-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οκ αλλά γιατί να μην πας με το berlingo να ψωνίσεις;
Όταν στήνεις δεν μετακινείσαι εύκολα μετά, είναι σε ημιμόνιμη κατάσταση είτε σε οργανωμένο, ή ακόμη χειρότερα σε ελεύθερο (αφού δεν διασφαλίζεις θέση) άσε που στα βανακια και αυτά συνήθως βάζουμε έξτρα κατασκευές (π.χ τέντες στα πλάγια ή πίσω ή και τα 2) ή διαμορφώνεις τον χώρο ανάλογα (για ύπνο/χημική τουαλέτα ή κουζινακι).
Σε μεγαλύτερα οχήματα είναι ακόμη πιο γιγαντωμενα αυτά τα θέματα. Δεν έχεις δει ποτέ τροχόσπιτο με μηχανή ή ποδήλατα στο πίσω μέρος;
-
Σωστά έχω δει, ναι!
Εμένα μου αρέσουν τα τροχόσπιτα γιατί θέλω να έχω μπάνιο να πλένομαι και να κοιμάμαι σε κανονικό κρεβάτι
-
Σωστά έχω δει, ναι!
Εμένα μου αρέσουν τα τροχόσπιτα γιατί θέλω να έχω μπάνιο να πλένομαι και να κοιμάμαι σε κανονικό κρεβάτι
Υπάρχουν και τα ξενοδοχεία! Εννοώ, τροχόσπιτα ξενοδοχεία.
https://www.carandmotor.gr/nea/akribotero-trohospito-ston-kosmo-videos
Μου είχαν "αναθέσει" να τους κάνω προτάσεις για μικρά ηλεκτρικά, και δεν ικανοποιήθηκαν με καμία μου πρόταση (δεν έχω πουλήσει κανένα ηλεκτρικό ακόμη). Τελικά πήραν 2 τέτοια.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/30257968-skyteam
Γενικά είναι ένας άλλος κόσμος το camping, στο εξωτερικό είναι σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα που έχω κάνει στη ζωή μου ήταν αναμφίβολα ελεύθερα με μόνο τα πόδια μου για κινητήρια δύναμη, και τα πάντα (συμπεριλαμβανομένων και σκευώ μαγειρέματος) στην πλάτη!
Αλλά και τα van έχουν την ευκολία τους. Επίσης πολλά καλά είχαμε κάνει με Berlingο, Vitara (μόνο και μόνο γιατί πήγαινε σε μέρη που δεν πήγαιναν άλλα), το Jazz χωραγε τα κέρατά του αν δεν είχες συνεπιβάτες πίσω, T5 4X4 (το αγαπημένο μου VW! Πολλά ταξίδια και αναμνήσεις από δαυτα.. είχα χαρεί με το ID-Buzz, αλλά τα 70.000 κατέστρεψαν κάθε πιθανότητα συμπάθειάς μου γι' αυτήν τη μάρκα).
Δυστυχώς η κατάσταση έχει αλλάξει, και στην ηλικία μας πλέον, και στο ότι οι περισσότεροι έχουμε παιδιά και επίσης πολύ παλιά κάναμε παντού ελεύθερα camping, τώρα στα περισσότερα μέρη θα φοβόμουν, ειδικά στην ηπειρωτική Ελλάδα.
-
Θα αγόραζες ένα τέτοιο;
Με 50 κιλά βάρος; Όχι. Η ιδέα του πτυσσόμενου ποδηλάτου είναι να το φορτώνεις στα ΜΜΜ. Με αυτό πώς θα το ανεβοκατεβάζεις στις σκάλες του μετρό, ή στο λεωφορείο χωρίς ράμπα;
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θα αγόραζες ένα τέτοιο;
Με 50 κιλά βάρος; Όχι. Η ιδέα του πτυσσόμενου ποδηλάτου είναι να το φορτώνεις στα ΜΜΜ. Με αυτό πώς θα το ανεβοκατεβάζεις στις σκάλες του μετρό, ή στο λεωφορείο χωρίς ράμπα;
Δεν είναι ποδήλατο, είναι πτυσσόμενο scooter, just saying..και μπαίνει ασανσέρ!
Η χρήση του είναι περισσότερο για μεταφορά από άλλο όχημα όπως το βλέπω εγώ, όχι σαν κύριο μεταφορικό, έστω και στην πόλη.. επίσης όλα τα μικρό-ρόδα έχουν θέματα άνεσης και ασφάλειας κατά τη γνώμη μου.
Παλιότερα όταν κυκλοφορούσα με ποδήλατο συνέχεια, χωραγε και σχεδόν σε όλα τα ασανσέρ (όρθιο).
Βγαίνουν στη φόρα άπειρες ιδέες πάντως, πιστεύω θα έχουμε όλοι από 2-3 διαφορετικά ηλεκτρικά σαν gadet-ακια..
Να ένα που μ' αρέσει..
-
.
.και συνεχίζουμε...4.000 στην Κίνα, 15.000 στην Ισπανία!https://www.carandmotor.gr/nea/ilektriko-aytokinito-4000-eyro
-
Το κοίταζα ποιο πριν.
Η κοροϊδία στην Ευρώπη έχει χτυπήσει κόκκινο. -
Οι κινέζοι κάνουν ευρέως ντάμπινγκ στις τιμές, επομένως δεν είναι παράξενο που η ΕΕ τους χώνει δασμούς.
Αλλά δείτε π,χ, ότι το ABS στον κουβά είναι προαιρετικό. Στην Κίνα, γιατί στην ΕΕ είναι υποχρεωτικό, όπως κι ένα σωρώ άλλα συστήματα ασφαλείας. Για να μπουν όλα αυτά, κοστίζουν, και δεν έχει σημασία αν το αμάξι είναι κουβάς ή λίμο, τα συστήματα αυτά σαν πακέτο προσθέτουν περίπου το ίδιο ποσό στο κόστος. Αλλά μέγαλο ποσοστό στην τιμή των φθηνών, όπως φαίνεται ήδη στις τιμές των νέων μοντέλων πόλης -που τείνουν να εξαφανιστούν γιατί οι βιομηχανίες δεν βγάζουν αρκετό κέρδος ώστε να θέλουν να τα παράγουν.
-
Και κάτι που διάβασα μόλις τώρα:
Εδώ να σημειωθεί ότι από το 1994 οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες εξαναγκάζονταν, λόγω της κινεζικής νομοθεσίας, να δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση / κοινοπραξία (50:50) με μια κινεζική εταιρεία προκειμένου να παράγουν αυτοκίνητα επί κινεζικού εδάφους, γλιτώνοντας έτσι τους φόρους εισαγωγής.
Ας φτιάξουν και οι κινέζοι εργοστάσιο στον Πειραιά, να γλυτώσουν τους ευρωπαϊκούς δασμούς. Τόση προσπάθεια έχει κάνει η Cosco.
-
Και κάτι που διάβασα μόλις τώρα:
Εδώ να σημειωθεί ότι από το 1994 οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες εξαναγκάζονταν, λόγω της κινεζικής νομοθεσίας, να δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση / κοινοπραξία (50:50) με μια κινεζική εταιρεία προκειμένου να παράγουν αυτοκίνητα επί κινεζικού εδάφους, γλιτώνοντας έτσι τους φόρους εισαγωγής.
Ας φτιάξουν και οι κινέζοι εργοστάσιο στον Πειραιά, να γλυτώσουν τους ευρωπαϊκούς δασμούς. Τόση προσπάθεια έχει κάνει η Cosco.
Γι' αυτό ΟΛΟΙ έχουν κοινοπραξίες με Κινέζους, πήραν και την τεχνογνωσία από τους Ευρωπαίους, και άντε πιαστους τώρα..
-
Έχω ξαναγράψει, το 2015 σε Ασιατική χώρα αγόρασα Ετοιμοπαράδοτο στην αντιπροσωπεία τη "βασική" έκδοση του νέου μοντέλου τότε Μάζντα 6 2.0λτ αυτόματο, σε ισοτιμία γύρω στα 15.000€ όταν Ευρώπη (Ελλάδα δεν πωλούνταν ακόμη νομίζω) ξεκίναγε από 36 χιλιάδες.
Σήμερα ξεκινάει από 42. Ισοτιμία εκεί 18-20.Γιατί να είναι διαφορετικά τα πράγματα με τα ηλεκτροκινητα;
-
Πάντως το νέο C3 που πωλείται σε Ινδία και Λατινική Αμερική, πολύ φτηνότερα είναι εντελώς άλλο αμάξι, από τον χάλυβα και τους αερόσακους, μέχρι κινητήρες και πολλά ακόμα.
Και φτιάχνεται εκεί βέβαια με τα ντόπια μεροκάματα.
-
Η κατάσταση στην Ευρώπη έχει ξεφύγει εντελώς στην αυτοκίνηση.
Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκά λόμπι, βιομηχανίες, εθνικά συμφέροντα, συντεχνίες κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην χάσουν φράγκα.
Και έχουν εφεύρει ένα σωρό μπούρδες είτε για να βάζουν φρένο στην εισαγωγή αυτοκινήτων από άλλες ηπείρους, είτε για να ανεβάζουν τις τιμές στον ουρανό για να γεμίζουν οι τσεπάρες τους.
Άλλωστε κάπως έτσι πάνε να επιβάλλουν και την ηλεκτροκίνηση.
Με το ζόρι μπαταρίες δήθεν για περιβαλλοντικούς λόγους.Παπάρια μάντολες...
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και έχουν εφεύρει ένα σωρό μπούρδες είτε για να βάζουν φρένο στην εισαγωγή αυτοκινήτων από άλλες ηπείρους, είτε για να ανεβάζουν τις τιμές στον ουρανό για να γεμίζουν οι τσεπάρες τους.
Νομίζεις ότι η εξέλιξη στην ασφάλεια και στο περιβαλλοντικό κόστος είναι κάτι που το θέλουν οι εταιρίες; Αναγκάστηκαν από τους γραφειοκράτες να τα προσφέρουν αυτά.
Αν θέλουν οι κινέζοι να πουλήσουν οφείλουν να ακολουθήσουν τα στάνταρ. Δεν μπορεί να γκρινιάζουμε ακόμα για τους νεκρούς στην άσφαλτο και να θέλουμε να γυρισουμε στις προδιαγραφές 30 και 40 χρόνια πίσω για να είναι φθηνότερα τα αυτοκίνητα. -
made in Japan το όχημα στο οποίο αναφέρομαι, δεν νομίζω να κατασκευάζεται και κάπου αλλού άλλωστε.
Το πρόβλημα τιμών είναι πως εφόσον πρόκειται για ευρώπη, τα εργοστάσια προσαρμόζουν αρχικά τις τιμές σε επίπεδο ευρωπαϊκών πορτοφολιών, εφόσον πρώτα έχουν χρεώσει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, προστίθενται τα μεταφορικά, οι ευρωπαϊκοί δασμοί, το ΦΠΑ και τα τέλη κάθε κράτους, συν το κέρδος ευρωπαϊκού επιπέδου για τους ευρωπαίους εμπόρους και το κόστος ντόπιας διαφήμισης και ζήτω που καήκαμε... δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτά στα ηλεκτρικά, ειδικά μόλις η κρίσιμη μάζα στραφεί εκεί και σταματάνε τις επιδοτήσεις (που πάλι εμείς τις πληρώνουμε αλλά έμμεσα).
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάντως το νέο C3 που πωλείται σε Ινδία και Λατινική Αμερική, πολύ φτηνότερα είναι εντελώς άλλο αμάξι, από τον χάλυβα και τους αερόσακους, μέχρι κινητήρες και πολλά ακόμα.
Και φτιάχνεται εκεί βέβαια με τα ντόπια μεροκάματα.
Ναι...δεν είναι τυχαία φθηνά.. ότι πληρώσεις παίρνεις.. επειδή έχω παράδειγμα με τις μοτοσυκλέτες που παρακολουθώ, όταν κάποιο είναι σε "Ευρωπαϊκά" πρότυπα, διαβάζω ότι γίνεται χαμός από παράπονα στην Κίνα για το πόσο ακριβά είναι..στην Κίνα..πριν καν έρθουν Ευρώπη..
Όταν βλέπω τιμές Κίνας 5.350€, και Ισπανία το ίδιο μηχανάκι 6.350 και Ελλάδα 6.550 (έχουμε από τις πιο μεγάλες τιμές στην Ευρώπη..), το θεωρώ 1ον δίκαιο, και 2ον, ο Κινέζος το 5.350 τον θεωρεί μεγάλο ποσό!
Το αντίστοιχο που κάνει στην Κίνα (άλλη μάρκα, άλλο μοντέλο, κάτω σε ποιότητα..), 3.950 και έρθει Ελλάδα με 5.450, δεν είναι το ίδιο μηχανάκι με το άλλο με τα 1000 παραπάνω.. αλλά ο Κινέζος θα το πάρει πιο εύκολα..
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νομίζεις ότι η εξέλιξη στην ασφάλεια και στο περιβαλλοντικό κόστος είναι κάτι που το θέλουν οι εταιρίες; Αναγκάστηκαν από τους γραφειοκράτες να τα προσφέρουν αυτά.
Αν θέλουν οι κινέζοι να πουλήσουν οφείλουν να ακολουθήσουν τα στάνταρ. Δεν μπορεί να γκρινιάζουμε ακόμα για τους νεκρούς στην άσφαλτο και να θέλουμε να γυρισουμε στις προδιαγραφές 30 και 40 χρόνια πίσω για να είναι φθηνότερα τα αυτοκίνητα.Ναι, πιστεύω ότι τα θέλουν και οι εταιρείες και υπάρχει μόνιμη συνεργασία των φορέων που ανάφερα.
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
.
.και συνεχίζουμε...4.000 στην Κίνα, 15.000 στην Ισπανία!https://www.carandmotor.gr/nea/ilektriko-aytokinito-4000-eyro
Πω πω , απίστευτο!
Η απόλυτη ξεφτίλα για την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της αυτοκίνησης που ακούει στο όνομα ΑΜΙ...
Φανταστείτε αυτό το αυτοκινητάκι σε παρόμοια τιμή μετά τις επιδοτήσεις στην Ευρώπη.
Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η αγορά του για κίνηση στα κέντρα των Μεγαλουπόλεων.
Να μην κυκλοφορεί τίποτα άλλο αστικά εκτός απο ΜΜΜ και επαγγελματικά και αυτό μόνο.
-
Είδατε που τα έγραφα για το αμι; Και με εβριζαν κάποια μέλη του φόρουμ;
Ότι έλεγα πως η αυτοκίνηση στα microcars έχει προχωρήσει παρα πολύ και εμείς πουλάμε το αμι στα 7-9Κ και χωρίς δασμούς κτλ;
Που να δείτε στα 7-9Κ τι microcar προσφέρουν στην Ασία και σε άλλες χώρες.Με αερόσακους, acc, adas, lane assist και τελική 110χλμ/ώρα.
Εμείς με τόσα βάζουμε αεροτομή και αυτοκόλλητα στο αμι και διαβάζουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις για το μάρκετινγκ και την μικροκινητικοτητα κτλ.
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης