-
Κοίτα για δυο αυτοκίνητα μόνο μου εχουν πιάσει κουβέντα όμορφες υπάλληλοι σε ταμεία πρατηρίων ,το iQ και το Yaris Cross.
Οπότε για να βελτιώσω το χρόνο ανεφοδιασμού ψάχνω βενζινάδικο με φθηνή τιμή , άσχημη υπάλληλο και καθαρές τουαλέτες ,πρότεινε κάποιο στον Βόλο αν ξέρεις ,πάω συχνά.
-
Αυτό που περιγράφεις είναι εξαίρεση στον κανόνα, και πάλι το 0-100 του ρεζερβουάρ θέλει 5 λεπτά για γέμισμα. Να πω 7; Τόσο. Το ηλεκτρικό ΧΩΡΙΣ κουβεντούλα "to get to know us" με το πιπινέλι στο ταμείο, και χωρίς διάλλειμα για δημιουργία nutella brownie στη λεκάνη, θέλει 30 λεπτά λεει για το 30-80%(!) της χωρητικότητας. Δηλαδή πρόκεται για γκατζετάκι είτε για αργόσχολους, είτε για πλούσιους που θα στέλνουν το μπάτλερ να περιμένει στην ουρά. Δεν υπάρχει σύγκριση στην πρακτικότητα. Φυσικά θα τεθεί το θέμα της οικιακής φόρτισης οπότε θα προτείνω απλά μια βόλτα Καλλιθέα, Κυψέλη και Παγκράτι για να γίνει το όνειρο εφιάλτης.
-
Με τσάκωσες είμαι αργόσχολος
-
Εσύ φίλε μου monman δεν ξέρω τι είσαι και δε μπορώ να σε κρίνω, ούτε θέλω κιόλας. Λέω οτι αν είσαι εργαζόμενος ΧΩΡΙΣ ιδιωτικό χώρο για εγκατάσταση φορτιστή, απλά δε είναι βιώσιμη λύση τώρα το ηλεκτρικό. Οπότε απευθύνεται εξ' ορισμού (με χρόνο φόρτισης μισής ώρας) το λιγότερο είτε σε λεφτάδες αργόσχολους είτε σε πλούσιους που στέλνουν το υπηρετικό προσωπικό.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οπότε απευθύνεται εξ' ορισμού (με χρόνο φόρτισης μισής ώρας) το λιγότερο είτε σε λεφτάδες αργόσχολους είτε σε πλούσιους που στέλνουν το υπηρετικό προσωπικό.
Έχει αναιρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, τα ηλεκτρικά δεν τα έχουν οι "λεφτάδες" και το ακριβό κόστος απόκτησης απλά δεν ισχύει με το 8 (μην πω 9 με συγκεκριμένα κολπα) που δίνέι το κράτος. Το κόστος των θερμικών έχει ανέβει και θα ανέβει και άλλο για πολλούς λόγους, το κόστος συντήρησης ενός ηλεκτρικού ειναι πιο χαμηλό, μην λέμε οτι να ναι. Συμφωνούμε ως προς τον χώρο φόρτισης.
ΥΣ. για να ενοικιάσεις ένα σπίτι για τετραμελή οικογένεια σε μία μεσοαστική περιοχή το κουτσουμάκι ξεκινάει από 800 ευρώ, και όλα τα καλά ενοικιάζονται στο άψε σβήσε. Σε όποια νεόδμητη πολυκατοικία πας στα ΒΠ σου λένε οτι ειναι όλα πουλημένα (και για κόστη που ξεκινούν από 3500 το τετραγωνικό) αλλά ο έλληνας δεν έχει λεφτά. Ρε παιδιά, κοροιδευόμαστε μεταξύ μας?
Το ότι δεν θέλετε να αγοράσετε ηλεκτρικό λόγω φιλοσοφίας, επειδή δεν το πάτε ειναι αποδεκτό, το οτι δεν υπάρχουν χρήματα και οτι μόνο οι λεφτάδες μπορού να πάρουν φυσικά και δεν ισχύει, όταν ένα 3008 ξεπεράνει τα 35 και ένα Tesla 3 με την επιδότηση ειναι πλέον πιο φθηνό από αυτο.... -
Είναι πιο φτηνό από αυτό, αλλά αφού σκάσεις τα λεφτά και πάαααααρεις την επιδότηση πίσω, δηλαδή φέεεεεεεεετα...
Και αφού σκάσεις τα λεφτά για την φόρτιση και αφού δεν αυξάνεται πολύ το ρεύμα του σπιτιού σου, ώστε να αλλάξεις κατηγορία και αν δεν κάνεις ταξίδια, αν δεν σου τυχαίνουν να χρειαστεί ξαφνικά το αμάξι να κάνει 100-150 χλμ και διάφορα άλλα τέτοια...
Σαν πολλές δεν είναι οι παραδοχές ?
-
O,τι Τέσλα βλέπω πάντως τα έχουν κάτι κοιλαράδες γιλεκομπαμπάδες στα ΝΠ ή τίποτα 45+ ξανθιές Γλυφαδιώτισσες που δεν τις λες ακριβώς δοκιμασμένη από τα μνημόνια εργατική τάξη! Για να είμαι δίκαιος όμως και τα ακριβά θερμικά πχ. 4ρες BMW οι αντίστοιχοι τις έχουν.
Φυσικά και θα ανέβει και άλλο το κόστος των θερμικών αφού τους γίνεται ανήθικος πόλεμος από την ΕΕ, δεν το αμφισβητώ αυτό, ούτε οτι με τις μειώσεις τιμών + την επιδότηση οτι κάποιος που έχει χώρο φόρτισης μπορεί να το σκεφτεί για ηλεκτρικό.
Ο μέσος Έλληνας φυσικά και ΔΕΝ έχει λεφτά και για αυτό κυκλοφορούν στο δρόμο κατά 80% σαπάκια που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί 10 χρόνια. Το τι αμάξια από μέσα '90 έως και 2005 βλέπω που είναι πλέον ξεπατωμένα, δε λέγεται! Και πιο παλιά κυκλοφορούν, κάτι Σταρλετάκια και κάτι Niva κτλ.
Οτι κάποιοι + πλούσιοι ξένοι, δεν έχουν νιώσει κρίση στο πετσί τους δε σημαίνει οτι έτσι είναι για την πλειοψηφία πάντως. Οι περισσότεροι υπφέρουν και δε σκέφτονται καν την αγορά αυτοκινήτου. Πολλά leasing παίζουν επίσης, αλλά για αγορά σε τίποτα B-κουβαδάκια πάνε όλοι, πέρασαν οι καλές εποχές που ένας upper middle class αγόραζε εύκολα μια 3ρα ή C-Class για οικογενειακό, τώρα σπάνια βλέπω τέτοια αυτοκίνητα στο δρόμο και δεν είναι μόνο η άνοδος των SUV που το δικαιολογεί. -
Πολλά leasing παίζουν επίσης, αλλά για αγορά σε τίποτα B-κουβαδάκια πάνε όλοι, πέρασαν οι καλές εποχές που ένας upper middle class αγόραζε εύκολα μια 3ρα ή C-Class για οικογενειακό, τώρα σπάνια βλέπω τέτοια αυτοκίνητα στο δρόμο και δεν είναι μόνο η άνοδος των SUV που το δικαιολογεί.
Συμφωνώ με αυτό, οι Upper middle class τώρα απλά επιβειώνουν, δεν έχουν επιλογή για τέτοιες σπατάλες.
Οπως και να έχει, ο Έλληνας δεν πάει τα ηλεκτρικά, και αυτό ειναι δικαίωμα του. Εκεί που θέλει όμως να δώσει χρήμα (πχ κατοικία) βρίσκει τον τρόπο και τα δίνει. -
Η κατοικία είναι μια επένδυση για το μέλλον όμως, και ειδικά αν κάνει παιδιά κάποιος το σκέφτεται αυτό. Το αυτοκίνητο είναι ένα είδος που από τη στιγμή που ξεκινάς από την αντιπροσωπεία χάνει αξία. Νομίζω παίζει ρόλο και αυτό + οτι λόγω εξελίξεων (υπαρκτών ή αναμενόμενων), ένα ηλεκτρικό σημερινό, σε 2-3 χρόνια θα είναι εντελώς ξεπερασμένο. Για αυτό προτιμούν και το leasing + τα φορολογικά οφέλη + την ανασφάλεια για τη μακροζωία της μπαταρίας.
Βέβαια στο θέμα κατοικιών, ελάχιστοι είναι αυτοί που αγοράζουν ή χτίζουν σπίτι μια η άλλη, εκτός και αν μετράμε μέσα και Άραβες, Ρώσους και Ισραηλινούς αλλά ας μη βγούμε πολύ off-topic. Οι περισσότεροι νέοι ή γενικότερα μισθωτοί τα βγαζουν πέρα με το ζόρι, και η δική μου γενιά (30-35ρηδες) μένει μόνη μόνο αν τσοντάρει η οικογένεια κάνα 200ρι το μήνα ή αν έχουν δικό τους σπίτι. Αρκετοί μένουν με γκόμενες/ους και λίγοι έχω ακούσει οτι συγκατοικούν με φίλους. Τραγωδία γμτ, λες και είμαστε στα ¨Φιλαράκια". -
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οπότε απευθύνεται εξ' ορισμού (με χρόνο φόρτισης μισής ώρας) το λιγότερο είτε σε λεφτάδες αργόσχολους είτε σε πλούσιους που στέλνουν το υπηρετικό προσωπικό.
Έχει αναιρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, τα ηλεκτρικά δεν τα έχουν οι "λεφτάδες" και το ακριβό κόστος απόκτησης απλά δεν ισχύει με το 8 (μην πω 9 με συγκεκριμένα κολπα) που δίνέι το κράτος. Το κόστος των θερμικών έχει ανέβει και θα ανέβει και άλλο για πολλούς λόγους, το κόστος συντήρησης ενός ηλεκτρικού ειναι πιο χαμηλό, μην λέμε οτι να ναι. Συμφωνούμε ως προς τον χώρο φόρτισης.
ΥΣ. για να ενοικιάσεις ένα σπίτι για τετραμελή οικογένεια σε μία μεσοαστική περιοχή το κουτσουμάκι ξεκινάει από 800 ευρώ, και όλα τα καλά ενοικιάζονται στο άψε σβήσε. Σε όποια νεόδμητη πολυκατοικία πας στα ΒΠ σου λένε οτι ειναι όλα πουλημένα (και για κόστη που ξεκινούν από 3500 το τετραγωνικό) αλλά ο έλληνας δεν έχει λεφτά. Ρε παιδιά, κοροιδευόμαστε μεταξύ μας?
Το ότι δεν θέλετε να αγοράσετε ηλεκτρικό λόγω φιλοσοφίας, επειδή δεν το πάτε ειναι αποδεκτό, το οτι δεν υπάρχουν χρήματα και οτι μόνο οι λεφτάδες μπορού να πάρουν φυσικά και δεν ισχύει, όταν ένα 3008 ξεπεράνει τα 35 και ένα Tesla 3 με την επιδότηση ειναι πλέον πιο φθηνό από αυτο....Θα συμφωνήσω ως ένα σημείο. Για μένα είναι απλό και ξεκάθαρο, και ο Έλληνας αγοράζει με την βολεψια του, οπότε.. απλά δεν βολεύει παιδιά, μην το ψάχνετε.
Μίλαγα με έναν κολλητό που είχαμε γνωριστεί στο τμήμα Μηχανολόγων που φοιτούσα, εγώ ακολούθησα άλλη "καριέρα" αλλά αυτός δουλεύει στο Ηνωμενο Βασίλειο με τεράστιο πλέον μισθό και τα λοιπά.. ξέρετε τι έχει; Diesel 2.0 TDI! Και η εταιρεία του ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από πάντα..
Έχει μονοκατοικία και ζει στα προάστια και μου έλεγε προχθές που μιλήσαμε, ότι δεν συμφέρει με τίποτα να έχεις ηλεκτρικό στο Ην. Βασίλειο ακόμη! Γελαγα.. δηλαδή αν δεν μπορεί εκεί, φανταστείτε εδώ..
Πολλές φορές προσπάθησα να αγοράσω ένα ηλεκτρικό όχημα και δεν βρήκα καμία πιθανότητα να ΜΗΝ μου δημιουργήσει έξτρα άγχος, οπότε ακόμη είμαι στην αναμονή..
Η "αγορά" θα τα λύσει αυτά τα θέματα. Όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες θα δημιουργηθεί η αγορά, τώρα απλά φαίνεται σαν μία ελιτίστικη πράξη ή/και εντυπωσιασμού (για τα ακριβότερα μοντέλα) επειδή βολεύει πραγματικά πολύ λίγους. Τα μικρά και φθηνά θα δημιουργήσουν στην αρχή την κρίσιμη μάζα της αγοράς, αλλιώς ποιός θα δώσει 35.000 για ένα τεράστιο αυτοκινητο που αν το γρατζουνισει μόνο θα θέλει χιλιάδες ευρώ ή δεν θα χωράει να παρκάρει πουθενά κέντρο;
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μίλαγα με έναν κολλητό που είχαμε γνωριστεί στο τμήμα Μηχανολόγων που φοιτούσα, εγώ ακολούθησα άλλη "καριέρα" αλλά αυτός δουλεύει στο Ηνωμενο Βασίλειο με τεράστιο πλέον μισθό και τα λοιπά.. ξέρετε τι έχει; Diesel 2.0 TDI! Και η εταιρεία του ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από πάντα..
Έχει μονοκατοικία και ζει στα προάστια και μου έλεγε προχθές που μιλήσαμε, ότι δεν συμφέρει με τίποτα να έχεις ηλεκτρικό στο Ην. Βασίλειο ακόμη! Γελαγα.. δηλαδή αν δεν μπορεί εκεί, φανταστείτε εδώ..
Βασικά δεν ειναι τόσο απλό, οταν λες δεν συμφέρει, από ποια αποψη το λεει? μήπως απλά κάνει πολλά ταξίδια? γιατί όντως εκει δεν συμφέρει και ειναι ταλαιπωρία.
-
αλλιώς ποιός θα δώσει 35.000 για ένα τεράστιο αυτοκινητο που αν το γρατζουνισει μόνο θα θέλει χιλιάδες ευρώ ή δεν θα χωράει να παρκάρει πουθενά κέντρο;
Αυτός που εχει μεγάλο EV των 35000 € θα παρκάρει σε πάρκινγ με πληρωμή !
-
Καλά με 1700-2000-2300 κιλά, δεν είναι τόσο σίγουρο το πάρκινγκ...
-
Εδώ μπαίνουν αυτοκίνητα με αέριο που πάλι απαγορεύεται, το βάρος θα μετράνε?
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά με 1700-2000-2300 κιλά, δεν είναι τόσο σίγουρο το πάρκινγκ...
Από πότε έχει σχέση το βάρος με το παρκάρισμα!?!?!
Και επίσης όλα αυτά τα Χ5/Χ6, ΜΛ, Ες κλας κλπ δεν παρκάρουν σήμερα!?! Οέο!! Εδώ ένα ταπεινό XC40 είναι 1.800 κιλά.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από πότε έχει σχέση το βάρος με το παρκάρισμα!?!?!
Έχει σχέση με τις στατικές μελέτες των κτιρίων. (μάλλον για ελλάδα είναι overengineered λόγω αντισεισμικών)
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχει σχέση με τις στατικές μελέτες των κτιρίων. (μάλλον για ελλάδα είναι overengineered λόγω αντισεισμικών)
Και πότε έχει απαγορευτεί είσοδος σε πάρκινγκ λόγω βάρους?
ΥΓ: Τα 1.700 κιλά πάντως είναι κάτι συνηθισμένο εδώ και πολλά χρόνια.
-
Δεν έχει, αλλά συζητιέται εξωτερικό τουλάχιστον. (μαζί με τις έξτρα ανάγκες πυρόσβεσης)
-
-
https://www.foxnews.com/auto/electric-vehicles-heavy-parking-garages-report
Ε βάλε το σωστό ελληνικό άρθρο να τρελαθούμε!!!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης