-
@katafractos17 said in BYD forum:
Βάλε λοιπόν τα αυτοκίνητα των βελανιδάδων (που έφτασαν και ξεπέρασαν όπως λες αυτοκινητοβιομηχανίες με πείρα και παράδοση στην αυτοκίνηση), στην ίδια τιμή με αυτή των Peugeot, Citroen, Renault ή ακόμη χειρότερα των BMW, Audi, Volvo, Mercedes, και πες μου πόσος κόσμος θα διάλεγε το Κινέζικο επειδή μπορεί να έχει παραπάνω εξοπλισμό ή γιατί όπως υποστηρίζεις ότι είναι ανώτερο.
Βάλτα στην ίδια τιμή απέναντι σε Mazda, Hyundai, Toyota και πες μου πόσοι θα επέλεγαν αυτή τη στιγμή το Κινέζικο.
Όπως ακριβώς γράφτηκε και για το 01. Ότι στα 50 χιλιάρικα δεν θα το έπαιρνε κανείς, όταν σε αυτά τα χρήματα παίρνει όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα.
Μόλις όμως μπήκε στα 35Κ όλοι γράψαμε (και εγώ) ότι πλέον κλέβεις εκκλησία, όταν σε αυτά τα χρήματα παίρνεις οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα απλά σε Mild Hybrid ή σκέτο βενζινοκίνητο στην έκδοση με τον χαμηλό εξοπλισμό.Απόλυτα σωστό!! Από την άλλη η τιμή ειναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος. Κάθε προϊόν έχει την τιμή του.
-
Να βάλουμε λοιπόν και ένα ενδιαφέρον ποστ από άλλο νήμα που δείχνει πόσο περισσότερο προτιμάται το Renault 5 σε σχέση με το δελφίνι.
@panormus772 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Ενδιαφέρον βιντεάκι για τις πωλήσεις 10/2024 στην Ευρώπη:
Y.Γ. Στo 2:37 το Renault 5 σχεδόν 2πλάσιες ταξινομήσεις από το δελφίνι
@criuser, όρμα στην αντεπίθεση! (αν και δεν είναι stellantis,αλλά
ο.κ.. είναι κι αυτό τρικολόρ..)Δεν μπορώ να γνωρίζω την αξιοπιστία της έρευνας αλλά όποιος έχει και κάποια άλλη ας τη βάλει.
-
Να βάλουμε λοιπόν και ένα ενδιαφέρον ποστ από άλλο νήμα που δείχνει πόσο περισσότερο προτιμάται το Renault 5 σε σχέση με το δελφίνι.
ο.κ.. είναι κι αυτό τρικολόρ..)Δεν μπορώ να γνωρίζω την αξιοπιστία της έρευνας αλλά όποιος έχει και κάποια άλλη ας τη βάλει.
Το λεω και το ξανα λεω , εχει μαλλιασει η γλωσσα μου. Το δελφινι το εκθειαζουμε εδω λογω της ακρα ελκυστικης του τιμης, που δεν βλεπουμε σε αλλες ευρωπαικες χωρες. Στα 26k ειναι εξαιρετικο, στα 34k πρεπει να το σκεφτεις.
Καθε προιον κρινεται βασει της τιμης του. -
Το λεω και το ξανα λεω , εχει μαλλιασει η γλωσσα μου. Το δελφινι το εκθειαζουμε εδω λογω της ακρα ελκυστικης του τιμης, που δεν βλεπουμε σε αλλες ευρωπαικες χωρες. Στα 26k ειναι εξαιρετικο, στα 34k πρεπει να το σκεφτεις.
Καθε προιον κρινεται βασει της τιμης του.Σωστά.
Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι βλέπουν τους Κινέζους με τα κιάλια όπως γράφτηκε και ότι οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά, κτλ.
Γιατί αφού τους βλέπουν με τα κιάλια και είναι έτη μπροστά, ας τα βάλουν οι Κινέζοι στην ίδια τιμή και ας πουλήσουν. -
Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι βλέπουν τους Κινέζους με τα κιάλια όπως γράφτηκε και ότι οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά, κτλ.
Γιατί αφού τους βλέπουν με τα κιάλια και είναι έτη μπροστά, ας τα βάλουν οι Κινέζοι στην ίδια τιμή και ας πουλήσουν.εκτος απο τα αντικειμενικα χαρακτηριστικα υπαρχουν και intangible benefits τα οποια ανεβαζουν την τιμη που ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουν οι ευρωπαιοι αγοραστες, για τις γνωστες εταιρειες. Το "κλειδι" που αναφερεις, το "ελα μωρε με τους σχιστοματηδες" και ενα σωρο αλλα. Δεν τα κατηγορω αυτα, απλα πρεπει να γνωριζουμε την υπαρξη τους και να μην τα παραγνωριζουμε.
Για αυτο καθε νεοεισερχομενος σε μια αγορα, συνηθως, ξεκιναει χαμηλα τιμολογιακα και σταδιακα κινειται upmarket. Το ιδιο εκαναν και οι ιαπωνες την δεκαετια του 70 στην αμερικη.
Η διαφορα ειναι οτι στην κινα υπαρχει δυνατη εγχωρια αγορα, οποτε τα upmarket προϊοντα ειναι ετοιμα, κυκλοφορουν και τα βλεπουμε ηδη στο youtube.
-
Γιατί αφού τους βλέπουν με τα κιάλια και είναι έτη μπροστά, ας τα βάλουν οι Κινέζοι στην ίδια τιμή και ας πουλήσουν.εκτος απο τα αντικειμενικα χαρακτηριστικα υπαρχουν και intangible benefits τα οποια ανεβαζουν την τιμη που ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουν οι ευρωπαιοι αγοραστες, για τις γνωστες εταιρειες. Το "κλειδι" που αναφερεις, το "ελα μωρε με τους σχιστοματηδες" και ενα σωρο αλλα. Δεν τα κατηγορω αυτα, απλα πρεπει να γνωριζουμε την υπαρξη τους και να μην τα παραγνωριζουμε.
Για αυτο καθε νεοεισερχομενος σε μια αγορα, συνηθως, ξεκιναει χαμηλα τιμολογιακα και σταδιακα κινειται upmarket. Το ιδιο εκαναν και οι ιαπωνες την δεκαετια του 70 στην αμερικη.
Η διαφορα ειναι οτι στην κινα υπαρχει δυνατη εγχωρια αγορα, οποτε τα upmarket προϊοντα ειναι ετοιμα, κυκλοφορουν και τα βλεπουμε ηδη στο youtube.
Δεν παραγνωρίζω τίποτα.
Τα παραδείγματα μου, που μέχρι στιγμής μου λένε ότι καλό είναι να περιμένω κάποιο χρονικό διάστημα για να αποφασίσω τι σόι είναι τα Κινέζικα, είναι συγκεςκριμένα.
Όσοι είναι γνώστες, ας πληρώσουν το Κινέζικο στην ίδια τιμή αφού είναι καλύτερο και ας αφήσουν εμένα τον αδαή να πληρώνω το "κλειδί" προς το παρόν. -
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι "αρνητές" της ανόδου των Κινεζικών ( δε νομίζω ότι θα κατακλύσουν πλήρως την αγορά, αλλά θα εδραιωθούν σίγουρα ) , δε βλέπετε το πολύ πρόσφατο παράδειγμα των Κορεατών.
Θυμηθείτε τους πεζοδρομιοκυνηγούς των πρώτων γενεών Κορέας , με το αμφιλεγόμενο σχεδιασμό , ε , αυτοί , πολύ σύντομα έφθασαν στα πολύ καλά αυτοκίνητα του σήμερα. Η byd , είχα βάλει μία φωτογραφία τι κατασκεύαζε πριν 15 χρόνια και τι σήμερα (πολύ εύκολο γκουγκλάρισμα) . Το άλμα τους , είναι πολύ πιο εντυπωσιακό από των Κορεατών.
Αν οι Κινέζοι κρατηθούν χαμηλά σε τιμές και αν δεν γίνει κάτι κοσμοϊστορικά γεωπολιτικό, το σίγουρο είναι ότι θα εδραιωθούν και στην Ευρώπη. -
Αυτό το είπε ο Βασίλης για τα ηλεκτρικά, που η Ευρωπαίοι στην ίδια τιμή έχουν αερόψυκτες μπαταρίες με μισή αυτονομία και ιπποδύναμη και λιγότερο εξοπλισμό. Προφανώς εαν ήταν ίδια ακριβώς και στην ίδια τιμή, δεν τίθεται θέμα. Αλλά ο Κινέζος στα ίδια λεφτά προσφέρει συντριπτικά καλύτερη τεχνολογία μπαταριών και ηλεκτροκίνησης, καλύτερο εξοπλισμό και γενικά δεν υστερεί πουθενά, πέραν τον ονόματος.
-
Μη ξεχνάτε και την ασφαλεια στο euro ncap του dolphin. Όχι μονάχα 5 αστερο αλλά στο τεστ της κολώνας είναι εντυπωσιακά άκαμπτο σχεδόν σαν τα τεσλα
Αμφιβάλλω αν περάσει τα 3 αστέρια το c3
-
Αυτό το είπε ο Βασίλης για τα ηλεκτρικά, που η Ευρωπαίοι στην ίδια τιμή έχουν αερόψυκτες μπαταρίες με μισή αυτονομία και ιπποδύναμη και λιγότερο εξοπλισμό. Προφανώς εαν ήταν ίδια ακριβώς και στην ίδια τιμή, δεν τίθεται θέμα. Αλλά ο Κινέζος στα ίδια λεφτά προσφέρει συντριπτικά καλύτερη τεχνολογία μπαταριών και ηλεκτροκίνησης, καλύτερο εξοπλισμό και γενικά δεν υστερεί πουθενά, πέραν τον ονόματος.
700Km αυτονομία το e 3008.
Πόση παραπάνω δίνουν τα Κινέζικα δηλαδή στην ίδια χωρητικότητα μπαταρίας;
Μη μου πεις ότι είναι πιο ακριβό γιατί θα πάμε στην προηγούμενη συζήτηση πάλι. -
Ποσο κοστιζει το e3008?
-
Αμαξάρα, και ηλεκτρικό καθημερινά και θερμικό για μεγάλα ταξίδια.
Και εσωτερικό σαν cayenne.
Άνετα το αγοραζα και σήμερα και μάλλον μπορούσα, αλλά μαζεύω για πιο σοβαρό σκοπό. Ο καθενας ξεκινα από αλλη πίστα στην ζωή.
-
700Km αυτονομία το e 3008.
Πόση παραπάνω δίνουν τα Κινέζικα δηλαδή στην ίδια χωρητικότητα μπαταρίας;Μα δεν συγκρίνουμε διαφορετικές κατηγορίες, αλλά το δελφίνι των €20Κ με το Σε τριο (και τις παραλλαγές του) των €20Κ. Εκεί οι διαφορές ειναι χαοτικές. Στα €50Κ, επίσης ειναι μεγάλες οι διαφορές.
-
Με την ευκαιρία έγκρισης της επιδότησης στην αγορά δελφινιού (πολυ γρήγορα ομολογώ), να διευκρινίσω κάποια πράγματα.
Ερώτηση φίλων σχετικών με το χώρο των αυτοκινήτων ( αγορά πώληση, ενοικίαση κλπ).
Το αγόραζες αν γνωρίζεις ότι θα πληρώσεις 26500€?
Απάντηση: θα το σκεφτόμουν πολύ, κ σίγουρα θα κοίταζα κ κάτι άλλο +- πιο ευρωπαϊκό...
Δεν έχει όμως κάτι αντίστοιχο με τα χαρακτηριστικά που εγώ ήθελα. Δηλαδή αντλία θερμότητας κ καλή μπαταρία. Όλα τα άλλα Adas, χώροι, θερμαινόμενα καθισματα κ ηλεκτρικά κλπ ήρθαν δώρο.
Πετύχαμε το smart 1 σε σούπερ μάρκετ διαφήμιση. Ωραίο ειδικά μέσα. Κατέβασα κατάλογο. 30 φεύγα βγαίνει με τον ίδιο εξοπλισμό μπαταρία αυτονομία άλογα ευκολίες ΜΕΤΑ την επιδότηση.
Για 2-4 χιλιάδες θα το σκεφτόμουν.Ή θα κατέβουν οι Ευρωπαίοι ή θα ανέβουν οι Κινέζοι σε τιμές( όχι όλοι, αυτοί που είναι ψηλά εννοώ).
Θα αγόραζα αν υπήρχε διαθέσιμο το 5αρι 150 άλογα με αντλία κ ας είχε μικρότερους χώρους κ χωρίς ηλεκτρικά θερμαινόμενα καθίσματα. Η τιμή του όμως με αυτόν τον εξοπλισμό όμως ξεφεύγει σε σχέση με το 20αρι από δελφίνι (τουλάχιστον έξω από ότι είδα)
Είμαι beta tester k το στοίχημα είναι πόσο θα κρατήσει χωρίς να χαλάσει σκορπίσει.
Άλλα τέτοιος παλιό χαρακτήρας είμαι από τότε που αγόρασα από Κίνα Xiaomi Redmi note 3 global edition!
ΥΓ όχι android vs ios please!
Ναι με xiaomi είμαι πάλι! -
Άνετα το αγοραζα και σήμερα και μάλλον μπορούσα, αλλά μαζεύω για πιο σοβαρό σκοπό. Ο καθενας ξεκινα από αλλη πίστα στην ζωή.
Και γω το ψήνω, αλλά οι τιμές δεν είναι και τόσο ανταγωνιστικές, στα 39κ αγοράζεις rav4, qq hybrid,, ενώ στα 46 το awd είναι κοντά στο rav4 phev, xtrail eforce.
-
Εντωμεταξυ κάνει στην δοκιμή πάνω 100 χλμ ηλεκτρικά και του μενει και 24% μπαταρία. Δηλαδή 124χλμ χοντρικά καθημερινά ηλεκτρικά. Τι άλλο θες;;;;
Και μετά σε ταξίδια έχεις και θερμικό. -
Εδώ ρε συ 30Κ έχει το Yaris cross. Σας έχω πει που το πήρε ένα φίλος μου. Πω πω λεφτά. Ε βαζεις αλλά 9 με δόσεις και παίρνεις αυτό το οποίο τα βγάζεις από το ρεύμα, αρκεί να μπορείς να φορτίσεις. Το αυτοκίνητο θα αποπληρώνει ως κόστος ευκαιρίας τις δόσεις του από οποίοδηποτε άλλο υβριδικο
Αν και εγώ το awd θα έπαιρνα.
-
Εντωμεταξυ κάνει στην δοκιμή πάνω 100 χλμ ηλεκτρικά και του μενει και 24% μπαταρία. Δηλαδή 124χλμ χοντρικά καθημερινά ηλεκτρικά. Το άλλο θες;;;;
Και μετά σε ταξίδια έχεις και θερμικό.Το είχε σε hev mode, αν το είχε σε ev mode θα του έδινε ακόμα 20κμ σίγουρα.
Ότι και να συγκρίνεις με το yc φθηνό βγαίνει.
-
Όχι ρε μονάχα EV. Και έκαψε 14.5kwh τέτοιο τέρας
Έχει τεράστια μπαταρία που πρακτικά σου φτάνει για όλες τις καθημερινές δουλειές
Με μπλε τιμολόγιο είσαι στα €2,17 για 100 χλμ πόλης και περιαστικά.
Όχι ρε φίλε ελεος...
-
BYD forum