-
Cru, δούλευα πρόσφατα σε μία μεγάλη εταιρεία, μιλάμε εκατομμύρια..στο αντικείμενό μου, αλλά μύρια!
Κόψανε σε κάτι χαρτιά που μας έδιναν το πλαστικό εξώφυλλο, αυτά που τα βάζεις και μόνος σου, από το πλαίσιο φάση, και ζήτησα να τα ξαναβάλουν επειδή βόλευαν για διάφορους λόγους - που εξήγησα φυσικά με επιχειρήματα στον από πάνω μου 6 και αφού πήγε στους πιο πάνω, κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο από το HR και με "χρέωσαν" εσωτερικά στην εταιρεία ότι έχω παράλογες απαιτήσεις!
-
@dublin said in DS7 CROSSBACK:
Cru, δούλευα πρόσφατα σε μία μεγάλη εταιρεία, μιλάμε εκατομμύρια..στο αντικείμενό μου, αλλά μύρια!
Κόψανε σε κάτι χαρτιά που μας έδιναν το πλαστικό εξώφυλλο, αυτά που τα βάζεις και μόνος σου, από το πλαίσιο φάση, και ζήτησα να τα ξαναβάλουν επειδή βόλευαν για διάφορους λόγους - που εξήγησα φυσικά με επιχειρήματα στον από πάνω μου 6 και αφού πήγε στους πιο πάνω, κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο από το HR και με "χρέωσαν" εσωτερικά στην εταιρεία ότι έχω παράλογες απαιτήσεις!
πως νομιζεις οτι βγαινουν τα μυρια
-
@dimitrioskosmas said in DS7 CROSSBACK:
Κόψανε σε κάτι χαρτιά που μας έδιναν το πλαστικό εξώφυλλο, αυτά που τα βάζεις και μόνος σου, από το πλαίσιο φάση, και ζήτησα να τα ξαναβάλουν επειδή βόλευαν για διάφορους λόγους - που εξήγησα φυσικά με επιχειρήματα στον από πάνω μου και αφού πήγε στους πιο πάνω, κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο από το HR και με "χρέωσαν" εσωτερικά στην εταιρεία ότι έχω παράλογες απαιτήσεις!
πως νομιζεις οτι βγαινουν τα μυρια
Ξέρω.. το ότι κάποια μεγάλη εταιρεία δεν θα μελετούσε και αξιολογούσε καθόλου τις επιλογές leasing της και τον στόλο οχημάτων κριτικάρω..
-
@criuser said in DS7 CROSSBACK:
Φάνη κάνεις λάθος.
Γιατί, χαλάει το αφήγημα των πωλήσεων!?!? Κανένα λάθος δεν κάνω, ξέρω και τις εκπτώσεις που δίνουν στις leasing οι εισαγωγικές και πως δουλεύουν οι leasing. Τους ενδιαφέρει η τιμή αγοράς, γιατί από εκεί κερδίζουν. Και οι εταιρείες κάνουν λήζινγκ από τις επιλογές της λήζινγκ όχι από το κεφάλι τους....μάντεψε τι επιλογές δίνουν οι εταιρείες λήζινγκ? Σωστά, αυτές που έχουν μέγιστο κέρδος. Για αυτό βλέπεις π.χ Φορντ με χαμηλότερη τιμή από Πεζώ να έχουν υψηλότερο μίσθωμα, γιατί η πραγματική τιμή είναι άλλη.
-
@fanis75 said in DS7 CROSSBACK:
@criuser said in DS7 CROSSBACK:
Φάνη κάνεις λάθος.
Γιατί, χαλάει το αφήγημα των πωλήσεων!?!? Κανένα λάθος δεν κάνω, ξέρω και τις εκπτώσεις που δίνουν στις leasing οι εισαγωγικές και πως δουλεύουν οι leasing. Τους ενδιαφέρει η τιμή αγοράς, γιατί από εκεί κερδίζουν. Και οι εταιρείες κάνουν λήζινγκ από τις επιλογές της λήζινγκ όχι από το κεφάλι τους....μάντεψε τι επιλογές δίνουν οι εταιρείες λήζινγκ? Σωστά, αυτές που έχουν μέγιστο κέρδος. Για αυτό βλέπεις π.χ Φορντ με χαμηλότερη τιμή από Πεζώ να έχουν υψηλότερο μίσθωμα, γιατί η πραγματική τιμή είναι άλλη.
Κανένα αφήγημα, 20% πωλήσεις στους καλύτερους μήνες των τελευταίων ετών..Νουμερακια είναι, νόμιζα ότι δούλευες με αριθμούς.
Το μέγιστο κέρδος αφορά πολλές συνισταμένες .. ελπίζω να μην τα διαβάζει κανας διευθυντής σου αυτά..
-
Κανένα αφήγημα, 20% πωλήσεις στους καλύτερους μήνες των τελευταίων ετών..Νουμερακια είναι, νόμιζα ότι δούλευες με αριθμούς.
Το μέγιστο κέρδος αφορά πολλές συνισταμένες .. ελπίζω να μην τα διαβάζει κανας διευθυντής σου αυτά..
Τέλειωσαν τα επιχειρήματα και άρχισε η ειρώνια??? Εύγε....και εις ανώτερα.
-
@fanis75 said in DS7 CROSSBACK:
Τέλειωσαν τα επιχειρήματα και άρχισε η ειρώνια??? Εύγε....και εις ανώτερα.
Οι αριθμοί είναι τα επιχειρήματα.
Όταν 20% είναι το 1/5 των συνολικών πωλήσεων στην καλύτερη περίοδο εδώ και χρόνια, το αντεπιχείρημα πιο είναι;
Ότι είναι πολλά εταιρικά; Δεν καταγράφονται στις πωλήσεις;
Δεν πληρώνει κάποιος χρήματα για την χρήση; Δεν είναι ένα καύσιμο που έχει λιγότερα μοντέλα και από ηλεκτρικά που πουλάνε κάτι λίγα; Δεν τρώει χτυπήματα και προπαγάνδα από παντού; Δεν λές ότι έχει πεθάνει και αυτοκτονούν; Δεν υπάρχει σαφής σπρώξιμο στα εταιρικά σε ηλεκτρικά και PHEV με τρελές επιδοτήσεις απαλλαγές και τα λοιπά;Τα επιχειρήματα και τους αριθμούς δεν είδα.
Το diesel ενώ σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς και τις πολιτικές επιλογές των Βρυξελλών και του Μαξίμου έπρεπε να πουλάει τους τελευταίους μήνες όχι πάνω από 2-3%, πουλάει 20...η ειρωνία είναι στους αριθμούς μάλλον.
-
This post is deleted! -
Βρε παιδιά δείτε λίγο γύρω σας τι κυκλοφορεί και θα καταλάβετε.
Απο αρχές 2023 βλέπω άπειρα Corsa diesel leasing και άπειρα 3008 diesel με αυτή την βασική ζαντούλα.
Έχω στο ευρύτερο περιβάλλον μου 4 περιπτώσεις , 2 επαγγελματίες και 2 εργαζόμενους που και οι 4 πήραν 3008 active EAT 8 HDI τώρα τον 1/2023. Οι δύο αντικατέστησαν τα επίσης leasing QQ dci και Τiguan TDI.Οι μισθωτοί δεν είχαν άλλη επιλογή και οι επαγγελματιές έβρισκαν μόνο DS3 HDI και άσσο BMW diesel στις ίδιες τιμές σε προσφορά.
Και φυσικά διάλεξαν Diesel για οικονομία και γιατί δεν θα το παντρευτούν.
Δεν τους νοιάζει τι θα γίνει μετά.
Αν τα αγόραζαν ως ιδιώτες δεν θα επέλεγαν ποτέ diesel.Όπως τα λέει ο Φάνης είναι τα πράγματα.
Μάλλον ο εισαγωγέας έχει κλείσει καλές συμφωνίες με τους Γάλλους σε μεγάλες ποσότητες και με μεγάλες εκπτώσεις σε Diesel που στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν τραβάνε και ξεστοκάρουν και τα σπρώχνει όλα στις εταιρείες Leasing που με την σειρά τους τα σπρώχνουν πρώτα πρώτα στους δικούς τους πελάτες σε καλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Χονδρικό εμπόριο ρε παιδιά , το καλύτερο είδος εμπορίου , δεν μπλέκεις με τα κόστη Λιανικής και τις εκθέσεις , χαρτούρα μεταβιβάσεις, έλεγχος παραγγελιών, τσούκου - τσούκου καραβιές , μικροlogistics, εγκρίσεις δανείων σε ιδιώτες , PDI , κλπ
Γιαυτό και οι αστείες αυτές τιμές λιανικης που βλέπουμε και τα σβηστά φώτα και οι αράχνες στις εκθέσεις.
Αν περισσέψει τίποτα ή τους δίνουν δώρο οι Γάλλοι και κανα πουρετεκ τώρά που θα αλλάξει σε mild hybrid , η προορίζονταν για τριτοκοσμικές αγορές με ότι ανταλλακτικά περίσσεψαν (βλέπε κάτι 3008 με φώτα απο το προηγούμενο μοντέλο) ανοίγουν τα μαγαζιά για λίγο και όποιος προλάβει.(Τα συνεργεία απο πίσω όμως δουλεύουν στο φουλ χαχαχα )
-
Τα είπες όλα. Ρισπεκτ. Έχω και εγώ κάτι πουλάκια σε διαφορές εταιρίες που λένε ακριβώς αυτό που έγραψες.
-
να μιλησει και καποιος παθων
που του φαγανε οι γαλλοι δεκαδες χιλιαδες γιουρα για παπαριεςοκ, το phev το πηρα γιατι υπεθεσα οτι εχει λυμενα βασικα προβληματα
δεν ειχετα αποδελοιπα τα πηρα γιατι ειχαν τρομερες και φοβερες προσφορες
νομιζω ο στεφαν μπορει να επιβεβαιωσει το τρομερο της προσφορας σε τεσσερο που του ειχα στειλειεχουν φοβερες και τρομερες προσφορες, ειδικα τα πετρελαια, της στελαντι γιατι δινουν μεγαλη εκπτωση σε σχεση με ολες τις αλλες εταιρειες
τοσο φθηνα που λες αξιζει το ρισκοβεβαια τελικα ΔΕΝ αξιζει το ρισκο, ειναι φθηνα γιατι ειναι τριсойкукана και τελος
-
20%!
-
Ρε συ Δούβλη, τώρα που η Stellantis μάζεψε ένα κάρο εταιρίες και έγινε Νο1 της ευρωπαϊκής αγοράς, ανακάλυψες το υπερατού επιχείρημα των πωλήσεων ως αποδεικτικό της ποιότητας τους. Την προηγούμενη δεκαετία που το group VAG ήταν μακράν πρώτο, είχες την ίδια άποψη; Δεν το νομίζω...
Και για να το κλείσουμε το θέμα, οι υψηλές πωλήσεις κάτι σημαίνουν. Όχι όμως κατ' ανάγκη την υψηλή ποιότητα του προϊόντας!
-
@harisma23 said in DS7 CROSSBACK:
Ρε συ Δούβλη, τώρα που η Stellantis μάζεψε ένα κάρο εταιρίες και έγινε Νο1 της ευρωπαϊκής αγοράς, ανακάλυψες το υπερατού επιχείρημα των πωλήσεων ως αποδεικτικό της ποιότητας τους. Την προηγούμενη δεκαετία που το group VAG ήταν μακράν πρώτο, είχες την ίδια άποψη; Δεν το νομίζω...
Και για να το κλείσουμε το θέμα, οι υψηλές πωλήσεις κάτι σημαίνουν. Όχι όμως κατ' ανάγκη την υψηλή ποιότητα του προϊόντας!
Ακόμη είναι πρώτο το VAG!
Ποτέ δεν το είπα αυτό. Τις τάσεις κριτικάρω. Συνήθως τα ποιοτικότερα προϊόντα δεν είναι καν μαζικής παραγωγής.
Το μόνο που είπα ήταν ότι με τα πάντα εναντίον του, το diesel έχει μία τελευταία αναλαμπή αυτούς τους τελευταίους μήνες της ύπαρξής του, και ότι αυτό είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για το καύσιμο και την πληρώνει τσάμπα (αυτό το υπονόησα), όταν π.χ τα αέρια έχουν πιάσει πάτο...
Απορώ που εσείς που παρακολουθείτε την αγορά και γράφουμε εδώ μαζί εκατοντάδες ποστ δεν βρήκατε το γεγονός ιδιαίτερο..
Δεν ήταν καν θέμα για κόντρα και 50 πόστ, ένα γεγονός δεν αλλάζει και απλά ανέφερα τα γεγονότα.
Σε μερικούς μήνες όντως θα φτάσει 3% γιατί δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα να πουληθούν.. και σε 1-2 χρόνο 0..ούτε μοντέλα να τα προσφέρουν δεν θα υπάρχουν, απλά το περίμενα νωρίτερα αυτό..το ποσοστό είναι μεγάλο, δεν περνάει εύκολα στα ψιλά..και το 8% της Νορβηγίας είναι μεγάλο για εκεί..
Ποτέ δεν είπα ότι είναι καλύτερο ή κάποιο άλλο χειρότερο, προφανώς υπάρχουν άνθρωποι και χρήσεις που τους αφορά όμως και τους βολεύει, και όλα τα μειωτικά που ακούστηκαν και ακούγονται δεν ισχύουν..
-
Ποτέ δεν είπα ότι είναι καλύτερο ή κάποιο άλλο χειρότερο, προφανώς υπάρχουν άνθρωποι και χρήσεις που τους αφορά όμως και τους βολεύει, και όλα τα μειωτικά που ακούστηκαν και ακούγονται δεν ισχύουν..
Αυτό είναι σαφές, αλλά όχι και προφανές για κάποιους που στρατεύονται σε αστείες σταυροφορίες ενάντια στα ντίζελ ή τα ηλεκτρικά.
-
@harisma23 said in DS7 CROSSBACK:
Αυτό είναι σαφές, αλλά όχι και προφανές για κάποιους που στρατεύονται σε αστείες σταυροφορίες ενάντια στα ντίζελ ή τα ηλεκτρικά.
Προσωπικά δεν είμαι ενάντια σε τίποτα, μάλλον από τους περισσότερους θα πάρω πρώτος ηλεκτρικό γιατί είμαι και gadget-ακιας (αλλά μπορεί να είναι κάνα Ami!). Απλά δεν χρειάζεται να μειώνουμε τις επιλογές των άλλων επειδή δεν μας αρέσει το καύσιμο ή η μάρκα. Εκεί δημιουργείται δράση και αντίδραση!
-
Βρήκατε ευκαιρία που έχω πήξει λίγο στην εργασία και την πέσατε όλοι μαζί στον Δουβλίνο...
Προς αποκατάσταση της τάξης λοιπόν, σας έβαλα πόσο κοστίζει το ντίζελ και πόσο κοστίζει η αγορά του αυτοκινήτου με τον ίδιο τρόπο πληρωμής.
Είδαμε ότι στα 4 χρόνια ο αγοραστής θα έχει δώσει 10000 παραπάνω και θα έχει ένα αμάξι 4ετίας, ενώ ο χρήστης λήζινγκ θα πρέπει να ξαναδώσει προκαταβολές και να ξαναρχίσει από την αρχή.
Εναλλακτικά ο αγοραστής θα μπορούσε να πουλήσει χαλαρά 20-25000 ανάλογα με την εποχή και αν θα το δώσει ανταλλαγή και να θέλει στην 4ετία άλλα 20000, για να ξαναπάρει καινούργιο, ενώ με λήζινγκ θα ήθελε 32000.
Επίσης επειδή μιλάμε για ντίζελ έχουμε εταιρικό φόρο που μειώνει ακόμα το επιπλέον κόστος των 10000 στην περίπτωση της αγοράς.
Δεν ξέρω πόσο είναι ο εταιρικός φόρος στην 4ετία, πιστεύω ότι θα είναι πάνω από 3-4000 για τέτοιου κόστους αμάξι.
Οπότε εύκολα αγοράζεις λήζινγκ, βάζεις καύσιμο με 1,62 που το έβαλα χτες και καίω 6,5 λ/100 στην πόλη.
Ακόμα έχοντας 5ετή εγγύηση και 100000 χλμ, δεν έχω κάτι διαφορετικό στο ρίσκο σε σχέση με το λήζινγκ.
Ακόμα ενάντια στα ψέματα των αντιφρονούντων μια χαρά πωλήσεις έχουν και στην λιανική, όπως μαθαίνω από τους πωλητές.
Τώρα έχω επαφές και στα δύο παλαιά μέλη της πιεσει..
Τέλος για όποιους ενδιαφέρονται εκδόσεις 3008 Ακτιβ Πακ έρχονται σε όλους του κινητήρες και κιβώτια και χρώματα, απλά ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος, οπότε μόνο μέσα από τα μαγαζιά. 28100 ξεκινάει για βενζίνη χειροκίνητη.
Τα μούφα υβριδικά θα πάνε για μέσα φθινοπώρου, ουσιαστικά για τους τελευταίους μήνες του μοντέλου.
-
Δεν γνωρίζω πολλά από ληζινγκ άρα δεν μπορώ να εκφράσω συμφωνία η διαφωνία.
@criuser θα μας πεις όμως κατανάλωση 3008; -
Το 3008 κάνει μία συγκεκριμένη διαδρομή μόνο αυτή την εποχή, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για κάτι παραπάνω.
Χαλάνδρι - Κεφαλάρι και επιστροφή, μέσα από στενά ή Κηφισίας, γενικά σε πήξιμο. Την κάνει 2 φορές την ημέρα, σύνολο σχεδόν 40 χλμ.
Πέρα από αυτά έχει πάει μια φορά στο Αργος και μία φορά στο Λαύριο, οπότε στα 1300 χλμ που έχει, η κατανάλωση είναι στα 7 λίτρα με μωτ 22 χαω.
Επίσης λόγω του χειμώνα, ουσιαστικά την μισή διαδρομή την κάνει πριν πιάσει θερμοκρασία ο κινητήρας.
Το 3 αιρκρος που κάνει και λίγο περιφερειακή Υμηττού, είναι στα 6,3. Εχει βέβαια και 45000 χλμ.
Οπως έχω διαπιστώσει, μετά τα 15000 χλμ η κατανάλωση του αυτοκινήτου πέφτει περίπου 10-15 %.
-
Αποκλείεται....πρέπει να ήταν στα 5 λίτρα....
Όταν σας τα έλεγα εγώ!!!!
7 μέσος όρος και 10 στο κέντρο της πόλης.
DS7 CROSSBACK