-
Όχι οι Βαλκάνιοι είναι διαφορετικοί. Έχουμε πολλά παραδείγματα γύρω μας. Εξάγουμε και στο εξωτερικό.
Το έχουμε πει ξανά. Ο χρονικός ορίζοντας επηρεάζει τις εξελίξεις και τις επενδύσεις.
Το θέμα είναι ότι μπερδεύουν μέσα στον χρονικό ορίζοντα υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης και το euro7. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Δηλαδή άλλο θέμα είναι το να ζητήσουν ας πούμε πίστωση χρόνου για ακόμα 5-8 έτη για να προλάβουν να εξελίξουν ηλεκτρικά, μπαταρίες κτλ μιας και έμειναν πίσω διότι είχαν κολλήσει με το diesel και άλλο το να ζητούν πίστωση χρόνου και για το πρότυπο euro7. Γιατί; Για να προλάβουν να εξελίξουν υβριδικά;
Οι Ιάπωνες ας πούμε έχουν ήδη έτοιμα κινητήρια σύνολα για το euro7 ή όχι;
Η stellantis ανέφερε πως το νέο mild hybrid 1,2 puretech μοτέρ της καλύπτει και το πρότυπο euro7.
Ποιοι δεν μπορούν να συνεχίσουν στο euro7 και ζητούν πίστωση χρόνου;
Δεν έχω καταλάβει ακόμα.
Γιατί η όλη υπόθεση μου θυμίζει τράπεζες που κλαίνε για κρατική σωτηρία λόγω κακοδιαχείρισης και λάθος αποφάσεων των Γκόλντεν Μπόις;
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εσείς θα πρέπει να είστε οι τελευταίοι που θα πάρετε ηλεκτρικό, θα πρέπει να τιμήσετε τον σκεπτικισμό σας. Πρώτα θα κυκλοφορήσει η πλατιά μαζα με ηλεκτρικό και εσείς θα είστε ακόμα με το ντίζελ σας που κερδίζεις και €100-150/ετος.
Μη τυχόν και σας δούμε με ηλεκτρικό νωρίτερα από τους άλλους, και εννοείται πως ποτέ δεν θα αγοράσετε tesla.
Πας στοίχοιμα ότι εμείς θα πάρουμε νωρίτερα. Απλά πάμε κόντρα. Η μαγκιά της φυλής που λένε.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ότι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια είναι περιττά. Τα κάνει όλα!
Αυτό που λέει πως από το πρώτο λεπτό της φόρτισης γεμίζει με 70 χλμ αυτονομίας και όσο περνάει η ώρα χαλαρώνει για προστασία της μπαταρίας είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή αν τελειοποιήσουν τις νέες μπαταρίες στην έντονη φόρτιση, θα φουλαρει παρά πολύ γρήγορα!
Καλά, μπούρδες λέει για τα 70 χιλιόμετρα αλλά ακούγεται ελπιδοφόρο.
Και όμως Ζίκο, αν σου πω πως αν κάνεις την διαίρεση βγαίνουν περισσότερα....
Στο πρώτο λεπτό γεμίζει από το 14% κατά 5kwh!!!, μετά καθώς ανεβαίνει πέφτει η τάση για προστασία της μπαταρίας.Αυτό είναι το μυστικό, να καταφέρουν να διατηρήσουν την ίδια τάση για μεγαλύτερη περίοδο αν όχι μέχρι το 80%. Δηλαδή για μια μπαταρία των 77kwh θα ήθελε 12 λεπτά από το 0-80% και αν πας με το 14% θα ήθελε 10λεπτα μεχρι το 80%!!!! Σήμερα μπορούν να φορτίζουν σε τέτοια τάση μόνο μέχρι το 20% και μετά πιο πάνω σταδιακά πέφτει.
Σήμερα με τις σημερινές μπαταρίες θέλει 30 λεπτά!
Η φόρτιση έπιασε στιγμιαία τα 1.500 χιλιόμετρα την ώρα, που ισοδυναμεί με 25 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά λεπτό. Επιμένεις ότι ο Γεωργιάδης ΔΕ λέει μπούρδες για 70 χιλιόμετρα το λεπτό;
-
Εγώ το μέτρησα ανάποδα. Σε ένα λεπτό η μπαταρία έδειξε +5kwh όταν ήταν στο 14%. Οπότε αν του λείπουν ας πούμε 60kwh θα ήθελε 12 λεπτά αν δεν έπεφτε η τάση για προστασία της μπαταρίας. Κάνω κάτι λάθος στον υπολογισμό;
-
Εγώ δεν θέλω ούτε το iD2. Είναι πολύ μεγάλο. Και 150km πραγματική αυτονομία μου φτάνουν. Ένα e-Up θέλω για καθημερινή χρήση. Ή ένα e-Panta. Αλλά ούτε σέντσι πάνω από την τιμή που είχε το e-Up (18900).
-
Εγώ το μέτρησα ανάποδα. Σε ένα λεπτό η μπαταρία έδειξε +5kwh όταν ήταν στο 14%. Οπότε αν του λείπουν ας πούμε 60kwh θα ήθελε 12 λεπτά αν δεν έπεφτε η τάση για προστασία της μπαταρίας. Κάνω κάτι λάθος στον υπολογισμό;
Αν καίει 20 KWh στα 100, τα 5 ισοδυναμούν με 25 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το ίδιο λέμε.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν καίει 20 KWh στα 100, τα 5 ισοδυναμούν με 25 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το ίδιο λέμε.
Α! Δηαλδη εννοείς περισσότερο από 7 χιλιόμετρα. Ίσως ο Γεωργιάδης βγάζει έναν μέσο όρο και έτσι βγάζει 7χιλιομετρα.
-
Εγώ λέω ότι φτάνει στιγμιαία τα 25. Αυτός τα 70. Τα νούμερα είναι αμίλεικτα και συγκεκριμένα. Αυτό λέω.
-
Μπερδεύτηκα πιο πολύ τώρα
Τι εννοείς; -
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@panick-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αχ μη μου ξεκινάς με χαρακτηρισμούς, όταν είσαι λιγάκι άσχετος με το θέμα.
Ενημερωσου λιγακι και συζήτησε
Εδώ το μουλάρι του...
Εάν έχεις χώρο στάθμευσης δικό σου και αν όντως επιβεβαιωθούν οι δήλωσεις της vw για τα 22Κ τότε είσαι κοντά ΣΕΑΠ αυτό που ζήτησες στο προηγούμενο ποστ.
Λες οτι ξεκιναω με χαρακτηρισμους, φανατικο οπαδο σε ειπα btw, και εκανες 3 ποστ με 7 λεπτα με 2 τετοιους και μαλιστα προσβλητικους!!!
Δεν παιζεσαι!Το εχεις παρει εργολαβια, στον ωμο, το τοπικο, αυτο και της απεχθειας και πυροβολεις κατα βουλιση!!
H συμβουλή μου PaNick είναι ρίξε ένα μπλοκ και θα ηρεμήσει η ψυχή σου, μιλάμε οτι κάνει σταυροφορία υπέρ των τάμπλετ στα οποία παραδόξως δε βρίσκει κανένα σχεδόν ελλάτωμα περα από κάτι τόσο μεγαλο όπως η θέση στάθμευσης που δε μπορεί να το κρύψει κάτω από το χαλί. Δεν έχει νόημα η κοβέντα, είναι ανίκητος. Εχει καταντήσει η φάση σα διαδήλωση με την Ελένη Λουκά της αυτοκίνησης "Ουουουουυ σιξ σιξ σιξ ντήζελ του διαβόλου! Ουουουουουου πάρτε όλοι Τέσλα να σώσετε την ψυχή σας!". Αν αντέχεις σε θαυμάζω, προσωπικά έχω βρει την υγειά μου πλέον.
3 εβδομάδες ζωής έχω κερδίσει (από τις 12 που είχα χάσει εξαιτίας του)!
Μην μπαναρετε τους θερμικούς, μπαναρετε εκεί που πρέπει!
-
Το πώς τα βρίσκουν οι ...... μεταξύ τους, είναι κάτι το φοβερό!!!!
-
Μπερδεύτηκα πιο πολύ τώρα
Τι εννοείς;Το μέγιστο που μπορεί να φορτίσει ένα Tesla είναι τα 25 χιλιόμετρα το λεπτό. Το δείχνει και το βίντεο που πόσταρες. Φορτίζει με 1.500 χιλιόμετρα την ώρα, άρα κάνε τη διαίρεση και θα βρεις 25 το λεπτό.
Εσύ λες ότι πήρε 5 kWh στο πρώτο λεπτό. Αν καίει 20 στα 100 χιλιόμετρα, οι 5 αρκούν για 25 χιλιόμετρα, άρα σε ένα λεπτό φόρτισε για 25 χιλιόμετρα. Όπως και να το υπολογίσεις, τόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να φορτίσει, 25 χιλιόμετρα αυτονομίας το λεπτό.
Ο Γεωργιάδης γράφει για 70, νούμερο εντελώς λάθος. -
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.carandmotor.gr/new-mobility/ilektriko-podilato-apo-ta-lidl-poso-kostizei
Μία χαρά είναι..θα πάρω κανένα..τι λες Piliou;
Είχαμε Florett, να πάρουμε και Zundapp!
Εντομεταξυ αν κρίνω από αυτά που ποσταρει κάθε μέρα ο @monman2 στο άλλο νήμα, γρηγορότερα, πολύ οικονομικότερα και με συντριπτικά μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα πας στις διαδρομές του! Η τελευταία ήταν 650μ!
-
Τι μάπα ούτε φτερά δεν έχει θα πατάει νερά σβουνιες κλπ και θα καταντάς από νοικοκυραίος εργάτης γης που μόλις σχόλασε...next!
-
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι μάπα ούτε φτερά δεν έχει θα πατάει νερά σβουνιες κλπ και θα καταντάς από νοικοκυραίος εργάτης γης που μόλις σχόλασε...next!
Καταλαβαίνεις ότι με 20€ βάζεις φτερά σε οποιοδήποτε ποδήλατο, έτσι;!
Οι νοικοκυραίοι την έφεραν αυτήν τη χώρα να ξέρεις εδώ που είναι, γιατί οι αγρότες της άντε να έβγαλαν 2-3 κυβερνήσεις στα 200 χρόνια ιστορίας της..και ούτε..
Εντομεταξυ σοβαρά το είπα, σκεφτόμουν να πάρω ένα καινούργιο ποδήλατο τώρα γιατί έχω χρόνια, ας έχω και ένα τέτοιο για 2-3ο να δω και την φάση. Ακριβότερα είναι αυτά που κοιτάω τα νορμάλ..
-
Ξερει κανενας ποσο κανει το το νεο 500ε Αμπαρθ και που μπορουμε να το δουμε στην Κηφισιας;
Καλο φαινεται για αμαξακι πολης.
-
Δεν έχει ανακοινωθεί τιμή (εγώ τουλάχιστον δεν έχω λάβει Δελτίο Τύπου) αλλά να περιμένεις κάτι υψηλό. Με τίποτα κάτω από 38-40 προ επιδότησης.
-
Το θέμα είναι ότι μπερδεύουν μέσα στον χρονικό ορίζοντα υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης και το euro7. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Δηλαδή άλλο θέμα είναι το να ζητήσουν ας πούμε πίστωση χρόνου για ακόμα 5-8 έτη για να προλάβουν να εξελίξουν ηλεκτρικά, μπαταρίες κτλ μιας και έμειναν πίσω διότι είχαν κολλήσει με το diesel και άλλο το να ζητούν πίστωση χρόνου και για το πρότυπο euro7. Γιατί; Για να προλάβουν να εξελίξουν υβριδικά;
Οι Ιάπωνες ας πούμε έχουν ήδη έτοιμα κινητήρια σύνολα για το euro7 ή όχι;
Η stellantis ανέφερε πως το νέο mild hybrid 1,2 puretech μοτέρ της καλύπτει και το πρότυπο euro7.
Ποιοι δεν μπορούν να συνεχίσουν στο euro7 και ζητούν πίστωση χρόνου;
Δεν έχω καταλάβει ακόμα.
Γιατί η όλη υπόθεση μου θυμίζει τράπεζες που κλαίνε για κρατική σωτηρία λόγω κακοδιαχείρισης και λάθος αποφάσεων των Γκόλντεν Μπόις;
Τι σημασια εχει; Το οριο πωλησης θερμικων που ειχαν συμφωνησει προφορικα παει πιο πισω. Ποσο πισω; Ακομα κανεις δεν ξερει, αλλα και 5 χρονια να παει η απαγορευση θα ξεκινησει απο το 2040. Βαλε κι αλλα 10-15 χρονια κυκλοφοριας για τα αυτοκινητα που θα εχουν πωληθει τοτε, φτανουμε το 2050+ για να εχουμε απαγορευσεις κυκλοφοριας θερμικων.
Ασε που μεχρι τοτε θα μιλαμε για πολεις χωρις αυτοκινητα και δεν θα ξεχωριζουμε κανενα.Καλα να ειμαστε αλλα πολλους δεν τους αφορα καθολου αυτο. Οχι γιατι για καποιους θα εχει περασει η εποχη που οδηγουσαν, αλλα γιατι τα αυτοκινητα του τοτε ελαχιστη σχεση θα εχουν με τα σημερινα σε τεχνολογια
-
Greenwashing τέλος, και μετά προστίμου!
Αρχίζει νομίζω το θέμα και μπαίνει στις πραγματικές του διαστάσεις.
Η κοινή λογική που εκφράζουμε μερικοί εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν όλα φαίνονταν εναντίον μας και είχαμε μείνει λίγες μοναχικές φωνές να δηλώνουν τα προφανή μπροστά στην βιαστική και χωρίς πραγματικό σχέδιο και αιτία λαίλαπα της ηλεκτροκίνησης, τελικά αρχίζει και κυριαρχεί στην δημοσία συζήτηση, και πλέον σε δυναμικές εκφράσεις και νόμους..
Ηλεκτρικά; Ναι. Τώρα; Όχι! Greenwashing; ΠΟΤΕ!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης