi , το καινούργιο της PSA , νομίζω και ο νέος Άσσος είναι mild hybrid κλπ.
Βέβαια σε όλα αυτά μπαίνει και το θέμα κόστους κτήσης , που στα PHEV είναι υψηλό (σε μτχ λογικές τιμές βλέπω σε κάτι Golf GTE και A3 etron ) , το ίδιο ισχύει και για τα hybrid της Toyota που έχουν ξεφύγει και αυτά σε τιμολόγηση.
Οπότε συνολικά συμφέρει πολύ περισσότερο ένα etsi ή ο νέος Άσσος αν είναι λογικά τιμολογημενα σε σχέση με ένα Corolla, ή ειδικές περιπτώσεις όπως το νέο μικρό MG που είναι φθηνό σε σχέση με ένα Yaris.
Φυσικά το τέλειο θα ήταν ένα Supermini ηλεκτρικό πόλης μέχρι 20000€ και ένα καλό συντηρημένο Diesel ή LPG μεγάλο 10ετιας για ταξίδια.
Εξαιρετική κατανάλωση!
Εξαιρετική κατανάλωση!
Αν έχεις ένα ηλεκτρικό μέσα στην πόλη τότε το άλλο που θα κάνεις ταξίδια ας είναι ότι θέλει και ας ρουφάει βενζίνη , τι τον νοιάζει κάποιον? Πόσο συχνά πάει ταξίδια για να τον ενδιαφέρει? Το θέμα είναι τα πολλά χιλιόμετρα να κάνεις οικονομικά, όχι τα ελάχιστα των ταξιδιών. Εξαιρέσεις φυσικά αποτελούν αυτοί που κάνουν συχνά πολλά χλμ ταξιδια
-
Καταπληκτικες οι καταναλώσεις . Καταπληκτικό και το αυτοκίνητο. Εγώ έχω μέση από την πρώτη μέρα (τελος Φεβρουαρίου) έως και σήμερα 6lt/100km . 7800 χλμ. Χαίρομαι να το οδηγώ. Να μαστε καλά.
-
3000 χλμ επιπλέον από την προηγούμενη δημοσίευση. Λεπτομέρεια σημαντική για τον άσσο. Αμαξάρα! Εξαιρετικός φιλος στις διακοπές. Μόνο στις βουτιές δε το παίρνω μαζί. Ακόμη και στη δουλειά να πηγαίνεις, ο άσσος την κάνει να μοιάζει με βόλτα!
-
3000 χλμ επιπλέον από την προηγούμενη δημοσίευση. Λεπτομέρεια σημαντική για τον άσσο. Αμαξάρα! Εξαιρετικός φιλος στις διακοπές. Μόνο στις βουτιές δε το παίρνω μαζί. Ακόμη και στη δουλειά να πηγαίνεις, ο άσσος την κάνει να μοιάζει με βόλτα!
Ποσά χλμ έχεις εν επιτρέπεται; Εγω έφτασα τα 15000! Λάδια σου έκαψε καθόλου; Εμένα όχι.
-
10800 μέχρι σήμερα. Λάδια δεν έχει κάψει καθόλου. Τριγμοί επίσης λάμπουν δια της απουσίας των. Λόγω αυξημένης χρήσης του κλιματιστικού η μέση κατανάλωση παραμένει κολλημένη στο 6.
-
Αμαξαρα
-
10800 μέχρι σήμερα. Λάδια δεν έχει κάψει καθόλου. Τριγμοί επίσης λάμπουν δια της απουσίας των. Λόγω αυξημένης χρήσης του κλιματιστικού η μέση κατανάλωση παραμένει κολλημένη στο 6.
Service και αλλαγή λαδιών θα το πας όταν θα σου βγάλει ένδειξη;
-
Στα ποσα συστηνει αλλαγη η BMW?
Τα αφηνετε τοσα χλμ? -
@atari70 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Service και αλλαγή λαδιών θα το πας όταν θα σου βγάλει ένδειξη;
Ναι. Άλλωστε πιστεύω μέχρι τέλους του χρόνου να έχω μαζέψει τα χιλιόμετρα.
-
Είναι στα 22000 χλμ ή δύο χρόνια. Έχω προγραμματίσει ήδη δύο ταξίδια των 2500 χλμ λόγω δουλειάς. Συνεπώς εκεί στα Χριστούγεννα ή αλλαγή θα γίνει.
-
Θυμίζω πως τα περισσότερα χλμ (90%) τα κάνω σε ανοικτό δρόμο ΕΟ, ΑΟ κλπ. Αθήνα- κέντρο κατέβηκα δύο φορές. Το αμάξι δεν έχει φάει καθόλου κίνηση.
-
Αρκετα μου φαινονται και τα 22Κ και τα 2 χρονια.
-
Βενζινη?
-
Εμένα μου είπαν σύμφωνα με την ένδειξη! Κανονικά δυο χρόνια η 30000 χλμ! Αλλα σε έναν γνωστό μου, η ένδειξη του ήρθε στα 19000 και σε 16 μήνες! Εαν παντως κανείς κάτω από 10000 τον χρόνο καλα ειναι να τα αλλάζεις, κάθε χρόνο!
-
@alex-mix said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Βενζινη?
Nαι!
Νέα BMW 1 Series 2019